Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Koupě Citroenu C5
|< < 1 ... 74 75 76 77 78 79 80 ... 198 > >|
31.07.2013 22:52 - Re: Koupě Citroenu C5 2604051
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Tak po prohlídce jedné C5II 2.2HDI 98Kw : auto docela hezké,výbava slušná,nějaké chyby a podle všeho trošku ,,ubráno"tacho 170. + odhad tak 50. no několik závažných chyb(EGR,klapky,2x vstřik,2xparkáč,6x afil a turbo asi tlačilo olej do sání) no i přesto pokus zkušební jízda : na 600m nedosáhlo auto větší rychlost jak 60Km/h nestihlo zařadit ani 3.(AP) a motor zkolaboval-zhasl-při pokusu nastartovat 0 (zřejmě potkaný) takže špatně načasovaný prodej.

03.08.2013 16:26 - Re: Koupě Citroenu C5 2604405
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

Naspo se ptá - koupě C5 2604402 naspo Město: Vyškov, Auto: volvo S80 Počet příspěvků: 3

Rád bych požádal o radu na koupi C5 r.v.2009, mám vyhlídnuté 2 vozy jedná se o 2.0Hdi 103kW bez hydroaktivu v plné výbavě(navigace, parkovací senzory, hlídání jízdních pruhů, vyhřívání sedadel) a 2,2 Hdi 120kW s hydroaktivem ale v normál výbavě. Zajímalo by mne zejména zkušenosti s podvozkama s a bez hydroaktivu a zkušenosti a kvalita motorizace 2.0Hdi a 2,2Hdi

Citova

03.08.2013 16:31 - Re: Koupě Citroenu C5 2604407
TycoonX
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4Počet příspěvků: 155
99 Poslat soukromou zprávu
C5 bez hydractive? to je uz aky paradox, keby som chcel nehydro auto (čo určite nechcem ) tak jaguár by uz trcal v garazi a nie neaka stiesnená c5 (samozrejme starší model v mojej cenovej relácií )

03.08.2013 17:36 - Re: Koupě Citroenu C5 2604417
naspo
Město: Vyškov, Auto: volvo S80Počet příspěvků: 7
jelikož jsem měl dávno citrona Xantiii a pak Pažouty a byl jsem s nima dosti spokojen. Po projetí Citrona bez hydroaktivu mi opravu nepřišlo že nemá hydrauliku, podvozek byl dobře vyladěn. Proto právě uvažuji zda se smířit s malou výbavou či nemít hydroaktiv. Proto se tu obracím na zkušené co to používají, jelikož ti co jen říkají že citroen bez hydrauliky není citroen mi moc nepomůže, spíše mi jde o to jak je to s výdrží hydroaktivu a s její opravou o proti klasického podvozku z tlumiči.
Popřípadě je-li někdo schopen mi říci proč se zříci výbavy jako je výhřev sesel, hlídání jízdního pruhu, parkovací asistent, vestavná navigace, podvozek s Snow Motion jen proto že budu mít hydroaktiv a nebudou tyto příplatkové věci, domnívám se že tyto věci jsou při ježdění pořebnější, má-li někdo jiný názor či má někdo povědomost o nějakém vozu které má oboje, a mi dá prosím nějaký kontakt či odkaz

03.08.2013 17:56 - Re: Koupě Citroenu C5 2604421
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Hydraktiv není jen o pružení. Je to taky vyrovnávání auta při zatížení, nadzdvihnutí auta při přejezdu nerovnosti, snížení auta při dosažení vyšší rychlosti a pod.
Koule hydraktivu vydrží zhruba 250.000 km a mnohdy i o 100.000 víc.
Tlumiče žádnýho auta nevydrží ani polovinu.
Koule stojí 1400,- Kč. Kolik stojí tlumič třeba na koncernvágen?
Lidi, který nepoznají rozdíl mezi hydraktivem a krouceným drátem změní názor, až když si na hydře pojezdí pár týdnů a pak znova vlezou do pružinovýho kostitřasu.
Jediný rozumný řešení pro toho, kdo se nechce rozloučit s komfortem hydraktivu a exclusivní výbavou je pořídit auto, který má oboje. A je jich v bazarech dost, jen si vybrat. C5 se zpravidla hledá několik týdnů a obvykle musí člověk nějaký to auto v bazaru navštívit spolu s odborníkem s diagnostikou. Po takhle pečlivým hledání a přebírání se dá najít slušnej kus a je tady hodně lidí, kteří k C5 přišli právě takovýmhle způsobem. A jsou spokojení.

03.08.2013 19:06 - Re: Koupě Citroenu C5 2604424
TycoonX
Presne tak, "nemá hydrauliku, podvozek byl dobře vyladěn"
-pevné nastavenie charakteristiky a koniec
-sadnú do toho 4 plus batožina, auto klesne..a charakteristika je fuč, komfort viacmenej tiež
obyčajný podvozok musí voli medzi kompromismi, makké pruženie alebo stabilita, výška do menšieho terénu alebo na dialničné závody, užitočná hmotnos 400 alebo 700.. hydractive nemusí rieši žiadne kompromisy, mᚠvšetko a hneď
plus malé výhody ako nastavenie svetlej výšky, a automatická úprava výšky a tuhosti podla rýchlosti a situácií

03.08.2013 19:58 - Re: Koupě Citroenu C5 2604431
Alien
Město: Praha, Auto: Počet příspěvků: 48
No asi, tak. 99% světové populace aut má pružiny. Řeší někdo z majitelů něco co napsali pánové přede mnou?
Náklad, dálnici, světlou výšku a podobně? S hydrou trávím už kus svého života a dál určitě budu, ale trvat na něčem, jako dogma, mi příjde přinejmenším trapné. Pokud se pánovi to auto líbí je jedno co si vybere. Proč jsou v C5 pružiny? Jestli se svezl a auto mu příjde pohodlné a ono věru je, tak proč váhat. Jestli se mu tedy líbí cé pětka a je v lepší výbavě,ale hlavně stavu, tak osobně nákup doporučuji, už jen z důvodu toho, že přibude další moŸná spokojený citroenář. Závěrem bych snad mohl říci, a si kupující promyslí na co to auto bude používat. Jestli bude stavět barák a jezdit v polích a nebo bude naprosto normální uživatel, jako každý z nás, tak mít hydu pro pocit, že mám hydru, no, myslím, že netřeba to dále komentovat.

03.08.2013 20:06 - Re: Koupě Citroenu C5 2604432
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Ale to jsi nás špatně pochopil. Jasně že je volba na něm, co si koupí. Jen jsme mu chtěli vysvětlit, co je na hydru dobrý, protože to evidentně neví. Vždy se na to ptal.
No a volit mezi dvěma auty je vždycky nešastný řešení. Takový buď a nebo se za ty peníze nemá konat. Měl by hledat to co chce a ne brát to, co se napoprvé nabízí. Tím si právě koleduje o to, že bude brzy možná nespokojený a bude si vyčítat, že měl volit druhou možnost.
Základ výběru je nespěchat a hledat a hledat. Nejdřív si nastavit parametry výběru a podle nich hledat. Někdy se musí z nějakýho požadavku slevit, ale slevit u C5 zrovna na hydraulice, to je fakt to nejhorší možný řešení.
A to co jsi napsal na konci - mít hydu pro pocit že mám hydru - to ukazuje na to, že jsi asi dlouho neprojel po horší silnici s něčím na pružinách.

03.08.2013 20:11 - Re: Koupě Citroenu C5 2604433
Alien
Mikra napsal(a):
Ale to jsi nás špatně pochopil. Jasně že je volba na něm, co si koupí. Jen jsme mu chtěli vysvětlit, co je na hydru dobrý, protože to evidentně neví. Vždy se na to ptal.
No a volit mezi dvěma auty je vždycky nešastný řešení. Takový buď a nebo se za ty peníze nemá konat. Měl by hledat to co chce a ne brát to, co se napoprvé nabízí. Tím si právě koleduje o to, že bude brzy možná nespokojený a bude si vyčítat, že měl volit druhou možnost.
Základ výběru je nespěchat a hledat a hledat. Nejdřív si nastavit parametry výběru a podle nich hledat. Někdy se musí z nějakýho požadavku slevit, ale slevit u C5 zrovna na hydraulice, to je fakt to nejhorší možný řešení.

Ano s tím souhlasím. Ale znám lidi, znám sebe a on je rozhodnutý a přesvědčit se nedá, jen se potřebuje ujistit, ohřát srdíčko dát a mít pocit, že v tom není sám. Jsou to dvě auta. A tak už opravdu zbývá, než mu poradit, a si srovná k čemu to auto bude mít a jestli se smíří s pružinama. Nu a já říkám, že klidně, že v pojetí vnímání a používání dnešních aut už to je jedno.

03.08.2013 20:15 - Re: Koupě Citroenu C5 2604434
Alien
Mikra napsal(a):
A to co jsi napsal na konci - mít hydu pro pocit že mám hydru - to ukazuje na to, že jsi asi dlouho neprojel po horší silnici s něčím na pružinách.

Ještě doplním. To víš že jel a jezdím často. Firemní fóbií.

S tou hydrou jsem to myslel tak, že " přece nám nesáhne na naše ego ". Pocit hydry mě přece od ostatních odlišuje. A věřte vím své, sám jsem si s tím prošel, třebas s Activou.

03.08.2013 20:16 - Re: Koupě Citroenu C5 2604435
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

No já nevím ,asi je to nemoc. Ale když má 99% aut pružiny, tak tak mi vysvětli proč si koupit Citroen na pružinach? Pro mě je Citroenař ten, co se vlní na hydru. Pokud to jednou skončí ,tak nevidím jediný důvod proč bych Citroen kupoval.Leda že by měl naprosto kosmický design jako žádné jiné auto...Co se týká zdejšího problému ,tak přesně jak píše Mikra.Vydržet až bude auto se vším...

03.08.2013 20:25 - Re: Koupě Citroenu C5 2604438
HELLMUT

Jo, a jinak je zde inzerát Luki C5 to auto má skoro vše...

03.08.2013 20:28 - Re: Koupě Citroenu C5 2604439
Alien
HELLMUT napsal(a):
No já nevím ,asi je to nemoc. Ale když má 99% aut pružiny, tak tak mi vysvětli proč si koupit Citroen na pružinach? Pro mě je Citroenař ten, co se vlní na hydru. Pokud to jednou skončí ,tak nevidím jediný důvod proč bych Citroen kupoval.Leda že by měl naprosto kosmický design jako žádné jiné auto...Co se týká zdejšího problému ,tak přesně jak píše Mikra.Vydržet až bude auto se vším...

Ale přece. Kupuješ značku nebo hydru? Vždy jsou i vzduchové tlumiče. Benz, bmw, nebo kdo. Myslíš, že to je nepohodlné a nebo si to auto nekoupíš proto, že to je benz a nebo bawor, wágen?

Pak to je rozdíl. Pokud kupuješ auto s hydrou brzy skončíš. Pokud kupuješ citroen, jako svou značku, která dělá tak trochu odlišná auta, či dělala, to už je věc názoru, tak potom jsi nad věcí. Ale to bychom mohli klábosit hodiny.

At si koupí tu pružinovku a až tu bude plakat, tak mu tu písněte " no já ti to přece říkal ".

03.08.2013 20:47 - Re: Koupě Citroenu C5 2604442
Mikra

No a to je právě to, v čem mu chceme pomoct. Aby později neplakal, protože dnes pospíchal.

03.08.2013 20:51 - Re: Koupě Citroenu C5 2604444
TycoonX
chýba mi tu "lajknú príspevok"
Stotožnujem sa s vyššie uvedeným názorom že niesom značkár a citron okrem hydrauliky už nieje ničím výnimočný (už, odkedy citron začal robi c5 x7 a tvári sa nemecky, dosiahol tým len to že zapadol medzi šedú vačšinu ,citroen som vzdy volil pre jeho ergonomiu, dizajn,vlastnosti hydraulike jedinečné..a oni sa toho snazia zbavit vid klasicke brzdy vs hydro brzdy to je najvačšia škoda a na tie C5kové si neviem zvyknú po presadnutí).

Vzduch podla mna nedosahuje kvalít hydrauliky, mal som pár možností sa viez, a pár rôčkov som jazdil na kamióne kde je len vzduch

ako hlavnú nevýhodu vidím vzduchové balóny- sú síce tlmené tlmičmi ale ked vletis do jamy s balonom tak sa proste stlačí a vymrští..to hydraulika nerobí vďaka tlmeniu olejom. Dalšia vec ,na vzduch potrebuješ vyššiu tesnos systému ako na hydro, neraz som videl padnutý mercedes na bok alebo na jedno koleso. Dalšia vec, balóny a kompresor určite nemajú životnos napr C5 systému, kde gule vydržia aj 300 000. Videl som nejedno audi meni "mechy" po 60-100 000km za trošku iné peniaze (cca 30 000 kus) ako som zvyknutý dáva za gule (29-40€/kus).

03.08.2013 21:35 - Re: Koupě Citroenu C5 2604456
HELLMUT

Já kupují značku nebo byla proslulá tou hydrou a designem.Design skončil u XM (a ještě C6) Hydra brzy taky skončíC5 má z Citroenu už jen tu hydru.Jinak je to nudné auto - proto volím kombi nebo tam je ještě malý náznak staré krásy.
Vzduch by mi nevadil ale to už je o jiných penězích....
Jinak nevím proč bych měl kupovat 'svou' značku když pomalu opouští vše co jsem na ní miloval...

03.08.2013 21:36 - Re: Koupě Citroenu C5 2604457
naspo
Omlouvám se všem, koho bych se nějak dotknul, chtěl jsem se jen zeptat na zkušenosti s tlumičovím podvozkem, nebo spíše slyšet argumenty proč se jej vyvarovat. Sám jsem měl Xantii I a byl jsem nadmíru spokojen s hydraulikou i když to byla jedničková řada a ještě ji padala prdel, ale je tomu cca od roku 2005 co jsem si pořídil pažouta a pak 2009 Volvo. Tak mne prosím nekamenujte že jsem opustil řady spokojených řidičů francouzských strojů, ale po tom to úniku k jiné značce jsem se o hydroaktiv více nezajímal a dá se říci že po zkušenostech s našema silnicema a počítám spíše že budou ještě horší a ještě z důvodu vozu z roku 2004 se poohlížím po změně vozového parku. A jelikož se poohlížím zarazilo mne jak byl podvozek s tlumičema srovnatelný s minulostí s hydraulikou, a co jsem zatim potkal vozy, které se mi líbily a byli v manuálu (automat nechci) tak jsem neviděl hydroaktiv s takovou výbavou. Tak uvažuji jen pro a proti, neříkám že že kupuji hned první co potkám. Proto jsem i dal požadavek zda někdo neviděl něco hezkého kolem roku 2008-2009 a někde do 250,000,-Kč
Na názor na pneumatické odpružení není možné srovnávat, né zhlediska odpružení ale z důvodu poruchovosti.

03.08.2013 21:46 - Re: Koupě Citroenu C5 2604458
naspo
té červené C5 z Holešova jsem na sbazaru také všiml, ale nemám zkušenost tudíž ani důvěru v 2.7Hdi a v automat, neřkuli jeho spotřebu

03.08.2013 21:47 - Re: Koupě Citroenu C5 2604459
Mikra

Škoda že nechceš automat, protože ta 2.7 od Lukiho je fakt luxusní, s nadstandartní výbavou a na hydru - .link.
Můj syn má 2.0 HDi taky luxusně vybavenou a s 6r automatem, já mám 2.2 HDi biturbo s manuálem a občas synovi ten automat závidím. Bydlíme v horách, v zasněžených kopcích a přesto syn, ač mladík, už o autě s manuálem nechce slyšet. Jel jsem s tím automatem párkrát a nenašel jsem na něm jedinou věc, kterou bych mu mohl vytknout. A jak jsem tak namlsanej pohodlím, tak je automat vlastně to jediný, co mi schází. Jediná výhoda manuálu je trochu menší spotřeba. Ale ten litr na víc za automat není velká daň za pohodlí.

03.08.2013 21:50 - Re: Koupě Citroenu C5 2604462
HELLMUT

Není nic lepšího než Citroen s automatem! Ten litr na víc za to určitě stojí! Jinak o
spotřebě by ti řekl Rimmer ten nedávno koupil 3.0.
A jinak koupě od Lukiho je určitě lepší než od nějakého zlodejskeho bazarnika.

|< < 1 ... 74 75 76 77 78 79 80 ... 198 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator