Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Koupě Citroenu C5
|< < 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 ... 198 > >|
10.11.2011 21:56 - Re: Koupě Citroenu C5 2424417
nomadm
Město: Otrokovice, Auto: Škoda Felicia Combi 1.3 MPiPočet příspěvků: 29
99 Poslat soukromou zprávu
najk napsal(a):
a kouknul si vedle na naše inzeráty, např. Luki je nᚠčlen, solidní kluk, ten ti i přesně řekne co kupuješ, včetně chyb a závad , tahá Cpětky a nemᚠto ani daleko

jojo asi ho, až to bude teda aktuální využiju...

10.11.2011 21:57 - Re: Koupě Citroenu C5 2424418
nomadm
Mahony napsal(a):
Já teda nevim ale neni to jedno a to samý auto jako ten první link co jsi sem dal? Třeba se mi to zdá

vypadá to tak, že?

10.11.2011 22:15 - Re: Koupě Citroenu C5 2424419
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
nomadm napsal(a):
... z toho servisu jsi toho vyjmenoval dost, šlo by to i nějak kvantifikovat finančně, samože cca? ...

Nerad bych se pouštěl do vypočítávání, protože všechno záleží na značce dílu a ceně servisu. Navíc nejsem přes benzíny moc znalej. A nakonec spousta z těch vyjmenovaných možných oprav nemusí být nutná, takže bych to řešil spíš až na konkrétním autě. Ale v podstatě když nebudu moc při zemi, tak 20 000,- Kč by mělo myslím stačit na dostatečný omlazení ojetiny, pokud to není dokonalá hrobka. A určitě se dá servis svépomocí pořídit i levněji. A naši místní servismani jsou láce sama , tak žádný strach a hledej další. To, že mᚠčas, hraje do karet tobě.

15.11.2011 21:56 - Re: Koupě Citroenu C5 2425347
nomadm
Děkuji za odpovědi. No uvidíme, jsem zvědav na osobní "setkání" s Kuldovou C5II. Jo a nemáte někdo foto rozsvícené přístrojové desky za šera, nevím ani jakou má podsvícení barvu, jde nastavit intenzita podsvícení?
..................................................
Děkuji.

16.11.2011 22:43 - uvažuji o nové C5 - poraďte 2425569
Carlos
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi ExlusivePočet příspěvků: 1
Zdravím asi je nesmysl ptát se na tomto foru, když jsou tu samí zarytí citroeňáci, ale otec uvažuje o nové C5 tourer ve výbavě exclusiv + podvozek Hydr3 s motorem 2,0HDI 100kW.

Zeptám se rovnou, jak moc se to auto sere? Každej říká něco jiného, já osobně se nejvíce bojím té elektroniky.... Poreďte doporučujete tento vůz?

17.11.2011 05:53 - Re: uvažuji o nové C5 - poraďte 2425600
vilous
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1256
Považuji tento dotaz za trochu divný. Jak se auto sejří se marně nějakými výpočty snaží lidi zjistit na tomto webu a podobně na jiných klubech a kdo na nějaké rozumné pravdivé srovnání přijde, tak dostane Nobelovu cenu. Prostě to chce mít trochu kliku a hlavně pečovat jako u každého jiného. U aut běžných vyhlášených značek se již nedá koupit auto s pověstí totálního krámu.
Psal jsem tu jinde, auto (bez rozdílu značky) podle ADAC zůstane stát na silnici z 9% kvůli závadě pohonné soustavy a ze 45% kvůli závadě elektroniky. Tedy obava je oprávněná, ale nemá žádné řešení. Řešením je koupit si žigulíka nebo favorita nebo jezdit vlakem.

17.11.2011 10:21 - Re: uvažuji o nové C5 - poraďte 2425617
Darja
Město: Uhříněves, Auto: Ford FiestaPočet příspěvků: 3297

Hele, všechno se sere, jinak by servisz pochcípaly hlady. Je jasný, že každý auto má mouchy.

Výběr auta je prostě kompromis mezi komfortem x vzhledem x motorizací x výbavou x cenou ND x provozními náklady a dalšíma věcma.

Těžko ti budou radit cizí lidi, to je jako kdybychom ti vybírali manželku Jestli se ti to auto líbí, jestli ti sedlo do ruky, baví tě ho řídit, jsi spokojený s výbavou, pohodlím, bezpečností, ber ho.

17.11.2011 10:43 - Re: uvažuji o nové C5 - poraďte 2425635
DOUFAK
Město: KARLOVY VARY, Auto: Citroen C4 Grand PicassoPočet příspěvků: 650
Carlos napsal(a):
Zdravím asi je nesmysl ptát se na tomto foru, když jsou tu samí zarytí citroeňáci, ale otec uvažuje o nové C5 tourer ve výbavě exclusiv + podvozek Hydr3 s motorem 2,0HDI 100kW.

Zeptám se rovnou, jak moc se to auto sere? Každej říká něco jiného, já osobně se nejvíce bojím té elektroniky.... Poreďte doporučujete tento vůz?

Těší mě,že se konečně taky tady mluví o Nových autech a ne stále jen o starých "peleších"jak s oblibou říká Darja - vozy s třetími,pátými majiteli a za PÁR korun a pak se od nich čekají ZÁZRAKY.Carlosi - neboj se Nového.Jsi první majitel a jak si to ochočíš,takové to pak budeš mít (viz.třeba hlášky o výměně spojky po sto tisích km ad.- neuvěřitelné) VᚠNový 100kW motor ve výbavě Exclusiv s hydraulikou je BOMBA ten motor už tady velmi chválil dřívější velmi technicky fundovaný přispěvatel Martin-alias-DIAGNOSTIK. A já si velmi dobře pamatuji,že když jsem kdysi šel do Nové C5 před lety,tak jsem slyšel tolik žvástů na vše a o všem,že mi měla podle dobových chytráků zůstat i klika od dveří zvenčí v ruce pokud za ní vezmu.Hlavně se tehdy mluvilo o HYDRACTIVECH coby naprosto nespolehlivém zařízení.Ja ti mohu potvrdit,že toto byla věc o které jsem 8 let co auto mám VŮBEC ani nevěděl.Naprosto spolehlivé.Elektronika - jak co,jak kdy,ale slova křivého říci nemohu- dá se to shrnout do obecné roviny,kdy jde o naprostý standart oproti jiným vozům a já můžu potvrdit z vl.praxe lepší standart oproti třeba VW.Mám C5 od začátku jako taxi a pohoda.Ale to je to, že, NOVÉ je NOVÉ - takže neváhej a kupuj.Já ti mohu jen tiše závidět,protože ekon.situaci už nemám,jako před lety,tak musím počkat...

17.11.2011 11:23 - Re: Koupě Citroenu C5 2425666
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
strach z elektroniky ... krasny mytus ako vsetko ostatne vo svojej podstate

- elektronika je z 90% nemecka
- VW pouziva VALEO snimace, ktore rovnoko pouzival citroen
- kazde nove auto ktore je trocha vybavene pouziva elektroniku a ta sa moze pokazit, ale pravdepodobnost odidenia elektroniky v novom aute je velmi nizka

cize rady garaznikov ktory ked povies slovo "common rail" povedia ze to je mega super crep, ktory sa mega sere a nic nevydrzi (pritom iny typ vstrekovania sa uz nepouziva ani u nich uznavaneho nemeckeho auta) su absolutne neopodstatnene, takze ak ides do noveho auta, skor sa zameraj na to co chces
ps. 2.0 100kw ktory sa daval do tychto aut je nahradeny novsim motorom s inym vstrekovanim (uz tam nie je siemens) (ps. ten RHR a siemensove vstrekovanie neni az tak genialne, ako tu bol prezentovane, ale vo svojej podstate je to dobry motor - to je na inu debatu ... osobne by som ale do neho isiel)

17.11.2011 12:48 - Re: Koupě Citroenu C5 2425674
Darja

Novej HDi částečně uspokojil i moji potřebu dynamiky motoru. Byla jsem jím v nové C5 mile překvapená
(jumep ví, že se mi z ní ven moc nechtělo )

17.11.2011 13:27 - Re: Koupě Citroenu C5 2425680
MS02
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX BreakPočet příspěvků: 230
Co jsi zkousela za motor/vybavu a byl/nebyl to automat?

17.11.2011 13:49 - Re: Koupě Citroenu C5 2425689
Darja

2,0 Hdi s fofrklackem, exclusive, sedan... a pak i jednoho tourera, 2,0 Hdi f exclusive, fofrklacek.
Jako na turbodehet to jede fakt pěkně, a že já jsem zvyklá na dynamiku třílitra... Překvapilo mě to. Tak moc, že jsem si řekla, že možná... MOŽNÁ půjdu i do HDi.
Jo a taky jsem byla vozena v C5 X7 V6 f benálu Ještě jsem ji teda neřídila, bo mi ji ještě nepůjčil )

17.11.2011 14:15 - Re: Koupě Citroenu C5 2425691
zico
Město: Bratislava, Auto: A6 allroad 3.0 TDIPočet příspěvků: 426

Carlos, tata bude spokojny aj s vybavou, aj s motorom (kultura, spotreba). Podla toho co pises, mu ide o manual.
Ak chce nahodou automat, tak nech radsej uvazuje v rovine 2,2 / 150kw - cenovy rozdiel uz nie je velky. Automat s 2,0 / 120kW je volaky cajovy

17.11.2011 16:51 - Re: Koupě Citroenu C5 2425741
MS02
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX BreakPočet příspěvků: 230
Darja napsal(a):
2,0 Hdi s fofrklackem, exclusive, sedan... a pak i jednoho tourera, 2,0 Hdi f exclusive, fofrklacek.
Jako na turbodehet to jede fakt pěkně, a že já jsem zvyklá na dynamiku třílitra... Překvapilo mě to. Tak moc, že jsem si řekla, že možná... MOŽNÁ půjdu i do HDi.
Jo a taky jsem byla vozena v C5 X7 V6 f benálu Ještě jsem ji teda neřídila, bo mi ji ještě nepůjčil )

Coze, v benalu V6? Kde k tomu kdo prisel?

17.11.2011 20:13 - Re: Koupě Citroenu C5 2425774
Darja

Má ji klokan... Nová pětka f v6 f benálu... taky si pro ni jel na konec světa

18.11.2011 06:50 - Re: Koupě Citroenu C5 2425806
vilous
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 1256
Výjimečně nesouhlasím s jumep, že pravděpodobnost poruchy elektroniky nového auta je velmi nízká. Pracuji ve francouzské firmě a C4 jsou tu pro běžný lid a C5 jako manažerský vůz. A skoro u všech C5 byl nějaký elektrický hokej hned u nového. Třeba ze 3 nových C5-III dva dojely z autosalónu k pumpě přes ulici a už je nikdo nenastartoval. Chtělo to prý celkový restart SW. Zda šlo o chybu nějakých předepsaných operací výstupní kontroly nebo prodejního servisu samozřejmě nemohu posoudit.

Obecně graf poruchovosti jakékoli techniky v čase má tvar vany. Začíná na velmi vysokých hodnotách a rychle téměř kolmo padá téměř k nule, pak drží vyrovnané dno a po nějaké době začne lineárně stoupat.
Ty počáteční vysoké hodnoty jsou způsobeny vadnými díly, vadnou montáží a projeví se skoro hned. Takže (což většinou netuší spousta lajků) nejporuchovější je NOVÉ auto. Většinu kryje záruka, ale majitel tím zabije čas, nervy a i trochu těch peněz. Nejlepší auto je tak kolem 50000, na kterém byly prováděny všechny předepsané úkony a majitel s ním nejezdil do Dakaru. Je lehce zajeté, bývalý majitel si s ním užil všechny výše popsané problémy a stojí zhruba polovic. V momentě lineárního nárůstu kiksů je potřeba se toho rychle zbavit. Pozor - mám na mysli nečekané vady, ne to, že se něco po nějaké době prostě opotřebuje.

18.11.2011 15:37 - Re: Koupě Citroenu C5 2425862
zico
Město: Bratislava, Auto: A6 allroad 3.0 TDIPočet příspěvků: 426

s týmto sa dá súhlasi. čo sledujem u zákazníkov (aj fleet, aj občania), tak väčšina múch alebo potenc.vážnych porúch sa na aute objaví behom prvého roka-dvoch. Potom zvykne auto niekožko rokov fiča no problem.
Nanešastie pre nás - kupujúcich jazdeniek, je na trhu pomerne málo áut vo veku 1-2 roky, ktoré by navyše už mali za sebou výraznejší prepad ceny.

19.11.2011 23:13 - Re: Koupě Citroenu C5 2426058
johni55
Město: Praha 13, Auto: xsara 1.8Počet příspěvků: 9
Ahoj, mám xsaru a chtěl bych něco lepšího, našel jsem tento inzerát a dost o ní uvažuji- máte k tomu nějaké rady nebo připomínky? Je divné, že je to exclusive a nepíšou tam nic o xenonech ani o tempomatu, že by to bylo nějaké osekané? .link.

19.11.2011 23:18 - Re: Koupě Citroenu C5 2426059
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
to exclusive neni ani nahodou ... jedine v porovnani z fabiu to bude jasne exclusive ...
majitel nosil prstene, prasacky nastriekany popolnik, novo obsity volant

podla radia by som to na 03/2006 nepovedal, skor 03/2005 (z vin sa da povedat viac)
km to bude mat podla naznakov tak minimalne o 100t viac

moj usudok = nie

19.11.2011 23:24 - Re: Koupě Citroenu C5 2426060
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Exclusive to asi není. Xenony nejsou, ale tempomat tam je. Teda páčka tam je. Klimatizace je digitální a ne manuální. Brzdovým asistentem asi myslí ESP. A vyhřívané přední sklo neexistuje.
Evidentně to psal někdo, kdo Cépětkám moc nerozumí. Ale alespoň nepíšou, kolik to má najeto, ale kolik to má na tachometru .
Lak je pěknej, interiér naleštěnej, umytý před focením, prostě bazar. Je třeba to projet diagnostikou, projet se s tím a pak můžeš něco posuzovat. Podle těchto fotek to nejde.

|< < 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 ... 198 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator