| | |
07.04.2011 23:22 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2382940
|
|
tief
|
|
|
aha, oops, ja myslel ze reagujes na "Tom+Klara"
aha, oops, ja myslel ze reagujes na "Tom+Klara" :)
|
|
13.04.2011 20:27 -
|
2384120
|
|
.45acp
|
|
|
Ahoj, konečně se mi podařilo zaregistrovat. Uvauji o koupení C5I, sice jsem zde ji něco nastudoval, ale některé věci jsem zatím nenael. Předem lze vyloučit třílitr, 1,6 HDI se do C5I nedával, a HPI taky nikdo moc nedoporučuje. Při ročním nájezdu do 10 tis. km je asi nejvhodnějí benzín. Mám několik dotazů.
1. HPI je přímý vstřik benzínu, ostatní motory mají stále něco jako jednobodový vstřik?
2. je dvojhmotový setrvačník pouze na naftových motorech, nebo i na benzínových?
3. u motorů 2,0 HDI je uváděn výkon 79, 80, u jsem v inzerátu viděl i 84 kW. Je to jen lidová tvořivost, nebo skutečně jsou výkony různé dle konstrukce - např. pouití vstřikovací soustavy různých výrobů?
4. jsou na benzínových motorech " bubáci " typu váha vzduchu, EGR a ostatní jako u nafty?
To zatím asi stačí, určitě si na něco jetě vzpomenu. Dík.
Ahoj, konečně se mi podařilo zaregistrovat. Uvauji o koupení C5I, sice jsem zde ji něco nastudoval, ale některé věci jsem zatím nenael. Předem lze vyloučit třílitr, 1,6 HDI se do C5I nedával, a HPI taky nikdo moc nedoporučuje. Při ročním nájezdu do 10 tis. km je asi nejvhodnějí benzín. Mám několik dotazů.
1. HPI je přímý vstřik benzínu, ostatní motory mají stále něco jako jednobodový vstřik?
2. je dvojhmotový setrvačník pouze na naftových motorech, nebo i na benzínových?
3. u motorů 2,0 HDI je uváděn výkon 79, 80, u jsem v inzerátu viděl i 84 kW. Je to jen lidová tvořivost, nebo skutečně jsou výkony různé dle konstrukce - např. pouití vstřikovací soustavy různých výrobů?
4. jsou na benzínových motorech " bubáci " typu váha vzduchu, EGR a ostatní jako u nafty?
To zatím asi stačí, určitě si na něco jetě vzpomenu. Dík.
|
|
13.04.2011 20:48 -
|
2384137
|
|
tief
|
|
|
1) hpi je primi vstrik do valcu, klasicka konstrukce je 4bodovy neprimi vstrik do sani vzduchu - btw hpi nebrat !
2) nektere naftaky ( kolegove kdyz tak doplni )
3) su tam male rozdily
4) ano, tyto "bubaci" jsou normalne dily motoru
1) hpi je primi vstrik do valcu, klasicka konstrukce je 4bodovy neprimi vstrik do sani vzduchu - btw hpi nebrat !
2) nektere naftaky ( kolegove kdyz tak doplni )
3) su tam male rozdily
4) ano, tyto "bubaci" jsou normalne dily motoru :-D
|
|
13.04.2011 21:15 -
|
2384145
|
|
jumep
|
|
|
1. zodpovedal tief
2. naftaky vsetky pokial viem, snad len rhy nie
3. 2.0HDi, konstrukcne rovnaky
RHZ - 80kw, bez fapu, bosch
RHS - 79kw, FAP, bosch
RHY - 66kw, bez fapu, bez intercooleru, siemens? (osobne som c5 s nim nevidel, ale vraj sa davali (tomuto motoru sa vyhnut v C))
ostatne kw su ludova tvorivost (ktory motor tam skutocne je (mal by byt) zistis z VIN)
4. ked to volas bubak, tak zabudni na moderne auto a kup si nieco s karburatorom
1. zodpovedal tief
2. naftaky vsetky pokial viem, snad len rhy nie
3. 2.0HDi, konstrukcne rovnaky
RHZ - 80kw, bez fapu, bosch
RHS - 79kw, FAP, bosch
RHY - 66kw, bez fapu, bez intercooleru, siemens? (osobne som c5 s nim nevidel, ale vraj sa davali (tomuto motoru sa vyhnut v C))
ostatne kw su ludova tvorivost (ktory motor tam skutocne je (mal by byt) zistis z VIN)
4. ked to volas bubak, tak zabudni na moderne auto a kup si nieco s karburatorom
|
|
14.04.2011 17:51 -
|
2384280
|
|
Bodik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Dobrá nabídka se neodmítá. Díky za rady na dovybavení. C5 u je 14 dní doma a je to paráda, zvlá na dálnici to by člověk klidně zdříml. Tichounké, velké a zdá se mi celkem vyí, si připadám jak v SUVčku.
Dobrá nabídka se neodmítá. Díky za rady na dovybavení. C5 u je 14 dní doma a je to paráda, zvlá na dálnici to by člověk klidně zdříml. :-) Tichounké, velké a zdá se mi celkem vyí, si připadám jak v SUVčku. :-d
|
|
15.04.2011 16:19 -
Citroen C5 Break 2.0 HDi Plus 2004
|
2384386
|
|
ferko32
|
Město: Poprad, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Pozdravujem vsetkych ,som tu prvy krat a nenasiel som nic co by som potreboval vediet ak to tu je tak sa vopred ospravedlnujem .
Chcem sa opytat na co sa mam pozriet a na co si mam dat pozor pri kupe C5 2,O HDi PLUS R.V 2004 neviem ci mozem dat link na bazar aby ste to pozreli a poradili vopred vam dakujem
Pozdravujem vsetkych ,som tu prvy krat a nenasiel som nic co by som potreboval vediet ak to tu je tak sa vopred ospravedlnujem .
Chcem sa opytat na co sa mam pozriet a na co si mam dat pozor pri kupe C5 2,O HDi PLUS R.V 2004 neviem ci mozem dat link na bazar aby ste to pozreli a poradili vopred vam dakujem
|
|
15.04.2011 17:07 -
Re: Citroen C5 Break 2.0 HDi Plus 2004
|
2384390
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tady jsi nic nenael?
.link.
.link.
Jinak link klidně dej, on ho nanejvý najk časem smae
Tady jsi nic nenael?
http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze-o-c5/660718-koupe-citroenu-c5/
http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze-o-c5/2344700-koupe-c5-break-2-0-hdi-2002-prosim-pomoc-!!/
Jinak link klidně dej, on ho nanejvý najk časem smae :-))
|
|
15.04.2011 17:14 -
Re: Citroen C5 Break 2.0 HDi Plus 2004
|
2384391
|
|
ferko32
|
|
|
.link.
http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=1857449
|
|
15.04.2011 17:38 -
|
2384396
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
No vo výbave píu ESP ale to tam nevidím a určite mu nejde yadné okno káble su načaté podla toho stierača.
No vo výbave píu ESP ale to tam nevidím:nevim a určite mu nejde yadné okno káble su načaté podla toho stierača.
|
|
15.04.2011 20:26 -
|
2384404
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
pisou tempomat ale je tam jen ovladani radia pod volantem ne ?
pisou tempomat ale je tam jen ovladani radia pod volantem ne ?
|
|
15.04.2011 20:35 -
|
2384405
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
asi je to foto jiného auta, samo, e tam nevidím páčku tempomatu, dále nevidím mlhovky, jerstli se ti líbí, at ti polou VIN a v Citroenu popros o servisnú historii, jinak by to chtělo diagnostiku vzít sebou a prověřit na místě, astnou ruku při výběru
jinak v LM je dobrý chalan v Citroenu, ten by ti určo tu servisku prověřil
:-)))) asi je to foto jiného auta, samo, e tam nevidím páčku tempomatu, dále nevidím mlhovky, jerstli se ti líbí, at ti polou VIN a v Citroenu popros o servisnú historii, jinak by to chtělo diagnostiku vzít sebou a prověřit na místě, astnou ruku při výběru :palec
jinak v LM je dobrý chalan v Citroenu, ten by ti určo tu servisku prověřil :-D
|
|
15.04.2011 20:42 -
|
2384406
|
|
ferko32
|
|
|
dakujem za rady ja som si vsimol iba tie hmlovky ? ked tam este nieco vidite napiste prosim
dakujem za rady ja som si vsimol iba tie hmlovky ? ked tam este nieco vidite napiste prosim
|
|
15.04.2011 20:43 -
|
2384407
|
|
ferko32
|
|
|
môzem sa na neho nejako nakontaktovat ? ja chcem ist v nedelu pozriet na neho
vyřízeno SZ
môzem sa na neho nejako nakontaktovat ? ja chcem ist v nedelu pozriet na neho
vyřízeno SZ
|
|
15.04.2011 21:22 -
|
2384410
|
|
jumep
|
|
|
ak to nema xenony, hmlovky v c5 1 su sucastou hlavnych svetlometov (nakolko to neni exclusive, najskor su tam H7 a tie hmlovky maju)
tempomat tam nevidim (napisany je)
ESP taktiez, tlacitko na C5 1 je vedla radicky
osobny nazor, ak to neni fotka ineho auta, tak je to len naumyvane, nalestene auto, ktore bude dost inak asi zanedbane
za tu cenu to asi nestoji ..
edit: vybavovo je to dost slabe - ale lahko doplnitelne, km najskor sedet nebudu
ak to nema xenony, hmlovky v c5 1 su sucastou hlavnych svetlometov (nakolko to neni exclusive, najskor su tam H7 a tie hmlovky maju)
tempomat tam nevidim (napisany je)
ESP taktiez, tlacitko na C5 1 je vedla radicky
osobny nazor, ak to neni fotka ineho auta, tak je to len naumyvane, nalestene auto, ktore bude dost inak asi zanedbane
za tu cenu to asi nestoji ..
edit: vybavovo je to dost slabe - ale lahko doplnitelne, km najskor sedet nebudu
|
|
15.04.2011 22:05 -
|
2384415
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Po roce zkueností by mi u C5 tempomat u chyběl (ale dá se myslím bez velkých investic doplnit).
Na páčce blinkrů přední mlhovky vyznačené jsou (i kdy to nemusí nic znamenat).
Zadní stěrač a okno chce kontrolu (kabely v průchodce jsou opravitelné, ale je to na slevu z ceny)
sí v kufru se mi zdá troku vytahaná, asi se často pouívala.
Pás řidiče má nějaký chlupatý okraj - trochu brzy při 125.000km
Chybí tam jakákoliv fotka motorového prostoru!
Je vidět e auto prolo přípravou na prodej (umytí naletění, vyčitění interiéru)
Těch 125.000 tedy není příli věrohodných po 7 letech provozu (výpis garančních oprav třeba napoví kolik jezdilo ročně).
Jinak je to na projetí a posouzení na místě + kontrolu diagnostikou (třeba se pak pozná skutečný stav km) - pokud by tam nebyly nějaké skryté problémy, nemusí to být zase tak patné auto. (ale mě se C5 I nelíbí)
Po roce zkueností by mi u C5 tempomat u chyběl (ale dá se myslím bez velkých investic doplnit).
Na páčce blinkrů přední mlhovky vyznačené jsou (i kdy to nemusí nic znamenat).
Zadní stěrač a okno chce kontrolu (kabely v průchodce jsou opravitelné, ale je to na slevu z ceny)
sí v kufru se mi zdá troku vytahaná, asi se často pouívala.
Pás řidiče má nějaký chlupatý okraj - trochu brzy při 125.000km
Chybí tam jakákoliv fotka motorového prostoru!
Je vidět e auto prolo přípravou na prodej (umytí naletění, vyčitění interiéru)
Těch 125.000 tedy není příli věrohodných po 7 letech provozu (výpis garančních oprav třeba napoví kolik jezdilo ročně).
Jinak je to na projetí a posouzení na místě + kontrolu diagnostikou (třeba se pak pozná skutečný stav km) - pokud by tam nebyly nějaké skryté problémy, nemusí to být zase tak patné auto. (ale mě se C5 I nelíbí)
|
|
16.04.2011 15:07 -
Chcem kúpi C5
|
2384473
|
|
marekt
|
Město: Nová Baňa, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dobrý deň,chcel by som poprosit o radu.Mam Citroen Xantiu 2.1 TD r.v. 1998 a Xsaru Picasso 2.0 Hdi.Obidve sú u takmer predané a uvaujem nad kúpou Xantie Hdi 80kw alebo C5 Hdi do roku 2004.pomote mi prosím v rozhodovaní,xantiu mam osvedčenú ale s C5 nemam iadnu skusenos. Ďakujem. Marek Tinko
Dobrý deň,chcel by som poprosit o radu.Mam Citroen Xantiu 2.1 TD r.v. 1998 a Xsaru Picasso 2.0 Hdi.Obidve sú u takmer predané a uvaujem nad kúpou Xantie Hdi 80kw alebo C5 Hdi do roku 2004.pomote mi prosím v rozhodovaní,xantiu mam osvedčenú ale s C5 nemam iadnu skusenos. Ďakujem. Marek Tinko
|
|
16.04.2011 18:11 -
Re: Chcem kúpi C5
|
2384482
|
|
tief
|
|
|
Zakladny argument: ked celne naburas xantiu do C5ky tak s c5ky vystupis sam a s xantie ta vytiahnu v ciernom vreci ....
Zakladny argument: ked celne naburas xantiu do C5ky tak s c5ky vystupis sam a s xantie ta vytiahnu v ciernom vreci ....
|
|
17.04.2011 11:17 -
|
2384593
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
marekt: osvedcena Xantia ve stylu: ze jsi natrefil na dobry kus, pristi muze byt nepodareny kousek , stejne tak kdyz si vyberes neosvedcenou C5 ... je to o stesti ...
osobne se mi zda Xantie mala a nerobustni (nikdy jsem ji nevlastnil) ... takze ja se taky priklanim k C5
hodne much co pripadne bude mit tva "nova" C5 se tady na clubu da najit mnoho navodu a rad, coz na Xantia clubu urcite taky...
marekt: osvedcena Xantia ve stylu: ze jsi natrefil na dobry kus, pristi muze byt nepodareny kousek , stejne tak kdyz si vyberes neosvedcenou C5 ... je to o stesti ...
osobne se mi zda Xantie mala a nerobustni (nikdy jsem ji nevlastnil) ... takze ja se taky priklanim k C5 :palec
hodne much co pripadne bude mit tva "nova" C5 se tady na clubu da najit mnoho navodu a rad, coz na Xantia clubu urcite taky...
|
|
| |
|
|