| | |
29.12.2011 15:26 -
Re: Kde tankovat (nebo spíe netankovat)?
|
2436150
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Zkusil jste ji někdo tu "novou" naftu od OMV MaxxMotion. Co si o ní kdo myslíte?
Pravidelně jsem bral Vervu u Benziny, pak tuto čerpačku přejmenovali na Orlen, ale Verva zůstala, tak jsem bral dál. U OMV jsem narazil na ten MaxxMotion, tak jsem ho vyzkouel. Co mě zarazilo jako první, e jetě neměli pořádně přeznačenej stojan, jen nálepku. Podle toho oka u stojanu, co se točí ta vrtulka a je vidět tekutina, která se tankuje, tak měla jinou barvu a vypadalo to jako Natural , tekutina ve vedlejím oku s klasickou naftou měla barvičku jinou a mírně zakalenou.
Po jedné nádri mám pocit, e je motor běel tií a moná troku ivějí ( spotřebu hodnotit nemůu, 500km jsem měl za sebou valník ). Je to jen subjektivní dojem nebo na tom něco bude?
Zkusil jste ji někdo tu "novou" naftu od OMV MaxxMotion. Co si o ní kdo myslíte?
Pravidelně jsem bral Vervu u Benziny, pak tuto čerpačku přejmenovali na Orlen, ale Verva zůstala, tak jsem bral dál. U OMV jsem narazil na ten MaxxMotion, tak jsem ho vyzkouel. Co mě zarazilo jako první, e jetě neměli pořádně přeznačenej stojan, jen nálepku. Podle toho oka u stojanu, co se točí ta vrtulka a je vidět tekutina, která se tankuje, tak měla jinou barvu a vypadalo to jako Natural :-D, tekutina ve vedlejím oku s klasickou naftou měla barvičku jinou a mírně zakalenou.
Po jedné nádri mám pocit, e je motor běel tií a moná troku ivějí ( spotřebu hodnotit nemůu, 500km jsem měl za sebou valník ). Je to jen subjektivní dojem nebo na tom něco bude?
|
|
29.12.2011 16:40 -
|
2436158
|
|
pepik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 69 |
|
|
Ahoj. Rozhodně nedoporučuju tankovat v jiní části Chorvtska a celé Černé hoře. Po letoním létě u fakt jen u OMV a né u INY a jiných podobných čerpačkách. Po natankování před Vídní auto jelo jak zamlada, ztichlo a jelo jak blázen, ale u na konci chorvatský dálnice, někde před Dubrovníkem jsem vzal jejich lepí naftu............nic nenasvědčovalo tomu ,e je něco v nepořádku. A na hranicích s bosnou...........začal citrónek nádherně černě kouřit jak kdysi moje starý béxiko, kdy bylo v posledním taení...............dokonce jsem na odpočívadle potkal nějakýho čecha se starou 124 a i on koukal copak mu to lítá za brikery z vejfuku. Samozřejmně , můe to bejt jen náhoda, ale očouzený zadky černohorskejch bouráků mluvily jasně
Ahoj. Rozhodně nedoporučuju tankovat v jiní části Chorvtska a celé Černé hoře. Po letoním létě u fakt jen u OMV a né u INY a jiných podobných čerpačkách. Po natankování před Vídní auto jelo jak zamlada, ztichlo a jelo jak blázen, ale u na konci chorvatský dálnice, někde před Dubrovníkem jsem vzal jejich lepí naftu............nic nenasvědčovalo tomu ,e je něco v nepořádku. A na hranicích s bosnou...........začal citrónek nádherně černě kouřit jak kdysi moje starý béxiko, kdy bylo v posledním taení:-((((...............dokonce jsem na odpočívadle potkal nějakýho čecha se starou 124 a i on koukal copak mu to lítá za brikery z vejfuku. Samozřejmně , můe to bejt jen náhoda, ale očouzený zadky černohorskejch bouráků mluvil:-(y jasně
|
|
29.12.2011 22:27 -
|
2436234
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
minulé tankování obyč nafta u globusu Praha-černý most. připadal jsem si e jezdím traktorem. motor se na volnoběh klepal a byl hlučnějí a i zátah nebyl nic moc. A to dávám VIF. Dnes plná u OMW a připadám si jak po výměně motoru. chod pravidelný nárust výkonu zpět k normálu.
minulé tankování obyč nafta u globusu Praha-černý most. připadal jsem si e jezdím traktorem. motor se na volnoběh klepal a byl hlučnějí a i zátah nebyl nic moc. A to dávám VIF. Dnes plná u OMW a připadám si jak po výměně motoru. chod pravidelný nárust výkonu zpět k normálu.
|
|
07.02.2012 20:43 -
|
2448764
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Máte někdo zkuenost ( jakoukoliv ) s naftou od Slovnaftu ?
