| | |
30.01.2011 19:18 -
Re: Kde tankovat (nebo spíe netankovat)?
|
2371684
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pořiďte si nafáky.
Pořiďte si nafáky.:-))))
|
|
30.01.2011 19:26 -
|
2371685
|
|
pajauchy
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 148 |
|
|
traktory u v rodině máme
traktory u v rodině máme :-)))):palec
|
|
30.01.2011 23:26 -
|
2371719
|
|
Mesik
|
Město: Praha 9-Čakovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Tankuju kde si zrovna umanu, a u je to tesco, agip, benzina nebo sem tam levně od kámoe (údajně omw nafta) a jiné krom no-name a jzd je mi to celkem jedno a rozdíl jsem nepoznal a spotřeba stejná.
Tankuju kde si zrovna umanu, a u je to tesco, agip, benzina nebo sem tam levně od kámoe (údajně omw nafta) a jiné krom no-name a jzd je mi to celkem jedno a rozdíl jsem nepoznal a spotřeba stejná.
|
|
30.01.2011 23:38 -
|
2371722
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já nevyhledávám značkové, nebo spí lépe hodnocené pumpy kvůli spotřebě nebo výkonu, ale spí proto, e nechci naftu pinavou, nebo pančovanou řepkou nebo kdo ví čím jetě. Samozřejmě e záruku mi nikdo nedá ani u té nejlepí značky, ale pro dobrý pocit mi to stačí. Tankuju Benzina TopQ a přidávám VIF, letní i zimní. Hledal jsem dlouho před koupí auta na netu recenze na nafty, protoe mám diesela prvně a nejlíp hodnocená byla právě Benzina. Nejvíc stanic v ČR, nejvíc hodnocení a testů, nejmíň nalezených závad a pod. No a zatím si nemůu stěovat. A to, e jsem měl ucpaný palivový filtr nepřičítám naftě, ale spí tomu, e ho předchozí majitel neměnil a měl zřejmě najeto skoro 90000 km. Moná se pletu, ale to ukáe čas, protoe dál budu tankovat stejnou značku.
Já nevyhledávám značkové, nebo spí lépe hodnocené pumpy kvůli spotřebě nebo výkonu, ale spí proto, e nechci naftu pinavou, nebo pančovanou řepkou nebo kdo ví čím jetě. Samozřejmě e záruku mi nikdo nedá ani u té nejlepí značky, ale pro dobrý pocit mi to stačí. Tankuju Benzina TopQ a přidávám VIF, letní i zimní. Hledal jsem dlouho před koupí auta na netu recenze na nafty, protoe mám diesela prvně a nejlíp hodnocená byla právě Benzina. Nejvíc stanic v ČR, nejvíc hodnocení a testů, nejmíň nalezených závad a pod. No a zatím si nemůu stěovat. A to, e jsem měl ucpaný palivový filtr nepřičítám naftě, ale spí tomu, e ho předchozí majitel neměnil a měl zřejmě najeto skoro 90000 km. Moná se pletu, ale to ukáe čas, protoe dál budu tankovat stejnou značku.
|
|
31.01.2011 12:41 -
|
2371754
|
|
maros.h
|
|
|
slovaci vy netankujete?zatial tu mame prispevky len od kolegov z ciech...ja som vyskusal naftu od Shell, OMV, Slovnaft a T&M...skusal som naftu obycajnu a naftu premiovu, so zvysenym cet. cislom a nejakymi aditivami...jediny rozdiel som ako tak citil u EVO u Slovnaftu...u ostatnych dodavatelov som citil rozdiel jedine v cene ...aj ked T&M ma velmi prijatelnu cenu, naftu vraj dodavaju z ciech(Unipetrol),a kedze su vraj vyhradnymi dovozcami VIF-u na slovensko, aditivuju ju VIF-om, a garantuju cetanove cislo +60 (www.diesel60.sk)...ale je to sukromny predajca s malo predajnami, a kedze na slovensku neexistuje ziadny relevantny prieskum/vyskum o kvalite paliv, tak neviem posudit dlhodobe pouzivanie paliv od tohto predajcu...subjektivny rozdiel pri startovani pri nizkych teplotach, a s tym spojeny kultivovanejsi prejav motora bolo ako tak citit pri EVO Diesel od slovnaftu...ale ta cena skoro 20 centov +...
slovaci vy netankujete?zatial tu mame prispevky len od kolegov z ciech...ja som vyskusal naftu od Shell, OMV, Slovnaft a T&M...skusal som naftu obycajnu a naftu premiovu, so zvysenym cet. cislom a nejakymi aditivami...jediny rozdiel som ako tak citil u EVO u Slovnaftu...u ostatnych dodavatelov som citil rozdiel jedine v cene :-)...aj ked T&M ma velmi prijatelnu cenu, naftu vraj dodavaju z ciech(Unipetrol),a kedze su vraj vyhradnymi dovozcami VIF-u na slovensko, aditivuju ju VIF-om, a garantuju cetanove cislo +60 (www.diesel60.sk)...ale je to sukromny predajca s malo predajnami, a kedze na slovensku neexistuje ziadny relevantny prieskum/vyskum o kvalite paliv, tak neviem posudit dlhodobe pouzivanie paliv od tohto predajcu...subjektivny rozdiel pri startovani pri nizkych teplotach, a s tym spojeny kultivovanejsi prejav motora bolo ako tak citit pri EVO Diesel od slovnaftu...ale ta cena skoro 20 centov +...:-(
|
|
31.01.2011 19:53 -
|
2371773
|
|
Dan 1
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 152 |
|
|
Ne, ne zmíněná stanice není na Brněnsku
Ne, ne zmíněná stanice není na Brněnsku
|
|
31.01.2011 20:43 -
|
2371776
|
|
funtomas
|
Město: Roudnička - HK, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
LIBOR napsal(a): Jezdim tankovat do Polska- Wodzislaw Slezski, ke stanici SCHELL. Beru Diesel Power a je za cca 28,- Kc. V Ostrave stal pred mesicem jeste tento diesel pres 38,- Kc. V Polsku je jeste sleva , pokud platim kreditni kartou,nebo za valuty. Na kvaltu si nemohu ztezovat a na jedno tankovani lze usetrit okolo 500,-Kc.
Taky sem teď bral naftu v Polsku na Shell v Kudowa Zdrój (Náchod), za cca 29,- Kč (Diesel Extra), take pár stovek se dá uetřit, spotřeba mě docela mile překvapila - 6 l (u XA), větinou se přes zimu pod 6,5 nedostanu.
Taky sem teď bral naftu v Polsku na Shell v Kudowa Zdrój (Náchod), za cca 29,- Kč (Diesel Extra), take pár stovek se dá uetřit, spotřeba mě docela mile překvapila - 6 l (u XA), větinou se přes zimu pod 6,5 nedostanu.
|
|
31.01.2011 21:17 -
|
2371784
|
|
OliAli
|
|
|
funtomas napsal(a): Taky sem teď bral naftu v Polsku na Shell v Kudowa Zdrój (Náchod), za cca 29,- Kč (Diesel Extra), take pár stovek se dá uetřit, spotřeba mě docela mile překvapila - 6 l (u XA), větinou se přes zimu pod 6,5 nedostanu.
Taky občas tankuju naftu v Polsku-naposled Shell V-Power Diessel za sluných 31,-Kč. (např. v Liberci za praseckých 36,50 Kč) Skvěle startuje i v největích mrazech a motor je tichoučkej a jak upaluje !
Taky občas tankuju naftu v Polsku-naposled Shell V-Power Diessel za sluných 31,-Kč. (např. v Liberci za praseckých 36,50 Kč) Skvěle startuje i v největích mrazech a motor je tichoučkej a jak upaluje !
|
|
31.01.2011 22:20 -
|
2371799
|
|
zico
|
|
|
maros.h, aj slovaci tankuju
Asi pred 5-6 rokmi prebehla prva velka celoslovenska inspekcna akcia SOI zamerana na kvalitu motorovych paliv. Vysledky boli zaujimave - stvrtina benzinu a tretina nafty boli patoky. Najhorsie boli Jurki, Slovnaft. Prekvapivo tesne za nimi Shell, OMV a Esso. Len JET-ka mala 100% nezavadnost paliva, resp. 0% zavad.
Tak som sa rozhodol tankovat len na JET-ke. Lenze ja kkt neznaly som tankoval takmer vyhradne na jedinej pumpe (v BA, pod Pristavnym mostom, smerom na KN). Za rok tankovania na tej pumpe som musel menit palivove cerpadlo! Znamy od BOSCHakov, co mi vtedy riesil repas skonstatoval, ze som jazdil na riadny shit
Takze vyber si. Zrejme je najlepsie striedat aj znacky, aj samotne pumpy
maros.h, aj slovaci tankuju :-p
Asi pred 5-6 rokmi prebehla prva velka celoslovenska inspekcna akcia SOI zamerana na kvalitu motorovych paliv. Vysledky boli zaujimave - stvrtina benzinu a tretina nafty boli patoky. Najhorsie boli Jurki, Slovnaft. Prekvapivo tesne za nimi Shell, OMV a Esso. Len JET-ka mala 100% nezavadnost paliva, resp. 0% zavad.
Tak som sa rozhodol tankovat len na JET-ke. Lenze ja kkt neznaly som tankoval takmer vyhradne na jedinej pumpe (v BA, pod Pristavnym mostom, smerom na KN). Za rok tankovania na tej pumpe som musel menit palivove cerpadlo! Znamy od BOSCHakov, co mi vtedy riesil repas skonstatoval, ze som jazdil na riadny shit :-o
Takze vyber si. Zrejme je najlepsie striedat aj znacky, aj samotne pumpy ;-)
|
|
01.02.2011 17:56 -
|
2371861
|
|
czpepikcz
|
Město: Mnisek pod Brdy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Máte někdo zkuenost s naftou od Makra? 30.60 poslední tankování - to není úplně zlá cena...
Máte někdo zkuenost s naftou od Makra? 30.60 poslední tankování - to není úplně zlá cena...
|
|
01.02.2011 19:41 -
|
2371871
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Kamarád v Makru tankuje u roky, má tam slevu 1Kč na zlatou kartu, do VW Sharon a je bez problémů
Kamarád v Makru tankuje u roky, má tam slevu 1Kč na zlatou kartu, do VW Sharon a je bez problémů
|
|
02.02.2011 10:17 -
|
2371894
|
|
Barlow
|
|
|
OliAli napsal(a): funtomas napsal(a): Taky sem teď bral naftu v Polsku na Shell v Kudowa Zdrój (Náchod), za cca 29,- Kč (Diesel Extra), take pár stovek se dá uetřit, spotřeba mě docela mile překvapila - 6 l (u XA), větinou se přes zimu pod 6,5 nedostanu.
Shell bohuzel ma premiovou naftu, jen lehce aditivovanou a pumpu od pumpy lepsi nebo horsi. Prumer cetan. cisla je 55 coz je za ty penize velmi slaby. Penivost v norme... Jakakoliv nafta z Cepra u Makra nebo Globusu je na 58 CN a opravdu dobre aditivovana. I Agip DieselTECH je na tom lip nez Shell. Jinak o neco lepsi kvalita nafty je na jizni morave (neplati pausalne ale lokalne!)...treba OMV nevozi z Kralup, ale ze Schwechatt...je to bliz. A jsou to stejny pohonny hmoty jako staci na rakouskych cerpacich stanicich.
Pokud neco tankovat tak Vervu 60 CN. na nejake Benzine na vypadovce pak Klidne Globus Ultradiesel ma pecet SGS a ma velkou vytoc paliv coz je velmi dobre (nafta nestarne je neustale doplnovana novou.)
Jinak u Shellu bych si koupil jidlo nebo casopis, ale ne naftu V zahranici (A,D, NL, F, CH) samozrejme ano.
Shell bohuzel ma premiovou naftu, jen lehce aditivovanou a pumpu od pumpy lepsi nebo horsi. Prumer cetan. cisla je 55 coz je za ty penize velmi slaby. Penivost v norme... Jakakoliv nafta z Cepra u Makra nebo Globusu je na 58 CN a opravdu dobre aditivovana. I Agip DieselTECH je na tom lip nez Shell. Jinak o neco lepsi kvalita nafty je na jizni morave (neplati pausalne ale lokalne!)...treba OMV nevozi z Kralup, ale ze Schwechatt...je to bliz. A jsou to stejny pohonny hmoty jako staci na rakouskych cerpacich stanicich.
Pokud neco tankovat tak Vervu 60 CN. na nejake Benzine na vypadovce pak Klidne Globus Ultradiesel ma pecet SGS a ma velkou vytoc paliv coz je velmi dobre (nafta nestarne je neustale doplnovana novou.)
Jinak u Shellu bych si koupil jidlo nebo casopis, ale ne naftu :) V zahranici (A,D, NL, F, CH) samozrejme ano.
|
|
04.02.2011 16:57 -
|
2372116
|
|
pajauchy
|
Město: Hrdibořice, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 148 |
|
|
no právě , ale jede
no právě , ale jede:palec
|
|
04.02.2011 17:03 -
|
2372118
|
|
jumep
|
|
|
flyteSVK napsal(a): Benzin tankujem vacsinou na Agipe v Petrzke (su tam 2), alebo Agip TN. Obcas OMV TN, alebo OMV BA Vajnorska. Niekedy Agip Kittsee, alebo Shell Parndorf.
Rozdiel ziadny. Furt to zerie jak sproste Skusana aj 95ka, aj 98ka.
ja som obluboval tn shell na benzin ...
ja som obluboval tn shell na benzin ...
|
|
04.02.2011 21:08 -
|
2372131
|
|
flyteSVK
|
|
|
ja uz par rokov shell TN bojkotujem, vzdy tam byval v priemere o 2 SKK drahsi benzin. ale sak vyskusat mozem, tych par korun z normalneho platu sa lepsie vykryje ako z brigady
ja uz par rokov shell TN bojkotujem, vzdy tam byval v priemere o 2 SKK drahsi benzin. ale sak vyskusat mozem, tych par korun z normalneho platu sa lepsie vykryje ako z brigady :-d
|
|
08.03.2011 10:42 -
|
2376733
|
|
Nesebr
|
|
|
Jeden z letoních rádoby testů nafty .link.
Jeden z letoních rádoby testů nafty http://benzinaplus.cz/userfiles/image/filetypes/Blesk.png
|
|
08.03.2011 14:29 -
|
2376744
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Notak zase jen potvrzeno, e budu dál tankovat vervu, ta koruna , koruna padesát oproti normálu od shellu stojí za to
Notak zase jen potvrzeno, e budu dál tankovat vervu, ta koruna , koruna padesát oproti normálu od shellu stojí za to :palec
|
|
| |
|
|