Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Koupě Citroenu C5
|< < 1 ... 75 76 77 78 79 80 81 ... 198 > >|
03.08.2013 21:53 - Re: Koupě Citroenu C5 2604463
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Tady na tom 2.7 je ještě jedna obrovská výhoda. Záruka solidního prodávajícího. To je 99% úspěchu při hledání auta. Cokoliv najdeš kdekoliv jinde v bazarech, nebude tak důvěryhodný, jako když je to od Lukiho.

03.08.2013 21:59 - Re: Koupě Citroenu C5 2604464
naspo
Město: Vyškov, Auto: volvo S80Počet příspěvků: 7
99 Poslat soukromou zprávu
tak mě nezbide než ho kontaktovat a domluvit se na projížďce ,ale nechci tvrdit ale spotřeba je také jedna z rozhodujících kritérii. Ale jak jsem řek s 2.7 nemám zkušenost

03.08.2013 22:01 - Re: Koupě Citroenu C5 2604465
TycoonX
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4Počet příspěvků: 155
2.7HDi, spotreba sa dá upravi chiptuningom zameranym na spotrebu a zachovanie výkonu

03.08.2013 22:02 - Re: Koupě Citroenu C5 2604466
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Dnes jsem si zase při jízdě na koupaliště filozofoval,jak je možné, že je stále tak málo automatů?Je rok 2013 tak by ten poměr měl být opačně. Vše se dnes ulehčuje,tak nechápu že lidi v autě baví pořád něčím kvrdlat...
Chápu že je pár zběsilých závodníků co musí být všude první.Ale normální jízda z bodu A do B ,tak proč se něčím tak zbytečným jako řazení rozptylovat

03.08.2013 22:21 - Re: Koupě Citroenu C5 2604471
tomikm
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybridPočet příspěvků: 443

naspo napsal(a):
tak mě nezbide než ho kontaktovat a domluvit se na projížďce ,ale nechci tvrdit ale spotřeba je také jedna z rozhodujících kritérii. Ale jak jsem řek s 2.7 nemám zkušenost

kup si oktávku 1,6TDI, když ti jde o spotřebu. Máme ji v práci tříletou v kombíku a otočím s ní Tábor - Zlín za 4,6l. Věř mi, že bych to radši jezdil svou víc jak 12let starou C5 o 2l vyšší spotřebou - ale svezu se při tom pohodlně. Ano, ta Oktávka jede uspokojivě, svou práci si odvede, ale to vše, s C5 je to jiné. No a 2.7HDI v automatu to je prostě něco, to bych chtěl mít doma, jenže ještě musím krapet korunek přišetřit.

03.08.2013 22:25 - Re: Koupě Citroenu C5 2604476
toskey
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 147
ptž tady panujou takový ty pseudo předsudky,že automat vydrží chvíli,že jsou na to drahý opravy,že to nikdo neumí opravovat,nebo se ti posmívají v práci,že neumíš řadit,když mám 2 auta v automatu. Ale pak taky ty auta tady vypadají v práci ,všechny manuály úplně rozjebaný, u manželky v práci už pochopili a kupujou jen automaty. Já doufám,že se do budoucna % prodej automatu zvýší, můj odhad je tak do 15 let 70:30 pro automaty

03.08.2013 22:34 - Re: Koupě Citroenu C5 2604477
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

To já bych si dovolil přitvrdit a řekl bych, to bude už do deseti let. Vždy ty nabídky výrobců jsou nádherný. Srovnatelná cena s manuálem a cpou to snad do každýho modelu. Až přestanou laborovat s robotama, tak to teprve poletí. No a ta drahota servisu AP dnes? Tak si spočítej, na kolik tě přijde spojka s dvojhotou. Není to velikej rozdíl, až na to, že spojka se ojet musí, AP s pravidelnou údržbou se podělat nemusí.

03.08.2013 22:57 - Re: Koupě Citroenu C5 2604480
naspo
Město: Vyškov, Auto: volvo S80Počet příspěvků: 7
tomikm napsal(a):
kup si oktávku 1,6TDI, když ti jde o spotřebu. Máme ji v práci tříletou v kombíku a otočím s ní Tábor - Zlín za 4,6l. Věř mi, že bych to radši jezdil svou víc jak 12let starou C5 o 2l vyšší spotřebou - ale svezu se při tom pohodlně. Ano, ta Oktávka jede uspokojivě, svou práci si odvede, ale to vše, s C5 je to jiné. No a 2.7HDI v automatu to je prostě něco, to bych chtěl mít doma, jenže ještě musím krapet korunek přišetřit.

já jsem neřekl že mi jde jen o spořtebu (tak mi nevnucuj ochcávku - tu má moje žena jako firemní a nedá se srovnávat s C5), ale ze svého platu se mi bude hůře živit auto co žere kolem 9l než jiná motorizace s manuálem, není to o kvedlání, ale o tom že automat více vytáčí motor. Je pravda že do ekonomického srovnání manuál - automat jsem ještě nedošel, ale co mᚠihned první je že manuál má celoživotní náplň a v automatu se zhruba mění po 60t a zatím jsem nedospel do fáze koupit si úplně nové ale z bazaru a z toho vyplývá důvěřovat bazarníkovy. Jen co si vzpomenu, když moje žena otočila auto přes střechu( auto bzlo na odpis), tak bazarník prodal její vykoupené vozidlo a kupci nakukal že s ním jezdila žena a že bylo maximálně klepnuté na "blatníček". Poto nemám důvěru v automat jelikož uvažuji o tom že né každý da ten správný servis, a pak to skončí u mne a budu do toho vrážet a divit se proč auto cuká, zanedbaný servis není u automatu tak ojedinělý.

03.08.2013 23:31 - Re: Koupě Citroenu C5 2604481
Mikra

Naprostá jistota není ani u novýho auta. I nový Citroen byl v televizi s rachotící převodovkou a prodejce se bránil, že to je OK.
Hodně o stavu AP se dá zjistit u zkušenýho mechanika C5. Jasně, olej je třeba měnit a 40.000km je jistější interval než těch 60.000. Prodejci i výrobce jsou ovšem schopný tvrdit, že i v AP je náplň doživotní. V podstatě mají pravdu. Ta náplň tam jistě vydrží až do smrti tý převodovky, jen bez její výměny to přijde o hodně dřív.
Asi takhle. Při hledání a vybírání auta po bazarech a na netu by zrovna AP u mě nebyla vylučujícím prvkem. Pokud bych našel hezký auto, který by mi vyhovovalo výbavou, pozval bych někoho ze zdejších mistrů na výlet do bazaru a nechal prověřit diagnostikou, poslechem a projížďkou všechno. AP nevyjímaje. Pokud by byla AP bez problémů, klidně bych do ní šel.
Zapoměl jsem dodat, že ten tiptronic Aisin je dost blbuvzdorný a nenechá se až tak snadno zničit.

03.08.2013 23:43 - Re: Koupě Citroenu C5 2604484
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

No nevím co je u manuálu celoživotní,na Xantii i Bx jsem olej u převodovky měnil. Já se taky automatu bál z důvodu poruchy.Mám auto rok a zatím pohoda.Když si vezmeš zde z klubu odborníka, který to auto prověří,pak vyměnit olej a je velká šance že to bude ok.Na Xantii jsem já měnil spojku 2x za 155 000km to bylo po 7500 kč.Na C5 to je za 25 000 x2 je 50 000 a za to seženeš automat.převodovku pohodě...
Ale možná píšu bludy,jsem jen uživatel.Na autě umím vyměnit maximálně kolo a olej.Ale zase vím kam se obrátit a o auto se mi stará dr.automechanik.csc všech Cpětek král

04.08.2013 01:55 - Re: Koupě Citroenu C5 2604485
Jarduk
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v ExclusivePočet příspěvků: 166

Chlapi a noperuje nějakej ten zdejší mistr kolem Plzně? Byl jsem se tam podívat na jednu C5. Zatim vzhledově dobrý, motor se zkoušel jen na místě... V týdnu bych tam rád vyrazil C5 protáhnout a pořádně prohlídnout. Když by i to prošlo, pak bych právě určitě rád projel před koupí auto diagnostikou (když by bazar dovolil).

Btw. při testu se ukázalo, že nejde klima. Dá se důvod tohohle zjistit při diagnostice? Tedy následné náklady na opravu --> prostor pro slevu?

Edit: Máte zkušenosti, jaký jsou rozdíly mezi jednotlivýma druhama sedaček? Často narážim na ty obyčejné v Tendance výbavě, které nemají ani loketní opěrky. C5 chci hlavně z důvodu toho, že po 100km vylejzam z koncernů s bolestivou grimasou a následným řevem při protahování (25 let, ale geny jsou prostě svině). Jde mi tam o blbosti typu možnosti nastavení bederní podpěry atd. díky

04.08.2013 02:33 - Re: Koupě Citroenu C5 2604486
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

Jarduk napsal(a):
Chlapi a noperuje nějakej ten zdejší mistr kolem Plzně? Byl jsem se tam podívat na jednu C5. Zatim vzhledově dobrý, motor se zkoušel jen na místě... V týdnu bych tam rád vyrazil C5 protáhnout a pořádně prohlídnout. Když by i to prošlo, pak bych právě určitě rád projel před koupí auto diagnostikou (když by bazar dovolil).

Btw. při testu se ukázalo, že nejde klima. Dá se důvod tohohle zjistit při diagnostice? Tedy následné náklady na opravu --> prostor pro slevu?

Edit: Máte zkušenosti, jaký jsou rozdíly mezi jednotlivýma druhama sedaček? Často narážim na ty obyčejné v Tendance výbavě, které nemají ani loketní opěrky. C5 chci hlavně z důvodu toho, že po 100km vylejzam z koncernů s bolestivou grimasou a následným řevem při protahování (25 let, ale geny jsou prostě svině). Jde mi tam o blbosti typu možnosti nastavení bederní podpěry atd. díky

Jakou C5 ? Klima? - náplň,trubky,chladič atd..

04.08.2013 08:58 - Re: Koupě Citroenu C5 2604493
Jarduk
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v ExclusivePočet příspěvků: 166

jruze napsal(a):
Jakou C5 ? Klima? - náplň,trubky,chladič atd..

Tahle C5 je to. .link.

04.08.2013 22:48 - Re: Koupě Citroenu C5 2604821
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
ak niekto chcete, za pravost tohoto sa zarucujem aj ja
.link.

04.08.2013 23:26 - Re: Koupě Citroenu C5 2604832
ivanivan
Město: Jablonec n. Nisou, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v ExclusivePočet příspěvků: 528
Neví někdo o C5 I (možno i C5 II) 2,2hdi Break třeba bez motoru, vada jednotky atd? Na moji hapal před chvílí při bouřce strom . Naštěstí už jsme byli venku. Nedávno jsem dochytal všechny mouchy a teď tohle. Za upozornění vřelý dík.

04.08.2013 23:55 - Re: Koupě Citroenu C5 2604839
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

ivanivan napsal(a):
Neví někdo o C5 I (možno i C5 II) 2,2hdi Break třeba bez motoru, vada jednotky atd? Na moji hapal před chvílí při bouřce strom . Naštěstí už jsme byli venku. Nedávno jsem dochytal všechny mouchy a teď tohle. Za upozornění vřelý dík.

Možná - zítra mi SZ nebo tel.(navečer) (manuál-automat?)

05.08.2013 19:14 - Re: Koupě Citroenu C5 2605152
vilous
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1256
Dneska zajímavý zážitek. Koupil jsem C5 III a dosavadní C5 I předhodil v ESA k ocenění na výkupu. Nejen že to ocenil podle mého očekávání (slušně), ale chtěl jen techničák a do auta ani nesedl se slovy "koukám podle nálepky, že jste členem C5 clubu, tak kdybych to projel, tak vše určitě bude fungovat".
Tak jsem poprvé viděl, k čemu je dobrá klubová nálepka.

05.08.2013 19:55 - Re: Koupě Citroenu C5 2605169
Gabo
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SXPočet příspěvků: 81
Aj mne by sa zisla

05.08.2013 20:13 - Re: Koupě Citroenu C5 2605170
jruze

vilous napsal(a):
Dneska zajímavý zážitek. Koupil jsem C5 III a dosavadní C5 I předhodil v ESA k ocenění na výkupu. Nejen že to ocenil podle mého očekávání (slušně), ale chtěl jen techničák a do auta ani nesedl se slovy "koukám podle nálepky, že jste členem C5 clubu, tak kdybych to projel, tak vše určitě bude fungovat".
Tak jsem poprvé viděl, k čemu je dobrá klubová nálepka.

No já s nimi přes společné zákazníky trošku bojuji(bojoval)(reklamace,skryté vady a rady jak na ně)- a oni zrovna myslím šmírujou na foru. i tak myslím víc jak 40. nedali

08.08.2013 07:47 - Re: Koupě Citroenu C5 2605898
vilous
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1256
Takže jsem (zatím?) nadšený čerstvý majitel C5 III. Včera jsem to poprvé prohnal. Takže zkušenosti. Prodej velmi korektní, nemám výhrady. Po pár km kontrolka service - není snímán tlak v pneu. Tak jsem se stavil v Autoportu (mám to 500m z domova) a páni během chvilky napárovali ventýlky. Minulý majitel Ital tam frknul zimní pneu a už se na to vykašlal. Byl tam klid, tak mi projeli historii - vše sedí. I to všeobecně zkoukli a zatím známé kiksy jsou trochu zamlžené obě mlhovky (a to to měsíc stálo na slunci v bazaru) a trochu blbě poskládané ty plasty pod motorem - chce to pár těch plastových šroubů... Pánové v Autoportu auto poznali, byli tam s ním bazarníci před pár týdny zkouknout auto a projet historii .
Mám exclusive, tak jsem nadšen z kožených sportovních sedaček s pamětí (bude řídit i dcera). Je sranda to sledovat, jak se to v 7 směrech vrtí, když se to mění na jinou pamě. Elektrické otvírání kufru je spíš frajeřina. Když člověk blbne kolem auta, tak to spadne do economy modu a stejně to nejde ovládat. Navigace MyWay - musím se podívat po aktualizacích a zda je čeština, ale anglina mi nevadí. Je to na SD kartě. Měl jsem možná lepší NAvigon N70 Premium Live, ale 2 navigace v autě samozřejmě mít nebudu.

|< < 1 ... 75 76 77 78 79 80 81 ... 198 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator