Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Koupě Citroenu C5
|< < 1 ... 65 66 67 68 69 70 71 ... 198 > >|
03.04.2013 00:13 - Re: Koupě Citroenu C5 2562988
najk
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1537

99 Poslat soukromou zprávu
asi bych trochu zabrzdil, prvně přečíst pravidla, tento web se vyznačuje tím, že se poměrně přísně dodržuje štábní kultura v tématech, je to výhoda pro hledání, takže i pro tebe. Chceš odpověď na něco, tak použij vyhledavač nahoře, nebo rozcestník vpravo. O všem je již tady psáno a netrpí se zakládání duplicitních vláken. Jinak vedle si se ptal na hydru, tak to je ta poslední věc co odchází. Ja ji mám 8 let, 190000 km a pouze 1x výměna oleje.

A jinak nejsem lepší pouze jsem moderátor a pro někoho cenzor, hlavně to nebrat osobně, klidně smáznu i předsedu, když si to zaslouží

.link.
.link.
.link.

a můžeš studovat a to není všechno, hledat a hledat a studovat a když náhodou nenajdeš odpověď, tak to napiš vždy do příslušného vlákna, např. koupě C5, tam obecně, brzdy k brzdám, nápravy k nápravám ap. hodně štěstí

03.04.2013 00:23 - Re: Koupě Citroenu C5 2562989
DrMarvin
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW)Počet příspěvků: 716
tak Najk je tu pan nejvyšší draku:=) takže klídek a hlavně nepoštěj pusu na špacír co Najku?
Taky jsem to řešil....ptal se na to....2.2 jede líp za skoro stejnou spotřebu jak 2.0 .....ale je hodně hajsavá na kvalitu paliva..takže když někdo jezdil na špatnou naftu tak to můžou krásně odnést vstřiky....jinak žádnej základní problém neni..jen kupř. turbo na 2.0HDi stojí 20 000,- a na 2.2HDI 80 000,-...takže to je to vim...hydra?Jak psal najk..každej se jí bojí..ale fakt nevim proč....navíc když jedna koule stojí až o třetinu míň něž péro popř tlumič....já osobně už jiný auto než c5 nechci(x7 samozřejmě) nebo Mondeo...jsou to stejný motory:=) ale c5 je zpracováním úplně jinde...ale osobně bych bral radší z DE nebo Rakouska....už jen kvůli zmíněný kvalitě nafty..i ceny jsou trochu přijatelnější....a jestli 100 000km po měěstě a nebo 200 000km po dálnici....teď vyber co je lepší:=) Jinak fakt je tu toho popsanýho vela dost..stačí jen hledat

03.04.2013 01:41 - Re: Koupě Citroenu C5 2562996
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Kluci šikovný, on se ptal na 2,2 HDi biturbo v X7.
Já mám biturbo a nestěžuju si. Výkon je solidní, ten se hodí vždycky a závady na motoru jsem neměl. Až na maličkosti. Ale to je stejný u všech motorizací. Motoru bych se nebál, pokud by byl prověřený odborníkem s diagnostikou.
No a hydra je to nejlepší a nejmíň poruchový na celým autě. Kdo někdy napsal opak je lhář a kdo říká, že zakroucený dráty jsou lepší, to je vůl. A píšou to většinou novináři, který s tím pořádně ani nejeli.

03.04.2013 13:25 - Re: Koupě Citroenu C5 2563062
Zacharel
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) TourerPočet příspěvků: 1
Zdravím všechny, plánuji koupit nové auto a rozhodnul jsem se pro citroen C5, po přečtení diskuzí na tomto foru jsem zavrhl 1,6 HDi motor a rozhodl se pro 2,0 HDi /určitě mi bude výkon stačit/. Našel jsem jednu C5 hydroaktiv, koupenou v CR po prvním majiteli r.v. 2008/10 /novy model/ s 215.000 km. Chtěl bych se vás zeptat jestli 215k km už není celkem moc...a nenapřichází u tohoto vozu doba kdy se začnou objevovat ve velkém závady. Na druhou stranu cena 169.000,- mi připadá rozumná a když po koupi necham vyměnit rozvody, naplně a když bude potřeba nějakou opravu, pořád zůstávám myslím na rozumné ceně.
Ještě bych se chtěl zeptat, když s autem zajedu do Citroenu a necham napojit na diagnotiku, zjistí v jakém stavu je motor popř. další části vozu?

jedná se o toto auto:.link.

