Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Všeobecná NE-technická diskuze o C5 / Koupě Citroenu C5
|< < 1 ... 38 39 40 41 42 43 44 ... 198 > >|
09.11.2011 10:20 - Re: Koupě Citroenu C5 2424231
TomasT
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1470
99 Poslat soukromou zprávu
Každý článek ve kterém se píše o návratnosti investice do dieselu až při větších nájezdech km, má jako základní předpoklad, že diesel verze je o 50-100 tisíc dražší.
Ale tady se bavíme o starších ojetých autech kde je vstupní investice cca stejná při benzínu i naftě.

Dražší může být u HDI oprava některých poruch, přece jen diesel používá některé technologie, které benzín spíš obchází (třeba přímovstřik do válce => potřebný tlak paliva a nároky na vstřiky), ale jsou i věci co jsou u dieselu lacinější, třeba korozi výfuku skoro neřešíme.

09.11.2011 10:32 - Re: Koupě Citroenu C5 2424233
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
mozme sa tesit na vysokotlake zaturbene benziny ... som zvedavy potom co sa bude hovorit o jednoduchosti a mensej / lacnejsej opravitelnosti benzinu

kazde auto ma svoje problemy a presne, tu kupujes starsie auto ktore je v cene rovnako na tom ako benzinove, tu uz nesmies pocitat navratnost od km, ak sa chystas nabehat 100t / rok, asi si nekupis jazdenku

zhrnem to jednoducho
frantici su na naftu, tomu zodpoveda aj ponuka

okrem V6, je podstane menej benzinov, ktore su vybavene tak ako nafta - myslim teraz vybavu akou je navigacia, elektrika atd.

neodhovaram nikoho od benzinu, ak ho chce, kludne nech si ho kupi, podstatne co chcem povedat je, ze ak sa nafty boji za svoj maly rocny najazd, tak sa nema coho bat, v tom absolutne problem nie je

za 4roky prevadzky som do toho auta kupil co sa tyka motorickej stranky akurat oleje a filtre, vyfuk (co lutujem doteraz ze som spravil ako som spravil - rozpadol sa len vonkajsi obal, vnutro bolo ok) a DRV ventil
spravil som na nom 100t km a to 85% tvrdo mestska prevadzka, ktoru som uz par krat opisoval ....

09.11.2011 10:35 - Re: Koupě Citroenu C5 2424234
judas
Město: Chodov u K. Varů, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi BreakPočet příspěvků: 9
Naprostý souhlas. Sytič v benzíňáku dokáže v mrazech udělat v nádrži vír. Hlavně ve vyšších objemech motoru.
U nás v rodině po jediným benzínu teď jezdí jen ropáci.
C5ka na delší trasy a dovolené a Pažouta 306ku používá manželka na denní skákání do práce a běžné nákupy.
Nedokážu si představit tu spotřebu benzínu v mrazech při všech jízdách se sotva zahřátým motorem.

09.11.2011 10:47 - Re: Koupě Citroenu C5 2424235
Luboš74
Město: Neznašov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k TourerPočet příspěvků: 78
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Souhlasím že se sytičem je enormně vyšší spotřeba ale možná tak na karburátoru. Pokud se nepopojíždí tak je to v pohodě.

09.11.2011 11:09 - Re: Koupě Citroenu C5 2424237
Luboš74
Město: Neznašov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k TourerPočet příspěvků: 78
jumep napsal(a):
frantici su na naftu, tomu zodpoveda aj ponuka okrem V6, je podstane menej benzinov, ktore su vybavene tak ako nafta - myslim teraz vybavu akou je navigacia, elektrika atd.

To je pravda že benzín šidí na výbavě. Já mám sice chudší výbavu ale 100% stav což je pro mě lepší něž když bude auto v plné výbavě a bude pořád stát v servisu. Se servisem myšleno jak benzín tak nafta.

09.11.2011 12:12 - Re: Koupě Citroenu C5 2424239
vasa
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive BreakPočet příspěvků: 78

Aktuálně jsem také řešil koupi C5, i dilema nafta/benzín (resp. lpg). Jelikož jsem člověk technicky a matematicky trošku pošahaný, sestavil jsem si podle spousty dat o spotřebách, cenách dílů, poklesu cen aj. v excelu takový souhrn, tabulku, soubor vzorců... který mi má (doufám ) pomoct s výběrem. K problému benzín/nafta bych poznamenal, že - při shodné kupní ceně auta, započtení aktuálních průměrných cen paliv, mírně jiného poklesu cen dieselu, a různých nákladů na servis - mi při předpokladu vlastnictví vozu 8 let vyšlo, že se náklady rovnají při ročním nájezdu cca 5000km, při vlastnictví 5 let pak při cca 9000km ročně... Při větším nájezdu je (zejména díky spotřebě) lepší diesel...

PS: Jenom doplňji - počítal jsem HDi 100kW/spotř. 6,3l vs. 2.0 benzín/8,6l, a rozdíl v servisu dost markantní (skoro 50tis v neprospěch dieselu), což se při výběru dobrého kusu, slušném zacházení a porci štěstí zdaleka nemusí naplnit...

Také jsem uvažoval o benzínu, ale vzhledem k mým propočtům i vzhledem k slušné pověsti a dobrým zkušenostem s HDi zřejmě zvítězí diesel.

09.11.2011 12:15 - Re: Koupě Citroenu C5 2424240
Luboš74
Já si musím rejpnout. Jak je možné že je tu x vláken kde plno lidí brečí jak se jim na naftě sere kde co a kolik do auta už vrazili. Já když sem napíšu že nafák je poruchovější než benzín tak hned x lidí napíše že to není pravda že za celou dobu provozu vyměnili akorát náplně a filtry a že vlastně čím víc nafák stojí v garáži dokud mu v nádrži nepokvete řepka tak je vlastně výhodnější. Když si to tu pak někdo přečte tak z toho musí bejt zákonitě na palici. Na jednej straně se tu napíše jaké nehorázné sumy se tu vynaložili třeba na dvouhmoák nebo vstřikovače a pak se tu napíše že provoz je vlastně nic nestál.

09.11.2011 12:56 - Re: Koupě Citroenu C5 2424245
miskod
Město: Praha - Stodulky, Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v ExclusivePočet příspěvků: 441
U??vate? Poslat soukromou zprávu
Mne sa zase rata ako sa tu pise o viroch v nadrzi pri studenom motore.. Pani, ale zabudate ze ten motor je zohriaty takmer uz pri vyjazde z parkoviska...

09.11.2011 13:10 - Re: Koupě Citroenu C5 2424247
Luboš74
miskod napsal(a):
Mne sa zase rata ako sa tu pise o viroch v nadrzi pri studenom motore.. Pani, ale zabudate ze ten motor je zohriaty takmer uz pri vyjazde z parkoviska...

Taky jsem na to koukal jak tele na vrata

09.11.2011 13:35 - Re: Koupě Citroenu C5 2424248
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

No jestli to nebude poměrem benzín- diesel je to oddhadem 1 ku 3. a co se týká vstřiků repas HDI vsřiku je téměř shodná cena s cenou benzinového-nového(nerepasují se) a spotřeba je také nižší odhad o 1/3.

09.11.2011 14:22 - Re: Koupě Citroenu C5 2424251
najk
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 1537

tak hoši vykecali jste se snad dostatečně, šupajda zpátky do drážky a neřešte nevyřešitelné, každý si chválí to svoje, vlákno je OBECNĚ o koupě Citroenu, tak Vás snažně prosím aby jste přestali psát o válce mezi benzínem a naftou. Každý další příspěvek smažu, jestli má někdo ovšem plnit toto vlákno furt dokola o motorech, tak at si založí niové vlákno s názvem "nafta versus benzín"

09.11.2011 16:51 - Re: Koupě Citroenu C5 2424269
.45acp
Město: Jablonec n. N., Auto: Citroën C5 I 2.2HDi ExclusivePočet příspěvků: 569
Konečně někdo zasáhl! Už to vypadalo na občanskou válku! Chybí jen, aby některá ze stran zřídila komando sebevražednejch atentátníků.

09.11.2011 17:14 - Re: Koupě Citroenu C5 2424273
C5stepan
Město: Otrokovice, Auto: Hyundai Getz 1,4iPočet příspěvků: 828
nomadm: srovnávᚠtvrdé auto (Focus) s houpačkou (C5). Ve Fordu zřejmě jezdíš, svez se v C5 - bez ohledu na PHM a motorizaci. Poznᚠrozdíl. Přestože jezdíš většinou kolem otrokovického komína, jednou do roka Tě to vyžene na dovču a budeš si vyčítat, žes nekoupil min. 2,0 - v naftě či v bezinu. Všechno chce své, všechno má své přednosti a mouchy. Vyber dobře.

10.11.2011 20:43 - Re: Koupě Citroenu C5 2424404
nomadm
Město: Otrokovice, Auto: Škoda Felicia Combi 1.3 MPiPočet příspěvků: 29
C5stepan napsal(a):
nomadm: srovnávᚠtvrdé auto (Focus) s houpačkou (C5). Ve Fordu zřejmě jezdíš, svez se v C5 - bez ohledu na PHM a motorizaci. Poznᚠrozdíl. Přestože jezdíš většinou kolem otrokovického komína, jednou do roka Tě to vyžene na dovču a budeš si vyčítat, žes nekoupil min. 2,0 - v naftě či v bezinu. Všechno chce své, všechno má své přednosti a mouchy. Vyber dobře.

jojo, máme v rodině (tata, bratr) právě 2 fokusy, tak je celkem znám a jezdí se mi v nich dobře, nebudu lhát, že ne...Ale moje rodinka se vozí felicií, takže každé novější auto je pro mě "luxusní svezení"....

Co říkáte na toto:
.link. ?

10.11.2011 21:01 - Re: Koupě Citroenu C5 2424405
najk

nomadm napsal(a):
jojo, máme v rodině (tata, bratr) právě 2 fokusy, tak je celkem znám a jezdí se mi v nich dobře, nebudu lhát, že ne...Ale moje rodinka se vozí felicií, takže každé novější auto je pro mě "luxusní svezení"....

Co říkáte na toto:
.link. ?

nevím co čekᚠza odpověď, fotky jsou hezké, autíčko navoněné, km bych mohl i věřit (cca 40000/rok), ale všude se píše : DIAGNOSTIKA, tak se podle toho zařiď, nevěř nikomu a ničemu dokud se nepřesvědčíš, netvrdím, že nelze koupit bez diag a nemít štěstí, jinak mi chybí foto pohled na motor a těch 10 bagů????

zavolej si tam at ti dají VINko a hned uvidíš jejich reakci a když dají, tak se dá i v CITROENU po dohodě zjistit nějaká tá historie a případně servisky

10.11.2011 21:15 - Re: Koupě Citroenu C5 2424407
Mikra
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 3730

Na první pohled leštěnka. Pokud netrvᚠna textu z inzerátu, tak nic proti. Jinak myslím že se při nejmenším spletli v tom, že je to exclusive. Asi není, protože nevidím nápis na sloupku, pak proto, že myslím všechny exclusive mají xenony a dvojkový dokonce bixenony. Potom by ty ostřikovače světel byly na místě, ale podle pohledu xenony nevidím, tak asi nejsou ani ostřikovače světel. Dál si myslím, že exclusive se s látkou na čalounění snad ani nedodávaly. A manuální posun sedaček snad taky k exclusivu nepatří. Můžu se ale mýlit.
Víc já z fotek nepoznám. Jiní asi napíšou víc.
V každým případě by se to muselo vidět, slyšet, projet a prodiagnostikovat, aby se vědělo víc.
Ale jinak na pohled hezký a výbava dostačující pro nenáročnou rodinku. Určitě ale hledej dál a hlavně nespěchej. Najdeš myslím i líp vybavený a třeba i za stejný, nebo i lepší peníze.
Pokud by seděly km, o čemž velmi silně pochybuju, tak počítej s brzkýma nákladama na servis. V každým případě rozvody, podotýkám v každým případě a dál každopádně náplně a filtry! Bez toho se neobejdeš asi u žádnýho ojetýho auta.
Pak může už být dost jetá spojka, můžou být před koncem života zadní ložiska nápravy, brzdy a nějaký ty siletbloky přední nápravy a motoru. To jsou ale věci, se kterýma se dá nějaký čas pojezdit a řešit je postupně, pokud nejsou už totálně KO a který se uvidí až při kontrole auta na místě.
Ale nechci tě strašit, jen připravit. Abys prostě počítal s nějakýma korunama na víc už při koupi. A rozhodně před návštěvou autobazaru doporučuju několikrát přečíst tento článek - .link. - a hodně se z něj poučit. Nacvičit si některý ze situací v něm popsaných ti taky dokáže ušetřit pár tisícovek, třeba právě na ten čekající servis.

10.11.2011 21:27 - Re: Koupě Citroenu C5 2424408
nomadm
No kdyby to exclusive nebylo ,tak by to nevadilo...
Mikra: já nespěchám...penízky budou až na jaro...takže teď opravdu jen zjišuji a shromažďuji info. Ale z toho servisu jsi toho vyjmenoval dost, šlo by to i nějak kvantifikovat finančně, samože cca?
Jo a nemáte nějakého typa, kde koupit C5ku?

10.11.2011 21:30 - Re: Koupě Citroenu C5 2424409
nomadm
a tento se mi líbí ještě víc...
.link.

10.11.2011 21:42 - Re: Koupě Citroenu C5 2424415
najk

nomadm napsal(a):
.link.

a kouknul si vedle na naše inzeráty, např. Luki je nᚠčlen, solidní kluk, ten ti i přesně řekne co kupuješ, včetně chyb a závad , tahá Cpětky a nemᚠto ani daleko

10.11.2011 21:48 - Re: Koupě Citroenu C5 2424416
Mahony
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX BreakPočet příspěvků: 373

nomadm napsal(a):
.link.

Já teda nevim ale neni to jedno a to samý auto jako ten první link co jsi sem dal? Třeba se mi to zdá

|< < 1 ... 38 39 40 41 42 43 44 ... 198 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator