| | |
26.08.2012 22:42 -
Re: Rady před koupí nové C5
|
2501500
|
|
jumep
|
|
|
lebo nemoze ist do V6 ... a 2.2 v C6 je dost socka aj na podvozok ...
lebo nemoze ist do V6 ... a 2.2 v C6 je dost socka aj na podvozok ...
|
|
27.08.2012 08:48 -
|
2501523
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Pokúsim sa odpoveda:
- C5 vo vyích výbavách má akusticky odhlučnené predné sklo a predné bočné sklá. Či sú aj atermické, neviem.
- nerozumiem tomu hotspotu. Ak má napr. smartfón s androidom, jednoducho zapne na ňom wifi hotspot a nič viac neriei. Hovory nie sú ovplyvnené, take aj spojenie s autom cez BT by malo by OK.
- zadné svetlá nie sú začernené. Mono je to kôli tomu, e cúvacie svetlá a smerovky sú LED, take za nimi nie je priehžadný plast.
- vzadu na strednom paneli je len malý odpodkový kô.
Čo sa týka uívatežských recenzíí, tak to sú len drobnosti (nestane sa ti e ostane niekde stá). Mne osobne v záruke menili len spodný gužový čap, chladič klímy (tu sa asi fakt etrilo, vydral 1 rok, na Xantii mám pôvodný 12 rokov) a asi pôjdem da reklamova volant - tá akoe "koa" sa začína úcha...
Pokúsim sa odpoveda:
- C5 vo vyích výbavách má akusticky odhlučnené predné sklo a predné bočné sklá. Či sú aj atermické, neviem.
- nerozumiem tomu hotspotu. Ak má napr. smartfón s androidom, jednoducho zapne na ňom wifi hotspot a nič viac neriei. Hovory nie sú ovplyvnené, take aj spojenie s autom cez BT by malo by OK.
- zadné svetlá nie sú začernené. Mono je to kôli tomu, e cúvacie svetlá a smerovky sú LED, take za nimi nie je priehžadný plast.
- vzadu na strednom paneli je len malý odpodkový kô.
Čo sa týka uívatežských recenzíí, tak to sú len drobnosti (nestane sa ti e ostane niekde stá). Mne osobne v záruke menili len spodný gužový čap, chladič klímy (tu sa asi fakt etrilo, vydral 1 rok, na Xantii mám pôvodný 12 rokov) a asi pôjdem da reklamova volant - tá akoe "koa" sa začína úcha...
|
|
27.08.2012 09:01 -
|
2501525
|
|
karneval
|
|
|
Tie svetlá sú naozaj začiernené také dymové, u som videl veža len neviem či sú tam sériovo.
Tie svetlá sú naozaj začiernené :) také dymové, u som videl veža len neviem či sú tam sériovo.
|
|
27.08.2012 09:37 -
|
2501526
|
|
jumep
|
|
|
celne sklo je vzdy atermicke (nejake supersocial vybavu neriesim - o tej tu nie je rec)
bocne skla - pokial sa dava JBL byvaju dvojite - lepene - cize je to cele s tym tichsie a su "nerozbitne"
co sa tyka lepeneho celneho skla - ine sa ani nesmie pouzivat a to uz hodne roky, takze jednoznacne 2jvrstve lepene, ak mas na mysli montaz tak inak uz skla do aut ako lepenim sa nedavaju
video in by malo byt seriovo, ak je tam, teraz neviem v ktorej vybave sa tam nedalo oficialne dat
wifi hot spot som rovnako nepochopil otazku - ale ten je presne zalezitostou telefonu
odblokovanie videa za jazdy - oficialne nie - je to z bezpecnostnych dovodov - neoficialne zasa neviem isto, teoreticky ano, problem je vsak zaruka
celne sklo je vzdy atermicke (nejake supersocial vybavu neriesim - o tej tu nie je rec)
bocne skla - pokial sa dava JBL byvaju dvojite - lepene - cize je to cele s tym tichsie a su "nerozbitne"
co sa tyka lepeneho celneho skla - ine sa ani nesmie pouzivat a to uz hodne roky, takze jednoznacne 2jvrstve lepene, ak mas na mysli montaz tak inak uz skla do aut ako lepenim sa nedavaju
video in by malo byt seriovo, ak je tam, teraz neviem v ktorej vybave sa tam nedalo oficialne dat
wifi hot spot som rovnako nepochopil otazku - ale ten je presne zalezitostou telefonu
odblokovanie videa za jazdy - oficialne nie - je to z bezpecnostnych dovodov - neoficialne zasa neviem isto, teoreticky ano, problem je vsak zaruka
|
|
27.08.2012 09:46 -
|
2501527
|
|
LishaoTao
|
|
|
Já v BMW 5 také něco najezdil a to auto mi sedlo. Kdy jsem si ale auto nakonfiguroval tak, aby mě sedělo, tak jsem byl s 520D s automatem na 1400t a to jsem si odpustil kraviny jako Mpaket, atd... Jen lepí sedačky, kůe, černý strop, navi, lepí audio - ne BaO, xenony, roletky, lepí volant, ambientní paket, a dřevěný dekor. Jen se nemůu dostat na zajímavou slevu, jako u Citroenu.
C6 se mi dřív celkem líbila, ale co jsem v tom jel, tak mě to auto neoslovilo. Navíc se přestává vyrábět.
Hotspot mám právě v jiném autě - kdy mám připojený telefon přes bluetoth tak se mohu připojovat s x dalími zařízeními přímo k autorádiu a já to v telefonu ani nepoznám. Mám Galaxy Note s Androidem a o té funkci vím, dělám to teď, ale musím odemknout telefon, zapnout to, atd.. Tohle bych měl hnedka. Jakmile vlezu s telefonem do auta, tak se mi spáruje mobil přes bluetooth a kdy otevřu notebook, nebo jiné zařízení, hnedle jsem online.
Drobnosti? Tak pro mě je třeba pokozený potah na volantu dost zásadní - měj to pak v ruce dalích 10 hodin. Navíc na tohle si stěuje více lidí - třeba i na moje.auto - teda pokud si to tam nebyl zrovna Ty Jezdil jsem rok se Superbem a po 100t Km byl volant absolutně vyletěnej, kůe na sedáku u řidiče taky a bočnice byly odrbané. U auta s kterým jezdím teď je volant po 110t jak nový, sedačka taky a vůbec vechno. Druhé auto - manelky to má podobný nájezd a je také jak nové - toho se bojím, jak ta kůe vydrí. Kdy se podíváte do interiéru třeba toho BMW 5 - omlouvám se, e ho pořád zmiňuju, ale s tím mám v tomhle směru nějaké zkuenosti - tak po 100-150t km byste neřekli, e má auto najeto tolik. Kdy si vzpomenu na koené potahy svých Renaultů po 100t km, tak se musím smát - teda hlavně u Espace, to byl nářez... Tak se bojím, aby na tom nebyla C5 podobně. Jasně, pro někoho jsou to kraviny, ale já v tom autě iju a tak jsou pro někoho kraviny pro mě dost důleité....
Díky moc
Já v BMW 5 také něco najezdil a to auto mi sedlo. Kdy jsem si ale auto nakonfiguroval tak, aby mě sedělo, tak jsem byl s 520D s automatem na 1400t a to jsem si odpustil kraviny jako Mpaket, atd... Jen lepí sedačky, kůe, černý strop, navi, lepí audio - ne BaO, xenony, roletky, lepí volant, ambientní paket, a dřevěný dekor. Jen se nemůu dostat na zajímavou slevu, jako u Citroenu.
C6 se mi dřív celkem líbila, ale co jsem v tom jel, tak mě to auto neoslovilo. Navíc se přestává vyrábět.
Hotspot mám právě v jiném autě - kdy mám připojený telefon přes bluetoth tak se mohu připojovat s x dalími zařízeními přímo k autorádiu a já to v telefonu ani nepoznám. Mám Galaxy Note s Androidem a o té funkci vím, dělám to teď, ale musím odemknout telefon, zapnout to, atd.. Tohle bych měl hnedka. Jakmile vlezu s telefonem do auta, tak se mi spáruje mobil přes bluetooth a kdy otevřu notebook, nebo jiné zařízení, hnedle jsem online.
Drobnosti? Tak pro mě je třeba pokozený potah na volantu dost zásadní - měj to pak v ruce dalích 10 hodin. Navíc na tohle si stěuje více lidí - třeba i na moje.auto - teda pokud si to tam nebyl zrovna Ty :D Jezdil jsem rok se Superbem a po 100t Km byl volant absolutně vyletěnej, kůe na sedáku u řidiče taky a bočnice byly odrbané. U auta s kterým jezdím teď je volant po 110t jak nový, sedačka taky a vůbec vechno. Druhé auto - manelky to má podobný nájezd a je také jak nové - toho se bojím, jak ta kůe vydrí. Kdy se podíváte do interiéru třeba toho BMW 5 - omlouvám se, e ho pořád zmiňuju, ale s tím mám v tomhle směru nějaké zkuenosti - tak po 100-150t km byste neřekli, e má auto najeto tolik. Kdy si vzpomenu na koené potahy svých Renaultů po 100t km, tak se musím smát - teda hlavně u Espace, to byl nářez... Tak se bojím, aby na tom nebyla C5 podobně. Jasně, pro někoho jsou to kraviny, ale já v tom autě iju a tak jsou pro někoho kraviny pro mě dost důleité....
Díky moc :)
|
|
27.08.2012 09:51 -
|
2501528
|
|
LishaoTao
|
|
|
No u BMW mi odblokování obrazu nabídli přímo. e není problém - mám to teď u svých dvou aut - kvůli dětem. Kdy za jízdy koukají na pohádky, je klid
Hotspot jsem popsal výe.
A čelní sklo, ani u jednoho auta ho lepené nemám - a při výměně mi ho tam zatím nedali. Měním sklo určitě jednou ročně koncem jara, a jsou uklizené silnice od posypu, protoe na něm mám po zimě tak 2-3 pavouky
No u BMW mi odblokování obrazu nabídli přímo. e není problém - mám to teď u svých dvou aut - kvůli dětem. Kdy za jízdy koukají na pohádky, je klid :D
Hotspot jsem popsal výe.
A čelní sklo, ani u jednoho auta ho lepené nemám - a při výměně mi ho tam zatím nedali. Měním sklo určitě jednou ročně koncem jara, a jsou uklizené silnice od posypu, protoe na něm mám po zimě tak 2-3 pavouky :(
|
|
27.08.2012 10:03 -
|
2501529
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
LishaoTao napsal(a): Drobnosti? Tak pro mě je třeba pokozený potah na volantu dost zásadní - měj to pak v ruce dalích 10 hodin. Navíc na tohle si stěuje více lidí - třeba i na moje.auto - teda pokud si to tam nebyl zrovna Ty
Keď mi ho v záruke vymenia, tak to je v pohode, beriem to skôr ako predfaceliftovú nevychytanú chybu. Áno, na auto.cz to u niekto reklamoval, ale ja som to nebol Ale ak tam po výmene nebude skutočná koa, tak to je minimálne na vynadanie v predajni - to je skrátka neakceptovatežné u tejto triedy.
Keď mi ho v záruke vymenia, tak to je v pohode, beriem to skôr ako predfaceliftovú nevychytanú chybu. Áno, na auto.cz to u niekto reklamoval, ale ja som to nebol ;-) Ale ak tam po výmene nebude skutočná koa, tak to je minimálne na vynadanie v predajni - to je skrátka neakceptovatežné u tejto triedy.
|
|
27.08.2012 12:05 -
|
2501552
|
|
LishaoTao
|
|
|
Mikra : No eď jezdím v rok starém CCčku v maximální moné výbavě pro TDI - kromě line asisstu. Lepené čelní sklo určitě nemám. Nová generace ho má - vypadá stejně jako ta boční u C5 - dvě skla a mezi nima nějaká hmota. Nové CCčko ho také má, ale to moje nee. ádný Passat před aktuálním faceliftem ho nemá.
sqt : Mají ve výbavě napsané koený volant. Pokud se mi oloupe a koený nebude, pro mě je to klamání spotřebitele a důvod pro odstoupení od kupní smlouvy Ale jak říkám. Kupoval jsem ci to CCčko ze stejného důvodu jako chci teď C5. Chci uetřit (Také jsem měl vybranou novou BMW5, ale dostal jsem na CCčko nabídku, která se neodmítá). Auto se mi děsně líbí, ale nesedíme si. Nejlepí audio ve své třídě, kvalitní materiály, ale tím to pro mě končí. Na kostkách, i kdy nastavím podvozek na comfort, tak to vevnitř děsně rachtá, ze sedaček mě bolí nohy, hlučná klimatizace, aerodynamický hluk kolem oken. A auto si nekupuju jen protoe se mi líbí, ale abych mohl pohodlně cestovat a odpočinul si v něm...
Mikra : No eď jezdím v rok starém CCčku v maximální moné výbavě pro TDI - kromě line asisstu. Lepené čelní sklo určitě nemám. Nová generace ho má - vypadá stejně jako ta boční u C5 - dvě skla a mezi nima nějaká hmota. Nové CCčko ho také má, ale to moje nee. ádný Passat před aktuálním faceliftem ho nemá.
sqt : Mají ve výbavě napsané koený volant. Pokud se mi oloupe a koený nebude, pro mě je to klamání spotřebitele a důvod pro odstoupení od kupní smlouvy :) Ale jak říkám. Kupoval jsem ci to CCčko ze stejného důvodu jako chci teď C5. Chci uetřit (Také jsem měl vybranou novou BMW5, ale dostal jsem na CCčko nabídku, která se neodmítá). Auto se mi děsně líbí, ale nesedíme si. Nejlepí audio ve své třídě, kvalitní materiály, ale tím to pro mě končí. Na kostkách, i kdy nastavím podvozek na comfort, tak to vevnitř děsně rachtá, ze sedaček mě bolí nohy, hlučná klimatizace, aerodynamický hluk kolem oken. A auto si nekupuju jen protoe se mi líbí, ale abych mohl pohodlně cestovat a odpočinul si v něm...
|
|
27.08.2012 12:12 -
|
2501553
|
|
LishaoTao
|
|
|
mikra : BTW ta přenosné LCDčka jsem pouíval do té doby, ne jsem zjistil, jak je to hrozně nebezpečné - nebyly to takové ty DENVER apodobně za pár tisíc, ale opravdu kvalitní značkové. Při nehodě se displeje z dráků uvolnily a nepěkně nás v autě pomlátily. Neměli bychom ani krábanec nebýt tohodle. Pokud by do C5 la objednat nějaká sada s obrazovkama pro zadní sedadla, tak bych si jí objednal. Mám to v druhém autě, a je to super. Ale ty přenosné kraviny mi do auta u nesmí!
mikra : BTW ta přenosné LCDčka jsem pouíval do té doby, ne jsem zjistil, jak je to hrozně nebezpečné - nebyly to takové ty DENVER apodobně za pár tisíc, ale opravdu kvalitní značkové. Při nehodě se displeje z dráků uvolnily a nepěkně nás v autě pomlátily. Neměli bychom ani krábanec nebýt tohodle. Pokud by do C5 la objednat nějaká sada s obrazovkama pro zadní sedadla, tak bych si jí objednal. Mám to v druhém autě, a je to super. Ale ty přenosné kraviny mi do auta u nesmí!
|
|
27.08.2012 12:15 -
|
2501554
|
|
jumep
|
|
|
nikto nehovoril o tych prenosnych, ale o zabudovanych v opierke vodica a spolujazdca, opytaj sa na to, ked su ochotny ti spravit kluc, tak toto bude drobnost
nikto nehovoril o tych prenosnych, ale o zabudovanych v opierke vodica a spolujazdca, opytaj sa na to, ked su ochotny ti spravit kluc, tak toto bude drobnost
|
|
27.08.2012 16:55 -
|
2501643
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Poslední "moderní" auto co znám, který nemá lepený čelní sklo, je felicie..
Poslední "moderní" auto co znám, který nemá lepený čelní sklo, je felicie.. ;-)
|
|
27.08.2012 19:31 -
|
2501679
|
|
LishaoTao
|
|
|
To je můj první Passat. Jinýho, ne CCčko jsem neměl, jenom kdy mám auto v servisu, tak po dobu opravy jezdím passatem. Večer se teda podívám. Třeba lepené je, ale nepřijde mi to takové, jako ta boční co jsem zatím viděl. Ale raději se nehádám, je Vás převaha Proč ale teda inzerují, e oproti tomu mému má nový navíc lepené protihlukové čelní sklo? V čem by tedy mohl být rozdíl?
Ty hlavové opěrky, prostě blbá zkuenost a nechci to nijak řeit. Buď přímo od výrobce, nebo ne. Třeba u Espace to tam normálně bastlej dodatečně.
To je můj první Passat. Jinýho, ne CCčko jsem neměl, jenom kdy mám auto v servisu, tak po dobu opravy jezdím passatem. Večer se teda podívám. Třeba lepené je, ale nepřijde mi to takové, jako ta boční co jsem zatím viděl. Ale raději se nehádám, je Vás převaha :D Proč ale teda inzerují, e oproti tomu mému má nový navíc lepené protihlukové čelní sklo? V čem by tedy mohl být rozdíl?
Ty hlavové opěrky, prostě blbá zkuenost a nechci to nijak řeit. Buď přímo od výrobce, nebo ne. Třeba u Espace to tam normálně bastlej dodatečně.
|
|
27.08.2012 19:43 -
|
2501682
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Sorry, nějak jsem patně četl a zdálo se mi, e tam píe o Passatech tvých.
Nevím jak to chce na svým autě prohlídnout, jestli je sklo lepený? Ty mu vidí hrany?
Moná e je jetě nějaký rozdíl mezi bezpečnostním lepeným sklem, který teda mají dnes ji vechna auta a bezpečnostním "protihlukovým" lepeným sklem. Jinak nevím, proč by psali, e mezi těma autama je rozdíl právě v tomhle. A nebo jenom píou, e to má lepený sklo a označujou to za nadstandard, přesto e ostatní se o tom u ani nezmiňujou. U naich C5 je standard atermické přední sklo. To e je lepené se nikde ani nepíe, to je samozřejmost. U proto, e atremické je pokovené a to uvnitř, mezi skly. Nadstandard u C5 jsou lepená boční skla. Protihluková. Běně se na boky pouívají skla kalená, neboli tvrzená. Zadní okno je vdy kalené.
Jetě doplním. Dobrá pomůcka pro určení, jestli je sklo lepené a nebo kalené je právě ukanec od kamínku. Kdyby bylo kalené, tak se při střetu s kamínkem rozsype na drobný kousíčky, ale lepené sklo se dá i zlomit v půli a nerozsype se. Jen se ty půlky tou pryskyřicí (kanadským balzámem) drí u sebe a nejdou oddělit. Po ráně něčím tvrdým se ti v lepeným skle můe udělat pavouček a při průstřelu i dírka.
Sorry, nějak jsem patně četl a zdálo se mi, e tam píe o Passatech tvých.
Nevím jak to chce na svým autě prohlídnout, jestli je sklo lepený? Ty mu vidí hrany?
Moná e je jetě nějaký rozdíl mezi bezpečnostním lepeným sklem, který teda mají dnes ji vechna auta a bezpečnostním "protihlukovým" lepeným sklem. Jinak nevím, proč by psali, e mezi těma autama je rozdíl právě v tomhle. A nebo jenom píou, e to má lepený sklo a označujou to za nadstandard, přesto e ostatní se o tom u ani nezmiňujou. U naich C5 je standard atermické přední sklo. To e je lepené se nikde ani nepíe, to je samozřejmost. U proto, e atremické je pokovené a to uvnitř, mezi skly. Nadstandard u C5 jsou lepená boční skla. Protihluková. Běně se na boky pouívají skla kalená, neboli tvrzená. Zadní okno je vdy kalené.
Jetě doplním. Dobrá pomůcka pro určení, jestli je sklo lepené a nebo kalené je právě ukanec od kamínku. Kdyby bylo kalené, tak se při střetu s kamínkem rozsype na drobný kousíčky, ale lepené sklo se dá i zlomit v půli a nerozsype se. Jen se ty půlky tou pryskyřicí (kanadským balzámem) drí u sebe a nejdou oddělit. Po ráně něčím tvrdým se ti v lepeným skle můe udělat pavouček a při průstřelu i dírka.
|
|
27.08.2012 19:49 -
|
2501684
|
|
LishaoTao
|
|
|
Mikra : Jojojo, vidím mu hrany. U A sloupků. Nic, jedu domů. Podívám se na parkoviti. Díky, Tao
Mikra : Jojojo, vidím mu hrany. U A sloupků. Nic, jedu domů. Podívám se na parkoviti. Díky, Tao
|
|
27.08.2012 20:12 -
|
2501686
|
|
LishaoTao
|
|
|
Tak jsem se díval a jaké by jste řekli, e tam mám sklo?
Tak jsem se díval a jaké by jste řekli, e tam mám sklo?
|
|
27.08.2012 20:16 -
|
2501687
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Lepené
Lepené :-))))
|
|
27.08.2012 20:29 -
|
2501688
|
|
LishaoTao
|
|
|
Mikra napsal(a): Lepené
Jo Ale je to nějakej podraz na mě. Nikdá jsem si toho neviml.. Jetě semnou odjíděl kolega a přilo mi, e jeho sklo je takové silnějí. Kdy jsem na něj zevnitř silně poklepal, znělo to tak tupě. Kdy jsem stejně silně poklepal na svoje sklo, měl jsem pocit, e prdne a ty rány byly podstatně hlučnějí. Plocha toho skla byla cca stejná. Take moná e to je jen nějakou sílou skla. Ono asi půl milimetru u udělá dost.. Nic, to jsou ale prkotiny. Hlavně e je sklo lepené a atermické. Jsem spokojený To CCčko nemá určitě
Lepené :-))))
Jo :nevim Ale je to nějakej podraz na mě. Nikdá jsem si toho neviml.. Jetě semnou odjíděl kolega a přilo mi, e jeho sklo je takové silnějí. Kdy jsem na něj zevnitř silně poklepal, znělo to tak tupě. Kdy jsem stejně silně poklepal na svoje sklo, měl jsem pocit, e prdne a ty rány byly podstatně hlučnějí. Plocha toho skla byla cca stejná. Take moná e to je jen nějakou sílou skla. Ono asi půl milimetru u udělá dost.. Nic, to jsou ale prkotiny. Hlavně e je sklo lepené a atermické. Jsem spokojený :) To CCčko nemá určitě :D
|
|
27.08.2012 21:10 -
|
2501710
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Přesně tak, to bude tloukou a kvalitou skla.. Jinak já měl teď rozebranýho megana a kdy se sundá plast "A" sloupku, tak je vidět lepidlo podél hrany skla.. A ccčko to bude mít lepený taky, jestli to fakt nemá, tak někdo někdy měnil sklo a udělal to na prasáka, jinak to zkrátka neni moný...
Přesně tak, to bude tloukou a kvalitou skla.. ;-) Jinak já měl teď rozebranýho megana a kdy se sundá plast "A" sloupku, tak je vidět lepidlo podél hrany skla.. A ccčko to bude mít lepený taky, jestli to fakt nemá, tak někdo někdy měnil sklo a udělal to na prasáka, jinak to zkrátka neni moný... :nevim
|
|
| |
|
|