03.04.2013 13:27 - Re: Hydraulické koule pérování C5 2563063
JaroB
Město: Košice, Auto: xsara VTRPočet příspěvků: 1

Ahojte. Som tu nový, teraz som sa registroval a tak mi prosím prepáčte ak tento dotaz píšem tam kde nemám. Mám xsarušku ktorá slúži vynikajúco a spožahlivo ale už pokukujem po niečom väčšom. Rozhodujem sa medzi C5kou a Mondeom / C5 vyhráva na 90%/ ale mám jeden asi pre každého podstatný dotaz.Spožahlivý mechanik a servis auta musí by zabezpečený veď si chcem kúpi jazdenku. Konečne otázka...neviete o niekom alebo nieje tu na fóre niekto kto sa vyzná do C5tiek v Košiciach alebo niekde tu na východe?
Môj terajší mechanik už ani s mojou xsaruškou nemá také nervy ako by som si predstavoval a keby, že mu zaparkujem pred garហC5ku tak by rezignoval
Viem, že podvozok je jedinečný a treba sa vedie o neho postara, preto tento dotaz a tu.

Ďakujem za pochopenie

03.04.2013 13:41 - Re: Koupě Citroenu C5 2563065
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

2.0 HDi je dobrá volba. 215t km nemusí být tak moc. Podle toho, jak se o to předchozí majitel staral. To se ale z diagnostiky v citroenu moc nedozvíš. Většinou s ní neumějí moc pracovat a moc toho nezjistí. Lepší by byl určitě někdo z clubu: jumep (do konce dubna nedostupný) nebo jruze. Měl bys kontaktovat je. Oba to tam mají přibižně stejně hodně daleko, tak to záleží jen na dohodě s nima.
Může ti to ušetřit hodně starostí a možná by ti dokázali i pomoct stlačit cenu ještě níž. Budou tě totiž po těch 215t km čekat nějaký servisy a tak je potřeba zkontrolovat stav více věcí než jen diagnostikou. A oni by ti uměli i přibližně spočítat, na kolik tě servis po koupi přijde, případně ti ho můžou i udělat.
Nemá to žádnou extra výbavu, jen takový holý základ, ale někomu to může stačit. I tak to bude pohodlný.

03.04.2013 14:36 - Re: Koupě Citroenu C5 2563072
vilous
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1256
Hlavně nechodit na diagnostiku do Citroen servisu. Naprosto nikdo s tím neumí. Jednou jsem chtěl odpojit hlášku, že mám vadný senzor tlaku v kole. Zkoumali hodinu a zadařilo se s tím, že mi zmizel gong při zařazení zpátečky. Podruhé jsem chtěl oživit senzor deště (šel jen jako cyklovač) a řekli, že to nejde, protože nemám originální rádio

03.04.2013 15:38 - Re: Hydraulické koule pérování C5 2563079
C5stepan
Město: Otrokovice, Auto: Hyundai Getz 1,4iPočet příspěvků: 828
To vlákno co hledᚠse jmenuje Koupě Citroenu C5, Kamarády z Košic najdeš na Seznamu uživatelů (mapa) úplně vlevo nahoře, určitě Ti poradí. C5 ber, Mondeo vynech.

03.04.2013 17:08 - Re: Koupě Citroenu C5 2563100
Petr72
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 850

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Zacharel napsal(a):
Zdravím všechny, plánuji koupit nové auto a rozhodnul jsem se pro citroen C5, po přečtení diskuzí na tomto foru jsem zavrhl 1,6 HDi motor a rozhodl se pro 2,0 HDi /určitě mi bude výkon stačit/. Našel jsem jednu C5 hydroaktiv, koupenou v CR po prvním majiteli r.v. 2008/10 /novy model/ s 215.000 km. Chtěl bych se vás zeptat jestli 215k km už není celkem moc...a nenapřichází u tohoto vozu doba kdy se začnou objevovat ve velkém závady. Na druhou stranu cena 169.000,- mi připadá rozumná a když po koupi necham vyměnit rozvody, naplně a když bude potřeba nějakou opravu, pořád zůstávám myslím na rozumné ceně.
Ještě bych se chtěl zeptat, když s autem zajedu do Citroenu a necham napojit na diagnotiku, zjistí v jakém stavu je motor popř. další části vozu?

jedná se o toto auto:.link.

Rozhodně nepospíchej a nekupuj první, vraž do toho nějakej čas a objezdi auta ve svém okolí a porovnávej.
Ten interiér se mi zdá dost opotřebovaný

03.04.2013 17:21 - Re: Koupě Citroenu C5 2563119
Mikra

Opotřebovaný interier se mi zdál tak akorát. Na 5 let starý auto s 215t km. Bazarník sice čuně, ale lepší než křáp nablýskanej tunama vosků a leštěnek, který maskujou oděrky a ošahaný interiér. Kdyby to umyl a vyleštil, chtěl by o 30.000,- Kč víc.
Podstatný je, jak se chová motor a podvozek při projížďce, co je slyšet a co ukáže diagnostika. Na tom bordelu se dá vytřískat sleva, se kterou i tak bazarník počítá. Další věci hodný slevy se můžou ukázat po projížďce a po diagnostice. Za úspěch bych považoval, kdybych cenu stlačil o 20.000,- níž. Ale i 10.000,- by bylo fajn. A to jsem v tom ještě neseděl.
Tradičně doporučuju nastudovat a nacvičit alespoň základy - .link.
Fakt to funguje, mám to vyzkoušený.

03.04.2013 17:47 - Re: Koupě Citroenu C5 2563140
naspo
Město: Vyškov, Auto: volvo S80Počet příspěvků: 7
najk napsal(a):
asi bych trochu zabrzdil, prvně přečíst pravidla, tento web se vyznačuje tím, že se poměrně přísně dodržuje štábní kultura v tématech, je to výhoda pro hledání, takže i pro tebe. Chceš odpověď na něco, tak použij vyhledavač nahoře, nebo rozcestník vpravo. O všem je již tady psáno a netrpí se zakládání duplicitních vláken. Jinak vedle si se ptal na hydru, tak to je ta poslední věc co odchází. Ja ji mám 8 let, 190000 km a pouze 1x výměna oleje.

A jinak nejsem lepší pouze jsem moderátor a pro někoho cenzor, hlavně to nebrat osobně, klidně smáznu i předsedu, když si to zaslouží

.link.
.link.
.link.

a můžeš studovat a to není všechno, hledat a hledat a studovat a když náhodou nenajdeš odpověď, tak to napiš vždy do příslušného vlákna, např. koupě C5, tam obecně, brzdy k brzdám, nápravy k nápravám ap. hodně štěstí

ne ... nechtěl jsem se nijak dotknout, ani si to nějak brát, ale na každém fóru se hledá rozličně, i když jsem hledal tu, či spíše koukal, neviděl jsem to co bych potřeboval. Je mi jasné že pro stálé uživatele to bylo zdvojené téma,ale zkouším se držet hesla " lína huba, holé neštěstí" tak mi to odpuste jsem tu druhý den.

03.04.2013 17:59 - Re: Koupě Citroenu C5 2563141
Mikra

Hodně ti může pomoct ROZCESTNÍK.
.link.

14.04.2013 22:49 - Re: Koupě Citroenu C5 2567020
RimmerCZ
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400dPočet příspěvků: 611
Caute, rozmyslim nad omlazenim = Tourer,a nejak stale zvazuji, jakou motorizace pripadne AP/Manual. Chtel bych do toho vrazit tak idealne 300-350tis, mozna dovoz no, ale sam si na to netroufam a sehnat nekoho s diagem kdo pojede se mnou je dost nerealne. Chtel jsem se zeptat, jak je na tom se spolehlivosti 2.2Hdi 125kW ? Automat mam ted, ale je to super, ale na ty AM6 taky nectu zrovna pochvalne zpevy - u jeteho auta co ma 150tis bude pro me dost realna oprava AP behem doby co budu auto mit. Chci ho mit aspon par let - 4-6. Aty rozvadece jsou v AM6 pry docela drahe. Jak byste doporucili 2.0 120kW, 2.2 125kW ci 2.7Hdi ? Spotreba bude asi i v tomto poradi, ale cokoliv co bude zrat v prumeru do 9 litru snesu b pohode. Aktualni C5 mi zere taky v lete 8 a neco a v zime 9 a neco.

01.05.2013 15:29 - Re: Koupě Citroenu C5 2574279
RimmerCZ
Tak se musim pochlubit, strastiplna cesta do Frankfurtu se vyplatila a na zahrade mi stoji 3 roky stara 3.0Hdi tourer z Citroen Select. Jakoze fest luxusni jizda. Trosku zmatek v tlacitkach, postradam levou paku na tempomat, coz bylo urco lepsi reseni, ale snad je to o zvyku. Co me fakt potesilo, bylo, ze nechali druhou sadu 18" litaku s dobrym vzorkem v kufru tak jak jim to tam privezl zakaznik. Parada. V bazaru bych tohle tezko nasel. Max. tak vypucovany a nalesteny prazdny kufr Citroen ve Frankfurtu prej tak 3x vetsi nez kdekoliv u nas. Ojetin tam meli neskutecne, jen C5tek III tam mohlo byt pres 20 kusu, je z ceho vybirat.

01.05.2013 17:34 - Re: Koupě Citroenu C5 2574306
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

Jak to že už si nezměnil údaje o vozidle I za III

01.05.2013 17:51 - Re: Koupě Citroenu C5 2574312
RimmerCZ
Lepsi ? Trosku mi to trvalo, nez jsem pochopil, ze musim smazat stare auto z registru a zadat tam nove.

01.05.2013 19:14 - Re: Koupě Citroenu C5 2574334
tomikm
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybridPočet příspěvků: 443

RimmerCZ napsal(a):
Tak se musim pochlubit, strastiplna cesta do Frankfurtu se vyplatila a na zahrade mi stoji 3 roky stara 3.0Hdi tourer z Citroen Select. Jakoze fest luxusni jizda. Trosku zmatek v tlacitkach, postradam levou paku na tempomat, coz bylo urco lepsi reseni, ale snad je to o zvyku. Co me fakt potesilo, bylo, ze nechali druhou sadu 18" litaku s dobrym vzorkem v kufru tak jak jim to tam privezl zakaznik. Parada. V bazaru bych tohle tezko nasel. Max. tak vypucovany a nalesteny prazdny kufr Citroen ve Frankfurtu prej tak 3x vetsi nez kdekoliv u nas. Ojetin tam meli neskutecne, jen C5tek III tam mohlo byt pres 20 kusu, je z ceho vybirat.

Gratuluji ke koupi a a spolehlivě slouží.
Na kolik éček takováhle paráda vyjde?

01.05.2013 19:44 - Re: Koupě Citroenu C5 2574336
RimmerCZ
16.8k Ecek, 108najeto, nebourane, nekurak, lak praticky bez oderek. + 240 jsem platil za zprostredkovani pojisteni a prevozek + nejake to sluzebne brachovi za naftu a neco Jardovi za technicky dohled pri koupi. Na vlastni diag nas nechteli pustit, ze pry jim to jeste zavirujeme haha

01.05.2013 21:42 - Re: Koupě Citroenu C5 2574367
Mikra

No a po koupi už jsi to zdiagnostikoval? Třeba s Jardou?

01.05.2013 21:56 - Re: Koupě Citroenu C5 2574376
RimmerCZ
Jo, zavad tam bylo strasne moc, a nez dolistoval tak mu zdechla baterka v notebooku Delali jsme to hned na miste. Rikal, ze to bylo tim, ze auto 4 mesice stalo a startovali to tak max. na zkusebni jizdu a premistovani z mista na misto a za vsechno muze snizene napeti, pac tam byly desitky zavad vzdy v jednu a ten samy cas. Vecer jsme pak prijeli po 9 k nemu domu a uz bylo fakt pozde. Hodim to ke klukum tady at to projedou a vycisti. Jinak sranda, hledal jsem baterku a ona je v kufru nad levymkolem A naftovy filtr se nachazi pod nadrzi u rozdelovacu u kouli A jeste jedna vec - komplet cely vyfuk vcetne fapu je v jednom kuse. Jarda hned koumal, jak se to pak rozrizne, vyplachne, navari objimky a da zpet dokupy. Heh

|< < 1 ... 65 66 67 68 69 70 71 ... 198 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator