Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Koupě Citroenu C5
|< < 1 ... 50 51 52 53 54 55 56 ... 198 > >|
26.08.2012 22:42 - Re: Rady před koupí nové C5 2501500
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
lebo nemoze ist do V6 ... a 2.2 v C6 je dost socka aj na podvozok ...

27.08.2012 08:48 - Re: Rady před koupí nové C5 2501523
sgt
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINEPočet příspěvků: 718

U??vate? Poslat soukromou zprávu
Pokúsim sa odpoveda:

- C5 vo vyšších výbavách má akusticky odhlučnené predné sklo a predné bočné sklá. Či sú aj atermické, neviem.
- nerozumiem tomu hotspotu. Ak mᚠnapr. smartfón s androidom, jednoducho zapneš na ňom wifi hotspot a nič viac neriešiš. Hovory nie sú ovplyvnené, takže aj spojenie s autom cez BT by malo by OK.
- zadné svetlá nie sú začernené. Možno je to kôli tomu, že cúvacie svetlá a smerovky sú LED, takže za nimi nie je priehžadný plast.
- vzadu na strednom paneli je len malý odpodkový kôš.

Čo sa týka užívatežských recenzíí, tak to sú len drobnosti (nestane sa ti že ostaneš niekde stá). Mne osobne v záruke menili len spodný gužový čap, chladič klímy (tu sa asi fakt šetrilo, vydržal 1 rok, na Xantii mám pôvodný 12 rokov) a asi pôjdem da reklamova volant - tá akože "koža" sa začína šúcha...

27.08.2012 09:01 - Re: Rady před koupí nové C5 2501525
karneval
Město: Bratislava/Bardejov, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V ExclusivePočet příspěvků: 224

99 Poslat soukromou zprávu
Tie svetlá sú naozaj začiernené také dymové, už som videl veža len neviem či sú tam sériovo.

27.08.2012 09:37 - Re: Rady před koupí nové C5 2501526
jumep

celne sklo je vzdy atermicke (nejake supersocial vybavu neriesim - o tej tu nie je rec)
bocne skla - pokial sa dava JBL byvaju dvojite - lepene - cize je to cele s tym tichsie a su "nerozbitne"

co sa tyka lepeneho celneho skla - ine sa ani nesmie pouzivat a to uz hodne roky, takze jednoznacne 2jvrstve lepene, ak mas na mysli montaz tak inak uz skla do aut ako lepenim sa nedavaju

video in by malo byt seriovo, ak je tam, teraz neviem v ktorej vybave sa tam nedalo oficialne dat

wifi hot spot som rovnako nepochopil otazku - ale ten je presne zalezitostou telefonu

odblokovanie videa za jazdy - oficialne nie - je to z bezpecnostnych dovodov - neoficialne zasa neviem isto, teoreticky ano, problem je vsak zaruka

27.08.2012 09:46 - Re: Rady před koupí nové C5 2501527
LishaoTao
Město: Ostrava, Auto: Počet příspěvků: 16
Já v BMW 5 také něco najezdil a to auto mi sedlo. Když jsem si ale auto nakonfiguroval tak, aby mě sedělo, tak jsem byl s 520D s automatem na 1400t a to jsem si odpustil kraviny jako Mpaket, atd... Jen lepší sedačky, kůže, černý strop, navi, lepší audio - ne BaO, xenony, roletky, lepší volant, ambientní paket, a dřevěný dekor. Jen se nemůžu dostat na zajímavou slevu, jako u Citroenu.

C6 se mi dřív celkem líbila, ale co jsem v tom jel, tak mě to auto neoslovilo. Navíc se přestává vyrábět.

Hotspot mám právě v jiném autě - když mám připojený telefon přes bluetoth tak se mohu připojovat s x dalšími zařízeními přímo k autorádiu a já to v telefonu ani nepoznám. Mám Galaxy Note s Androidem a o té funkci vím, dělám to teď, ale musím odemknout telefon, zapnout to, atd.. Tohle bych měl hnedka. Jakmile vlezu s telefonem do auta, tak se mi spáruje mobil přes bluetooth a když otevřu notebook, nebo jiné zařízení, hnedle jsem online.

Drobnosti? Tak pro mě je třeba poškozený potah na volantu dost zásadní - měj to pak v ruce dalších 10 hodin. Navíc na tohle si stěžuje více lidí - třeba i na moje.auto - teda pokud si to tam nebyl zrovna Ty Jezdil jsem rok se Superbem a po 100t Km byl volant absolutně vyleštěnej, kůže na sedáku u řidiče taky a bočnice byly odrbané. U auta s kterým jezdím teď je volant po 110t jak nový, sedačka taky a vůbec všechno. Druhé auto - manželky to má podobný nájezd a je také jak nové - toho se bojím, jak ta kůže vydrží. Když se podíváte do interiéru třeba toho BMW 5 - omlouvám se, že ho pořád zmiňuju, ale s tím mám v tomhle směru nějaké zkušenosti - tak po 100-150t km byste neřekli, že má auto najeto tolik. Když si vzpomenu na kožené potahy svých Renaultů po 100t km, tak se musím smát - teda hlavně u Espace, to byl nářez... Tak se bojím, aby na tom nebyla C5 podobně. Jasně, pro někoho jsou to kraviny, ale já v tom autě žiju a tak jsou pro někoho kraviny pro mě dost důležité....

Díky moc

27.08.2012 09:51 - Re: Rady před koupí nové C5 2501528
LishaoTao
No u BMW mi odblokování obrazu nabídli přímo. že není problém - mám to teď u svých dvou aut - kvůli dětem. Když za jízdy koukají na pohádky, je klid

Hotspot jsem popsal výše.

A čelní sklo, ani u jednoho auta ho lepené nemám - a při výměně mi ho tam zatím nedali. Měním sklo určitě jednou ročně koncem jara, až jsou uklizené silnice od posypu, protože na něm mám po zimě tak 2-3 pavouky

27.08.2012 10:03 - Re: Rady před koupí nové C5 2501529
sgt
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINEPočet příspěvků: 718

U??vate? Poslat soukromou zprávu
LishaoTao napsal(a):
Drobnosti? Tak pro mě je třeba poškozený potah na volantu dost zásadní - měj to pak v ruce dalších 10 hodin. Navíc na tohle si stěžuje více lidí - třeba i na moje.auto - teda pokud si to tam nebyl zrovna Ty

Keď mi ho v záruke vymenia, tak to je v pohode, beriem to skôr ako predfaceliftovú nevychytanú chybu. Áno, na auto.cz to už niekto reklamoval, ale ja som to nebol Ale ak tam po výmene nebude skutočná koža, tak to je minimálne na vynadanie v predajni - to je skrátka neakceptovatežné u tejto triedy.

27.08.2012 10:30 - Re: Rady před koupí nové C5 2501530
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
LishaoTao napsal(a):
No u BMW mi odblokování obrazu nabídli přímo. že není problém - mám to teď u svých dvou aut - kvůli dětem. Když za jízdy koukají na pohádky, je klid

A čelní sklo, ani u jednoho auta ho lepené nemám - a při výměně mi ho tam zatím nedali. Měním sklo určitě jednou ročně koncem jara, až jsou uklizené silnice od posypu, protože na něm mám po zimě tak 2-3 pavouky

Na video pro děti jsou rozhodně vhodnější LCD v opěrkách hlavy nebo na stropě. Dysplay u řidiče ukazuje během jízdy spoustu zajímavých obrázků, který jsou důležitější .
Lepená přední skla jsi měl 100% na všech předchozích autech. Pokud jsi nejezdil Škodou Sedan nebo Tudor. Boční lepená jsou za příplatek a nebo bez příplatku u vyšších verzí výbavy.

27.08.2012 12:05 - Re: Rady před koupí nové C5 2501552
LishaoTao
Mikra : No eď jezdím v rok starém CCčku v maximální možné výbavě pro TDI - kromě line asisstu. Lepené čelní sklo určitě nemám. Nová generace ho má - vypadá stejně jako ta boční u C5 - dvě skla a mezi nima nějaká hmota. Nové CCčko ho také má, ale to moje nee. Žádný Passat před aktuálním faceliftem ho nemá.

sqt : Mají ve výbavě napsané kožený volant. Pokud se mi oloupe a kožený nebude, pro mě je to klamání spotřebitele a důvod pro odstoupení od kupní smlouvy Ale jak říkám. Kupoval jsem ci to CCčko ze stejného důvodu jako chci teď C5. Chci ušetřit (Také jsem měl vybranou novou BMW5, ale dostal jsem na CCčko nabídku, která se neodmítá). Auto se mi děsně líbí, ale nesedíme si. Nejlepší audio ve své třídě, kvalitní materiály, ale tím to pro mě končí. Na kostkách, i když nastavím podvozek na comfort, tak to vevnitř děsně rachtá, ze sedaček mě bolí nohy, hlučná klimatizace, aerodynamický hluk kolem oken. A auto si nekupuju jen protože se mi líbí, ale abych mohl pohodlně cestovat a odpočinul si v něm...

27.08.2012 12:12 - Re: Rady před koupí nové C5 2501553
LishaoTao
mikra : BTW ta přenosné LCDčka jsem používal do té doby, než jsem zjistil, jak je to hrozně nebezpečné - nebyly to takové ty DENVER apodobně za pár tisíc, ale opravdu kvalitní značkové. Při nehodě se displeje z držáků uvolnily a nepěkně nás v autě pomlátily. Neměli bychom ani škrábanec nebýt tohodle. Pokud by do C5 šla objednat nějaká sada s obrazovkama pro zadní sedadla, tak bych si jí objednal. Mám to v druhém autě, a je to super. Ale ty přenosné kraviny mi do auta už nesmí!

27.08.2012 12:15 - Re: Rady před koupí nové C5 2501554
jumep

nikto nehovoril o tych prenosnych, ale o zabudovanych v opierke vodica a spolujazdca, opytaj sa na to, ked su ochotny ti spravit kluc, tak toto bude drobnost

27.08.2012 13:50 - Re: Rady před koupí nové C5 2501592
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

LishaoTao napsal(a):
Mikra : No eď jezdím v rok starém CCčku v maximální možné výbavě pro TDI - kromě line asisstu. Lepené čelní sklo určitě nemám. Nová generace ho má - vypadá stejně jako ta boční u C5 - dvě skla a mezi nima nějaká hmota. Nové CCčko ho také má, ale to moje nee. Žádný Passat před aktuálním faceliftem ho nemá.

Vsadím svoje boty, že mᚠlepený přední sklo. A měl jsi vždycky na všech Passatech.

27.08.2012 16:55 - Re: Rady před koupí nové C5 2501643
DeFuckTo
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive BreakPočet příspěvků: 780

Poslední "moderní" auto co znám, který nemá lepený čelní sklo, je felicie..

27.08.2012 19:31 - Re: Rady před koupí nové C5 2501679
LishaoTao
To je můj první Passat. Jinýho, než CCčko jsem neměl, jenom když mám auto v servisu, tak po dobu opravy jezdím passatem. Večer se teda podívám. Třeba lepené je, ale nepřijde mi to takové, jako ta boční co jsem zatím viděl. Ale raději se nehádám, je Vás převaha Proč ale teda inzerují, že oproti tomu mému má nový navíc lepené protihlukové čelní sklo? V čem by tedy mohl být rozdíl?

Ty hlavové opěrky, prostě blbá zkušenost a nechci to nijak řešit. Buď přímo od výrobce, nebo ne. Třeba u Espace to tam normálně bastlej dodatečně.

27.08.2012 19:43 - Re: Rady před koupí nové C5 2501682
Mikra

Sorry, nějak jsem špatně četl a zdálo se mi, že tam píšeš o Passatech tvých.
Nevím jak to chceš na svým autě prohlídnout, jestli je sklo lepený? Ty mu vidíš hrany?
Možná že je ještě nějaký rozdíl mezi bezpečnostním lepeným sklem, který teda mají dnes již všechna auta a bezpečnostním "protihlukovým" lepeným sklem. Jinak nevím, proč by psali, že mezi těma autama je rozdíl právě v tomhle. A nebo jenom píšou, že to má lepený sklo a označujou to za nadstandard, přesto že ostatní se o tom už ani nezmiňujou. U našich C5 je standard atermické přední sklo. To že je lepené se nikde ani nepíše, to je samozřejmost. Už proto, že atremické je pokovené a to uvnitř, mezi skly. Nadstandard u C5 jsou lepená boční skla. Protihluková. Běžně se na boky používají skla kalená, neboli tvrzená. Zadní okno je vždy kalené.
Ještě doplním. Dobrá pomůcka pro určení, jestli je sklo lepené a nebo kalené je právě ukanec od kamínku. Kdyby bylo kalené, tak se při střetu s kamínkem rozsype na drobný kousíčky, ale lepené sklo se dá i zlomit v půli a nerozsype se. Jen se ty půlky tou pryskyřicí (kanadským balzámem) drží u sebe a nejdou oddělit. Po ráně něčím tvrdým se ti v lepeným skle může udělat pavouček a při průstřelu i dírka.

27.08.2012 19:49 - Re: Rady před koupí nové C5 2501684
LishaoTao
Mikra : Jojojo, vidím mu hrany. U A sloupků. Nic, jedu domů. Podívám se na parkovišti. Díky, Tao

27.08.2012 20:12 - Re: Rady před koupí nové C5 2501686
LishaoTao
Tak jsem se díval a jaké by jste řekli, že tam mám sklo?

27.08.2012 20:16 - Re: Rady před koupí nové C5 2501687
Mikra

Lepené

27.08.2012 20:29 - Re: Rady před koupí nové C5 2501688
LishaoTao
Mikra napsal(a):
Lepené

Jo Ale je to nějakej podraz na mě. Nikdá jsem si toho nevšiml.. Ještě semnou odjížděl kolega a přišlo mi, že jeho sklo je takové silnější. Když jsem na něj zevnitř silně poklepal, znělo to tak tupě. Když jsem stejně silně poklepal na svoje sklo, měl jsem pocit, že prdne a ty rány byly podstatně hlučnější. Plocha toho skla byla cca stejná. Takže možná že to je jen nějakou sílou skla. Ono asi půl milimetru už udělá dost.. Nic, to jsou ale prkotiny. Hlavně že je sklo lepené a atermické. Jsem spokojený To CCčko nemá určitě

27.08.2012 21:10 - Re: Rady před koupí nové C5 2501710
DeFuckTo
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive BreakPočet příspěvků: 780

Přesně tak, to bude tlouškou a kvalitou skla.. Jinak já měl teď rozebranýho megana a když se sundá plast "A" sloupku, tak je vidět lepidlo podél hrany skla.. A ccčko to bude mít lepený taky, jestli to fakt nemá, tak někdo někdy měnil sklo a udělal to na prasáka, jinak to zkrátka neni možný...

|< < 1 ... 50 51 52 53 54 55 56 ... 198 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator