| | |
27.07.2021 17:59 -
Prosím o pomoc - předkupní prohlídka
|
3317311
|
|
bitovod
|
|
|
Zdravím,
docela rád bych se ujal nějaké C5 II (inzerát mám v inzerci) a koukám, kde je co k mání. Nael jsem auto, co vzal Modřanský TUkas protiúčtem a docela bych se na něj chtěl zajet podívat. Háček je, e auta umím řídit, ale ne diagnostikovat (profesí jsem někam k vývoji elektroniky a programátořině). Hledám tedy někoho, kdo by byl ochotný tam se mnou dojet, auto prohlédnout a zkusit odhadnout skutečný stav (podle fotek je to perfektně připravené na prodej - vyčitěné, vyletěné, s umytým motorem a tak dál - prostě ten nejblbějí případ pro posouzení stavu), případně, pokud to prodejce dovolí, tak do toho kouknout diagnostikou.
Nechci slevu zadarmo Samozřejmě je to sluba, take počítám s tím, e bych za ní zaplatil (můj předchozí mechanik, kterého jsem takhle zneuíval, to dělal jako komerční slubu snad za 2000Kč a neměl nouzi o práci, jen ho to přestalo bavit.). Pokud hrají roli osobní sympatie, tak mám smůlu, protoe krásnej jsem přestal být před čtyřiceti roky, chytrej asi před dvaceti a jetě ke vemu jsem na holky
Můete mi někdo pomoci, nasměrovat mě - nebo alespoň nakopnout přiblině správným směrem?
Díky.
Bit
P.S.: Nevím, do jakého tématu to dát, nějak jsem si nebyl schopný vybrat - pokud je to na patném místě, tak se omlouvám a poprosím o případně přesunutí do správné sekce.
Zdravím,
docela rád bych se ujal nějaké C5 II (inzerát mám v inzerci) a koukám, kde je co k mání. Nael jsem auto, co vzal Modřanský TUkas protiúčtem a docela bych se na něj chtěl zajet podívat. Háček je, e auta umím řídit, ale ne diagnostikovat (profesí jsem někam k vývoji elektroniky a programátořině). Hledám tedy někoho, kdo by byl ochotný tam se mnou dojet, auto prohlédnout a zkusit odhadnout skutečný stav (podle fotek je to perfektně připravené na prodej - vyčitěné, vyletěné, s umytým motorem a tak dál - prostě ten nejblbějí případ pro posouzení stavu), případně, pokud to prodejce dovolí, tak do toho kouknout diagnostikou.
Nechci slevu zadarmo :) Samozřejmě je to sluba, take počítám s tím, e bych za ní zaplatil (můj předchozí mechanik, kterého jsem takhle zneuíval, to dělal jako komerční slubu snad za 2000Kč a neměl nouzi o práci, jen ho to přestalo bavit.). Pokud hrají roli osobní sympatie, tak mám smůlu, protoe krásnej jsem přestal být před čtyřiceti roky, chytrej asi před dvaceti a jetě ke vemu jsem na holky :)
Můete mi někdo pomoci, nasměrovat mě - nebo alespoň nakopnout přiblině správným směrem?
Díky.
Bit
P.S.: Nevím, do jakého tématu to dát, nějak jsem si nebyl schopný vybrat - pokud je to na patném místě, tak se omlouvám a poprosím o případně přesunutí do správné sekce.
|
|
28.07.2021 08:08 -
Re: Prosím o pomoc - předkupní prohlídka
|
3317398
|
|
bitovod
|
|
|
Nebo nenajde se alespoň někdo, kdo je schopný a ochotný proklepnout u Citroenu VIN? Měl bych dvě, jedno CII VF7RE4HXE76711707 , druhé CIII VF7RWRHRJ54039225
Díky.
Nebo nenajde se alespoň někdo, kdo je schopný a ochotný proklepnout u Citroenu VIN? Měl bych dvě, jedno CII VF7RE4HXE76711707 , druhé CIII VF7RWRHRJ54039225
Díky.
|
|
12.08.2021 09:05 -
na vežkosti ráfikov záleí?
|
3318830
|
|
dkrcmar
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Ahojte,
mám dotaz. Na novom aute mám 18 palcové kolesá (245/45 R18). Neboli by lepie na nae rozbité cesty 16 palcové (s vyím profilom pneumatiky)? Má s tým niekto skúsenosti? Lebo som mierne sklamaný z tlmením, tak rozmýžam, či by trocha nepomohla výmena kolies (za R16). Sú prípadne aj iné monosti?
(napríklad cesta na Podbanské z Vavriova mi na starej C5ke pripadala ako super hladká cesta, teraz na novej C5 III som zistil, e sú na nej priečne hrby, na ktorých to vdy hrklo a hrôza)
Ahojte,
mám dotaz. Na novom aute mám 18 palcové kolesá (245/45 R18). Neboli by lepie na nae rozbité cesty 16 palcové (s vyím profilom pneumatiky)? Má s tým niekto skúsenosti? Lebo som mierne sklamaný z tlmením, tak rozmýžam, či by trocha nepomohla výmena kolies (za R16). Sú prípadne aj iné monosti?
(napríklad cesta na Podbanské z Vavriova mi na starej C5ke pripadala ako super hladká cesta, teraz na novej C5 III som zistil, e sú na nej priečne hrby, na ktorých to vdy hrklo a hrôza)
|
|
12.08.2021 12:22 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
3318835
|
|
Trumpetist
|
Město: Pí, Auto: C6 2,7HDI | Počet příspěvků: 128 |
|
|
dkrcmar napsal(a): Ahojte,
Pokud není ve VTP nějaká alternativa ak to nebude jednoduché. Mám zapsané jetě 225/55/17 a určitě je poznat rozdíl, ale 16
Pokud není ve VTP nějaká alternativa ak to nebude jednoduché. Mám zapsané jetě 225/55/17 a určitě je poznat rozdíl, ale 16:nevim
|
|
12.08.2021 13:08 -
|
3318839
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Na léto mám 225/55/17 a je to myslím vhodný kompromis pohodlí a jízdních vlastností.
Jetě mám v TP rozměr 225/60/16, s autem jsem koupil i zimní alu s tímto rozměrem, tak je pouívám. Pohodlí super, ale je to dost nestandardní rozměr, polovina výrobců zimáků ho buđ vůbec nedělá, nebo v něm vyrábí pouze 10 let staré modely pneu a novějí typy ne.
Na léto mám 225/55/17 a je to myslím vhodný kompromis pohodlí a jízdních vlastností.
Jetě mám v TP rozměr 225/60/16, s autem jsem koupil i zimní alu s tímto rozměrem, tak je pouívám. Pohodlí super, ale je to dost nestandardní rozměr, polovina výrobců zimáků ho buđ vůbec nedělá, nebo v něm vyrábí pouze 10 let staré modely pneu a novějí typy ne.
|
|
14.08.2021 13:49 -
|
3318977
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ahoj, ja mam normalne v TP od novoty zapisane 16tky. 225/60/R16. kupil som origo hliniky v citroene , jazdim ich cez zimu od 2013 a je to super. letne mam 17. a je to rozdiel./
neni problem tieto gumy kupit [ale 100eur.kus. su to take balony] . normalne som mal Alpine A4 [vydrzali normalne 60tisic km po dialnici] a teraz som kupil Hankook a musim povedat ze maximalna spokojnost na dialnici, sneh este nevideli
aj ma trhalo kupovat zasa micheliny, ale 300 a 500 euro je rozdiel, hlavne ked auto viac menej stoji celu koronu. otazka je kolko ma tvoja c5, lebo mne sa zda ze s vekom tie auta zacinaju byt tvrdsie a nepruzia ako za mlada. ja ho mam teda od 0km, a zda sa mi to o nieco tvrdie teraz pri 130tkm, ale staci presadnut do nejakeho kostitrasu a hned sa rad vraciam do c5
ahoj, ja mam normalne v TP od novoty zapisane 16tky. 225/60/R16. kupil som origo hliniky v citroene , jazdim ich cez zimu od 2013 a je to super. letne mam 17. a je to rozdiel./
neni problem tieto gumy kupit [ale 100eur.kus. su to take balony] . normalne som mal Alpine A4 [vydrzali normalne 60tisic km po dialnici] a teraz som kupil Hankook a musim povedat ze maximalna spokojnost na dialnici, sneh este nevideli :-))))
aj ma trhalo kupovat zasa micheliny, ale 300 a 500 euro je rozdiel, hlavne ked auto viac menej stoji celu koronu. otazka je kolko ma tvoja c5, lebo mne sa zda ze s vekom tie auta zacinaju byt tvrdsie a nepruzia ako za mlada. ja ho mam teda od 0km, a zda sa mi to o nieco tvrdie teraz pri 130tkm, ale staci presadnut do nejakeho kostitrasu a hned sa rad vraciam do c5
|
|
28.09.2021 21:33 -
|
3323329
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
Ahoj, zvauji koupi C5 III 2015, 2.0 HDI 133KW, Automat. Najeto cca 160 tis.
Na co si dát pozor? Zatím se jedu podívat. Kdyby se mi líbila, tak bych ji vzal na prohlídku do citroenu. Díky za odpověď.
Ahoj, zvauji koupi C5 III 2015, 2.0 HDI 133KW, Automat. Najeto cca 160 tis.
Na co si dát pozor? Zatím se jedu podívat. Kdyby se mi líbila, tak bych ji vzal na prohlídku do citroenu. Díky za odpověď.
|
|
06.10.2021 20:43 -
|
3324000
|
|
Vlado
|
|
|
Mám ten model a tú motorizáciu. Kupoval som ju keď mala najazdené 133 tis. Nie som automechanik no ja som sa hlavne sústredil na dve veci a to: - bola menená nádrka na močovinu? ( praskala pretoe tam tuím chýbal odvzduňovací alebo odparovací otvor. No Citroën sa k tomu postavil tak e keď prilo auto do servisu tak to bezplatne vymenili. Ja som u mal tú nádrku vymenenú. Druhá vec- piestnice. To u nie sú tie z C5 II- tú som predal keď mala najazdené 480 000 km a doteraz jazdí s pôvodnými. U C5 III u tožko nevydria. Na mojej boli vymenené u dve. (vymenil predchádzajúci majitež). No a potom klasika ako AP atď.
Mám ten model a tú motorizáciu. Kupoval som ju keď mala najazdené 133 tis. Nie som automechanik no ja som sa hlavne sústredil na dve veci a to: - bola menená nádrka na močovinu? ( praskala pretoe tam tuím chýbal odvzduňovací alebo odparovací otvor:nevim. No Citroën sa k tomu postavil tak e keď prilo auto do servisu tak to bezplatne vymenili. Ja som u mal tú nádrku vymenenú. Druhá vec- piestnice. To u nie sú tie z C5 II- tú som predal keď mala najazdené 480 000 km a doteraz jazdí s pôvodnými. U C5 III u tožko nevydria. Na mojej boli vymenené u dve. (vymenil predchádzajúci majitež). No a potom klasika ako AP atď.
|
|
07.10.2021 02:02 -
|
3324038
|
|
ondluky
|
Město: Mladá Boleslav, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
bitovod napsal(a): Zdravím,
Nechci slevu zadarmo Samozřejmě je to sluba, take počítám s tím, e bych za ní zaplatil (můj předchozí mechanik, kterého jsem takhle zneuíval, to dělal jako komerční slubu snad za 2000Kč a neměl nouzi o práci, jen ho to přestalo bavit.). Pokud hrají roli osobní sympatie, tak mám smůlu, protoe krásnej jsem přestal být před čtyřiceti roky, chytrej asi před dvaceti a jetě ke vemu jsem na holky
Díky.
Bit
Ahoj,
budu prodávat svého Citroena C5 2.0 HDi Exclusive Break, rok. v. 2007, koupený v ČR. Čtu si v práci příspěvky v C5Clubu a narazil jsem na Tvůj dotaz. Moje VIN VF7RERHRH76832603. V září je čerstvě udělaná STK, na jaře rozvody, oleje v motoru a převodovce. Auto má najeto 137 000 km, kupoval jsem ho v 07/2014. Kdy jsem ho kupoval, prohlédl mi ho a doporučil jruze - Jarda růička. Auto mám teď u rodičů v Hradci Králové, já jsem z Mladé Boleslavi. K autu jsou zánovní zimní Firestone Winterhawk na discích. Nějaké fotky mám na svém profilu, nějaké vloím do přílohy. Pokud by si měl zájem, fotky polu/auto přivezu. Díky, Ondřej Lukáek
Ahoj,
budu prodávat svého Citroena C5 2.0 HDi Exclusive Break, rok. v. 2007, koupený v ČR. Čtu si v práci příspěvky v C5Clubu a narazil jsem na Tvůj dotaz. Moje VIN VF7RERHRH76832603. V září je čerstvě udělaná STK, na jaře rozvody, oleje v motoru a převodovce. Auto má najeto 137 000 km, kupoval jsem ho v 07/2014. Kdy jsem ho kupoval, prohlédl mi ho a doporučil jruze - Jarda růička. Auto mám teď u rodičů v Hradci Králové, já jsem z Mladé Boleslavi. K autu jsou zánovní zimní Firestone Winterhawk na discích. Nějaké fotky mám na svém profilu, nějaké vloím do přílohy. Pokud by si měl zájem, fotky polu/auto přivezu. Díky, Ondřej Lukáek
Přílohy: IMG_20211007_003643.jpg ( 4148512b ) - IMG_20211007_003555.jpg ( 3016920b ) - IMG_20200911_153905.jpg ( 4128375b ) - IMG_20200911_153849.jpg ( 3939915b ) - IMG_20210831_111003.jpg ( 5439993b ) - |
|
13.10.2021 09:44 -
|
3324690
|
|
HerrKreutz
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdar bando. Jsem tu nový, rozhodl jsem se pořídit C5.
Ideálně rok 2006 a novějí.
Kterým se 100% vyhnout?
Viděl jsem zajímavé kusy 1.6 Hdi, 2.7 Hdi a pak různě dobité 2.0 a 2.2. Plus občas se objeví pěkný 3.0i.
Díky za rady.
Zdar bando. Jsem tu nový, rozhodl jsem se pořídit C5.
Kterým se 100% vyhnout?
Viděl jsem zajímavé kusy 1.6 Hdi, 2.7 Hdi a pak různě dobité 2.0 a 2.2. Plus občas se objeví pěkný 3.0i.
Díky za rady.
|
|
13.10.2021 13:28 -
|
3324729
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
Za me prave tem 1.6hdi a 2.7hdi se vyhni.
Za me prave tem 1.6hdi a 2.7hdi se vyhni.
|
|
13.10.2021 16:22 -
|
3324749
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Zvacsa kupa starsieho 6 valca znamena velke vydaje na servis. Kto neskusi, nevie kto chce skusit, nech kupi.
1.6tky z tej dobe neboli zrovna etalonom spolahlivosti. Novsie rocniky su na tom podstatne lepsie, aj nase firemne 1.6tky drzia bez problemov a to im taha na 300 000km.
Zvacsa kupa starsieho 6 valca znamena velke vydaje na servis. Kto neskusi, nevie kto chce skusit, nech kupi.
1.6tky z tej dobe neboli zrovna etalonom spolahlivosti. Novsie rocniky su na tom podstatne lepsie, aj nase firemne 1.6tky drzia bez problemov a to im taha na 300 000km.
|
|
14.10.2021 11:24 -
|
3324781
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
HerrKreutz napsal(a): Zdar bando. Jsem tu nový, rozhodl jsem se pořídit C5.
Kterým se 100% vyhnout?
Díky za rady.
Tak píe rok od 2006. Take si nejprve ujasni priority nebo 2006-2008 se vyráběl první model po faceliftu a v roce 2008 začalo úplně jiné auto X7
Ty okolo roku 2006 si myslím e je jediná rozumná volba 2.0HDI 100Kw, pokud nechce jezdit hodně po dálnicích vyí rychlostí , to je pak výhodnějí 2.2 BITURBO.
1.6 zapomeň e existuje a ignoruj.
Pokud kupuje ojeté auto tak se záměř jen na výbavu Exclusive určitě se to vyplatí. Nejde o to e by člověk byl líný si přitáhnout a naklopit sedačku ručně ale ty elektrické se dají lépe tvarovat ...
Není to jako kdy kupuje nové auto a za ve navíc si priplácí velké sumy.
Nabídka inzerátů je i s výbavou exclusive velká, tak já vybíral jen z těchto protoe rozdíl v ceně není nebo je minimální.
Pokud by jsi chtěl model X7 tak hlavně pozor a má hydrauliku a ten 2.0HDI by měla být také nejlepí volba...
Benzínové Citroëny jsou okrajová nabídka je jich málo a výbavu mají také větinou chudí.
Pokud nechce jezdit na plyn , tak myslím nemá cenu o benzínu přemýlet...
Tak píe rok od 2006. Take si nejprve ujasni priority nebo 2006-2008 se vyráběl první model po faceliftu a v roce 2008 začalo úplně jiné auto X7
Ty okolo roku 2006 si myslím e je jediná rozumná volba 2.0HDI 100Kw, pokud nechce jezdit hodně po dálnicích vyí rychlostí , to je pak výhodnějí 2.2 BITURBO.
1.6 zapomeň e existuje a ignoruj.
Pokud kupuje ojeté auto tak se záměř jen na výbavu Exclusive určitě se to vyplatí. Nejde o to e by člověk byl líný si přitáhnout a naklopit sedačku ručně ale ty elektrické se dají lépe tvarovat ...
Není to jako kdy kupuje nové auto a za ve navíc si priplácí velké sumy.
Nabídka inzerátů je i s výbavou exclusive velká, tak já vybíral jen z těchto protoe rozdíl v ceně není nebo je minimální.
Pokud by jsi chtěl model X7 tak hlavně pozor a má hydrauliku a ten 2.0HDI by měla být také nejlepí volba...
Benzínové Citroëny jsou okrajová nabídka je jich málo a výbavu mají také větinou chudí.
Pokud nechce jezdit na plyn , tak myslím nemá cenu o benzínu přemýlet...
|
|
14.10.2021 11:24 -
|
3324782
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Teď koukám e tu je zrovna jeden 2006 v inzerci od Lukiho...
Teď koukám e tu je zrovna jeden 2006 v inzerci od Lukiho...
|
|
14.10.2021 19:10 -
|
3324803
|
|
Bernhard
|
Město: Brno, Auto: Octavia | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Taky jsem to zaznamenal, čekám e přihodí i nějakou tu fotečku...
Taky jsem to zaznamenal, čekám e přihodí i nějakou tu fotečku...
|
|
17.10.2021 16:29 -
|
3325156
|
|
HerrKreutz
|
|
|
Díky za info.
Právě mě překvapilo, kolik je 1.6HDi a těch 2.7HDi.
U těch 1.6 jsem takový rozpolcený, pověst nevalná, přesto se běně objevují kusy 300-440k km(rekord) nájezd.
2.7HDi...je to výrazně horí ne 3.0HDi popřípadě 3.0i?
Co se výbavy týče, nekoukám téměř po ničem jiném ne Exclusive, rozdíl v ceně v podstatě neexistuje.
Díky.
Díky za info.
Právě mě překvapilo, kolik je 1.6HDi a těch 2.7HDi.
U těch 1.6 jsem takový rozpolcený, pověst nevalná, přesto se běně objevují kusy 300-440k km(rekord) nájezd.
2.7HDi...je to výrazně horí ne 3.0HDi popřípadě 3.0i?
Co se výbavy týče, nekoukám téměř po ničem jiném ne Exclusive, rozdíl v ceně v podstatě neexistuje.
Díky.
|
|
18.10.2021 13:14 -
|
3325238
|
|
HerrKreutz
|
|
|
Tak mě napadlo, jestli někde neexistuje rozpis jednotlivých motorizací za roky s uvedenými kritickými body.
Určitě nejsem zdaleka první, kdo něco podobného řeí
Tak mě napadlo, jestli někde neexistuje rozpis jednotlivých motorizací za roky s uvedenými kritickými body.
Určitě nejsem zdaleka první, kdo něco podobného řeí :)
|
|
18.10.2021 13:18 -
|
3325239
|
|
HerrKreutz
|
|
|
matesh napsal(a): Ahoj, já se chystám asi prodat svoji C5 2.0 HDI nerad, protoe je to fakt skvělé auto, ale naskytla se monost koupit novějí a dva vozy nepotřebuju. Dám sem inzerát, a budu mít nafoceno. Tj. pro info, pokud byste měli někdo zájem, předběně je k vidění v Olomouci.
Sem s tím.
Sem s tím.
|
|
| |
|
|