| | |
29.01.2021 14:45 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
3298891
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
robo napsal(a): ono to neni ziadna veda. kedze bezne pred covidom som robil 1000 km na nadrz a vliezlo sa tam 58litrov.....
no potom som mal nejake obdobie ze som sa dost ponahlal....v rezime ze nastartujem, o 5km cez mesto sa napojim na dialnicu je ten palubak uplne presny..
v pocitaci su tie dve meradla spotreby, jedno som nevynuloval, po 9999km je tam 5.8
toto su tie krasne cisla co lezu z tej 103kw verzie. je to radost jazdit. ked sa na to fakt sliapne, za 130tkm som mal najviac hadam 6.5....
teda v nemecku som s tym nebol
Provádí přesná měření? Zapisuje stav kilometrů a přesný počet natankovaných litrů?
Nebo jsi prostě opsal palubák a případně jedno tankování?
A jestli má na jednom počítadle 9999km. Není tu někdo, kdo ví, jak se to přesně počítá? Asi nejjednoduí je, e počítač "ví" nadávkované palivo + "ví" porci km ( a jen to připočítává během, provozu - pamatuje si jen nový a starý zapomene). Pokud mu ale v rámci softu ponechali k počtu jen 4 místa (čísla) na počítání km a náhodou to funguje tím výpočtem, co jsem popsal, tak věř, e 5,9 se ti tam ji nikdy neobjeví. Pokud to funguje jinak, tak moná.
V kadém případě, kdo nezapisuje, tak netuí kolik mu to ere. Má jen hrubný odhad.
Provádí přesná měření? Zapisuje stav kilometrů a přesný počet natankovaných litrů?
Nebo jsi prostě opsal palubák a případně jedno tankování?
A jestli má na jednom počítadle 9999km. Není tu někdo, kdo ví, jak se to přesně počítá? Asi nejjednoduí je, e počítač "ví" nadávkované palivo + "ví" porci km ( a jen to připočítává během, provozu - pamatuje si jen nový a starý zapomene). Pokud mu ale v rámci softu ponechali k počtu jen 4 místa (čísla) na počítání km a náhodou to funguje tím výpočtem, co jsem popsal, tak věř, e 5,9 se ti tam ji nikdy neobjeví. Pokud to funguje jinak, tak moná.
V kadém případě, kdo nezapisuje, tak netuí kolik mu to ere. Má jen hrubný odhad.
|
|
29.01.2021 16:39 -
|
3298904
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
6,8 l/100km dlhodobo, ci leto, ci zima. To je pocitana spotreba, kedze som jednu dobu dokladal km a tankovanie. S palubakom mi to sedelo, teda, aspon co sa tyka dlhodobej spotreby. Jedna nadrz cca 1000km, ale to posledne km uz strceny za kamionom
6,8 l/100km dlhodobo, ci leto, ci zima. To je pocitana spotreba, kedze som jednu dobu dokladal km a tankovanie. S palubakom mi to sedelo, teda, aspon co sa tyka dlhodobej spotreby. Jedna nadrz cca 1000km, ale to posledne km uz strceny za kamionom :-d
|
|
29.01.2021 16:47 -
|
3298911
|
|
jumep
|
|
|
chlapci, meranie pipikov sa robi v inom vlakne prosim
chlapci, meranie pipikov sa robi v inom vlakne prosim
|
|
29.01.2021 20:18 -
|
3298964
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
zmazat,dik
zmazat,dik
|
|
31.01.2021 12:14 -
|
3299060
|
|
Bernhard
|
Město: Brno, Auto: Octavia | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Zdravím pánové, chtěl bych poádat, jestli někdo můe něco vyčíst z VIN auta dotaeného z Rakouska? Je to sice C8, ale snad se nikdo proto neurazí. VIN: VF7EBRHRH13388604
Zdravím pánové, chtěl bych poádat, jestli někdo můe něco vyčíst z VIN auta dotaeného z Rakouska? Je to sice C8, ale snad se nikdo proto neurazí. ;-) VIN: VF7EBRHRH13388604
|
|
05.02.2021 13:22 -
|
3299606
|
|
Patrik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
robo napsal(a): 8,4 na dialnici? wow to si neviem predstavit. tempomat 130, max.6.3l. pri 120 spolahlovo pod 6. zimne letne skoro nebadatelne rozdiely. a to mam este zakryty chladic....Hdi140 [2013] teda vlastne toto je manual
Ahoj,
také jsem z toho rozpačitý, zatím mám na tom autě najetých od sebe cca 1.100 km, a spotřeba dálnice město 3/1 je podle palubáku za ty km 8.2 a dle spotřebovaného paliva 8.
