| | |
04.05.2011 14:58 -
Re: Onboard kamera (DVR do auta)
|
2388443
|
|
flyteSVK
|
|
|
Pekny popis. Nejake foto k tomu mas?
Pekny popis. Nejake foto k tomu mas?
|
|
04.05.2011 21:27 -
|
2388543
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Jen díly pro názornost. A nafotím v autě, dodám.
edit: Ten pant je 3x6cm.
Jen díly pro názornost. A nafotím v autě, dodám.
edit: Ten pant je 3x6cm.
Přílohy: 1105-0019-8.jpg ( 60780b ) - drák na kameře, vedle magnet 1105-0021-8.jpg ( 62727b ) - pant, roub, magnet 1105-0022-8.jpg ( 55425b ) - pant, roub, magnet |
|
04.05.2011 21:39 -
|
2388562
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
o jakou kameru jde, teď řeím jakou koupit, něco okolo 2000,- Kč.
|
|
05.05.2011 08:49 -
|
2388646
|
|
zdenekb
|
|
|
amirinda napsal(a): o jakou kameru jde, teď řeím jakou koupit, něco okolo 2000,- Kč.
Mrkni na druhou stránku tohoto vlákna, tam jsme dal odkaz a stručný popis. Odkazy na jiné kamery jsou i v dalích příspěvcích. A kdy si projde nabídku třeba dealextreme.com, najde tam kamer daleko víc v různých cenách.
Mrkni na druhou stránku tohoto vlákna, tam jsme dal odkaz a stručný popis. Odkazy na jiné kamery jsou i v dalích příspěvcích. A kdy si projde nabídku třeba dealextreme.com, najde tam kamer daleko víc v různých cenách.
|
|
05.05.2011 14:59 -
|
2388672
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
tak jsem ji asi nael na Aukru, je to ona doufám, i ta cena se mi líbí: .link.
tak jsem ji asi nael na Aukru, je to ona doufám, i ta cena se mi líbí: http://aukro.cz/nova-kamera-do-auta-na-palub-desku-dvr-i1582011300.html
|
|
05.05.2011 15:25 -
|
2388679
|
|
zdenekb
|
|
|
amirinda napsal(a): tak jsem ji asi nael na Aukru, je to ona doufám, i ta cena se mi líbí: .link.
Vypadá hodně podobně, i krabice, jen drák mám jiný. Oni to Číňani sekaj jak Baa cvičky, dělá to tam víc firem a cena pořád padá.
tak jsem ji asi nael na Aukru, je to ona doufám, i ta cena se mi líbí: http://aukro.cz/nova-kamera-do-auta-na-palub-desku-dvr-i1582011300.html
Vypadá hodně podobně, i krabice, jen drák mám jiný. Oni to Číňani sekaj jak Baa cvičky, dělá to tam víc firem a cena pořád padá.
|
|
05.05.2011 15:54 -
|
2388683
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Plno onboard kamer nabízí i Hutermann. Najdete je v sekci "Kamery a kamerové systémy"/"Palubní do auta - černé skříňky". Myslím e je mezi nimi i ta z Aukra.
Plno onboard kamer nabízí i Hutermann. Najdete je v sekci "Kamery a kamerové systémy"/"Palubní do auta - černé skříňky". Myslím e je mezi nimi i ta z Aukra.
|
|
14.05.2011 21:20 -
|
2390595
|
|
zdenekb
|
|
|
Fotky umístění kamery na magnetu - zvenku a z místa spolujezdce. Z místa řidiče není vůbec vidět. Magnet (neodym 2x4cm, tl. 4mm) je zatím přilepený oboustrannou páskou. Kameru rozhodně udrí, jen se na něm kamera snadno natočí (při jízdě po městě se ale ani nehnula). Dříve popsaný magnet z harddisku drí líp. roub by snesl načernit.
Fotky umístění kamery na magnetu - zvenku a z místa spolujezdce. Z místa řidiče není vůbec vidět. Magnet (neodym 2x4cm, tl. 4mm) je zatím přilepený oboustrannou páskou. Kameru rozhodně udrí, jen se na něm kamera snadno natočí (při jízdě po městě se ale ani nehnula). Dříve popsaný magnet z harddisku drí líp. roub by snesl načernit.
Přílohy: 1105-0048-8.jpg ( 64230b ) - kamera zvenku 1105-0052-8.jpg ( 101079b ) - od spolujezdce |
|
22.10.2011 22:19 -
|
2420697
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Tak přidám i svou zkuenost:
koupil jsem tohleto: .link.
a zkuenost: za ty prachy no budi , je to okopírováná kamera značky DOD (která v originálu opravdu umí fullHD 30fps a mám obrázek jak cumel, ale cena okolo 6k), v reimu 1440*1080 jede jen na 15 fps, co by nevadilo, ale záznam je vzhledem k rozliení jen 4:3, co by jetě taky moná nevadilo, ale problém je, e v tom reimu to nepracuje jak by mělo, občas si to řekne, e to nahrávat nepřestane po vypnutí motoru a běí si to dál, a se to nějak zmate vypne a po nastartování u nahrávat nezačne apod.
Take natáčím 720p (tedy 1280*720), optika odpovídající ceně (pravá čtvrtina obrazu je máznutá - ohnisko kdesi v 5cm místo nekonečna) ale dá se s tím ít, a takovej problém v tom nevidim. Monost volby délky jednotlivých sekvencí (3,5,10min), některé kamery dělají, e ne začne dalí sekvenci, tak je třeba 2s díra. Tady se sekvence překrývají, take ok.Vechny vstupy/výstupy fungujou miniUSB/HDMI (známej koupil kameru, která má sice miniUSB, ale kdy jí rozdělal, tak zjistil, e není k ničemu připájený, ani na to ploňák nebyl připravenej, e by tam něco mělo být )
Co se týká přísluenství, tak drak: poměrně se to v něm klepe, problém je asi přímo v místě, kde je přichycená kamera, plánuju nalepit na bok kamery dostatečně tlustou podloku, aby to sedělo pevně a neklepalo se v tom, uvidíme, jestli pomůe. Kabel na napájení je dlouhej jak týden před výplatou, kameru mám uprostřed okna za zrcátkem a káblík nataenej přes clonu ke dveřím spolujezdce, kde jde podél dveří a na zem, odtam pod sedačkou a do zásuvky, take vcelku pohodlný. Kameru v autě nenechávám, take obal se taky hodí
Celkově jsem spokojenej, za ty prachy... Zítra dodám nějaký video denní.
.link. (pustit 720p) tady teda video .. a rovnou se přiznejte kdo to byl (1:23) auto mělo klubovou nálepku a pravděpodobně mu nejelo topení, protoe řidič měl kapucu
Tak přidám i svou zkuenost:
koupil jsem tohleto: http://www.ebay.com/itm/4X-Digital-Zoom-FULL-HD-1080P-H-264-Car-DVR-DV-camera-/250874382902?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a69474a36
a zkuenost: za ty prachy no budi :-)))) , je to okopírováná kamera značky DOD (která v originálu opravdu umí fullHD 30fps a mám obrázek jak cumel, ale cena okolo 6k), v reimu 1440*1080 jede jen na 15 fps, co by nevadilo, ale záznam je vzhledem k rozliení jen 4:3, co by jetě taky moná nevadilo, ale problém je, e v tom reimu to nepracuje jak by mělo, občas si to řekne, e to nahrávat nepřestane po vypnutí motoru a běí si to dál, a se to nějak zmate vypne a po nastartování u nahrávat nezačne apod. :nevim
Take natáčím 720p (tedy 1280*720), optika odpovídající ceně (pravá čtvrtina obrazu je máznutá - ohnisko kdesi v 5cm místo nekonečna) ale dá se s tím ít, a takovej problém v tom nevidim. Monost volby délky jednotlivých sekvencí (3,5,10min), některé kamery dělají, e ne začne dalí sekvenci, tak je třeba 2s díra. Tady se sekvence překrývají, take ok.Vechny vstupy/výstupy fungujou miniUSB/HDMI (známej koupil kameru, která má sice miniUSB, ale kdy jí rozdělal, tak zjistil, e není k ničemu připájený, ani na to ploňák nebyl připravenej, e by tam něco mělo být :-)))) )
Co se týká přísluenství, tak drak: poměrně se to v něm klepe, problém je asi přímo v místě, kde je přichycená kamera, plánuju nalepit na bok kamery dostatečně tlustou podloku, aby to sedělo pevně a neklepalo se v tom, uvidíme, jestli pomůe. Kabel na napájení je dlouhej jak týden před výplatou, kameru mám uprostřed okna za zrcátkem a káblík nataenej přes clonu ke dveřím spolujezdce, kde jde podél dveří a na zem, odtam pod sedačkou a do zásuvky, take vcelku pohodlný. Kameru v autě nenechávám, take obal se taky hodí :palec
Celkově jsem spokojenej, za ty prachy... :-)) Zítra dodám nějaký video denní. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=Qk-upWwEjac (pustit 720p) tady teda video .. a rovnou se přiznejte kdo to byl (1:23) auto mělo klubovou nálepku a pravděpodobně mu nejelo topení, protoe řidič měl kapucu :D
|
|
26.11.2011 16:35 -
|
2427834
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Přiel mi leták mailem - .link.
Je to myslím hodně laciná hračka, ale podle popisu by mohla stačit.
Přiel mi leták mailem - http://www.cybex.cz/Audio-a-Video/Auto-HiFi/Autokamera-Omega-OM202/produkt=860603983/kategorie=50/
Je to myslím hodně laciná hračka, ale podle popisu by mohla stačit.
|
|
26.11.2011 17:23 -
|
2427843
|
|
zdenekb
|
|
|
Mikra napsal(a): Přiel mi leták mailem - .link. Je to myslím hodně laciná hračka, ale podle popisu by mohla stačit.
To infračervené nahrávání v noci bude nejspí do auta k ničemu - zdrojem světla jsou ty diody na předku kamery.
Mám něco podobného (bez diod) asi rok. Je třeba počítat s tím, e kamera nahrává v blocích (u mne volitelné 2, 5 a 10 minut) a vdy po naplnění bloku na pár vteřin (4-6) záznam vypadne. V souladu s Murphyho zákony dojde ke klíčové události v provozu právě během této doby.
Přiel mi leták mailem - http://www.cybex.cz/Audio-a-Video/Auto-HiFi/Autokamera-Omega-OM202/produkt=860603983/kategorie=50/ Je to myslím hodně laciná hračka, ale podle popisu by mohla stačit.
To infračervené nahrávání v noci bude nejspí do auta k ničemu - zdrojem světla jsou ty diody na předku kamery.
Mám něco podobného (bez diod) asi rok. Je třeba počítat s tím, e kamera nahrává v blocích (u mne volitelné 2, 5 a 10 minut) a vdy po naplnění bloku na pár vteřin (4-6) záznam vypadne. V souladu s Murphyho zákony dojde ke klíčové události v provozu právě během této doby.
|
|
26.11.2011 17:31 -
|
2427846
|
|
flyteSVK
|
|
|
alebo na ebay za tretinocu cenu? .link.
alebo na ebay za tretinocu cenu? http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=hd+car+dvr&_sacat=See-All-Categories
|
|
26.11.2011 20:34 -
|
2427879
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Koukám fude samá kamera s full HD jen já mám celkem historii. Mé oblíbenené ADR2000 Fůůll Hádé nemá, ale to je mi fuk. Hlavní je e má GPS, ukládání označenejch sekvencí a nahrává furt A obraz je celkem slunej jak ve dne tak v noci.
Koukám fude samá kamera s full HD jen já mám celkem historii. :-d Mé oblíbenené ADR2000 Fůůll Hádé nemá, ale to je mi fuk. Hlavní je e má GPS, ukládání označenejch sekvencí a nahrává furt :-d A obraz je celkem slunej jak ve dne tak v noci.
|
|
25.01.2012 07:13 -
Kamera do auta
|
2443888
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Pokud někdo uvaujete o kameře do auta, tady mají celkem slunou nabídku: .link.
Pokud někdo uvaujete o kameře do auta, tady mají celkem slunou nabídku: http://www.hobbyman.cz/volny-cas/kamery-do-auta?price_from=1100&price_to=4300&producer_id=&q=&stranka=1&price_min=1100&price_max=4300&orderby=price_vat_asc
|
|
25.01.2012 09:44 -
|
2443894
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Já zkouel program pro SAMSUNG GALAXY S2 jménem "AutoBoyBlackBox". Obrázek docela sluný i za tmy, ale bez jakýchkoliv dalích údajů.
Já zkouel program pro SAMSUNG GALAXY S2 jménem "AutoBoyBlackBox". Obrázek docela sluný i za tmy, ale bez jakýchkoliv dalích údajů.
|
|
25.01.2012 11:20 -
|
2443900
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Také se připojím se zkuenostmi.
V současné době toto : (DOD 600)
.link.
celkem spokojenost nicméně - po čase - cca rok porvozu to začalo dělat prapodivné věci. Zákysy, nerozjel se record, kamera si nebyla schopna odmáznout staré záznamy a zaplnila se karta. Následovala reklamace, nicméně - v "laboratorních" podmínkách fungovala bezvadně. Nehodlal jsem se po několika průtazích nadále hádat, rozhodl jsem se podivat se kameře na kloub a zjistil jsem, e interní backupový akumulátor je v loji. Následovala výměna za obdobný (z nějakého staího Nokiáckého HF) a kamera začala fungovat jako víno. Domnívám se e to bude obecná slabina vech podobných zařízení, páč akumulátor dostává díky podmínkám v autě (dramatické teplotní extrémy) docela sluna na prdel a dříve či později pole do kopru kadé takovéto zařízení. Vestavěný GPS modul je k ničemu... kdyby dělali bez něj, stejně kvalitní a levnějí - určitě bych bral tento model.
Aktuálně mám objednáno přz e-bay DOD F900LHD (origo - doufám... ), co je model s výměnným akumulátorem a měl by alespoň dva roky přeít. A dorazí, dám echo. Jinak se mi kamera u jednou vyplatila, kdy mi vjel do cesty z vedlejí neosvětlený pumpičkář. Na poslední chvíli jsem to strhnul a trefil nu jen kolo, ale frajer tvrdil, e u byl v křiovatce a e svítila blá blá blá. Nechal jsem ho, at zavolá benga, kterejm jsem ukázal záznam a bylo vyřečeno na fleku.
U jen z této zkuenosti rozhodne boardrecorder doporučuji a etřit se zrovna zde příli nevyplatí. Pokud má kamera jen SD resolution - rovnou nebrat. Pokud má semi HD (1200 či 1400 x cosi), tak u ano, ale chce si to přečíst recenze a najít si nějaký sample videa z daného typu. Pokud je to full HD, tak o5 platí radi 5x se rozmýlet a hledat, ne koupit nejlaciněí model, který bude HR jen resamplovat z SD, bude mít slepý sklo a zprohýbá se na sluníčku. Btw - IR LEDs pro přisvěcování za tmy jso docela úplně na prd. Jednak nikdy nepracují v pulzním reimu (co je základ) a dosvit je max do místa, kde končí haupna.
Také se připojím se zkuenostmi.
