| | |
04.10.2012 22:56 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2510077
|
|
martinkol
|
Město: Milevsko, Auto: VW Golf III Variant | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Lidé dobří, poraďte mi, prosím
Potřebuji jiné auto. Mám na něj připraveno zhruba 80-90 Kč (maximálně jsem chopný jít na 100 000 Kč). Padla mi do oka C5, hodně jsem toho o ní přečetl, ale mám několik prostých otázek, na které jsem nenael odpověď.
MOTOR:: rozhoduji se mezi 2.0 HDi a 2.2 HDi - vzhledem k tomu, e dalí rok pak plánuji koupit karavan a mám v plánu trochu cestovat (= delí trasy), byla by ideální asi 2.2, e? Četl jsem na ni jen chválu. Větinou ale budu jezdit bez karavanu. Přesto si ale myslím, e s 2.2 nelápnu vedle, co?
MODEL:: je reálné za mou uvedenou cenu koupit C5 II ve sluném stavu a bez investic? Nebo nemám mít velké oči, a mám koupit starí typ C5 (před faceliftem)? Můete mi prosím zaslat několik "nadějných" bazarových C5 v mé cenové relaci, abych se podíval, jak je na tom nabídka? (bohuel nemám zkuenosti, a tak dobrý inzerát moc nepoznám, za tu cenu jsem C5II nael spoustu, ale kdoví co je to zač).
Zatím nejsem rozhodnut, ale chtěl bych nejspí break. I kdy sedan také není vůbec patný.
Díky vem, kdo pomohou bezradnému
Lidé dobří, poraďte mi, prosím :-)
Potřebuji jiné auto. Mám na něj připraveno zhruba 80-90 Kč (maximálně jsem chopný jít na 100 000 Kč). Padla mi do oka C5, hodně jsem toho o ní přečetl, ale mám několik prostých otázek, na které jsem nenael odpověď.
MOTOR:: rozhoduji se mezi 2.0 HDi a 2.2 HDi - vzhledem k tomu, e dalí rok pak plánuji koupit karavan a mám v plánu trochu cestovat (= delí trasy), byla by ideální asi 2.2, e? Četl jsem na ni jen chválu. Větinou ale budu jezdit bez karavanu. Přesto si ale myslím, e s 2.2 nelápnu vedle, co?
MODEL:: je reálné za mou uvedenou cenu koupit C5 II ve sluném stavu a bez investic? Nebo nemám mít velké oči, a mám koupit starí typ C5 (před faceliftem)? Můete mi prosím zaslat několik "nadějných" bazarových C5 v mé cenové relaci, abych se podíval, jak je na tom nabídka? (bohuel nemám zkuenosti, a tak dobrý inzerát moc nepoznám, za tu cenu jsem C5II nael spoustu, ale kdoví co je to zač).
Zatím nejsem rozhodnut, ale chtěl bych nejspí break. I kdy sedan také není vůbec patný.
Díky vem, kdo pomohou bezradnému :palec
|
|
04.10.2012 23:01 -
|
2510078
|
|
jumep
|
|
|
caka ta narocna cesta, v tejto cenovej kategorii je toho dosti dost, ale vsetko to ocakava servis a ma co to za sebou
co sa tyka motorizacie, je to na tebe, kazdy si tu odporuca to svoje, ja z hladiska vykonu a servisovatelnosti odporucam 2.2 pri starsom modeli a 2.0 pri facelifte
ako tu bolo uz nespocetne krat povedane, najdi si to co sa ti pozdava, hod link (je toho plny internet) a potom to co relativne schvalime chod pozret s niekym kto sa vyzna. ...
caka ta narocna cesta, v tejto cenovej kategorii je toho dosti dost, ale vsetko to ocakava servis a ma co to za sebou
co sa tyka motorizacie, je to na tebe, kazdy si tu odporuca to svoje, ja z hladiska vykonu a servisovatelnosti odporucam 2.2 pri starsom modeli a 2.0 pri facelifte
ako tu bolo uz nespocetne krat povedane, najdi si to co sa ti pozdava, hod link (je toho plny internet) a potom to co relativne schvalime chod pozret s niekym kto sa vyzna. ...
|
|
05.10.2012 00:53 -
|
2510089
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Facelift za 80-90 ? tak to muu svou c5 1 2002 hodit ze skály
Facelift za 80-90 ? tak to muu svou c5 1 2002 hodit ze skály:-))
|
|
05.10.2012 05:50 -
|
2510098
|
|
jruze
|
|
|
martinkol napsal(a): Lidé dobří, poraďte mi, prosím
Díky vem, kdo pomohou bezradnému
Podívej se do inzerce zde na clubu - je tam jeden sice 109 ale je to od člena clubu (alespoň bude moci nadávat veřejně na clubu ) a jestli to je jetě aktuální tak věřím e se dohodnete - a mám za to e od člena clubu bude mít větí jistotu ne u bazaru.
Podívej se do inzerce zde na clubu - je tam jeden sice 109 ale je to od člena clubu (alespoň bude moci nadávat veřejně na clubu:-)))) ) a jestli to je jetě aktuální tak věřím e se dohodnete - a mám za to e od člena clubu bude mít větí jistotu ne u bazaru.;-)
|
|
05.10.2012 09:07 -
|
2510101
|
|
Rumy
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Já koupil před rokem C5 II 2005, exclusive za 145 a během roka jsem do toho dalí desítky tisíc nasypal, a to jsem si myslel e kupuju auto v dobrym stavu - auto bylo relativně krátce předtím dotaeno z německa, kilometrovej nájezd 200tis.km ověřen v citroenu, nová spojka s dvouhmoákem. Ale tak nějak jsem s tím počítal, e první rok budu vychytávat problémy, s předchozím autem (xantia) jsem to taky tak měl. Doporučoval bych auto koupit tak, aby ti prostě zůstala rozumná rezerva na servis, počítat e to bude od začátku bezproblémovej kus je velký riziko i kdy ti to prohlídne někdo kdo C5 rozumí... Ojetou C5 "bez investic" za 80-90tis, to chce mít teda zatraceně mazanýho anděla stránýho.
Já koupil před rokem C5 II 2005, exclusive za 145 a během roka jsem do toho dalí desítky tisíc nasypal, a to jsem si myslel e kupuju auto v dobrym stavu - auto bylo relativně krátce předtím dotaeno z německa, kilometrovej nájezd 200tis.km ověřen v citroenu, nová spojka s dvouhmoákem. Ale tak nějak jsem s tím počítal, e první rok budu vychytávat problémy, s předchozím autem (xantia) jsem to taky tak měl. Doporučoval bych auto koupit tak, aby ti prostě zůstala rozumná rezerva na servis, počítat e to bude od začátku bezproblémovej kus je velký riziko i kdy ti to prohlídne někdo kdo C5 rozumí... Ojetou C5 "bez investic" za 80-90tis, to chce mít teda zatraceně mazanýho anděla stránýho.
|
|
05.10.2012 12:47 -
|
2510135
|
|
martinkol
|
|
|
jumep napsal(a): caka ta narocna cesta, v tejto cenovej kategorii je toho dosti dost, ale vsetko to ocakava servis a ma co to za sebou
jsem si vědom toho, e to bude náročné. Díky.
jardda napsal(a): Facelift za 80-90 ? tak to muu svou c5 1 2002 hodit ze skály
tak up Ne, to byl jen laický dotaz, vidím, e lepí bude C5 1
jruze napsal(a): Podívej se do inzerce zde na clubu - je tam jeden sice 109 ale je to od člena clubu (alespoň bude moci nadávat veřejně na clubu ) a jestli to je jetě aktuální tak věřím e se dohodnete - a mám za to e od člena clubu bude mít větí jistotu ne u bazaru.
díky, inzerce jsem si vůbec neviml... Moná jsem se patně vyjádřil, peníze zatím nemám, auto chci koupit za cca dva měsíce. Inzeráty budu sledovat.
Rumy napsal(a): Já koupil před rokem C5 II 2005, exclusive za 145 a během roka jsem do toho dalí desítky tisíc nasypal, a to jsem si myslel e kupuju auto v dobrym stavu - auto bylo relativně krátce předtím dotaeno z německa, kilometrovej nájezd 200tis.km ověřen v citroenu, nová spojka s dvouhmoákem. Ale tak nějak jsem s tím počítal, e první rok budu vychytávat problémy, s předchozím autem (xantia) jsem to taky tak měl. Doporučoval bych auto koupit tak, aby ti prostě zůstala rozumná rezerva na servis, počítat e to bude od začátku bezproblémovej kus je velký riziko i kdy ti to prohlídne někdo kdo C5 rozumí... Ojetou C5 "bez investic" za 80-90tis, to chce mít teda zatraceně mazanýho anděla stránýho.
Asi má pravdu, lepí bude dát na rozum, ne kupovat za málo peněz facelift a nemít rezervu na opravy.
Díky vem, kdyby někdo měl jetě nějaké rady, sem s nimi Asi tedy přestanu hladově koukat na C5 po faceliftu a budu hledat C5 1 ve sluném stavu tak, aby mi zbyla i nějaká rezerva. Dát maximum za auto a pak nemít rezervu na opravy je asi pitomost.
Jinak u mám poměrně jasno o motoru - vude, kde jsem četl názory na internetu, vychází nejlépe 2.2. Je silnějí, spotřeba o proti 2.0 není nijak výrazně vyí a pokud pak koupím ten karavan, určitě jí ocením. Take hledám sluný C5 1, 2.2 HDi break.
Asi má pravdu, lepí bude dát na rozum, ne kupovat za málo peněz facelift a nemít rezervu na opravy.
Díky vem, kdyby někdo měl jetě nějaké rady, sem s nimi :) Asi tedy přestanu hladově koukat na C5 po faceliftu a budu hledat C5 1 ve sluném stavu tak, aby mi zbyla i nějaká rezerva. Dát maximum za auto a pak nemít rezervu na opravy je asi pitomost.
Jinak u mám poměrně jasno o motoru - vude, kde jsem četl názory na internetu, vychází nejlépe 2.2. Je silnějí, spotřeba o proti 2.0 není nijak výrazně vyí a pokud pak koupím ten karavan, určitě jí ocením. Take hledám sluný C5 1, 2.2 HDi break. :)
|
|
05.10.2012 12:50 -
|
2510136
|
|
Tortugas
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Beru jako standard, kdyz kupuju ojety auto, ze tak 20 tisic jde do auta hned po koupi a dalsich 20-30 behem cca pul roku. Pokud je to vic, tak zacinam remcat
Beru jako standard, kdyz kupuju ojety auto, ze tak 20 tisic jde do auta hned po koupi a dalsich 20-30 behem cca pul roku. Pokud je to vic, tak zacinam remcat:-d
|
|
05.10.2012 13:05 -
|
2510138
|
|
Tortugas
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
martinkol napsal(a): Jinak u mám poměrně jasno o motoru - vude, kde jsem četl názory na internetu, vychází nejlépe 2.2. Je silnějí, spotřeba o proti 2.0 není nijak výrazně vyí a pokud pak koupím ten karavan, určitě jí ocením. Take hledám sluný C5 1, 2.2 HDi break.
Vim, ze ses nakonec rozhodl pro C5I, ale pridam sve rozhodovani ohledne motoru.
Kamarad co mi dela auto pracuje v Citroenu a pri rozhodovani ohledne motoru mi nejvic doporucoval 2.0HDi a pak 2.2 HDi, ale to novejsi s biturbem. O 1.6 Hdi mi bylo sdeleno, ze bych s tim nebyl moc spokojenej, at uz z hlediska vykonu tak i z mensi spolehlivosti kdyz to ma vic najeto.
To je taky duvod proc jsem skoncil u C5 II a ne u novy C5, jelikoz v me cenove relaci se vyskytovaly pouzitelne pouze 1.6 Hdi, u kterych bych musel jit financne na krev, a kdyz jsem se asi se dvema projel, tak mi ta 1.6 prisla opravdu malo.
Jinak u mám poměrně jasno o motoru - vude, kde jsem četl názory na internetu, vychází nejlépe 2.2. Je silnějí, spotřeba o proti 2.0 není nijak výrazně vyí a pokud pak koupím ten karavan, určitě jí ocením. Take hledám sluný C5 1, 2.2 HDi break. :)
Vim, ze ses nakonec rozhodl pro C5I, ale pridam sve rozhodovani ohledne motoru.
Kamarad co mi dela auto pracuje v Citroenu a pri rozhodovani ohledne motoru mi nejvic doporucoval 2.0HDi a pak 2.2 HDi, ale to novejsi s biturbem. O 1.6 Hdi mi bylo sdeleno, ze bych s tim nebyl moc spokojenej, at uz z hlediska vykonu tak i z mensi spolehlivosti kdyz to ma vic najeto.
To je taky duvod proc jsem skoncil u C5 II a ne u novy C5, jelikoz v me cenove relaci se vyskytovaly pouzitelne pouze 1.6 Hdi, u kterych bych musel jit financne na krev, a kdyz jsem se asi se dvema projel, tak mi ta 1.6 prisla opravdu malo.
|
|
05.10.2012 13:12 -
|
2510139
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
martinkol napsal(a): Asi má pravdu, lepí bude dát na rozum, ne kupovat za málo peněz facelift a nemít rezervu na opravy. Díky vem, kdyby někdo měl jetě nějaké rady, sem s nimi Asi tedy přestanu hladově koukat na C5 po faceliftu a budu hledat C5 1 ve sluném stavu tak, aby mi zbyla i nějaká rezerva. Dát maximum za auto a pak nemít rezervu na opravy je asi pitomost. Jinak u mám poměrně jasno o motoru - vude, kde jsem četl názory na internetu, vychází nejlépe 2.2. Je silnějí, spotřeba o proti 2.0 není nijak výrazně vyí a pokud pak koupím ten karavan, určitě jí ocením. Take hledám sluný C5 1, 2.2 HDi break. je tady někde nit jakou motorizaci ale dle "Jumepa"jsou velice vydařené motory HDi 2,0 100kW.vysoký výkon rozumná spotřeba a kvalitní agregát jako takový.a jak někdo tady poznamenal po koupi ojetiny se během prvního roku do ní nasype a 30%peněz z ceny té ojetiny
Asi má pravdu, lepí bude dát na rozum, ne kupovat za málo peněz facelift a nemít rezervu na opravy. Díky vem, kdyby někdo měl jetě nějaké rady, sem s nimi :) Asi tedy přestanu hladově koukat na C5 po faceliftu a budu hledat C5 1 ve sluném stavu tak, aby mi zbyla i nějaká rezerva. Dát maximum za auto a pak nemít rezervu na opravy je asi pitomost. Jinak u mám poměrně jasno o motoru - vude, kde jsem četl názory na internetu, vychází nejlépe 2.2. Je silnějí, spotřeba o proti 2.0 není nijak výrazně vyí a pokud pak koupím ten karavan, určitě jí ocením. Take hledám sluný C5 1, 2.2 HDi break. :) je tady někde nit jakou motorizaci ale dle "Jumepa"jsou velice vydařené motory HDi 2,0 100kW.vysoký výkon rozumná spotřeba a kvalitní agregát jako takový.a jak někdo tady poznamenal po koupi ojetiny se během prvního roku do ní nasype a 30%peněz z ceny té ojetiny :-(
|
|
05.10.2012 13:17 -
|
2510141
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tortugas napsal(a): To je taky duvod proc jsem skoncil u C5 II a ne u novy C5, jelikoz v me cenove relaci se vyskytovaly pouzitelne pouze 1.6 Hdi, u kterych bych musel jit financne na krev, a kdyz jsem se asi se dvema projel, tak mi ta 1.6 prisla opravdu malo.
To jsi ale o generaci dál ne tazatel, který se rozhodoval mezi C5I a C5II.
A 2.0HDI i 2.2HDi jsou v kadé z těhle generací jiné motory. 2.0HDI 100kW se týká a C5 II.
To jsi ale o generaci dál ne tazatel, který se rozhodoval mezi C5I a C5II.
A 2.0HDI i 2.2HDi jsou v kadé z těhle generací jiné motory. 2.0HDI 100kW se týká a C5 II.
|
|
05.10.2012 13:18 -
|
2510142
|
|
martinkol
|
|
|
Tortugas napsal(a): Vim, ze ses nakonec rozhodl pro C5I, ale pridam sve rozhodovani ohledne motoru.
super, dík za příspěvek. Jak říkám, budu kupovat zhruba za dva měsíce, take pevně rozhodnutý zatím nejsem. Jediné, čím jsem si víceméně jistý je, e bude rozumné koupit C5 před faceliftem - za stejnou cenu seenu kvalitnějí auto a zbude mi prostor pro servis.
Pablik1 napsal(a): je tady někde nit jakou motorizaci ale dle "Jumepa"jsou velice vydařené motory HDi 2,0 100kW.vysoký výkon rozumná spotřeba a kvalitní agregát jako takový.a jak někdo tady poznamenal po koupi ojetiny se během prvního roku do ní nasype a 30%peněz z ceny té ojetiny
díky, vlákno "jakou motorizaci" mám právě rozečtené. Volbu motoru jetě důkladně zváím.
Ach jo, my laici kdy kupujem auto to máme nehorázně těký...
EDIT:
TomasT napsal(a): A 2.0HDI i 2.2HDi jsou v kadé z těhle generací jiné motory. 2.0HDI 100kW se týká a C5 II.
dobré vědět, dík
dobré vědět, dík
|
|
05.10.2012 13:23 -
|
2510144
|
|
Tortugas
|
|
|
Napsal jsem to trosku zmatene, ten prvni odstavec v prispevku byl myslen na C5 I & II. Vseobecne mi doporucoval 2.0 HDi, idealne 100kW, nebo klidne i ten starsi, co se tyka 2.2, tak ty starsi jsou pry oproti 2.0 vice nachylne na poruchy.
Napsal jsem to trosku zmatene, ten prvni odstavec v prispevku byl myslen na C5 I & II. Vseobecne mi doporucoval 2.0 HDi, idealne 100kW, nebo klidne i ten starsi, co se tyka 2.2, tak ty starsi jsou pry oproti 2.0 vice nachylne na poruchy.
|
|
05.10.2012 13:58 -
|
2510150
|
|
jumep
|
|
|
blbost, teda pokial neberes za vaznu chybu prasknutu podtlakovu hadicku na ktore to hodne trpi, idealne ak prdne jedna, vymenit vsetky a je vystarano ...
vacsinou co riesim na tom motore podruchy su presne sposobene podtlakovymi hadickami a prkotinami ...
ide o to ze ked na to pozre nejaky clovek co robi bezne fauveee motory - max PD a zbadat "splet" hadiciek, tak je mimo a povie to co povie ...
blbost, teda pokial neberes za vaznu chybu prasknutu podtlakovu hadicku na ktore to hodne trpi, idealne ak prdne jedna, vymenit vsetky a je vystarano ...
vacsinou co riesim na tom motore podruchy su presne sposobene podtlakovymi hadickami a prkotinami ...
ide o to ze ked na to pozre nejaky clovek co robi bezne fauveee motory - max PD a zbadat "splet" hadiciek, tak je mimo a povie to co povie ...
|
|
05.10.2012 20:46 -
|
2510174
|
|
Hanz 397
|
|
|
Pokud bys chtěl,tak ti můu okouknout ten break za 60000. Mám to k němu cca 10km,tak kdyby za nic nestál,abys těch 160km nejezdil zbytečně... SZ?
Pokud bys chtěl,tak ti můu okouknout ten break za 60000. Mám to k němu cca 10km,tak kdyby za nic nestál,abys těch 160km nejezdil zbytečně... SZ?
|
|
05.10.2012 21:04 -
|
2510179
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jinak tahám taky karavan, spotřeba 9,1 a 9,5 l/100 km, krouták v poho, karavan má cca 1500 kg kdy je loen, jinak v TP na kouli 75/1600 kg
jinak tahám taky karavan, spotřeba 9,1 a 9,5 l/100 km, krouták v poho, karavan má cca 1500 kg kdy je loen, jinak v TP na kouli 75/1600 kg ;-)
|
|
05.10.2012 22:41 -
|
2510196
|
|
martinkol
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Pokud bys chtěl,tak ti můu okouknout ten break za 60000. Mám to k němu cca 10km,tak kdyby za nic nestál,abys těch 160km nejezdil zbytečně... SZ?
Díky moc za nabídku,ale zatím jetě počkám, jak jsem psal, nemám pohromadě peníze. Dokud nemám v ruce hotovst, tak se jen rozhlíím a hledám info Navíc s těmi 160km to je jetě horí - jsem sice z Milevska, ale bydlím v iaru nad Hronom (SK) = nějakých 600km
najk napsal(a): jinak tahám taky karavan, spotřeba 9,1 a 9,5 l/100 km, krouták v poho, karavan má cca 1500 kg kdy je loen, jinak v TP na kouli 75/1600 kg
super, díky za info. Karavan je pro mne jetě trochu budoucnost, zatím na něj nemám ani řidičák... Hlavní cíl je solidní C5 (mému Golfu III 1996 vyprí technická a aby proel dalí, musel bych ho trochu opravit, jene u se mi do něj nechce dávat peníze), karavan se potěstí asi o rok později.
super, díky za info. Karavan je pro mne jetě trochu budoucnost, zatím na něj nemám ani řidičák... :) Hlavní cíl je solidní C5 (mému Golfu III 1996 vyprí technická a aby proel dalí, musel bych ho trochu opravit, jene u se mi do něj nechce dávat peníze), karavan se potěstí asi o rok později.
|
|
05.10.2012 22:41 -
|
2510197
|
|
jruze
|
|
|
Rumy napsal(a): Já koupil před rokem C5 II 2005, exclusive za 145 a během roka jsem do toho dalí desítky tisíc nasypal, a to jsem si myslel e kupuju auto v dobrym stavu - auto bylo relativně krátce předtím dotaeno z německa, kilometrovej nájezd 200tis.km ověřen v citroenu, nová spojka s dvouhmoákem. Ale tak nějak jsem s tím počítal, e první rok budu vychytávat problémy, s předchozím autem (xantia) jsem to taky tak měl. Doporučoval bych auto koupit tak, aby ti prostě zůstala rozumná rezerva na servis, počítat e to bude od začátku bezproblémovej kus je velký riziko i kdy ti to prohlídne někdo kdo C5 rozumí... Ojetou C5 "bez investic" za 80-90tis, to chce mít teda zatraceně mazanýho anděla stránýho.
Já koupil C5 II 2 l HDI za 44000,-před rokem najeto 200tKm - bouchlá na předek - investice asi 20tKč do opravy(jetě by to 10. chtělo) jezdí rok bez investic (asi 30000Km ) a věřím e jetě rok bude(dle stavu a hodnot které jsem schopen vyčíst) - není to hezké auto ale bezproblémové.
Já koupil C5 II 2 l HDI za 44000,-před rokem najeto 200tKm - bouchlá na předek - investice asi 20tKč do opravy(jetě by to 10. chtělo) jezdí rok bez investic (asi 30000Km ) a věřím e jetě rok bude(dle stavu a hodnot které jsem schopen vyčíst) - není to hezké auto ale bezproblémové.
|
|
| |
|
|