| | |
09.03.2011 13:21 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2376822
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
pri rocnicich 2004 je nekdy verze VTR ? jaka to je verze myslim s porovnanim LX,SX exclusive ?
ma SX tempomat v zakladu nebo byl za priplatek ?
koukam po inzeratech a vetsina pise ze pri 160tkm-180tkm ma puvodni turbo...jen aby hned co to koupim neodeslo, stejne tak hydra perovani maji jeste puvodni ale tak pri anglickych cestach to snad vydrzi vice nez v CR ?
da se nekde dohledat rozdil mezi LX a SX verzi ? ale pri vyberu hledam jen SX zatim a 110k ...
pri rocnicich 2004 je nekdy verze VTR ? jaka to je verze myslim s porovnanim LX,SX exclusive ?
ma SX tempomat v zakladu nebo byl za priplatek ?
koukam po inzeratech a vetsina pise ze pri 160tkm-180tkm ma puvodni turbo...jen aby hned co to koupim neodeslo, stejne tak hydra perovani maji jeste puvodni ale tak pri anglickych cestach to snad vydrzi vice nez v CR ?
da se nekde dohledat rozdil mezi LX a SX verzi ? ale pri vyberu hledam jen SX zatim a 110k ...
|
|
09.03.2011 13:44 -
|
2376823
|
|
JirkaŘ
|
|
|
výbava VTR - to slyím poprvé, ty 3 co píe jsem viděl. Pak moná by jetě existovala uitková verze. Já mám verzi SX a ta má tempomat ve výbavě (2,2 HDi). Brácha má stejný ročník 2004 taky kombík (Break) ale motor 2,0 HDi a tempomat nemá. ( Stejný interiér... prostě kromě barvy, motoru a převodovky totoné auto).
Turbo bylo u mého vozu měněno v rámci záruky... původní majitelka asi ho odvařila... ne se naučila s tím jezdit.
Přestoe nyní má auto najeto 220 000 km, tak bez problémů zvládne i přesun dlouhý 2000 km za 24 hodin. Take bez problému. Koule měněné nejsou, stále původní, funkční... dívám se jsou tu lidi co mají kolem 250 - 290 000 km a pořád jim to "houpe". Take bych se toho nebál. (Mám akorát před měsícem přetěsněné pístnice zadní nápravy, padal mi zadek při stání vozu)
výbava VTR - to slyím poprvé, ty 3 co píe jsem viděl. Pak moná by jetě existovala uitková verze. Já mám verzi SX a ta má tempomat ve výbavě (2,2 HDi). Brácha má stejný ročník 2004 taky kombík (Break) ale motor 2,0 HDi a tempomat nemá. ( Stejný interiér... prostě kromě barvy, motoru a převodovky totoné auto).
Turbo bylo u mého vozu měněno v rámci záruky... původní majitelka asi ho odvařila... ne se naučila s tím jezdit.
Přestoe nyní má auto najeto 220 000 km, tak bez problémů zvládne i přesun dlouhý 2000 km za 24 hodin. Take bez problému. Koule měněné nejsou, stále původní, funkční... dívám se jsou tu lidi co mají kolem 250 - 290 000 km a pořád jim to "houpe". Take bych se toho nebál. (Mám akorát před měsícem přetěsněné pístnice zadní nápravy, padal mi zadek při stání vozu)
|
|
09.03.2011 13:49 -
|
2376824
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Co se týče turba, tak vim, e člověk předemnou ho měnil v rámci záruky při 20k km, a ve 150k odelo nějaký čidlo v turbu, díky čemu defacto netlakovalo, navíc snad ucpaný sání turba a v citroenu říkali, e je to celkem běná věc u c5 okolo 150k km, tak lo na generálku. Ale nekoukal jsem tady, jestli s tim někdo měl problém... jinak pokud se k tomu člověk chová sluně a před vypnutím ho nechá chvilku dojet, tak jenom líp, ale neví co za dobráka s tim jezdilo, e... a řekl bych e v SX je tempomat základ
Co se týče turba, tak vim, e člověk předemnou ho měnil v rámci záruky při 20k km, a ve 150k odelo nějaký čidlo v turbu, díky čemu defacto netlakovalo, navíc snad ucpaný sání turba a v citroenu říkali, e je to celkem běná věc u c5 okolo 150k km, tak lo na generálku. Ale nekoukal jsem tady, jestli s tim někdo měl problém... jinak pokud se k tomu člověk chová sluně a před vypnutím ho nechá chvilku dojet, tak jenom líp, ale neví co za dobráka s tim jezdilo, e... :nevim a řekl bych e v SX je tempomat základ
|
|
09.03.2011 14:57 -
|
2376831
|
|
jumep
|
|
|
2.2 bol tempomat standartne
pri 2.0 je to to najmenej na doplnenie (packa + max spinac na brzde - od 2003 uz su ine a ani ten netreba a povolenie na diagnostike)
turbo, ak je dostatocne casto meneny olej a davany spravny neni problem aby to turbo nabehalo 300t bez problemov
hydro, mal som tu BHI z auta co ma 470t km ... nebit tecucej nadrzky behalo by to doteraz (po oprave beha dalej)
oznacenie vybav je podla zeme, napr. v SK bola SX vybava oznacovana ako pack ...
ale vo vseobecnosti
C5 1 (pred faceliftom) existuje nejaka verzia dodavka, najskor sa v EU ani nepredavala
potom je X vybava ... povacsine svihadla na zadnych dverach, manualna klima, jednoriadkovy display
SX - vacsina aut, +- parkovacie senzory a tempomat za doplatok, pripadne zrkadla
EXCLUSIVE - mal som par aut kde nebol parkovaci asistent napr.
tj. oznacenia vybav a skutocne vybavenie je krajina co krajina ine, rok co rok ine, treba kontrolovat co vsetko to ma a co vsetko chcem aby to malo
2.2 bol tempomat standartne
pri 2.0 je to to najmenej na doplnenie (packa + max spinac na brzde - od 2003 uz su ine a ani ten netreba a povolenie na diagnostike)
turbo, ak je dostatocne casto meneny olej a davany spravny neni problem aby to turbo nabehalo 300t bez problemov
hydro, mal som tu BHI z auta co ma 470t km ... nebit tecucej nadrzky behalo by to doteraz (po oprave beha dalej)
oznacenie vybav je podla zeme, napr. v SK bola SX vybava oznacovana ako pack ...
ale vo vseobecnosti
C5 1 (pred faceliftom) existuje nejaka verzia dodavka, najskor sa v EU ani nepredavala
potom je X vybava ... povacsine svihadla na zadnych dverach, manualna klima, jednoriadkovy display
SX - vacsina aut, +- parkovacie senzory a tempomat za doplatok, pripadne zrkadla
EXCLUSIVE - mal som par aut kde nebol parkovaci asistent napr.
tj. oznacenia vybav a skutocne vybavenie je krajina co krajina ine, rok co rok ine, treba kontrolovat co vsetko to ma a co vsetko chcem aby to malo
|
|
09.03.2011 15:09 -
|
2376833
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Mimochodem, dnes jsem byl pro své auto v servisu pana kardy v Praze-těrboholích a má tam na prodej jednu C5 r.v.2002, benzin 1.8. Neviděl jsem ji a víc o ní nevím, doporučil jsem mu, a ji nabídne ve zdejí inzerci. Není to ádný bazar, se sousedem tam jezdíme leta, take bych očekával, e to není problematické auto.
Mimochodem, dnes jsem byl pro své auto v servisu pana kardy v Praze-těrboholích a má tam na prodej jednu C5 r.v.2002, benzin 1.8. Neviděl jsem ji a víc o ní nevím, doporučil jsem mu, a ji nabídne ve zdejí inzerci. Není to ádný bazar, se sousedem tam jezdíme leta, take bych očekával, e to není problematické auto.
|
|
10.03.2011 01:36 -
|
2376889
|
|
Citronek
|
|
|
.link.
tak sem nasel nakonec tohle ma to servis v citroenu i rozovody delane a vypada hodne v pohode ...sice sem nechtel moc 2.2 HDI ale tak uz sem ho kontaktoval a v sobotu se chci jit na to kouknout ....
nejake nazory ? proc koupit/nekoupit ? vim z inzeratu se toho moc poznat neda....
na motoru ma napsane HDI16 ? to je ok ?
http://cgi.ebay.co.uk/2001-CITROEN-C5-HDI-SX-RED-/170613591714?pt=Automobiles_UK&hash=item27b95ccea2
tak sem nasel nakonec tohle ma to servis v citroenu i rozovody delane a vypada hodne v pohode ...sice sem nechtel moc 2.2 HDI ale tak uz sem ho kontaktoval a v sobotu se chci jit na to kouknout ....
nejake nazory ? proc koupit/nekoupit ? vim z inzeratu se toho moc poznat neda.... ;-)
na motoru ma napsane HDI16 ? to je ok ?
|
|
10.03.2011 07:06 -
|
2376891
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak koukám na fotky, přijde mi na 1. pohled e na 2,2 HDi je to základní výbava, přední pravé a zadní levé kolo mají 3 stejné rouby a 4. roub je nějaký jiný (podle fotky) a nic proti... podle detailní fotky kola (7. fotka v pořadí) mi to přijde jak originální rouby z FORDu.(Ty jsem měl takhle chromované). Hliníkové kola od Citroenu mají rouby které přitisknou hliníkáče rovnou plochou a plecháč konusem... kdeto FORDí rouby měly jen ten konus a to by pak hliníkáč od Citríse mohlo pokodit (roztahovat, deformovat upínací plochu díry). POZOR ! Viml jsem si na fotce 5. v pořadí e má patně montované kola - tedy pneu podle ípového vzorku je montované na jízdu couváním a ne do předu... Prohodit mezi sebou kola - levá strana s pravou, aby vzorek byl otočen správným směrem. Řadící páka je vyměněná... je tam navíc díra mezi řadičkou a koenkou. (Proč to asi měnil ???) nápis HDi 16 je správný, protoe se jedná o 16 ventilový motor.... akorát do nádobky z brzdovou kapalinou bych ji za a) doplnil ... b) zkontroloval případně vyměnil brzdové obloení (a případně kotouče - podle stavu) a vyměnil brzdovou kapalinu DOT 4 (interval kadé 2 roky). Jinak v motoru to vypadá hezky... krásně vyčitěný 100 000 mil na tachometru = nějakých 160 000 km ?
To tak, moc těch fotek není...
Tak koukám na fotky, přijde mi na 1. pohled e na 2,2 HDi je to základní výbava, přední pravé a zadní levé kolo mají 3 stejné rouby a 4. roub je nějaký jiný (podle fotky) a nic proti... podle detailní fotky kola (7. fotka v pořadí) mi to přijde jak originální rouby z FORDu.(Ty jsem měl takhle chromované). Hliníkové kola od Citroenu mají rouby které přitisknou hliníkáče rovnou plochou a plecháč konusem... kdeto FORDí rouby měly jen ten konus a to by pak hliníkáč od Citríse mohlo pokodit (roztahovat, deformovat upínací plochu díry). POZOR ! Viml jsem si na fotce 5. v pořadí e má patně montované kola - tedy pneu podle ípového vzorku je montované na jízdu couváním a ne do předu... :-d :-p Prohodit mezi sebou kola - levá strana s pravou, aby vzorek byl otočen správným směrem. Řadící páka je vyměněná... je tam navíc díra mezi řadičkou a koenkou. (Proč to asi měnil ???) nápis HDi 16 je správný, protoe se jedná o 16 ventilový motor.... akorát do nádobky z brzdovou kapalinou bych ji za a) doplnil ... b) zkontroloval případně vyměnil brzdové obloení (a případně kotouče - podle stavu) a vyměnil brzdovou kapalinu DOT 4 (interval kadé 2 roky). Jinak v motoru to vypadá hezky... :-d krásně vyčitěný :palec 100 000 mil na tachometru = nějakých 160 000 km ? :-p
To tak, moc těch fotek není... ;-)
|
|
10.03.2011 09:25 -
|
2376901
|
|
tief
|
|
|
Radicka vymenena aby nebolo vidiet ze to ma v realu najeto 2x tolik Vziat diagnostiku a poriadne preklepnut, pocitat s tym ze to ma tak 250 - 300 000km na krku, takze urcite veci ako komplet rozvody, pumpa , spojka, vsetky naplne, a tak podobne ... jo a ma to volant naopak !!!
Radicka vymenena aby nebolo vidiet ze to ma v realu najeto 2x tolik :) Vziat diagnostiku a poriadne preklepnut, pocitat s tym ze to ma tak 250 - 300 000km na krku, takze urcite veci ako komplet rozvody, pumpa , spojka, vsetky naplne, a tak podobne ... jo a ma to volant naopak !!! :-D :-D :-D :-D
|
|
10.03.2011 10:02 -
|
2376903
|
|
Citronek
|
|
|
toho, ze to ma 2x tolik najeto bych se nebal , tady se temer nestaci teda jeste jsem nikde nic neslysel ani nevidel a technicka je kazdy rok kde se zapisuju mile a vlastne i treba v pneuservisu pri prehazovani pneu sepisuju mile apod... asi se na to pujdu podivat
vcera sem se projel v 2.0 HDI Lx co koupil kamos pred par dny , mela na tachaci 128t mil a motor bezel krasne a radicku mel tez totalne sedrenou ...
co se tyce brzd, kotouce a desky to neni az takova investice a muzu si to udelat sam doma...
toho, ze to ma 2x tolik najeto bych se nebal , tady se temer nestaci teda jeste jsem nikde nic neslysel ani nevidel a technicka je kazdy rok kde se zapisuju mile a vlastne i treba v pneuservisu pri prehazovani pneu sepisuju mile apod... asi se na to pujdu podivat
vcera sem se projel v 2.0 HDI Lx co koupil kamos pred par dny , mela na tachaci 128t mil a motor bezel krasne a radicku mel tez totalne sedrenou ...
co se tyce brzd, kotouce a desky to neni az takova investice a muzu si to udelat sam doma...
|
|
10.03.2011 10:08 -
|
2376904
|
|
flyteSVK
|
|
|
recenzia jazdenky na AR .link.
recenzia jazdenky na AR http://www.autorevue.cz/test-ojetiny-citroen-c5-16-hdi-levny-luxus
|
|
10.03.2011 10:16 -
|
2376905
|
|
tief
|
|
|
Staci se uplne vsade, ci v CR, nemecku, francii, britanii, proste vsade ... vsetky papiere co dostanes k OJAZDENEMU autu mozes rovno vyhodit pretoze nemaju ziadnu vypovedaciu hodnotu ... ale mne nikdo nikdy neveri a potom ked po napichnuti auta mu oznamim ze to ma o 150 000 viac tak je smutny nooo ... ale ked to auto chces tak sa nepytaj na nazor a proste ho kup
Staci se uplne vsade, ci v CR, nemecku, francii, britanii, proste vsade ... vsetky papiere co dostanes k OJAZDENEMU autu mozes rovno vyhodit pretoze nemaju ziadnu vypovedaciu hodnotu ... ale mne nikdo nikdy neveri a potom ked po napichnuti auta mu oznamim ze to ma o 150 000 viac tak je smutny nooo ... ale ked to auto chces tak sa nepytaj na nazor a proste ho kup :)
|
|
10.03.2011 10:37 -
|
2376906
|
|
Citronek
|
|
|
jedu se na nej podivat..... po napichnuti i na ELM 327 zjistim mile ? nebo jen na origo diagnostiku ?
jedu se na nej podivat..... po napichnuti i na ELM 327 zjistim mile ? nebo jen na origo diagnostiku ?
|
|
10.03.2011 10:38 -
|
2376907
|
|
tief
|
|
|
ne, s elm toho nic moc nezistis
ne, s elm toho nic moc nezistis
|
|
10.03.2011 11:33 -
|
2376913
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Ono, kdy to někdo projde a pročistí s Lexií, tak u nezjistí nic (jestli km odpovídají nebo ne) - jen to e je ve pročitěno.
Ale univerzální bazar to dělá větinou jen univerzální diagnostikou (přepíe stav km), take tam spousta věcí zůstane (třeba v urnálu je u kadé hláky stav km kdy se to stalo, dá se chytit stavu aditiva pro FAP apod.)
Ono, kdy to někdo projde a pročistí s Lexií, tak u nezjistí nic (jestli km odpovídají nebo ne) - jen to e je ve pročitěno.
Ale univerzální bazar to dělá větinou jen univerzální diagnostikou (přepíe stav km), take tam spousta věcí zůstane (třeba v urnálu je u kadé hláky stav km kdy se to stalo, dá se chytit stavu aditiva pro FAP apod.)
|
|
10.03.2011 12:01 -
|
2376919
|
|
tief
|
|
|
S lexii nevymazes historii akurat aktualne poruchy a zavady. Ale bezpecne sa da zistit ze s km bolo manipulovane ... Staci si pozriet zavady pred jazdou, vymazat, 20 minut lietat s autom po okoli a potom sa pozriet na naskakane zavady ...
S lexii nevymazes historii akurat aktualne poruchy a zavady. Ale bezpecne sa da zistit ze s km bolo manipulovane ... Staci si pozriet zavady pred jazdou, vymazat, 20 minut lietat s autom po okoli a potom sa pozriet na naskakane zavady ...
|
|
10.03.2011 12:30 -
|
2376921
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
tief napsal(a): Staci se uplne vsade, ci v CR, nemecku, francii, britanii, proste vsade ... vsetky papiere co dostanes k OJAZDENEMU autu mozes rovno vyhodit pretoze nemaju ziadnu vypovedaciu hodnotu ...
Jestli ty nejse zbytečně velkej pesimista
U jsem pár aut měl z venku ( Rakousko , Francie , Holandsko ) a s kilometrama jsem neměl problém .
Staci se uplne vsade, ci v CR, nemecku, francii, britanii, proste vsade ... vsetky papiere co dostanes k OJAZDENEMU autu mozes rovno vyhodit pretoze nemaju ziadnu vypovedaciu hodnotu ...
Jestli ty nejse zbytečně velkej pesimista ;-)
U jsem pár aut měl z venku ( Rakousko , Francie , Holandsko ) a s kilometrama jsem neměl problém .
|
|
10.03.2011 12:57 -
|
2376922
|
|
tief
|
|
|
bohuzel, je to praxe ... no s kilometrama problem neni - len ich je viac ako na tachometri
bohuzel, je to praxe ... no s kilometrama problem neni - len ich je viac ako na tachometri :)
|
|
10.03.2011 13:58 -
|
2376924
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Taky kdy jsem pak auta prodával tak jsem se nestyděl za to e maj najeto 200 000 a víc ... a hned byli pryč . Myslím si e "stáčení" je zvykem akorát u nás , neříkám e třeba na západ od nás se to neděje , ale určitě na v takové míře jak tady .
Ale to jsme u OT
Taky kdy jsem pak auta prodával tak jsem se nestyděl za to e maj najeto 200 000 a víc ... a hned byli pryč . Myslím si e "stáčení" je zvykem akorát u nás , neříkám e třeba na západ od nás se to neděje , ale určitě na v takové míře jak tady .
Ale to jsme u OT
|
|
| |
|
|