| | |
26.02.2012 22:05 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2454283
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jumep napsal(a): dost socka
proč socka? je to SX, vihadlá to nemá, co chybí do komfortu?? el. posuv sedaček, sklápění zrcátek, xenony, hagusy a kůe pro nachytání vlka??? akorát ta cena je poněkud divná - proč asi
proč socka? je to SX, vihadlá to nemá, co chybí do komfortu?? el. posuv sedaček, sklápění zrcátek, xenony, hagusy a kůe pro nachytání vlka??? akorát ta cena je poněkud divná - proč asi
|
|
26.02.2012 22:07 -
|
2454285
|
|
jumep
|
|
|
bo to nema ani parkac, ja viem ze aj ty nemas
bo to nema ani parkac, ja viem ze aj ty nemas :)
|
|
27.02.2012 19:45 -
|
2454514
|
|
DOUFAK
|
|
|
Ani hagusy to nemá a bez nich to NENÍ pěkné!!!
Ani hagusy to nemá a bez nich to NENÍ pěkné!!!:-(
|
|
29.02.2012 17:20 -
Prosím o radu při koupi C5 2002
|
2454964
|
|
Morfík
|
|
|
Ahoj Vem C pětkařum,poprosil bych Vás prosím o radu při koupi C5 2.0HDI 80 kw r.v. 02
na co si mám dát pozor?Docela se bojím toho podvozku,jak se vyzkouí?
poradte mi prosím na co si dát pozor
děkuju moooc
pavel
Ahoj Vem C pětkařum,poprosil bych Vás prosím o radu při koupi C5 2.0HDI 80 kw r.v. 02
na co si mám dát pozor?Docela se bojím toho podvozku,jak se vyzkouí?
poradte mi prosím na co si dát pozor;-)
děkuju moooc
pavel
|
|
29.02.2012 17:40 -
Re: Prosím o radu při koupi C5 2002
|
2454966
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Čti tady .link.
Čti tady http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/koupe-ojete-c5
|
|
29.02.2012 18:15 -
|
2454988
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
|
|
29.02.2012 18:54 -
|
2455009
|
|
Morfík
|
|
|
Děkuju za nasměrování na článek,vesměs klasické rady při koupi ojetiny.
Já bych potřeboval vědět,jak funguje ten systém podvozku,kdy auto stojí tak podvozek klesne?
V článku jsem se dočetl e by neměl,jen nevím jestli klesne za nějakou dobu,nebo má být stále nahoře,kdy auto stojí dýl.
Prostě jak to pracuje,hledal jsem to v hledáčku nahoře,ale nic jsem nenael
poradte prosíííím
Děkuju za nasměrování na článek,vesměs klasické rady při koupi ojetiny.
Já bych potřeboval vědět,jak funguje ten systém podvozku,kdy auto stojí tak podvozek klesne?
V článku jsem se dočetl e by neměl,jen nevím jestli klesne za nějakou dobu,nebo má být stále nahoře,kdy auto stojí dýl.
Prostě jak to pracuje,hledal jsem to v hledáčku nahoře,ale nic jsem nenael:-((((
poradte prosíííím
|
|
29.02.2012 18:55 -
|
2455010
|
|
jumep
|
|
|
ak by si hladal dozvies sa ze podvozok a hydro je absolutne posledna vec ktora byva problematicka
takisto opravy nebyvaju nijako nakladne
tu mas rozcestnik:
.link. kde najdes vela odpovedi na otazky a este je tu nejedno vlakno venovane kupe auta
presnejsie tu: .link. - mozes zacat od prvej strany
ak by si hladal dozvies sa ze podvozok a hydro je absolutne posledna vec ktora byva problematicka
takisto opravy nebyvaju nijako nakladne
tu mas rozcestnik:
http://www.c5club.cz/diskuze/c5club/2402493-rozcestnik-c5/#last kde najdes vela odpovedi na otazky a este je tu nejedno vlakno venovane kupe auta
presnejsie tu: http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze-o-c5/660718-koupe-citroenu-c5/49/ - mozes zacat od prvej strany
|
|
29.02.2012 19:11 -
|
2455013
|
|
Morfík
|
|
|
Jsem tu novej,tak jetě neumím hledat
děkuju mooooc
Jsem tu novej,tak jetě neumím hledat:-((((:-((((
děkuju mooooc:palec
|
|
29.02.2012 19:15 -
|
2455014
|
|
jruze
|
|
|
Morfík napsal(a): Děkuju za nasměrování na článek,vesměs klasické rady při koupi ojetiny.
Prostě jak to pracuje,hledal jsem to v hledáčku nahoře,ale nic jsem nenael
poradte prosíííím
Mně druhé auto neslezlo ani o kousek po dobu 3. měsíců co stálo v dílně. Jinak je normální e třeba za noc sleze třeba o 2.-3. cm.Funguje to zjednodueně tak e odemkne a auto se dorovná do provozní výky,nebo po otevření dveří.Pokud sleze rychleji tak je dobré přetěsnit zadní pístnice( několika stovková záleřitost)čerpadlo (BHI) by nemělo být nějak extra hlučné,pokud je to s tlačítkem sport je dobré zkontrolovat pravé zadní uloení předního ramene (sylentblok ramene jestli není zamatěný).Asi by bylo lepí poádat někoho znalého z okolí kdo ti s výběrem a kontrolou pomůe a poradí.
Mně druhé auto neslezlo ani o kousek po dobu 3. měsíců co stálo v dílně. Jinak je normální e třeba za noc sleze třeba o 2.-3. cm.Funguje to zjednodueně tak e odemkne a auto se dorovná do provozní výky,nebo po otevření dveří.Pokud sleze rychleji tak je dobré přetěsnit zadní pístnice( několika stovková záleřitost)čerpadlo (BHI) by nemělo být nějak extra hlučné,pokud je to s tlačítkem sport je dobré zkontrolovat pravé zadní uloení předního ramene (sylentblok ramene jestli není zamatěný).Asi by bylo lepí poádat někoho znalého z okolí kdo ti s výběrem a kontrolou pomůe a poradí.;-)
|
|
04.06.2012 20:09 -
Rada koupě C5 poslední generace
|
2482406
|
|
Kenny
|
Město: Unkovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím,
jsem zde nový a potřeboval bych pár rad na co si dát pozor při koupi a jakou motorizaci vybrat,auto bude jezdit větinu času okresky pak město,tak i něco s rozumnou spotřebou.
motor HDi jen otázka jakej,1,6 nebo 2.0 nebo 2.2,ta 1.6 mě přijde na tak velký auto docela malej obsah i kdy to má 80kw,spí se přikláním k těm druhým dvoum motorům.
Jak jsou na tom a na co si dát pozor,nad výbavou nějak nepřemýlíme je to i celkem jedno.
Rozhodli jsme se pro něj kvůli pohodlí a velikosti protoe čekáme přírustek
Děkuji vem za rady.
Zdravím,
jsem zde nový a potřeboval bych pár rad na co si dát pozor při koupi a jakou motorizaci vybrat,auto bude jezdit větinu času okresky pak město,tak i něco s rozumnou spotřebou.
motor HDi jen otázka jakej,1,6 nebo 2.0 nebo 2.2,ta 1.6 mě přijde na tak velký auto docela malej obsah i kdy to má 80kw,spí se přikláním k těm druhým dvoum motorům.
Jak jsou na tom a na co si dát pozor,nad výbavou nějak nepřemýlíme je to i celkem jedno.
Rozhodli jsme se pro něj kvůli pohodlí a velikosti protoe čekáme přírustek
Děkuji vem za rady.:palec
|
|
04.06.2012 20:49 -
|
2482416
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
a t o ti nestačí tady těch 50 stránek???
:-)))) a t ;-)o ti nestačí tady těch 50 stránek??? ;-)
|
|
04.06.2012 20:53 -
|
2482424
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Přidal ses do snad nejrozířenějího vlákna, tak si ho přečti celý a na vechny otázky najde odpověď.
Za mě bych doporučil C5II (po roce výroby 2004 - po faceliftu) 2.0 HDi.
1,6 větině uivatelů výkonem stačí, má nízkou spotřebu, ale je to trochu problémovějí motor vyvinutý s Fordem. Problémy jsou předevím v ivotnosti některých částí motoru a v servisovatelnosti.
2.0 je asi ideální pro větinu uivatelů. Je taky asi nejrozířenějím nafákem mezi C5. Ten motor je dobře postavený a spotřebou malinko převyuje 1,6.
2.2 Biturbo je na tom o dost líp s výkonem, ale je to náročněji konstruovaný motor a má některý díly draí.
To jen tak v krátkosti k motorizacím.
Nejspí si vimne, e názory na vechny tyhle motory se trochu různí a moná e to někdo napíe i po mě , ale s tím se nedá nic dělat, na to si musí zvyknout a vybrat si mezi nima to, co je pro tebe důleitý.
Přidal ses do snad nejrozířenějího vlákna, tak si ho přečti celý a na vechny otázky najde odpověď.
Za mě bych doporučil C5II (po roce výroby 2004 - po faceliftu) 2.0 HDi.
1,6 větině uivatelů výkonem stačí, má nízkou spotřebu, ale je to trochu problémovějí motor vyvinutý s Fordem. Problémy jsou předevím v ivotnosti některých částí motoru a v servisovatelnosti.
2.0 je asi ideální pro větinu uivatelů. Je taky asi nejrozířenějím nafákem mezi C5. Ten motor je dobře postavený a spotřebou malinko převyuje 1,6.
2.2 Biturbo je na tom o dost líp s výkonem, ale je to náročněji konstruovaný motor a má některý díly draí.
To jen tak v krátkosti k motorizacím.
Nejspí si vimne, e názory na vechny tyhle motory se trochu různí a moná e to někdo napíe i po mě :-), ale s tím se nedá nic dělat, na to si musí zvyknout a vybrat si mezi nima to, co je pro tebe důleitý.
|
|
10.06.2012 01:11 -
Koupě ojeté C5 - co ve kontrolovat? Nesmrdí to?
|
2483163
|
|
MartinK
|
|
|
Zdravím,
jsem v oblasti aut naprostý laik, a rád bych poprosil zkuené majitele C5, jestli by si na mne nali chvilku.
Chtěl bych koupit ojetou C5 sedan z roku 2003 s motorem 2.2 HDi ve výbavě Exclusive.
Načetl jsem poměrně dost informací, včetně článku o koupi ojeté C5 tady na klubu, ale přesto mám dalí dotazy:
- co mohu udělat pro to, abych odhalil vechny případné poruchy a nedostatky?
- kam auto dovézt, aby zjistili skutečné kilometry, stav vozu atd?
- je tu něco (obecně týkající se koupě ojetiny) na co bych si měl dát pozor?
K mé situaci (pokud máte k jakémukoli bodu komentář, sem s ním):
1) Vyhlídnutý vůz je C5 sedan 2.2 HDi 2003. Motor má najeto 90 000 km, auto celkově 130 000 km - motor byl měněn po najetí 40 000km o čem je záznam v servisce. Líbí se mi pro svou pohodlnost a oproti mému Golfu III 1.8 z r. 1996 také pro nií spotřebu. Cena za kterou můu mít je 85 000 Kč. Auto by mělo být ve výborném stavu, ale jetě jsem ho neviděl.
2) auto je od známého. Jakkoli to můe dle výe uvedených informací smrdět, můu si ho na den půjčit, projet si ho, nechat si ho zkontrolovat. Zatím mám domluvenou kontrolu u mechanika. Kam bych měl jetě zajet? Slyel jsem, e se dají ověřit skutečně najeté km, je to spolehlivé? Vechny údaje by měly být ověřitelné v servisu Citroenu (včetně té výměny motoru), je tu tedy čeho se bát? Co nějaká diagnostika, co jsem pochopil, dělá ji tu několik lidí z fora. Je tu někdo takový z Prahy nebo jihu ČR(Písek, Tábor, Budějice...)? Na kolik diagnostika vyjde?
3) Co bych měl udělat po koupi auta? Co ve zkontrolovat, co preventivně vyměnit atd.? Jak píu, jsem laik, bude mi stačit i odkaz na pravdivý článek. Jde mi o to, abych věděl, s čím vím počítat po koupi.
Zdravím,
jsem v oblasti aut naprostý laik, a rád bych poprosil zkuené majitele C5, jestli by si na mne nali chvilku.
Chtěl bych koupit ojetou C5 sedan z roku 2003 s motorem 2.2 HDi ve výbavě Exclusive.
Načetl jsem poměrně dost informací, včetně článku o koupi ojeté C5 tady na klubu, ale přesto mám dalí dotazy:
- co mohu udělat pro to, abych odhalil vechny případné poruchy a nedostatky?
- kam auto dovézt, aby zjistili skutečné kilometry, stav vozu atd?
- je tu něco (obecně týkající se koupě ojetiny) na co bych si měl dát pozor?
K mé situaci (pokud máte k jakémukoli bodu komentář, sem s ním):
1) Vyhlídnutý vůz je C5 sedan 2.2 HDi 2003. Motor má najeto 90 000 km, auto celkově 130 000 km - motor byl měněn po najetí 40 000km o čem je záznam v servisce. Líbí se mi pro svou pohodlnost a oproti mému Golfu III 1.8 z r. 1996 také pro nií spotřebu. Cena za kterou můu mít je 85 000 Kč. Auto by mělo být ve výborném stavu, ale jetě jsem ho neviděl.
2) auto je od známého. Jakkoli to můe dle výe uvedených informací smrdět, můu si ho na den půjčit, projet si ho, nechat si ho zkontrolovat. Zatím mám domluvenou kontrolu u mechanika. Kam bych měl jetě zajet? Slyel jsem, e se dají ověřit skutečně najeté km, je to spolehlivé? Vechny údaje by měly být ověřitelné v servisu Citroenu (včetně té výměny motoru), je tu tedy čeho se bát? Co nějaká diagnostika, co jsem pochopil, dělá ji tu několik lidí z fora. Je tu někdo takový z Prahy nebo jihu ČR(Písek, Tábor, Budějice...)? Na kolik diagnostika vyjde?
3) Co bych měl udělat po koupi auta? Co ve zkontrolovat, co preventivně vyměnit atd.? Jak píu, jsem laik, bude mi stačit i odkaz na pravdivý článek. Jde mi o to, abych věděl, s čím vím počítat po koupi.
|
|
10.06.2012 01:39 -
Re: Koupě ojeté C5 - co ve kontrolovat? Nesmrdí to?
|
2483175
|
|
jruze
|
|
|
Ve zn.servisu ti zjistí Km jen po dobu záruky,dopátrat se skutečných najetých Km je sázka do loterie- u C5 I je to sloitějí ne u C5 II - podle něčeho se dá,ale je to jen odhad - záleí kdo a jak mazal - ten nájezd je sám o sobě v zhledem ke stáří divnej(výměna motoru ve 40.tisících také),cena je asi přiměřená i kdy se dají sehnat dnes levněji(ale záleí na stavu a výbavě).Co udělat před koupí?-prohlídnout od někoho nezávislého stav.Co po koupi?- rozvody,olej,filtry,podle potřeby Fap + aditiva.
Ve zn.servisu ti zjistí Km jen po dobu záruky,dopátrat se skutečných najetých Km je sázka do loterie- u C5 I je to sloitějí ne u C5 II - podle něčeho se dá,ale je to jen odhad - záleí kdo a jak mazal - ten nájezd je sám o sobě v zhledem ke stáří divnej(výměna motoru ve 40.tisících také),cena je asi přiměřená i kdy se dají sehnat dnes levněji(ale záleí na stavu a výbavě).Co udělat před koupí?-prohlídnout od někoho nezávislého stav.Co po koupi?- rozvody,olej,filtry,podle potřeby Fap + aditiva.
|
|
10.06.2012 01:45 -
|
2483176
|
|
MartinK
|
|
|
jruze: díky za odpověď
právě, ty km i výměna motoru se mi taky zdají divný, ale na druhou stranu je to celkem dobrý známý, kterému nemám důvod nevěřit.
Navíc se nebojí mi to auto na den půjčit abych si s ním udělal, co uznám za vhodné, take myslím, e pokud tam bude něco zásadně patně, dá se na to přijít. I přesto vechno z toho mám mení hrůzu, ne z koupě v autobazaru - tam takový podmínky dostanu těko.
Údajně by mělo být v naprosto vynikajícím stavu - a ho budu mít půjčený, udělal bych detailní fotky a hodil do placu, abych se dověděl názory zkuenějích. Co jsem tak pročítal diskuze, i z fotek toho tady zjistíte hodně.
Pokud máte někdo dalí rady a doporučení, sem s nimi
jruze: díky za odpověď
právě, ty km i výměna motoru se mi taky zdají divný, ale na druhou stranu je to celkem dobrý známý, kterému nemám důvod nevěřit.
Navíc se nebojí mi to auto na den půjčit abych si s ním udělal, co uznám za vhodné, take myslím, e pokud tam bude něco zásadně patně, dá se na to přijít. I přesto vechno z toho mám mení hrůzu, ne z koupě v autobazaru - tam takový podmínky dostanu těko.
Údajně by mělo být v naprosto vynikajícím stavu - a ho budu mít půjčený, udělal bych detailní fotky a hodil do placu, abych se dověděl názory zkuenějích. Co jsem tak pročítal diskuze, i z fotek toho tady zjistíte hodně.
Pokud máte někdo dalí rady a doporučení, sem s nimi :)
|
|
10.06.2012 01:53 -
|
2483177
|
|
MartinK
|
|
|
a jetě bych se chtěl zeptat, je někde specifikace výbavy C5 I Exclusive z roku 2003? Zkouel jsem Googlit, ale v záplavě nabídek bazarů jsem nael prd. Jen na webu Citroenu je rozepsaná výbava nejnovějích modelů.
Jde o to, e tenhle nemá koené sedačky - je to problém? Můe verze Exlusive být i bez nich?
a jetě bych se chtěl zeptat, je někde specifikace výbavy C5 I Exclusive z roku 2003? Zkouel jsem Googlit, ale v záplavě nabídek bazarů jsem nael prd. Jen na webu Citroenu je rozepsaná výbava nejnovějích modelů.
Jde o to, e tenhle nemá koené sedačky - je to problém? Můe verze Exlusive být i bez nich?
|
|
16.07.2012 20:48 -
|
2492757
|
|
johni55
|
Město: Praha 13, Auto: xsara 1.8 | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahoj, u mně to zase táhne k C5, zítra se jedu podívat na : .link. nevím jak to je s těma kilometrama, ale zase za tu cenu to snad jde, ne?
Ahoj, u mně to zase táhne k C5, zítra se jedu podívat na : http://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/c5/10459181?tab=contact&goFrom=detail#tabs, nevím jak to je s těma kilometrama, ale zase za tu cenu to snad jde, ne?
|
|
| |
|
|