| | |
16.10.2011 21:58 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2419411
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Ahoj vichni, jsem tu nový, studuju teď v Německu a při té příleitosti bych si tu rád sehnal jistý pohodlný kočár... S pětkou mám u mení zkuenost - má ji příbuzný (liftback 2001 HDi 80kW), asi pro mě není jiná volba Chtěl bych poprosit o pár rad či upřesnění, informace jinak sbírám u několik měsíců (dokonce jsem přečetl těch 34 stránek tady, a bavilo mě to ), ale pár věcí mě jetě "trápí"...
Take: nejsem pořád rozhodnutý o motoru - počítal jsem, e benzín s LPG nebo nafta mě nakonec vyjdou víceméně podobně, tak bych se chtěl zeptat, jestli máte zkuenosti, jak velký je rozdíl mezi benzínem 2.0 100kW proti 2.2HDi 98kW nebo 2.0HDi 100kW? Zrychlení, plynulost jízdy, zvuk, estka na dálnici... Vyplatí se z tohohle pohledu nafta? Chápu, e je snazí sehnat naftu, ale trochu mám strach z draích problémů - jaká je pravděpodobnost smrti dvouhmoáku a vstřiků Siemens, a při jakém nájezdu se to dá čekat i při sluném zacházení, resp. kvalitní naftě - vydrí 200tkm?
A potom - po kolika letech, resp. km má člověk očekávat hodně pokozená madla dveří (osahaná, loupající se...)? 120, 150tkm u?
A nakonec jetě prosba - do Německa se asi nikomu s diagnostikou chtít nebude neznáte náhodou někoho poblí třeba Düsseldorfu, nebo v Holandsku, nebo kontakt na kamaráda z německého (či holandského) C5 klubu (německý jsem nenael vůbec, zatím)? Vím, docela utopie...
Kadopádně moc dík za jakoukoliv radu a přeju vem majitelům tisíce bezporuchových houpavých kilometrů!
Ahoj vichni, jsem tu nový, studuju teď v Německu a při té příleitosti bych si tu rád sehnal jistý pohodlný kočár... S pětkou mám u mení zkuenost - má ji příbuzný (liftback 2001 HDi 80kW), asi pro mě není jiná volba :-) Chtěl bych poprosit o pár rad či upřesnění, informace jinak sbírám u několik měsíců (dokonce jsem přečetl těch 34 stránek tady, a bavilo mě to :-p ), ale pár věcí mě jetě "trápí"...
Take: nejsem pořád rozhodnutý o motoru - počítal jsem, e benzín s LPG nebo nafta mě nakonec vyjdou víceméně podobně, tak bych se chtěl zeptat, jestli máte zkuenosti, jak velký je rozdíl mezi benzínem 2.0 100kW proti 2.2HDi 98kW nebo 2.0HDi 100kW? Zrychlení, plynulost jízdy, zvuk, estka na dálnici... Vyplatí se z tohohle pohledu nafta? Chápu, e je snazí sehnat naftu, ale trochu mám strach z draích problémů - jaká je pravděpodobnost smrti dvouhmoáku a vstřiků Siemens, a při jakém nájezdu se to dá čekat i při sluném zacházení, resp. kvalitní naftě - vydrí 200tkm?
A potom - po kolika letech, resp. km má člověk očekávat hodně pokozená madla dveří (osahaná, loupající se...)? 120, 150tkm u?
A nakonec jetě prosba - do Německa se asi nikomu s diagnostikou chtít nebude ;-) neznáte náhodou někoho poblí třeba Düsseldorfu, nebo v Holandsku, nebo kontakt na kamaráda z německého (či holandského) C5 klubu (německý jsem nenael vůbec, zatím)? Vím, docela utopie...
Kadopádně moc dík za jakoukoliv radu a přeju vem majitelům tisíce bezporuchových houpavých kilometrů!
|
|
16.10.2011 22:37 -
|
2419427
|
|
jumep
|
|
|
motor, uz sa to preberalo 20x aspon ...
2.0i - je to bez turba, mensi krutak a zatah ... osobne je to citelne dost ... ak chces plyn, ina volba neni ...
2.2hdi do 2006 (98kw) - dynamika sa moze zdat horsia, ale je to dane nastavenim auta ...
2.0hdi 100kw (tj. facelift) - zda sa byt zivsi ako je 2.2, nerepasovatelne siemens vstrekovace
pri slusnom zaobchadzani, meneni filtrov atd. neni problem aby ten motor vydrzal 500t km....
dvojhmota sa meni spolu zo spojkou ako bezny diel (kto to tak nerobi, robi blbost) - cela sada sa da zohnat okolo 10-15t korun, vydrz spojky zasa zalezi na majitelovi .... nie je problem mat ju tam 300t+ - nevidim ako tragediu
lupajuce sa madla, su pogumovane, ked sa to da dole, ostane hladucky plast ... olupovat sa to zacne v zalezitosti na tom ci majitel / majitelka nosi prtene ...
motor, uz sa to preberalo 20x aspon ...
2.0i - je to bez turba, mensi krutak a zatah ... osobne je to citelne dost ... ak chces plyn, ina volba neni ...
2.2hdi do 2006 (98kw) - dynamika sa moze zdat horsia, ale je to dane nastavenim auta ...
2.0hdi 100kw (tj. facelift) - zda sa byt zivsi ako je 2.2, nerepasovatelne siemens vstrekovace
pri slusnom zaobchadzani, meneni filtrov atd. neni problem aby ten motor vydrzal 500t km....
dvojhmota sa meni spolu zo spojkou ako bezny diel (kto to tak nerobi, robi blbost) - cela sada sa da zohnat okolo 10-15t korun, vydrz spojky zasa zalezi na majitelovi .... nie je problem mat ju tam 300t+ - nevidim ako tragediu
lupajuce sa madla, su pogumovane, ked sa to da dole, ostane hladucky plast ... olupovat sa to zacne v zalezitosti na tom ci majitel / majitelka nosi prtene ...
|
|
17.10.2011 07:36 -
|
2419451
|
|
vasa
|
Město: Osečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Díky... Vím e se tu motory probírají hodně... asi není nad osobní zkuenost... Ty vstřiky Siemens - někdo tu psal (autodiag myslím), e to není a taková nevýhoda, e repas Bosch jsou sice levnějí ale je to jen repas... Ohledně madel - mám na mysli, jestli se tak (kromě volantu a pedálů) snáz poznají skutečně najeté km... Myslíte, e je při koupi v Německu dostatečná diagnostika v Citroen servisu (kdy nikoho neseenu)?
Díky... Vím e se tu motory probírají hodně... asi není nad osobní zkuenost... Ty vstřiky Siemens - někdo tu psal (autodiag myslím), e to není a taková nevýhoda, e repas Bosch jsou sice levnějí ale je to jen repas... Ohledně madel - mám na mysli, jestli se tak (kromě volantu a pedálů) snáz poznají skutečně najeté km... Myslíte, e je při koupi v Německu dostatečná diagnostika v Citroen servisu (kdy nikoho neseenu)?
|
|
17.10.2011 08:03 -
|
2419458
|
|
tief
|
|
|
Auto musis posudzovat ako celok, madla, volant, koberecky, radicka sa da vymenit ...
Inak diagnostika v citroen servise je na bode mrazu ...
Auto musis posudzovat ako celok, madla, volant, koberecky, radicka sa da vymenit ...
Inak diagnostika v citroen servise je na bode mrazu ...
|
|
17.10.2011 10:46 -
|
2419532
|
|
jumep
|
|
|
no k tym siemensom, repas Boschu = vymena spicky + vymena prepadu, tj. v podstate komlet nove vnutro v starom obale, cize v podstate novy strik, 3 za cenu jedneho ...
siemens by sa dal rovnako, ale nie je su na ne ziadne diely, preto su nerepasovatelne a tiez tazsie diagnostikovatelne, ako si mohol citat, korekciami ich v podstate nezistis, zasa ten motor je jeden z najlepsie odladenych - spotreba / vykon
skusenost s nemeckym citroenom, dovolili nam byt pri tom ale pocitaca som sa nemohol chytit, len som sa mohol opytat na data ....
no k tym siemensom, repas Boschu = vymena spicky + vymena prepadu, tj. v podstate komlet nove vnutro v starom obale, cize v podstate novy strik, 3 za cenu jedneho ...
siemens by sa dal rovnako, ale nie je su na ne ziadne diely, preto su nerepasovatelne a tiez tazsie diagnostikovatelne, ako si mohol citat, korekciami ich v podstate nezistis, zasa ten motor je jeden z najlepsie odladenych - spotreba / vykon
skusenost s nemeckym citroenom, dovolili nam byt pri tom ale pocitaca som sa nemohol chytit, len som sa mohol opytat na data ....
|
|
17.10.2011 16:23 -
|
2419639
|
|
jruze
|
|
|
00001980J4 DRÁK VSTŘ NOVÝ 10 231,25 CZK 12 277,50 CZK 12 277,50 CZK
00001980Y5 DRÁK VSTŘ REPA 5 707,75 CZK 6 849,30 CZK 6 849,30 CZK
Siemens se nedá repasovat a pokud se nepletu tak v nabídce citroenu je toto
00001980J4 DRÁK VSTŘ NOVÝ 10 231,25 CZK 12 277,50 CZK 12 277,50 CZK
00001980Y5 DRÁK VSTŘ REPA 5 707,75 CZK 6 849,30 CZK 6 849,30 CZK
Siemens se nedá repasovat a pokud se nepletu tak v nabídce citroenu je toto :nevim
|
|
17.10.2011 16:27 -
|
2419640
|
|
jumep
|
|
|
ano, toto je repas, ale je to repas ktory ti nikto iny nespravi, je to tym ze citroen ako automotive posiela tie striky siemensu a len v tomto pripade sa nimi siemens zapodieva ... stale lacnejsie ako 12000 z jeden. ..
ano, toto je repas, ale je to repas ktory ti nikto iny nespravi, je to tym ze citroen ako automotive posiela tie striky siemensu a len v tomto pripade sa nimi siemens zapodieva ... stale lacnejsie ako 12000 z jeden. ..
|
|
17.10.2011 17:01 -
|
2419646
|
|
vasa
|
|
|
No to nejsou zrovna povzbudivá čísla... Na druhou stranu se s tím při propočtech nákladů na servis nafty vs. benzínu dá počítat - kdy uváím ca. 30tis za motná LPG (který bych do benzíňáku rozhodně dával), tak to není vlastně a tak hrozné... A to ty vstřikovače se teoreticky měnit nemusí - a kdy odejdou, co se při kvalitní naftě snad ani stát nemusí (třeba a dalímu majiteli)...
No to nejsou zrovna povzbudivá čísla... Na druhou stranu se s tím při propočtech nákladů na servis nafty vs. benzínu dá počítat - kdy uváím ca. 30tis za motná LPG (který bych do benzíňáku rozhodně dával), tak to není vlastně a tak hrozné... A to ty vstřikovače se teoreticky měnit nemusí - a kdy odejdou, co se při kvalitní naftě snad ani stát nemusí (třeba a dalímu majiteli)...
|
|
17.10.2011 18:37 -
|
2419658
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Já mám 2.0HDi r.v.2002 najeto tak 250 a 300t vstřiky ani spojku jsem zatím řeit nemusel na dlouhé cesty mán průměrnou spotřebu 5.8l na krátko do 6.5l to s benzínem asi nedokáe PS jezdím poměrně svině pro mě jasná volba
Já mám 2.0HDi r.v.2002 najeto tak 250 a 300t vstřiky ani spojku jsem zatím řeit nemusel na dlouhé cesty mán průměrnou spotřebu 5.8l na krátko do 6.5l to s benzínem asi nedokáe PS jezdím poměrně svině pro mě jasná volba:palec
|
|
17.10.2011 19:35 -
|
2419677
|
|
Darja
|
|
|
No, já jezdím s V6 za nějakejch 10, na dálku... no v plynu je to asi 11 litrů... v ceně beznínu je to jako 5,5 litru benzínu... to asi nedokáe zas ty
Není to jen o spotřebě, je to o tom, co clověku vyhovuje nejvíc.
BTW 30tis za instalaci LPG do 4válce je moc, 25 je normální sazba...
No, já jezdím s V6 za nějakejch 10, na dálku... no v plynu je to asi 11 litrů... v ceně beznínu je to jako 5,5 litru benzínu... to asi nedokáe zas ty :D
|
|
18.10.2011 18:06 -
|
2419816
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Mám dotaz,chci se jet podívat na jednu c5, chtěl bych ji nechat projet na diagnostice, zjistit případné chyby a jestli bylo telováno s kilometrama. Jsou mi to schopný udělat v citroenu ? hlavně myslím ty km,nebo mi udělaj jen takovou obecnou diagnostiku?
Mám dotaz,chci se jet podívat na jednu c5, chtěl bych ji nechat projet na diagnostice, zjistit případné chyby a jestli bylo telováno s kilometrama. Jsou mi to schopný udělat v citroenu ? hlavně myslím ty km,nebo mi udělaj jen takovou obecnou diagnostiku?:nevim
|
|
18.10.2011 18:39 -
|
2419818
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Darja napsal(a): No, já jezdím s V6 za nějakejch 10, na dálku... no v plynu je to asi 11 litrů... v ceně beznínu je to jako 5,5 litru benzínu... to asi nedokáe zas ty
To asi ano ale ne projezdím 25 za instalaci tak se sluně projedu
To asi ano ale ne projezdím 25 za instalaci tak se sluně projedu:-))))
|
|
18.10.2011 19:52 -
|
2419828
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
V autopartner mám taky vyhlídlý 2.0hdi v automatu,ale ted jsem objevil 2.2 biturbo v automatu. Ale z taktických důvodů nebudu dávat sem odkaz. Má to najeto 145tkm a je to v provozu od 5.11.2007. Mahony:kolik mělo to tvoje při prodeji? To 2.0 hdi v autopartner má taky kolem 145 tak chci zjistit,při kolika km to přibline lízingovka prodává...
V autopartner mám taky vyhlídlý 2.0hdi v automatu,ale ted jsem objevil 2.2 biturbo v automatu. Ale z taktických důvodů nebudu dávat sem odkaz. Má to najeto 145tkm a je to v provozu od 5.11.2007. Mahony:kolik mělo to tvoje při prodeji? To 2.0 hdi v autopartner má taky kolem 145 tak chci zjistit,při kolika km to přibline lízingovka prodává...
|
|
18.10.2011 20:04 -
|
2419831
|
|
jumep
|
|
|
kolka to nedovera ... vacsina z nas tu to auto ma .... ak niekto hlada podobne auto tak uz o nom zrejme vie ...
co sa tyka diagnostiky v citroene, oni sa spravaju slusne, precitaju atd, ale vypovedna hodnota je na 2 veci ...
skus sa dohodnut s .link. alebo .link. ze nech to idu s tebou pozret
kolka to nedovera ... vacsina z nas tu to auto ma .... ak niekto hlada podobne auto tak uz o nom zrejme vie ...
co sa tyka diagnostiky v citroene, oni sa spravaju slusne, precitaju atd, ale vypovedna hodnota je na 2 veci ...
skus sa dohodnut s http://www.ccca.cz/seznam/matus alebo http://www.ccca.cz/seznam/jruze ze nech to idu s tebou pozret
|
|
18.10.2011 20:20 -
|
2419834
|
|
toskey
|
|
|
jumep napsal(a): kolka to nedovera ... vacsina z nas tu to auto ma .... ak niekto hlada podobne auto tak uz o nom zrejme vie ...
skus sa dohodnut s .link. alebo .link. ze nech to idu s tebou pozret
Já jen kdy jsem se ptal na 2.0 benzín v automatu a dával odkaz tak ne jsem se stačil rozhoupat tak byl do týdne pryč. Při tom se to auto válelo 3 měsíce v bazaru. Třeba to byla jen náhoda....
Já jen kdy jsem se ptal na 2.0 benzín v automatu a dával odkaz tak ne jsem se stačil rozhoupat tak byl do týdne pryč. Při tom se to auto válelo 3 měsíce v bazaru. Třeba to byla jen náhoda....
|
|
18.10.2011 20:42 -
|
2419843
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
toskey napsal(a): V autopartner mám taky vyhlídlý 2.0hdi v automatu,ale ted jsem objevil 2.2 biturbo v automatu. Ale z taktických důvodů nebudu dávat sem odkaz. Má to najeto 145tkm a je to v provozu od 5.11.2007. Mahony:kolik mělo to tvoje při prodeji? To 2.0 hdi v autopartner má taky kolem 145 tak chci zjistit,při kolika km to přibline lízingovka prodává...
ja taky z Liberce, taky lízačka, taky z Itálie, 3 roky staré, 127000 km, a z těma nebylo hýbáno
ja taky z Liberce, taky lízačka, taky z Itálie, 3 roky staré, 127000 km, a z těma nebylo hýbáno :-D
|
|
| |
|
|