Tankuju jen na Benzině ( jak TOP Q , tak VERVA ) , ale koukal jsem e tady u nás mají na Slovnaftu trochu "lepí" cenu . Samozřejmě teď jetě pár dní ne bude tepleji zůstanu na Vervě , ale potom ...
Máte někdo zkuenost ( jakoukoliv ) s naftou od Slovnaftu ?
Tankuju jen na Benzině ( jak TOP Q , tak VERVA ) , ale koukal jsem e tady u nás mají na Slovnaftu trochu "lepí" cenu . Samozřejmě teď jetě pár dní ne bude tepleji zůstanu na Vervě , ale potom ...
|
|
11.02.2012 16:51 -
|
2449887
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
Minulou neděli jsem natankoval u Benziny v Holeově .link. plnou nádr Vervy s označením do -30°C, do toho 3 panáky VIFu. V noci bylo -22°C a ráno jsem se vracel s cukajícím autem na dvojku. V hadičkách koloval bílý humus. Moje důvěra v paliva od Benziny je dost nahlodána.
Tohle se opakovalo kadé ráno, pokud teplota klesla k -20°. Alespoň jsem zjistil, e stačí trochu zahřát motor, nechat to běet a po 20ti minutách se dá jet.
Minulou neděli jsem natankoval u Benziny v Holeově http://benzinaplus.cz/cz/detail-cs.html?id=269 plnou nádr Vervy s označením do -30°C, do toho 3 panáky VIFu. V noci bylo -22°C a ráno jsem se vracel s cukajícím autem na dvojku. V hadičkách koloval bílý humus. Moje důvěra v paliva od Benziny je dost nahlodána. :-(
Tohle se opakovalo kadé ráno, pokud teplota klesla k -20°. Alespoň jsem zjistil, e stačí trochu zahřát motor, nechat to běet a po 20ti minutách se dá jet.
|
|
11.02.2012 18:14 -
|
2449923
|
|
jumep
|
|
|
ono je to presne, pumpa od pumpy
ja napr v piestanoch mam odskusane ze SHELLka mi vyhovuje najviac ... a to tiez ako kedy, niekedy natankujem a citit zhorsenie tahu, resp. po niektorom natankovani vyrazne citit zlepsenie chodu
zasada je, neist tankovat pokial tam vidim cisternu ze doplnali nadrze, radsej aj za 24hod potom ak je to mozne
ono je to presne, pumpa od pumpy
ja napr v piestanoch mam odskusane ze SHELLka mi vyhovuje najviac ... a to tiez ako kedy, niekedy natankujem a citit zhorsenie tahu, resp. po niektorom natankovani vyrazne citit zlepsenie chodu
zasada je, neist tankovat pokial tam vidim cisternu ze doplnali nadrze, radsej aj za 24hod potom ak je to mozne
|
|
11.02.2012 18:32 -
|
2449945
|
|
jumep
|
|
|
a este raz sa zopakujem
.link.
vsimnite si hlavne verva a cista nafta
a este raz sa zopakujem
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=nafta-minus13.jpg
vsimnite si hlavne verva a cista nafta
|
|
11.02.2012 20:43 -
|
2449982
|
|
Darja
|
|
|
aditivum samotný zamrzne... ale v kombinaci s naftou u ne... Pochybuju, e udělá takovej rozdíl..
aditivum samotný zamrzne... ale v kombinaci s naftou u ne... Pochybuju, e udělá takovej rozdíl..
|
|
12.02.2012 11:36 -
|
2450088
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
standacer
Ty vo.e nestra, já beru jenom na Benzině na Zlínské v Holeově, ale beru Top Q + Vif a nikdy jsem neměl ádný problém. Pokud by nelo věřit u ani Benzině, tak komu?
standacer
Ty vo.e nestra, já beru jenom na Benzině na Zlínské v Holeově, ale beru Top Q + Vif a nikdy jsem neměl ádný problém. Pokud by nelo věřit u ani Benzině, tak komu?
|
|
12.02.2012 13:01 -
|
2450101
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
No a co Euro Oil? Je to primo Ceska Rafinerska a kdyz uz verit ne tady tak kde jinde?
No a co Euro Oil? Je to primo Ceska Rafinerska a kdyz uz verit ne tady tak kde jinde?
|
|
12.02.2012 13:10 -
|
2450102
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No já bych věřil svým zkuenostem. Nebudu měnit, dokud se nespálím. Mám výhodu v tom, e na Benzině Plus, kde tankuju TopQ + VIF, tankujou taky záchranky a policie. A tak moná proto jsem jetě nedostal naftu, se kterou bych měl potíe. Navíc ta pumpa jede NonStop a má teda asi čerstvějí zboí. No a pokud někdy musím tankovat i jinde, tak se snaím dodret větí nebo viditelně navtěvovanějí Benzinu Plus a dám opět TopQ + VIF. A na rozdíl ceny moc nekoukám, protoe vyjedu asi tak jednu a dvě nádre měsíčně a rozdíl jedný koruny na litru mě nezruinuje. Větí rozdíly se najdou jen těko. Leda u stanic "Ve dvoře".
No já bych věřil svým zkuenostem. Nebudu měnit, dokud se nespálím. Mám výhodu v tom, e na Benzině Plus, kde tankuju TopQ + VIF, tankujou taky záchranky a policie. A tak moná proto jsem jetě nedostal naftu, se kterou bych měl potíe. Navíc ta pumpa jede NonStop a má teda asi čerstvějí zboí. No a pokud někdy musím tankovat i jinde, tak se snaím dodret větí nebo viditelně navtěvovanějí Benzinu Plus a dám opět TopQ + VIF. A na rozdíl ceny moc nekoukám, protoe vyjedu asi tak jednu a dvě nádre měsíčně a rozdíl jedný koruny na litru mě nezruinuje. Větí rozdíly se najdou jen těko. Leda u stanic "Ve dvoře".
|
|
12.02.2012 13:36 -
|
2450103
|
|
hráč
|
Město: Blovice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Já tankuju jen u Euro Oil ve Skladovce v Plzni a jsem spokojený. Přidám VIF a auto startuje bezvadně. Dnes v noci to ukazovalo -22 a v pohodě jsem odjel.
Já tankuju jen u Euro Oil ve Skladovce v Plzni a jsem spokojený. Přidám VIF a auto startuje bezvadně. Dnes v noci to ukazovalo -22 a v pohodě jsem odjel.
|
|
12.02.2012 14:36 -
|
2450110
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
duff74 napsal(a): standacer
Třeba kdybych vzal TopQ, byl bych na tom líp. Kdoví kolik se tam té Vervy vytočí. Kadopádně nalepit na stojan -30°C, kdy je to s bídou do -20° je od majitele svinstvo a pumpě bych se vyhnul velkým obloukem. Kdoví co jetě jinýho idí. Před tankováním jsem měl dojezd 100km, take předchozím tankováním to asi nebylo.
Třeba kdybych vzal TopQ, byl bych na tom líp. Kdoví kolik se tam té Vervy vytočí. Kadopádně nalepit na stojan -30°C, kdy je to s bídou do -20° je od majitele svinstvo a pumpě bych se vyhnul velkým obloukem. Kdoví co jetě jinýho idí. Před tankováním jsem měl dojezd 100km, take předchozím tankováním to asi nebylo.
Přílohy: Holesov_Benzina_humus.png ( 950937b ) - |
|
12.02.2012 15:00 -
|
2450131
|
|
ata
|
Město: Cvrčovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
No, já u pár let tankuji v Praze na Veleslavíně u pumpy v areálu Policie ČR a zatím jsem neměl s kvalitou ádné problémy (samozřejmě přidávám VIF), i ceny jsou rozumné. Kdysi mi někdo říkal, e si kvalitu dost hlídají - byla by asi ostuda, kdyby v mrazech jejich auta nejezdila.
No, já u pár let tankuji v Praze na Veleslavíně u pumpy v areálu Policie ČR a zatím jsem neměl s kvalitou ádné problémy (samozřejmě přidávám VIF), i ceny jsou rozumné. Kdysi mi někdo říkal, e si kvalitu dost hlídají - byla by asi ostuda, kdyby v mrazech jejich auta nejezdila.
|
|
12.02.2012 17:42 -
|
2450246
|
|
Jurá
|
Město: Pelhřimov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Zdravím vechny, tankuju převáně (tedy pokud je monost) u Euro Oilu MN bez přidaných aditiv. Dle testů a vyjádření na výrobce filtrovatelnost do -24 st. C. U Euro Oilu je jetě jeden rozdíl v kvalitě (tedy pokud testy uvedené redakcí SM nemlí v tom, e MN od nich má obsah MEŘO jen do 2% na rozdíl od větiny ostatních. Proč to tak je, je na delí psaní. Včera jsem řeil problém jak se v noci vrátit z plesu. V nádri jen 15 litrů MN tankované začátkem ledna. U benziny plus jsem dotankoval 25 litrů Vervy a popojel jetě cca 25 km. Ve tři ráno ukazoval teploměr v autě - 24,5 st. C. Nechal jsem ho 2x nahavit a pak start na první. Bez problémů a jakýchkoli dalích aditiv. Nafta sama o sobě jich má dost a dost. Take pochvala autíčku i jeho páníčkovi za údrbu. Nikdo jiný to za mě........ Mějte se.
Zdravím vechny, tankuju převáně (tedy pokud je monost) u Euro Oilu MN bez přidaných aditiv. Dle testů a vyjádření na výrobce filtrovatelnost do -24 st. C. U Euro Oilu je jetě jeden rozdíl v kvalitě (tedy pokud testy uvedené redakcí SM nemlí v tom, e MN od nich má obsah MEŘO jen do 2% na rozdíl od větiny ostatních. Proč to tak je, je na delí psaní. Včera jsem řeil problém jak se v noci vrátit z plesu. V nádri jen 15 litrů MN tankované začátkem ledna. U benziny plus jsem dotankoval 25 litrů Vervy a popojel jetě cca 25 km. Ve tři ráno ukazoval teploměr v autě - 24,5 st. C. Nechal jsem ho 2x nahavit a pak start na první. Bez problémů a jakýchkoli dalích aditiv. Nafta sama o sobě jich má dost a dost. Take pochvala autíčku i jeho páníčkovi za údrbu. Nikdo jiný to za mě........ Mějte se.:-d
|
|
12.02.2012 17:56 -
|
2450248
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Docela by mě zajímalo to delí psaní. O tom, proč můou mít MEŘO jen do 2%, kdy zákon stanovuje 5% dlouhodobě.
A k těm aditivům. Tady - .link. - je popsáno, co vechno aditiva umí. Take aditivujeme nejen proti "zamrzání" nafty, ale pro zlepení mnoha jiných vlastností. O tom si počti tady - .link.
Take kdy chce pochvalu od svýho auta, tak mu ty aditiva dopřej.
Docela by mě zajímalo to delí psaní. O tom, proč můou mít MEŘO jen do 2%, kdy zákon stanovuje 5% dlouhodobě.
A k těm aditivům. Tady - http://www.petrol.cz/magazin/pm012008/produkty1_08.pdf - je popsáno, co vechno aditiva umí. Take aditivujeme nejen proti "zamrzání" nafty, ale pro zlepení mnoha jiných vlastností. O tom si počti tady - http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/167118-aditiva-do-nafty/
Take kdy chce pochvalu od svýho auta, tak mu ty aditiva dopřej. ;-)
|
|
12.02.2012 18:35 -
|
2450266
|
|
jruze
|
|
|
No po tankování toho hnusu,který z naftou asi nemá moc společného(jak ji známe mi pamětníci) a to je skoro jedno kde natankuje se divím e auta náročná na kvalitu paliva vůbec jedou.U dost aut která nahlásila nějakou anomálii při startu a nebo po chvilce jízdy měli dvě příčiny 1. pokles napětí 2. problém tlaku paliva . U druhého to má zase dvě příčiny 1. přicpaný filtr paliva 2. to skvělé palivo je moc husté na to aby to ureguloval regulátor a chyba je příli vysoký tlak paliva ( to je ta závada kdz to přeije start a naskočí po krátké době jízdy kdy je nafta jetě studená a motor v otáčkách.Dalí důvod závad je vysráená vlhkost po schladnutí motoru a přimrznutí vlhkosti v některých ovládacích členech u kterých elektronika zjistí anomálii a na tu reaguje chybovou hlákou.Vechny měřené hodnoty mají toleranci od-do a v měřených hodnotách u studeného motoru a paliva se dostávají mimo.
No po tankování toho hnusu,který z naftou asi nemá moc společného(jak ji známe mi pamětníci:-d) a to je skoro jedno kde natankuje se divím e auta náročná na kvalitu paliva vůbec jedou.U dost aut která nahlásila nějakou anomálii při startu a nebo po chvilce jízdy měli dvě příčiny 1. pokles napětí 2. problém tlaku paliva . U druhého to má zase dvě příčiny 1. přicpaný filtr paliva 2. to skvělé palivo je moc husté na to aby to ureguloval regulátor a chyba je příli vysoký tlak paliva ( to je ta závada kdz to přeije start a naskočí po krátké době jízdy kdy je nafta jetě studená a motor v otáčkách.Dalí důvod závad je vysráená vlhkost po schladnutí motoru a přimrznutí vlhkosti v některých ovládacích členech u kterých elektronika zjistí anomálii a na tu reaguje chybovou hlákou.Vechny měřené hodnoty mají toleranci od-do a v měřených hodnotách u studeného motoru a paliva se dostávají mimo.
|
|
12.02.2012 18:35 -
|
2450267
|
|
Jurá
|
Město: Pelhřimov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Nemám nic proti aditivům, dávám je také (múj příspěvek byl ale k mojí včerejí zkuenosti), ale veho s mírou. Ale k tomu MEŘU... zákon nestanovuje povinnost, ale omezuje max. mnoství MEŘA na 7%. Povinnost těch co uvádějí naftu na trh je dodret průměrnou příměs biosloek 6%. Mamévrovací prostor pro výrobce, aby mohl dát jednou víc, jindy ádné biosloky je proto velmi malý. Čepro jako velký prodejce prodává i směsnou naftu (s 30% biosloek) a dokonce i 100% bionaftu. Vechna tyto paliva započte pak do celoročního průměru a normální MN "kazit" bioslokami nemusí. Překvapivě tedy Čepro na stanicích, které provozuje a nebo na těch kam dodává svoje produkty můe mít bez biosloek. V kadém případě jsou starty v zimním období věcí nejen "dobré" nafty, ale i té údrby a tech. stavu a o tom byla ta moje pochvala. Tak vem přeji jen úspěné starty.
Nemám nic proti aditivům, dávám je také (múj příspěvek byl ale k mojí včerejí zkuenosti), ale veho s mírou. Ale k tomu MEŘU... zákon nestanovuje povinnost, ale omezuje max. mnoství MEŘA na 7%. Povinnost těch co uvádějí naftu na trh je dodret průměrnou příměs biosloek 6%. Mamévrovací prostor pro výrobce, aby mohl dát jednou víc, jindy ádné biosloky je proto velmi malý. Čepro jako velký prodejce prodává i směsnou naftu (s 30% biosloek) a dokonce i 100% bionaftu. Vechna tyto paliva započte pak do celoročního průměru a normální MN "kazit" bioslokami nemusí. Překvapivě tedy Čepro na stanicích, které provozuje a nebo na těch kam dodává svoje produkty můe mít bez biosloek. V kadém případě jsou starty v zimním období věcí nejen "dobré" nafty, ale i té údrby a tech. stavu a o tom byla ta moje pochvala. Tak vem přeji jen úspěné starty.:-))
|
|
21.02.2012 13:40 -
|
2452856
|
|
Gabo
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Inpekcia zverejnila zoznam čerpačiek s nekvalitnými benzínmi a naftou
.link.
Inpekcia zverejnila zoznam čerpačiek s nekvalitnými benzínmi a naftou
http://natankuj.sme.sk/c/6267533/inspekcia-zverejnila-zoznam-cerpaciek-s-nekvalitnymi-benzinmi-a-naftou.html
|
|
| |
|
|