| | |
06.12.2013 14:36 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2644138
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Nekupovat auta od známého, příbuzného, kamaráda, přítele... Dříve nebo později se aspoň jedna strana vytáhne, jak byla obchodem pokozena.
Nekupovat auta od známého, příbuzného, kamaráda, přítele... Dříve nebo později se aspoň jedna strana vytáhne, jak byla obchodem pokozena.
|
|
06.12.2013 14:45 -
|
2644139
|
|
flyteSVK
|
|
|
Nebudem teoretizovat, preco je alebo nie je dobre kupovat auto od znameho, podme k faktom: .link.
A samozrejme napichnut to na diagnostiku niekym kto to vie, a nie len tusi.
Nebudem teoretizovat, preco je alebo nie je dobre kupovat auto od znameho, podme k faktom: http://www.c5club.cz/diskuze/ostatni-technicka-diskuze/2363700-caste-a-nejcastejsi-zavady/
A samozrejme napichnut to na diagnostiku niekym kto to vie, a nie len tusi.
|
|
06.12.2013 21:15 -
|
2644316
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
sheriff napsal(a): Cest praci vsetkym!
Zaregistroval som sa na tomto fore po precitani par clankov a diskusii a hned mam aj otazku. Mam na ruke od rodinneho znameho Citraka C5, r.v. 2006, diesel 2.0 HDI 100kw.
Najazdene to ma 136 000 km, on je druhy majitel. Historiu vozidla som si preveril v Citroene, kilometre sedia. Auto vyzera fajn, je to v elektrike, dazdovy senzor, predny a zadny parkovaci senzor...
Co si myslite o takomto voze? Cena je tam podla mna viac ako priazniva, pyta za to 3500 Eur. Kde by sa mohla vyskytnut pripadna skryta vada, co odporucate pozriet?
Pri prvej obhliadke som skontroloval funkcnost elektroniky, podvozku, radenia, vsetko sa zda OK. Auto taha, a je podivuhodne tiche (oproti mojej dosluhujucej Audi A4 r.v. 1996).
Ak sa ti auto paci, tak nevahaj, dohodni si stretko s Jumepom, pozicaj si ho a tahaj do Piestan. Cestou si autitko pekne vyskusas, Jumep mu skontroluje mozok a ak bude vsetko v poriadku, stavim sa ze ho uz nevratis
Ak Jumep povie ze je OK, tak ta uz cakaju len bezne neduhy C5tiek, ktore vsak vdaka podpore tohto klubu urcite vyriesis
Ak sa ti auto paci, tak nevahaj, dohodni si stretko s Jumepom, pozicaj si ho a tahaj do Piestan. Cestou si autitko pekne vyskusas, Jumep mu skontroluje mozok a ak bude vsetko v poriadku, stavim sa ze ho uz nevratis :-d
Ak Jumep povie ze je OK, tak ta uz cakaju len bezne neduhy C5tiek, ktore vsak vdaka podpore tohto klubu urcite vyriesis:palec
|
|
06.12.2013 21:56 -
|
2644334
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
co sa tyka kupy medzi rodinou, kamaratmi....moze byt problem. Ale vacsi problem je to pre toho kto to predava. Je lepsie predat niekomu o kom nebudes viac pocut a nebudes vedet o tom ze na teba nadava. A ked kupujes je treba od zaciatku si uvedomit ze aj kamarat ti nepreda auto v 100% stave a za zlomok ceny len preto ze si kamarat. A ani on nemusi vedet ze o dva nesiace ti zacne tiect chladic alebo ine...
Ja som kupoval xsaru od brata ale ked sa mi nieco bezne pokazilo ani ma nenapadlo nieco vycitat, reklamovat...
A co tsa tyka igokovej rady: Ano jumep je dalsi benefit k autu lebo u neho vyriesi vetko okrem vtaka co ti osere auto. Jedine co ma na nom stve ze sa nevie naklonovat
co sa tyka kupy medzi rodinou, kamaratmi....moze byt problem. Ale vacsi problem je to pre toho kto to predava. Je lepsie predat niekomu o kom nebudes viac pocut a nebudes vedet o tom ze na teba nadava. A ked kupujes je treba od zaciatku si uvedomit ze aj kamarat ti nepreda auto v 100% stave a za zlomok ceny len preto ze si kamarat. A ani on nemusi vedet ze o dva nesiace ti zacne tiect chladic alebo ine...
Ja som kupoval xsaru od brata ale ked sa mi nieco bezne pokazilo ani ma nenapadlo nieco vycitat, reklamovat...
A co tsa tyka igokovej rady: Ano jumep je dalsi benefit k autu lebo u neho vyriesi vetko okrem vtaka co ti osere auto.:palec Jedine co ma na nom stve ze sa nevie naklonovat:-d
|
|
06.12.2013 22:09 -
|
2644346
|
|
jumep
|
|
|
preco so mna robite genia ... ja to mozem pozret a nic nezbadat a jemu sa to cestou domov pototo ...
je pravda ze vela veci sa da pozret a vzdy je to len moj nazor ze je to ok, podla toho co pocujem / vidim.
ked niekomu odobrim auto tak je to
a) ja osobne by som do toho siel
b) za tie peniaze sa to oplati
c) vidim to, to a to ... bude to stat asi tolko a tolko, skus sa dohodnut
d) osobne by som do toho nesiel
proste mozem povedat len svoj nazor, ostatne je na danom cloveku ci to zobere alebo nie, to ze to odobrim negarantuje nic len ze to v tomto momente vypada ok
preco so mna robite genia ... ja to mozem pozret a nic nezbadat a jemu sa to cestou domov pototo ...
je pravda ze vela veci sa da pozret a vzdy je to len moj nazor ze je to ok, podla toho co pocujem / vidim.
ked niekomu odobrim auto tak je to
a) ja osobne by som do toho siel
b) za tie peniaze sa to oplati
c) vidim to, to a to ... bude to stat asi tolko a tolko, skus sa dohodnut
d) osobne by som do toho nesiel
proste mozem povedat len svoj nazor, ostatne je na danom cloveku ci to zobere alebo nie, to ze to odobrim negarantuje nic len ze to v tomto momente vypada ok
|
|
06.12.2013 22:17 -
|
2644350
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
nenamyslaj si, genius budes ked vyriesis tie vtaky co vykladaju naklad
Skor som myslel servis po kupe. Jasne ze vsetko nezistis pri obhliadke
ani majitel co auto pozna nevie co vsetko je nacate.
nenamyslaj si, genius budes ked vyriesis tie vtaky co vykladaju naklad:-))
Skor som myslel servis po kupe. Jasne ze vsetko nezistis pri obhliadke
ani majitel co auto pozna nevie co vsetko je nacate.
|
|
06.12.2013 22:34 -
|
2644369
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
To je spíe o důvěře,zkuenostech,prohlídce,diagnostice,poradenství a moné investici za opravu.Jinak rozhodnutí je vdy věc kupujícího,to je samozřejmost.
To je spíe o důvěře,zkuenostech,prohlídce,diagnostice,poradenství a moné investici za opravu.Jinak rozhodnutí je vdy věc kupujícího,to je samozřejmost.;-)
|
|
07.12.2013 10:11 -
|
2644469
|
|
luta
|
|
|
ja jsem dost riskoval koupi, ale vypadalo to zachovale.mel jsem to primo od majitele..no zatim 2 mesice jezdim..jen filtry, naplne a zhavice
ja jsem dost riskoval koupi, ale vypadalo to zachovale.mel jsem to primo od majitele..no zatim 2 mesice jezdim..jen filtry, naplne a zhavice
|
|
07.12.2013 12:49 -
|
2644499
|
|
jruze
|
|
|
Je to dost oemetné - na spoustu závad se nedá jen tak přijít - to bychom museli dělat prohlídku celej den a rozebrat půl auta - je to jen zběně projít co jde a jak se to chová,co kde je vizuálně načaté,porovnat chování s těmi co nám proli rukama,jaké jsou hodnoty a jaké by měly být,KM ? - to je jen o tom jakého soupeře máme proti sobě atd... A od nového roku to bude o to horí někomu něco doporučit. Proto jen je to jen ná názor na dané auto - u jen proto e větina aut potom končí v načí dílně a člověk se cítí trochu odpovědný a určitě nikdo z nás nemá zájem doporučené auto mít pořád na dílně . Já osobně to beru ak trochu jako reklamaci a snaím se to dát dokupy za co nejméně pokud se něco objeví na co jsem měl přijít.
Je to dost oemetné - na spoustu závad se nedá jen tak přijít - to bychom museli dělat prohlídku celej den a rozebrat půl auta - je to jen zběně projít co jde a jak se to chová,co kde je vizuálně načaté,porovnat chování s těmi co nám proli rukama,jaké jsou hodnoty a jaké by měly být,KM ? - to je jen o tom jakého soupeře máme proti sobě atd... A od nového roku to bude o to horí někomu něco doporučit. Proto jen je to jen ná názor na dané auto - u jen proto e větina aut potom končí v načí dílně a člověk se cítí trochu odpovědný a určitě nikdo z nás nemá zájem doporučené auto mít pořád na dílně . Já osobně to beru ak trochu jako reklamaci a snaím se to dát dokupy za co nejméně pokud se něco objeví na co jsem měl přijít.;-)
|
|
07.12.2013 13:14 -
|
2644501
|
|
luta
|
|
|
kupovat jakekoliv ojete auto je vzdycky risk.. zvlast kdyz clovek nema nikoho kolem sebe kdo by skutecne vedel co kde prohlidnout...a mnohdy to neodhali ani servisni prohlidka pred koupi. i z toho duvodu jsem dlouho zvazoval jestli mensi nove nebo vetsi ojete..
kupovat jakekoliv ojete auto je vzdycky risk.. zvlast kdyz clovek nema nikoho kolem sebe kdo by skutecne vedel co kde prohlidnout...a mnohdy to neodhali ani servisni prohlidka pred koupi. i z toho duvodu jsem dlouho zvazoval jestli mensi nove nebo vetsi ojete..
|
|
07.12.2013 15:41 -
|
2644557
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
chlopy nechcem stavat Jumepa do role vseveda a jasnovidca a tiez som nechcel aby si niekto myslel ze ak on povie ze auto je ok, tak bude za neho aj rucit. Ale chcel som len povedat ze ked kupujem jazdenku, tak je dobre mat pri sebe niekoho kto sa vyzna v autach lepsie ako ja. Ked som kupoval moje terajsie, tak som bol rozhodnuty ho kupit tak ci tak, ale aj tak mi dobre padlo ked mi ho Jumep prebehol na diagnostike, upozornil ma na chyby a odobril kupu. Nikdy ma ani nenapadlo ze za to co pri obhliadke videl ci nevidel bude aj rucit, rozhodnutie o kupe bolo ciste len na mne v ratane vsetkych nasledkov.
chlopy nechcem stavat Jumepa do role vseveda a jasnovidca a tiez som nechcel aby si niekto myslel ze ak on povie ze auto je ok, tak bude za neho aj rucit. Ale chcel som len povedat ze ked kupujem jazdenku, tak je dobre mat pri sebe niekoho kto sa vyzna v autach lepsie ako ja. Ked som kupoval moje terajsie, tak som bol rozhodnuty ho kupit tak ci tak, ale aj tak mi dobre padlo ked mi ho Jumep prebehol na diagnostike, upozornil ma na chyby a odobril kupu. Nikdy ma ani nenapadlo ze za to co pri obhliadke videl ci nevidel bude aj rucit, rozhodnutie o kupe bolo ciste len na mne v ratane vsetkych nasledkov.
|
|
07.12.2013 16:01 -
|
2644559
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
jruze napsal :
A od nového roku to bude o to horí někomu něco doporučit. Proto jen je to jen ná názor na dané auto.
A proč to bude od nového roku o to horí ???
