Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Koupě Citroenu C5
|< < 1 ... 51 52 53 54 55 56 57 ... 198 > >|
27.08.2012 21:34 - Re: Rady před koupí nové C5 2501713
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Lepený sklo neznamená že je přilepený k rámu okna, ale že je ze dvou vrstev a ty jsou k sobě slepený pryskyřicí. Dnes asi existujou plně syntetický materiály mezi skly, který mají opticky podobný vlastnosti, jako původně používaný "kanadský balzám", což byla přírodní pryskyřice snad z nějakýho stromu. Šlo o to, že měla minimální lom světla.

27.08.2012 21:44 - Re: Rady před koupí nové C5 2501715
LishaoTao
Město: Ostrava, Auto: Počet příspěvků: 16
99 Poslat soukromou zprávu
Jak jsem tu předtím psal, že mi mění sklo jednou za rok, u CCčka mi ho měnili už 2x a pokaždé si auto odnese nějaký šrámek, jak to staré lepidlo pižlaj - mám jeden škrábanec na palubce a jeden na A sloupku. Ale s tím se asi nedá nic dělat. Když jsem viděl, co to obnáší, divím se, že to nezhuntujou víc.. To ta kožená palubka bude vypadat

Máte tu někdo C5 s tou Criollo kůží?

27.08.2012 21:53 - Re: Rady před koupí nové C5 2501721
Hanz 397
Město: Česká Kamenice, Auto: Peugeot 508 SW GTPočet příspěvků: 2443

U??vate? Poslat soukromou zprávu
LishaoTao napsal(a):
Jak jsem tu předtím psal, že mi mění sklo jednou za rok, u CCčka mi ho měnili už 2x a pokaždé si auto odnese nějaký šrámek, jak to staré lepidlo pižlaj - mám jeden škrábanec na palubce a jeden na A sloupku. Ale s tím se asi nedá nic dělat. Když jsem viděl, co to obnáší, divím se, že to nezhuntujou víc.. To ta kožená palubka bude vypadat

Máte tu někdo C5 s tou Criollo kůží?

Tak jezdi jinam na výměny oken. Když si dají pozor,tak nemůžou nic poškodit(i když kdo nic nedělá,nic nezkazí...) a když se mi náhodou povede někde uklouznout,tak to holt nechám na své náklady opravit a nedám to přeci zákazníkovi poškozené... .

27.08.2012 22:01 - Re: Rady před koupí nové C5 2501722
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
pokial viem pouziva sa dnes v tom skle PET
ak by nebolo lepene tak ta rovno zabije pri mensej kolizii
kalene (pri urcitom uhle slnecnych lucov je vidiet ako je farebne) by sa rozsypalo na kocecky (naposledy som to videl tusim na wartburgu ) a tie su nebezpecne tak ze by ta dorezali, nehovoriac o kamienku ktory ked by ti do toho strelil tak v 140 keby ta zasypali kocecky tak sa niekde vysipes a prides o oci

nekalene - nelepene - by dopadlo rovnako ako ked rozbijes klasicke okno, velke crepy, ktore by pripadneho pasaziera rozrezali ...

preto je lepene povinne aby pri naraze a poskodeni zostalo cele ...
ostatne moze byt akusticke, atermicke a este neviem ake, ale lepene je vzdy a musi byt, inak je nebezpecne a ziadne auto uz od neviem akeho roku by s takym sklom nedostalo certifikat

27.08.2012 22:11 - Re: Rady před koupí nové C5 2501724
DeFuckTo
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive BreakPočet příspěvků: 780

Já mam pocit, že se tu bavíme o koze a o voze.. Podle mě Lishao myslel lepený to, že jsou skla přilepená k autu a ne jen "zastrkaná" v bausetu okolo.. kalená okna byla snad už ve 105ce, o tom žádná..

27.08.2012 22:20 - Re: Rady před koupí nové C5 2501729
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Uvidíme, třeba se ještě vyjádří. Ale i v tomto případě si myslím, že přední skla se do aut lepí už taky nejmíň 15 let.
A naopak, ve 105ce už kalená okna nebyla .

27.08.2012 22:46 - Re: Rady před koupí nové C5 2501750
DeFuckTo
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive BreakPočet příspěvků: 780

Jj, tou 105 si nejsem jistej, co se týče kalu.. Jinak nelepení skla k autu, jak sem psal dřív, znám naposled z felicie, novější auto už prostě má sklo přilepený k autu. Stejně jako každý čelní autosklo, když se do něj flákne baseballkou, tak se nerozlítá, ale prohne a rozkostičkuje.. Zkrátka auta bez tohohle kostičkování a přilepení k autu se prostě už pěkně dlouho nedělaj.. (nemám tedy info o Tata nano apod.. )

27.08.2012 23:14 - Re: Rady před koupí nové C5 2501759
LishaoTao
Myslel jsem lepená skla jako lepená ze dvou vrstev. Přiznám se, že nevím, že skla na novějších vozech byla někdy ke karoserii chycená jinak než lepením. Teda u multikáry bylo kolem skla těsnění a bylo to nacpané do rámu. A nebo u zetoru, tam je myslím přišroubované Já jsem u každého auta měl sklo zatím přilepené k rámu auta.

A to, že když něco poškrábou, tak to vymění, no praxe je jiná. Ten sloupek nechám vyměnit, až teď půjdu na garančku, to mě štve, ale ta škráblá palubka není z místa řidiče vidět a tak na to porád nekoukám a dá se to

Ještě mě napadlo, jaký je rozdíl mezi krajními polohami podvozku? Někde jsem četl 60mm, někde 70mm.. Jinde zase něco jiného.. A sedan nemá v kufru tu lampičku jako tourer? A má sedan to tlačítko jako tourer, že když nakládám něco hoodně těžkého, tak si auto sjede dolů?

27.08.2012 23:28 - Re: Rady před koupí nové C5 2501760
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

105 - v gumě a kalené lepené.Naposledy v gumě z citroenů měla CX.Nekalené,ale lepené a v gumě měl škoda spartak,felicie,1202.... (čelní skla) ostatní jsou kalené tříštivé od tuším 60. let.
V čelních sklech co vím je vždy folie-dříve se používaly fólie různého zabarvení(tónovaná skla)dnes tuším zabarvují přímo sklo,nebo jako u citroenu pokovené.

28.08.2012 08:04 - Re: Rady před koupí nové C5 2501766
JaMat
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SXPočet příspěvků: 115
LishaoTao napsal(a):

Malé pavoučky v okně lze i opravit. Stojí to asi tisícovku, nepoškodíš antikorozní ochranu na rámu okna a nepoškodíš ani přístrojovku
.link.

Nevšiml jsem si, jestli někdo odpověděl ohledně začerněných světel:
2008-2010 má světle červeno - růžová .link.
v roce 2010 byla změna, nově se začaly montovat tmavě červeno - šedá .link.

28.08.2012 08:11 - Re: Rady před koupí nové C5 2501769
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

JaMat napsal(a):
Malé pavoučky v okně lze i opravit. Stojí to asi tisícovku, nepoškodíš antikorozní ochranu na rámu okna a nepoškodíš ani přístrojovku
.link.

Nevšiml jsem si, jestli někdo odpověděl ohledně začerněných světel:
2008-2010 má světle červeno - růžová .link.
v roce 2010 byla změna, nově se začaly montovat tmavě červeno - šedá .link.

To ano - dají se opravovat(a opravují),ale podle vyhlášky se správně nesmí opravovat praskliny v zorném poli (dochází k jinému lomu světla-??) - v tomto případě je pojišovna(pokud je okno pojištěné) povinná uznat okno na výměnu.

28.08.2012 08:27 - Re: Rady před koupí nové C5 2501773
JaMat
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SXPočet příspěvků: 115
Dnes už je možné (ale uznávám, že stále vyhláškou zakázané) opravovat i v zorném poli - opravárenská technologie pokročila o kousek dál a dnes už je z pavoučka možné odstranit všechny nečistoty a tmelit materiálem se stejným lomem světla (dokonce existuje více tmelů na různá okna dle indexu lomu)

28.08.2012 09:10 - Re: Rady před koupí nové C5 2501782
LishaoTao
JaMat - jenže opravu okna mi pojišovna neproplatí a tak si nechám z pojistky vyměnit sklo celé, až když je těch ukanců víc, většinou na jaře, když už jsou silnice uklizené od posypu a dalšího nepořádku. Navíc tím lepením okno přeci ztrácí svou odolnost. U jednoho ukanečku to je asi jedno, ale u víc už to musí být znát.

Ty sady na opravu jsou na netu běžně k zakoupení - stojej kolem 15t a jestli si servis vezme 1000Kč za jednoho pavouka, tak i s hodinou práce jsou to celkem easy money

28.08.2012 12:42 - Re: Rady před koupí nové C5 2501827
DeFuckTo

Co jsem naposledy četl o tomto opravování oken, tak měli napsáno, že skla opravují jen do nějaké velikosti(nepamatuju čísla), jen nějaké druhy poškození a maximálně jedno poškození na skle..
BTW: Docela pěkná starost vybírat mezi autama takový kategorie..

28.08.2012 18:38 - Re: Koupě Citroenu C5 2501916
OneGin
Město: Velký Krtíš, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) TourerPočet příspěvků: 56
Zdravím
Píšem sem prvý krát, aj ked s C5 skúsenosti nemám, ale dva citroeny v rodine máme a to saxo 1.5D 2001 a C4 2.0HDI RHR 2005 (prezentované v citroen klub CZ, nick erik). Doteraz bolo všetko ok, kým som sa nepreviezol na C5 III 2.2 HDI biturbo v hydre. To ma dostalo a povedal som ze taký kočiar musím mat : D. Hladam ročníky od 2008 a vyššie, nevadí ked to bude o 1,2 alebo 8 mesiacov , počkam na toho pravého.
Uvazoval som aj nad motorom 2.0HDI RHR ale ked to mam v C4 tak nechcem mat horšiu dynamiku a druhá alternatíva je 2.7HDI, ale tam uz tá spotreba je viac.
Chcem sa opýtat aký motor je 2.2HDI (s 2.0HDI velká spokojnost má 220000km) či je to čisto PSA motor,alebo tam má prsty aj ford, lebo mám dvoch známich s fordami 2l a majú tie isté poruchy piliny v o vstrekoch a čerpadlach, dokonca aj po repase, takze tomu by som sa rád vyhol.
Dalej o čo je konštukčne zlozitejší ako RHR, len tým ze má dve turbá bez VGT?
Sú nejaké rozdiely v hydroaktívnom pruzení, alebo to majú všetky rovnaké?
Dakujem za odpovede a dúfam ze sa aj ja čoskoro stanem plnohodnotným členom klubu

28.08.2012 20:32 - Re: Koupě Citroenu C5 2501965
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
RHR sa montoval len zozaciatku, potom bol nahradeny RHJ - zaklad ten isty, ale delphi vstrekovace a upraveny na 103kw

2.2 ma bosch piezovstrekovace a konstrukcne je troska zlozitejsie (motoricka skrtiaca klapka, lambda, biturbo ovladane 4 podtlakmi - mal som zato ze tento motor bol pre bmw, ale vraj nie - isto viem ze sa pouziva v land roveri a este par znackovejsich znackach

rovnako na tom motore bol robeny facelift, co konkretne neviem, akurat isto je zvyseny vykon

28.08.2012 20:56 - Re: Koupě Citroenu C5 2501977
LishaoTao
Tohle mi hlava nebere. To by se sem nevešlo jedno aktivní téma navíc a muselo se to nakopírovat do všeobecné diskuze? Co to je za kravinu, teď aby se v tom prase vyznalo, kdo na co odpovídá. Kdo píše odpovědi mě a kdo ne. Kdyby to téma nebylo aktivní, neřeknu ani prd, ale tohle, sorry, fakt nechápu.

29.08.2012 12:16 - Re: Koupě Citroenu C5 2502137
jruze

Mikra napsal(a):
Na sraz můžeš i s rodinou. Nebudeš sám, všichni tak jezdíme. I se psama.
A navíc ty to mᚠhodně blízko a prostředí je vybraný excelentně. A překvapení, který se tam chystá je jako tobě šitý na míru. Víc neprozradím .
No a trochu tě poopravím. Není to tu jen proto, aby lidi odpovídali na dotazy, ale taky proto, aby si lidi už zodpovězený dotazy našli. A tímhle klábosením a zdvojováním vláken to hledání ztěžujeme. Místo jasný odpovědi se musí hledač prohrabovat stovkama stránek s příspěvkama jako je tenhle a nakonec mu těch pár slovíček, který řešej jeho problém, unikne a tak napíše svůj dotaz znovu v novým vlákně. A tak pořád dokola.

No ono když se otevře rozcestník tak hned jako první je toto téma a je tam toho dost a na další se může zeptat popř. i SZ na někoho kdo dle jeho požadavků které na auto má a jaké zkušenosti má s konkrétní výbavou a tak

30.08.2012 08:58 - Re: Koupě Citroenu C5 2502253
LishaoTao
najk : nadchl mě Tvůj přístup. Kaji se a polepším se.

Nevíte někdo, zda ten alcantarový strop je ke Criollu vždycky? Ptal jsem se u dvou Citr prodejců a nebyli schopni mi odpovědět. Viděl jsem fotky jedné C5, která měla na stropě ten klasický hadr.

A nevíte někdo, zda jde odblokovat to video za jízdy? U MB a VW se dá přes diagnostiku posunout rychlost, při které se vypíná obraz, pak běží jen zvuk. Defaultně je tam hodnota 5km/hod, ale dá se tam naukat cokoli

Díky, Tao

30.08.2012 12:00 - Re: Koupě Citroenu C5 2502277
Pavelbbk
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 8
Ono bezmále 1,2m pro mě není málo peněz. I když mám na auto slevu. Pořád jsou to velký prachy

C5 za 1,2mil ? V dnešní době ? To jsi šílenec Obra se přímo na importéra a bude za cca 700 - 800t dá se dostat až na 35% slevy z ceny bez DPH . Za ty prachy bych neváhal ani vteřinu a koupil bych BMW

|< < 1 ... 51 52 53 54 55 56 57 ... 198 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator