| | |
03.03.2017 10:20 -
Re: Děsy na cestách
|
3045933
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Je to zarané v nás (včetně mne), e se snaíme vychovávat ostatní. Ale dopravní experti radí NEVYCHOVÁVAT. Na to měla daná osoba dost času od narození a v této vteřině ho nezměníte. A fakt to funguje - kdy nevychovávám, tak jsem v hluboké pohodě, a si kadý jede jak se mu ráčí. Ostatně pomalá jízda je nebezpečnějí ne rychlá, protoe nutí desítky lidí k netrpělivým manévrům. Ale přiznávám, e záleí na mé momentální náladě a jindy si vychutnám, e mne někdo předjede vpravo na dálnici a já přidám a on se musí chytit za nos za dalím kamionem. No jak říkám, je to v nás.
Kdy jsem u toho, v Kalifronii se jezdí neskutečně v pohodě, tohle tam lidi neřeí. Jsou v klídku "on the road" a uívají si to.
Je to zarané v nás (včetně mne), e se snaíme vychovávat ostatní. Ale dopravní experti radí NEVYCHOVÁVAT. Na to měla daná osoba dost času od narození a v této vteřině ho nezměníte. A fakt to funguje - kdy nevychovávám, tak jsem v hluboké pohodě, a si kadý jede jak se mu ráčí. Ostatně pomalá jízda je nebezpečnějí ne rychlá, protoe nutí desítky lidí k netrpělivým manévrům. Ale přiznávám, e záleí na mé momentální náladě a jindy si vychutnám, e mne někdo předjede vpravo na dálnici a já přidám a on se musí chytit za nos za dalím kamionem. No jak říkám, je to v nás.
Kdy jsem u toho, v Kalifronii se jezdí neskutečně v pohodě, tohle tam lidi neřeí. Jsou v klídku "on the road" a uívají si to.
|
|
03.03.2017 11:00 -
|
3045947
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
hm, jene ten blbec v kamionu to na 130 km/h nemůe vytáhnout, né e by to ten kamion nedal, ale protoe to má omezovače a GPSky.... jene dy začne předjídět a nikoho v zrcátku nevidí a ty nebo já pojedem jak hovado 160 km/h, tak on s tím pak u moc neudělá dy je v levým...... jinak na blbce narazí vude, o tom ádná a je buřt v jakým autě jede....
hm, jene ten blbec v kamionu to na 130 km/h nemůe vytáhnout, né e by to ten kamion nedal, ale protoe to má omezovače a GPSky.... jene dy začne předjídět a nikoho v zrcátku nevidí a ty nebo já pojedem jak hovado 160 km/h, tak on s tím pak u moc neudělá dy je v levým...... jinak na blbce narazí vude, o tom ádná a je buřt v jakým autě jede....
|
|
03.03.2017 12:18 -
|
3045969
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Naprostý souhlas s jruze ob jeden výe. Ale mám dojem, e to předvádění se aut trochu ustupuje, protoe (skoro) kadému dochází, e v podstatě jakékoli auto prodané v ČR v posledních více létech umí na dálnici 150 a to i do mírného kopce. Pak u to není o vychloubání se autem, ale čistě jen o vychloubání se řidiče (jak na to dlabu) a to přece jenom někteří nechtějí a tak moc vystavovat.
Naprostý souhlas s jruze ob jeden výe. Ale mám dojem, e to předvádění se aut trochu ustupuje, protoe (skoro) kadému dochází, e v podstatě jakékoli auto prodané v ČR v posledních více létech umí na dálnici 150 a to i do mírného kopce. Pak u to není o vychloubání se autem, ale čistě jen o vychloubání se řidiče (jak na to dlabu) a to přece jenom někteří nechtějí a tak moc vystavovat.
|
|
03.03.2017 12:37 -
|
3045979
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
U je tady více méně ve řečeno.
Za mě , nejvíc mě tvou ty lemry co prostě neuhnou.
Předjídí nebo jede v levém pruhu rychlostí 120, měl by vidět v zrcadle e se něco rychle blíí a prostě neuhne.
To si myslím dělá největí zlo a někdo pak vyteče a chce se pomstít.
Kamiony chápu e mají omezovač ale proč se tam serou a proč ten předjíděný tedy trochu neubere?
Pak jsou z toho ty "nečí závody na 3km"
Ale pořád to dokáu pochopit.
Ale e jsou tři pruhy na dálnici a v pravém občas kamion jedoucí 100
a ve zbylých dvou jedou auta souběně 110- 125 to asi nikdy nepochopím.
Pak ty hovada se můou pos... kdy toho v levém si někdo dovolí probliknout.
On přece jede predpisově ( raději 120) a co si nějaký blb dovolí jet 137 a blikat na něj?
Vdy on taky předjídí a asi by se mu zásadně zvýila spotřeba kdyby to rozjel na 140 a uhnul
To mě točí a nejraději bych vzal radlici a hrnul je před sebou.
Ne jsem flegmatik ale tohle mě moc tve. V TV pořad řeí vybrďovače ale o brzdičích se nemluví.
U je tady více méně ve řečeno.
Předjídí nebo jede v levém pruhu rychlostí 120, měl by vidět v zrcadle e se něco rychle blíí a prostě neuhne.
Kamiony chápu e mají omezovač ale proč se tam serou a proč ten předjíděný tedy trochu neubere?
On přece jede predpisově ( raději 120) a co si nějaký blb dovolí jet 137 a blikat na něj?
Vdy on taky předjídí a asi by se mu zásadně zvýila spotřeba kdyby to rozjel na 140 a uhnul :-(
To mě točí a nejraději bych vzal radlici a hrnul je před sebou.:-d
Ne jsem flegmatik ale tohle mě moc tve. V TV pořad řeí vybrďovače ale o brzdičích se nemluví.
|
|
03.03.2017 12:56 -
|
3045981
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
hele lemra by třeba i uhla, ale myslí, e se dívá do zrcátek? Je pytel lidí co prostě jedou a nic okolo nevnímaj a ty sou pak nasraný, dy je blikne či trubne.... jj je to fakt takařice Hele třeba Jiní Spojka v Práglu má nejrychlejí pruh pravej Moná to lidi berou tak, e sou ve městě a navzájem se nepředjídí, ale je to jen souběná jízda.
No a s kamionama to se asi můeme jen bavit, ale dokud s tím nikdo nejel, tak neví jak to vypadá z tý druhý strany (za volantem kamionu)
hele lemra by třeba i uhla, ale myslí, e se dívá do zrcátek? Je pytel lidí co prostě jedou a nic okolo nevnímaj a ty sou pak nasraný, dy je blikne či trubne.... jj je to fakt takařice ;-) Hele třeba Jiní Spojka v Práglu má nejrychlejí pruh pravej :-)))) Moná to lidi berou tak, e sou ve městě a navzájem se nepředjídí, ale je to jen souběná jízda. ;-)
No a s kamionama to se asi můeme jen bavit, ale dokud s tím nikdo nejel, tak neví jak to vypadá z tý druhý strany (za volantem kamionu) :nevim
|
|
03.03.2017 13:31 -
|
3045987
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Kamion ma velmi podobnu brzdnu drahu ako osobak. Nalozeny, prazdny.
Nechce sa mi to hladat, ale nejaka organizacia v CR si dala tu namahu a otestovala nejake nakladne auta, ako prazdne, tak nalozene, ako na suchej vozovke, tak na mokrej a vysledky boli naozaj zaujimave
Tvrdenie, ze zabrzdit 40 tonovy kolos je naozaj na dlho neobstalo
Podla tych vysledkov bola brzdna draha niekde lepsia, niekde horsia, ono, chybalo v tom teste meranie nejakeho osobaku, aby sa dala zohladnit drsnost vozovky atd.
Edit:
Tak tu je nieco o tom
.link.
Kamion ma velmi podobnu brzdnu drahu ako osobak. Nalozeny, prazdny.
Nechce sa mi to hladat, ale nejaka organizacia v CR si dala tu namahu a otestovala nejake nakladne auta, ako prazdne, tak nalozene, ako na suchej vozovke, tak na mokrej a vysledky boli naozaj zaujimave
Podla tych vysledkov bola brzdna draha niekde lepsia, niekde horsia, ono, chybalo v tom teste meranie nejakeho osobaku, aby sa dala zohladnit drsnost vozovky atd.
Edit:
Tak tu je nieco o tom
http://marceljanco.sk/analyza-brzdenia-brzdne-drahy-nakladnych-vozidiel-1/
|
|
03.03.2017 14:06 -
|
3045993
|
|
vilous
|
|
|
Bohuel značná část pomalých v levých pruzích jsou nai západní a jiní sousedé. A nepomůe ani blikání vlevo a občas ani dálkače. Oni jsou od sebe zvyklí, e si nikdo nic nevynucuje a prostě zaclání. Oni to ani nemyslí patně, oni jsou sluníčkáři a vichni lidi se přece mají moc rádi.
Bohuel značná část pomalých v levých pruzích jsou nai západní a jiní sousedé. A nepomůe ani blikání vlevo a občas ani dálkače. Oni jsou od sebe zvyklí, e si nikdo nic nevynucuje a prostě zaclání. Oni to ani nemyslí patně, oni jsou sluníčkáři a vichni lidi se přece mají moc rádi.
|
|
03.03.2017 14:18 -
|
3045997
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
3 hlavní problémy děsů na cestách:
1) arogance
2) zrcátka
3) úspora paliva
Nejhorí je kombinace, kdy někdo etří palivo, nečumí do zrcátek a jetě je tak arogantní, e si prostě jede svoje a jetě ostatní kolí, jak by se mělo jezdit bezpečně (větinou hooodně pomalu).
3 hlavní problémy děsů na cestách:
1) arogance
2) zrcátka
3) úspora paliva
Nejhorí je kombinace, kdy někdo etří palivo, nečumí do zrcátek a jetě je tak arogantní, e si prostě jede svoje a jetě ostatní kolí, jak by se mělo jezdit bezpečně (větinou hooodně pomalu).
|
|
03.03.2017 14:31 -
|
3046007
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
eisy811 napsal(a): Kamion ma velmi podobnu brzdnu drahu ako osobak. Nalozeny, prazdny.
Edit:
Tak tu je nieco o tom
.link.
S tím si dovolím nesouhlasit, s kamionem jsem jezdil 10let a rozhodně to nejde zastavit stejně rychle, nebo podobně jak osobák.
.link.
S tím si dovolím nesouhlasit, s kamionem jsem jezdil 10let a rozhodně to nejde zastavit stejně rychle, nebo podobně jak osobák.
https://www.youtube.com/watch?v=KfI4MBRsnok
|
|
03.03.2017 14:59 -
|
3046012
|
|
jumep
|
|
|
to ze to tak brzdi je pravda, ale treba si uvazit reakcny cas tej brzdy a ohlad na naklad
nehovoriac o tom ze 10x hentak zabrzdi a moze ist robit udrzbu brzd
to ze to tak brzdi je pravda, ale treba si uvazit reakcny cas tej brzdy a ohlad na naklad
nehovoriac o tom ze 10x hentak zabrzdi a moze ist robit udrzbu brzd
|
|
03.03.2017 15:21 -
|
3046022
|
|
Buchta
|
|
|
navíc todle celý není vůbec o brdění
navíc todle celý není vůbec o brdění :-p
|
|
03.03.2017 15:52 -
|
3046038
|
|
Buchta
|
|
|
:-)))):palec
|
|
03.03.2017 16:13 -
|
3046045
|
|
NMC
|
|
|
HELLMUT napsal(a): U je tady více méně ve řečeno.
Vdy on taky předjídí a asi by se mu zásadně zvýila spotřeba kdyby to rozjel na 140 a uhnul
To mě točí a nejraději bych vzal radlici a hrnul je před sebou.
Někdy mně na dálnici překvapí kopeček v levém pruhu a se svou 1,8 dopředu nevystřelím, dozadu necouvnu (je tam blikající závodník), vpravo je kamion a palivo s tím pedálem na podlaze moc neetřím. Ne vichni jedou 125 proto, e chtějí. Samozřejmě se podobným situacím snaím vyhnout ale někdy se stane.
Někdy mně na dálnici překvapí kopeček v levém pruhu a se svou 1,8 dopředu nevystřelím, dozadu necouvnu (je tam blikající závodník), vpravo je kamion a palivo s tím pedálem na podlaze moc neetřím. Ne vichni jedou 125 proto, e chtějí. Samozřejmě se podobným situacím snaím vyhnout ale někdy se stane.
|
|
03.03.2017 16:40 -
|
3046047
|
|
jruze
|
|
|
Pánové jeďte se podívat do němců - tam smějí kamiony jen 80Km/h a zkus nějaký najít v levém rychlém pruhu nepluvě o připojovacím pruhu= automaticky uvolní pravej aby se připojované auto mohlo plyně připojit a to to připojovací auto v podstatě nemusí moc řeit jestli se půe zařadit (unás ti ustřelí čumák jak ho tam strčí),prudké bzdění větina automaticky zapíná varovky (to u se u nás rozmáhá také) U nás jsou řidiči (krom itálie) prostě bezohlední,závistiví e by se druhý náhodou dostal před ně a nejvíc mne dorazí (a to dělají jak osobáky a hlavně i kamiony) kdy je kolona třeba půl Km před odbočkou a já si vlezu do odstavného s pravím blinknem - jedu 30 abych neprodluoval kolonu - teď si mne vimne kamioňák a nasere se napůl do odstavného abych nemohl projet (nedavno jsem si takto povídal s policajtem na motorce - vztekal se e hnedle spadl z motorky , kdy u byl nepříčetnej tak jsem přejel do jízdního a o dvě auta se vrátil do odbočovacího - ve z mé strany s úsměvem , nedalo mu to a odbočil zamnou + ten druhej polda(rozumnej) - tak jsem mu to vysvětlil e jsem se sice dopostil přestupku ale proto abych zbytečně neprodluoval kolonu - dopadlo to tak e jsem mu nabídl pokutu za mnou spáchaný přestupek s tím e se k tomu vyjádřím - ten druhý povídá,,vdy on má v podstatě pravdu - nech ho být" na tomto místě se takto chová do hodiny víc ne 100 aut do hodiny(odbočka na D.Počernice) - pokud tam vichni budou stát tak ta kolona bude o 10Km delí.
Pánové jeďte se podívat do němců - tam smějí kamiony jen 80Km/h a zkus nějaký najít v levém rychlém pruhu;-) nepluvě o připojovacím pruhu= automaticky uvolní pravej aby se připojované auto mohlo plyně připojit a to to připojovací auto v podstatě nemusí moc řeit jestli se půe zařadit (unás ti ustřelí čumák jak ho tam strčí),prudké bzdění větina automaticky zapíná varovky (to u se u nás rozmáhá také) U nás jsou řidiči (krom itálie) prostě bezohlední,závistiví e by se druhý náhodou dostal před ně:nevim a nejvíc mne dorazí (a to dělají jak osobáky a hlavně i kamiony) kdy je kolona třeba půl Km před odbočkou a já si vlezu do odstavného s pravím blinknem - jedu 30 abych neprodluoval kolonu - teď si mne vimne kamioňák a nasere se napůl do odstavného abych nemohl projet (nedavno jsem si takto povídal s policajtem na motorce - vztekal se e hnedle spadl z motorky , kdy u byl nepříčetnej tak jsem přejel do jízdního a o dvě auta se vrátil do odbočovacího - ve z mé strany s úsměvem , nedalo mu to a odbočil zamnou + ten druhej polda(rozumnej) - tak jsem mu to vysvětlil e jsem se sice dopostil přestupku ale proto abych zbytečně neprodluoval kolonu - dopadlo to tak e jsem mu nabídl pokutu za mnou spáchaný přestupek s tím e se k tomu vyjádřím - ten druhý povídá,,vdy on má v podstatě pravdu - nech ho být" na tomto místě se takto chová do hodiny víc ne 100 aut do hodiny(odbočka na D.Počernice) - pokud tam vichni budou stát tak ta kolona bude o 10Km delí.;-)
|
|
03.03.2017 16:51 -
|
3046048
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
NMC napsal(a): Někdy mně na dálnici překvapí kopeček v levém pruhu a se svou 1,8 dopředu nevystřelím, dozadu necouvnu (je tam blikající závodník), vpravo je kamion a palivo s tím pedálem na podlaze moc neetřím. Ne vichni jedou 125 proto, e chtějí. Samozřejmě se podobným situacím snaím vyhnout ale někdy se stane.
Hele taky jsem jezdil 1,8 Xantii a před tím 1,4 BX
Nepsal jsem o kopcích a pomalých autech.
Měl jsem na mysli roviny. Pravý pruh kamion 85 km/ h , střední pruh důchodce v klobouku 86,5 km
A vichni v levém a vpředu jede týpek 115 a neuhne
Teď vypadám jak vybrzďovač ale nejsem ( i kdy jednou jetě s Xantii před 10 lety,jsem na D1 vybouchl a taky nějakého kokota s kamionem , který mi o tam nekompromisně poslal a pak 2km předjíděl kolegu rychlostí + 1km pak vzteky vybrzdil. Jetě e na rozdíl odemne měl rozum a nepopostrčil mě )
Já mám rád pohodu, klidně pojedu 120 , hlavně kdy si můu dát tempomat.
Jene to u nás nejde ani kdyby jsme měli 10 pruhů.
Hlava mi nebere e třeba v Holandsku to lo úplně snadno...( Plynulá jízda 120 bez brdení)
Hele taky jsem jezdil 1,8 Xantii a před tím 1,4 BX :palec
Nepsal jsem o kopcích a pomalých autech.
Měl jsem na mysli roviny. Pravý pruh kamion 85 km/ h , střední pruh důchodce v klobouku 86,5 km
A vichni v levém a vpředu jede týpek 115 a neuhne :-(
Teď vypadám jak vybrzďovač ale nejsem ( i kdy jednou jetě s Xantii před 10 lety,jsem na D1 vybouchl a taky nějakého kokota s kamionem , který mi o tam nekompromisně poslal a pak 2km předjíděl kolegu rychlostí + 1km pak vzteky vybrzdil. Jetě e na rozdíl odemne měl rozum a nepopostrčil mě :-(;-) )
Já mám rád pohodu, klidně pojedu 120 , hlavně kdy si můu dát tempomat.
Jene to u nás nejde ani kdyby jsme měli 10 pruhů.:-(
Hlava mi nebere e třeba v Holandsku to lo úplně snadno...( Plynulá jízda 120 bez brdení)
|
|
03.03.2017 16:57 -
|
3046050
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Jen k těm kamionům. U jsem si zvykl na ledasco, ale co mě spolehlivě nasere, je situace kdy ve stoupání na D1, tam jak jsou dva normální pruhy + stoupací, ve vech třech pruzích jedou vedle sebe kamiony. Tři ocasové v jedné lajně, s rychlostí odstupňovanou tak po 3 - 5 km/h. Jednou mi vzteky praskne nějaká cévka... Pravda je, e to dost často bývají soudruzi z Rumunska apod.
Jinak vybrďování je blbost, risk pro obě strany. Já věřím, e ho karma potrestá, buď ta nebeská nebo ta v koupelně.
Jen k těm kamionům. U jsem si zvykl na ledasco, ale co mě spolehlivě nasere, je situace kdy ve stoupání na D1, tam jak jsou dva normální pruhy + stoupací, ve vech třech pruzích jedou vedle sebe kamiony. Tři ocasové v jedné lajně, s rychlostí odstupňovanou tak po 3 - 5 km/h. Jednou mi vzteky praskne nějaká cévka... Pravda je, e to dost často bývají soudruzi z Rumunska apod.
Jinak vybrďování je blbost, risk pro obě strany. Já věřím, e ho karma potrestá, buď ta nebeská nebo ta v koupelně. ;-)
|
|
03.03.2017 17:10 -
|
3046055
|
|
HELLMUT
|
|
|
Take vichni ( skoro) se shodneme e vybrďovaní je následek něčeho.
Nechci se tohoto stupidního způsobu boje zastávat. Je to fakt na h...
Ale vude v médiích se řeí vybrďovači a ne příčina - bezduvodní brzdiči.
Po tom by policajti měli jít, pěkně z vrtulníku natočit a " teď mi pane vysvětlete" co jste těch 15 km dělal v tom pravém pruhu s rychlostí 110??? Máte to za 2000.- Tady by se měla dělat osvěta a né pořád řeit piráty Tripiovské a jiné.
Take vichni ( skoro) se shodneme e vybrďovaní je následek něčeho.
Nechci se tohoto stupidního způsobu boje zastávat. Je to fakt na h...
Ale vude v médiích se řeí vybrďovači a ne příčina - bezduvodní brzdiči.
Po tom by policajti měli jít, pěkně z vrtulníku natočit a " teď mi pane vysvětlete" co jste těch 15 km dělal v tom pravém pruhu s rychlostí 110??? Máte to za 2000.- Tady by se měla dělat osvěta a né pořád řeit piráty Tripiovské a jiné.
|
|
| |
|
|