Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Koupě Citroenu C5
|< < 1 ... 54 55 56 57 58 59 60 ... 198 > >|
02.10.2012 19:11 - Re: Koupě Citroenu C5 2509626
citrus
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SXPočet příspěvků: 612

99 Poslat soukromou zprávu
Devilian napsal(a):
Inak je to vyborne tiche auto.

no, to bude tym ze si isiel z nafty do benzinu ja som isiel z benzinu do benzinu a mne sa az take tiche nezda

02.10.2012 20:35 - Re: Koupě Citroenu C5 2509636
HELLMUT
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1814

U??vate? Poslat soukromou zprávu
citrus napsal(a):
Devilian napsal(a):
Inak je to vyborne tiche auto.

no, to bude tym ze si isiel z nafty do benzinu ja som isiel z benzinu do benzinu a mne sa az take tiche nezda

No já jsem šel z benzínu do nafty a myslím si že teď je ten nafák o hodně tiší! Jen tak si kocourek přede, točí se v nízkých otáčkách a vůbec ho neslyším. To v benzínové Xantii při 130km je to rachot...

04.10.2012 22:56 - Re: Koupě Citroenu C5 2510077
martinkol
Město: Milevsko, Auto: VW Golf III VariantPočet příspěvků: 12
Lidé dobří, poraďte mi, prosím

Potřebuji jiné auto. Mám na něj připraveno zhruba 80-90 Kč (maximálně jsem chopný jít na 100 000 Kč). Padla mi do oka C5, hodně jsem toho o ní přečetl, ale mám několik prostých otázek, na které jsem nenašel odpověď.

MOTOR:: rozhoduji se mezi 2.0 HDi a 2.2 HDi - vzhledem k tomu, že další rok pak plánuji koupit karavan a mám v plánu trochu cestovat (= delší trasy), byla by ideální asi 2.2, že? Četl jsem na ni jen chválu. Většinou ale budu jezdit bez karavanu. Přesto si ale myslím, že s 2.2 nešlápnu vedle, což?

MODEL:: je reálné za mou uvedenou cenu koupit C5 II ve slušném stavu a bez investic? Nebo nemám mít velké oči, a mám koupit starší typ C5 (před faceliftem)? Můžete mi prosím zaslat několik "nadějných" bazarových C5 v mé cenové relaci, abych se podíval, jak je na tom nabídka? (bohužel nemám zkušenosti, a tak dobrý inzerát moc nepoznám, za tu cenu jsem C5II našel spoustu, ale kdoví co je to zač).

Zatím nejsem rozhodnut, ale chtěl bych nejspíš break. I když sedan také není vůbec špatný.

Díky všem, kdo pomohou bezradnému

04.10.2012 23:01 - Re: Koupě Citroenu C5 2510078
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
caka ta narocna cesta, v tejto cenovej kategorii je toho dosti dost, ale vsetko to ocakava servis a ma co to za sebou

co sa tyka motorizacie, je to na tebe, kazdy si tu odporuca to svoje, ja z hladiska vykonu a servisovatelnosti odporucam 2.2 pri starsom modeli a 2.0 pri facelifte

ako tu bolo uz nespocetne krat povedane, najdi si to co sa ti pozdava, hod link (je toho plny internet) a potom to co relativne schvalime chod pozret s niekym kto sa vyzna. ...

05.10.2012 00:53 - Re: Koupě Citroenu C5 2510089
jardda
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) TourerPočet příspěvků: 109
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Facelift za 80-90 ? tak to mužu svou c5 1 2002 hodit ze skály

05.10.2012 05:50 - Re: Koupě Citroenu C5 2510098
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

martinkol napsal(a):
Lidé dobří, poraďte mi, prosím

Potřebuji jiné auto. Mám na něj připraveno zhruba 80-90 Kč (maximálně jsem chopný jít na 100 000 Kč). Padla mi do oka C5, hodně jsem toho o ní přečetl, ale mám několik prostých otázek, na které jsem nenašel odpověď.

MOTOR:: rozhoduji se mezi 2.0 HDi a 2.2 HDi - vzhledem k tomu, že další rok pak plánuji koupit karavan a mám v plánu trochu cestovat (= delší trasy), byla by ideální asi 2.2, že? Četl jsem na ni jen chválu. Většinou ale budu jezdit bez karavanu. Přesto si ale myslím, že s 2.2 nešlápnu vedle, což?

MODEL:: je reálné za mou uvedenou cenu koupit C5 II ve slušném stavu a bez investic? Nebo nemám mít velké oči, a mám koupit starší typ C5 (před faceliftem)? Můžete mi prosím zaslat několik "nadějných" bazarových C5 v mé cenové relaci, abych se podíval, jak je na tom nabídka? (bohužel nemám zkušenosti, a tak dobrý inzerát moc nepoznám, za tu cenu jsem C5II našel spoustu, ale kdoví co je to zač).

Zatím nejsem rozhodnut, ale chtěl bych nejspíš break. I když sedan také není vůbec špatný.

Díky všem, kdo pomohou bezradnému

Podívej se do inzerce zde na clubu - je tam jeden sice 109 ale je to od člena clubu (alespoň budeš moci nadávat veřejně na clubu ) a jestli to je ještě aktuální tak věřím že se dohodnete - a mám za to že od člena clubu budeš mít větší jistotu než u bazaru.

05.10.2012 06:38 - Re: Koupě Citroenu C5 2510099
Pablik1
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 731

jruze napsal(a):
Podívej se do inzerce zde na clubu - je tam jeden sice 109 ale je to od člena clubu (alespoň budeš moci nadávat veřejně na clubu ) a jestli to je ještě aktuální tak věřím že se dohodnete - a mám za to že od člena clubu budeš mít větší jistotu než u bazaru.
Mᚠtam za 60litrů,servisovaného akorát před fejsliftíkem ale je tam i za 109krasavec

05.10.2012 09:07 - Re: Koupě Citroenu C5 2510101
Rumy
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 25
Já koupil před rokem C5 II 2005, exclusive za 145 a během roka jsem do toho další desítky tisíc nasypal, a to jsem si myslel že kupuju auto v dobrym stavu - auto bylo relativně krátce předtím dotaženo z německa, kilometrovej nájezd 200tis.km ověřen v citroenu, nová spojka s dvouhmoákem. Ale tak nějak jsem s tím počítal, že první rok budu vychytávat problémy, s předchozím autem (xantia) jsem to taky tak měl. Doporučoval bych auto koupit tak, aby ti prostě zůstala rozumná rezerva na servis, počítat že to bude od začátku bezproblémovej kus je velký riziko i když ti to prohlídne někdo kdo C5 rozumí... Ojetou C5 "bez investic" za 80-90tis, to chce mít teda zatraceně mazanýho anděla strážnýho.

05.10.2012 12:47 - Re: Koupě Citroenu C5 2510135
martinkol
jumep napsal(a):
caka ta narocna cesta, v tejto cenovej kategorii je toho dosti dost, ale vsetko to ocakava servis a ma co to za sebou

co sa tyka motorizacie, je to na tebe, kazdy si tu odporuca to svoje, ja z hladiska vykonu a servisovatelnosti odporucam 2.2 pri starsom modeli a 2.0 pri facelifte

ako tu bolo uz nespocetne krat povedane, najdi si to co sa ti pozdava, hod link (je toho plny internet) a potom to co relativne schvalime chod pozret s niekym kto sa vyzna. ...

jsem si vědom toho, že to bude náročné. Díky.

jardda napsal(a):
Facelift za 80-90 ? tak to mužu svou c5 1 2002 hodit ze skály

tak šup Ne, to byl jen laický dotaz, vidím, že lepší bude C5 1

jruze napsal(a):

díky, inzerce jsem si vůbec nevšiml... Možná jsem se špatně vyjádřil, peníze zatím nemám, auto chci koupit za cca dva měsíce. Inzeráty budu sledovat.

Rumy napsal(a):
Já koupil před rokem C5 II 2005, exclusive za 145 a během roka jsem do toho další desítky tisíc nasypal, a to jsem si myslel že kupuju auto v dobrym stavu - auto bylo relativně krátce předtím dotaženo z německa, kilometrovej nájezd 200tis.km ověřen v citroenu, nová spojka s dvouhmoákem. Ale tak nějak jsem s tím počítal, že první rok budu vychytávat problémy, s předchozím autem (xantia) jsem to taky tak měl. Doporučoval bych auto koupit tak, aby ti prostě zůstala rozumná rezerva na servis, počítat že to bude od začátku bezproblémovej kus je velký riziko i když ti to prohlídne někdo kdo C5 rozumí... Ojetou C5 "bez investic" za 80-90tis, to chce mít teda zatraceně mazanýho anděla strážnýho.

Asi mᚠpravdu, lepší bude dát na rozum, než kupovat za málo peněz facelift a nemít rezervu na opravy.

Díky všem, kdyby někdo měl ještě nějaké rady, sem s nimi Asi tedy přestanu hladově koukat na C5 po faceliftu a budu hledat C5 1 ve slušném stavu tak, aby mi zbyla i nějaká rezerva. Dát maximum za auto a pak nemít rezervu na opravy je asi pitomost.
Jinak už mám poměrně jasno o motoru - všude, kde jsem četl názory na internetu, vychází nejlépe 2.2. Je silnější, spotřeba o proti 2.0 není nijak výrazně vyšší a pokud pak koupím ten karavan, určitě jí ocením. Takže hledám slušný C5 1, 2.2 HDi break.

05.10.2012 12:50 - Re: Koupě Citroenu C5 2510136
Tortugas
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 40
Beru jako standard, kdyz kupuju ojety auto, ze tak 20 tisic jde do auta hned po koupi a dalsich 20-30 behem cca pul roku. Pokud je to vic, tak zacinam remcat

05.10.2012 13:05 - Re: Koupě Citroenu C5 2510138
Tortugas
martinkol napsal(a):
Jinak už mám poměrně jasno o motoru - všude, kde jsem četl názory na internetu, vychází nejlépe 2.2. Je silnější, spotřeba o proti 2.0 není nijak výrazně vyšší a pokud pak koupím ten karavan, určitě jí ocením. Takže hledám slušný C5 1, 2.2 HDi break.

Vim, ze ses nakonec rozhodl pro C5I, ale pridam sve rozhodovani ohledne motoru.

Kamarad co mi dela auto pracuje v Citroenu a pri rozhodovani ohledne motoru mi nejvic doporucoval 2.0HDi a pak 2.2 HDi, ale to novejsi s biturbem. O 1.6 Hdi mi bylo sdeleno, ze bych s tim nebyl moc spokojenej, at uz z hlediska vykonu tak i z mensi spolehlivosti kdyz to ma vic najeto.

To je taky duvod proc jsem skoncil u C5 II a ne u novy C5, jelikoz v me cenove relaci se vyskytovaly pouzitelne pouze 1.6 Hdi, u kterych bych musel jit financne na krev, a kdyz jsem se asi se dvema projel, tak mi ta 1.6 prisla opravdu malo.

05.10.2012 13:12 - Re: Koupě Citroenu C5 2510139
Pablik1
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive BreakPočet příspěvků: 731

martinkol napsal(a):
Asi mᚠpravdu, lepší bude dát na rozum, než kupovat za málo peněz facelift a nemít rezervu na opravy. Díky všem, kdyby někdo měl ještě nějaké rady, sem s nimi Asi tedy přestanu hladově koukat na C5 po faceliftu a budu hledat C5 1 ve slušném stavu tak, aby mi zbyla i nějaká rezerva. Dát maximum za auto a pak nemít rezervu na opravy je asi pitomost. Jinak už mám poměrně jasno o motoru - všude, kde jsem četl názory na internetu, vychází nejlépe 2.2. Je silnější, spotřeba o proti 2.0 není nijak výrazně vyšší a pokud pak koupím ten karavan, určitě jí ocením. Takže hledám slušný C5 1, 2.2 HDi break.
je tady někde nit jakou motorizaci ale dle "Jumepa"jsou velice vydařené motory HDi 2,0 100kW.vysoký výkon rozumná spotřeba a kvalitní agregát jako takový.a jak někdo tady poznamenal po koupi ojetiny se během prvního roku do ní nasype až 30%peněz z ceny té ojetiny

05.10.2012 13:17 - Re: Koupě Citroenu C5 2510141
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
Tortugas napsal(a):
To je taky duvod proc jsem skoncil u C5 II a ne u novy C5, jelikoz v me cenove relaci se vyskytovaly pouzitelne pouze 1.6 Hdi, u kterych bych musel jit financne na krev, a kdyz jsem se asi se dvema projel, tak mi ta 1.6 prisla opravdu malo.

To jsi ale o generaci dál než tazatel, který se rozhodoval mezi C5I a C5II.
A 2.0HDI i 2.2HDi jsou v každé z těhle generací jiné motory. 2.0HDI 100kW se týká až C5 II.

05.10.2012 13:18 - Re: Koupě Citroenu C5 2510142
martinkol
Tortugas napsal(a):
Vim, ze ses nakonec rozhodl pro C5I, ale pridam sve rozhodovani ohledne motoru.

Kamarad co mi dela auto pracuje v Citroenu a pri rozhodovani ohledne motoru mi nejvic doporucoval 2.0HDi a pak 2.2 HDi, ale to novejsi s biturbem. O 1.6 Hdi mi bylo sdeleno, ze bych s tim nebyl moc spokojenej, at uz z hlediska vykonu tak i z mensi spolehlivosti kdyz to ma vic najeto.

super, dík za příspěvek. Jak říkám, budu kupovat zhruba za dva měsíce, takže pevně rozhodnutý zatím nejsem. Jediné, čím jsem si víceméně jistý je, že bude rozumné koupit C5 před faceliftem - za stejnou cenu seženu kvalitnější auto a zbude mi prostor pro servis.

Pablik1 napsal(a):
je tady někde nit jakou motorizaci ale dle "Jumepa"jsou velice vydařené motory HDi 2,0 100kW.vysoký výkon rozumná spotřeba a kvalitní agregát jako takový.a jak někdo tady poznamenal po koupi ojetiny se během prvního roku do ní nasype až 30%peněz z ceny té ojetiny

díky, vlákno "jakou motorizaci" mám právě rozečtené. Volbu motoru ještě důkladně zvážím.

Ach jo, my laici když kupujem auto to máme nehorázně těžký...

EDIT:

TomasT napsal(a):
A 2.0HDI i 2.2HDi jsou v každé z těhle generací jiné motory. 2.0HDI 100kW se týká až C5 II.

dobré vědět, dík

05.10.2012 13:23 - Re: Koupě Citroenu C5 2510144
Tortugas
Napsal jsem to trosku zmatene, ten prvni odstavec v prispevku byl myslen na C5 I & II. Vseobecne mi doporucoval 2.0 HDi, idealne 100kW, nebo klidne i ten starsi, co se tyka 2.2, tak ty starsi jsou pry oproti 2.0 vice nachylne na poruchy.

05.10.2012 13:58 - Re: Koupě Citroenu C5 2510150
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
blbost, teda pokial neberes za vaznu chybu prasknutu podtlakovu hadicku na ktore to hodne trpi, idealne ak prdne jedna, vymenit vsetky a je vystarano ...

vacsinou co riesim na tom motore podruchy su presne sposobene podtlakovymi hadickami a prkotinami ...

ide o to ze ked na to pozre nejaky clovek co robi bezne fauveee motory - max PD a zbadat "splet" hadiciek, tak je mimo a povie to co povie ...

05.10.2012 20:46 - Re: Koupě Citroenu C5 2510174
Hanz 397
Město: Česká Kamenice, Auto: Peugeot 508 SW GTPočet příspěvků: 2443

Pokud bys chtěl,tak ti můžu okouknout ten break za 60000. Mám to k němu cca 10km,tak kdyby za nic nestál,abys těch 160km nejezdil zbytečně... SZ?

05.10.2012 21:04 - Re: Koupě Citroenu C5 2510179
najk
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1537

jinak tahám taky karavan, spotřeba 9,1 až 9,5 l/100 km, krouták v poho, karavan má cca 1500 kg když je ložen, jinak v TP na kouli 75/1600 kg

05.10.2012 22:41 - Re: Koupě Citroenu C5 2510196
martinkol
Hanz 397 napsal(a):
Pokud bys chtěl,tak ti můžu okouknout ten break za 60000. Mám to k němu cca 10km,tak kdyby za nic nestál,abys těch 160km nejezdil zbytečně... SZ?

Díky moc za nabídku,ale zatím ještě počkám, jak jsem psal, nemám pohromadě peníze. Dokud nemám v ruce hotovst, tak se jen rozhlížím a hledám info Navíc s těmi 160km to je ještě horší - jsem sice z Milevska, ale bydlím v Žiaru nad Hronom (SK) = nějakých 600km

najk napsal(a):
jinak tahám taky karavan, spotřeba 9,1 až 9,5 l/100 km, krouták v poho, karavan má cca 1500 kg když je ložen, jinak v TP na kouli 75/1600 kg

super, díky za info. Karavan je pro mne ještě trochu budoucnost, zatím na něj nemám ani řidičák... Hlavní cíl je solidní C5 (mému Golfu III 1996 vyprší technická a aby prošel další, musel bych ho trochu opravit, jenže už se mi do něj nechce dávat peníze), karavan se poštěstí asi o rok později.

05.10.2012 22:41 - Re: Koupě Citroenu C5 2510197
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

Rumy napsal(a):

Já koupil C5 II 2 l HDI za 44000,-před rokem najeto 200tKm - bouchlá na předek - investice asi 20tKč do opravy(ještě by to 10. chtělo) jezdí rok bez investic (asi 30000Km ) a věřím že ještě rok bude(dle stavu a hodnot které jsem schopen vyčíst) - není to hezké auto ale bezproblémové.

|< < 1 ... 54 55 56 57 58 59 60 ... 198 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator