| | |
09.11.2011 10:20 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2424231
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Kadý článek ve kterém se píe o návratnosti investice do dieselu a při větích nájezdech km, má jako základní předpoklad, e diesel verze je o 50-100 tisíc draí.
Ale tady se bavíme o starích ojetých autech kde je vstupní investice cca stejná při benzínu i naftě.
Draí můe být u HDI oprava některých poruch, přece jen diesel pouívá některé technologie, které benzín spí obchází (třeba přímovstřik do válce => potřebný tlak paliva a nároky na vstřiky), ale jsou i věci co jsou u dieselu lacinějí, třeba korozi výfuku skoro neřeíme.
Kadý článek ve kterém se píe o návratnosti investice do dieselu a při větích nájezdech km, má jako základní předpoklad, e diesel verze je o 50-100 tisíc draí.
Ale tady se bavíme o starích ojetých autech kde je vstupní investice cca stejná při benzínu i naftě.
Draí můe být u HDI oprava některých poruch, přece jen diesel pouívá některé technologie, které benzín spí obchází (třeba přímovstřik do válce => potřebný tlak paliva a nároky na vstřiky), ale jsou i věci co jsou u dieselu lacinějí, třeba korozi výfuku skoro neřeíme.
|
|
09.11.2011 10:32 -
|
2424233
|
|
jumep
|
|
|
mozme sa tesit na vysokotlake zaturbene benziny ... som zvedavy potom co sa bude hovorit o jednoduchosti a mensej / lacnejsej opravitelnosti benzinu
kazde auto ma svoje problemy a presne, tu kupujes starsie auto ktore je v cene rovnako na tom ako benzinove, tu uz nesmies pocitat navratnost od km, ak sa chystas nabehat 100t / rok, asi si nekupis jazdenku
zhrnem to jednoducho
frantici su na naftu, tomu zodpoveda aj ponuka
okrem V6, je podstane menej benzinov, ktore su vybavene tak ako nafta - myslim teraz vybavu akou je navigacia, elektrika atd.
neodhovaram nikoho od benzinu, ak ho chce, kludne nech si ho kupi, podstatne co chcem povedat je, ze ak sa nafty boji za svoj maly rocny najazd, tak sa nema coho bat, v tom absolutne problem nie je
za 4roky prevadzky som do toho auta kupil co sa tyka motorickej stranky akurat oleje a filtre, vyfuk (co lutujem doteraz ze som spravil ako som spravil - rozpadol sa len vonkajsi obal, vnutro bolo ok) a DRV ventil
spravil som na nom 100t km a to 85% tvrdo mestska prevadzka, ktoru som uz par krat opisoval ....
mozme sa tesit na vysokotlake zaturbene benziny ... som zvedavy potom co sa bude hovorit o jednoduchosti a mensej / lacnejsej opravitelnosti benzinu :)
kazde auto ma svoje problemy a presne, tu kupujes starsie auto ktore je v cene rovnako na tom ako benzinove, tu uz nesmies pocitat navratnost od km, ak sa chystas nabehat 100t / rok, asi si nekupis jazdenku
zhrnem to jednoducho
frantici su na naftu, tomu zodpoveda aj ponuka
okrem V6, je podstane menej benzinov, ktore su vybavene tak ako nafta - myslim teraz vybavu akou je navigacia, elektrika atd.
neodhovaram nikoho od benzinu, ak ho chce, kludne nech si ho kupi, podstatne co chcem povedat je, ze ak sa nafty boji za svoj maly rocny najazd, tak sa nema coho bat, v tom absolutne problem nie je
za 4roky prevadzky som do toho auta kupil co sa tyka motorickej stranky akurat oleje a filtre, vyfuk (co lutujem doteraz ze som spravil ako som spravil - rozpadol sa len vonkajsi obal, vnutro bolo ok) a DRV ventil
spravil som na nom 100t km a to 85% tvrdo mestska prevadzka, ktoru som uz par krat opisoval ....
|
|
09.11.2011 10:35 -
|
2424234
|
|
judas
|
|
|
Naprostý souhlas. Sytič v benzíňáku dokáe v mrazech udělat v nádri vír. Hlavně ve vyích objemech motoru.
U nás v rodině po jediným benzínu teď jezdí jen ropáci.
C5ka na delí trasy a dovolené a Paouta 306ku pouívá manelka na denní skákání do práce a běné nákupy.
Nedokáu si představit tu spotřebu benzínu v mrazech při vech jízdách se sotva zahřátým motorem.
Naprostý souhlas. Sytič v benzíňáku dokáe v mrazech udělat v nádri vír. Hlavně ve vyích objemech motoru.
U nás v rodině po jediným benzínu teď jezdí jen ropáci.
C5ka na delí trasy a dovolené a Paouta 306ku pouívá manelka na denní skákání do práce a běné nákupy.
Nedokáu si představit tu spotřebu benzínu v mrazech při vech jízdách se sotva zahřátým motorem.
|
|
09.11.2011 10:47 -
|
2424235
|
|
Lubo74
|
Město: Neznaov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Souhlasím e se sytičem je enormně vyí spotřeba ale moná tak na karburátoru. Pokud se nepopojídí tak je to v pohodě.
Souhlasím e se sytičem je enormně vyí spotřeba ale moná tak na karburátoru. Pokud se nepopojídí tak je to v pohodě.
|
|
09.11.2011 11:09 -
|
2424237
|
|
Lubo74
|
Město: Neznaov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 78 |
|
|
jumep napsal(a): frantici su na naftu, tomu zodpoveda aj ponuka okrem V6, je podstane menej benzinov, ktore su vybavene tak ako nafta - myslim teraz vybavu akou je navigacia, elektrika atd.
To je pravda e benzín idí na výbavě. Já mám sice chudí výbavu ale 100% stav co je pro mě lepí ně kdy bude auto v plné výbavě a bude pořád stát v servisu. Se servisem myleno jak benzín tak nafta.
frantici su na naftu, tomu zodpoveda aj ponuka okrem V6, je podstane menej benzinov, ktore su vybavene tak ako nafta - myslim teraz vybavu akou je navigacia, elektrika atd.
To je pravda e benzín idí na výbavě. Já mám sice chudí výbavu ale 100% stav co je pro mě lepí ně kdy bude auto v plné výbavě a bude pořád stát v servisu. Se servisem myleno jak benzín tak nafta.
|
|
09.11.2011 12:12 -
|
2424239
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Aktuálně jsem také řeil koupi C5, i dilema nafta/benzín (resp. lpg). Jeliko jsem člověk technicky a matematicky troku poahaný, sestavil jsem si podle spousty dat o spotřebách, cenách dílů, poklesu cen aj. v excelu takový souhrn, tabulku, soubor vzorců... který mi má (doufám ) pomoct s výběrem. K problému benzín/nafta bych poznamenal, e - při shodné kupní ceně auta, započtení aktuálních průměrných cen paliv, mírně jiného poklesu cen dieselu, a různých nákladů na servis - mi při předpokladu vlastnictví vozu 8 let vylo, e se náklady rovnají při ročním nájezdu cca 5000km, při vlastnictví 5 let pak při cca 9000km ročně... Při větím nájezdu je (zejména díky spotřebě) lepí diesel...
PS: Jenom doplňji - počítal jsem HDi 100kW/spotř. 6,3l vs. 2.0 benzín/8,6l, a rozdíl v servisu dost markantní (skoro 50tis v neprospěch dieselu), co se při výběru dobrého kusu, sluném zacházení a porci těstí zdaleka nemusí naplnit...
Také jsem uvaoval o benzínu, ale vzhledem k mým propočtům i vzhledem k sluné pověsti a dobrým zkuenostem s HDi zřejmě zvítězí diesel.
Aktuálně jsem také řeil koupi C5, i dilema nafta/benzín (resp. lpg). Jeliko jsem člověk technicky a matematicky troku poahaný, sestavil jsem si podle spousty dat o spotřebách, cenách dílů, poklesu cen aj. v excelu takový souhrn, tabulku, soubor vzorců... který mi má (doufám :nevim ) pomoct s výběrem. K problému benzín/nafta bych poznamenal, e - při shodné kupní ceně auta, započtení aktuálních průměrných cen paliv, mírně jiného poklesu cen dieselu, a různých nákladů na servis - mi při předpokladu vlastnictví vozu 8 let vylo, e se náklady rovnají při ročním nájezdu cca 5000km, při vlastnictví 5 let pak při cca 9000km ročně... Při větím nájezdu je (zejména díky spotřebě) lepí diesel...
PS: Jenom doplňji - počítal jsem HDi 100kW/spotř. 6,3l vs. 2.0 benzín/8,6l, a rozdíl v servisu dost markantní (skoro 50tis v neprospěch dieselu), co se při výběru dobrého kusu, sluném zacházení a porci těstí zdaleka nemusí naplnit...
Také jsem uvaoval o benzínu, ale vzhledem k mým propočtům i vzhledem k sluné pověsti a dobrým zkuenostem s HDi zřejmě zvítězí diesel.
|
|
09.11.2011 12:15 -
|
2424240
|
|
Lubo74
|
|
|
Já si musím rejpnout. Jak je moné e je tu x vláken kde plno lidí brečí jak se jim na naftě sere kde co a kolik do auta u vrazili. Já kdy sem napíu e nafák je poruchovějí ne benzín tak hned x lidí napíe e to není pravda e za celou dobu provozu vyměnili akorát náplně a filtry a e vlastně čím víc nafák stojí v garái dokud mu v nádri nepokvete řepka tak je vlastně výhodnějí. Kdy si to tu pak někdo přečte tak z toho musí bejt zákonitě na palici. Na jednej straně se tu napíe jaké nehorázné sumy se tu vynaloili třeba na dvouhmoák nebo vstřikovače a pak se tu napíe e provoz je vlastně nic nestál.
Já si musím rejpnout. Jak je moné e je tu x vláken kde plno lidí brečí jak se jim na naftě sere kde co a kolik do auta u vrazili. Já kdy sem napíu e nafák je poruchovějí ne benzín tak hned x lidí napíe e to není pravda e za celou dobu provozu vyměnili akorát náplně a filtry a e vlastně čím víc nafák stojí v garái dokud mu v nádri nepokvete řepka tak je vlastně výhodnějí. Kdy si to tu pak někdo přečte tak z toho musí bejt zákonitě na palici. Na jednej straně se tu napíe jaké nehorázné sumy se tu vynaloili třeba na dvouhmoák nebo vstřikovače a pak se tu napíe e provoz je vlastně nic nestál.
|
|
09.11.2011 12:56 -
|
2424245
|
|
miskod
|
|
|
Mne sa zase rata ako sa tu pise o viroch v nadrzi pri studenom motore.. Pani, ale zabudate ze ten motor je zohriaty takmer uz pri vyjazde z parkoviska...
Mne sa zase rata ako sa tu pise o viroch v nadrzi pri studenom motore.. Pani, ale zabudate ze ten motor je zohriaty takmer uz pri vyjazde z parkoviska...;-)
|
|
09.11.2011 13:35 -
|
2424248
|
|
jruze
|
|
|
No jestli to nebude poměrem benzín- diesel je to oddhadem 1 ku 3. a co se týká vstřiků repas HDI vsřiku je téměř shodná cena s cenou benzinového-nového(nerepasují se) a spotřeba je také nií odhad o 1/3.
No jestli to nebude poměrem benzín- diesel je to oddhadem 1 ku 3. a co se týká vstřiků repas HDI vsřiku je téměř shodná cena s cenou benzinového-nového(nerepasují se) a spotřeba je také nií odhad o 1/3.:nevim
|
|
09.11.2011 14:22 -
|
2424251
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tak hoi vykecali jste se snad dostatečně, upajda zpátky do dráky a neřete nevyřeitelné, kadý si chválí to svoje, vlákno je OBECNĚ o koupě Citroenu, tak Vás snaně prosím aby jste přestali psát o válce mezi benzínem a naftou. Kadý dalí příspěvek smau, jestli má někdo ovem plnit toto vlákno furt dokola o motorech, tak at si zaloí niové vlákno s názvem "nafta versus benzín"
tak hoi vykecali jste se snad dostatečně, upajda zpátky do dráky a neřete nevyřeitelné, kadý si chválí to svoje, vlákno je OBECNĚ o koupě Citroenu, tak Vás snaně prosím aby jste přestali psát o válce mezi benzínem a naftou. Kadý dalí příspěvek smau, jestli má někdo ovem plnit toto vlákno furt dokola o motorech, tak at si zaloí niové vlákno s názvem "nafta versus benzín" ;-)
|
|
09.11.2011 16:51 -
|
2424269
|
|
.45acp
|
|
|
Konečně někdo zasáhl! U to vypadalo na občanskou válku! Chybí jen, aby některá ze stran zřídila komando sebevraednejch atentátníků.
Konečně někdo zasáhl! U to vypadalo na občanskou válku! Chybí jen, aby některá ze stran zřídila komando sebevraednejch atentátníků.
|
|
09.11.2011 17:14 -
|
2424273
|
|
C5stepan
|
|
|
nomadm: srovnává tvrdé auto (Focus) s houpačkou (C5). Ve Fordu zřejmě jezdí, svez se v C5 - bez ohledu na PHM a motorizaci. Pozná rozdíl. Přestoe jezdí větinou kolem otrokovického komína, jednou do roka Tě to vyene na dovču a bude si vyčítat, es nekoupil min. 2,0 - v naftě či v bezinu. Vechno chce své, vechno má své přednosti a mouchy. Vyber dobře.
nomadm: srovnává tvrdé auto (Focus) s houpačkou (C5). Ve Fordu zřejmě jezdí, svez se v C5 - bez ohledu na PHM a motorizaci. Pozná rozdíl. Přestoe jezdí větinou kolem otrokovického komína, jednou do roka Tě to vyene na dovču a bude si vyčítat, es nekoupil min. 2,0 - v naftě či v bezinu. Vechno chce své, vechno má své přednosti a mouchy. Vyber dobře:palec.
|
|
10.11.2011 20:43 -
|
2424404
|
|
nomadm
|
Město: Otrokovice, Auto: koda Felicia Combi 1.3 MPi | Počet příspěvků: 29 |
|
|
C5stepan napsal(a): nomadm: srovnává tvrdé auto (Focus) s houpačkou (C5). Ve Fordu zřejmě jezdí, svez se v C5 - bez ohledu na PHM a motorizaci. Pozná rozdíl. Přestoe jezdí větinou kolem otrokovického komína, jednou do roka Tě to vyene na dovču a bude si vyčítat, es nekoupil min. 2,0 - v naftě či v bezinu. Vechno chce své, vechno má své přednosti a mouchy. Vyber dobře .
jojo, máme v rodině (tata, bratr) právě 2 fokusy, tak je celkem znám a jezdí se mi v nich dobře, nebudu lhát, e ne...Ale moje rodinka se vozí felicií, take kadé novějí auto je pro mě "luxusní svezení"....
Co říkáte na toto:
.link. ?
jojo, máme v rodině (tata, bratr) právě 2 fokusy, tak je celkem znám a jezdí se mi v nich dobře, nebudu lhát, e ne...Ale moje rodinka se vozí felicií, take kadé novějí auto je pro mě "luxusní svezení"....:)
Co říkáte na toto:
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/citroen/c5/9004345 ?
|
|
10.11.2011 21:01 -
|
2424405
|
|
najk
|
|
|
nomadm napsal(a): jojo, máme v rodině (tata, bratr) právě 2 fokusy, tak je celkem znám a jezdí se mi v nich dobře, nebudu lhát, e ne...Ale moje rodinka se vozí felicií, take kadé novějí auto je pro mě "luxusní svezení"....
Co říkáte na toto:
.link. ?
nevím co čeká za odpověď, fotky jsou hezké, autíčko navoněné, km bych mohl i věřit (cca 40000/rok), ale vude se píe : DIAGNOSTIKA, tak se podle toho zařiď, nevěř nikomu a ničemu dokud se nepřesvědčí, netvrdím, e nelze koupit bez diag a nemít těstí, jinak mi chybí foto pohled na motor a těch 10 bagů????
zavolej si tam at ti dají VINko a hned uvidí jejich reakci a kdy dají, tak se dá i v CITROENU po dohodě zjistit nějaká tá historie a případně servisky
nevím co čeká za odpověď, fotky jsou hezké, autíčko navoněné, km bych mohl i věřit (cca 40000/rok), ale vude se píe : DIAGNOSTIKA, tak se podle toho zařiď, nevěř nikomu a ničemu dokud se nepřesvědčí, netvrdím, e nelze koupit bez diag a nemít těstí, jinak mi chybí foto pohled na motor a těch 10 bagů???? ;-)
zavolej si tam at ti dají VINko a hned uvidí jejich reakci a kdy dají, tak se dá i v CITROENU po dohodě zjistit nějaká tá historie a případně servisky
|
|
10.11.2011 21:15 -
|
2424407
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Na první pohled letěnka. Pokud netrvá na textu z inzerátu, tak nic proti. Jinak myslím e se při nejmením spletli v tom, e je to exclusive. Asi není, protoe nevidím nápis na sloupku, pak proto, e myslím vechny exclusive mají xenony a dvojkový dokonce bixenony. Potom by ty ostřikovače světel byly na místě, ale podle pohledu xenony nevidím, tak asi nejsou ani ostřikovače světel. Dál si myslím, e exclusive se s látkou na čalounění snad ani nedodávaly. A manuální posun sedaček snad taky k exclusivu nepatří. Můu se ale mýlit.
Víc já z fotek nepoznám. Jiní asi napíou víc.
V kadým případě by se to muselo vidět, slyet, projet a prodiagnostikovat, aby se vědělo víc.
Ale jinak na pohled hezký a výbava dostačující pro nenáročnou rodinku. Určitě ale hledej dál a hlavně nespěchej. Najde myslím i líp vybavený a třeba i za stejný, nebo i lepí peníze.
Pokud by seděly km, o čem velmi silně pochybuju, tak počítej s brzkýma nákladama na servis. V kadým případě rozvody, podotýkám v kadým případě a dál kadopádně náplně a filtry! Bez toho se neobejde asi u ádnýho ojetýho auta.
Pak můe u být dost jetá spojka, můou být před koncem ivota zadní loiska nápravy, brzdy a nějaký ty siletbloky přední nápravy a motoru. To jsou ale věci, se kterýma se dá nějaký čas pojezdit a řeit je postupně, pokud nejsou u totálně KO a který se uvidí a při kontrole auta na místě.
Ale nechci tě strait, jen připravit. Abys prostě počítal s nějakýma korunama na víc u při koupi. A rozhodně před návtěvou autobazaru doporučuju několikrát přečíst tento článek - .link. - a hodně se z něj poučit. Nacvičit si některý ze situací v něm popsaných ti taky dokáe uetřit pár tisícovek, třeba právě na ten čekající servis.
Na první pohled letěnka. Pokud netrvá na textu z inzerátu, tak nic proti. Jinak myslím e se při nejmením spletli v tom, e je to exclusive. Asi není, protoe nevidím nápis na sloupku, pak proto, e myslím vechny exclusive mají xenony a dvojkový dokonce bixenony. Potom by ty ostřikovače světel byly na místě, ale podle pohledu xenony nevidím, tak asi nejsou ani ostřikovače světel. Dál si myslím, e exclusive se s látkou na čalounění snad ani nedodávaly. A manuální posun sedaček snad taky k exclusivu nepatří. Můu se ale mýlit.
Víc já z fotek nepoznám. Jiní asi napíou víc.
V kadým případě by se to muselo vidět, slyet, projet a prodiagnostikovat, aby se vědělo víc.
Ale jinak na pohled hezký a výbava dostačující pro nenáročnou rodinku. Určitě ale hledej dál a hlavně nespěchej. Najde myslím i líp vybavený a třeba i za stejný, nebo i lepí peníze. :-)
Pokud by seděly km, o čem velmi silně pochybuju, tak počítej s brzkýma nákladama na servis. V kadým případě rozvody, podotýkám v kadým případě a dál kadopádně náplně a filtry! Bez toho se neobejde asi u ádnýho ojetýho auta.
Pak můe u být dost jetá spojka, můou být před koncem ivota zadní loiska nápravy, brzdy a nějaký ty siletbloky přední nápravy a motoru. To jsou ale věci, se kterýma se dá nějaký čas pojezdit a řeit je postupně, pokud nejsou u totálně KO a který se uvidí a při kontrole auta na místě.
Ale nechci tě strait, jen připravit. Abys prostě počítal s nějakýma korunama na víc u při koupi. A rozhodně před návtěvou autobazaru doporučuju několikrát přečíst tento článek - http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010051705 - a hodně se z něj poučit. Nacvičit si některý ze situací v něm popsaných ti taky dokáe uetřit pár tisícovek, třeba právě na ten čekající servis.
|
|
10.11.2011 21:27 -
|
2424408
|
|
nomadm
|
|
|
No kdyby to exclusive nebylo ,tak by to nevadilo...
Mikra: já nespěchám...penízky budou a na jaro...take teď opravdu jen zjiuji a shromaďuji info. Ale z toho servisu jsi toho vyjmenoval dost, lo by to i nějak kvantifikovat finančně, samoe cca?
Jo a nemáte nějakého typa, kde koupit C5ku?
No kdyby to exclusive nebylo ,tak by to nevadilo...:)
Mikra: já nespěchám...penízky budou a na jaro...take teď opravdu jen zjiuji a shromaďuji info. Ale z toho servisu jsi toho vyjmenoval dost, lo by to i nějak kvantifikovat finančně, samoe cca?
Jo a nemáte nějakého typa, kde koupit C5ku?
|
|
10.11.2011 21:30 -
|
2424409
|
|
nomadm
|
|
|
a tento se mi líbí jetě víc...
.link.
a tento se mi líbí jetě víc...
http://auto.bazos.cz/inzerat/12717247/Citroen-C5-2016V-Break.php
|
|
10.11.2011 21:42 -
|
2424415
|
|
najk
|
|
|
nomadm napsal(a): a tento se mi líbí jetě víc...
.link.
a kouknul si vedle na nae inzeráty, např. Luki je ná člen, solidní kluk, ten ti i přesně řekne co kupuje, včetně chyb a závad , tahá Cpětky a nemá to ani daleko
a kouknul si vedle na nae inzeráty, např. Luki je ná člen, solidní kluk, ten ti i přesně řekne co kupuje, včetně chyb a závad , tahá Cpětky a nemá to ani daleko
|
|
| |
|
|