| | |
08.08.2010 12:00 -
Fabia 1,4i 16v vs 1,2 TSI
|
2352324
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
zdravim vsetkych. Bohuzial sa pomaly budem musiet rozlucit so svojou C5. Po 297000 km sa mi zacina vsetko kazit a ceny za opravy su uz proste neunosne... Okrem toho je mi to auto priliz velke, kedze jazdim vacsinou sam s batozinou. Moja volba padla na Fabiu combi. Chcel som zostat pri Citroenoch, ale nova C3 je pre mna (z pohladu jazdy) strasne neprijemna. mal som pocit, ako keby som jazdil na nejakom simulatore. Hlavne to hrozne riadenie... Pocit ako keby boli kolesa meter nad zemou. Chapem, ze je to auto hlavne do mesta, ale po par km na dialnici som bol uplne sklamany... Po predvadzacej jazde s fabiou som bol ale velmi milo prekvapeny. Pomer cena/vybava je tiez velmi dobry. Jediny problem, ktory ostava otvoreny je motorizacia. Kazdopadne chcem benzin (za rok najazdim max 8 000 km), akurat sa neviem rozhodnut medzi 1,4i 16v 86 PS a 1,2 TSI 86 PS. TSIcko je ovela zivsie, ale mam obavy zo zivotnosti motoru. Na druhej strane, 1,4i ma dost vysoku spotrebu (6-7 l v priemere), ktora v podstate takmer dosahuje spotrebu mojho aktualneho 2,0i (jazdim s lahkou nohou za 7,5 l). A ako si dokazete predstavit, dynamikou su uplne inde. Mate niekto skusenosti a pripadne viete poradit?
zdravim vsetkych. Bohuzial sa pomaly budem musiet rozlucit so svojou C5. Po 297000 km sa mi zacina vsetko kazit a ceny za opravy su uz proste neunosne... Okrem toho je mi to auto priliz velke, kedze jazdim vacsinou sam s batozinou. Moja volba padla na Fabiu combi. Chcel som zostat pri Citroenoch, ale nova C3 je pre mna (z pohladu jazdy) strasne neprijemna. mal som pocit, ako keby som jazdil na nejakom simulatore. Hlavne to hrozne riadenie... Pocit ako keby boli kolesa meter nad zemou. Chapem, ze je to auto hlavne do mesta, ale po par km na dialnici som bol uplne sklamany... Po predvadzacej jazde s fabiou som bol ale velmi milo prekvapeny. Pomer cena/vybava je tiez velmi dobry. Jediny problem, ktory ostava otvoreny je motorizacia. Kazdopadne chcem benzin (za rok najazdim max 8 000 km), akurat sa neviem rozhodnut medzi 1,4i 16v 86 PS a 1,2 TSI 86 PS. TSIcko je ovela zivsie, ale mam obavy zo zivotnosti motoru. Na druhej strane, 1,4i ma dost vysoku spotrebu (6-7 l v priemere), ktora v podstate takmer dosahuje spotrebu mojho aktualneho 2,0i (jazdim s lahkou nohou za 7,5 l). A ako si dokazete predstavit, dynamikou su uplne inde. Mate niekto skusenosti a pripadne viete poradit?
|
|
08.08.2010 12:11 -
Re: Fabia 1,4i 16v vs 1,2 TSI
|
2352326
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Ahoj, co se tyce Fabie, mam zkusenost s 1.4 TDi - vynikajici motor do Fabie - neskutecne zivy a spotreba do 6.5 a s 1.2HTP /Ho*no To Pojede/ a to je druhej opak - zvuk jako Zigulik a mimo mesto lina mrcha, ktera se necha hodne krmit, 1.4 16V benzin - ani ryba ani rak, takovej nemastnej neslanej motor, ani to extra nejede ani to prilis nezere.
Sice se jedna o Fabii I, ale i tak se muze hodit pro rozhodovani. Ja bych osobne fakt sel do 1.4TDi jestli ho do II davaj.
Ahoj, co se tyce Fabie, mam zkusenost s 1.4 TDi - vynikajici motor do Fabie - neskutecne zivy a spotreba do 6.5 a s 1.2HTP /Ho*no To Pojede/ a to je druhej opak - zvuk jako Zigulik a mimo mesto lina mrcha, ktera se necha hodne krmit, 1.4 16V benzin - ani ryba ani rak, takovej nemastnej neslanej motor, ani to extra nejede ani to prilis nezere.
Sice se jedna o Fabii I, ale i tak se muze hodit pro rozhodovani. Ja bych osobne fakt sel do 1.4TDi jestli ho do II davaj.
|
|
08.08.2010 12:28 -
|
2352327
|
|
Rafmartin
|
|
|
na slovensku 1.4 tdi uz v ponuke nie je. teraz tam davaju 1.6 TDI common-rail, ktory je podla nazoru par ludi dost nevydareny, aspon ta slabsia verzia. Mna osobne zaujalo to TSI. Je to uplne iny motor ako HTP. TSI je stvorvalec, a super taha. v HTP som sa tiez viezol, a do toho by som nesiel. Akurat pri tom mnozstve km, ktore na rok zajazdim sa mi nafta moc nevyplati. A okrem toho, ten hrozny traktorovy zvuk. Ale co sa tyka tej zivosti, to mas pravdu. Podobne je zivy aj ten preplnovany benzin, spotrebu ma tiez skvelu, do 6 litrov.
na slovensku 1.4 tdi uz v ponuke nie je. teraz tam davaju 1.6 TDI common-rail, ktory je podla nazoru par ludi dost nevydareny, aspon ta slabsia verzia. Mna osobne zaujalo to TSI. Je to uplne iny motor ako HTP. TSI je stvorvalec, a super taha. v HTP som sa tiez viezol, a do toho by som nesiel. Akurat pri tom mnozstve km, ktore na rok zajazdim sa mi nafta moc nevyplati. A okrem toho, ten hrozny traktorovy zvuk. Ale co sa tyka tej zivosti, to mas pravdu. Podobne je zivy aj ten preplnovany benzin, spotrebu ma tiez skvelu, do 6 litrov.
|
|
08.08.2010 12:57 -
|
2352328
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
nech ma najk zmaze ale ak zmaze aj cele vlakno tak to bude stat za to..
SODOMA GOMORA
nic proti fabii .. ale myslim ze viac informacii ziskas na skodovackych kluboch a forach.. a nebudes poburovat
nech ma najk zmaze ale ak zmaze aj cele vlakno tak to bude stat za to..
SODOMA GOMORA
nic proti fabii .. ale myslim ze viac informacii ziskas na skodovackych kluboch a forach.. a nebudes poburovat :P
|
|
08.08.2010 13:49 -
|
2352331
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
drobec napsal(a): nech ma najk zmaze ale ak zmaze aj cele vlakno tak to bude stat za to..
SODOMA GOMORA
nic proti fabii .. ale myslim ze viac informacii ziskas na skodovackych kluboch a forach.. a nebudes poburovat
normál jsem si myslel, e se mi do pC nabourali hakerovci a přesměrovali na áde stránky, myslím pane kolego, e relevantní info najde na přísluných webech, taky nejsem zarytý extrémista, ale nenapadlo by mně na stránkách Porsche se ptát na dojmy a zkuenosti majitelů Trabanta
Vzhledem k tomu, e se nejedná o technické vlákno mazat nebudu. A jsem docela zvědavý na dalí reakce zarputilých C5 kařů. Jeii a a to přečte Darja, Jumep, nebo AD, tak potě pánbů.
normál jsem si myslel, e se mi do pC nabourali hakerovci a přesměrovali na áde stránky, myslím pane kolego, e relevantní info najde na přísluných webech, taky nejsem zarytý extrémista, ale nenapadlo by mně na stránkách Porsche se ptát na dojmy a zkuenosti majitelů ;-)Trabanta
Vzhledem k tomu, e se nejedná o technické vlákno mazat nebudu. A jsem docela zvědavý na dalí reakce zarputilých C5 kařů. Jeii a a to přečte Darja, Jumep, nebo AD, tak potě pánbů. :-D
|
|
08.08.2010 14:48 -
|
2352344
|
|
jumep
|
|
|
ano ano, zmozem sa na ...
u nas je taky nazor ze SKODA neni auto ....
a presne, toto nepatri na citroen club
ps. opravy vzdy zalezia kto kde a ako ich riesi ...
ano ano, zmozem sa na ...
u nas je taky nazor ze SKODA neni auto ....
a presne, toto nepatri na citroen club
ps. opravy vzdy zalezia kto kde a ako ich riesi ...
|
|
08.08.2010 14:52 -
|
2352347
|
|
Rafmartin
|
|
|
Dakujem za odpovede. Pocital som s takymto vyvojom, ale aj tak som to chcel skusit.
Dakujem za odpovede. Pocital som s takymto vyvojom, ale aj tak som to chcel skusit.
|
|
08.08.2010 18:02 -
|
2352365
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Jeliko můu porovnat, tak odpovím: Jako sluební máme právě tu 1.4 16V kombi a rozhodl bych se pro ni (kdybych chtěl benzín). Mile mne překvapila ivostí, na ten obsah zabírá docela odspodu a po městských uličkách je s tím díky velikosti příjemně sviný jedění. Jasně, e ve 180 km/h na dálnici to není komfort jako v C5, ale to je porovnávání neporovnatelného a na to ses ani neptal.
Té 1.2 TSI bych se zatím vyhnul právě z důvodu, cos psal.
Jeliko můu porovnat, tak odpovím: Jako sluební máme právě tu 1.4 16V kombi a rozhodl bych se pro ni (kdybych chtěl benzín). Mile mne překvapila ivostí, na ten obsah zabírá docela odspodu a po městských uličkách je s tím díky velikosti příjemně sviný jedění. Jasně, e ve 180 km/h na dálnici to není komfort jako v C5, ale to je porovnávání neporovnatelného a na to ses ani neptal.
Té 1.2 TSI bych se zatím vyhnul právě z důvodu, cos psal.
|
|
08.08.2010 20:44 -
|
2352369
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Minulý rok v květnu jsem měl měsíc půjčenou Fabii kombi. Motor 1.4 (typ a výkon nevím) bych hodnotil jako dobrý se slunou spotřebou. Pokud jsem jel sám nebo s manelkou, tak jsem k němu neměl výhrady. S plně obsazeným autem a prázdným kufrem u měl co dělat. Brzdy byly nečitelné a ani po měsíci a asi 2000km jsem je nepochopil. Buď nebrzdili vůbec nebo a moc. Podvozek se choval jako ebřiňák. Tvrdý a na sebemení nerovnosti poskakoval jako koza. Otázkou vak je, jestli je to vlastnost podvozku nebo za to mohl stav tlumičů po více ne 850000km. Vnitřní prostor raději nehodnotím (před tím jsem měl Xantii) a vzhled (divný, sterilní...) je individuální záleitost. Co vak zhodnotit můu jsou sedačky. Nechápu, proč tam rovnou nedali dřevěné lavice? Po cestě do/z práce (65km) jsem byl vdy celý rozlámaný. Nedovedu si v nich představit delí cestu. To asi tak, provokatére
Minulý rok v květnu jsem měl měsíc půjčenou Fabii kombi. Motor 1.4 (typ a výkon nevím) bych hodnotil jako dobrý se slunou spotřebou. Pokud jsem jel sám nebo s manelkou, tak jsem k němu neměl výhrady. S plně obsazeným autem a prázdným kufrem u měl co dělat. Brzdy byly nečitelné a ani po měsíci a asi 2000km jsem je nepochopil. Buď nebrzdili vůbec nebo a moc. Podvozek se choval jako ebřiňák. Tvrdý a na sebemení nerovnosti poskakoval jako koza. Otázkou vak je, jestli je to vlastnost podvozku nebo za to mohl stav tlumičů po více ne 850000km. :nevim Vnitřní prostor raději nehodnotím (před tím jsem měl Xantii) a vzhled (divný, sterilní...) je individuální záleitost. Co vak zhodnotit můu jsou sedačky. Nechápu, proč tam rovnou nedali dřevěné lavice? Po cestě do/z práce (65km) jsem byl vdy celý rozlámaný. Nedovedu si v nich představit delí cestu. To asi tak, provokatére ;-)
|
|
08.08.2010 20:54 -
|
2352371
|
|
Dutch
|
|
|
Jo, kdyz byla rec o brzdach !!!! nechapu, jak v dnesni dobe muzou delat Fobie bez ABS !!!! Ty nase sluzebni ho nemeli a asi diky tomu mely hodne tvrdy brzdy - zrovna u ty kombinace s 1.4TDi to bylo dost blby...jelo to jako blazen a skoro nebrzdilo.....
Co se tyce sedacek, tak kratkej sedak, operak jakztakz. Interier strasnej....budiky jak ze skutru....o stredni panel mel clovek skoro rozedrenou nohu....
Jedine, co bylo teda neskutecne je jak sla sedacka u ridice soupnout dozadu....to jsem cumel.....
Jo, kdyz byla rec o brzdach !!!! nechapu, jak v dnesni dobe muzou delat Fobie bez ABS !!!! Ty nase sluzebni ho nemeli a asi diky tomu mely hodne tvrdy brzdy - zrovna u ty kombinace s 1.4TDi to bylo dost blby...jelo to jako blazen a skoro nebrzdilo.....
Co se tyce sedacek, tak kratkej sedak, operak jakztakz. Interier strasnej....budiky jak ze skutru....o stredni panel mel clovek skoro rozedrenou nohu....
Jedine, co bylo teda neskutecne je jak sla sedacka u ridice soupnout dozadu....to jsem cumel.....
|
|
08.08.2010 21:28 -
|
2352378
|
|
C5stepan
|
|
|
Martine, nechej si ji. 850000km? Tak to ty nae C5 budou mít co dělat aby jetě tlumily.
Martine, nechej si ji. 850000km? Tak to ty nae C5 budou mít co dělat aby jetě tlumily.
|
|
08.08.2010 23:22 -
|
2352399
|
|
Darja
|
|
|
C5 je velká, dobře. Ale je pohodlná. Pokud hodlá svému zadku působit sadomaso orgie při přejetí kadého hrbolu, kup si áde.
Osobně bych volila raději P207 verze SW je celkem i velká. Ač pruiňák, pořád pohodlnějí ne německý kopek.
A doporučuju weby .link. a podobné, tam tě uvítají a poradí.
C5 je velká, dobře. Ale je pohodlná. Pokud hodlá svému zadku působit sadomaso orgie při přejetí kadého hrbolu, kup si áde.
Osobně bych volila raději P207 verze SW je celkem i velká. Ač pruiňák, pořád pohodlnějí ne německý kopek.
A doporučuju weby http://www.skodahome.cz/ a podobné, tam tě uvítají a poradí.
|
|
09.08.2010 05:32 -
|
2352407
|
|
tomc
|
|
|
já tomu koncernovému nerozumím,ale kámoka u do fobie podruhé nela a vzala kiu.čtyři roky s fobijí prý stačí
já tomu koncernovému nerozumím,ale kámoka u do fobie podruhé nela a vzala kiu.čtyři roky s fobijí prý stačí :-((((
|
|
09.08.2010 07:12 -
|
2352412
|
|
Rena
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 92 |
|
|
Tak z C5 do kodovky, to bude velký ok.
Jezdím s tím sluebně, máme Fábie, Roomstery i Oktávku, relativně nejlíp se jezdí s Oktávkou. Nejezdí patně, ale člověk sedí jak na vězeňské pryčně a o nějakém místě pro řidiče není ani řeči.
Kdytak bych la spí do nějakého Japonce, do kodovky ne...
Tak z C5 do kodovky, to bude velký ok.:-o
Jezdím s tím sluebně, máme Fábie, Roomstery i Oktávku, relativně nejlíp se jezdí s Oktávkou. Nejezdí patně, ale člověk sedí jak na vězeňské pryčně a o nějakém místě pro řidiče není ani řeči.
Kdytak bych la spí do nějakého Japonce, do kodovky ne...
|
|
09.08.2010 10:04 -
|
2352419
|
|
Barlow
|
|
|
Fabie je opravdu na jezdeni kolem komina motor 1.2 TSi neni vubec spatnej ma slusnej zatah a i spotreba je dobra. Ovsem co me celkove nejvic sve je ta holost a strohost, tuhost sedacek (lavice)...design je diskutabilni, ale z meho hlediska to auto je skaredy.
Co treba honda jazz? To je auto na ktery nemusis sahnout. Krome bezne udrzby. A motor je brus, razeni tam pada nadherne spotreba do 5 litru.
Fabie je opravdu na jezdeni kolem komina motor 1.2 TSi neni vubec spatnej ma slusnej zatah a i spotreba je dobra. Ovsem co me celkove nejvic sve je ta holost a strohost, tuhost sedacek (lavice)...design je diskutabilni, ale z meho hlediska to auto je skaredy.
Co treba honda jazz? To je auto na ktery nemusis sahnout. Krome bezne udrzby. A motor je brus, razeni tam pada nadherne spotreba do 5 litru.
|
|
09.08.2010 14:21 -
|
2352434
|
|
Rena
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 92 |
|
|
Taky není patná volba nějaký Fiat - my měli postupně 3 (Uno, Tipo, Mareu) a pohodlné byly vechny. Nějaký model třeba s 1,9 JTDčko by určitě nebyla patná volba. A navzdory různým kecům o nespolehlivosti jsme do nich akorát lili benzín a olej.
Taky není patná volba nějaký Fiat - my měli postupně 3 (Uno, Tipo, Mareu) a pohodlné byly vechny. Nějaký model třeba s 1,9 JTDčko by určitě nebyla patná volba. A navzdory různým kecům o nespolehlivosti jsme do nich akorát lili benzín a olej.
|
|
09.08.2010 15:32 -
|
2352445
|
|
Dutch
|
|
|
Tak my meli ve firme taky Punto a Doblo a uz bych to nechtel ani zadarmo.... - OFF TOPIC....
Tak my meli ve firme taky Punto a Doblo a uz bych to nechtel ani zadarmo.... - OFF TOPIC....
|
|
10.08.2010 20:52 -
|
2352602
|
|
pepe8998
|
Město: Čejč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 57 |
|
|
Bohuel jsem tuto diskusi nestihnul včas. Upřímně doufám, e si to Rafmartine rozmyslí. Cokoli z nabízených moností je lepí volba ne Fobia. Měl jsem 3 roky sluební Koktávku, úplně mě rozhodila plotýnky a to je mnohem větí auto! Svezení je opravdu za trest. Sedák toti tvoří ocelová kostra vyfoukaná polyuretanem. Vyhodil jsem tehdy celou sesli i s kolejnicema, dal tam sedadlo z forda a pak se dalo trochu posedět. Take pokud si nechce odrazit ledviny, jetě to přehodno Proto si teď vozím pozadí v C5 a je to nádhera. (mimochodem dnes mám sluebního Paíka a je to taky ebřiňák, vdycky se těím a přesednu )
Bohuel jsem tuto diskusi nestihnul včas. Upřímně doufám, e si to Rafmartine rozmyslí. Cokoli z nabízených moností je lepí volba ne Fobia. Měl jsem 3 roky sluební Koktávku, úplně mě rozhodila plotýnky a to je mnohem větí auto! Svezení je opravdu za trest. Sedák toti tvoří ocelová kostra vyfoukaná polyuretanem. Vyhodil jsem tehdy celou sesli i s kolejnicema, dal tam sedadlo z forda a pak se dalo trochu posedět. Take pokud si nechce odrazit ledviny, jetě to přehodno :-) Proto si teď vozím pozadí v C5 a je to nádhera. (mimochodem dnes mám sluebního Paíka a je to taky ebřiňák, vdycky se těím a přesednu:-)))) )
|
|
| |
|
|