| | |
18.04.2011 08:47 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2384756
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
tu musím da za pravdu tiefovi aj zicovi. Xantia je na záitok z jazdy lepie auto, naozaj má spätnú väzbu od volantu, výborné brzdy (hydraulika na priamo), rozloenie váhy predok/zadok atď. Xantia je ale u dos stará (r.v. od 1993-2000) a bezpečnos nie je fakt nič moc, hoci posledné verzie mali 4 airbagy, tuhos karosérie je ale dos slabá... Jednoducho búra by som v nej nechcel, to bol aj hlavný dôvod mojej výmeny.
tu musím da za pravdu tiefovi aj zicovi. Xantia je na záitok z jazdy lepie auto, naozaj má spätnú väzbu od volantu, výborné brzdy (hydraulika na priamo), rozloenie váhy predok/zadok atď. Xantia je ale u dos stará (r.v. od 1993-2000) a bezpečnos nie je fakt nič moc, hoci posledné verzie mali 4 airbagy, tuhos karosérie je ale dos slabá... Jednoducho búra by som v nej nechcel, to bol aj hlavný dôvod mojej výmeny.
|
|
19.04.2011 00:08 -
|
2385098
|
|
stejskli
|
|
|
marekt napsal(a): Dobrý deň,chcel by som poprosit o radu.Mam Citroen Xantiu 2.1 TD r.v. 1998 a Xsaru Picasso 2.0 Hdi.Obidve sú u takmer predané a uvaujem nad kúpou Xantie Hdi 80kw alebo C5 Hdi do roku 2004.pomote mi prosím v rozhodovaní,xantiu mam osvedčenú ale s C5 nemam iadnu skusenos. Ďakujem. Marek Tinko
Mám i slaboučkou Xantii 1.6 benzin, i C5II break v naftě, a záitek z jízdy je v Xantii mnohem lepí - mnohem líp reaguje a dává nějaký pocit z jízdy, ale kupodivu (aspoň ty moje) i o dost líp tlumí díry v silnici, ne o 10 let novějí C5. Jene pak jsou tu argumenty:
1) velikost zavazadlovýho prostoru - C5 break je náklaďák
2) spotřeba - Xantia neere jen při extrémně skromný jízdě
3) bezpečnost - co v C5 přeije, v Xantii ani náhodou
Bohuel.
Dobrý deň,chcel by som poprosit o radu.Mam Citroen Xantiu 2.1 TD r.v. 1998 a Xsaru Picasso 2.0 Hdi.Obidve sú u takmer predané a uvaujem nad kúpou Xantie Hdi 80kw alebo C5 Hdi do roku 2004.pomote mi prosím v rozhodovaní,xantiu mam osvedčenú ale s C5 nemam iadnu skusenos. Ďakujem. Marek Tinko
Mám i slaboučkou Xantii 1.6 benzin, i C5II break v naftě, a záitek z jízdy je v Xantii mnohem lepí - mnohem líp reaguje a dává nějaký pocit z jízdy, ale kupodivu (aspoň ty moje) i o dost líp tlumí díry v silnici, ne o 10 let novějí C5. Jene pak jsou tu argumenty:
1) velikost zavazadlovýho prostoru - C5 break je náklaďák
2) spotřeba - Xantia neere jen při extrémně skromný jízdě
3) bezpečnost - co v C5 přeije, v Xantii ani náhodou
Bohuel.
|
|
19.04.2011 00:10 -
|
2385101
|
|
jumep
|
|
|
C5 je tvrdsia kvoli bezpecnosti, ale stale je to zlate pohodlne auto ...
C5 je tvrdsia kvoli bezpecnosti, ale stale je to zlate pohodlne auto ...
|
|
28.04.2011 23:09 -
|
2387291
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Nazdar. Tak uz mam aj ja C5. 2001 2.0hdi H3.. Aj ked francuzov voobec nemusim lebo je to banda tak uz dlhsie skulim po xantii alebo C5 kvoli pohodliu. Chcel som skor xantiu lebo ta je pohodlnejsia a pre mna krajsia ale nakoniec som nasiel toto za ceelkom slusny peniaz. Ale dost veci neslo. Co ma trapi je to ze to nieje az take makke ako by som si predstavoval. S tym este asi pobojujem. Zatial som riesil toto:
Nefunkcny ventilator na chladici - odhnity konektor na relatkach + nefunkcne odpory ventilatora. Oprava svojpomocne cca 4e naklady
Nefunkcny ventilator v kabine - zhoreny odpor regulacie otacok - vymena za kvalitny odpor z ineho auta - zadara
Nefunkcny airbag - odpalene pasy + riadiacka - pasy zatial odpory a RJ oprava..
Nefunkcne rucicky pristrojovky - oprava svojpomocne zadara..
Svietiaca kontrolka rucnej brzdy - odidene cidlo hladiny brzdovky - zatial nahradene odporom - zadara
Popraskane manzety zadne - vymena - par euro naklady..
Chybajuci LP podblatnik co bol pruser lebo rovno z kolesa striekala voda do sania - nutnost kupit novy asi 25e
Slaby vykon motora - odhnita vaha vzduchu- vymena..
Nenavijajuce pasy - oprava.
Vrzgajuci, praskajuci interier - oprava..
Hrkot zo zadu - oprava..
Dorobenie tempomatu - 2 tlacitka za cca 2e + jeden vypinac
Oprava zamku 5 dveri.
Doplnenie klimy.
Kupa a vymena displeja kvoli palubnemu pc.
Roboty celkom dost ale aspon sa nenudim po poobediach. S predoslim autom bola nuda. za skoro 6 rokov a 100 000km nedalo o sebe vediet Trapi ma este praskanie vo volante ked tocim, to bude asi tyc riadenia. Nakoniec budem aj celkom spokojny. Viem ze citron nieje ziadny zazrak ale je to celkom tiche, priestrane, nezere to vela a hlavne pohodlne. Som zvedavy cim ma prekvapi. Elektrika zatial ok. Hydraulika ok. Keby daco poradite dufam
EDIT: este som zabudol samo sa vypinajuce svetla a niekedy nefunkcny gombik prepinania palub.pc. Tak rozobratie pacok pod volantom a oprava. Zatial idu.
Nazdar. Tak uz mam aj ja C5. 2001 2.0hdi H3.. Aj ked francuzov voobec nemusim lebo je to banda tak uz dlhsie skulim po xantii alebo C5 kvoli pohodliu. Chcel som skor xantiu lebo ta je pohodlnejsia a pre mna krajsia ale nakoniec som nasiel toto za ceelkom slusny peniaz. Ale dost veci neslo. Co ma trapi je to ze to nieje az take makke ako by som si predstavoval. S tym este asi pobojujem. Zatial som riesil toto:
Nefunkcny ventilator na chladici - odhnity konektor na relatkach + nefunkcne odpory ventilatora. Oprava svojpomocne cca 4e naklady
Nefunkcny ventilator v kabine - zhoreny odpor regulacie otacok - vymena za kvalitny odpor z ineho auta - zadara :D
Nefunkcny airbag - odpalene pasy + riadiacka - pasy zatial odpory a RJ oprava..
Nefunkcne rucicky pristrojovky - oprava svojpomocne zadara..
Svietiaca kontrolka rucnej brzdy - odidene cidlo hladiny brzdovky - zatial nahradene odporom - zadara
Popraskane manzety zadne - vymena - par euro naklady..
Chybajuci LP podblatnik co bol pruser lebo rovno z kolesa striekala voda do sania - nutnost kupit novy asi 25e
Slaby vykon motora - odhnita vaha vzduchu- vymena..
Nenavijajuce pasy - oprava.
Vrzgajuci, praskajuci interier - oprava..
Hrkot zo zadu - oprava..
Dorobenie tempomatu - 2 tlacitka za cca 2e + jeden vypinac :)
Oprava zamku 5 dveri.
Doplnenie klimy.
Kupa a vymena displeja kvoli palubnemu pc.
Roboty celkom dost ale aspon sa nenudim po poobediach. S predoslim autom bola nuda. za skoro 6 rokov a 100 000km nedalo o sebe vediet :D Trapi ma este praskanie vo volante ked tocim, to bude asi tyc riadenia. Nakoniec budem aj celkom spokojny. Viem ze citron nieje ziadny zazrak ale je to celkom tiche, priestrane, nezere to vela a hlavne pohodlne. Som zvedavy cim ma prekvapi. Elektrika zatial ok. Hydraulika ok. Keby daco poradite dufam :)
EDIT: este som zabudol samo sa vypinajuce svetla a niekedy nefunkcny gombik prepinania palub.pc. Tak rozobratie pacok pod volantom a oprava. Zatial idu.
|
|
29.04.2011 00:21 -
|
2387307
|
|
jruze
|
|
|
A co e ten rot stál? I kdy je lepí koupit levně rot a dát to dohromady (sám za malé peníze) ne koupit drahé a dělat to za čas také
A co e ten rot stál?:-o I kdy je lepí koupit levně rot a dát to dohromady (sám za malé peníze) ne koupit drahé a dělat to za čas také :palec
|
|
29.04.2011 06:21 -
|
2387318
|
|
Mamlas
|
|
|
Pak to chce k takovymu autu koupit jeste jedno na nahradni dily. Teda pokud nemas jiny levny zdroj dilu. Nevyhoda levnyho auta je ze novyho majitele bude cekat vymena vetsiny spotrebnich dilu - brzdy, predni naprava, zadni ramena, brzdy, rozvody, naplne nebo nedej boze vstrikovani ci neco kolem motoru plus dalsi a to se pak ty penize napocitaji.
Ja osobne radsi taky nejakej ten srot a pak to davat dohromady. Aspon se clovek nenudi a hlavne auto beru jako konicka.
Pak to chce k takovymu autu koupit jeste jedno na nahradni dily. Teda pokud nemas jiny levny zdroj dilu. Nevyhoda levnyho auta je ze novyho majitele bude cekat vymena vetsiny spotrebnich dilu - brzdy, predni naprava, zadni ramena, brzdy, rozvody, naplne nebo nedej boze vstrikovani ci neco kolem motoru plus dalsi a to se pak ty penize napocitaji.
Ja osobne radsi taky nejakej ten srot a pak to davat dohromady. Aspon se clovek nenudi a hlavne auto beru jako konicka. :palec
|
|
29.04.2011 09:34 -
|
2387338
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
stál 2200e. Praveze to nebolo a take zle. Motor, brzdy, nápravy sú v poriadku. Bol tam meneny zotrvak, spojka, rozvody. Uvidíme časom co z toho bude
stál 2200e. Praveze to nebolo a take zle. Motor, brzdy, nápravy sú v poriadku. Bol tam meneny zotrvak, spojka, rozvody. Uvidíme časom co z toho bude :-)
|
|
07.05.2011 09:08 -
|
2389086
|
|
řepák
|
Město: Praha 6, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 105 |
|
|
Mám na Vás prosbu .
Chtěl bych si pořídit C5 a jednu sem nael tady : .link.
Je tady někdo z blízkého okolí kdo by byl tak ochotný a kouknul by na ní ne bych se tam rozjel ?
Je to firma GATRIA , u Lázní Bělohrad , Horní Nová Ves 143 , a jsou tam prý od 8 do 22 ale ev se tak musí zavolat 777577944
Mám na Vás prosbu .
Chtěl bych si pořídit C5 a jednu sem nael tady : http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/citroen/c5/7896688
Je tady někdo z blízkého okolí kdo by byl tak ochotný a kouknul by na ní ne bych se tam rozjel ?
Je to firma GATRIA , u Lázní Bělohrad , Horní Nová Ves 143 , a jsou tam prý od 8 do 22 ale ev se tak musí zavolat 777577944
|
|
07.05.2011 10:22 -
|
2389091
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
No podle fotek vypada v dobrém stavu, stočeno max 50 tis. v sedačkách popraskaný molitan, a řekl bych e jetě víc ne mám já, a to mám přes 220 tis km.. , v kade kolonce napsaný jiný počet Bagů. 10 je kravina, 9 s kolením by lo, čo je v dalí kolonce, musí si sehnat někoho s diagnostikou a kdo tomu pořádně rozumí!
No podle fotek vypada v dobrém stavu, stočeno max 50 tis. :-)))) v sedačkách popraskaný molitan, a řekl bych e jetě víc ne mám já, a to mám přes 220 tis km.. , v kade kolonce napsaný jiný počet Bagů. 10 je kravina, 9 s kolením by lo, čo je v dalí kolonce, musí si sehnat někoho s diagnostikou a kdo tomu pořádně rozumí!
|
|
07.05.2011 10:44 -
|
2389096
|
|
řepák
|
|
|
A co tohle ?
.link.
Samo e sem chtěl radi benzín a 2....
A co tohle ?
http://citroen.sbazar.cz/perfektni-c5kombi-r-v-2004-2-2hdi-98kw-6kvalt-vyjimecny-stav-domazlice-o5659345.html
|
|
07.05.2011 10:47 -
|
2389098
|
|
tief
|
|
|
u zadneho auta ktere je OK kilometry nehraji roli ... kdyz je auto OK tak vymenit rozvody, vsechny naplne, jeste spojka byva sahla a pak mas klid ...
u zadneho auta ktere je OK kilometry nehraji roli ... kdyz je auto OK tak vymenit rozvody, vsechny naplne, jeste spojka byva sahla a pak mas klid ...
|
|
07.05.2011 15:11 -
|
2389124
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
řepák napsal(a): NJN ale u benzínu bych řekl e stočenejch 50 nehraje roli . nebo jo ?
Kolimetry moc nehrajou roli, chce to prostě projet, poslechnout si to, hodně se dívat + diag!
NJN ale u benzínu bych řekl e stočenejch 50 nehraje roli . nebo jo ?
Kolimetry moc nehrajou roli, chce to prostě projet, poslechnout si to, hodně se dívat + diag!
|
|
10.05.2011 07:56 -
|
2389819
|
|
řepák
|
|
|
TheOne napsal(a): Kolimetry moc nehrajou roli, chce to prostě projet, poslechnout si to, hodně se dívat + diag!
Diagnostiku ?
Jeste sem se zatim nesetkal s potencionalnim prodejcem kterej by mi auto pujcil abych si zajel na diag.... ;~O
Zrovna fcera sem se dohadoval pres mail s jednim autobazarem v Pha a kdyz sem se jich zeptal ,,kolik to ma nalitano,, tak se trochu ohradily a odpovedeli i at si tedy koupim novej povoz ....bla,bla,bla .
Fakt sem tu jejich chtel a chtel i nejakou tu slevu (zadarmo :~) ) bohuzel tolik dohromady nedam .... 07 ,150.000 najeto, benzin,2.0/16 za 170 .
Uz mam ale v merku jinou.
Narazil sem cca 14 dni v Trebici na Hdi 6-ti kvalt , bohuzel uz neni ale prodejce mi rekl ze bude jina - podobna - uz ji ma , jen ma jednu vadu . Tedy 5 vad ... Ma to 5x zluty dvere
Hadanka : ja vim proc . Vite to taky ?
Napoveda : Vuz je ze Spanelska
|
|
10.05.2011 08:22 -
|
2389820
|
|
Karel39
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Čau do Řepakova. Tyhle starosti ti fakt nezávidím. 07 benzín za 170, to je docela dost ne. Dalích 20 počítej bude muset jetě investovat. Kup si ode mne 3.0 V6 Break- auto bez problémů a bez investic. Spočítej si za jak dlouho ten rozdíl v ceně projezdí v rozdílu spotřeby- odpověď je nikdy. Já najezdím taky cca 5 tis ročně. Dej si to ve na papír a uvidí. Co si cením, e jsi nepodlehl dieselové mánii. A se Ti zadaří. Karel 608 541 390
Čau do Řepakova. Tyhle starosti ti fakt nezávidím. 07 benzín za 170, to je docela dost ne. Dalích 20 počítej bude muset jetě investovat. Kup si ode mne 3.0 V6 Break- auto bez problémů a bez investic. Spočítej si za jak dlouho ten rozdíl v ceně projezdí v rozdílu spotřeby- odpověď je nikdy. Já najezdím taky cca 5 tis ročně. Dej si to ve na papír a uvidí. Co si cením, e jsi nepodlehl dieselové mánii. A se Ti zadaří. Karel 608 541 390
|
|
10.05.2011 09:36 -
|
2389825
|
|
jruze
|
|
|
řepák napsal(a): A co tohle ?
.link.
Dokonale vypulírované autíčko,neviml jsem si počtu najetých Km - vechno čersvě vypucované,foto motoru na nezajímavá místa,na hadicích neoriginál pásky,cena I za cenu téměř II,najeto odhadem podle roku 200-250tKm take hodně původního a to jsem si ani nezvětoval vechny foto.Podívej se pod baterku dolu k chladiči,sáhni si na přední pístnice(nahoru),podívej se do míst zadního uloení spodního ramene na straně spolujezdce(př.náprava),zadní pístnice+na z.ramena v místě loisek(jestli nejsou od vazelíny),někoho s diag.(kolik to má vyplněných servisních zón,co hlásí aditiva-diagnostik bude vědět kam se kouknout)Já osobně raději auto před umitím ne po. Nerozmlouvám toto auto a neříkám e je patné,ale můe být dobře připravené na prodej.
Dokonale vypulírované autíčko,neviml jsem si počtu najetých Km - vechno čersvě vypucované,foto motoru na nezajímavá místa,na hadicích neoriginál pásky,cena I za cenu téměř II,najeto odhadem podle roku 200-250tKm take hodně původního a to jsem si ani nezvětoval vechny foto.Podívej se pod baterku dolu k chladiči,sáhni si na přední pístnice(nahoru),podívej se do míst zadního uloení spodního ramene na straně spolujezdce(př.náprava),zadní pístnice+na z.ramena v místě loisek(jestli nejsou od vazelíny),někoho s diag.(kolik to má vyplněných servisních zón,co hlásí aditiva-diagnostik bude vědět kam se kouknout)Já osobně raději auto před umitím ne po.;-) Nerozmlouvám toto auto a neříkám e je patné,ale můe být dobře připravené na prodej.:nevim
|
|
10.05.2011 17:43 -
|
2389853
|
|
Henry
|
|
|
Čau řepáku. Hlavně nespěchej - to je z vlastní zkuenosti.
Původně jsem chtěl 2,2 HDI automat. Osobně jsem prohlíel tak 10 různých dieselů, nabídky na netu ani nepočítám a za peníze které jsem chtěl investovat to byly samé chudinky. Nakonec jsem koupil 2,0 16V benzín. Je pravda kousek mu chybělo, ale to co chybělo u mám skoro doplněné. Má mít najeto 60t km je na původních pneumatikách ( stejné datum jako rezerva) vechno na podvozku a v motorovém prostoru se blejská novotou , serviska, interiér jak nový atd. Teď to nejdůleitějí - je TO rok výroby 2004 a vyjde na 65t Kč. Protoe by mě to stejně nikdo nevěřil a protoe to nemám na keft, tak jsem rád, e ho mám a u se těím a vyjedem.
Čau řepáku. Hlavně nespěchej - to je z vlastní zkuenosti.;-)
Původně jsem chtěl 2,2 HDI automat. Osobně jsem prohlíel tak 10 různých dieselů, nabídky na netu ani nepočítám a za peníze které jsem chtěl investovat to byly samé chudinky. Nakonec jsem koupil 2,0 16V benzín. Je pravda kousek mu chybělo, ale to co chybělo u mám skoro doplněné. Má mít najeto 60t km je na původních pneumatikách ( stejné datum jako rezerva) vechno na podvozku a v motorovém prostoru se blejská novotou , serviska, interiér jak nový atd. Teď to nejdůleitějí - je TO rok výroby 2004 a vyjde na 65t Kč. Protoe by mě to stejně nikdo nevěřil a protoe to nemám na keft, tak jsem rád, e ho mám a u se těím a vyjedem.
|
|
10.05.2011 22:12 -
|
2389982
|
|
jumep
|
|
|
zasada je ze KM nech to ma aj milion, podstatne je v akom stave to je ...
ak to bude mat 500t behane po dialnici tak to zoberem lebo to bude lepsie ako 100t z mesta
zasada je ze KM nech to ma aj milion, podstatne je v akom stave to je ...
ak to bude mat 500t behane po dialnici tak to zoberem lebo to bude lepsie ako 100t z mesta
|
|
10.05.2011 22:57 -
|
2389998
|
|
Darja
|
|
|
Já měla 5 let a 130 a nestočeno. Ale to je jen selekce. Na těstí se nespoléhejte nikdy.
Furt tu melu, u 4 roky diagnostika diagnostika a diagnostika. Od někoho, kdo s ní umí.
a melu to tu dokolečka... a dokolečka... ale kdo by poslouchal babu
Já měla 5 let a 130 a nestočeno. Ale to je jen selekce. Na těstí se nespoléhejte nikdy.
Furt tu melu, u 4 roky diagnostika diagnostika a diagnostika. Od někoho, kdo s ní umí.
a melu to tu dokolečka... a dokolečka... ale kdo by poslouchal babu
|
|
| |
|
|