| | |
18.10.2011 20:51 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2419858
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Ono ty km není patný vědět,protoe takové to tvrzení,e to auto vydrí pul milionu je zavádějící,kdy mezitím člověk vymění nespočet dílů a několikrát. třeba Vechny díly se dnes navrhují na určtou výd cyklů. Dnes se nenavrhují auta aby vydela bez problému půl milionu,ale aby bez potíí vydela po dobu záruky tj. nějakých 150 tkm. Automobilky potřebují obrat ne aby si člověk koupil auto a spokojeně vydel půl milionu jen s výměnou spotřebáku. Znáte někdo takovýhle novodobý auto od jakýkoliv automobilky? Já ne, pokud nezačnem počítat do spotřebáku vstřiky,čerpadlo,automat,turbo,vysvícený světla,rúzný čidla atd.
Ono ty km není patný vědět,protoe takové to tvrzení,e to auto vydrí pul milionu je zavádějící,kdy mezitím člověk vymění nespočet dílů a několikrát. třeba Vechny díly se dnes navrhují na určtou výd cyklů. Dnes se nenavrhují auta aby vydela bez problému půl milionu,ale aby bez potíí vydela po dobu záruky tj. nějakých 150 tkm. Automobilky potřebují obrat ne aby si člověk koupil auto a spokojeně vydel půl milionu jen s výměnou spotřebáku. Znáte někdo takovýhle novodobý auto od jakýkoliv automobilky? Já ne, pokud nezačnem počítat do spotřebáku vstřiky,čerpadlo,automat,turbo,vysvícený světla,rúzný čidla atd.
|
|
18.10.2011 20:55 -
|
2419860
|
|
jumep
|
|
|
tomuto tvrdeniu nezodpoveda to auto co som tu mal
2.2HDi - 2001 - 440t km
na mobile.de sme videli inzerat kde 2.0hdi 2005 mala 537t km
ak chcem auto co ma nieco vydrzat, tak nekupim 1.6 ....
ak povazujes capy, loziska atd za "vymění nespočet dílů a několikrát" - tak potom vedz ze pri C5 je toto dost spotrebny material, tazke auto ... nepredimenzovane capy ...
tomuto tvrdeniu nezodpoveda to auto co som tu mal
2.2HDi - 2001 - 440t km
na mobile.de sme videli inzerat kde 2.0hdi 2005 mala 537t km
ak chcem auto co ma nieco vydrzat, tak nekupim 1.6 ....
ak povazujes capy, loziska atd za "vymění nespočet dílů a několikrát" - tak potom vedz ze pri C5 je toto dost spotrebny material, tazke auto ... nepredimenzovane capy ...
|
|
18.10.2011 20:57 -
|
2419861
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
toskey:to má sice pravdu ale ty km beru jenom jako takovej údaj e,no mohlo by bejt kdy pánbůh dá hlavně mě zajímá celkovej stav auta a taky je to hodně o těstí
toskey:to má sice pravdu ale ty km beru jenom jako takovej údaj e,no mohlo by bejt kdy pánbůh dá :-d hlavně mě zajímá celkovej stav auta a taky je to hodně o těstí ;-)
|
|
18.10.2011 21:01 -
|
2419862
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Já neříkám,e to ty auta nevydrí,ono to vlastně vechny auta vydrí třeba milion. Kdy nevezmu v potaz kolikrát se tam vymění vstřiky,turba,koule,čerpadla,fapy,čidla,spínače,vypínače,el.sedačky,interiér celkově,elektrika atd atd atd atd. Take takový to říkat mě auto ujelo bez problému půl milionu nebo třeba milion je zavádějí. To se jetě tak dalo říkat u starých předkomůrkových dízlu od mercedesa, Elektriky tam moc nebylo.
Já neříkám,e to ty auta nevydrí,ono to vlastně vechny auta vydrí třeba milion. Kdy nevezmu v potaz kolikrát se tam vymění vstřiky,turba,koule,čerpadla,fapy,čidla,spínače,vypínače,el.sedačky,interiér celkově,elektrika atd atd atd atd. Take takový to říkat mě auto ujelo bez problému půl milionu nebo třeba milion je zavádějí. To se jetě tak dalo říkat u starých předkomůrkových dízlu od mercedesa, Elektriky tam moc nebylo.
|
|
18.10.2011 21:04 -
|
2419867
|
|
jumep
|
|
|
o5, pri 400t mu robili repas turba, otazka je ci bol potrebny .. to neviem ...
fap je spotrebny material ...
striky ma povodne
je to prave o tom ako sa o to kto stara
o5, pri 400t mu robili repas turba, otazka je ci bol potrebny .. to neviem ...
fap je spotrebny material ...
striky ma povodne
je to prave o tom ako sa o to kto stara
|
|
18.10.2011 21:09 -
|
2419873
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No, km by bylo dobrý znát, ale jedině s jistotou alespoň 95%. Kvůli nastávajícímu servisu. Pokud si budu jistý, e je tam 145t km, tak se nemusím hrnout do rozvodů, fapu a podobných drobností. Ale pokud tu jistotu km nemám, nedá se bez některých servisních zásahů beze strachu jezdit. Zanedbání např. rozvodů se můe pekelně prodrait.
Prostě podle km se dají odhadnout dodatečné nutné náklady bezprostředně po koupi a ty si zahrnout k ceně auta. Obvykle by mělo stačit 30t Kč.
A na těstí bych v tomhle případě moc nespoléhal. Můe to být dost nákladná sázka. Sázejte spí na jistotu. Vycházejte jen z toho, co víte jistě a podle toho se zařizujte.
No, km by bylo dobrý znát, ale jedině s jistotou alespoň 95%. Kvůli nastávajícímu servisu. Pokud si budu jistý, e je tam 145t km, tak se nemusím hrnout do rozvodů, fapu a podobných drobností. Ale pokud tu jistotu km nemám, nedá se bez některých servisních zásahů beze strachu jezdit. Zanedbání např. rozvodů se můe pekelně prodrait.
Prostě podle km se dají odhadnout dodatečné nutné náklady bezprostředně po koupi a ty si zahrnout k ceně auta. Obvykle by mělo stačit 30t Kč.
A na těstí bych v tomhle případě moc nespoléhal. Můe to být dost nákladná sázka. Sázejte spí na jistotu. Vycházejte jen z toho, co víte jistě a podle toho se zařizujte.
|
|
18.10.2011 21:13 -
|
2419874
|
|
toskey
|
|
|
Mikra napsal(a): No, km by bylo dobrý znát, ale jedině s jistotou alespoň 95%. Kvůli nastávajícímu servisu. Pokud si budu jistý, e je tam 145t km, tak se nemusím hrnout do rozvodů, fapu a podobných drobností. Ale pokud tu jistotu km nemám, nedá se bez některých servisních zásahů beze strachu jezdit. Zanedbání např. rozvodů se můe pekelně prodrait.
Tak,tak mikra,mluví mi z due. Kolik je interval na rozvody u biturba.prosím? Moc tady o tomto motoru není psáno...
Tak,tak mikra,mluví mi z due. Kolik je interval na rozvody u biturba.prosím? Moc tady o tomto motoru není psáno...
|
|
18.10.2011 21:13 -
|
2419875
|
|
tief
|
|
|
ROZVODY DELAT VZDY I kdyz je serviska ze zlata a potrisnena panenskou krvi. Nikdo nevi kdy a kde byl rozvodak sundavany a jak ho kdo zase namontoval !!!
Par clenu klubu by mohlo vypravet ...
ROZVODY DELAT VZDY I kdyz je serviska ze zlata a potrisnena panenskou krvi. Nikdo nevi kdy a kde byl rozvodak sundavany a jak ho kdo zase namontoval !!!
Par clenu klubu by mohlo vypravet ...
|
|
18.10.2011 21:14 -
|
2419876
|
|
jumep
|
|
|
inak je rozvod 240t pri vsetkych faceliftoch
inak je rozvod 240t pri vsetkych faceliftoch
|
|
18.10.2011 21:19 -
|
2419883
|
|
toskey
|
|
|
A připliná cena repasovanýho biturba,nebo nového?Zbytek dílů je asi plus mínus stejný jak s 2.0 hdi?
A připliná cena repasovanýho biturba,nebo nového?Zbytek dílů je asi plus mínus stejný jak s 2.0 hdi?
|
|
18.10.2011 21:22 -
|
2419887
|
|
jumep
|
|
|
biturbo v automate je hodne pazrave ... aby si potom nebol prekvapeny
biturbo je trocha ine v konstrukcii ako 2.0 a ma PIEZO vstrekovace, ktore zatial nikto nevie repasovat
palivovy filter je tiez cela krabica za viac penez ako vlozka
turbo je posledne coho by som sa bal ... repas ti sikovna fy spravi do 400E si myslim ... nepoznam nikoho kto by ho potreboval riesit
biturbo v automate je hodne pazrave ... aby si potom nebol prekvapeny
biturbo je trocha ine v konstrukcii ako 2.0 a ma PIEZO vstrekovace, ktore zatial nikto nevie repasovat
palivovy filter je tiez cela krabica za viac penez ako vlozka
turbo je posledne coho by som sa bal ... repas ti sikovna fy spravi do 400E si myslim ... nepoznam nikoho kto by ho potreboval riesit
|
|
18.10.2011 21:25 -
|
2419890
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak cenu turba fakt neznám a nechci znát . Ale spousta věcí je jiných a obvykle draích ne na 2.0HDi. Filtry počínaje, hlavně palivový, a hadicema a krytama konče. Prostě jsou malinko jiný a obvykle draí. Ale velká spousta věcí je stejných.
Tak cenu turba fakt neznám a nechci znát :-). Ale spousta věcí je jiných a obvykle draích ne na 2.0HDi. Filtry počínaje, hlavně palivový, a hadicema a krytama konče. Prostě jsou malinko jiný a obvykle draí. Ale velká spousta věcí je stejných.
|
|
18.10.2011 21:29 -
|
2419892
|
|
toskey
|
|
|
Je mi jasně ,e 2.2 hdi biturbo jiné konstrukce od ostatních motorů ,já jen jestli to není nějaký exot,na kterém člověk můe finančně vykrvácet jako myslím co týče ceny dílů.Třeba takové 3.0 hdi v C6 u asi bude...
Je mi jasně ,e 2.2 hdi biturbo jiné konstrukce od ostatních motorů ,já jen jestli to není nějaký exot,na kterém člověk můe finančně vykrvácet jako myslím co týče ceny dílů.Třeba takové 3.0 hdi v C6 u asi bude...
|
|
18.10.2011 21:30 -
|
2419893
|
|
jumep
|
|
|
toto biturbo s oblubou pouziva BMW, LAND ROVER atd .... a majitelia tu z okolia su s tym spokojny
toto biturbo s oblubou pouziva BMW, LAND ROVER atd .... a majitelia tu z okolia su s tym spokojny
|
|
18.10.2011 21:32 -
|
2419897
|
|
toskey
|
|
|
Hold, mi jde o to, pro nás chudé co kupujeme auta z druhé ruky a nemáme na nové,musíme počítat co a jak se bude sr.t a za kolik. Vdycky počítat s tím nejhorím. To biturbo díky tě konstrukci paralelních turb bez naklápení lopatek by mohl být moná dokone spolehlivějí ne normal
Hold, mi jde o to, pro nás chudé co kupujeme auta z druhé ruky a nemáme na nové,musíme počítat co a jak se bude sr.t a za kolik. Vdycky počítat s tím nejhorím. To biturbo díky tě konstrukci paralelních turb bez naklápení lopatek by mohl být moná dokone spolehlivějí ne normal:nevim
|
|
19.10.2011 15:01 -
|
2420011
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Měl bych jeden dotaz - nikde jsem to tu nenael, snad se to hodí sem: Jsou do pětky lepí xenony, nebo klasika? V několika "odborných" časopisech i článcích na netu píou jednou lepí xenony, jinde xenony nikdy, pak zas xenony jenom do C5 II... Vím e výměna árovek stojí za prd, má tedy smysl dát spí přednost xenonům, a to u C5 I i II? Nikdy jsem xenony neměl, je u nich větí riziko draí "údrby"? Dík za rady.
Měl bych jeden dotaz - nikde jsem to tu nenael, snad se to hodí sem: Jsou do pětky lepí xenony, nebo klasika? V několika "odborných" časopisech i článcích na netu píou jednou lepí xenony, jinde xenony nikdy, pak zas xenony jenom do C5 II... Vím e výměna árovek stojí za prd, má tedy smysl dát spí přednost xenonům, a to u C5 I i II? Nikdy jsem xenony neměl, je u nich větí riziko draí "údrby"? Dík za rady.
|
|
19.10.2011 16:16 -
|
2420021
|
|
jumep
|
|
|
faceliftove xenony su natacacie ... cize tam by som ich isto volil ....
co sa tyka C5 1, prides o hmlovky predne, inak je to docela jedno ...
faceliftove xenony su natacacie ... cize tam by som ich isto volil ....
co sa tyka C5 1, prides o hmlovky predne, inak je to docela jedno ...
|
|
19.10.2011 16:23 -
|
2420022
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
vasa napsal(a): Měl bych jeden dotaz - nikde jsem to tu nenael, snad se to hodí sem: Jsou do pětky lepí xenony, nebo klasika? V několika "odborných" časopisech i článcích na netu píou jednou lepí xenony, jinde xenony nikdy, pak zas xenony jenom do C5 II... Vím e výměna árovek stojí za prd, má tedy smysl dát spí přednost xenonům, a to u C5 I i II? Nikdy jsem xenony neměl, je u nich větí riziko draí "údrby"? Dík za rady.
Tak to je otázka,co člověk to názor Ted se tu nejspí rozpoutá hádka zastánců a odpůrců xenonu.Já osobně ho nemusim mám H7 a přes ty hrůzy co jsem se tu dočet jsem zjistil e,výměna árovky je na 10 min s cigárem u huby.Myslim e ani asi nejde o to jestli xenon v C5 ano či ne,ale jestli vůbec ten xenon chce.Já kdy vybíral auto tak jsem přesně věděl co v něm mít nechci a to:xenony automat a kůi.Jo a za rok a půl a asi 16tis km sem vyměnil po jedný H7 na kadý straně take to zas tak straně nepraská kdy koupí pořádnou árovku.Myslim ale e nám to tu Najk vymae
Tak to je otázka,co člověk to názor :-d Ted se tu nejspí rozpoutá hádka zastánců a odpůrců xenonu.Já osobně ho nemusim mám H7 a přes ty hrůzy co jsem se tu dočet jsem zjistil e,výměna árovky je na 10 min s cigárem u huby.Myslim e ani asi nejde o to jestli xenon v C5 ano či ne,ale jestli vůbec ten xenon chce.Já kdy vybíral auto tak jsem přesně věděl co v něm mít nechci a to:xenony automat a kůi.Jo a za rok a půl a asi 16tis km sem vyměnil po jedný H7 na kadý straně take to zas tak straně nepraská kdy koupí pořádnou árovku.Myslim ale e nám to tu Najk vymae :-))
|
|
19.10.2011 16:37 -
|
2420023
|
|
jumep
|
|
|
viezol si sa niekedy s tymi natacacimi xenonami?
to je obrovske + pre svetla, podla mna ... a myslim ze vsetci co to maju to vedia ocenit ...
automat som povodne nechcel ani ja ... teraz uz jednoznacne chcem automat ... ono C5 cloveka zhycka ...
kozu, som s tebou .. nechcem ... ale to uz neodpoveda na otazky polozene
viezol si sa niekedy s tymi natacacimi xenonami?
to je obrovske + pre svetla, podla mna ... a myslim ze vsetci co to maju to vedia ocenit ...
automat som povodne nechcel ani ja ... teraz uz jednoznacne chcem automat ... ono C5 cloveka zhycka ...
kozu, som s tebou .. nechcem ... ale to uz neodpoveda na otazky polozene
|
|
| |
|
|