Také trochu vrtám do aut, nejsem úplneý neznalec, podle mne je nejdůleitějí odhadnout zda dané auto je totální rot, nebo jeho stav odpovídá ceně a náklady na údrbu a opravy budou přijatelné. Je jasné e nikdo nemůe najít vechny vady.
jruze napsal :
A od nového roku to bude o to horí někomu něco doporučit. Proto jen je to jen ná názor na dané auto.
A proč to bude od nového roku o to horí ???
Také trochu vrtám do aut, nejsem úplneý neznalec, podle mne je nejdůleitějí odhadnout zda dané auto je totální rot, nebo jeho stav odpovídá ceně a náklady na údrbu a opravy budou přijatelné. Je jasné e nikdo nemůe najít vechny vady.
|
|
10.12.2013 09:01 -
|
2645118
|
|
sheriff
|
Město: Senec, Auto: | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Vdaka vsetkym. Mam znameho s diagnostikou, vezmem to auto este na kontrolu
Vdaka vsetkym. Mam znameho s diagnostikou, vezmem to auto este na kontrolu :)
|
|
23.02.2014 17:26 -
|
2671224
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mám prosbičku na někoho z Ostravy,nejlépe s diagnostikou. Potřeboval bych tam okouknout jedno auto. Je to dost daleko,abych tam jel na blind
Ochotné prosím o SZ
Mám prosbičku na někoho z Ostravy,nejlépe s diagnostikou. Potřeboval bych tam okouknout jedno auto. Je to dost daleko,abych tam jel na blind ;-)
Ochotné prosím o SZ
|
|
23.02.2014 20:49 -
|
2671269
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
.link. Zkus se zeptat, kdy ma cas. Do ovy to ma tak cca 15minut autem. Tedka co jezdim kolem maji okurkovou sezonu, takze by snad mel byt celkem dostupny. Skoro zadne auto mu na place nestoji. Kdyztak se zmin o zlate v trilitru, bud vedet a prolomi to urcite ledy, haha Kolik za to bude chtit netusim. Neni to nadsenec, pouze ho to zivi.
http://www.opravavozidel.wbs.cz/Kontakt.html Zkus se zeptat, kdy ma cas. Do ovy to ma tak cca 15minut autem. Tedka co jezdim kolem maji okurkovou sezonu, takze by snad mel byt celkem dostupny. Skoro zadne auto mu na place nestoji. Kdyztak se zmin o zlate v trilitru, bud vedet a prolomi to urcite ledy, haha :) Kolik za to bude chtit netusim. Neni to nadsenec, pouze ho to zivi.
|
|
23.02.2014 21:07 -
|
2671275
|
|
Hanz 397
|
|
|
Ok,dík,zkusím ho...
Kadopádně ta prosba stále platí
EDIT: Nabidky prosim posilejte pres soukromou zpravu
Ok,dík,zkusím ho...
Kadopádně ta prosba stále platí ;-)
EDIT: Nabidky prosim posilejte pres soukromou zpravu
|
|
24.02.2014 10:44 -
|
2671464
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Kdyz se obcas divam na vybavu auta z bazaru pres service.citroen.com, vidim tam polozku:
OCHRANA CESTUJÍCÍHO VZADU
Muze me nekdo vysvetlit co si pod tim pojmem mam predstavit? Zadni aibagy to predpokladam nejsou, protoze ty jsou zmineny jinde.
Jo jeste jsme zapomnel napsat, ze jde o C5 III (X7).
Kdyz se obcas divam na vybavu auta z bazaru pres service.citroen.com, vidim tam polozku:
OCHRANA CESTUJÍCÍHO VZADU
Muze me nekdo vysvetlit co si pod tim pojmem mam predstavit? Zadni aibagy to predpokladam nejsou, protoze ty jsou zmineny jinde.
Jo jeste jsme zapomnel napsat, ze jde o C5 III (X7).
|
|
24.02.2014 12:02 -
|
2671492
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
co vím, tak zadní airbagy mají (měla) pouze auta s paketem bezpečnost, co obnáelo alarm a právě zadní airbagy
co vím, tak zadní airbagy mají (měla) pouze auta s paketem bezpečnost, co obnáelo alarm a právě zadní airbagy
|
|
| |
|
|