| | |
14.01.2013 15:18 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2539094
|
|
Viky
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Vypadá to velice zajímavě. Já koupil svoje u Rakovníka www.rakar.cz Doporučuju. Super jednání.
Vypadá to velice zajímavě. Já koupil svoje u Rakovníka www.rakar.cz Doporučuju. Super jednání.
|
|
15.01.2013 13:36 -
|
2539207
|
|
Tortugas
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Souhlas, pres Rakar kupovalo nekolik znamych a vzdycky spokojenost, je u nich rozhodujici stav auta, ne kilometry.
Souhlas, pres Rakar kupovalo nekolik znamych a vzdycky spokojenost, je u nich rozhodujici stav auta, ne kilometry.
|
|
15.01.2013 14:54 -
|
2539214
|
|
mravcek1
|
|
|
ja som kupoval aaaauto v ZA,aj ked nemaju dobre hodnotenia.Najskor som chcel peugeot 407,previezol som sa a hroza!Pri odchde ma zaujala c5 II rv 2007,trosku som behal okolo nej a bolo mi jasne ze bola jemne tuknuta na pravy p.blatnik(vymeneny).previezol som sa prvy krat v zivote v takom avticku a zamiloval som sa do nehoeste tam bola jedna chyba,ze podfukoval vztrekovac.malo servisku posledny zaznam v roku 2010 96850km,na tachaci malo 130200km.neriesil som tie km(typoval som stocenie).tak som ho kupil a pri vymene tesneni pod vztrekovaca bolo aj na diagnostike a bol som prekvapeny ze km neboli stocene a nebolo nic upravovane dovoz belgicko som spokojny,zatial az nato,ze slubovai zimne gumy ale nakoniec mi dodali ked som kontaktoval generalnu riaditelku p.Topolovu
ja som kupoval aaaauto v ZA,aj ked nemaju dobre hodnotenia.Najskor som chcel peugeot 407,previezol som sa a hroza!Pri odchde ma zaujala c5 II rv 2007,trosku som behal okolo nej a bolo mi jasne ze bola jemne tuknuta na pravy p.blatnik(vymeneny).previezol som sa prvy krat v zivote v takom avticku a zamiloval som sa do neho;-)este tam bola jedna chyba,ze podfukoval vztrekovac.malo servisku posledny zaznam v roku 2010 96850km,na tachaci malo 130200km.neriesil som tie km(typoval som stocenie).tak som ho kupil a pri vymene tesneni pod vztrekovaca bolo aj na diagnostike a bol som prekvapeny ze km neboli stocene a nebolo nic upravovane:palec dovoz belgicko som spokojny,zatial;-) az nato,ze slubovai zimne gumy ale nakoniec mi dodali ked som kontaktoval generalnu riaditelku p.Topolovu;-)
|
|
03.02.2013 18:14 -
|
2544250
|
|
Merloc
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Zdravím vechny, nedávno jsem objednal novou C5 2.0 HDI 160 (jetě ji nemám). Auto se mi moc líbí proti dvěma předchozím Ocatviím, které jsme měl také od nova je to úplně jiná liga, ale pročítám si vae stránky a začínám se trochu děsit z poruchovosti vozu. Chtěl bych se zeptat, zda je zde někdo kdo koupil novou C5 a bez jediné závady najel tak 100.000 Km (u kodovky naprosto běné). Děkuji a přeji pěkný den.
Zdravím vechny, nedávno jsem objednal novou C5 2.0 HDI 160 (jetě ji nemám). Auto se mi moc líbí proti dvěma předchozím Ocatviím, které jsme měl také od nova je to úplně jiná liga, ale pročítám si vae stránky a začínám se trochu děsit z poruchovosti vozu. Chtěl bych se zeptat, zda je zde někdo kdo koupil novou C5 a bez jediné závady najel tak 100.000 Km (u kodovky naprosto běné). Děkuji a přeji pěkný den.
|
|
03.02.2013 18:24 -
|
2544252
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Já bych se zas tak neděsil, třeba dlouhodobý test časopisu AutoBild (AutoTip) na 100t km absolvovala C5 III 2.0HDi k velké spokojenosti (a překvapení redaktorů - spolehlivý francouzský auto ), nebýt nějaké svolávačky (kvůli myslím netěsnosti hydr. okruhu, pístnic nebo tak něco) a pár prasklým árovkám, dopadla by podobně jako oktávka - velmi nadprůměrně. Teď jí tam mají znovu (nevím proč testujou 2x to samé auto ) a zatím taky lape jako hodinky
Já bych se zas tak neděsil, třeba dlouhodobý test časopisu AutoBild (AutoTip) na 100t km absolvovala C5 III 2.0HDi k velké spokojenosti (a překvapení redaktorů - spolehlivý francouzský auto :-d ), nebýt nějaké svolávačky (kvůli myslím netěsnosti hydr. okruhu, pístnic nebo tak něco) a pár prasklým árovkám, dopadla by podobně jako oktávka - velmi nadprůměrně. Teď jí tam mají znovu (nevím proč testujou 2x to samé auto :nevim ) a zatím taky lape jako hodinky ;-)
|
|
03.02.2013 18:26 -
|
2544253
|
|
jumep
|
|
|
netestuju teraz ten X7 facelift?
netestuju teraz ten X7 facelift?
|
|
03.02.2013 18:31 -
|
2544254
|
|
Merloc
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 10 |
|
|
JJ, ten test jsme četl, ale uivatelé této diskuze na mě působí jako profesionální mechanici a neustále se řeí nějaké drobné problémy (jednou nefunkční okno, pak dveře, pak něco s čím si neví rady v servise...) Tak proto ta panika Rád bych narazil na někoho kdo koupil novou a chtěl by se podělit se zkuenostmi.
JJ, ten test jsme četl, ale uivatelé této diskuze na mě působí jako profesionální mechanici:-d a neustále se řeí nějaké drobné problémy (jednou nefunkční okno, pak dveře, pak něco s čím si neví rady v servise...) Tak proto ta panika:-) Rád bych narazil na někoho kdo koupil novou a chtěl by se podělit se zkuenostmi.
|
|
03.02.2013 18:37 -
|
2544255
|
|
jumep
|
|
|
jaj pane, ale to su vsetko 5r a viac auta a maju svoje nalietane ...
a ako si sam poznamenal, drobotiny a blbosti (ktore castokrat ty v tej skodovke ani nepoznaju)
jaj pane, ale to su vsetko 5r a viac auta a maju svoje nalietane ...
a ako si sam poznamenal, drobotiny a blbosti (ktore castokrat ty v tej skodovke ani nepoznaju)
|
|
03.02.2013 18:41 -
|
2544257
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Za prvé - kdy vecko funguje, tak se to tu neřeí... Take to pak vypadá e se nám ty auta furt sypou, protoe kdy nám to funguje tak sem vkládáme leda vtipy a podobně
A za druhé - co v autě není, nemůe se pokazit. Proto tam kodovka nedává tolik výbavy
Nic proti kodovkám, máme v rodině u několikátou a fungují spolehlivě... Jene C5 má něco navíc... Asi dui
Za prvé - kdy vecko funguje, tak se to tu neřeí... Take to pak vypadá e se nám ty auta furt sypou, protoe kdy nám to funguje tak sem vkládáme leda vtipy a podobně :-d
A za druhé - co v autě není, nemůe se pokazit. Proto tam kodovka nedává tolik výbavy ;-)
Nic proti kodovkám, máme v rodině u několikátou a fungují spolehlivě... Jene C5 má něco navíc... Asi dui :-p
|
|
03.02.2013 19:05 -
|
2544260
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
u novýho auta má přece nějakou záruku - kilometry/léta. Já kupoval před rokem ojetinu z Německa, vyměněn byl před koupí očividně alternátor. Já měnil (krom běného servisu) pár měsíců po koupi akorát chladič klimatizace, co u tohohle auta čeká dříve nebo později kadého. Jinak naprostá spokojenost
u novýho auta má přece nějakou záruku - kilometry/léta. Já kupoval před rokem ojetinu z Německa, vyměněn byl před koupí očividně alternátor. Já měnil (krom běného servisu) pár měsíců po koupi akorát chladič klimatizace, co u tohohle auta čeká dříve nebo později kadého. Jinak naprostá spokojenost:-):palec
|
|
03.02.2013 19:18 -
|
2544263
|
|
Merloc
|
|
|
To jo, ale auto si nekupuju na dva roky a i kdyby, tak potřebuju jezdit za prací a ne po servisech. Tak snad to bude v pohodě.
To jo, ale auto si nekupuju na dva roky a i kdyby, tak potřebuju jezdit za prací a ne po servisech:-d. Tak snad to bude v pohodě.
|
|
03.02.2013 19:45 -
|
2544277
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Trochu se bojím e pokud k tomu přistupuje tímto způsobem,tak si asi vybere tu poruchovou...
Tím nemyslím nic zlého, jen klasický Murphyho zákon. Kupuje něco čeho se bojí e bude zlobit - tak zlobit bude...
Trochu se bojím e pokud k tomu přistupuje tímto způsobem,tak si asi vybere tu poruchovou...
Tím nemyslím nic zlého, jen klasický Murphyho zákon. Kupuje něco čeho se bojí e bude zlobit - tak zlobit bude...:-(
|
|
03.02.2013 19:57 -
|
2544289
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Znám Fabie, kde se do 100.000 km měnily 3x silenty přední nápravy a kuláky. Tlumiče nejspí takový nájezd nevydrí na ádným autě. Elektronika je na větině aut stejná - Siemens, Bosch, Valeo... "Vechno je to Tchaivan".
Neexistuje snad ádná komerční automobilka, která vyrábí auto komplet celý sama. Take díly do těch stavebnic jsou stejný pro větinu automobilek, jen jsou jinak zabalený. Take i poruchovost v záruce je dost podobná. Ostatní záleí větinou na uivateli a údrbě, servisu.
Znám Fabie, kde se do 100.000 km měnily 3x silenty přední nápravy a kuláky. Tlumiče nejspí takový nájezd nevydrí na ádným autě. Elektronika je na větině aut stejná - Siemens, Bosch, Valeo... "Vechno je to Tchaivan".
Neexistuje snad ádná komerční automobilka, která vyrábí auto komplet celý sama. Take díly do těch stavebnic jsou stejný pro větinu automobilek, jen jsou jinak zabalený. Take i poruchovost v záruce je dost podobná. Ostatní záleí větinou na uivateli a údrbě, servisu.
|
|
04.02.2013 09:42 -
|
2544459
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Ako pise Ladman, u novej X7 je problem asi len ten chladic klimy, mne odisiel po 20 000...
Ako pise Ladman, u novej X7 je problem asi len ten chladic klimy, mne odisiel po 20 000...
|
|
09.02.2013 19:19 -
|
2546303
|
|
Berlinus
|
Město: Tábor, Auto: Fiat Ulysse II 2,2 JTD | Počet příspěvků: 20 |
|
|
vsechny vas tu zdravim
budu kupovat C5 III zrejmne 1.6HDi bo jsem klidny ridic a nikam se nehonim a taky se 1.6 rychleji ohreje nez vyssi obsahy a taky proto ze uz nejezdim 40k km ale jen asi 20k km
ted mam Berlingo 2.0hdi 66kw 2001 (prodej 30.4.2002 citycar c.budejovice) najeto 280k km
rodina se rozrostla na 4 cleny a pes tak urcite kombi
jina auta v jeste merku - toyota avensis a volvo v50 taky combici
ale po letmem pohledu na vyradkovany auta v bazaru (eu-automotive cb) me naprosto zaujal (znovu) citroen ten pohled stacil - jako princezna mezi poddanymi
vydrauliky se nebojim drive jsem mel cx25 gti
ale taky jsem mel toyotu a tam jsem nevedel nic o problemech - za 120k km jsem jen menil olej a desticky na prednich brzdach jen ten benzin: 7- 13 l/100km
s Berlingem jsem na citroeny.cz a spotreby.cz pod tim stejnym nickem
na c5clubu ted hodne procitam temata a snazim se co nejvice dozvedet o c5 a vzhledem k prispevku o hledani vhodneho auta i rok a vic je to pro me akorat - pocitam kupovat novy auto asi tak za dva roky az nebudeme vsude vozit kocarek na to je nej berlingo a to bez debat
tak prosim piste na forum co nejvic
vsechny vas tu zdravim
budu kupovat C5 III zrejmne 1.6HDi bo jsem klidny ridic a nikam se nehonim a taky se 1.6 rychleji ohreje nez vyssi obsahy a taky proto ze uz nejezdim 40k km ale jen asi 20k km
ted mam Berlingo 2.0hdi 66kw 2001 (prodej 30.4.2002 citycar c.budejovice) najeto 280k km
rodina se rozrostla na 4 cleny a pes tak urcite kombi
jina auta v jeste merku - toyota avensis a volvo v50 taky combici
ale po letmem pohledu na vyradkovany auta v bazaru (eu-automotive cb) me naprosto zaujal (znovu) citroen ten pohled stacil - jako princezna mezi poddanymi :-o
vydrauliky se nebojim drive jsem mel cx25 gti
ale taky jsem mel toyotu a tam jsem nevedel nic o problemech - za 120k km jsem jen menil olej a desticky na prednich brzdach jen ten benzin: 7- 13 l/100km
s Berlingem jsem na citroeny.cz a spotreby.cz pod tim stejnym nickem
na c5clubu ted hodne procitam temata a snazim se co nejvice dozvedet o c5 a vzhledem k prispevku o hledani vhodneho auta i rok a vic je to pro me akorat - pocitam kupovat novy auto asi tak za dva roky az nebudeme vsude vozit kocarek na to je nej berlingo a to bez debat :-))
tak prosim piste na forum co nejvic:palec
|
|
09.02.2013 19:44 -
|
2546317
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
1,6 HDi ti tu kadý kdo auta opravuje rozmluví. Kadopádně tahle konkrétní je v tom autobazaru minimálně rok, jezdím okolo kadý den. Hydrauliky se bát ani nemusí, ta v tomhle autě není. Jetě tam nabízí 2,0 HDi, to u je lepí volba, ta má navíc hydru (jinak je to taky socka).
1,6 HDi ti tu kadý kdo auta opravuje rozmluví. Kadopádně tahle konkrétní je v tom autobazaru minimálně rok, jezdím okolo kadý den. Hydrauliky se bát ani nemusí, ta v tomhle autě není. Jetě tam nabízí 2,0 HDi, to u je lepí volba, ta má navíc hydru (jinak je to taky socka).
|
|
09.02.2013 20:20 -
|
2546338
|
|
Berlinus
|
|
|
nj jenze 2.0 hdi sotva ohreju pri ceste do prace (20km) to vidim ted s berlingem
a o tech dvou autech v bedejicich vim ze jsou socky ale spis jsem chtel rict ohledne disignu mezi jinymi auty
kamarad ma 1.6hdi a jezdi s tim kazdy den z tabora do prahy a zatim bez problemu
nj jenze 2.0 hdi sotva ohreju pri ceste do prace (20km) to vidim ted s berlingem
a o tech dvou autech v bedejicich vim ze jsou socky ale spis jsem chtel rict ohledne disignu mezi jinymi auty
kamarad ma 1.6hdi a jezdi s tim kazdy den z tabora do prahy a zatim bez problemu
|
|
09.02.2013 20:23 -
|
2546354
|
|
Ladman
|
|
|
co se týká ohřívání, kup si benzín. Já s autem taky jezdím kadý den do práce (6 km po městě) a ohřátý ho mám za chvíli.
co se týká ohřívání, kup si benzín:palec. Já s autem taky jezdím kadý den do práce (6 km po městě) a ohřátý ho mám za chvíli;-).
|
|
09.02.2013 20:28 -
|
2546368
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ohřátý je HDi opravdu později ne benzín, ale jestli je 1.6 dřív teplá ne 2.0, to bych si netroufnul ani odhadnout. Podstatný je, e 1.6 se s hydrou nedělají a tak to auto ztrácí význam. Ta největí deviza C5 je právě hydra.
Ohřátý je HDi opravdu později ne benzín, ale jestli je 1.6 dřív teplá ne 2.0, to bych si netroufnul ani odhadnout. Podstatný je, e 1.6 se s hydrou nedělají a tak to auto ztrácí význam. Ta největí deviza C5 je právě hydra.
|
|
09.02.2013 20:37 -
|
2546373
|
|
Berlinus
|
|
|
driv jsem byl jen na benzinu ale nejak jsem zmenil nazor diky memu soucastnemu HDicku
doma mam jeste kangoo 1.2i 8v pro zenu ta jezdi po meste a to je ideal nalozi kocarek obe deti i psa a hura
a ta poznamka ze 1.6 se nedala s hydrou je pro me zajimava teda smutna
driv jsem byl jen na benzinu ale nejak jsem zmenil nazor diky memu soucastnemu HDicku
doma mam jeste kangoo 1.2i 8v pro zenu ta jezdi po meste a to je ideal nalozi kocarek obe deti i psa a hura
a ta poznamka ze 1.6 se nedala s hydrou je pro me zajimava teda smutna:-(
|
|
| |
|
|