| | |
10.09.2014 14:49 -
Re: Kde tankovat (nebo spíe netankovat)?
|
2731717
|
|
malik
|
Město: Chvaletice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Já beru naftu na Benzině, proti Eurooilu bych řekl e má motor tií chod a oproti Shellu v Kolíně i lepí výkon.
Já beru naftu na Benzině, proti Eurooilu bych řekl e má motor tií chod a oproti Shellu v Kolíně i lepí výkon.
|
|
10.09.2014 15:43 -
|
2731721
|
|
jumep
|
|
|
90% je to o konkretnej pumpe, co mu dovazaju, v akom stave ma nadrze atd.
cim chcem povedat ze niekde bude shell nah... a niekde bude najlepsie dostupne, proste ide o to aky pumpar, ake vztahy ...
90% je to o konkretnej pumpe, co mu dovazaju, v akom stave ma nadrze atd.
cim chcem povedat ze niekde bude shell nah... a niekde bude najlepsie dostupne, proste ide o to aky pumpar, ake vztahy ...
|
|
10.09.2014 18:13 -
|
2731747
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Bral jsem, a občas jetě vezmu, naftu u EuroOilu v Beneově, ale poslední asi půlrok beru obyčejnou u Benziny ve Vlaimi. Objektivně - u Benziny je o víc jak korunu levnějí. Subjektivně - nafta Benziny nějak líp jede.
Bral jsem, a občas jetě vezmu, naftu u EuroOilu v Beneově, ale poslední asi půlrok beru obyčejnou u Benziny ve Vlaimi. Objektivně - u Benziny je o víc jak korunu levnějí. Subjektivně - nafta Benziny nějak líp jede. :nevim
|
|
10.09.2014 20:44 -
|
2731773
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Dnes jsem viděl v Harrachově Benzina TopQ za 34,70 Kč. U nás je o minimálně o korunu draí. Docela mě oklo, jak velký rozdíly má Benzina v cenách u různých čerpadel. Na dálnici můe takhle být i o 4,- Kč draí ne někde v Kotěhulkách.
Dnes jsem viděl v Harrachově Benzina TopQ za 34,70 Kč. U nás je o minimálně o korunu draí. Docela mě oklo, jak velký rozdíly má Benzina v cenách u různých čerpadel. Na dálnici můe takhle být i o 4,- Kč draí ne někde v Kotěhulkách.
|
|
10.09.2014 21:18 -
|
2731796
|
|
DOUFAK
|
|
|
BOCHOV - KARLOVY VARY - nafta 38.60 kč/l.... úsměvné ty VAE ceny jinde. U nás o 4 kč na litru více ne jinde.
BOCHOV - KARLOVY VARY - nafta 38.60 kč/l.... úsměvné ty VAE ceny jinde. U nás o 4 kč na litru více ne jinde.:nevim
|
|
10.09.2014 21:29 -
|
2731800
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pojeď na sraz a vem si sebou cisternu.
Pojeď na sraz a vem si sebou cisternu. :-d
|
|
10.09.2014 23:04 -
|
2731843
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jak ten tvůj MOTOR 2.2HDi -125kW - je to dobrej motor? Tahoun a spolehlivej?Spotřeba?... díky
Jak ten tvůj MOTOR 2.2HDi -125kW - je to dobrej motor? Tahoun a spolehlivej?Spotřeba?... díky
|
|
11.09.2014 00:22 -
|
2731847
|
|
Mikra
|
|
|
Spotřebu mám dlouhodobou za 70.000 km 7.0L/100km. Jezdím převáně krátký trasy kolem 15km s občasnou dálnicí, 12.000 km za rok, mám problém s dodrováním rychlostních limitů. Poruchu na motoru jsem měl jen čidlo teploty nasávanýho vzduchu na klapce. Najeto mám 135.000 km. Tahá to dobře vodcpoda .
A abych nebyl úplně OT, tak tankuju Benzina Diesel TopQ a přidávám VIF, beru ji převáně na jedný čerpačce v Jablonci, pokud nejsem dál od domova.
Spotřebu mám dlouhodobou za 70.000 km 7.0L/100km. Jezdím převáně krátký trasy kolem 15km s občasnou dálnicí, 12.000 km za rok, mám problém s dodrováním rychlostních limitů. Poruchu na motoru jsem měl jen čidlo teploty nasávanýho vzduchu na klapce. Najeto mám 135.000 km. Tahá to dobře vodcpoda :-)))).
A abych nebyl úplně OT, tak tankuju Benzina Diesel TopQ a přidávám VIF, beru ji převáně na jedný čerpačce v Jablonci, pokud nejsem dál od domova.
|
|
11.09.2014 00:32 -
|
2731849
|
|
DOUFAK
|
|
|
Musí to být oproti mému RHZ u tkzv "uchcáváky" - snad se jej taky dočkám.Svezení a zátah bych si chtěl vychutnat...
Musí to být oproti mému RHZ u tkzv "uchcáváky" - snad se jej taky dočkám.Svezení a zátah bych si chtěl vychutnat...
|
|
11.09.2014 13:30 -
|
2731880
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
jruze napsal(a): CZ - HR - CZ rychlost mezi 150 -200Km/h letos najeto něco kolem 3000Km a spotřeba včetně popojíděk na plá,výlety a nákupy 7.1L ,největí nájezd z těch comi sem jezdí 350000Km (z toho 200000Km jako Praská dročka) a motor v dobré kondici.
Teda ty se toho fakt nebojí .
Já od té doby co jsem studoval ty pokuty za rychlost v rakousku, slovinsku a chorvatsku, tak u jezdím maximálně 140 . kdy si představím e by mě dovolená vyla třeba o 20 tis navíc, tak mi ta hodina cesty navíc nevadí....
Ale k tématu: Diesel jsem původně kdysi začínal tankovat u Shell, ale pak mělo několik známých problémy, tak jsem přeel na Benzinu (levnějí a bez problému). Známí v okolí po zkuenostech jedou nejčastěj do ČSAD - prý tam mají velký odběr, tím pádem je stále nafta čerstvá a navíc si hlídají kvalitu kvůli vlasním vozům a drahým opravám. Take ted beru kdy to jde taky tam. Prémiovou naftu neberu - nevěřím benzinkám, ale dávám si aditiva sám.
Ovem v zimě je situace jiná - tam je podle mých zkueností nejlepí OMV prémiová zimní, take jak mají přijít větí mrazy, jedu tam.
Teda ty se toho fakt nebojí :-d.
Já od té doby co jsem studoval ty pokuty za rychlost v rakousku, slovinsku a chorvatsku, tak u jezdím maximálně 140 :-). kdy si představím e by mě dovolená vyla třeba o 20 tis navíc, tak mi ta hodina cesty navíc nevadí....
Ale k tématu: Diesel jsem původně kdysi začínal tankovat u Shell, ale pak mělo několik známých problémy, tak jsem přeel na Benzinu (levnějí a bez problému). Známí v okolí po zkuenostech jedou nejčastěj do ČSAD - prý tam mají velký odběr, tím pádem je stále nafta čerstvá a navíc si hlídají kvalitu kvůli vlasním vozům a drahým opravám. Take ted beru kdy to jde taky tam. Prémiovou naftu neberu - nevěřím benzinkám, ale dávám si aditiva sám.
Ovem v zimě je situace jiná - tam je podle mých zkueností nejlepí OMV prémiová zimní, take jak mají přijít větí mrazy, jedu tam.:-)
|
|
06.11.2014 00:15 -
Re: LPG a C5
|
2748290
|
|
NMC
|
|
|
Člověka fakt potěí, kdy nám ČOI řekne, kolik procent z prodejců jsou ejdíři, ale neřekne nám, kteří to jsou.
.link.
Člověka fakt potěí, kdy nám ČOI řekne, kolik procent z prodejců jsou ejdíři, ale neřekne nám, kteří to jsou.
http://www.coi.cz/kontrola-phm-v-zari-nc1253/
|
|
06.11.2014 07:06 -
Re: LPG a C5
|
2748319
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
nemá tak docela pravdu, stačí se na stránkách ČOI kouknout do sekce uloených pokut .
.link.
nemá tak docela pravdu, stačí se na stránkách ČOI kouknout do sekce uloených pokut ;-).
http://www.coi.cz/cz/spotrebitel/rozhodnuti-o-ulozeni-pokuty-za-poruseni-stanovene-jakosti-pohonnych-hmot/rozhodnuti-o-ulozeni-pokuty-rijen-2014/
|
|
15.02.2015 22:26 -
|
2787432
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Do C5 víceméně leju jakoukoliv naftu, ale vdycky jsem tam přidával VIF. Tentokrát jsem u sebe aditivum neměl, tak jsem zastavil u Benziny v Plzni u ZČU a koupil plnou nádr Verva nafty. No... Auto za studena nechce startovat a je líný jak prase (na estku v 90 na rovině dneska odmítalo zrychlovat...) . Kdy se to ohřeje, zdá se mi to u nějak stejný. Take timto zas končim s experimentama, projezdim trochu nádre a hned tam aspoň naleju vif a trochu jiný nafty, aby se to zas srovnalo.
A do Benziny u asi nikdy nepáchnu. Vdycky jen problémy. Kdy jsem jetě jezdil se starým Renaultem 19 D, s naftou od Benziny to taky jelo hůř. Do C5 jsem lil naftu i z ONO, Alberta a já nevim čeho veho, ale naprosto bez problémů.
Do C5 víceméně leju jakoukoliv naftu, ale vdycky jsem tam přidával VIF. Tentokrát jsem u sebe aditivum neměl, tak jsem zastavil u Benziny v Plzni u ZČU a koupil plnou nádr Verva nafty. No... Auto za studena nechce startovat a je líný jak prase (na estku v 90 na rovině dneska odmítalo zrychlovat...) . Kdy se to ohřeje, zdá se mi to u nějak stejný. Take timto zas končim s experimentama, projezdim trochu nádre a hned tam aspoň naleju vif a trochu jiný nafty, aby se to zas srovnalo.
A do Benziny u asi nikdy nepáchnu. Vdycky jen problémy. Kdy jsem jetě jezdil se starým Renaultem 19 D, s naftou od Benziny to taky jelo hůř. Do C5 jsem lil naftu i z ONO, Alberta a já nevim čeho veho, ale naprosto bez problémů.
|
|
16.02.2015 12:40 -
|
2787552
|
|
Koník
|
Město: Kolín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 146 |
|
|
Zprávy ČOI
(Praha, 6. únor 2015) Nafta mohla zničit motory aut .link.
PHM kontroly za rok 2014 .link.
Zprávy ČOI :-)
(Praha, 6. únor 2015) Nafta mohla zničit motory aut http://www.coi.cz/nafta-mohla-znicit-motory-aut-nc1364/
PHM kontroly za rok 2014 http://www.coi.cz/phm-kontroly-2014-nc1375/
|
|
17.02.2015 08:52 -
|
2787792
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Nechci ti brat iluze, ale urcite nemas auto line kvuli verve na kterou ja jezdim 80%, jinde tankuju jen kdyz nemam po ruce benzinu ktera ma jednoznacne nejlepsi palivo z ČR...nejprisnejsi normy, nejvic kontrol..a nebo zeby bylo auto zvykle na nejakou tu řepu a ten vif tomu prida par koni?
Jarduk napsal(a): Do C5 víceméně leju jakoukoliv naftu, ale vdycky jsem tam přidával VIF. Tentokrát jsem u sebe aditivum neměl, tak jsem zastavil u Benziny v Plzni u ZČU a koupil plnou nádr Verva nafty. No... Auto za studena nechce startovat a je líný jak prase (na estku v 90 na rovině dneska odmítalo zrychlovat...) . Kdy se to ohřeje, zdá se mi to u nějak stejný. Take timto zas končim s experimentama, projezdim trochu nádre a hned tam aspoň naleju vif a trochu jiný nafty, aby se to zas srovnalo.
Nechci ti brat iluze, ale urcite nemas auto line kvuli verve na kterou ja jezdim 80%, jinde tankuju jen kdyz nemam po ruce benzinu ktera ma jednoznacne nejlepsi palivo z ČR...nejprisnejsi normy, nejvic kontrol..a nebo zeby bylo auto zvykle na nejakou tu řepu a ten vif tomu prida par koni? :-d
|
|
17.02.2015 18:45 -
|
2787938
|
|
máca
|
|
|
Od roku 2012, co mám C5 III, jsem stále tankovala u OMV, pak jsem ve Zdicích - mám to při cestě do práce natankovala asi 3x u Eurooilu, který dokonce byl o necelou kačku draí ne OMV na Barrandově a začaly problémy. Auto bylo líné a dokonce ztrácelo výkon, jako některým viz jiná rubrika. Začala jsem tankovat opět u OMV asi ji od tohoto po 5. a je ve v pohodě. Denně jezdím přes 100km, dálnice, vesnice a serpentiny a spotřeba 6l. Take já zůstávám věrná OMV. Pokud by měly přijít mrazy minus 20, tak tam dám asi i ten max mot.
Od roku 2012, co mám C5 III, jsem stále tankovala u OMV, pak jsem ve Zdicích - mám to při cestě do práce natankovala asi 3x u Eurooilu, který dokonce byl o necelou kačku draí ne OMV na Barrandově a začaly problémy. Auto bylo líné a dokonce ztrácelo výkon, jako některým viz jiná rubrika. Začala jsem tankovat opět u OMV asi ji od tohoto po 5. a je ve v pohodě. Denně jezdím přes 100km, dálnice, vesnice a serpentiny a spotřeba 6l. Take já zůstávám věrná OMV. Pokud by měly přijít mrazy minus 20, tak tam dám asi i ten max mot.
|
|
17.02.2015 19:29 -
|
2787979
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
Tak já tankuji v Letech u Martin oil nic nepřidávám *týdně plná a problém ádný nemám.Před rokem tu údajně lehla sanitka po natankování,ale byla jediná tak buhví co tam nalily Jezdí tam i autobusy ropa nyní za 29k.ČOÍka tam byla na udání konkurence několikrát a vdy bez závad.
Tak já tankuji v Letech u Martin oil nic nepřidávám *týdně plná a problém ádný nemám.Před rokem tu údajně lehla sanitka po natankování,ale byla jediná tak buhví co tam nalily Jezdí tam i autobusy ropa nyní za 29k.ČOÍka tam byla na udání konkurence několikrát a vdy bez závad.:-d
|
|
21.02.2015 19:49 -
|
2790050
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
No nechci tvrdit, e Verva je patná vude, ale tahle váně byla. A za tim si stát budu.
V pátek ráno jsem při -2 startoval a chytlo to asi na 13. pokus. Baterka u chudák protestovala. Po práci jsem se konečně dostal domů, vzal VIF, zajel do Eurooilu, dotankoval nádr (30 litrů), přidal VIF na 70 litrů paliva a vyrazil. U snad po kilometru auto rapidně oilo (jak kdybych měl najednou tak 25% výkonu navíc) a chod se zklidnil (dříve to vcelku vibrovalo). Nechal jsem auto přes noc stát venku, ráno opět při -2 přiel, otočil klíčkem, stačilo brnknout a hned to chytlo...
koda, e jsem nemohl tenhle test udělat dřív. Protoe tohle je snad i na pozvání nějakých kontrolních orgánů. Teď u to asi bude zbytečný, naftu po týdnu mohli vyměnit za kvalitní.
Pro mě Benzina timhle definitivně skončila.
bluemotion napsal(a): Nechci ti brat iluze, ale urcite nemas auto line kvuli verve na kterou ja jezdim 80%, jinde tankuju jen kdyz nemam po ruce benzinu ktera ma jednoznacne nejlepsi palivo z ČR...nejprisnejsi normy, nejvic kontrol..a nebo zeby bylo auto zvykle na nejakou tu řepu a ten vif tomu prida par koni?
No nechci tvrdit, e Verva je patná vude, ale tahle váně byla. A za tim si stát budu.
V pátek ráno jsem při -2 startoval a chytlo to asi na 13. pokus. Baterka u chudák protestovala. Po práci jsem se konečně dostal domů, vzal VIF, zajel do Eurooilu, dotankoval nádr (30 litrů), přidal VIF na 70 litrů paliva a vyrazil. U snad po kilometru auto rapidně oilo (jak kdybych měl najednou tak 25% výkonu navíc) a chod se zklidnil (dříve to vcelku vibrovalo). Nechal jsem auto přes noc stát venku, ráno opět při -2 přiel, otočil klíčkem, stačilo brnknout a hned to chytlo...
koda, e jsem nemohl tenhle test udělat dřív. Protoe tohle je snad i na pozvání nějakých kontrolních orgánů. Teď u to asi bude zbytečný, naftu po týdnu mohli vyměnit za kvalitní.
Pro mě Benzina timhle definitivně skončila.
|
|
21.02.2015 20:49 -
|
2790053
|
|
Mikra
|
|
|
Určitě je Benzina nejrozířenějí a nejkontrolovanějí firma na PHM u nás. Ale to neznamená, e čerpadlář nemůe být čuně a nebo e se nestane chyba při manipulaci. Prostě asi nejde veobecně tvrdit, e ta či ona značka paliva je super nebo shit. Větí vliv na kvalitu bude mít místo, kde se tankuje. Nečistý podzemní nádre, moná i prorezavělý, kdo ví, co se můe do paliva kde a jak dostat? A jak dlouho to tam potom leí?
Osobně beru výhradně Benzina TopQ + VIF a nestěuju si. A nejčastěji tankuju v Jablonci u pumpy, kde berou naftu i sanitky, hasiči a policajti. Kdysi mi někdo řekl, e ta čerpačka je extra sledovaná, aby náhodou někde nezůstala sanita viset, no a tak tomu věřím a jsem spokojenej. Snad jen jednou se mi zdálo, e mi auto nechtělo lapat a po natankování nový nafty se to zlepilo, ale měl jsem tenkrát jetě v nepořádku ovládání turba a tak nemůu stopro říct, e to bylo jen naftou.
Určitě je Benzina nejrozířenějí a nejkontrolovanějí firma na PHM u nás. Ale to neznamená, e čerpadlář nemůe být čuně a nebo e se nestane chyba při manipulaci. Prostě asi nejde veobecně tvrdit, e ta či ona značka paliva je super nebo shit. Větí vliv na kvalitu bude mít místo, kde se tankuje. Nečistý podzemní nádre, moná i prorezavělý, kdo ví, co se můe do paliva kde a jak dostat? A jak dlouho to tam potom leí?
Osobně beru výhradně Benzina TopQ + VIF a nestěuju si. A nejčastěji tankuju v Jablonci u pumpy, kde berou naftu i sanitky, hasiči a policajti. Kdysi mi někdo řekl, e ta čerpačka je extra sledovaná, aby náhodou někde nezůstala sanita viset, no a tak tomu věřím a jsem spokojenej. Snad jen jednou se mi zdálo, e mi auto nechtělo lapat a po natankování nový nafty se to zlepilo, ale měl jsem tenkrát jetě v nepořádku ovládání turba a tak nemůu stopro říct, e to bylo jen naftou.
|
|
| |
|
|