| | |
05.01.2012 12:44 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2437027
|
|
C5stepan
|
|
|
Asi jsem haluzář, ale: po rozbití C5I v listopadu 2009 jsem hledal na internetu C5II automat - ve vyhledávači. Pár jsem si jich vytipoval a vymeiloval. Jedna byla v lázních Bělohrad a protoe mám známé celníky v Náchodě, nechal jsem si ji na dálku prolustrovat (dovoz DK) a prohlédnout. Zdála se jim dobrá a pěkná. I kdy nebyla nejlevnějí, jel jsem pro ni. Tacho 127tis. km. Projeli jsme s dovozcem cca 20 km a dohodli slevu 10 tis. - v nabídce "exclusive" ve skutečnosti obyč. a plácli jsme si. Od XII/09 jsem jí dal zimáky, baterii, výměnu náplní (vč. automatky), výměnu spinače na brzdovém pedálu, několik H7 a nově po STK před 14 dny závěs pr. př. kola. Jinak auto drííííí! Jo a stočených bylo "jen" 60tis. km.
Asi jsem haluzář, ale: po rozbití C5I v listopadu 2009 jsem hledal na internetu C5II automat - ve vyhledávači. Pár jsem si jich vytipoval a vymeiloval. Jedna byla v lázních Bělohrad a protoe mám známé celníky v Náchodě, nechal jsem si ji na dálku prolustrovat (dovoz DK) a prohlédnout. Zdála se jim dobrá a pěkná. I kdy nebyla nejlevnějí, jel jsem pro ni. Tacho 127tis. km. Projeli jsme s dovozcem cca 20 km a dohodli slevu 10 tis. - v nabídce "exclusive" ve skutečnosti obyč. a plácli jsme si. Od XII/09 jsem jí dal zimáky, baterii, výměnu náplní (vč. automatky), výměnu spinače na brzdovém pedálu, několik H7 a nově po STK před 14 dny závěs pr. př. kola. Jinak auto drííííí:palec! Jo a stočených bylo "jen" 60tis. km.
|
|
05.01.2012 23:43 -
|
2437160
|
|
zico
|
|
|
Da sa kupit dobre auto aj v CR+SR. Sanca 1:100 (vzhladom na pocet nasich aut na tomto trhu a pocet sku**ackych bazarnikov).
Da sa dobre kupit aj v Nemecku, sanca 1:10. A ked to nebude osmansky alebo yugo bazar, tak sa sanca zvysuje na 1:5.
S dobrou pripravou, trpezlivostou niekolko tyzdnov, preklepnutim servisnej historie a komplicom s diagnostikou je sanca na dobry deal takmer 1:1
Este by som doplnil ku kupe v ramci CR+SR. Vzajomne obchody medzi clenmi klubu znizuju riziko "tajomstiev" inzerovaneho auta - zaujemca o kupu si moze resersnut prispevky predavajuceho ohladom auta a je to.
Da sa kupit dobre auto aj v CR+SR. Sanca 1:100 (vzhladom na pocet nasich aut na tomto trhu a pocet sku**ackych bazarnikov).
Da sa dobre kupit aj v Nemecku, sanca 1:10. A ked to nebude osmansky alebo yugo bazar, tak sa sanca zvysuje na 1:5.
S dobrou pripravou, trpezlivostou niekolko tyzdnov, preklepnutim servisnej historie a komplicom s diagnostikou je sanca na dobry deal takmer 1:1
Este by som doplnil ku kupe v ramci CR+SR. Vzajomne obchody medzi clenmi klubu znizuju riziko "tajomstiev" :-)) inzerovaneho auta - zaujemca o kupu si moze resersnut prispevky predavajuceho ohladom auta a je to.
|
|
17.01.2012 21:39 -
Re: Auto se nezvedá
|
2442301
|
|
nomadm
|
Město: Otrokovice, Auto: koda Felicia Combi 1.3 MPi | Počet příspěvků: 29 |
|
|
tak jak tak ctu o hydro podvozku v tomto vlakne (viz .link. - poz.moderatora)...tak nevim nevim...jestli se nakonec pro C5 II rozhodnu...
Jake jsou investice do hydro podvozku tak kolem 200 tis. km? Co se divam na C5 II (napr. inzerat "mipeho") tak maji cca +-150 tis. km, abych vedel naco se pripadne pripravit...
Dik
tak jak tak ctu o hydro podvozku v tomto vlakne (viz http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/166696-auto-se-nezveda/ - poz.moderatora)...tak nevim nevim...jestli se nakonec pro C5 II rozhodnu...
Jake jsou investice do hydro podvozku tak kolem 200 tis. km? Co se divam na C5 II (napr. inzerat "mipeho") tak maji cca +-150 tis. km, abych vedel naco se pripadne pripravit...
Dik
|
|
17.01.2012 22:10 -
Re: Auto se nezvedá
|
2442306
|
|
nomadm
|
Město: Otrokovice, Auto: koda Felicia Combi 1.3 MPi | Počet příspěvků: 29 |
|
|
no porad se nemuzu rozhodnout....u tech ojetin je to fakt kus od kusu....
no porad se nemuzu rozhodnout....u tech ojetin je to fakt kus od kusu....
|
|
18.01.2012 16:05 -
|
2442470
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
nomadm napsal(a): tak jak tak ctu o hydro podvozku v tomto vlakne (viz .link. - poz.moderatora)...tak nevim nevim...jestli se nakonec pro C5 II rozhodnu...
Dik
podvozku bych se opravdu nebál, vlastní blbostí při dolívání LDS jsem "deaktivoval " čerpadlo hydrauliky, co se projevilo v chorvatsku, v nejnií poloze to dojelo do ČR (950 km ve třech lidech s bagáí) a následky? --> zmizely dorazy na zadní nápravě (200kč/ks), čerpadlo (resp. elektromotor) se vyčistil doma - maká dál skvěle, vydřený těsnění na zadních pístnicích (materiál 200, práce 500). Auto má nejeto 200 000 a tohle je jediný co se s podvozkem dělalo (krom výměny náplně LDS, to bych dělal hned po koupi) a to jenom kvuli tomu, e se nalila LDSka do elektromotoru čerpadla. Koule ti vydej taky aspoň 200k i víc, a kdy je vymění , tak tě to určitě výjde levněj, ne běný tlumiče o záruce (5let nebo 200k) nemluvě, to ti na tlumič nikdo nedá take provoz takovýho podvozku je opravdu spí o radosti ne o starostech, neměnil bych
podvozku bych se opravdu nebál, vlastní blbostí při dolívání LDS jsem "deaktivoval :D" čerpadlo hydrauliky, co se projevilo v chorvatsku, v nejnií poloze to dojelo do ČR (950 km ve třech lidech s bagáí) a následky? --> zmizely dorazy na zadní nápravě (200kč/ks), čerpadlo (resp. elektromotor) se vyčistil doma - maká dál skvěle, vydřený těsnění na zadních pístnicích (materiál 200, práce 500). Auto má nejeto 200 000 a tohle je jediný co se s podvozkem dělalo (krom výměny náplně LDS, to bych dělal hned po koupi) a to jenom kvuli tomu, e se nalila LDSka do elektromotoru čerpadla. Koule ti vydej taky aspoň 200k i víc, a kdy je vymění , tak tě to určitě výjde levněj, ne běný tlumiče o záruce (5let nebo 200k) nemluvě, to ti na tlumič nikdo nedá :) take provoz takovýho podvozku je opravdu spí o radosti ne o starostech, neměnil bych :palec
|
|
18.01.2012 22:28 -
|
2442560
|
|
jumep
|
|
|
preco tu vsetci hovorite o zaruke, 5let / 200t je to BEZUDRZBOVE, nie zaruka
preco tu vsetci hovorite o zaruke, 5let / 200t je to BEZUDRZBOVE, nie zaruka
|
|
18.01.2012 22:30 -
|
2442561
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Tak to jsem nevěděl, v tom případě se omlouvám za mistifikaci a děkuju za doplnění znalostí na věci to ale nic nemění
Tak to jsem nevěděl, v tom případě se omlouvám za mistifikaci a děkuju za doplnění znalostí :-d na věci to ale nic nemění :palec
|
|
18.01.2012 22:41 -
|
2442563
|
|
jumep
|
|
|
v podstate je to len o slovicku mali by vydrzat ...
skusenosti hovoria ze vydrzia niekolkonasobne viac
v podstate je to len o slovicku mali by vydrzat ...
skusenosti hovoria ze vydrzia niekolkonasobne viac
|
|
04.02.2012 20:52 -
Re: c5 tourer versus c5 2,2 2002
|
2447528
|
|
jumep
|
|
|
mala si moznost v tom sediet, pocitaj s tym ze je to celkovo mensie aj s vnutornym priestorom
osobne by som radsej siel len do faceliftu alebo rovno c6 ...
motor je uz kategoricky uplne nieco ine ako 2.2 ktoru mas, pri dobrej udrzbe spravy vynikajucu sluzbu
mala si moznost v tom sediet, pocitaj s tym ze je to celkovo mensie aj s vnutornym priestorom
osobne by som radsej siel len do faceliftu alebo rovno c6 ...
motor je uz kategoricky uplne nieco ine ako 2.2 ktoru mas, pri dobrej udrzbe spravy vynikajucu sluzbu
|
|
04.02.2012 20:56 -
|
2447531
|
|
máca
|
|
|
No já vím, e je celkově mení, ale jezdíme jen dva a pruty a výbava kamkoliv pro 2 by to stačilo.Spí nevím, po té mot. stránce.U své ji vím, co a jak, ale líbí se mi. Jene se nechci moc unáhlit.No c6 se mi vdycky líbila, ale u je taky stará.
No já vím, e je celkově mení, ale jezdíme jen dva a pruty a výbava kamkoliv pro 2 by to stačilo.Spí nevím, po té mot. stránce.U své ji vím, co a jak, ale líbí se mi. Jene se nechci moc unáhlit.No c6 se mi vdycky líbila, ale u je taky stará.
|
|
04.02.2012 21:06 -
|
2447533
|
|
jumep
|
|
|
jo, ale ked sa vzdat miesta, tak radsej v citroenovskejsom aute
pri tej 2.2 su tam piezovstrekovace, ktore su velmi nachylne na naftu a palivovy filter
co sa tyka poruchovosti, zatial neviem o nicom extra ... motor bol pouzity v roznych variantach aut (aj inych vyrobcov) - to co vies o svojom aute dost zabudni, je to posunute zasa kus dalej a bez diagnostiky si tam uz moc neskrtnes
vykonostne je to ale dost lepsie voci tomu co mas
jo, ale ked sa vzdat miesta, tak radsej v citroenovskejsom aute :)
pri tej 2.2 su tam piezovstrekovace, ktore su velmi nachylne na naftu a palivovy filter
co sa tyka poruchovosti, zatial neviem o nicom extra ... motor bol pouzity v roznych variantach aut (aj inych vyrobcov) - to co vies o svojom aute dost zabudni, je to posunute zasa kus dalej a bez diagnostiky si tam uz moc neskrtnes
vykonostne je to ale dost lepsie voci tomu co mas :)
|
|
04.02.2012 21:16 -
|
2447536
|
|
máca
|
|
|
jumep napsal(a): jo, ale ked sa vzdat miesta, tak radsej v citroenovskejsom aute
vykonostne je to ale dost lepsie voci tomu co mas
A co 2,0HDi? Dnes jsem v magazinu Auto tip četla, e v testu po 100 000km najetých km toto auto mělo výsledek dobrý a výhrady drobné.Měli auto rozebrané do posl. roubku a kontrolovali
A co 2,0HDi? Dnes jsem v magazinu Auto tip četla, e v testu po 100 000km najetých km toto auto mělo výsledek dobrý a výhrady drobné.Měli auto rozebrané do posl. roubku a kontrolovali
|
|
05.02.2012 09:55 -
|
2447683
|
|
C5stepan
|
|
|
Taky jsem včera listoval v lednovém Autotipu a nael tam nadmíru kladné reference na Tourera s motorem 1,6 Hdi v článku Manaerská auta do 500.000,- Kč. V prorovnání s jinými značkami vycházel velice dobře (cena, spotřeba, výbava, jízdní vlastnosti ..... atd. Nevím, do jaké míry to je reklama, ale myslím si, e jednaestka na tu váhu auta bude málo.
Taky jsem včera listoval v lednovém Autotipu a nael tam nadmíru kladné reference na Tourera s motorem 1,6 Hdi v článku Manaerská auta do 500.000,- Kč. V prorovnání s jinými značkami vycházel velice dobře (cena, spotřeba, výbava, jízdní vlastnosti ..... atd. Nevím, do jaké míry to je reklama, ale myslím si, e jednaestka na tu váhu auta bude málo:nevim.
|
|
26.02.2012 14:00 -
|
2454059
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
.link. nekdo hledal?
http://citroen.sbazar.cz/pekny-citroen-c5-kombi-2-0-hdi-r-v-6-2006-nebourany-1majit-hradec-kralove-o7126993.html nekdo hledal?
|
|
26.02.2012 16:40 -
|
2454123
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
tomix napsal(a):
Pěknej jen hagusy mu chybí
http://citroen.sbazar.cz/pekny-citroen-c5-kombi-2-0-hdi-r-v-6-2006-nebourany-1majit-hradec-kralove-o7126993.html nekdo hledal?
Pěknej :palec jen hagusy mu chybí :-((((
|
|
26.02.2012 19:57 -
|
2454207
|
|
jumep
|
|
|
tomix napsal(a):
dost socka
dost socka
|
|
26.02.2012 20:58 -
|
2454239
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
jumep napsal(a): dost socka
jo jo taky asi ta cena
jo jo taky asi ta cena
|
|
| |
|
|