| | |
04.03.2013 12:03 -
Re: Kde tankovat (nebo spíe netankovat)?
|
2553571
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Na této pumpě mám navíc slevu 2,5% - tedy sbohem Shellko
Na této pumpě mám navíc slevu 2,5% - tedy sbohem Shellko :-)
|
|
04.03.2013 13:08 -
|
2553599
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Já jsem nemyslel cenu, to se mění ze dne na den. Já jsem myslel, zda i v cizině některé řetězce pump nabízejí naftu bez řepky.
Já jsem nemyslel cenu, to se mění ze dne na den. Já jsem myslel, zda i v cizině některé řetězce pump nabízejí naftu bez řepky.
|
|
04.03.2013 13:12 -
|
2553601
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Hlavne v I maji na spouste mist naftu jen do -20, takze pozor. Jo a na Breneru bacha kde a kam sjedes kvuli mytu... Osobne to resim plnou nadrzi Vervou + aditiva z benziny pred hranicema, pak cesta do I a kopcu s poloprazdnou nadrzi. Tankovani v zahranici az cestou zpet na Breneru. Taky zvaz zda jet Rakousko klasicky kolem Innu nebo stredem Mnichova pres GaPa a neplatit ani dalnicni znamku...
Hlavne v I maji na spouste mist naftu jen do -20, takze pozor. Jo a na Breneru bacha kde a kam sjedes kvuli mytu... Osobne to resim plnou nadrzi Vervou + aditiva z benziny pred hranicema, pak cesta do I a kopcu s poloprazdnou nadrzi. Tankovani v zahranici az cestou zpet na Breneru. Taky zvaz zda jet Rakousko klasicky kolem Innu nebo stredem Mnichova pres GaPa a neplatit ani dalnicni znamku...
|
|
04.03.2013 13:41 -
|
2553608
|
|
Míra Cindr
|
|
|
Nevím,kudy jezdíte,ale u nás platí tankovat na rakousko-italské hranici.Prý je to nejvýhodnějí.
Nevím,kudy jezdíte,ale u nás platí tankovat na rakousko-italské hranici.Prý je to nejvýhodnějí.
|
|
04.03.2013 14:05 -
|
2553615
|
|
DrMarvin
|
|
|
Tak jsem přečetl a jel jsem okolo Eurooilky.....tak rikam ze natankuju....Optimal diesel bez biosloky 34,9Kč...naproti Agip Tech Diesel 35,5Kč...asi neni co řeit.-)
Tak jsem přečetl a jel jsem okolo Eurooilky.....tak rikam ze natankuju....Optimal diesel bez biosloky 34,9Kč...naproti Agip Tech Diesel 35,5Kč...asi neni co řeit.-)
|
|
04.03.2013 14:11 -
|
2553616
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
vilous napsal(a): Já jsem nemyslel cenu, to se mění ze dne na den. Já jsem myslel, zda i v cizině některé řetězce pump nabízejí naftu bez řepky.
Ze dne na den se moná mění o pár haléřů, ale v Itálie je ji dlouhodobě nafta i benzín mnohem draí ( asi vyí daně, kvůli pokaené ekonomice).
Take u je jedno, jestli ze dne na den bude v I stát nafta 46,7kč nebo 46,9Kč. Byl jsem tam naposledy v 9/2012 a byl to mazec. Benzín za cca 51 a 52Kč. (mimo dálnice o nějakou tu korunku levnějí). A ze dne na den ti nezlevní o 10 a 15kč...
Ze dne na den se moná mění o pár haléřů, ale v Itálie je ji dlouhodobě nafta i benzín mnohem draí ( asi vyí daně, kvůli pokaené ekonomice).
Take u je jedno, jestli ze dne na den bude v I stát nafta 46,7kč nebo 46,9Kč. Byl jsem tam naposledy v 9/2012 a byl to mazec. Benzín za cca 51 a 52Kč. (mimo dálnice o nějakou tu korunku levnějí). A ze dne na den ti nezlevní o 10 a 15kč...
|
|
05.03.2013 09:29 -
|
2554044
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
najk napsal(a):
Tuhle naftu prodávají i stanice nákupního centra Globus, asi před měsícem jsem jí tam tankoval.
Včera jsem nael v autě lístek z Tesca, který tam nechala ena.Byla tam sleva 1 kč z litru při nákupu u Tesco benzínky ale hlavně i u Benziny co myslím dříve nebylo .Tak jsem to vzal a zajel si pro Vervu kdy se tady tak chválí .Při nákupu 25 litrů dávají zase 50 kč slevu do Tesca. . A teď si připadám jak pomatený důchodce co běhá za slevama a nadeně o nich vypráví...
Tuhle naftu prodávají i stanice nákupního centra Globus, asi před měsícem jsem jí tam tankoval.
Včera jsem nael v autě lístek z Tesca, který tam nechala ena.Byla tam sleva 1 kč z litru při nákupu u Tesco benzínky ale hlavně i u Benziny co myslím dříve nebylo .Tak jsem to vzal a zajel si pro Vervu kdy se tady tak chválí:-d .Při nákupu 25 litrů dávají zase 50 kč slevu do Tesca. . A teď si připadám jak pomatený důchodce co běhá za slevama a nadeně o nich vypráví...:-))))
|
|
19.03.2013 21:37 -
|
2559188
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tak jsem dnes natankoval plnou nádr čisté nafty u Euro oilu, patří to Čepru - státní podnik, za 36,20,- CZK, tak uvidím, spíe neuvidím, protoe pořád jsem tankoval u Tesca, ale tam je dnes draí. Dostal jsem i plakátek - Síla bez kompromisů.
tak jsem dnes natankoval plnou nádr čisté nafty u Euro oilu, patří to Čepru - státní podnik, za 36,20,- CZK, tak uvidím, spíe neuvidím, protoe pořád jsem tankoval u Tesca, ale tam je dnes draí. Dostal jsem i plakátek - Síla bez kompromisů. ;-)
|
|
19.03.2013 22:09 -
|
2559197
|
|
Hanz 397
|
|
|
Teď jsem si vzpomněl-tchán tankoval u Robina v Markvarticích (kvůli ceně) a jezdil jednu dobu jen a jen tam,doklady měl za posledních asi 5 tankování a kdy mu odeel regulátor tlaku na railu,tak jsem při jeho výměně cítil z nafty benzín,nebo něco podobného. Tak jsem si vypustil z filtru a táhlo to ní z toho víc,ne nafta samotná... Take vem známým říkám:Markvartice nee !
Teď jsem si vzpomněl-tchán tankoval u Robina v Markvarticích (kvůli ceně) a jezdil jednu dobu jen a jen tam,doklady měl za posledních asi 5 tankování a kdy mu odeel regulátor tlaku na railu,tak jsem při jeho výměně cítil z nafty benzín,nebo něco podobného. Tak jsem si vypustil z filtru a táhlo to ní z toho víc,ne nafta samotná... Take vem známým říkám:Markvartice nee !
|
|
03.05.2013 19:34 -
|
2574937
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
.link.
http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/seznam-hrisnych-benzinek-pokuty-za-temer-5-milionu.html
:-((((:-((((:-((((
|
|
03.05.2013 21:12 -
|
2574996
|
|
schoking
|
Město: Baka City, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
minuly tyden sem přesedlal na c5 take novinka pro mě tankovat naftu pořád sem si ríkal u stojanu naftu ere to naftu ale z5 k tomu co sem chtěl říct , otevřeli tady čerpačku EUROBIT maji naftu za 33,50 Kč nevíte někdo jak je to u nich s kvalitou ?? a pro ty co si tam chtějí zajet je to ve frýdku místku pod mostem kdy se jede kolem zimního stadionu
minuly tyden sem přesedlal na c5 take novinka pro mě tankovat naftu pořád sem si ríkal u stojanu naftu ere to naftu ale z5 k tomu co sem chtěl říct , otevřeli tady čerpačku EUROBIT maji naftu za 33,50 Kč nevíte někdo jak je to u nich s kvalitou ?? a pro ty co si tam chtějí zajet je to ve frýdku místku pod mostem kdy se jede kolem zimního stadionu
|
|
05.05.2013 17:36 -
|
2575837
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
U mám třetí nádr diesel optimal bez řepky a mám dojem (moná subjektivní), e auto jede jako splaené. I při nízkých otáčkách jede sametově a musím se hlídat, abych netočil pod 1500 kvůli dvojhmotě. Inu kdy se 6% (nebo kolik) téměř nehořlavého řepkového lihu nahradí kvalitní ropou, tak ta výhřevnost musí nutně stupnout a s tím i výkon.
U mám třetí nádr diesel optimal bez řepky a mám dojem (moná subjektivní), e auto jede jako splaené. I při nízkých otáčkách jede sametově a musím se hlídat, abych netočil pod 1500 kvůli dvojhmotě. Inu kdy se 6% (nebo kolik) téměř nehořlavého řepkového lihu nahradí kvalitní ropou, tak ta výhřevnost musí nutně stupnout a s tím i výkon.
|
|
09.06.2013 21:25 -
|
2587781
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Při cestě na západ větinou beru palivo jetě před hranicemi. Teď jsem bral plnou (48l, nafta premium, ne obyč) u Agipu před přechodem Rozvadov. V Německu se mi pak dvakrát stalo, e při větí akceleraci (předjídění) motor přestal táhnout (bez jakékoliv hláky). Musel jsem zajet na parkovitě, vypnout motor pak u to zas jelo normálně. Před Brennerem jsem dotankoval u OMV 25 litrů a potom u se závada neprojevila. Připisuju to naftě od Agipu. Předtím jsem se s tímto chováním setkal v obskurních končinách, kde nebyla jistá kvalita paliva - Balkán, východní Turecko - a dalí tankování to vdy vyřeilo. U nás jezdím větinou na Vervu a nikdy jsem tyhle potíe neměl, take bordel v nádri to nebude.
Při cestě na západ větinou beru palivo jetě před hranicemi. Teď jsem bral plnou (48l, nafta premium, ne obyč) u Agipu před přechodem Rozvadov. V Německu se mi pak dvakrát stalo, e při větí akceleraci (předjídění) motor přestal táhnout (bez jakékoliv hláky). Musel jsem zajet na parkovitě, vypnout motor pak u to zas jelo normálně. Před Brennerem jsem dotankoval u OMV 25 litrů a potom u se závada neprojevila. Připisuju to naftě od Agipu. Předtím jsem se s tímto chováním setkal v obskurních končinách, kde nebyla jistá kvalita paliva - Balkán, východní Turecko - a dalí tankování to vdy vyřeilo. U nás jezdím větinou na Vervu a nikdy jsem tyhle potíe neměl, take bordel v nádri to nebude.
|
|
09.06.2013 21:52 -
|
2587813
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Bral jsem teď 1x mimořádně před Louny u Robin Oilu (normálně beru Vervu ale Benzina v Lounech ji nemá) a zkuenosti:
- spotřeba se nijak výrazně nezvýila, jede normálně, nic necuká
- hlučnost motoru je za studena i za tepla slyitelně větí
Take dám, pokud to bude moné, zase přednost Vervě.
Bral jsem teď 1x mimořádně před Louny u Robin Oilu (normálně beru Vervu ale Benzina v Lounech ji nemá) a zkuenosti:
- spotřeba se nijak výrazně nezvýila, jede normálně, nic necuká
- hlučnost motoru je za studena i za tepla slyitelně větí
Take dám, pokud to bude moné, zase přednost Vervě.
|
|
09.06.2013 22:05 -
|
2587827
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
co se týká Balkánu, tak s tím mám zkuenost co se týká paliva (benzínu) pouze pozitivní. V Srbsku beru větinou u EKO, vyjímečně u OMV, ale taky jsem u bral i na NIPETROL a BLUE PETROL. V Bulharsku taky EKO, OMV, LUKOIL a v Rumunsku LUKOIL. ádnej prémiovej benzín, klasika bezolovnatej 95-ti oktanovej. Je ale fakt, e takovejm těm podivnejm malejm pinavejm benzínkám se radi vyhejbám.
co se týká Balkánu, tak s tím mám zkuenost co se týká paliva (benzínu) pouze pozitivní. V Srbsku beru větinou u EKO, vyjímečně u OMV, ale taky jsem u bral i na NIPETROL a BLUE PETROL. V Bulharsku taky EKO, OMV, LUKOIL a v Rumunsku LUKOIL. ádnej prémiovej benzín, klasika bezolovnatej 95-ti oktanovej. Je ale fakt, e takovejm těm podivnejm malejm pinavejm benzínkám se radi vyhejbám.
|
|
09.06.2013 22:48 -
|
2587845
|
|
jumep
|
|
|
tak ja som v BG tankoval hned na hraniciach za Nisom a potom zasa ked som sa vracal od mora som tam tankoval
bola to shellka a nadrz stacila hore dole ...
tak ja som v BG tankoval hned na hraniciach za Nisom a potom zasa ked som sa vracal od mora som tam tankoval :)
bola to shellka a nadrz stacila hore dole ...
|
|
10.06.2013 18:55 -
|
2588183
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
jo, tu Shellku znám, to je takový parkovitě převáně pro turecký gastarbeitery, kdy jdou shánět vignetku
jo, tu Shellku znám;-), to je takový parkovitě převáně pro turecký gastarbeitery, kdy jdou shánět vignetku:-d
|
|
11.06.2013 08:53 -
|
2588416
|
|
stejskli
|
|
|
Občanům ze severu a severovýchodu vřele doporučuju polský Orlen a jeho Vervu. Jezdím pravidelně do Bogatynie nebo do Zhořelce, přičem aktuálně stojí Verva u Benziny (= pobočka Orlenu) v Liberci 36,50 Kč. V Polsku vyla na 33,94 Kč (platím kartou ve zlotých, při přímém přepočtu do CZK je kurz patrně troku nevýhodnějí). Nafta horí být z logiky věci rozhodně nemůe a taky není. Rozdíl 2,50 na litru (se zajíďkou 4 nebo 5 km) u stojí za pozornost.
Občanům ze severu a severovýchodu vřele doporučuju polský Orlen a jeho Vervu. Jezdím pravidelně do Bogatynie nebo do Zhořelce, přičem aktuálně stojí Verva u Benziny (= pobočka Orlenu) v Liberci 36,50 Kč. V Polsku vyla na 33,94 Kč (platím kartou ve zlotých, při přímém přepočtu do CZK je kurz patrně troku nevýhodnějí). Nafta horí být z logiky věci rozhodně nemůe a taky není. Rozdíl 2,50 na litru (se zajíďkou 4 nebo 5 km) u stojí za pozornost.
|
|
11.06.2013 09:25 -
|
2588417
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
stejskli napsal(a): Občanům ze severu a severovýchodu vřele doporučuju polský Orlen a jeho Vervu. Jezdím pravidelně do Bogatynie nebo do Zhořelce, přičem aktuálně stojí Verva u Benziny (= pobočka Orlenu) v Liberci 36,50 Kč. V Polsku vyla na 33,94 Kč (platím kartou ve zlotých, při přímém přepočtu do CZK je kurz patrně troku nevýhodnějí). Nafta horí být z logiky věci rozhodně nemůe a taky není. Rozdíl 2,50 na litru (se zajíďkou 4 nebo 5 km) u stojí za pozornost.
V nějakém testu vyla polská verva hůře ne česká, zrovna tak jako neměcký V-power shell oproti českému.
V nějakém testu vyla polská verva hůře ne česká, zrovna tak jako neměcký V-power shell oproti českému.
|
|
| |
|
|