| | |
13.08.2013 08:19 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2608308
|
|
oldjuhy
|
|
|
... musím si přihodit i já , 6/8 jsem kupoval i já, esek jsem se trochu obaval, ale moc mi to ulehčil zdejí člen "jruze" tím mu jetě jednou moc děkuji. Na prasklou panoramu nám dali prislib na vymenu, take snad ve v cajku. Za par jsem tam nechal Xantii a odjíděl v kocaru. Po první tisícovce se nadeni stále zvětuje . Díky za rady.
... musím si přihodit i já :-) , 6/8 jsem kupoval i já, esek jsem se trochu obaval, ale moc mi to ulehčil zdejí člen "jruze" tím mu jetě jednou moc děkuji. Na prasklou panoramu nám dali prislib na vymenu, take snad ve v cajku. Za par jsem tam nechal Xantii a odjíděl v kocaru. Po první tisícovce se nadeni stále zvětuje :-)))):-)))). Díky za rady.
|
|
15.08.2013 13:35 -
|
2609037
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Dnes mě vyděsil soused. Chce si koupit novou C5, a byl u Domanského ve Zdibech. Řekli mu, e pokud chce 3.0 musí si vybrat některou ze skladových zásob, novou 3.0hdi prý nelze objednat. Nevíte: je to skutečnost, nebo trik prodejce jak se zbavit leáku?
Dnes mě vyděsil soused. Chce si koupit novou C5, a byl u Domanského ve Zdibech. Řekli mu, e pokud chce 3.0 musí si vybrat některou ze skladových zásob, novou 3.0hdi prý nelze objednat. Nevíte: je to skutečnost, nebo trik prodejce jak se zbavit leáku?
|
|
15.08.2013 13:56 -
|
2609045
|
|
jumep
|
|
|
odporucam zavolat do ineho salonu (najlepsie v inom okrese)
mozem prezistit pripadne u nas, ale castokrat som pocul ze nemaju, neda sa objednat atd, prisiel som inde a dalo sa
odporucam zavolat do ineho salonu (najlepsie v inom okrese)
mozem prezistit pripadne u nas, ale castokrat som pocul ze nemaju, neda sa objednat atd, prisiel som inde a dalo sa
|
|
16.08.2013 07:47 -
|
2609147
|
|
Mesik
|
Město: Praha 9-Čakovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
vseved napsal(a): Dnes mě vyděsil soused. Chce si koupit novou C5, a byl u Domanského ve Zdibech. Řekli mu, e pokud chce 3.0 musí si vybrat některou ze skladových zásob, novou 3.0hdi prý nelze objednat. Nevíte: je to skutečnost, nebo trik prodejce jak se zbavit leáku?
No já myslim e to moný je, na internetovém konfigurátoru tahle verze vybrat taky nejde, u delí dobu, nejsilnějí je tam jenom 2,2. Ale konfigurátor neni zase tak směrodatný
No já myslim e to moný je, na internetovém konfigurátoru tahle verze vybrat taky nejde, u delí dobu, nejsilnějí je tam jenom 2,2. Ale konfigurátor neni zase tak směrodatný :nevim
|
|
18.08.2013 16:44 -
|
2609457
|
|
ezopos
|
Město: Záměl, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Zdravím vechny, váně přemýlím o koupě C5. Zde na fóru radíte do bazaru nahnat někoho s diagnostikou. Tudí prosím jetli mi poradíte někoho v okolí Mladé Boleslavi.
inzerát zde: .link.
Díky moc vem za pomoc
Zdravím vechny, váně přemýlím o koupě C5. Zde na fóru radíte do bazaru nahnat někoho s diagnostikou. Tudí prosím jetli mi poradíte někoho v okolí Mladé Boleslavi.
inzerát zde: http://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c5/13481181?goFrom=list
Díky moc vem za pomoc
|
|
18.08.2013 17:28 -
|
2609463
|
|
.45acp
|
|
|
Je to 1,6HDi a to tu odborníci moc kladně nehodnotí. Zkus se spí poohlédnout aspoň po dvoulitru
Je to 1,6HDi a to tu odborníci moc kladně nehodnotí. Zkus se spí poohlédnout aspoň po dvoulitru:-)
|
|
18.08.2013 18:23 -
|
2609476
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Na 132 000 km inzerují 32(!) servisních prohlídek. Take kadé 4000 km a 5x do roka, pěkně děkuji za takové auto.
Na 132 000 km inzerují 32(!) servisních prohlídek. Take kadé 4000 km a 5x do roka, pěkně děkuji za takové auto.
|
|
18.08.2013 19:05 -
|
2609493
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Na druhou stranu to můe být i výhoda. Takovej muj brácha je známej tim, e jakmile mu v autě něco vykazuje i miniaturní odchylku od normálu, jede do servisu. Olej mění v polovině doporučený lhůty a podobně. Pro mě je to sice bláznoství, ale na druhou stranu si kupec jeho auta následně můe mlaskat blahem.
Nabízí se ale otázka, kolik takových lidí ale existuje, respektive, jaká je ance, e ty servisy byly kvůli tomuhle důvodu.
Na druhou stranu to můe být i výhoda. Takovej muj brácha je známej tim, e jakmile mu v autě něco vykazuje i miniaturní odchylku od normálu, jede do servisu. Olej mění v polovině doporučený lhůty a podobně. Pro mě je to sice bláznoství, ale na druhou stranu si kupec jeho auta následně můe mlaskat blahem.
Nabízí se ale otázka, kolik takových lidí ale existuje, respektive, jaká je ance, e ty servisy byly kvůli tomuhle důvodu.
|
|
18.08.2013 19:35 -
|
2609498
|
|
jumep
|
|
|
uz to tu bolo povedane x krat, 1.6 - radsej nie a pri hentakej servisnej historii, 2x radsej nie
uz to tu bolo povedane x krat, 1.6 - radsej nie a pri hentakej servisnej historii, 2x radsej nie
|
|
19.08.2013 13:23 -
|
2609600
|
|
ezopos
|
Město: Záměl, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Hmm, já myslel e oceníte, e by to opravdu mohlo mít najeto těch 130k kilometrů, vybrat auto v bazaru je boj.
Hmm, já myslel e oceníte, e by to opravdu mohlo mít najeto těch 130k kilometrů, vybrat auto v bazaru je boj.
|
|
20.08.2013 20:54 -
|
2610573
|
|
ivanivan
|
|
|
Chtěl bych tu poděkovat Vilousovi za kup a super jednání. Díky
Chtěl bych tu poděkovat Vilousovi za kup a super jednání. Díky :palec
|
|
15.10.2013 22:37 -
|
2627520
|
|
tessicz
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravim Vas tu vsechny, prosim o pomoc radu nebo nasmerovani. Vybiram nove auto pro jezdeni jako taxi v praze. Rozhoduji se prave mezi c5 a passatem oboje combi rok vyroby 2010 v nafte a automatu, se xenony a navi. Financni limit 300 000 Kc. Osobne se mi C5 libi mnohem vic, ale nevim jak je to se spolehlivosti, naklady na provoz v porovnani s passatem. Moje predchozi auto byla 607 2.7 HDi s ni jsem byl spokojen az na drazsi provoz(servis, pneu...) Dekuji vsem za rady, zkusenosti...
Zdravim Vas tu vsechny, prosim o pomoc radu nebo nasmerovani. Vybiram nove auto pro jezdeni jako taxi v praze. Rozhoduji se prave mezi c5 a passatem oboje combi rok vyroby 2010 v nafte a automatu, se xenony a navi. Financni limit 300 000 Kc. Osobne se mi C5 libi mnohem vic, ale nevim jak je to se spolehlivosti, naklady na provoz v porovnani s passatem. Moje predchozi auto byla 607 2.7 HDi s ni jsem byl spokojen az na drazsi provoz(servis, pneu...) Dekuji vsem za rady, zkusenosti...
|
|
20.10.2013 19:56 -
|
2628545
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já jsem toto dilema řeil loni.Ale finanční monosti mi moc na výběr nedali a koupil jsem rok 2007.
Také jsem přecházel z Xantie a jsem u víc jak rok stále nadený Ze začátku mi přilo, e málo houpe ale teď mi přijde boská.Je to jiné ne Xantia, cítím e se vezu v obrovském korábu,který klidně a majestátně pluje po silnici.
Tu třetí řadu si nechávám na přítě,bůh ví jak to s Citroenem a hydraulikou dál bude,tak mám pořád monost to jetě zase obnovit...
Jinak samozřejmě nová je modernějí a má hlavně hezčí interiér,ale zase se tady píe ,e je tam málo úloných prostor a není kam dát kafe (co je jen drobný detail )
Ve se odvíjí od toho co seene za kus . Tak bych to asi neřeil, jestli ta nebo ta ,ale rozhodoval se podle stavu auta.
Ps : Stále se opakuji ale já vdy preferuji nákup v Německu...
Já jsem toto dilema řeil loni.Ale finanční monosti mi moc na výběr nedali a koupil jsem rok 2007.
Také jsem přecházel z Xantie a jsem u víc jak rok stále nadený :palec Ze začátku mi přilo, e málo houpe ale teď mi přijde boská.Je to jiné ne Xantia, cítím e se vezu v obrovském korábu,který klidně a majestátně pluje po silnici.
Tu třetí řadu si nechávám na přítě,bůh ví jak to s Citroenem a hydraulikou dál bude,tak mám pořád monost to jetě zase obnovit...:-))))
Jinak samozřejmě nová je modernějí a má hlavně hezčí interiér,ale zase se tady píe ,e je tam málo úloných prostor a není kam dát kafe :-( (co je jen drobný detail :-d)
Ve se odvíjí od toho co seene za kus . Tak bych to asi neřeil, jestli ta nebo ta ,ale rozhodoval se podle stavu auta.
Ps : Stále se opakuji ale já vdy preferuji nákup v Německu...
|
|
20.10.2013 20:10 -
|
2628556
|
|
jumep
|
|
|
upzornujem ze podla mna X7 neni moc citroen citroen, je to strasne ponemcne / cely kokpit uz neni tak ako pri C5 1 a 2 / starsich autach - tj. vzdusnost a priestrannost je tatam
dalsia vec ze objemovo je break C5 1 a 2 vacsi
X7 ma zasa kopu peknych el. vychytavok a inak rieseny podvozok (osobne si myslim ze lepsie - je to zhodne so soc edition C6 )
upzornujem ze podla mna X7 neni moc citroen citroen, je to strasne ponemcne / cely kokpit uz neni tak ako pri C5 1 a 2 / starsich autach - tj. vzdusnost a priestrannost je tatam
dalsia vec ze objemovo je break C5 1 a 2 vacsi
X7 ma zasa kopu peknych el. vychytavok a inak rieseny podvozok (osobne si myslim ze lepsie - je to zhodne so soc edition C6 :) )
|
|
20.10.2013 20:31 -
|
2628563
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
K ivotnosti podvozku a dalích dílů nech se vyjádří povolanějí, já za 4000 km s X7 nemohu vyhodnotit.
Ale co mohu porovnat hned je interiér. Na C5 I jsem projel od 130 do 220 000 km. Nyní mám na nové tak 180 000, čili opravdu mohu srovnávat.
C5 I interiér při 180 jetý fest. Ta pogumovaná madla je trest boí, řidičovo bylo tak olezlé, e jsem ho vyměnil. Ovladače oken a zrcátek - bída a nic moc se s tím nedalo dělat. Sedák řidiče se blíil prooupání. Na nohy mi padal filc s tím světýlkem na pedály. Za palubkou furt něco drnčelo. Řadící páka oumtělá a popraskaná koenka. Věnec volant varhánkovatý, váhal jsem nad potahem...
X7 interiér při 180 - nedá se poznat od nového auta. Dokonce jetě voní novým autem. Tady fakt na provedení a materiálech zamakali.
Uitná hodnota - hovoří pro starí verzi. V nové chybí uplíky pod sedákem, do dveří se půllitrová flaka sice narve, ale nic moc, v madlu prostoru dost, ale spolujezdec přiel o madlo, pokud tedy nejsou milenci. A subjektivně trochu méně místa v nové na kolena vzadu. U nového ale fantastická přední sedadla, stavění výky bederní opěrky a samostatný sklon ramenní části - to nemají auta za tři mega!
K ivotnosti podvozku a dalích dílů nech se vyjádří povolanějí, já za 4000 km s X7 nemohu vyhodnotit.
Ale co mohu porovnat hned je interiér. Na C5 I jsem projel od 130 do 220 000 km. Nyní mám na nové tak 180 000, čili opravdu mohu srovnávat.
C5 I interiér při 180 jetý fest. Ta pogumovaná madla je trest boí, řidičovo bylo tak olezlé, e jsem ho vyměnil. Ovladače oken a zrcátek - bída a nic moc se s tím nedalo dělat. Sedák řidiče se blíil prooupání. Na nohy mi padal filc s tím světýlkem na pedály. Za palubkou furt něco drnčelo. Řadící páka oumtělá a popraskaná koenka. Věnec volant varhánkovatý, váhal jsem nad potahem...
X7 interiér při 180 - nedá se poznat od nového auta. Dokonce jetě voní novým autem. Tady fakt na provedení a materiálech zamakali.
Uitná hodnota - hovoří pro starí verzi. V nové chybí uplíky pod sedákem, do dveří se půllitrová flaka sice narve, ale nic moc, v madlu prostoru dost, ale spolujezdec přiel o madlo, pokud tedy nejsou milenci. A subjektivně trochu méně místa v nové na kolena vzadu. U nového ale fantastická přední sedadla, stavění výky bederní opěrky a samostatný sklon ramenní části - to nemají auta za tři mega!
|
|
20.10.2013 20:43 -
|
2628567
|
|
jumep
|
|
|
vilous - to s tym interierom uz starej je kus od kusu, mal som tu auto s 320 a interier ako novy ...
mal som tu auto so 130 a interier hrozny
to je skor o kuse a majitelovi
vilous - to s tym interierom uz starej je kus od kusu, mal som tu auto s 320 a interier ako novy ...
mal som tu auto so 130 a interier hrozny
to je skor o kuse a majitelovi
|
|
20.10.2013 22:28 -
|
2628609
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
vilous: jsi si jistý s najetýma kilometrama u C5 I? Mám najeto přes 300 000km, ale interier mám pěkný.... Ano volant, pogumování madel a "chrom" na řadičce jsou KO, ale jináč ostatní perfektní.
vilous: jsi si jistý s najetýma kilometrama u C5 I? Mám najeto přes 300 000km, ale interier mám pěkný.... Ano volant, pogumování madel a "chrom" na řadičce jsou KO, ale jináč ostatní perfektní.
|
|
20.10.2013 22:35 -
|
2628612
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já mám najeto přes 200 000km a ve vypadá také pěkně a velmi zachovale,asi záleí na tom,jak se kdo o auto stará.
Já mám najeto přes 200 000km a ve vypadá také pěkně a velmi zachovale,asi záleí na tom,jak se kdo o auto stará.
|
|
06.12.2013 12:53 -
|
2644135
|
|
sheriff
|
Město: Senec, Auto: | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Cest praci vsetkym!
Zaregistroval som sa na tomto fore po precitani par clankov a diskusii a hned mam aj otazku. Mam na ruke od rodinneho znameho Citraka C5, r.v. 2006, diesel 2.0 HDI 100kw.
Najazdene to ma 136 000 km, on je druhy majitel. Historiu vozidla som si preveril v Citroene, kilometre sedia. Auto vyzera fajn, je to v elektrike, dazdovy senzor, predny a zadny parkovaci senzor...
Co si myslite o takomto voze? Cena je tam podla mna viac ako priazniva, pyta za to 3500 Eur. Kde by sa mohla vyskytnut pripadna skryta vada, co odporucate pozriet?
Pri prvej obhliadke som skontroloval funkcnost elektroniky, podvozku, radenia, vsetko sa zda OK. Auto taha, a je podivuhodne tiche (oproti mojej dosluhujucej Audi A4 r.v. 1996).
Cest praci vsetkym!
Zaregistroval som sa na tomto fore po precitani par clankov a diskusii a hned mam aj otazku. Mam na ruke od rodinneho znameho Citraka C5, r.v. 2006, diesel 2.0 HDI 100kw.
Najazdene to ma 136 000 km, on je druhy majitel. Historiu vozidla som si preveril v Citroene, kilometre sedia. Auto vyzera fajn, je to v elektrike, dazdovy senzor, predny a zadny parkovaci senzor...
Co si myslite o takomto voze? Cena je tam podla mna viac ako priazniva, pyta za to 3500 Eur. Kde by sa mohla vyskytnut pripadna skryta vada, co odporucate pozriet?
Pri prvej obhliadke som skontroloval funkcnost elektroniky, podvozku, radenia, vsetko sa zda OK. Auto taha, a je podivuhodne tiche (oproti mojej dosluhujucej Audi A4 r.v. 1996).
|
|
| |
|
|