| | |
09.05.2010 22:44 -
Re: C5 z Unicars Zlín
|
2344423
|
|
pateson
|
Město: Bánov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Take stříbrný diesel je dovezen údajně 2002 v techničáku je uvedeno, e byl ztracen velký techničák a je to náhrada, akorát dovoz do ČR 4.12.2002 a první registrace vozidla 10.12.2002 - podle údajů Cebia to má plynulý nárust km od 28000 (2002) do 122 000 (2009)
e by to bylo dovezeno bourané a opravené? to napadlo zaměstnance bazaru, ale ádné stopy jsem nenael, skla mají vechna stejné datum, barva kastle stejnoměrná.
Automat řadí pěkně - nezapínají se reimy sport ani winter (nerozsvítí se kontrolky, podle servisu je to prý maličkost, opraví před prodejem)
Na cestě sedí pěkně, směr drí, při brdění nikam netáhne, rázy od podvozku mnohem tií ne u jiného vozu s nájezdem o 80 000 větím.
Ve 130 km/h se objevily mírné vibrace volantu - moná nevyváená kola, při brdění se adné vibrace neprojevily - také opraví před prodejem
Několik týdnu jezdilo jako náhradní auto u různých majitelů nových Citroenů v opravě
Výbava:
- Hydroactive s reimem sport
- neelektrická sedadla bez bederní opěrky (není to zvlátní?) - alespoň se nepokazí
- nemá couvací senzory nu co
- aut. klimatizace
- po zvednutí do maximální polohy a vypnutí motoru běelo čerpadlo jetě asi 2 minuty a pak se za chvíli zaplo jetě jednou a pak u klid - vozidlo stálo v nejvyí poloze 20 minut bez jakékoliv změny
nějaké názory?
Take stříbrný diesel je dovezen údajně 2002 v techničáku je uvedeno, e byl ztracen velký techničák a je to náhrada, akorát dovoz do ČR 4.12.2002 a první registrace vozidla 10.12.2002 :-) - podle údajů Cebia to má plynulý nárust km od 28000 (2002) do 122 000 (2009)
e by to bylo dovezeno bourané a opravené? to napadlo zaměstnance bazaru, ale ádné stopy jsem nenael, skla mají vechna stejné datum, barva kastle stejnoměrná.
Automat řadí pěkně - nezapínají se reimy sport ani winter (nerozsvítí se kontrolky, podle servisu je to prý maličkost, opraví před prodejem)
Na cestě sedí pěkně, směr drí, při brdění nikam netáhne, rázy od podvozku mnohem tií ne u jiného vozu s nájezdem o 80 000 větím.
Ve 130 km/h se objevily mírné vibrace volantu - moná nevyváená kola, při brdění se adné vibrace neprojevily - také opraví před prodejem
Několik týdnu jezdilo jako náhradní auto u různých majitelů nových Citroenů v opravě
Výbava:
- Hydroactive s reimem sport
- neelektrická sedadla bez bederní opěrky (není to zvlátní?) - alespoň se nepokazí :-)
- nemá couvací senzory nu co
- aut. klimatizace
- po zvednutí do maximální polohy a vypnutí motoru běelo čerpadlo jetě asi 2 minuty a pak se za chvíli zaplo jetě jednou a pak u klid - vozidlo stálo v nejvyí poloze 20 minut bez jakékoliv změny
nějaké názory?
|
|
13.05.2010 12:10 -
Koupě C5 break 2.0 HDI - 2002 - prosím pomoc !!
|
2344700
|
|
tombiker
|
Město: Česká 197, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Zdravím vechny, po letech strávených ve fiatech poilhávám po luxusnějí káře a mám monost jít do C5 - jezdil v tom kolega a vřelůe mi to doporučoval take moc neváhám ale auto má tyto nedostatky tak prosím přítomné zkuené o rady :
1. auto je dovoz ale u tu jezdí 3 roky a pán se prý o něj pěčlivě staral, nisméně má jen jeden klíč s DO
2. po nastartování i kdy je motor teplý se klepe a to se přenáí i do kabiny a vibruje i volant, prý patný silenblok někde pod motorem ? ale dle f=ora co jsem pročetl tak by to mohly být vtřiky ale ty prý měnil, jinak po rozjetí vůz jede jak má , nijak nekucká ani se nedusí, zkouel jsem oddělat víčko pro nalévaní oleje na chvilku se objevil bílý kouř ale ne moc a stříká z toho olej to je asi běné..??, po nastartovaní i telého z výfuku lehce bíly kouř ale kdy pidáte tak nic jen kdy opravdu max zatůruju tak lehce černý...
3. ukazatel spotřeby aktuální jede, ale průměrná ukazuje blafy 0,7 l ,. den před tím 0,6... prý se počítá a po nějaké ujeté době, resp i kdy to auto stojí, mě to u stila ukazovalo prakticky omaitě a jetě tam svítí neustále 9999 km a nehýbe se to nahoru ani dolů - dojezd ukazuje
4. jsem laik ale ta kontrolka oleje na prave straně budíků - to je hladina oleje nebo tlak ? Je to na volnoběh lechce nad tou modrou čárkou, po zahrátí resp kdy u to jede tak to soupne ale ne moc
jinak se mi auto max. zamlouvá, ve tam má vyměněné i kotouče, brzdy teda přední malinko píst¨kají ale destičky jsou O.K., hydraulika, zvedání funguje , jen kdy jsem se díval pod motor tak na pravé straně jakoby z těch plastů prosakoval olej...
Jo má prý udajně najeto 200 tis
Děkuji vem za rady, nerad bych se spálil s prvním citroenem...
Zdravím vechny, po letech strávených ve fiatech poilhávám po luxusnějí káře a mám monost jít do C5 - jezdil v tom kolega a vřelůe mi to doporučoval take moc neváhám ale auto má tyto nedostatky tak prosím přítomné zkuené o rady :
1. auto je dovoz ale u tu jezdí 3 roky a pán se prý o něj pěčlivě staral, nisméně má jen jeden klíč s DO
2. po nastartování i kdy je motor teplý se klepe a to se přenáí i do kabiny a vibruje i volant, prý patný silenblok někde pod motorem ? ale dle f=ora co jsem pročetl tak by to mohly být vtřiky ale ty prý měnil, jinak po rozjetí vůz jede jak má , nijak nekucká ani se nedusí, zkouel jsem oddělat víčko pro nalévaní oleje na chvilku se objevil bílý kouř ale ne moc a stříká z toho olej to je asi běné..??, po nastartovaní i telého z výfuku lehce bíly kouř ale kdy pidáte tak nic jen kdy opravdu max zatůruju tak lehce černý...
3. ukazatel spotřeby aktuální jede, ale průměrná ukazuje blafy 0,7 l ,. den před tím 0,6... prý se počítá a po nějaké ujeté době, resp i kdy to auto stojí, mě to u stila ukazovalo prakticky omaitě a jetě tam svítí neustále 9999 km a nehýbe se to nahoru ani dolů - dojezd ukazuje
4. jsem laik ale ta kontrolka oleje na prave straně budíků - to je hladina oleje nebo tlak ? Je to na volnoběh lechce nad tou modrou čárkou, po zahrátí resp kdy u to jede tak to soupne ale ne moc
jinak se mi auto max. zamlouvá, ve tam má vyměněné i kotouče, brzdy teda přední malinko píst¨kají ale destičky jsou O.K., hydraulika, zvedání funguje , jen kdy jsem se díval pod motor tak na pravé straně jakoby z těch plastů prosakoval olej...
|
|
13.05.2010 12:30 -
Re: Koupě C5 break 2.0 HDI - 2002 - prosím pomoc !!
|
2344701
|
|
Barlow
|
|
|
ad1)jeden klic s DO ti nemusi az tak vadit. K vybave X se delali jeden s DO a jeden jenom Klicek. Pokud mas karticku s kodem tak si nechas udelat u citroenu novej.
Ad2) ten silentblok by to mohl byt, ale i remenice na klice, remen pomocnych agregatu... je toho vic
...jinak k dalsimu u tohoto bodu ti rekne Jumep.
Ad3) ukazatel spotreby je funcni jen do cca 5000km pak zacne psat bludy a musis ho na pacce dlouhym stiskem vynulovat pak pise jak ma.
Ad4) Je to teplota oleje pokud je mezi modrou a cervenou carkou je to v poho.
Kotouce ze zacatku piskaji - hlavne zadni, je to normalni. K tomu oleji to muze byt vic veci, ale kouknul bych na pistnice a hadice hydrauliky. Spust auto do nejnizzsi polohy a pod haupnou na prave strane je plast s napisem hydroactive ten oddelej a dostanes se k nadobce LDS. Otevri ji a mrkni se kam saha vyska hydr, oleje. Mela by byt lehce v kosicku. Pokud neni tak asi nekde unika LDS.
ad1)jeden klic s DO ti nemusi az tak vadit. K vybave X se delali jeden s DO a jeden jenom Klicek. Pokud mas karticku s kodem tak si nechas udelat u citroenu novej.
Ad2) ten silentblok by to mohl byt, ale i remenice na klice, remen pomocnych agregatu... je toho vic
...jinak k dalsimu u tohoto bodu ti rekne Jumep.
Ad3) ukazatel spotreby je funcni jen do cca 5000km pak zacne psat bludy a musis ho na pacce dlouhym stiskem vynulovat pak pise jak ma.
Ad4) Je to teplota oleje pokud je mezi modrou a cervenou carkou je to v poho.
Kotouce ze zacatku piskaji - hlavne zadni, je to normalni. K tomu oleji to muze byt vic veci, ale kouknul bych na pistnice a hadice hydrauliky. Spust auto do nejnizzsi polohy a pod haupnou na prave strane je plast s napisem hydroactive ten oddelej a dostanes se k nadobce LDS. Otevri ji a mrkni se kam saha vyska hydr, oleje. Mela by byt lehce v kosicku. Pokud neni tak asi nekde unika LDS.
|
|
13.05.2010 12:36 -
|
2344702
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Ten palubní PC podle mě stačí vynulovat,ručička na pravé straně budíků je teplota oleje,spí bych se asi bál toho bílyho kouře z vyfuku a toho e se motor tak třese.Ten bílej kouř by mohlo být patny těsnění pod hlavou nebo nedej boe prasklá hlava
Ten palubní PC podle mě stačí vynulovat,ručička na pravé straně budíků je teplota oleje,spí bych se asi bál toho bílyho kouře z vyfuku a toho e se motor tak třese.Ten bílej kouř by mohlo být patny těsnění pod hlavou nebo nedej boe prasklá hlava
|
|
13.05.2010 12:51 -
|
2344704
|
|
JirkaŘ
|
|
|
tombiker : píe "jen kdy jsem se díval pod motor tak na pravé straně jakoby z těch plastů prosakoval olej..."
stojí v přední části auta, zvedni kapotu a podívej se na prostor mezi chladičem a airboxem vzduchového filtru. pokud bude ve spodní části mezichladič mastný... tak to bude asi ono. (mezichladič turba) Otázka je... jestli je prasklý nebo jen mastný.
tombiker : píe "jen kdy jsem se díval pod motor tak na pravé straně jakoby z těch plastů prosakoval olej..."
stojí v přední části auta, zvedni kapotu a podívej se na prostor mezi chladičem a airboxem vzduchového filtru. pokud bude ve spodní části mezichladič mastný... tak to bude asi ono. (mezichladič turba) Otázka je... jestli je prasklý nebo jen mastný.
|
|
13.05.2010 12:52 -
|
2344707
|
|
tombiker
|
|
|
O.K. děkuji vem - tvrdil mě e se dělal výbrus i hlava e byla měněná, tak snad to bude v pohodě, jetě se zeptám dá podle VIN zjistit kolik má auto skutečně najeto, předpokládám, e v Citroenu mi to nereknou jen tak kdyz o to poádám, zvlá kdy nejsem jetě majitel...
O.K. děkuji vem - tvrdil mě e se dělal výbrus i hlava e byla měněná, tak snad to bude v pohodě, jetě se zeptám dá podle VIN zjistit kolik má auto skutečně najeto, předpokládám, e v Citroenu mi to nereknou jen tak kdyz o to poádám, zvlá kdy nejsem jetě majitel...
|
|
13.05.2010 13:19 -
|
2344716
|
|
jumep
|
|
|
bod 2 a biely dym / trasenie motora nesvedci nic dobre,
kazdy kto sa snazi predat auto ti povie ze to nic neni ...
striky sa daju relativne pozret na diagnostike
ak niekto tvrdi ze tam bol robeny vybrus a hlava, tak to auto ma daleko po 200t km
bod 1. bol zodpovedany, je normalne je len 1 dialkac
bod 3. bol zodpovedany, resetnut a vsetko je ok - ak toto ten predavajuci nevie, co moze tvrdit o motore ...
bod 4. kontrolka ako bolo povedane je teplota oleja a stupne az ked sa pojazdi
co sa tyka toho oleja, to by sa muselo skuknut, ale moc by sa mi to nepozdavalo
bod 2. nesvedci o nicom dobrom ...
bod 2 a biely dym / trasenie motora nesvedci nic dobre,
kazdy kto sa snazi predat auto ti povie ze to nic neni ...
striky sa daju relativne pozret na diagnostike
ak niekto tvrdi ze tam bol robeny vybrus a hlava, tak to auto ma daleko po 200t km
bod 1. bol zodpovedany, je normalne je len 1 dialkac
bod 3. bol zodpovedany, resetnut a vsetko je ok - ak toto ten predavajuci nevie, co moze tvrdit o motore ...
bod 4. kontrolka ako bolo povedane je teplota oleja a stupne az ked sa pojazdi
co sa tyka toho oleja, to by sa muselo skuknut, ale moc by sa mi to nepozdavalo
bod 2. nesvedci o nicom dobrom ...
|
|
13.05.2010 13:20 -
|
2344717
|
|
tomc
|
|
|
pokud na motoru provaděli takové opravy tak já osobně bych u hledal jiné autí.je pravda,e HADI vydrí mnoho,ale proč vybrus tam se muselo stát něco větího upečené??? klíč stojí komplet 1800 s dph.nepotřebuje kartu jen VIN podle něho obědnají a nakodují.
pokud na motoru provaděli takové opravy tak já osobně bych u hledal jiné autí.je pravda,e HADI vydrí mnoho,ale proč vybrus tam se muselo stát něco větího:-( upečené??? :-((((:-(((( klíč stojí komplet 1800 s dph.nepotřebuje kartu jen VIN podle něho obědnají a nakodují.
|
|
13.05.2010 15:41 -
|
2344724
|
|
tombiker
|
|
|
Tak jsem mluvil s majitelem a ten výbrus hlavy a přetěsnění se dělaly kvůli upáleným havičům do motoru ... nejsem teda odborník ale snad je to reálné - jinak auto se mi fakt libí i cena je dobrá tak se pořád přesvědčuji abych do toho el..
Tak jsem mluvil s majitelem a ten výbrus hlavy a přetěsnění se dělaly kvůli upáleným havičům do motoru ... nejsem teda odborník ale snad je to reálné - jinak auto se mi fakt libí i cena je dobrá tak se pořád přesvědčuji abych do toho el..
|
|
13.05.2010 16:02 -
|
2344725
|
|
Jeffrey
|
|
|
tombiker napsal(a): 2. po nastartování i kdy je motor teplý se klepe a to se přenáí i do kabiny a vibruje i volant, prý patný silenblok někde pod motorem ? ale dle f=ora co jsem pročetl tak by to mohly být vtřiky ale ty prý měnil, jinak po rozjetí vůz jede jak má , nijak nekucká ani se nedusí, zkouel jsem oddělat víčko pro nalévaní oleje na chvilku se objevil bílý kouř ale ne moc a stříká z toho olej to je asi běné..??, po nastartovaní i telého z výfuku lehce bíly kouř ale kdy pidáte tak nic jen kdy opravdu max zatůruju tak lehce černý...
Toto není vůbec dobré, klepání nebude silentblok, motor zřejmě dostal "na prdel". Radi jdi koupit jinam, to můj názor.
Co se týče stavu tachometru, nech si to napíchnout na diagnostiku, tam se dá zhruba vyčíst skutečný stav a samozřejmě i dalí věci, třebas i, co se s tím autem kdy vůbec stalo, pokud tedy nějaký dobrák nemazal.
Bez diagnostiky a člověka, co v ní umí číst, nekupuj!!!
Toto není vůbec dobré, klepání nebude silentblok, motor zřejmě dostal "na prdel".:-( Radi jdi koupit jinam, to můj názor.
Co se týče stavu tachometru, nech si to napíchnout na diagnostiku, tam se dá zhruba vyčíst skutečný stav a samozřejmě i dalí věci, třebas i, co se s tím autem kdy vůbec stalo;-), pokud tedy nějaký dobrák nemazal.:-(
Bez diagnostiky a člověka, co v ní umí číst, nekupuj!!!:-o
|
|
13.05.2010 16:10 -
|
2344727
|
|
tomc
|
|
|
mám dva hady 2,0 80kv davam sice aditivum,ale nezakouří a nezatřepe ani jeden polo si otázku proč prodává tak skvělé auto??? pokud bude potřebovat mám motor navíc
mám dva hady 2,0 80kv davam sice aditivum,ale nezakouří a nezatřepe ani jeden:palec polo si otázku proč prodává tak skvělé auto??? pokud bude potřebovat mám motor navíc:-o
|
|
13.05.2010 19:30 -
|
2344735
|
|
pateson
|
|
|
Co myslíte?
Co myslíte?
|
|
13.05.2010 20:03 -
|
2344738
|
|
pateson
|
|
|
To vichni doporučujou diagnostiku, leč kdy někdo v autě mazal, tak se moná ani na nic nepřijde, e... Dnes mi například v Unicars tvrdili, e diagnostika jim neukázala závadu na aut.převodovce, ačkoliv tato nezapíná reimy sport a winter (nebo alespoň nesvítí kontrolky) a při jízdě se nic na řazení neprojevilo, druhé auto v reimu sport drelo vyí otáčky - co by asi mělo
Bílý kouř nebrat
To vichni doporučujou diagnostiku, leč kdy někdo v autě mazal, tak se moná ani na nic nepřijde, e... Dnes mi například v Unicars tvrdili, e diagnostika jim neukázala závadu na aut.převodovce, ačkoliv tato nezapíná reimy sport a winter (nebo alespoň nesvítí kontrolky) a při jízdě se nic na řazení neprojevilo, druhé auto v reimu sport drelo vyí otáčky - co by asi mělo
Bílý kouř nebrat
|
|
13.05.2010 20:08 -
|
2344739
|
|
jumep
|
|
|
neni diagnostika ako diagnostika a diagnostik ako diagnostik, ano ked citas len zavady, tak to moc nepovie
neni diagnostika ako diagnostika a diagnostik ako diagnostik, ano ked citas len zavady, tak to moc nepovie
|
|
13.05.2010 20:18 -
|
2344740
|
|
Darja
|
|
|
nebrat ...
a) automat problem
b) hydro problem
c) "Několik týdnu jezdilo jako náhradní auto u různých majitelů nových Citroenů v opravě" !!! rozhodne nebrat
nebrat ...
a) automat problem
b) hydro problem
c) "Několik týdnu jezdilo jako náhradní auto u různých majitelů nových Citroenů v opravě" !!! rozhodne nebrat
|
|
13.05.2010 20:53 -
|
2344751
|
|
pateson
|
|
|
Zajímavé je, e mi Unicars doporučilo několik lidí (automechaniků) jako relativně spolehlivou firmu a jsou ochotní i poskytnout mi záruku na několik tisíc kilometrů na závady, jako by to bylo nové auto (po známosti)...
Zajímavé je, e mi Unicars doporučilo několik lidí (automechaniků) jako relativně spolehlivou firmu a jsou ochotní i poskytnout mi záruku na několik tisíc kilometrů na závady, jako by to bylo nové auto (po známosti)...
|
|
14.05.2010 07:33 -
|
2344773
|
|
pateson
|
|
|
Jasné, holt to chce odborníka a zároveň člověka ochotného hledat.
Jasné, holt to chce odborníka a zároveň člověka ochotného hledat.
|
|
16.05.2010 16:04 -
|
2344925
|
|
tombiker
|
|
|
O.K. děkuji vem, pokud by se nael někdo z Brna kdo tomu rozumí byl bych rád...
Tom
O.K. děkuji vem, pokud by se nael někdo z Brna kdo tomu rozumí byl bych rád...
Tom
|
|
18.05.2010 14:38 -
|
2345361
|
|
tombiker
|
|
|
Tak na tom počítači je stále 9999 km a průměrná spotřeba se stále pohybuje v nesmysl ných hodnotách 0,7 l , prý to nejde vymazat musel bych do autorizovanýcho servisu , co se mi zdá blbost , prý těch 9999 je nastaveno ze servisu na dalí kontrolu ale neodečítá se to..
Tak na tom počítači je stále 9999 km a průměrná spotřeba se stále pohybuje v nesmysl ných hodnotách 0,7 l , prý to nejde vymazat musel bych do autorizovanýcho servisu , co se mi zdá blbost , prý těch 9999 je nastaveno ze servisu na dalí kontrolu ale neodečítá se to..
|
|
| |
|
|