| | |
27.03.2013 18:26 -
Re: Onboard kamera (DVR do auta)
|
2560658
|
|
máca
|
|
|
to Najk- díky za info.Tak jetě popřemýlím. Mne zlákalo to, e vydrí bez nabíjení asi hodinu, co na nákup u hypoek stačí.Myslela jsem si, e se tospustí automaticky při pohybu, aspoň jsem to tak píou na Alze cz.
to Najk- díky za info.Tak jetě popřemýlím. Mne zlákalo to, e vydrí bez nabíjení asi hodinu, co na nákup u hypoek stačí.Myslela jsem si, e se tospustí automaticky při pohybu, aspoň jsem to tak píou na Alze cz.:nevim
|
|
05.05.2013 20:10 -
|
2576001
|
|
DrMarvin
|
|
|
co myslite o tydle....muzu ji mit za 450kč funglovku....má to vůbec cenu?:=)
.link.
co myslite o tydle....muzu ji mit za 450kč funglovku....má to vůbec cenu?:=)
http://cerne-skrinky.heureka.cz/hyundai-bb-208/specifikace/
|
|
05.05.2013 20:40 -
|
2576049
|
|
JaNa
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 114 |
|
|
.link. My budeme mít tuto. První reklamujeme, protoe GPS stávkovalo. Čekáme na novou. Video přihodím později...
http://www.kabelmanie.cz/palubni-full-hd-kamera-cel-tec-n5-gps-modul/. My budeme mít tuto. První reklamujeme, protoe GPS stávkovalo. Čekáme na novou. :-(((( Video přihodím později...
|
|
06.05.2013 07:11 -
|
2576264
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
za 450 jí beru taky
za 450 jí beru taky :-)
|
|
19.09.2013 17:41 -
|
2620258
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Zdarec priatelia. Ako prvá investícia do auta bola kamera .link. od flajzar-u Narazil som ale na problém. Pripojil som ju toti na prívod svetla do kastlíka pred spolujazdcom aby bola v činnosti u pri prvom pootočení kžúčika v spínačke. Stáva sa mi ale, e keď prepnem do druhej polohy, respektíve keď natartujem, napäový výkyv spôsobí, e sa kamera zblbne a nahrá prázdny súbor. vtedy jej pomôe akurát ju zresetova resetovacím tlačítkom...
Ale k veci: Chcel by som ju pripoji tak aby bola napájaná a keď alternátor začne dobíja. Vie mi niekto z vás poradi, kde by som také pripojenie v prístrojovke naiel? Napadlo ma akurát napájanie ventilátoru kúrenia, ale neviem ani presne kde tu ventilátor je. Na Xsare som ho mal hneď za kastlíkom...
Zdarec priatelia. Ako prvá investícia do auta bola kamera http://www.flajzar.cz/data/images/3288_0.jpg od flajzar-u Narazil som ale na problém. Pripojil som ju toti na prívod svetla do kastlíka pred spolujazdcom aby bola v činnosti u pri prvom pootočení kžúčika v spínačke. Stáva sa mi ale, e keď prepnem do druhej polohy, respektíve keď natartujem, napäový výkyv spôsobí, e sa kamera zblbne a nahrá prázdny súbor. vtedy jej pomôe akurát ju zresetova resetovacím tlačítkom...
Ale k veci: Chcel by som ju pripoji tak aby bola napájaná a keď alternátor začne dobíja. Vie mi niekto z vás poradi, kde by som také pripojenie v prístrojovke naiel? Napadlo ma akurát napájanie ventilátoru kúrenia, ale neviem ani presne kde tu ventilátor je. Na Xsare som ho mal hneď za kastlíkom...
|
|
19.09.2013 18:10 -
|
2620262
|
|
jumep
|
|
|
mas tam privod do regulatoru ventilatora, na ovladace napajanie ventilatora ti to je na 2 veci ked to ide od 3V
do 12V
podla mna je optimalne sa napichnut na zapalovac
mas tam privod do regulatoru ventilatora, na ovladace napajanie ventilatora ti to je na 2 veci ked to ide od 3V
do 12V
podla mna je optimalne sa napichnut na zapalovac
|
|
19.09.2013 18:25 -
|
2620264
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
zapalovač je to isté ako to čo mám teraz. Ventilátor ma napadol preto, lebo je ovládaný elektronicky, nie odporovo. Na Xsare som mal tie elektronické (tyristorové) ovládanie ventilátora. To znamená, e mal napájacia káble, ktoré ili cez relé spínané pri dobíjaní (z toho relé bolo napájané aj vyhrievanie zadného okna) do tyristorového regulátora na ventilátore, ktoré bolo ovládané elektronickým blokom. Tak ma napadlo, e pokiaž je na C5 tento systém spravený podobne, tak by som kameru mohol napoji ete pred regulátorom...
Samozrejme, nemám ajnu ako to spravili na C5, tak ak to nieje moné, tak mi prosím aspoň poraďte kde by som takú zbernicu naiel...
zapalovač je to isté ako to čo mám teraz. Ventilátor ma napadol preto, lebo je ovládaný elektronicky, nie odporovo. Na Xsare som mal tie elektronické (tyristorové) ovládanie ventilátora. To znamená, e mal napájacia káble, ktoré ili cez relé spínané pri dobíjaní (z toho relé bolo napájané aj vyhrievanie zadného okna) do tyristorového regulátora na ventilátore, ktoré bolo ovládané elektronickým blokom. Tak ma napadlo, e pokiaž je na C5 tento systém spravený podobne, tak by som kameru mohol napoji ete pred regulátorom...
Samozrejme, nemám ajnu ako to spravili na C5, tak ak to nieje moné, tak mi prosím aspoň poraďte kde by som takú zbernicu naiel...
|
|
19.09.2013 18:29 -
|
2620267
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No v zapalovači při startu taky jako v celé palubní síti dojde k poklesu napětí a to zřejmě ta kamera bere jako kiks a musí se resetovat. Jestli Mikláska dobře chápu, tak chce drát, kde se objeví napětí a po nastartování, tedy napětí u stabilní. Tento signál se odvozoval od tlakoměru oleje, současná auta to asi berou z jednotky řízení motoru, e se mohou zapnout světla....
Take jasná jsou světla. Ale ta mají dráty daleko. Nikdy jsem neměl originál rádio, ale na ISO konektoru rádia by mělo být +12V pro osvětlení tlačítek, čili drát napojený na hlavní světla. Tam by to bylo i dobře přístupné.
No v zapalovači při startu taky jako v celé palubní síti dojde k poklesu napětí a to zřejmě ta kamera bere jako kiks a musí se resetovat. Jestli Mikláska dobře chápu, tak chce drát, kde se objeví napětí a po nastartování, tedy napětí u stabilní. Tento signál se odvozoval od tlakoměru oleje, současná auta to asi berou z jednotky řízení motoru, e se mohou zapnout světla....
Take jasná jsou světla. Ale ta mají dráty daleko. Nikdy jsem neměl originál rádio, ale na ISO konektoru rádia by mělo být +12V pro osvětlení tlačítek, čili drát napojený na hlavní světla. Tam by to bylo i dobře přístupné.
|
|
19.09.2013 18:29 -
|
2620268
|
|
jumep
|
|
|
C5 1 ma tu krabicku vpravo dole na klimatizacii (odchadza v nej prave ten tranzistor, takze ked si pohladas ventilator nejde, tak najdes kde to je)
C5 1 ma tu krabicku vpravo dole na klimatizacii (odchadza v nej prave ten tranzistor, takze ked si pohladas ventilator nejde, tak najdes kde to je)
|
|
19.09.2013 18:31 -
|
2620269
|
|
Miklásek
|
|
|
Vilous, presne tak som to mal na mysli.
Peo, ďakujem za navedenie
Vilous, presne tak som to mal na mysli.
Peo, ďakujem za navedenie ;)
|
|
07.10.2013 09:54 -
|
2625010
|
|
Miklásek
|
|
|
tak som kameru pripojil na silové vodiče napájania ventilátora kúrenia a fičí to bezproblémovo.
tak som kameru pripojil na silové vodiče napájania ventilátora kúrenia a fičí to bezproblémovo. :-)
|
|
07.10.2013 09:57 -
|
2625012
|
|
tief
|
|
|
druha moznost je ovladani sedacek, aktivuje se uz kdyz se odemkne auto ... a vypne par minut po zamknuti auta ...
druha moznost je ovladani sedacek, aktivuje se uz kdyz se odemkne auto ... a vypne par minut po zamknuti auta ...
|
|
26.05.2015 19:34 -
|
2825648
|
|
Betty
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Diskutéři, jste tu jetě? Jakou kameru byste mi do auta teď doporučili?
Diskutéři, jste tu jetě? Jakou kameru byste mi do auta teď doporučili?
|
|
26.05.2015 21:36 -
|
2825687
|
|
Miklásek
|
|
|
Po tom, co mi zacala blbnut povodna kamera, kupil som si tuto: .link. Tvarovo je velmi podobna, ale toci full hd videa, ma svoj vlastny displej a viac funkcii. nema ale gps. Zatial som ale spokojny, len som musel urobit nejake upravy. Mam ju prilepenu za vnutornym spätnym zrkadlom, takze mi neprekaza vo vyhlade a z vonku ani nieje vidiet, pokial sa na to nenechavec priamo nezamera.
Po tom, co mi zacala blbnut povodna kamera, kupil som si tuto: http://www.tntrade.sk/media-tech-u-drive-station-kamera-do-auta-1080p-full-hd-lcd-1-5-hdmi_d131702.html Tvarovo je velmi podobna, ale toci full hd videa, ma svoj vlastny displej a viac funkcii. nema ale gps. Zatial som ale spokojny, len som musel urobit nejake upravy. Mam ju prilepenu za vnutornym spätnym zrkadlom, takze mi neprekaza vo vyhlade a z vonku ani nieje vidiet, pokial sa na to nenechavec priamo nezamera. :palec
|
|
27.05.2015 12:28 -
|
2825783
|
|
lubco
|
Město: , Auto: CITROEN BERLINGO Shine BlueHDI 130 S&S | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Ja mam toto .link. - a zatial spokojnost. V drziaku to ma USB konektor, takze ak potrebujem nabit mobil, pripajam sa tam.
Ak chces lepsie funkcie, pozri vyssie rady A5 az tusim A7. Okolo mna ju maju viaceri a zatial som pocul len chvalu.
Ja mam toto https://www.alza.sk/truecam-a4-d2142280.htm - a zatial spokojnost. V drziaku to ma USB konektor, takze ak potrebujem nabit mobil, pripajam sa tam.
Ak chces lepsie funkcie, pozri vyssie rady A5 az tusim A7. Okolo mna ju maju viaceri a zatial som pocul len chvalu.
|
|
27.05.2015 12:59 -
|
2825791
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Já toto .link. a taky spokojenost. Přilo mi e kamerky do 2000 nemají smysl, větinou tak hrozná optika, e spz nejde přečíst ani na 5m, obraz v rozích neostrý... i kdy mají full hd. Nad ty 2000 u se dají vybrat sluné, jako tahle E07 nebo A4.
Já toto http://www.cel-tec.cz/palubni_kamera-_celtec_e07-859982568-849578864-kamery-do-auta/#!lightbox[fotogalerie]/9/ a taky spokojenost. Přilo mi e kamerky do 2000 nemají smysl, větinou tak hrozná optika, e spz nejde přečíst ani na 5m, obraz v rozích neostrý... i kdy mají full hd. Nad ty 2000 u se dají vybrat sluné, jako tahle E07 nebo A4.
|
|
| |
|
|