V současné době toto : (DOD 600)
http://www.myaudio.cz/kamera-do-auta-gs-600-gps-1080p-blackbox-gps-dvr-1xkanal-video-fun-beat-dod-gs600-31098.html
celkem spokojenost nicméně - po čase - cca rok porvozu to začalo dělat prapodivné věci. Zákysy, nerozjel se record, kamera si nebyla schopna odmáznout staré záznamy a zaplnila se karta. Následovala reklamace, nicméně - v "laboratorních" podmínkách fungovala bezvadně. Nehodlal jsem se po několika průtazích nadále hádat, rozhodl jsem se podivat se kameře na kloub a zjistil jsem, e interní backupový akumulátor je v loji. Následovala výměna za obdobný (z nějakého staího Nokiáckého HF) a kamera začala fungovat jako víno. Domnívám se e to bude obecná slabina vech podobných zařízení, páč akumulátor dostává díky podmínkám v autě (dramatické teplotní extrémy) docela sluna na prdel a dříve či později pole do kopru kadé takovéto zařízení. Vestavěný GPS modul je k ničemu... kdyby dělali bez něj, stejně kvalitní a levnějí - určitě bych bral tento model.
Aktuálně mám objednáno přz e-bay DOD F900LHD (origo - doufám... :-) ), co je model s výměnným akumulátorem a měl by alespoň dva roky přeít. A dorazí, dám echo. Jinak se mi kamera u jednou vyplatila, kdy mi vjel do cesty z vedlejí neosvětlený pumpičkář. Na poslední chvíli jsem to strhnul a trefil nu jen kolo, ale frajer tvrdil, e u byl v křiovatce a e svítila blá blá blá. Nechal jsem ho, at zavolá benga, kterejm jsem ukázal záznam a bylo vyřečeno na fleku.
U jen z této zkuenosti rozhodne boardrecorder doporučuji a etřit se zrovna zde příli nevyplatí. Pokud má kamera jen SD resolution - rovnou nebrat. Pokud má semi HD (1200 či 1400 x cosi), tak u ano, ale chce si to přečíst recenze a najít si nějaký sample videa z daného typu. Pokud je to full HD, tak o5 platí radi 5x se rozmýlet a hledat, ne koupit nejlaciněí model, který bude HR jen resamplovat z SD, bude mít slepý sklo a zprohýbá se na sluníčku. Btw - IR LEDs pro přisvěcování za tmy jso docela úplně na prd. Jednak nikdy nepracují v pulzním reimu (co je základ) a dosvit je max do místa, kde končí haupna.
|
|
25.01.2012 11:26 -
|
2443904
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
zdenekb napsal(a): Fotky umístění kamery na magnetu - zvenku a z místa spolujezdce. Z místa řidiče není vůbec vidět. Magnet (neodym 2x4cm, tl. 4mm) je zatím přilepený oboustrannou páskou. Kameru rozhodně udrí, jen se na něm kamera snadno natočí (při jízdě po městě se ale ani nehnula). Dříve popsaný magnet z harddisku drí líp. roub by snesl načernit.
Koukám, e jsi pořeil úchyt kamery podobně, jako já. Taky mě točil dodávaný masivní drák, který zabíral půlku okla a kamera trčela, jak lofas... Neodymový Magnet z HDD je naprosto perfektní. Jí jsem pouil dva a přelepil jsem je textilní lepenkou, aby se kamera neotáčela tak snadno.
Gute arbait...
Koukám, e jsi pořeil úchyt kamery podobně, jako já. Taky mě točil dodávaný masivní drák, který zabíral půlku okla a kamera trčela, jak lofas... :-d Neodymový Magnet z HDD je naprosto perfektní. Jí jsem pouil dva a přelepil jsem je textilní lepenkou, aby se kamera neotáčela tak snadno.
Gute arbait... :palec
|
|
25.01.2012 21:10 -
|
2444102
|
|
paja.lbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Ahoj, také jeden model. .link.
Zatím spokojenost.
Ahoj, také jeden model. http://www.eproton.cz/kamera-do-auta-prestigio-roadrunner-hd1-720p-hd-25-tft-lcd-cerna-nahravani-na-sd-kartu-/286056.html
Zatím spokojenost.
|
|
| |
|
|