| | |
03.08.2013 21:53 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2604463
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tady na tom 2.7 je jetě jedna obrovská výhoda. Záruka solidního prodávajícího. To je 99% úspěchu při hledání auta. Cokoliv najde kdekoliv jinde v bazarech, nebude tak důvěryhodný, jako kdy je to od Lukiho.
Tady na tom 2.7 je jetě jedna obrovská výhoda. Záruka solidního prodávajícího. To je 99% úspěchu při hledání auta. Cokoliv najde kdekoliv jinde v bazarech, nebude tak důvěryhodný, jako kdy je to od Lukiho. :palec
|
|
03.08.2013 21:59 -
|
2604464
|
|
naspo
|
Město: Vykov, Auto: volvo S80 | Počet příspěvků: 7 |
|
|
tak mě nezbide ne ho kontaktovat a domluvit se na projíďce ,ale nechci tvrdit ale spotřeba je také jedna z rozhodujících kritérii. Ale jak jsem řek s 2.7 nemám zkuenost
tak mě nezbide ne ho kontaktovat a domluvit se na projíďce :palec:-)):-)) ,ale nechci tvrdit ale spotřeba je také jedna z rozhodujících kritérii. Ale jak jsem řek s 2.7 nemám zkuenost
|
|
03.08.2013 22:01 -
|
2604465
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
2.7HDi, spotreba sa dá upravi chiptuningom zameranym na spotrebu a zachovanie výkonu
2.7HDi, spotreba sa dá upravi chiptuningom zameranym na spotrebu a zachovanie výkonu :palec
|
|
03.08.2013 22:02 -
|
2604466
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Dnes jsem si zase při jízdě na koupalitě filozofoval,jak je moné, e je stále tak málo automatů?Je rok 2013 tak by ten poměr měl být opačně. Ve se dnes ulehčuje,tak nechápu e lidi v autě baví pořád něčím kvrdlat...
Chápu e je pár zběsilých závodníků co musí být vude první.Ale normální jízda z bodu A do B ,tak proč se něčím tak zbytečným jako řazení rozptylovat
Dnes jsem si zase při jízdě na koupalitě filozofoval,jak je moné, e je stále tak málo automatů?Je rok 2013 tak by ten poměr měl být opačně. Ve se dnes ulehčuje,tak nechápu e lidi v autě baví pořád něčím kvrdlat...
Chápu e je pár zběsilých závodníků co musí být vude první.Ale normální jízda z bodu A do B ,tak proč se něčím tak zbytečným jako řazení rozptylovat:nevim
|
|
03.08.2013 22:21 -
|
2604471
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
naspo napsal(a): tak mě nezbide ne ho kontaktovat a domluvit se na projíďce ,ale nechci tvrdit ale spotřeba je také jedna z rozhodujících kritérii. Ale jak jsem řek s 2.7 nemám zkuenost
kup si oktávku 1,6TDI, kdy ti jde o spotřebu. Máme ji v práci tříletou v kombíku a otočím s ní Tábor - Zlín za 4,6l. Věř mi, e bych to radi jezdil svou víc jak 12let starou C5 o 2l vyí spotřebou - ale svezu se při tom pohodlně. Ano, ta Oktávka jede uspokojivě, svou práci si odvede, ale to ve, s C5 je to jiné. No a 2.7HDI v automatu to je prostě něco, to bych chtěl mít doma, jene jetě musím krapet korunek přietřit.
kup si oktávku 1,6TDI, kdy ti jde o spotřebu. Máme ji v práci tříletou v kombíku a otočím s ní Tábor - Zlín za 4,6l. Věř mi, e bych to radi jezdil svou víc jak 12let starou C5 o 2l vyí spotřebou - ale svezu se při tom pohodlně. Ano, ta Oktávka jede uspokojivě, svou práci si odvede, ale to ve, s C5 je to jiné. No a 2.7HDI v automatu to je prostě něco, to bych chtěl mít doma, jene jetě musím krapet korunek přietřit.
|
|
03.08.2013 22:25 -
|
2604476
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
pt tady panujou takový ty pseudo předsudky,e automat vydrí chvíli,e jsou na to drahý opravy,e to nikdo neumí opravovat,nebo se ti posmívají v práci,e neumí řadit,kdy mám 2 auta v automatu. Ale pak taky ty auta tady vypadají v práci ,vechny manuály úplně rozjebaný, u manelky v práci u pochopili a kupujou jen automaty. Já doufám,e se do budoucna % prodej automatu zvýí, můj odhad je tak do 15 let 70:30 pro automaty
pt tady panujou takový ty pseudo předsudky,e automat vydrí chvíli,e jsou na to drahý opravy,e to nikdo neumí opravovat,nebo se ti posmívají v práci,e neumí řadit,kdy mám 2 auta v automatu. Ale pak taky ty auta tady vypadají v práci ,vechny manuály úplně rozjebaný, u manelky v práci u pochopili a kupujou jen automaty. Já doufám,e se do budoucna % prodej automatu zvýí, můj odhad je tak do 15 let 70:30 pro automaty
|
|
03.08.2013 22:34 -
|
2604477
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To já bych si dovolil přitvrdit a řekl bych, to bude u do deseti let. Vdy ty nabídky výrobců jsou nádherný. Srovnatelná cena s manuálem a cpou to snad do kadýho modelu. A přestanou laborovat s robotama, tak to teprve poletí. No a ta drahota servisu AP dnes? Tak si spočítej, na kolik tě přijde spojka s dvojhotou. Není to velikej rozdíl, a na to, e spojka se ojet musí, AP s pravidelnou údrbou se podělat nemusí.
To já bych si dovolil přitvrdit a řekl bych, to bude u do deseti let. Vdy ty nabídky výrobců jsou nádherný. Srovnatelná cena s manuálem a cpou to snad do kadýho modelu. A přestanou laborovat s robotama, tak to teprve poletí. No a ta drahota servisu AP dnes? Tak si spočítej, na kolik tě přijde spojka s dvojhotou. Není to velikej rozdíl, a na to, e spojka se ojet musí, AP s pravidelnou údrbou se podělat nemusí.
|
|
03.08.2013 22:57 -
|
2604480
|
|
naspo
|
Město: Vykov, Auto: volvo S80 | Počet příspěvků: 7 |
|
|
tomikm napsal(a): kup si oktávku 1,6TDI, kdy ti jde o spotřebu. Máme ji v práci tříletou v kombíku a otočím s ní Tábor - Zlín za 4,6l. Věř mi, e bych to radi jezdil svou víc jak 12let starou C5 o 2l vyí spotřebou - ale svezu se při tom pohodlně. Ano, ta Oktávka jede uspokojivě, svou práci si odvede, ale to ve, s C5 je to jiné. No a 2.7HDI v automatu to je prostě něco, to bych chtěl mít doma, jene jetě musím krapet korunek přietřit.
já jsem neřekl e mi jde jen o spořtebu (tak mi nevnucuj ochcávku - tu má moje ena jako firemní a nedá se srovnávat s C5), ale ze svého platu se mi bude hůře ivit auto co ere kolem 9l ne jiná motorizace s manuálem, není to o kvedlání, ale o tom e automat více vytáčí motor. Je pravda e do ekonomického srovnání manuál - automat jsem jetě nedoel, ale co má ihned první je e manuál má celoivotní náplň a v automatu se zhruba mění po 60t a zatím jsem nedospel do fáze koupit si úplně nové ale z bazaru a z toho vyplývá důvěřovat bazarníkovy. Jen co si vzpomenu, kdy moje ena otočila auto přes střechu( auto bzlo na odpis), tak bazarník prodal její vykoupené vozidlo a kupci nakukal e s ním jezdila ena a e bylo maximálně klepnuté na "blatníček". Poto nemám důvěru v automat jeliko uvauji o tom e né kadý da ten správný servis, a pak to skončí u mne a budu do toho vráet a divit se proč auto cuká, zanedbaný servis není u automatu tak ojedinělý.
já jsem neřekl e mi jde jen o spořtebu (tak mi nevnucuj ochcávku - tu má moje ena jako firemní a nedá se srovnávat s C5), ale ze svého platu se mi bude hůře ivit auto co ere kolem 9l ne jiná motorizace s manuálem, není to o kvedlání, ale o tom e automat více vytáčí motor. Je pravda e do ekonomického srovnání manuál - automat jsem jetě nedoel, ale co má ihned první je e manuál má celoivotní náplň a v automatu se zhruba mění po 60t a zatím jsem nedospel do fáze koupit si úplně nové ale z bazaru a z toho vyplývá důvěřovat bazarníkovy. Jen co si vzpomenu, kdy moje ena otočila auto přes střechu( auto bzlo na odpis), tak bazarník prodal její vykoupené vozidlo a kupci nakukal e s ním jezdila ena a e bylo maximálně klepnuté na "blatníček". Poto nemám důvěru v automat jeliko uvauji o tom e né kadý da ten správný servis, a pak to skončí u mne a budu do toho vráet a divit se proč auto cuká, zanedbaný servis není u automatu tak ojedinělý.
|
|
03.08.2013 23:31 -
|
2604481
|
|
Mikra
|
|
|
Naprostá jistota není ani u novýho auta. I nový Citroen byl v televizi s rachotící převodovkou a prodejce se bránil, e to je OK.
Hodně o stavu AP se dá zjistit u zkuenýho mechanika C5. Jasně, olej je třeba měnit a 40.000km je jistějí interval ne těch 60.000. Prodejci i výrobce jsou ovem schopný tvrdit, e i v AP je náplň doivotní. V podstatě mají pravdu. Ta náplň tam jistě vydrí a do smrti tý převodovky, jen bez její výměny to přijde o hodně dřív.
Asi takhle. Při hledání a vybírání auta po bazarech a na netu by zrovna AP u mě nebyla vylučujícím prvkem. Pokud bych nael hezký auto, který by mi vyhovovalo výbavou, pozval bych někoho ze zdejích mistrů na výlet do bazaru a nechal prověřit diagnostikou, poslechem a projíďkou vechno. AP nevyjímaje. Pokud by byla AP bez problémů, klidně bych do ní el.
Zapoměl jsem dodat, e ten tiptronic Aisin je dost blbuvzdorný a nenechá se a tak snadno zničit.
Naprostá jistota není ani u novýho auta. I nový Citroen byl v televizi s rachotící převodovkou a prodejce se bránil, e to je OK.
Hodně o stavu AP se dá zjistit u zkuenýho mechanika C5. Jasně, olej je třeba měnit a 40.000km je jistějí interval ne těch 60.000. Prodejci i výrobce jsou ovem schopný tvrdit, e i v AP je náplň doivotní. V podstatě mají pravdu. Ta náplň tam jistě vydrí a do smrti tý převodovky, jen bez její výměny to přijde o hodně dřív.:-))
Asi takhle. Při hledání a vybírání auta po bazarech a na netu by zrovna AP u mě nebyla vylučujícím prvkem. Pokud bych nael hezký auto, který by mi vyhovovalo výbavou, pozval bych někoho ze zdejích mistrů na výlet do bazaru a nechal prověřit diagnostikou, poslechem a projíďkou vechno. AP nevyjímaje. Pokud by byla AP bez problémů, klidně bych do ní el.
Zapoměl jsem dodat, e ten tiptronic Aisin je dost blbuvzdorný a nenechá se a tak snadno zničit.
|
|
03.08.2013 23:43 -
|
2604484
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No nevím co je u manuálu celoivotní,na Xantii i Bx jsem olej u převodovky měnil. Já se taky automatu bál z důvodu poruchy.Mám auto rok a zatím pohoda.Kdy si vezme zde z klubu odborníka, který to auto prověří,pak vyměnit olej a je velká ance e to bude ok.Na Xantii jsem já měnil spojku 2x za 155 000km to bylo po 7500 kč.Na C5 to je za 25 000 x2 je 50 000 a za to seene automat.převodovku pohodě...
Ale moná píu bludy,jsem jen uivatel.Na autě umím vyměnit maximálně kolo a olej.Ale zase vím kam se obrátit a o auto se mi stará dr.automechanik.csc vech Cpětek král
No nevím co je u manuálu celoivotní,na Xantii i Bx jsem olej u převodovky měnil. Já se taky automatu bál z důvodu poruchy.Mám auto rok a zatím pohoda.Kdy si vezme zde z klubu odborníka, který to auto prověří,pak vyměnit olej a je velká ance e to bude ok.Na Xantii jsem já měnil spojku 2x za 155 000km to bylo po 7500 kč.Na C5 to je za 25 000 x2 je 50 000 a za to seene automat.převodovku pohodě...
Ale moná píu bludy,jsem jen uivatel.Na autě umím vyměnit maximálně kolo a olej.Ale zase vím kam se obrátit a o auto se mi stará dr.automechanik.csc vech Cpětek král :-):palec
|
|
04.08.2013 01:55 -
|
2604485
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Chlapi a noperuje nějakej ten zdejí mistr kolem Plzně? Byl jsem se tam podívat na jednu C5. Zatim vzhledově dobrý, motor se zkouel jen na místě... V týdnu bych tam rád vyrazil C5 protáhnout a pořádně prohlídnout. Kdy by i to prolo, pak bych právě určitě rád projel před koupí auto diagnostikou (kdy by bazar dovolil).
Btw. při testu se ukázalo, e nejde klima. Dá se důvod tohohle zjistit při diagnostice? Tedy následné náklady na opravu --> prostor pro slevu?
Edit: Máte zkuenosti, jaký jsou rozdíly mezi jednotlivýma druhama sedaček? Často naráim na ty obyčejné v Tendance výbavě, které nemají ani loketní opěrky. C5 chci hlavně z důvodu toho, e po 100km vylejzam z koncernů s bolestivou grimasou a následným řevem při protahování (25 let, ale geny jsou prostě svině). Jde mi tam o blbosti typu monosti nastavení bederní podpěry atd. díky
Chlapi a noperuje nějakej ten zdejí mistr kolem Plzně? :) Byl jsem se tam podívat na jednu C5. Zatim vzhledově dobrý, motor se zkouel jen na místě... V týdnu bych tam rád vyrazil C5 protáhnout a pořádně prohlídnout. Kdy by i to prolo, pak bych právě určitě rád projel před koupí auto diagnostikou (kdy by bazar dovolil).
Btw. při testu se ukázalo, e nejde klima. Dá se důvod tohohle zjistit při diagnostice? Tedy následné náklady na opravu --> prostor pro slevu? :)
Edit: Máte zkuenosti, jaký jsou rozdíly mezi jednotlivýma druhama sedaček? Často naráim na ty obyčejné v Tendance výbavě, které nemají ani loketní opěrky. C5 chci hlavně z důvodu toho, e po 100km vylejzam z koncernů s bolestivou grimasou a následným řevem při protahování (25 let, ale geny jsou prostě svině). Jde mi tam o blbosti typu monosti nastavení bederní podpěry atd. díky
|
|
04.08.2013 02:33 -
|
2604486
|
|
jruze
|
|
|
Jarduk napsal(a): Chlapi a noperuje nějakej ten zdejí mistr kolem Plzně? Byl jsem se tam podívat na jednu C5. Zatim vzhledově dobrý, motor se zkouel jen na místě... V týdnu bych tam rád vyrazil C5 protáhnout a pořádně prohlídnout. Kdy by i to prolo, pak bych právě určitě rád projel před koupí auto diagnostikou (kdy by bazar dovolil).
Btw. při testu se ukázalo, e nejde klima. Dá se důvod tohohle zjistit při diagnostice? Tedy následné náklady na opravu --> prostor pro slevu?
Jakou C5 ? Klima? - náplň,trubky,chladič atd..
Jakou C5 ? Klima? - náplň,trubky,chladič atd..
|
|
04.08.2013 22:48 -
|
2604821
|
|
jumep
|
|
|
ak niekto chcete, za pravost tohoto sa zarucujem aj ja
.link.
ak niekto chcete, za pravost tohoto sa zarucujem aj ja :)
http://www.c5club.cz/inzerce/prodej-automobilu/2389-predam-c5-2-0-hdi-naj-27-tis-km
|
|
04.08.2013 23:26 -
|
2604832
|
|
ivanivan
|
|
|
Neví někdo o C5 I (mono i C5 II) 2,2hdi Break třeba bez motoru, vada jednotky atd? Na moji hapal před chvílí při bouřce strom . Natěstí u jsme byli venku. Nedávno jsem dochytal vechny mouchy a teď tohle. Za upozornění vřelý dík.
Neví někdo o C5 I (mono i C5 II) 2,2hdi Break třeba bez motoru, vada jednotky atd? Na moji hapal před chvílí při bouřce strom :-( . Natěstí u jsme byli venku. Nedávno jsem dochytal vechny mouchy a teď tohle. Za upozornění vřelý dík.
|
|
05.08.2013 19:14 -
|
2605152
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Dneska zajímavý záitek. Koupil jsem C5 III a dosavadní C5 I předhodil v ESA k ocenění na výkupu. Nejen e to ocenil podle mého očekávání (sluně), ale chtěl jen techničák a do auta ani nesedl se slovy "koukám podle nálepky, e jste členem C5 clubu, tak kdybych to projel, tak ve určitě bude fungovat".
Tak jsem poprvé viděl, k čemu je dobrá klubová nálepka.
Dneska zajímavý záitek. Koupil jsem C5 III a dosavadní C5 I předhodil v ESA k ocenění na výkupu. Nejen e to ocenil podle mého očekávání (sluně), ale chtěl jen techničák a do auta ani nesedl se slovy "koukám podle nálepky, e jste členem C5 clubu, tak kdybych to projel, tak ve určitě bude fungovat".
Tak jsem poprvé viděl, k čemu je dobrá klubová nálepka.:-)
|
|
05.08.2013 19:55 -
|
2605169
|
|
Gabo
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Aj mne by sa zisla
Aj mne by sa zisla :-)
|
|
08.08.2013 07:47 -
|
2605898
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Take jsem (zatím?) nadený čerstvý majitel C5 III. Včera jsem to poprvé prohnal. Take zkuenosti. Prodej velmi korektní, nemám výhrady. Po pár km kontrolka service - není snímán tlak v pneu. Tak jsem se stavil v Autoportu (mám to 500m z domova) a páni během chvilky napárovali ventýlky. Minulý majitel Ital tam frknul zimní pneu a u se na to vykalal. Byl tam klid, tak mi projeli historii - ve sedí. I to veobecně zkoukli a zatím známé kiksy jsou trochu zamlené obě mlhovky (a to to měsíc stálo na slunci v bazaru) a trochu blbě poskládané ty plasty pod motorem - chce to pár těch plastových roubů... Pánové v Autoportu auto poznali, byli tam s ním bazarníci před pár týdny zkouknout auto a projet historii .
Mám exclusive, tak jsem naden z koených sportovních sedaček s pamětí (bude řídit i dcera). Je sranda to sledovat, jak se to v 7 směrech vrtí, kdy se to mění na jinou pamě. Elektrické otvírání kufru je spí frajeřina. Kdy člověk blbne kolem auta, tak to spadne do economy modu a stejně to nejde ovládat. Navigace MyWay - musím se podívat po aktualizacích a zda je četina, ale anglina mi nevadí. Je to na SD kartě. Měl jsem moná lepí NAvigon N70 Premium Live, ale 2 navigace v autě samozřejmě mít nebudu.
Take jsem (zatím?) nadený čerstvý majitel C5 III. Včera jsem to poprvé prohnal. Take zkuenosti. Prodej velmi korektní, nemám výhrady. Po pár km kontrolka service - není snímán tlak v pneu. Tak jsem se stavil v Autoportu (mám to 500m z domova) a páni během chvilky napárovali ventýlky. Minulý majitel Ital tam frknul zimní pneu a u se na to vykalal. Byl tam klid, tak mi projeli historii - ve sedí. I to veobecně zkoukli a zatím známé kiksy jsou trochu zamlené obě mlhovky (a to to měsíc stálo na slunci v bazaru) a trochu blbě poskládané ty plasty pod motorem - chce to pár těch plastových roubů... Pánové v Autoportu auto poznali, byli tam s ním bazarníci před pár týdny zkouknout auto a projet historii :-).
Mám exclusive, tak jsem naden z koených sportovních sedaček s pamětí (bude řídit i dcera). Je sranda to sledovat, jak se to v 7 směrech vrtí, kdy se to mění na jinou pamě. Elektrické otvírání kufru je spí frajeřina. Kdy člověk blbne kolem auta, tak to spadne do economy modu a stejně to nejde ovládat. Navigace MyWay - musím se podívat po aktualizacích a zda je četina, ale anglina mi nevadí. Je to na SD kartě. Měl jsem moná lepí NAvigon N70 Premium Live, ale 2 navigace v autě samozřejmě mít nebudu.
|
|
| |
|
|