Take varianta 1. je, e neumím jezdit s automatem, co je pravda, protoe s ním jezdím jen ve státech a tam spotřebu neřeím... 2. něco není dobře, neb ani to do kopce bez kickdownu nechce nabírat rychlost (ani při podřazení se to moc nezvedá...) a převodovka drí auto na vyích stupních..., 3. je to vlastnost auta a jen si musím zvyknout... Je to HDi 100kw dle techničáku rv2013... Btw nae kombi z r2017 s manualem jede mnohem sviněji a za cca 6,2 l...
Díky za názory..
Ahoj,
také jsem z toho rozpačitý, zatím mám na tom autě najetých od sebe cca 1.100 km, a spotřeba dálnice město 3/1 je podle palubáku za ty km 8.2 a dle spotřebovaného paliva 8.
Take varianta 1. je, e neumím jezdit s automatem, co je pravda, protoe s ním jezdím jen ve státech a tam spotřebu neřeím... 2. něco není dobře, neb ani to do kopce bez kickdownu nechce nabírat rychlost (ani při podřazení se to moc nezvedá...) a převodovka drí auto na vyích stupních..., 3. je to vlastnost auta a jen si musím zvyknout... Je to HDi 100kw dle techničáku rv2013... Btw nae kombi z r2017 s manualem jede mnohem sviněji a za cca 6,2 l...
Díky za názory..
|
|
11.02.2021 21:41 -
|
3300441
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Ahoj, mám C5 X7 2010 120kw automat, přemýlím co dál. Moje má najeto u 512.000km a vypadá to, e začíná odcházet převodovka. Moná by stačilo vyměnit olej, ale vzhledem k tomu, kolik má najeto přemýlím o výměně. Můj kus byl dost poruchový, předchozí majitel do něj dost nasypal, já sám jsem do něj něco nacpal. Je tu monost jet se podívat na C5 v kombíku rok 2010 a 2012? tím si nejsem jistý, 2,2 nafta 135kW - jaký je Vá názor na spolehlivost tohohle auta? podle prodejce by měl mít najeto 180.000km.
Ahoj, mám C5 X7 2010 120kw automat, přemýlím co dál. Moje má najeto u 512.000km a vypadá to, e začíná odcházet převodovka. Moná by stačilo vyměnit olej, ale vzhledem k tomu, kolik má najeto přemýlím o výměně. Můj kus byl dost poruchový, předchozí majitel do něj dost nasypal, já sám jsem do něj něco nacpal. Je tu monost jet se podívat na C5 v kombíku rok 2010 a 2012? tím si nejsem jistý, 2,2 nafta 135kW - jaký je Vá názor na spolehlivost tohohle auta? podle prodejce by měl mít najeto 180.000km.
|
|
12.02.2021 08:24 -
|
3300450
|
|
jruze
|
|
|
Blodmen napsal(a): Ahoj, mám C5 X7 2010 120kw automat, přemýlím co dál. Moje má najeto u 512.000km a vypadá to, e začíná odcházet převodovka. Moná by stačilo vyměnit olej, ale vzhledem k tomu, kolik má najeto přemýlím o výměně. Můj kus byl dost poruchový, předchozí majitel do něj dost nasypal, já sám jsem do něj něco nacpal. Je tu monost jet se podívat na C5 v kombíku rok 2010 a 2012? tím si nejsem jistý, 2,2 nafta 135kW - jaký je Vá názor na spolehlivost tohohle auta? podle prodejce by měl mít najeto 180.000km.
Motoricky dobré , mechanicky to bývá hurí ale záleí jakse o to kdo staral jako u vech - na X7 hnijou trubky , odchází sylenty na nápravách , pístnice?? a spoustu dalího nicméně je to o momentálním stavu - asi je potřeba kvalitní prohlídka aby to nebyla moc velká kasička
Motoricky dobré , mechanicky to bývá hurí ale záleí jakse o to kdo staral jako u vech - na X7 hnijou trubky , odchází sylenty na nápravách , pístnice?? a spoustu dalího nicméně je to o momentálním stavu - asi je potřeba kvalitní prohlídka aby to nebyla moc velká kasička;-)
|
|
16.04.2021 16:24 -
|
3306991
|
|
dkrcmar
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Ahojte, po dlhom vyberaní som sa rozhodol, e by som skúsil 200 koňový 2,2 liter. Máte s ním niekto skúsenosti? A nie je niekto z klubistov náhodou z okolia Bratislavy kto ho má a kto by bol ochotný ma v ňom previez?
Vďaka.
Ahojte, po dlhom vyberaní som sa rozhodol, e by som skúsil 200 koňový 2,2 liter. Máte s ním niekto skúsenosti? A nie je niekto z klubistov náhodou z okolia Bratislavy kto ho má a kto by bol ochotný ma v ňom previez?
Vďaka.
|
|
18.04.2021 20:17 -
|
3307283
|
|
valec
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 53 |
|
|
mam ho cca 1,5 roku a najazdenych na nom zhruba 40k zatial spokojny co presne ta zaujma ?
mam ho cca 1,5 roku a najazdenych na nom zhruba 40k zatial spokojny co presne ta zaujma ?
|
|
19.04.2021 16:17 -
|
3307356
|
|
dkrcmar
|
|
|
Najma ma zaujima prejav automatu, nokolko cely zivot som zatial jazdil s manualnou prevodovkou, tak som si nie isty, ci by ma nehnevalo ako to radi (viem ze sa da prepnut aj na manual, ale aj tak...). A take amaterske otazky, da sa odstavit auto so zaradenym neutralom? (mam v garazi zaparkovane auto na neutrali a v pripade potreby si ho rukou postrcim dopredu alebo dozadu) Da sa pribrzdovat motorom pred zatackou alebo dolu kopcom? Da sa ist dole kopcom na neutral (tzv. plachtit)? Da sa ist s automatom pomalicky krokom a posuvat sa po centimetroch?
A potom ako je to s jej spolahlivostou a zivotnostou (ake mate skusenosti), pocul som ze ma zivotnost cca 300t - 350t (pri dobrej starostlivosti) a potom moze bez varovania "klaknut" a auto je v momente nepojazdne. Ze v tom je jej dalsia nevyhoda oproti manualu, lebo ten predtym nez zomrie zacne zvycajne davat o sebe vediet, takze pozorny sofer to ma cas zaregistrovat a vcas riesit.
Toz som presne napisal co ma zaujima
Najma ma zaujima prejav automatu, nokolko cely zivot som zatial jazdil s manualnou prevodovkou, tak som si nie isty, ci by ma nehnevalo ako to radi (viem ze sa da prepnut aj na manual, ale aj tak...). A take amaterske otazky, da sa odstavit auto so zaradenym neutralom? (mam v garazi zaparkovane auto na neutrali a v pripade potreby si ho rukou postrcim dopredu alebo dozadu) Da sa pribrzdovat motorom pred zatackou alebo dolu kopcom? Da sa ist dole kopcom na neutral (tzv. plachtit)? Da sa ist s automatom pomalicky krokom a posuvat sa po centimetroch?
A potom ako je to s jej spolahlivostou a zivotnostou (ake mate skusenosti), pocul som ze ma zivotnost cca 300t - 350t (pri dobrej starostlivosti) a potom moze bez varovania "klaknut" a auto je v momente nepojazdne. Ze v tom je jej dalsia nevyhoda oproti manualu, lebo ten predtym nez zomrie zacne zvycajne davat o sebe vediet, takze pozorny sofer to ma cas zaregistrovat a vcas riesit.
Toz som presne napisal co ma zaujima ;)
|
|
19.04.2021 16:51 -
|
3307357
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Da sa odstavit auto so zaradenym neutralom ? Ano
Da sa pribrzdovat motorom pred zatackou alebo dolu kopcom? Ano
Da sa ist dole kopcom na neutral (tzv. plachtit)? - Ne, zničí převodovku !!
Da sa ist s automatom pomalicky krokom a posuvat sa po centimetroch? - Ano
Da sa odstavit auto so zaradenym neutralom ? Ano
Da sa pribrzdovat motorom pred zatackou alebo dolu kopcom? Ano
Da sa ist dole kopcom na neutral (tzv. plachtit)? - Ne, zničí převodovku !!
Da sa ist s automatom pomalicky krokom a posuvat sa po centimetroch? - Ano
|
|
21.04.2021 09:53 -
|
3307638
|
|
jumep
|
|
|
Da sa ist dole kopcom na neutral (tzv. plachtit)? - automat to castokrat robi sam
co sa tyka klaknutia, zo skusenosti tu behaju auta majuce 400k a prevodovka nechytena okrem previdelnej vymeny oleja
Da sa ist dole kopcom na neutral (tzv. plachtit)? - automat to castokrat robi sam
co sa tyka klaknutia, zo skusenosti tu behaju auta majuce 400k a prevodovka nechytena okrem previdelnej vymeny oleja
|
|
21.04.2021 10:03 -
|
3307641
|
|
dkrcmar
|
|
|
Srdečná vďaka za odpovede!
Srdečná vďaka za odpovede!
|
|
21.04.2021 11:42 -
|
3307650
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Tohle vůbec nemusí řeit Uvidí sám a si automat pořídí!
Já se také bál e to bude starost se servisem. Jako můe se to stát jako cokoliv jiného. Spojka tě taky můe někde nechat stát...
U automatu je blbý e se případně musí táhnout pomalu a ne daleko.
Ale mám ho od roku 2012 ( tv. 2007)
a bez problémů - 4 x výměna oleje v něm a chodí pořád dobře.
A to jedění je paráda jen brzda plyn,, ádné pumpování levou nohou v kolonách.
Dá tempomat a jede, na nějaké plachtění si ani nevzpomene!
A z kopce ti to pořád udruje rychlost ( tempomat) nemusí brzdit pořád jede tou rychlostí.
To mě serou manuálisti v tunelu Blanka pořád stojí na brázdách . Já dám tempomat 70 a o brzdu se nemusím starat
Tohle vůbec nemusí řeit :-)))) Uvidí sám a si automat pořídí!
Já se také bál e to bude starost se servisem. Jako můe se to stát jako cokoliv jiného. Spojka tě taky můe někde nechat stát...
U automatu je blbý e se případně musí táhnout pomalu a ne daleko.
Ale mám ho od roku 2012 ( tv. 2007)
a bez problémů - 4 x výměna oleje v něm a chodí pořád dobře.
A to jedění je paráda jen brzda plyn,, ádné pumpování levou nohou v kolonách.
Dá tempomat a jede, na nějaké plachtění si ani nevzpomene!
A z kopce ti to pořád udruje rychlost ( tempomat) nemusí brzdit pořád jede tou rychlostí.
To mě serou manuálisti v tunelu Blanka pořád stojí na brázdách . Já dám tempomat 70 a o brzdu se nemusím starat ;-)
|
|
26.04.2021 10:50 -
|
3308234
|
|
dkrcmar
|
|
|
Nie je náhodou niekto z Bratislavy alebo okolia, kto má automat a bol by ochotný ma previez?
Vďaka.
Nie je náhodou niekto z Bratislavy alebo okolia, kto má automat a bol by ochotný ma previez?
Vďaka.
|
|
26.04.2021 19:43 -
|
3308292
|
|
dkrcmar
|
|
|
A ete jedna vysoko odborná otázka:
je v čiernom aute v lete teplejie ako v bielom? Máte s tým niekto skúsenos? Pýtam sa preto, lebo skoro vetky 200 koňové C5ky, čo sa predávajú sú čierne alebo tmavosivé (skoročierne). Len neviem či bra túto farbu, aby som potom v lete nebol uvarený
A ete jedna vysoko odborná otázka:
je v čiernom aute v lete teplejie ako v bielom? Máte s tým niekto skúsenos? Pýtam sa preto, lebo skoro vetky 200 koňové C5ky, čo sa predávajú sú čierne alebo tmavosivé (skoročierne). Len neviem či bra túto farbu, aby som potom v lete nebol uvarený :-))))
|
|
27.04.2021 05:46 -
|
3308324
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
.link.
.link.
https://www.youtube.com/watch?v=W_2lsMXR_wo
https://www.youtube.com/watch?v=lcaiwad2M-U
|
|
27.04.2021 16:13 -
|
3308382
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
dkrcmar napsal(a): A ete jedna vysoko odborná otázka:
je v čiernom aute v lete teplejie ako v bielom? Máte s tým niekto skúsenos? Pýtam sa preto, lebo skoro vetky 200 koňové C5ky, čo sa predávajú sú čierne alebo tmavosivé (skoročierne). Len neviem či bra túto farbu, aby som potom v lete nebol uvarený
hlavne si pozri, ci funguje klima bez nej sa budes varit aj v svetlom aute
Ono sam plech az tak vela nespravi, ako spravi: tonovanie okien, farba interieru, panoramaticka strecha, atd.
hlavne si pozri, ci funguje klima :-d bez nej sa budes varit aj v svetlom aute :-d
Ono sam plech az tak vela nespravi, ako spravi: tonovanie okien, farba interieru, panoramaticka strecha, atd.
|
|
27.04.2021 16:29 -
|
3308384
|
|
dkrcmar
|
|