| | |
07.11.2011 13:53 -
Svezení c C5 II Break 2.0 benzín (r.v. 2005- 2007)
|
2423989
|
|
nomadm
|
Město: Otrokovice, Auto: koda Felicia Combi 1.3 MPi | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Zdravím citroenáři,
právě jsem v procesu výběru náhrady naí feldy kombi. Nějak se pořád nemůu rozhodnout co pořídit. Stále zvauji zda-li kombi nií střední, nebo střední, nebo MPV. Najedem cca 10tis. km/rok. Ze střední bych bral buď Mondeo, Vectru nebo právě C5 II, při mém malém nájedzu bych do nafty raději neel, ikdy mě do ní pan servisák citroenů ve Zlámanci (okres Uher. Hraditě) troku přesvědčoval (1.6 HDI). Nicméně si myslím, e benzín 2.0 je lepí volba. CHtěl bych se Vás zeptat, zda-li někdo na Zlínsku tuto motorizaci vlastníte (C5 II kombi od r.v. 2005 do 2007) a jestli by bylo moné se tím svézt.
Děkuji mnohokrát.
Zdravím citroenáři,
právě jsem v procesu výběru náhrady naí feldy kombi. Nějak se pořád nemůu rozhodnout co pořídit. Stále zvauji zda-li kombi nií střední, nebo střední, nebo MPV. Najedem cca 10tis. km/rok. Ze střední bych bral buď Mondeo, Vectru nebo právě C5 II, při mém malém nájedzu bych do nafty raději neel, ikdy mě do ní pan servisák citroenů ve Zlámanci (okres Uher. Hraditě) troku přesvědčoval (1.6 HDI). Nicméně si myslím, e benzín 2.0 je lepí volba. CHtěl bych se Vás zeptat, zda-li někdo na Zlínsku tuto motorizaci vlastníte (C5 II kombi od r.v. 2005 do 2007) a jestli by bylo moné se tím svézt.
Děkuji mnohokrát.
|
|
07.11.2011 17:08 -
Re: Svezení c C5 II Break 2.0 benzín (r.v. 2005- 2007)
|
2424006
|
|
Darja
|
|
|
Váhat mezi kombi z nií střední a střední je jako váhat mezi stejkem a gothajem z lídlu. Pokud má rodinu, nejezdí sám 100% času, vyí střední je jediná rozumná volba.
Mondeo doporučuju (poslední generace moc povedená), ale v dýzlu, Duratec mi nikdy nepřiel jako povedenej motor, ale je jich málo k výběru, stejně jako benzínu v C5, hodně tam vládla TDCička. Na počtení o Moňďu .link.
Váhat mezi kombi z nií střední a střední je jako váhat mezi stejkem a gothajem z lídlu. Pokud má rodinu, nejezdí sám 100% času, vyí střední je jediná rozumná volba.
Mondeo doporučuju (poslední generace moc povedená), ale v dýzlu, Duratec mi nikdy nepřiel jako povedenej motor, ale je jich málo k výběru, stejně jako benzínu v C5, hodně tam vládla TDCička. Na počtení o Moňďu http://mondeo.fordclubs.org/
|
|
07.11.2011 17:31 -
|
2424014
|
|
jumep
|
|
|
skus sa dohodnut s kuldom, je to sice brnak, ale v zline ma rodinu ci nieco podobne .link.
o tom aku motorizaciu je tu uz toho popisane myslim dost ...
skus sa dohodnut s kuldom, je to sice brnak, ale v zline ma rodinu ci nieco podobne :) http://www.c5club.cz/profiles/Kulda
o tom aku motorizaciu je tu uz toho popisane myslim dost ...
|
|
07.11.2011 17:31 -
|
2424015
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ja by som teda forda nechcel ani zadarmo...
Ja by som teda forda nechcel ani zadarmo...
|
|
07.11.2011 18:08 -
|
2424021
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
nomadm napsal(a): ... ikdy mě do ní pan servisák citroenů ve Zlámanci (okres Uher. Hraditě) troku přesvědčoval (1.6 HDI) ...
Čím pak asi jezdí pan servisák citroenů ve Zlámanci, e ti radí tu asi nejhorí variantu HDi.
Je tady toho napsáno hodně o motorech, zkus si to pročíst a zauvauj sám. Není třeba hledat výkon, podle toho, čím jsi jezdil do teď. Tak se zkus zaměřit na ivotnost, nebo servisovatelnost. Komfort nabídnou C5 vechny stejnej. Teda podle výbavy. A pokud jde do starího auta, tak výbavou nenajde C5 konkurenci v ceně.
Tak drím palce při výběru.
Čím pak asi jezdí pan servisák citroenů ve Zlámanci, e ti radí tu asi nejhorí variantu HDi.
Je tady toho napsáno hodně o motorech, zkus si to pročíst a zauvauj sám. Není třeba hledat výkon, podle toho, čím jsi jezdil do teď. Tak se zkus zaměřit na ivotnost, nebo servisovatelnost. Komfort nabídnou C5 vechny stejnej. Teda podle výbavy. A pokud jde do starího auta, tak výbavou nenajde C5 konkurenci v ceně.
Tak drím palce při výběru. :palec
|
|
07.11.2011 18:55 -
|
2424028
|
|
nomadm
|
Město: Otrokovice, Auto: koda Felicia Combi 1.3 MPi | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Darja napsal(a): Váhat mezi kombi z nií střední a střední je jako váhat mezi stejkem a gothajem z lídlu. Pokud má rodinu, nejezdí sám 100% času, vyí střední je jediná rozumná volba.
Mondeo doporučuju (poslední generace moc povedená), ale v dýzlu, Duratec mi nikdy nepřiel jako povedenej motor, ale je jich málo k výběru, stejně jako benzínu v C5, hodně tam vládla TDCička. Na počtení o Moňďu .link.
Mondeo zvauji předposlední generaci (r.v. 2005 - 2007), nejlépe 2.0 Duratec, rozvod řetěz, eprý drák a spolehlivý motor....ale vzhledově mi prostě líp sedne C5 (hlavně interiér), proto asi rozhodnou zkuební jízdy...
Mondeo zvauji předposlední generaci (r.v. 2005 - 2007), nejlépe 2.0 Duratec, rozvod řetěz, eprý drák a spolehlivý motor....ale vzhledově mi prostě líp sedne C5 (hlavně interiér), proto asi rozhodnou zkuební jízdy...
|
|
07.11.2011 19:01 -
|
2424029
|
|
Darja
|
|
|
No, ne tu předposlední generaci, tak to jdi radi do C5. U jen na zadní nápravě si vyrve zbytek vlasů z hlavy.. Co bohuel čeká i majitele C5 X7. Krom toho ford má celkem drahý díly, take, to, co uetří na jedněch rozvodech, si vyere někde jinde. Třeba ty zadní příčný ramena
Jo a jestli do toho půjde, předem upozorňuju, e fordům chutnaj jen originální svíčky vod motorcraftu, ani nepomejlej na jiný.
Kdy Moňďo tak bych la do pětkovýho.
No, ne tu předposlední generaci, tak to jdi radi do C5. U jen na zadní nápravě si vyrve zbytek vlasů z hlavy.. Co bohuel čeká i majitele C5 X7. Krom toho ford má celkem drahý díly, take, to, co uetří na jedněch rozvodech, si vyere někde jinde. Třeba ty zadní příčný ramena :-))
Jo a jestli do toho půjde, předem upozorňuju, e fordům chutnaj jen originální svíčky vod motorcraftu, ani nepomejlej na jiný.
Kdy Moňďo tak bych la do pětkovýho.
|
|
07.11.2011 19:17 -
|
2424032
|
|
Darja
|
|
|
Forďáci mi zas dvě hodiny prskali, ne si na dílnu navezli mojí C5. Ford není hůř servisovatelnej ne C5. Sere se to vechno stejně, ale C5 prostě vede s odpruením.. to soudruzi z FMC stočenejma drátama nedokáou...
Forďáci mi zas dvě hodiny prskali, ne si na dílnu navezli mojí C5. Ford není hůř servisovatelnej ne C5. Sere se to vechno stejně, ale C5 prostě vede s odpruením.. to soudruzi z FMC stočenejma drátama nedokáou...
|
|
07.11.2011 19:30 -
|
2424034
|
|
jumep
|
|
|
tak neviem, radsej 3 citroeny servisovat ako 1 ford, moja skusenost ...
tak neviem, radsej 3 citroeny servisovat ako 1 ford, moja skusenost ...
|
|
07.11.2011 21:08 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2424048
|
|
flyteSVK
|
|
|
jumep: tvoja averzia voci panovi Fordovi je vseobecne znama, ale v zasade suhlasim s Darjou.
K teme: nomadm: ak by nevadil nekombi wagen a prisiel by si do TN alebo BA, mozes sa previest na mojom. Akurat neviem kedy sa dostanem do TN.
jumep: tvoja averzia voci panovi Fordovi je vseobecne znama, ale v zasade suhlasim s Darjou.
K teme: nomadm: ak by nevadil nekombi wagen a prisiel by si do TN alebo BA, mozes sa previest na mojom. Akurat neviem kedy sa dostanem do TN.
|
|
08.11.2011 06:46 -
|
2424066
|
|
JirkaŘ
|
|
|
FORD versus CITROËN ... tak to mám taky zkuenosti, protoe nějakých 8 let jsem je měl a taky udroval. Ve výsledku jsem nyní nadmíru spokojený, ba co více, NADENÝ Po dvou letech co mám C5 můu říct, e jsem udělal dobře ! U Mondea jsem za tu samou dobu investoval do oprav u pár desítek tisíc... C5 samozřejmě udruji taky, ale zatím nic nenadálého se nestalo.
U Fordu (Mondeo) veobecně jsou slabinou podvozkové části - přední náprava u prvních generací poddimenzována (čepy, ramena - silentbloky) , zadní náprava-víceprvková po čase vyaduje nákladnou opravu, jinak doslova chrastí, motory TDCi do roku 2003-4 byly tak kazové, e velmi často na fóru jejich majitelé doslova brečeli e je mají. Neustále čistili palivový systém od pon, měnili čerpadla, vstřikovače, turbo.... proto jsem původně dýzl ani nechtěl. U benzíňáku pak jedině originál Motorcraft svíčky a měnit ihned i s kábly, protoe jedno poradilo odpálit druhé. A jetě koroze.... ta se týkala i vozů vyrobených po roce 2002 (spodní strana dveří). Kdybych jetě více vzpomínal, tak bych asi jetě něco nael.
Resumé ? S C5 jsem spokojen. Brácha (má C5 I Break u skoro 5 let) taky, a začíná uvaovat o výměně za C5 III. To o něčem svědčí.
FORD versus CITROËN ... tak to mám taky zkuenosti, protoe nějakých 8 let jsem je měl a taky udroval. Ve výsledku jsem nyní nadmíru spokojený, ba co více, NADENÝ :palec Po dvou letech co mám C5 můu říct, e jsem udělal dobře ! U Mondea jsem za tu samou dobu investoval do oprav u pár desítek tisíc... C5 samozřejmě udruji taky, ale zatím nic nenadálého se nestalo.
U Fordu (Mondeo) veobecně jsou slabinou podvozkové části - přední náprava u prvních generací poddimenzována (čepy, ramena - silentbloky) , zadní náprava-víceprvková po čase vyaduje nákladnou opravu, jinak doslova chrastí, motory TDCi do roku 2003-4 byly tak kazové, e velmi často na fóru jejich majitelé doslova brečeli e je mají. :-(((( Neustále čistili palivový systém od pon, měnili čerpadla, vstřikovače, turbo.... proto jsem původně dýzl ani nechtěl. U benzíňáku pak jedině originál Motorcraft svíčky a měnit ihned i s kábly, protoe jedno poradilo odpálit druhé. A jetě koroze.... ta se týkala i vozů vyrobených po roce 2002 (spodní strana dveří). Kdybych jetě více vzpomínal, tak bych asi jetě něco nael.
Resumé ? S C5 jsem spokojen. Brácha (má C5 I Break u skoro 5 let) taky, a začíná uvaovat o výměně za C5 III. To o něčem svědčí.:-)
|
|
08.11.2011 12:09 -
|
2424075
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Mně stačí jak kámo bojuje s focusem Nechtěl bych forda ani za nic. Je něco jiného kdy je to funglofka. Mám u 4tého Citrona od ZXka Xantii a C5. Nikdy jsem neměl ádný problém se rzí. To ford má. S motorem to ford má.A jiné věci. Já bych volil C5 jednoznačně
Mně stačí jak kámo bojuje s focusem :-p Nechtěl bych forda ani za nic. Je něco jiného kdy je to funglofka. Mám u 4tého Citrona od ZXka Xantii a C5. Nikdy jsem neměl ádný problém se rzí. To ford má. S motorem to ford má.A jiné věci. Já bych volil C5 jednoznačně :palec
|
|
08.11.2011 12:14 -
|
2424076
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Kupoval jsem C5 kvůli zcela jiným vlastnostem, ale fakt je, e je to první auto, u kterého vůbec neřeím rez ani 10 let od výroby. U vech předelých jsem aspoň preventivně opečovával různé puchýřky, hrany... ji tak od 5 let stáří. Se zájmem si prohlídnu i kdy jdu kolem zaparkované C5 a nikdy jsem nezahlídl ani náznak.
Kupoval jsem C5 kvůli zcela jiným vlastnostem, ale fakt je, e je to první auto, u kterého vůbec neřeím rez ani 10 let od výroby. U vech předelých jsem aspoň preventivně opečovával různé puchýřky, hrany... ji tak od 5 let stáří. Se zájmem si prohlídnu i kdy jdu kolem zaparkované C5 a nikdy jsem nezahlídl ani náznak.
|
|
08.11.2011 12:39 -
|
2424077
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
no já tam teda nějaké puchýřky mám, i kdy s porovnáním stejně starých aut je pravda, e daleko méně
no já tam teda nějaké puchýřky mám, i kdy s porovnáním stejně starých aut je pravda, e daleko méně :-)
|
|
08.11.2011 14:19 -
|
2424088
|
|
Rosta
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Ahoj,
mám C5 rok výroby 2002 a budu se muset podívat na pár puchýřků na 5tých dvěřích (Break) - to jetě nevím jak. Ale jinak nikde nic, v porovnání s jinými auty paráda.
Ahoj,
mám C5 rok výroby 2002 a budu se muset podívat na pár puchýřků na 5tých dvěřích (Break) - to jetě nevím jak. Ale jinak nikde nic, v porovnání s jinými auty paráda.
|
|
08.11.2011 15:12 -
|
2424090
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|