| | |
13.01.2011 21:16 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2369625
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
téměř ve je tady popsané, koukej to prohledat, vpravo nahoře je okno dej tam heslo a hledej a vypadne ti např. toto: .link.
a u nás se neděkuje a omluva se přijímá
téměř ve je tady popsané, koukej to prohledat, vpravo nahoře je okno dej tam heslo a hledej a vypadne ti např. toto: http://www.c5club.cz/page/kod-40/search_string-%E8e%9Atina/x-0/y-0 :palec
a u nás se neděkuje a omluva se přijímá :-D
|
|
14.01.2011 22:47 -
|
2369745
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
caute.Naiel som super inzerát: .link.
caute.Naiel som super inzerát: http://citroen-c5.autobazar.eu/16-hdi-16v-id2041192.html :-d
|
|
16.01.2011 13:35 -
|
2369895
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
TomasT napsal(a): Tohle e jo .link. ?
No, je to autorizovaný servis i prodejce - pokud se za údaje o autě i stav zaručí, tak bych jim asi věřil, oni vědí, co na tom autě kontrolovat, co nejčastěji opravují - podle mě nemají potřebu tolik podvádět, jako ti, pro které je prodej aut hlavní keft.
V inzerátu bohuel podrobnosti o stavu nejsou, co bylo měněné, co je před výměnou...
Jinak jedině najít tady někoho z Ústí, kdo u s C5 chvíli jezdí, a vytáhnout ho s sebou na projíďku. DIKY
DIKY
|
|
16.01.2011 14:35 -
|
2369908
|
|
jumep
|
|
|
jo a hlavne pruziny ... tu si treba uvedomit ze tie zhadzuju cenu ...
jo a hlavne pruziny ... tu si treba uvedomit ze tie zhadzuju cenu ...
|
|
17.01.2011 09:05 -
|
2369978
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
TomasT napsal(a): Tohle e jo .link. ?
No, je to autorizovaný servis i prodejce - pokud se za údaje o autě i stav zaručí, tak bych jim asi věřil, oni vědí, co na tom autě kontrolovat, co nejčastěji opravují - podle mě nemají potřebu tolik podvádět, jako ti, pro které je prodej aut hlavní keft.
V inzerátu bohuel podrobnosti o stavu nejsou, co bylo měněné, co je před výměnou...
Jinak jedině najít tady někoho z Ústí, kdo u s C5 chvíli jezdí, a vytáhnout ho s sebou na projíďku.
jo jo uz ji mam doma
jo jo uz ji mam doma
|
|
17.01.2011 09:59 -
|
2369981
|
|
tief
|
|
|
Jenom poznamenam ze autorizovany servis a i prodejce v pripade ojetiny neznamena vubec nic. Vecsinou se jedna o pridruzenu cinnost - nekdy i jinou firmu pod hlavickou oficialniho prodejce a v podstate je to normalni bazar co skupuje co se da, vozi s ciziny a dela vsechny ty hezky veci co dela kazdy bazar.
Jenom poznamenam ze autorizovany servis a i prodejce v pripade ojetiny neznamena vubec nic. Vecsinou se jedna o pridruzenu cinnost - nekdy i jinou firmu pod hlavickou oficialniho prodejce a v podstate je to normalni bazar co skupuje co se da, vozi s ciziny a dela vsechny ty hezky veci co dela kazdy bazar.
|
|
18.01.2011 19:44 -
|
2370247
|
|
tief
|
|
|
no ja nerikam ze se tam neda poridit dobry vuz ale axiom pri porizovani ojeteho auta zni:
- prodavajici lze
- a kdyz je prodejce jeste profesionalni prodejce tak to plati 100x vic
proste rict mu at mlci a zkouknout a rozhodnout se sam ...
no ja nerikam ze se tam neda poridit dobry vuz ale axiom pri porizovani ojeteho auta zni:
- prodavajici lze
- a kdyz je prodejce jeste profesionalni prodejce tak to plati 100x vic :)
proste rict mu at mlci a zkouknout a rozhodnout se sam ...
|
|
18.01.2011 20:22 -
|
2370256
|
|
DOUFAK
|
|
|
A nebral bych s motorem 1.6HDi ... Mám k němu od začátku averzi,kompresor,spojka atd,atd a jak psal Jumep o těch lopatkách v klimatizaci,e se lámou apod,tak to mě dorazilo úplně ... 1.6HDi ne !!!
A nebral bych s motorem 1.6HDi ... Mám k němu od začátku averzi,kompresor,spojka atd,atd a jak psal Jumep o těch lopatkách v klimatizaci,e se lámou apod,tak to mě dorazilo úplně ... :-( 1.6HDi ne !!!:nevim
|
|
18.01.2011 20:35 -
|
2370260
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
tief napsal(a): no ja nerikam ze se tam neda poridit dobry vuz ale axiom pri porizovani ojeteho auta zni: - prodavajici lze - a kdyz je prodejce jeste profesionalni prodejce tak to plati 100x vic proste rict mu at mlci a zkouknout a rozhodnout se sam ...
s tím se můu stotonit, kupoval jsem u Citroen Č.Budějovice, auto po dlouzé úvaze O.K., ale těch keců a slibů okolo ...
no ja nerikam ze se tam neda poridit dobry vuz ale axiom pri porizovani ojeteho auta zni: - prodavajici lze - a kdyz je prodejce jeste profesionalni prodejce tak to plati 100x vic :) proste rict mu at mlci a zkouknout a rozhodnout se sam ...
s tím se můu stotonit, kupoval jsem u Citroen Č.Budějovice, auto po dlouzé úvaze O.K., ale těch keců a slibů okolo ...
|
|
18.01.2011 21:33 -
|
2370285
|
|
jumep
|
|
|
osobne by som to tiez zavrhol kvoli koncepcii vyfuk vpredu, to bol fakt napad ...
ked hajis vyberanie turba - skus si s toho vybrat starter ....
osobne by som to tiez zavrhol kvoli koncepcii vyfuk vpredu, to bol fakt napad ...
ked hajis vyberanie turba - skus si s toho vybrat starter .... :)
|
|
25.01.2011 14:51 -
|
2371098
|
|
funtomas
|
Město: Roudnička - HK, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
TomasT napsal(a): Jo, jo, ta roura - a servis bych s tím ani neotravoval, stačí vzít desítku klíč, přejít ty rouby (přístup tam vcelku je) - ale moná bude některý roh toho krytu s dírou pro roub upadlý - ten plech teplotou a stářím křehne, mě se to dole na jedné straně taky odlomilo (ale nedrnčí). Pak jedině troku přihnout aby nedrnčel (nebo nový).
Tak dole na tom krytu chyběly dva rouby - teď u nedrční, díky
Jo, jo, ta roura - a servis bych s tím ani neotravoval, stačí vzít desítku klíč, přejít ty rouby (přístup tam vcelku je) - ale moná bude některý roh toho krytu s dírou pro roub upadlý - ten plech teplotou a stářím křehne, mě se to dole na jedné straně taky odlomilo (ale nedrnčí). Pak jedině troku přihnout aby nedrnčel (nebo nový).
Tak dole na tom krytu chyběly dva rouby - teď u nedrční, díky :palec
|
|
30.01.2011 16:08 -
|
2371666
|
|
guff
|
Město: Vacenovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dobrý den
chtěl bych vás poprosit o radu, přemýlím nad koupí C5 s motorem 2.2 hdi 125 kw a slyel sem e tyto motory nejsou zrovna nejspolehlivějí a taky náročnějí na údrbu můete mi prosím poskytnout nějaké vae postřehy
Děkuji
Dobrý den
chtěl bych vás poprosit o radu, přemýlím nad koupí C5 s motorem 2.2 hdi 125 kw a slyel sem e tyto motory nejsou zrovna nejspolehlivějí a taky náročnějí na údrbu můete mi prosím poskytnout nějaké vae postřehy
Děkuji
|
|
30.01.2011 16:23 -
|
2371668
|
|
jumep
|
|
|
spolahlivost - nemyslim ze je nejaky velky problem
udrzba, je pravda ze filter nafty sa meni ako celok - tj. je drahsi - o inej extra narocnosti neviem (1.6 ma tento filter takisto)
jedine co som pocul je ze ten vykon neni rovny spotrebe ...
Mikra by sa mohol vyjadrit lepsie
spolahlivost - nemyslim ze je nejaky velky problem
udrzba, je pravda ze filter nafty sa meni ako celok - tj. je drahsi - o inej extra narocnosti neviem (1.6 ma tento filter takisto)
jedine co som pocul je ze ten vykon neni rovny spotrebe ...
Mikra by sa mohol vyjadrit lepsie
|
|
30.01.2011 18:08 -
|
2371676
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak jo. Mám najeto 90000 a o motoru jsem dosud nevěděl. Letos poprvé mi začal zlobit v mrazech. Nakonec se ukázalo, e nafta byla v pořádku, ale palivový filtr ne. Po výměně filtru zase jezdím zima nezima. Nevím co říct ke spotřebě. Za 25000km jsem stále na 7,5l. Jezdím denně do práce 15km, občas delí jízda po dálnici se psy a ten průměr se drí. Já jsem se spotřebou spokojený. Závadu jsem měl na klapkách klimatizace, parkovacím asistentu, plynovém pedálu, vyrezlé zadní pístnice chybou mechaniků. To ve v záruce. Závady na motoru dosud ádné.
O výkonu jen tolik, e je to radost tomu naloit a nechat ostatní za sebou. Běné benzíňáky typu koda, Renault, VW a pod. pokud nemají sportovní úpravy a nebo 2,5litrový motory se se mnou srovnávat nemůou. Největí devizou je krouák. 375Nm hned tak nepořídí. A na silnici je to znát.
Vím o určité averzi k těmto motorům, ale nevím, nakolik je podloená. Já si jetě nestěuju, protoe 90000 km je pro HDi prd.
Před koupí jsem měl monost se projet v 1,6HDi - nové auto. Ani za nic bych to nekoupil, protoe Favorit byl ivějí. Ale to záleí na potřebách a pocitech majitele. Někdo 130km/h v ivotě nepřekročí a pospíchá jen pomalu, tak je třeba spokojený i s 1,6kou. Dvoulitrem jsem nikdy nejel, tak neposoudím rozdíl ve výkonu.
Kdybych jezdil o poznání etrněji a třeba v rovinatějím kraji, určitě bych se dostal se spotřebou i pod 7l, ale to by byla nuda a uetřit 15Kč kadých 100km, to není k ničemu. Zvlá kdy jsem kupoval naftu za 23Kč a teď za 33Kč. To bych se musel picnout, e nemám auto, které jezdí za 3l a e ani za pět let neprodělám. Při mém nájezdu asi 1000km měsíčně nemá cenu spotřebu řeit.
Výkonu není nikdy dost. Nemyslím pro závodění, ale pro bezpečné předjídění. Take pro mě je 125kW jasná volba.
Tak jo. Mám najeto 90000 a o motoru jsem dosud nevěděl. Letos poprvé mi začal zlobit v mrazech. Nakonec se ukázalo, e nafta byla v pořádku, ale palivový filtr ne. Po výměně filtru zase jezdím zima nezima. Nevím co říct ke spotřebě. Za 25000km jsem stále na 7,5l. Jezdím denně do práce 15km, občas delí jízda po dálnici se psy a ten průměr se drí. Já jsem se spotřebou spokojený. Závadu jsem měl na klapkách klimatizace, parkovacím asistentu, plynovém pedálu, vyrezlé zadní pístnice chybou mechaniků. To ve v záruce. Závady na motoru dosud ádné.
O výkonu jen tolik, e je to radost tomu naloit a nechat ostatní za sebou. Běné benzíňáky typu koda, Renault, VW a pod. pokud nemají sportovní úpravy a nebo 2,5litrový motory se se mnou srovnávat nemůou. Největí devizou je krouák. 375Nm hned tak nepořídí. A na silnici je to znát.
Vím o určité averzi k těmto motorům, ale nevím, nakolik je podloená. Já si jetě nestěuju, protoe 90000 km je pro HDi prd.
Před koupí jsem měl monost se projet v 1,6HDi - nové auto. Ani za nic bych to nekoupil, protoe Favorit byl ivějí. Ale to záleí na potřebách a pocitech majitele. Někdo 130km/h v ivotě nepřekročí a pospíchá jen pomalu, tak je třeba spokojený i s 1,6kou. Dvoulitrem jsem nikdy nejel, tak neposoudím rozdíl ve výkonu.
Kdybych jezdil o poznání etrněji a třeba v rovinatějím kraji, určitě bych se dostal se spotřebou i pod 7l, ale to by byla nuda a uetřit 15Kč kadých 100km, to není k ničemu. Zvlá kdy jsem kupoval naftu za 23Kč a teď za 33Kč. To bych se musel picnout, e nemám auto, které jezdí za 3l a e ani za pět let neprodělám. Při mém nájezdu asi 1000km měsíčně nemá cenu spotřebu řeit.
Výkonu není nikdy dost. Nemyslím pro závodění, ale pro bezpečné předjídění. Take pro mě je 125kW jasná volba.
|
|
01.02.2011 15:58 -
|
2371852
|
|
guff
|
Město: Vacenovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
souhlasím taky jezdím rád svině a 2.0 se mizdál slabý nevím třeba je to jen můj pocit ale s tou 2.2 by to bylo určitě lepí
souhlasím taky jezdím rád svině a 2.0 se mizdál slabý nevím třeba je to jen můj pocit ale s tou 2.2 by to bylo určitě lepí
|
|
13.02.2011 18:34 -
|
2373361
|
|
martoufe
|
|
|
Zdravím vechny C5kaře,doufám,e v přiitích měsících se stanu astným majitelem C5.
Do jara loňského roku jsem byl astným majitelem xantie 2.0Hdi 80kw,kterého jsem
prodal formou protiúčtu na novou C4,jene jsem zjistil v salónu,e má být nový model C4,tak jsem chtěl na ní počkat a prodej zruil.Teď jsem zjistil,e na novou C4 nebudu mít,tak si chci koupit C5 II rok 2005...
Prostě po pohodové jízdě Xantií na koulích je C5 to pravé,i kdy nová C4 by si myslím take nebyla patná volba.
Největí pravděpodobností by se mělo jednat o C5 2.0 HDi , 100 kW,případně C5 1.6 HDi , 80 kW.
Je tady někdo ochotný z Frýdku-Místku,případně z Ostravy kdo by mi pak pomohl z případnou koupi? Rady a případná autodiagnostika?
Občas mají dobré C5 na naem největím autobazaru,akorát se mí zdá,e mají ceny o něco vetí ne jinde.
Právě kdysi jsem u nich koupil Xantii dovoz Belgie a byl jsem spokojený,ale u je to přes 8 let.
Tak u vybírám a jestli se zadaří a myslím,e díky tomuhle skvělému fóru určitě,tak od března nebo dubna budu u
právoplatně Vaim členem a astným majitelem vysněného pohodového vozu.
Zdravím vechny C5kaře,doufám,e v přiitích měsících se stanu astným majitelem C5.:palec
Do jara loňského roku jsem byl astným majitelem xantie 2.0Hdi 80kw,kterého jsem
prodal formou protiúčtu na novou C4,jene jsem zjistil v salónu,e má být nový model C4,tak jsem chtěl na ní počkat a prodej zruil.Teď jsem zjistil,e na novou C4 nebudu mít,tak si chci koupit C5 II rok 2005...
Prostě po pohodové jízdě Xantií na koulích je C5 to pravé,i kdy nová C4 by si myslím take nebyla patná volba.
Největí pravděpodobností by se mělo jednat o C5 2.0 HDi , 100 kW,případně C5 1.6 HDi , 80 kW.
Je tady někdo ochotný z Frýdku-Místku,případně z Ostravy kdo by mi pak pomohl z případnou koupi? Rady a případná autodiagnostika?:-p
Občas mají dobré C5 na naem největím autobazaru,akorát se mí zdá,e mají ceny o něco vetí ne jinde.
Právě kdysi jsem u nich koupil Xantii dovoz Belgie a byl jsem spokojený,ale u je to přes 8 let.
Tak u vybírám a jestli se zadaří a myslím,e díky tomuhle skvělému fóru určitě,tak od března nebo dubna budu u
právoplatně Vaim členem a astným majitelem vysněného pohodového vozu.:-))))
|
|
16.02.2011 22:21 -
|
2373950
|
|
Bambulák
|
|
|
Zdravim vsechny jako novy majitel C5 II Break 1.6 HDi! Privezl jsem si ho sam z Belgie primo ze zastoupeni Citroenu po prvnim majiteli, vyrobeno v prosinci 2007, najeto 60 tisic, a uz mam radu zazitku a dotazu.
Motor 1.6 HDi opravdu neni vykonove nic moc. Patrim ale mezi ty klidne mlade ridice, kterym stacila dokonce i benzinova 1.6i v nenalozene Xantii. Pri nakupu me uklidnila hlavne tehoz dne provedena zkusebni jizda s Mitsubishi Grandis 2.0 TDi, kde ta dynamika nebyla o nic lepsi (tezsi auto, silnejsi motor, takze nula od nuly). Velmi me prekvapilo i zprevodovani C5 - jednicka je hrozne kratka, vubec se na ni nerozjedu a musim hned radit na dvojku. Naopak se mi zda, ze petka je hodne dlouha a nerve to moc ani ve 160 km/h. Nebo to vidite jinak?
Ani pred startem, ani jindy nesviti kontrolka zhaveni. To bude asi tim, ze bude nefunkcni - nepredpokladam, ze by kontrolku tesne pred koncem vyroby modelu zrusili. Dal se mi nelibi vycvachtana packa blinkru, ktera se spatne vraci pri neprecvaknutem blikani doleva, a volant, ktery je pri jizde zcela rovne lehounce natoceny doprava. Cim to muze byt? Auto je jinak jako nove, ale tyhle drobnosti me samozrejme netesi. Casem toho asi pribude, tak se zase ozvu.
Zdravim vsechny jako novy majitel C5 II Break 1.6 HDi! Privezl jsem si ho sam z Belgie primo ze zastoupeni Citroenu po prvnim majiteli, vyrobeno v prosinci 2007, najeto 60 tisic, a uz mam radu zazitku a dotazu.
Motor 1.6 HDi opravdu neni vykonove nic moc. Patrim ale mezi ty klidne mlade ridice, kterym stacila dokonce i benzinova 1.6i v nenalozene Xantii. Pri nakupu me uklidnila hlavne tehoz dne provedena zkusebni jizda s Mitsubishi Grandis 2.0 TDi, kde ta dynamika nebyla o nic lepsi (tezsi auto, silnejsi motor, takze nula od nuly). Velmi me prekvapilo i zprevodovani C5 - jednicka je hrozne kratka, vubec se na ni nerozjedu a musim hned radit na dvojku. Naopak se mi zda, ze petka je hodne dlouha a nerve to moc ani ve 160 km/h. Nebo to vidite jinak?
Ani pred startem, ani jindy nesviti kontrolka zhaveni. To bude asi tim, ze bude nefunkcni - nepredpokladam, ze by kontrolku tesne pred koncem vyroby modelu zrusili. Dal se mi nelibi vycvachtana packa blinkru, ktera se spatne vraci pri neprecvaknutem blikani doleva, a volant, ktery je pri jizde zcela rovne lehounce natoceny doprava. Cim to muze byt? Auto je jinak jako nove, ale tyhle drobnosti me samozrejme netesi. Casem toho asi pribude, tak se zase ozvu. ;-)
|
|
| |
|
|