| | |
27.08.2012 21:34 -
Re: Rady před koupí nové C5
|
2501713
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Lepený sklo neznamená e je přilepený k rámu okna, ale e je ze dvou vrstev a ty jsou k sobě slepený pryskyřicí. Dnes asi existujou plně syntetický materiály mezi skly, který mají opticky podobný vlastnosti, jako původně pouívaný "kanadský balzám", co byla přírodní pryskyřice snad z nějakýho stromu. lo o to, e měla minimální lom světla.
Lepený sklo neznamená e je přilepený k rámu okna, ale e je ze dvou vrstev a ty jsou k sobě slepený pryskyřicí. Dnes asi existujou plně syntetický materiály mezi skly, který mají opticky podobný vlastnosti, jako původně pouívaný "kanadský balzám", co byla přírodní pryskyřice snad z nějakýho stromu. lo o to, e měla minimální lom světla.
|
|
27.08.2012 21:44 -
|
2501715
|
|
LishaoTao
|
|
|
Jak jsem tu předtím psal, e mi mění sklo jednou za rok, u CCčka mi ho měnili u 2x a pokadé si auto odnese nějaký rámek, jak to staré lepidlo pilaj - mám jeden krábanec na palubce a jeden na A sloupku. Ale s tím se asi nedá nic dělat. Kdy jsem viděl, co to obnáí, divím se, e to nezhuntujou víc.. To ta koená palubka bude vypadat
Máte tu někdo C5 s tou Criollo kůí?
Jak jsem tu předtím psal, e mi mění sklo jednou za rok, u CCčka mi ho měnili u 2x a pokadé si auto odnese nějaký rámek, jak to staré lepidlo pilaj - mám jeden krábanec na palubce a jeden na A sloupku. Ale s tím se asi nedá nic dělat. Kdy jsem viděl, co to obnáí, divím se, e to nezhuntujou víc.. To ta koená palubka bude vypadat :-(
|
|
27.08.2012 21:53 -
|
2501721
|
|
Hanz 397
|
|
|
LishaoTao napsal(a): Jak jsem tu předtím psal, e mi mění sklo jednou za rok, u CCčka mi ho měnili u 2x a pokadé si auto odnese nějaký rámek, jak to staré lepidlo pilaj - mám jeden krábanec na palubce a jeden na A sloupku. Ale s tím se asi nedá nic dělat. Kdy jsem viděl, co to obnáí, divím se, e to nezhuntujou víc.. To ta koená palubka bude vypadat
Tak jezdi jinam na výměny oken. Kdy si dají pozor,tak nemůou nic pokodit(i kdy kdo nic nedělá,nic nezkazí...) a kdy se mi náhodou povede někde uklouznout,tak to holt nechám na své náklady opravit a nedám to přeci zákazníkovi pokozené... .
Tak jezdi jinam na výměny oken. Kdy si dají pozor,tak nemůou nic pokodit(i kdy kdo nic nedělá,nic nezkazí...) a kdy se mi náhodou povede někde uklouznout,tak to holt nechám na své náklady opravit a nedám to přeci zákazníkovi pokozené... :-o .
|
|
27.08.2012 22:01 -
|
2501722
|
|
jumep
|
|
|
pokial viem pouziva sa dnes v tom skle PET
ak by nebolo lepene tak ta rovno zabije pri mensej kolizii
kalene (pri urcitom uhle slnecnych lucov je vidiet ako je farebne) by sa rozsypalo na kocecky (naposledy som to videl tusim na wartburgu ) a tie su nebezpecne tak ze by ta dorezali, nehovoriac o kamienku ktory ked by ti do toho strelil tak v 140 keby ta zasypali kocecky tak sa niekde vysipes a prides o oci
nekalene - nelepene - by dopadlo rovnako ako ked rozbijes klasicke okno, velke crepy, ktore by pripadneho pasaziera rozrezali ...
preto je lepene povinne aby pri naraze a poskodeni zostalo cele ...
ostatne moze byt akusticke, atermicke a este neviem ake, ale lepene je vzdy a musi byt, inak je nebezpecne a ziadne auto uz od neviem akeho roku by s takym sklom nedostalo certifikat
pokial viem pouziva sa dnes v tom skle PET
ak by nebolo lepene tak ta rovno zabije pri mensej kolizii
kalene (pri urcitom uhle slnecnych lucov je vidiet ako je farebne) by sa rozsypalo na kocecky (naposledy som to videl tusim na wartburgu :) ) a tie su nebezpecne tak ze by ta dorezali, nehovoriac o kamienku ktory ked by ti do toho strelil tak v 140 keby ta zasypali kocecky tak sa niekde vysipes a prides o oci
nekalene - nelepene - by dopadlo rovnako ako ked rozbijes klasicke okno, velke crepy, ktore by pripadneho pasaziera rozrezali ...
preto je lepene povinne aby pri naraze a poskodeni zostalo cele ...
ostatne moze byt akusticke, atermicke a este neviem ake, ale lepene je vzdy a musi byt, inak je nebezpecne a ziadne auto uz od neviem akeho roku by s takym sklom nedostalo certifikat
|
|
27.08.2012 22:11 -
|
2501724
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Já mam pocit, e se tu bavíme o koze a o voze.. Podle mě Lishao myslel lepený to, e jsou skla přilepená k autu a ne jen "zastrkaná" v bausetu okolo.. kalená okna byla snad u ve 105ce, o tom ádná..
Já mam pocit, e se tu bavíme o koze a o voze.. :-) Podle mě Lishao myslel lepený to, e jsou skla přilepená k autu a ne jen "zastrkaná" v bausetu okolo.. kalená okna byla snad u ve 105ce, o tom ádná.. ;-)
|
|
27.08.2012 22:20 -
|
2501729
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Uvidíme, třeba se jetě vyjádří. Ale i v tomto případě si myslím, e přední skla se do aut lepí u taky nejmíň 15 let.
A naopak, ve 105ce u kalená okna nebyla .
Uvidíme, třeba se jetě vyjádří. Ale i v tomto případě si myslím, e přední skla se do aut lepí u taky nejmíň 15 let.
A naopak, ve 105ce u kalená okna nebyla :-).
|
|
27.08.2012 22:46 -
|
2501750
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Jj, tou 105 si nejsem jistej, co se týče kalu.. Jinak nelepení skla k autu, jak sem psal dřív, znám naposled z felicie, novějí auto u prostě má sklo přilepený k autu. Stejně jako kadý čelní autosklo, kdy se do něj flákne baseballkou, tak se nerozlítá, ale prohne a rozkostičkuje.. Zkrátka auta bez tohohle kostičkování a přilepení k autu se prostě u pěkně dlouho nedělaj.. (nemám tedy info o Tata nano apod.. )
Jj, tou 105 si nejsem jistej, co se týče kalu.. Jinak nelepení skla k autu, jak sem psal dřív, znám naposled z felicie, novějí auto u prostě má sklo přilepený k autu. Stejně jako kadý čelní autosklo, kdy se do něj flákne baseballkou, tak se nerozlítá, ale prohne a rozkostičkuje.. ;-) Zkrátka auta bez tohohle kostičkování a přilepení k autu se prostě u pěkně dlouho nedělaj.. (nemám tedy info o Tata nano apod.. ;-) )
|
|
27.08.2012 23:14 -
|
2501759
|
|
LishaoTao
|
|
|
Myslel jsem lepená skla jako lepená ze dvou vrstev. Přiznám se, e nevím, e skla na novějích vozech byla někdy ke karoserii chycená jinak ne lepením. Teda u multikáry bylo kolem skla těsnění a bylo to nacpané do rámu. A nebo u zetoru, tam je myslím přiroubované Já jsem u kadého auta měl sklo zatím přilepené k rámu auta.
A to, e kdy něco pokrábou, tak to vymění, no praxe je jiná. Ten sloupek nechám vyměnit, a teď půjdu na garančku, to mě tve, ale ta kráblá palubka není z místa řidiče vidět a tak na to porád nekoukám a dá se to
Jetě mě napadlo, jaký je rozdíl mezi krajními polohami podvozku? Někde jsem četl 60mm, někde 70mm.. Jinde zase něco jiného.. A sedan nemá v kufru tu lampičku jako tourer? A má sedan to tlačítko jako tourer, e kdy nakládám něco hoodně těkého, tak si auto sjede dolů?
Myslel jsem lepená skla jako lepená ze dvou vrstev. Přiznám se, e nevím, e skla na novějích vozech byla někdy ke karoserii chycená jinak ne lepením. Teda u multikáry bylo kolem skla těsnění a bylo to nacpané do rámu. A nebo u zetoru, tam je myslím přiroubované :D Já jsem u kadého auta měl sklo zatím přilepené k rámu auta.
A to, e kdy něco pokrábou, tak to vymění, no praxe je jiná. Ten sloupek nechám vyměnit, a teď půjdu na garančku, to mě tve, ale ta kráblá palubka není z místa řidiče vidět a tak na to porád nekoukám a dá se to :)
Jetě mě napadlo, jaký je rozdíl mezi krajními polohami podvozku? Někde jsem četl 60mm, někde 70mm.. Jinde zase něco jiného.. A sedan nemá v kufru tu lampičku jako tourer? A má sedan to tlačítko jako tourer, e kdy nakládám něco hoodně těkého, tak si auto sjede dolů?
|
|
27.08.2012 23:28 -
|
2501760
|
|
jruze
|
|
|
105 - v gumě a kalené lepené.Naposledy v gumě z citroenů měla CX.Nekalené,ale lepené a v gumě měl koda spartak,felicie,1202.... (čelní skla) ostatní jsou kalené třítivé od tuím 60. let.
V čelních sklech co vím je vdy folie-dříve se pouívaly fólie různého zabarvení(tónovaná skla)dnes tuím zabarvují přímo sklo,nebo jako u citroenu pokovené.
105 - v gumě a kalené lepené.Naposledy v gumě z citroenů měla CX.Nekalené,ale lepené a v gumě měl koda spartak,felicie,1202....;-) (čelní skla) ostatní jsou kalené třítivé od tuím 60. let.
V čelních sklech co vím je vdy folie-dříve se pouívaly fólie různého zabarvení(tónovaná skla)dnes tuím zabarvují přímo sklo,nebo jako u citroenu pokovené.
|
|
28.08.2012 08:04 -
|
2501766
|
|
JaMat
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 115 |
|
|
LishaoTao napsal(a): Jak jsem tu předtím psal, e mi mění sklo jednou za rok, u CCčka mi ho měnili u 2x a pokadé si auto odnese nějaký rámek, jak to staré lepidlo pilaj - mám jeden krábanec na palubce a jeden na A sloupku. Ale s tím se asi nedá nic dělat. Kdy jsem viděl, co to obnáí, divím se, e to nezhuntujou víc.. To ta koená palubka bude vypadat
Malé pavoučky v okně lze i opravit. Stojí to asi tisícovku, nepokodí antikorozní ochranu na rámu okna a nepokodí ani přístrojovku
.link.
Neviml jsem si, jestli někdo odpověděl ohledně začerněných světel:
2008-2010 má světle červeno - růová .link.
v roce 2010 byla změna, nově se začaly montovat tmavě červeno - edá .link.
Malé pavoučky v okně lze i opravit. Stojí to asi tisícovku, nepokodí antikorozní ochranu na rámu okna a nepokodí ani přístrojovku :-)
http://www.google.cz/search?q=opravy+prasklin+autoskel
2008-2010 má světle červeno - růová http://im.sauto.cz/image/201205/1516/88/4fb27ff188ca3d72b5c80000.jpg?type=im2
v roce 2010 byla změna, nově se začaly montovat tmavě červeno - edá http://im.sauto.cz/image/201207/1010/5e/4ffbffa25e2d7825a6ec0000.jpg?type=im2
|
|
28.08.2012 08:11 -
|
2501769
|
|
jruze
|
|
|
JaMat napsal(a): Malé pavoučky v okně lze i opravit. Stojí to asi tisícovku, nepokodí antikorozní ochranu na rámu okna a nepokodí ani přístrojovku
.link.
2008-2010 má světle červeno - růová .link.
v roce 2010 byla změna, nově se začaly montovat tmavě červeno - edá .link.
To ano - dají se opravovat(a opravují),ale podle vyhláky se správně nesmí opravovat praskliny v zorném poli (dochází k jinému lomu světla-??) - v tomto případě je pojiovna(pokud je okno pojitěné) povinná uznat okno na výměnu.
To ano - dají se opravovat(a opravují),ale podle vyhláky se správně nesmí opravovat praskliny v zorném poli (dochází k jinému lomu světla-??) - v tomto případě je pojiovna(pokud je okno pojitěné) povinná uznat okno na výměnu.
|
|
28.08.2012 08:27 -
|
2501773
|
|
JaMat
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 115 |
|
|
Dnes u je moné (ale uznávám, e stále vyhlákou zakázané) opravovat i v zorném poli - opravárenská technologie pokročila o kousek dál a dnes u je z pavoučka moné odstranit vechny nečistoty a tmelit materiálem se stejným lomem světla (dokonce existuje více tmelů na různá okna dle indexu lomu)
Dnes u je moné (ale uznávám, e stále vyhlákou zakázané) opravovat i v zorném poli - opravárenská technologie pokročila o kousek dál a dnes u je z pavoučka moné odstranit vechny nečistoty a tmelit materiálem se stejným lomem světla (dokonce existuje více tmelů na různá okna dle indexu lomu)
|
|
28.08.2012 09:10 -
|
2501782
|
|
LishaoTao
|
|
|
JaMat - jene opravu okna mi pojiovna neproplatí a tak si nechám z pojistky vyměnit sklo celé, a kdy je těch ukanců víc, větinou na jaře, kdy u jsou silnice uklizené od posypu a dalího nepořádku. Navíc tím lepením okno přeci ztrácí svou odolnost. U jednoho ukanečku to je asi jedno, ale u víc u to musí být znát.
Ty sady na opravu jsou na netu běně k zakoupení - stojej kolem 15t a jestli si servis vezme 1000Kč za jednoho pavouka, tak i s hodinou práce jsou to celkem easy money
JaMat - jene opravu okna mi pojiovna neproplatí a tak si nechám z pojistky vyměnit sklo celé, a kdy je těch ukanců víc, větinou na jaře, kdy u jsou silnice uklizené od posypu a dalího nepořádku. Navíc tím lepením okno přeci ztrácí svou odolnost. U jednoho ukanečku to je asi jedno, ale u víc u to musí být znát.
Ty sady na opravu jsou na netu běně k zakoupení - stojej kolem 15t a jestli si servis vezme 1000Kč za jednoho pavouka, tak i s hodinou práce jsou to celkem easy money :D
|
|
28.08.2012 12:42 -
|
2501827
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Co jsem naposledy četl o tomto opravování oken, tak měli napsáno, e skla opravují jen do nějaké velikosti(nepamatuju čísla), jen nějaké druhy pokození a maximálně jedno pokození na skle..
BTW: Docela pěkná starost vybírat mezi autama takový kategorie..
