| | |
02.06.2011 17:00 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2394570
|
|
flyteSVK
|
|
|
3M ma cely lestiaci program, su to 3 ani nie ze pasty, ale tekute pripravky s roznou abrazivnou schopnostou. 750ml flaska stoji okolo 40-50 EUR. Osobne som par krat pouzil 3M polish Rosa (vosk) a spokojnost maximalna.
A uz dost OT
3M ma cely lestiaci program, su to 3 ani nie ze pasty, ale tekute pripravky s roznou abrazivnou schopnostou. 750ml flaska stoji okolo 40-50 EUR. Osobne som par krat pouzil 3M polish Rosa (vosk) a spokojnost maximalna.
A uz dost OT ;-)
|
|
25.07.2011 12:00 -
|
2403000
|
|
Darja
|
|
|
chtěla bych poprosit o doplnění článku .link.
Myslím, e bylo bylo příhodné vytvořit plnohodnotný článek o koupi ojeté C5.
Cokoli, co povaujete za důleité, napitě, doplníme. Rádi bychom tím usnadnili koupi ojeté C5 budoučím členům klubu
chtěla bych poprosit o doplnění článku http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/koupe-ojete-c5
Myslím, e bylo bylo příhodné vytvořit plnohodnotný článek o koupi ojeté C5.
Cokoli, co povaujete za důleité, napitě, doplníme. Rádi bychom tím usnadnili koupi ojeté C5 budoučím členům klubu :)
|
|
25.07.2011 14:37 -
|
2403010
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
To Darja:
Článek bezva, jetě bych tam dodal obecnou radu, při koupi ojetiny (nejen C5) MUSÍ mít kupující připravené volné peníze. Často se uvádí 20 000 nebo 20% z ceny. Protoe téměř ihned bude potřebovat něco měnit (obvykle gumy, řemeny...a typické kiksy konkrétních modelů...), protoe prodávající do auta jistě neinvestoval den před prodejem a u větiny pravidelných zásahů nejde spolehlivě dokladovat jejich provedení.
Jetě trochu mimo. U nás je stáčení km národní sport, přesto mne nadzvedává, jak se tu automaticky na celém clubu vede nota, e auto jeté méně jak 40 000 ročně je jasný padělek. Statistika říká, e průměrný nájezd v ČR je 8-10 000 km. Já sám najedu 15 000 a nedovedu si představit, kdy bych měl najet více, ač finančně nestrádám. Kdo nepouívá auto aspoň částečně pro výdělečnou činnost, tak kde by to najíděl? A kdo by najíděl ty minimální roční nájezdy, aby průměr byl 10 000? A to průměr není meridián, take značné procento lidí najede hluboce pod průměr. A proč by si tito občané nemohli kupovat pohodlná auta?
To Darja:
Článek bezva, jetě bych tam dodal obecnou radu, při koupi ojetiny (nejen C5) MUSÍ mít kupující připravené volné peníze. Často se uvádí 20 000 nebo 20% z ceny. Protoe téměř ihned bude potřebovat něco měnit (obvykle gumy, řemeny...a typické kiksy konkrétních modelů...), protoe prodávající do auta jistě neinvestoval den před prodejem a u větiny pravidelných zásahů nejde spolehlivě dokladovat jejich provedení.
Jetě trochu mimo. U nás je stáčení km národní sport, přesto mne nadzvedává, jak se tu automaticky na celém clubu vede nota, e auto jeté méně jak 40 000 ročně je jasný padělek. Statistika říká, e průměrný nájezd v ČR je 8-10 000 km. Já sám najedu 15 000 a nedovedu si představit, kdy bych měl najet více, ač finančně nestrádám. Kdo nepouívá auto aspoň částečně pro výdělečnou činnost, tak kde by to najíděl? A kdo by najíděl ty minimální roční nájezdy, aby průměr byl 10 000? A to průměr není meridián, take značné procento lidí najede hluboce pod průměr. A proč by si tito občané nemohli kupovat pohodlná auta?
|
|
25.07.2011 15:20 -
|
2403027
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Taky monej přístup :.link.
pod článkem jsou odkazy na dalí hodnotná díla.
Taky monej přístup :http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010051705
pod článkem jsou odkazy na dalí hodnotná díla. :palec
|
|
25.07.2011 15:21 -
|
2403028
|
|
jumep
|
|
|
jj, ten link som uz par krat uviedol ako povinnost precitat si pred kupou auta
jj, ten link som uz par krat uviedol ako povinnost precitat si pred kupou auta :)
|
|
25.07.2011 15:22 -
|
2403029
|
|
Darja
|
|
|
Kdyby si četl pořádně, dočetl by ses, e píu, e jsou vyjímky.
Ano, znám člověka, co má felicii z 96 a na tachometru 45 tisíc. Jezdí s ní jen o víkendu nakupovat a někdy na chatu.
Průměr nájezdu v Čr je zkreslená tím stáčením. Jak chce přesně zjistit, kolik lidi najedou? Vezme údaje auta, vezme léta a podělí. Ale jak si můe být jistý, e je to ok?
A taky z jakých dat se to sesbíralo?
Mě přilo, e autem ZAS tak moc nejezdím, a 20 ročně udělám jen to frkne.
Dalí věc: kupovat ojeté auto se z větiny týká dovozů ze zahraničí. C5 bylo v Čr prodáno málo. Tak jak chce brát v potaz to, e se v ČR málo jezdí, ač v zahraničí ty nájezdy jsou dvojnásobné? Tady se to stočí, protoe vichni věří, e normální nájezd je 10tis ročně.
Kdybych neviděla na diagnostice tolik stočenejch C5, taky bych těm kecům, co tu píe nějaká enská nevěřila
a výdaje po koupi... to je samostatná kapitola. Ne nadarmo tu u 4 roky lidi říkají, koupí ojetinu, vyměň vechny náplně, filtry, nech si zkontrolovat brzdy a projistotu rozvody. patný pneu pozná kadý okem.
Kdyby si četl pořádně, dočetl by ses, e píu, e jsou vyjímky.
Ano, znám člověka, co má felicii z 96 a na tachometru 45 tisíc. Jezdí s ní jen o víkendu nakupovat a někdy na chatu.
Průměr nájezdu v Čr je zkreslená tím stáčením. Jak chce přesně zjistit, kolik lidi najedou? Vezme údaje auta, vezme léta a podělí. Ale jak si můe být jistý, e je to ok?
A taky z jakých dat se to sesbíralo?
Mě přilo, e autem ZAS tak moc nejezdím, a 20 ročně udělám jen to frkne.
Dalí věc: kupovat ojeté auto se z větiny týká dovozů ze zahraničí. C5 bylo v Čr prodáno málo. Tak jak chce brát v potaz to, e se v ČR málo jezdí, ač v zahraničí ty nájezdy jsou dvojnásobné? Tady se to stočí, protoe vichni věří, e normální nájezd je 10tis ročně.
Kdybych neviděla na diagnostice tolik stočenejch C5, taky bych těm kecům, co tu píe nějaká enská nevěřila :-))))
a výdaje po koupi... to je samostatná kapitola. Ne nadarmo tu u 4 roky lidi říkají, koupí ojetinu, vyměň vechny náplně, filtry, nech si zkontrolovat brzdy a projistotu rozvody. patný pneu pozná kadý okem.
|
|
26.07.2011 18:22 -
|
2403226
|
|
vrata
|
Město: Preov, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím
já mám skuenost s 1,6 naftou , absolutně bez problému , na 130 km/h (tempomat) spotřeba 5l podle počítadla, motor bez poruch, olej to neere , je ale pravda e to není trhač asfaltu , akceleruje pomalej , ale s tím jsem ho kupoval, rychlý starty u mám za sebou.
Pokud chce dobrej motor , nemusí jít do 3 litru, novějí motory maj variábl na lopatkách turba a tak 100koní dávají i motory i s mení litráí.
Anebo dobrá je nafta s 1,8 litru, tak je výkonu dostatek na nae cesty , vyí litrá si kup jen jestli jsi fajnmekr a ekonomika není Tvoje priorita. Ověř si předelého majitele, protoe kdo měl 3 litr ten ho i vyuíval.
Je na Tobě co bude od auta chtít. Ete poznámka, jestli to jezdilo někde na severu EU a ve městě tak si buď jistý , e FAP se Ti zanese tak okolo 130 000 km.
Drím palce
vráa
Zdravím
já mám skuenost s 1,6 naftou , absolutně bez problému , na 130 km/h (tempomat) spotřeba 5l podle počítadla, motor bez poruch, olej to neere , je ale pravda e to není trhač asfaltu , akceleruje pomalej , ale s tím jsem ho kupoval, rychlý starty u mám za sebou.
Pokud chce dobrej motor , nemusí jít do 3 litru, novějí motory maj variábl na lopatkách turba a tak 100koní dávají i motory i s mení litráí.
Anebo dobrá je nafta s 1,8 litru, tak je výkonu dostatek na nae cesty , vyí litrá si kup jen jestli jsi fajnmekr a ekonomika není Tvoje priorita. Ověř si předelého majitele, protoe kdo měl 3 litr ten ho i vyuíval.
Je na Tobě co bude od auta chtít. Ete poznámka, jestli to jezdilo někde na severu EU a ve městě tak si buď jistý , e FAP se Ti zanese tak okolo 130 000 km.
Drím palce
vráa
|
|
26.07.2011 23:11 -
|
2403313
|
|
Darja
|
|
|
Trochu offtopic příspěvek... nejde o to JAKOU C5 si koupit, ale veobecně. Na co si dát pozor, při koupi jakékoli C5 bez ohledu na motorizaci
Add 3,0 l... bez komentáře...
Trochu offtopic příspěvek... nejde o to JAKOU C5 si koupit, ale veobecně. Na co si dát pozor, při koupi jakékoli C5 bez ohledu na motorizaci :)
Add 3,0 l... bez komentáře...
|
|
31.07.2011 19:38 -
|
2404019
|
|
systemof
|
Město: Praha, Auto: | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Měl jsem jedničkovou C5 2.0 benzin najeto 150 tis.ne mi pán s Octávkou II nedal přednost a ukončil předčasně její ivot.Absolutně bez problémů běná údrba průměrná spotřeba 8.5 l.a to nejezdím dlouhé trasy,kdy jsem v jednom dni jel Brandýs n/L-Ostrava-Kopřivnice a zpět spotřeba padla k 8 l.Take logicky jsem koupil následující auto dvojkovou ojetou C5 2.0 benzin a spokojenost.Dle servisu Auto Vaenda mi přímo p.Vaenda řekl e u tohoto motoru se jetě nesetkal s nějakou závanou poruchou je-li o něj sluně postaráno a spotřeba?Pokud má lehkou nohu dá se jezdit i za míň já to moc neumímHlavně si vyber auto s doloenou minulostí a servisem a a má z něho dobrý pocit.
Měl jsem jedničkovou C5 2.0 benzin najeto 150 tis.ne mi pán s Octávkou II nedal přednost a ukončil předčasně její ivot.Absolutně bez problémů běná údrba průměrná spotřeba 8.5 l.a to nejezdím dlouhé trasy,kdy jsem v jednom dni jel Brandýs n/L-Ostrava-Kopřivnice a zpět spotřeba padla k 8 l.Take logicky jsem koupil následující auto dvojkovou ojetou C5 2.0 benzin a spokojenost.Dle servisu Auto Vaenda mi přímo p.Vaenda řekl e u tohoto motoru se jetě nesetkal s nějakou závanou poruchou je-li o něj sluně postaráno a spotřeba?Pokud má lehkou nohu dá se jezdit i za míň já to moc neumím:-)Hlavně si vyber auto s doloenou minulostí a servisem a a má z něho dobrý pocit.
|
|
14.09.2011 21:02 -
|
2413718
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Ahoj přemýlím o koupi c5,mohli by jste mi prosím zkritizovat můj výběr,nebo říct co se vám nezdá:.link.
U jsem si něco početl na vem klubu,tak snad ty důleitý věci vím. Jen jsem nemohl najít jaký je interval výměny rozvodů pro tenhle motor. Přemýlím o benzínu,pt u nafty se bojím nadcházejích problémů. Kilometry nevím zda věřit,ale snad by mohly být ok,moná snad max pár tkm stočenejch. Jedna otázka k výbavě ,to se dělají v c5 elektrický sedačky bez paměti?,to nějak nechápu... Dále tím,e je to z itálie,tak to nemá vyhřívání sedaček.To by se snad dalo dodělat,aby v zimě na kůi nemrzl zadek. Je někdo v blízkosti liberce s diagnostikou,který by byl ochotný se tam se mnou mrknout? Nebo dá se zajet do citroen servisu aby mi to sjeli na diagnostice a řekli zda je to stočený?
Ahoj přemýlím o koupi c5,mohli by jste mi prosím zkritizovat můj výběr,nebo říct co se vám nezdá:http://www.auto-pech.de/CZ/vehicle_detail.aspx?CID=146&make=58&model=
U jsem si něco početl na vem klubu,tak snad ty důleitý věci vím. Jen jsem nemohl najít jaký je interval výměny rozvodů pro tenhle motor. Přemýlím o benzínu,pt u nafty se bojím nadcházejích problémů. Kilometry nevím zda věřit,ale snad by mohly být ok,moná snad max pár tkm stočenejch. Jedna otázka k výbavě ,to se dělají v c5 elektrický sedačky bez paměti?,to nějak nechápu... Dále tím,e je to z itálie,tak to nemá vyhřívání sedaček.To by se snad dalo dodělat,aby v zimě na kůi nemrzl zadek. Je někdo v blízkosti liberce s diagnostikou,který by byl ochotný se tam se mnou mrknout? Nebo dá se zajet do citroen servisu aby mi to sjeli na diagnostice a řekli zda je to stočený?
|
|
14.09.2011 21:08 -
|
2413719
|
|
jumep
|
|
|
"Přemýlím o benzínu,pt u nafty se bojím nadcházejích problémů" - k tomuto sa nevyjadrujem, osobna skusenost je skor viac problemov s benzinom ako naftou ....
sedacky bohuzial bez pamati
vyhrievanie nedodelas, lebo je sucastou calunenia
otazka je v akom stave bude ta AL4 (automat), moc fotiek tam neni, takze nejako moc to okomentovat nejde
"Přemýlím o benzínu,pt u nafty se bojím nadcházejích problémů" - k tomuto sa nevyjadrujem, osobna skusenost je skor viac problemov s benzinom ako naftou ....
sedacky bohuzial bez pamati
vyhrievanie nedodelas, lebo je sucastou calunenia
otazka je v akom stave bude ta AL4 (automat), moc fotiek tam neni, takze nejako moc to okomentovat nejde
|
|
14.09.2011 21:13 -
|
2413720
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
V naftě bys to měl s 6r automatem. A to je teda rozdíl. A nevadilo by ti tolik stočení tachometru, protoe HDi vydrí víc ne benzín. A jinak, který nadcházející problémy má konkrétně na mysli?
V naftě bys to měl s 6r automatem. A to je teda rozdíl. A nevadilo by ti tolik stočení tachometru, protoe HDi vydrí víc ne benzín. A jinak, který nadcházející problémy má konkrétně na mysli?
|
|
14.09.2011 21:31 -
|
2413725
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
Tak mě zkuste přesvědčit,e PsA vyrobil geniální naftový motor,kde comonrailové vstřiky ,čerpadlo,turbo.egr ventil a neodchází a dalí věci které mě ted nenapdají. Rád se nechám přesvědčit....Myslím to váně. Je koda,e dávají 4. st automat do toho benzínu. Ten automat je nějak patný nebo? K těm vyhříváním,nevím jak citroen ale větinou jsou v sedačkách pod potahem vloený vyhřívací dečky,které kdy se pokodí (přetrhne se odporový drát) tak se mění jen ta dečka a ne celý potah,tak myslím,e byto mělo jít dodělat,sehnat ty dečky a přepínač....t
Tak mě zkuste přesvědčit,e PsA vyrobil geniální naftový motor,kde comonrailové vstřiky ,čerpadlo,turbo.egr ventil a neodchází a dalí věci které mě ted nenapdají. Rád se nechám přesvědčit....Myslím to váně. Je koda,e dávají 4. st automat do toho benzínu. Ten automat je nějak patný nebo? K těm vyhříváním,nevím jak citroen ale větinou jsou v sedačkách pod potahem vloený vyhřívací dečky,které kdy se pokodí (přetrhne se odporový drát) tak se mění jen ta dečka a ne celý potah,tak myslím,e byto mělo jít dodělat,sehnat ty dečky a přepínač....t
|
|
14.09.2011 21:34 -
|
2413726
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
jsetli má strach z problémů které přijdou, kup nové auto ne teď váně - budocí problém bude spí v tom automatu ne v motoru. HDI obecně vydrí více ne benzíny a míň batí. Kdy u benzín, asi bych spí koukal po něčem s plynem. Na klubu v sekci inzerátů je teď mimochodem několik aut k prodeji, tam ses koukal?
jsetli má strach z problémů které přijdou, kup nové auto :-) ne teď váně - budocí problém bude spí v tom automatu ne v motoru. HDI obecně vydrí více ne benzíny a míň batí. Kdy u benzín, asi bych spí koukal po něčem s plynem. Na klubu v sekci inzerátů je teď mimochodem několik aut k prodeji, tam ses koukal?
|
|
14.09.2011 21:37 -
|
2413727
|
|
jumep
|
|
|
hmm, ak mas dobru naftu a menis filtre, neni problem aby vstrekovace mali 400 - 500t km v pohode.
cerpadlo takisto
turbo, ak nemas prasknute sanie a pouzivas kvalitny olej a menis ho, neni problem ... (pokial teda nekupis 1.6, tu je to kapitola sama o sebe)
ak sa k tomu postavis tak ze sa to sere, tak ten benzin ti poviem z tejto strany
premenlive otvaranie ventilov - ovladanie odchadza
cievka
zanesene vstrekovace
zanesena klapka a sanie a kopa problemov s tymto spojenych
omnoho skor odide vyfuk, lebo je teplejsi,
katalyzator ...
moderny benzinovy motor nie je stary karburator
hmm, ak mas dobru naftu a menis filtre, neni problem aby vstrekovace mali 400 - 500t km v pohode.
cerpadlo takisto
turbo, ak nemas prasknute sanie a pouzivas kvalitny olej a menis ho, neni problem ... (pokial teda nekupis 1.6, tu je to kapitola sama o sebe)
ak sa k tomu postavis tak ze sa to sere, tak ten benzin ti poviem z tejto strany
premenlive otvaranie ventilov - ovladanie odchadza
cievka
zanesene vstrekovace
zanesena klapka a sanie a kopa problemov s tymto spojenych
omnoho skor odide vyfuk, lebo je teplejsi,
katalyzator ...
moderny benzinovy motor nie je stary karburator
|
|
14.09.2011 21:44 -
|
2413733
|
|
toskey
|
|
|
Koukám,ale nevidím ádný automat a já prostě do manuálu u nepujdu. Ted máme Bčkou omegu v automatu najeto 350-400tkm,take automaty vydrí...,měli jsme ted pul roku octavii 2.0tdi dsg laurin a klement z práce a měli ji výhodně odkoupit,ale bohuel se ta koupě pos...Snad mě ted nezabijete za ochcávku,nebojte není to pro mě modla, jako pro jiný čecháčky... Jsou tvrdý a nepohdlný,proto koukám po hydrailickým ctronovi.
Koukám,ale nevidím ádný automat:-(((( a já prostě do manuálu u nepujdu. Ted máme Bčkou omegu v automatu najeto 350-400tkm,take automaty vydrí...,měli jsme ted pul roku octavii 2.0tdi dsg laurin a klement z práce a měli ji výhodně odkoupit,ale bohuel se ta koupě pos...Snad mě ted nezabijete za ochcávku,nebojte není to pro mě modla, jako pro jiný čecháčky... Jsou tvrdý a nepohdlný,proto koukám po hydrailickým ctronovi.:palec
|
|
14.09.2011 21:46 -
|
2413735
|
|
toskey
|
|
|
Ted mě ukamenujete za tu naftu u tý oktávky, tam mi nevadila ,protoe jsmě o ní ve věděli,pt byla z naí firmy.
Ted mě ukamenujete za tu naftu u tý oktávky, tam mi nevadila ,protoe jsmě o ní ve věděli,pt byla z naí firmy.
|
|
14.09.2011 21:48 -
|
2413737
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nikdo tě kamenovat nebude, vechno je jen na tobě, tady můe dostat jen upřímnou radu.
Nikdo tě kamenovat nebude, vechno je jen na tobě, tady můe dostat jen upřímnou radu. :-)
|
|
14.09.2011 21:49 -
|
2413738
|
|
toskey
|
|
|
Tke teda myslíte,e s 2.0 hdi budu mít mín problémů a bude mít mení finanční nároky ne s tím 2.0 benzínem?
Tke teda myslíte,e s 2.0 hdi budu mít mín problémů a bude mít mení finanční nároky ne s tím 2.0 benzínem?
|
|
| |
|
|