Co jsem naposledy četl o tomto opravování oken, tak měli napsáno, e skla opravují jen do nějaké velikosti(nepamatuju čísla), jen nějaké druhy pokození a maximálně jedno pokození na skle.. ;)
BTW: Docela pěkná starost vybírat mezi autama takový kategorie.. :palec
|
|
28.08.2012 18:38 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2501916
|
|
OneGin
|
Město: Velký Krtí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Zdravím
Píem sem prvý krát, aj ked s C5 skúsenosti nemám, ale dva citroeny v rodine máme a to saxo 1.5D 2001 a C4 2.0HDI RHR 2005 (prezentované v citroen klub CZ, nick erik). Doteraz bolo vetko ok, kým som sa nepreviezol na C5 III 2.2 HDI biturbo v hydre. To ma dostalo a povedal som ze taký kočiar musím mat : D. Hladam ročníky od 2008 a vyie, nevadí ked to bude o 1,2 alebo 8 mesiacov , počkam na toho pravého.
Uvazoval som aj nad motorom 2.0HDI RHR ale ked to mam v C4 tak nechcem mat horiu dynamiku a druhá alternatíva je 2.7HDI, ale tam uz tá spotreba je viac.
Chcem sa opýtat aký motor je 2.2HDI (s 2.0HDI velká spokojnost má 220000km) či je to čisto PSA motor,alebo tam má prsty aj ford, lebo mám dvoch známich s fordami 2l a majú tie isté poruchy piliny v o vstrekoch a čerpadlach, dokonca aj po repase, takze tomu by som sa rád vyhol.
Dalej o čo je kontukčne zlozitejí ako RHR, len tým ze má dve turbá bez VGT?
Sú nejaké rozdiely v hydroaktívnom pruzení, alebo to majú vetky rovnaké?
Dakujem za odpovede a dúfam ze sa aj ja čoskoro stanem plnohodnotným členom klubu
Zdravím
Píem sem prvý krát, aj ked s C5 skúsenosti nemám, ale dva citroeny v rodine máme a to saxo 1.5D 2001 a C4 2.0HDI RHR 2005 (prezentované v citroen klub CZ, nick erik). Doteraz bolo vetko ok, kým som sa nepreviezol na C5 III 2.2 HDI biturbo v hydre. To ma dostalo a povedal som ze taký kočiar musím mat : D. Hladam ročníky od 2008 a vyie, nevadí ked to bude o 1,2 alebo 8 mesiacov , počkam na toho pravého.
Uvazoval som aj nad motorom 2.0HDI RHR ale ked to mam v C4 tak nechcem mat horiu dynamiku a druhá alternatíva je 2.7HDI, ale tam uz tá spotreba je viac.
Chcem sa opýtat aký motor je 2.2HDI (s 2.0HDI velká spokojnost má 220000km) či je to čisto PSA motor,alebo tam má prsty aj ford, lebo mám dvoch známich s fordami 2l a majú tie isté poruchy piliny v o vstrekoch a čerpadlach, dokonca aj po repase, takze tomu by som sa rád vyhol.
Dalej o čo je kontukčne zlozitejí ako RHR, len tým ze má dve turbá bez VGT?
Sú nejaké rozdiely v hydroaktívnom pruzení, alebo to majú vetky rovnaké?
Dakujem za odpovede a dúfam ze sa aj ja čoskoro stanem plnohodnotným členom klubu;-)
|
|
28.08.2012 20:32 -
|
2501965
|
|
jumep
|
|
|
RHR sa montoval len zozaciatku, potom bol nahradeny RHJ - zaklad ten isty, ale delphi vstrekovace a upraveny na 103kw
2.2 ma bosch piezovstrekovace a konstrukcne je troska zlozitejsie (motoricka skrtiaca klapka, lambda, biturbo ovladane 4 podtlakmi - mal som zato ze tento motor bol pre bmw, ale vraj nie - isto viem ze sa pouziva v land roveri a este par znackovejsich znackach
rovnako na tom motore bol robeny facelift, co konkretne neviem, akurat isto je zvyseny vykon
RHR sa montoval len zozaciatku, potom bol nahradeny RHJ - zaklad ten isty, ale delphi vstrekovace a upraveny na 103kw
2.2 ma bosch piezovstrekovace a konstrukcne je troska zlozitejsie (motoricka skrtiaca klapka, lambda, biturbo ovladane 4 podtlakmi - mal som zato ze tento motor bol pre bmw, ale vraj nie - isto viem ze sa pouziva v land roveri a este par znackovejsich znackach :)
rovnako na tom motore bol robeny facelift, co konkretne neviem, akurat isto je zvyseny vykon :)
|
|
28.08.2012 20:56 -
|
2501977
|
|
LishaoTao
|
|
|
Tohle mi hlava nebere. To by se sem nevelo jedno aktivní téma navíc a muselo se to nakopírovat do veobecné diskuze? Co to je za kravinu, teď aby se v tom prase vyznalo, kdo na co odpovídá. Kdo píe odpovědi mě a kdo ne. Kdyby to téma nebylo aktivní, neřeknu ani prd, ale tohle, sorry, fakt nechápu.
Tohle mi hlava nebere. To by se sem nevelo jedno aktivní téma navíc a muselo se to nakopírovat do veobecné diskuze? Co to je za kravinu, teď aby se v tom prase vyznalo, kdo na co odpovídá. Kdo píe odpovědi mě a kdo ne. Kdyby to téma nebylo aktivní, neřeknu ani prd, ale tohle, sorry, fakt nechápu.
|
|
30.08.2012 08:58 -
|
2502253
|
|
LishaoTao
|
|
|
najk : nadchl mě Tvůj přístup. Kaji se a polepím se.
Nevíte někdo, zda ten alcantarový strop je ke Criollu vdycky? Ptal jsem se u dvou Citr prodejců a nebyli schopni mi odpovědět. Viděl jsem fotky jedné C5, která měla na stropě ten klasický hadr.
A nevíte někdo, zda jde odblokovat to video za jízdy? U MB a VW se dá přes diagnostiku posunout rychlost, při které se vypíná obraz, pak běí jen zvuk. Defaultně je tam hodnota 5km/hod, ale dá se tam naukat cokoli
Díky, Tao
najk : nadchl mě Tvůj přístup. Kaji se a polepím se.
Nevíte někdo, zda ten alcantarový strop je ke Criollu vdycky? Ptal jsem se u dvou Citr prodejců a nebyli schopni mi odpovědět. Viděl jsem fotky jedné C5, která měla na stropě ten klasický hadr.
A nevíte někdo, zda jde odblokovat to video za jízdy? U MB a VW se dá přes diagnostiku posunout rychlost, při které se vypíná obraz, pak běí jen zvuk. Defaultně je tam hodnota 5km/hod, ale dá se tam naukat cokoli :)
Díky, Tao
|
|
30.08.2012 12:00 -
|
2502277
|
|
Pavelbbk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Ono bezmále 1,2m pro mě není málo peněz. I kdy mám na auto slevu. Pořád jsou to velký prachy
C5 za 1,2mil ? V dnení době ? To jsi ílenec Obra se přímo na importéra a bude za cca 700 - 800t dá se dostat a na 35% slevy z ceny bez DPH . Za ty prachy bych neváhal ani vteřinu a koupil bych BMW
Ono bezmále 1,2m pro mě není málo peněz. I kdy mám na auto slevu. Pořád jsou to velký prachy
C5 za 1,2mil ? V dnení době ? To jsi ílenec :-)))) Obra se přímo na importéra a bude za cca 700 - 800t dá se dostat a na 35% slevy z ceny bez DPH . Za ty prachy bych neváhal ani vteřinu a koupil bych BMW
|
|
| |
|
|