| | |
11.05.2020 22:35 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
3269500
|
|
jruze
|
|
|
RiMr napsal(a): Tak jsem s tím "předraencem" zrovna přijel z Moravy do Prahy, větina cesty v lijáku a průtri, ve lape jak hodinky, plynulost řazení předčila mé očekávání - nezdá se mi to moné, ale zdá se mi, e ta AP (AM6) reaguje sviněji na "podněty" plynovým pedálem na podřazení na horizontu atd ne ta ve vymazleném Minicooperu který jsem nějaký čas drandil v práci. A to jsem jetě nezkouel S reim. Ale s manuálem jsem si zablbnul.
Co mě oproti mému stávajícímu C5 II manuálnímu dvoulitru překvapilo je spotřeba, tady asi neujedu skoro 1100 km kolem Prahy na jednu nádr... Přitom pocitově těch 20 koní či kolik navíc nějak nevnímám. Ale víme jak je to s tou opicí a banány...
Dám nové gumy na kola, nějaké blbosti jako nové gumy na stěračích, manelka zařídí trochu toho pucování... poprvé mi u C5 funguje zadní sklo/otevírání na kufru, ostřik zadního skla, nasvícení pod palubkou... jetě telování volantu tam nějak netento, jestli tam něco nechybí... ale za ty prachy, na moje drncání (vlastně houpání) s 3D tiskárnami kolem Prahy i dál - velká spokojenost. A kdy se něco podělá, do Radonic je to kousek.
Díky, e jste mi tu C5 III rozmluvili
A co e si si to vlastně koupil ?
A co e si si to vlastně koupil ?
|
|
12.05.2020 08:58 -
|
3269544
|
|
RiMr
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
C5 II biturbo 2.2 HDi.
C5 II biturbo 2.2 HDi.
|
|
12.05.2020 14:21 -
|
3269577
|
|
Bernhard
|
Město: Brno, Auto: Octavia | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Toho edého s taným? Také jsem po něm pokukoval, ale asi jsem se moc pomalu rozhoupával k akci.
Toho edého s taným? Také jsem po něm pokukoval, ale asi jsem se moc pomalu rozhoupával k akci.:-)
|
|
12.05.2020 14:26 -
|
3269578
|
|
RiMr
|
|
|
Jj presne toho
Jj presne toho :)
|
|
12.05.2020 15:41 -
|
3269584
|
|
fousek
|
|
|
Taky se mi pozdával
Taky se mi pozdával :-) :-)))) :palec
|
|
|
vos.pe
|
|
|
Já tedy nevím ale kdy jsem přesedl z c5II do X7 u bych zpět neel,je to o třídu lepí pojedění...
Já tedy nevím ale kdy jsem přesedl z c5II do X7 u bych zpět neel,je to o třídu lepí pojedění...
|
|
12.05.2020 23:26 -
|
3269675
|
|
RiMr
|
|
|
Tak třeba někdy, já jsem potřeboval něco hned a toto se mi iklo.
Tak třeba někdy, já jsem potřeboval něco hned a toto se mi iklo.
|
|
13.05.2020 15:08 -
|
3269736
|
|
vos.pe
|
|
|
To ve skrze modely? Petr
To ve skrze modely? :-) Petr
|
|
13.05.2020 16:29 -
|
3269740
|
|
RiMr
|
|
|
Ne, kvuli tiskarnam, mel jsem ted nejake rozvozy po republice a nechtel jsem zustat nekde viset.
Ne, kvuli tiskarnam, mel jsem ted nejake rozvozy po republice a nechtel jsem zustat nekde viset.
|
|
24.06.2020 18:39 -
|
3274865
|
|
Limak
|
Město: Viglas, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Zdar... Dost roztiahnuta tema a nemam kedy citat celu tak ak mozem poprosit v strucnosti....mam X7 a chcem kupit este jednu a kedze nemam s nou ziaden problem tak sa chcem spitat na co si mam davat pozor pri kupe??? Na co su haklive??? Cenovo uz idu od 3000 co je dost nizka cena....
Zdar... Dost roztiahnuta tema a nemam kedy citat celu tak ak mozem poprosit v strucnosti....mam X7 a chcem kupit este jednu a kedze nemam s nou ziaden problem tak sa chcem spitat na co si mam davat pozor pri kupe??? Na co su haklive??? Cenovo uz idu od 3000 co je dost nizka cena....
|
|
11.10.2020 17:54 -
|
3286020
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Chtěl bych se s vami podělit o mou zkuenost s koupí vozu C5 od místního mistra servisáka.
Zatím nebudu podrobně popisovat výměnu bouraného biturba za 2l automat, kdy jsem 2dny s manelkou ztrávil očistou, abych věděl, e to je auto.
Po koupi, kdy jsem nebyl u předání, byl jsem ve slubě, jsem si při jízdě viml, e motor pocukává, občas lítají otáčky a robot neví, zda přeřadit, či ne, jsem zajel na prohlídku k jinému místnímu servisákovi, kde se ve potvrdilo, jako by prokluzovala spojka, auto bylo čerstvě po STK, prý, dále diagnostika odhalila zaslepený EGR, nějak mi to zavání, e by s tímto nechaly auto projít, dále v závadách snímač teploty nafty, nesvítící jedno světlo denního svícení, mokrý vstřik č.3, motor od palivového čerpadla mokrý a dolů na převodovku,při předjídění kouří, chybějící plasty.
Po domluvě s majitelem slíbená náprava, e dodá, ne prodá, spodní plast motoru i plastovým páskem pod ním, plast na motor, plast na akumulátor a na světlo, snímač teploty nafty, árovku denního svícení, elektriku na tané a výměnu mých alu kol.
Dále po ujetí 500km motor umřel, zjitěno na místě jiným servisákem, e po vyndání onoho vstřiku č.3 dostal ze spodu řádně nafackováno, slíben jiný motor, přivezen se zpoděním 6hodin motor na dva díly, vybrané vačky, osazení po nich vydřeno, stáří ani nájezd neznám, orezlý, sehnal jsem jiný, s jasnou historii a nájezdem, nicméně majitel nechce na nic slyet, o nějaké penění náhradě, měl jsem vyslyet rad a nechat mu auto odtáhnout, vdy má přece nějakou povinnost, nehledě na slunost a fér jednání, vdy jsem si myslel, e sme tady jedna rodina a kdy tady někomu věřit, tak komu jinému ne servisákům.
Chtěl bych znát vae názory k tomuto dlouhému slohu, který je stále jenom ve zkratce, třeba i formou SZ.
Chtěl bych se s vami podělit o mou zkuenost s koupí vozu C5 od místního mistra servisáka.
Zatím nebudu podrobně popisovat výměnu bouraného biturba za 2l automat, kdy jsem 2dny s manelkou ztrávil očistou, abych věděl, e to je auto.
Po koupi, kdy jsem nebyl u předání, byl jsem ve slubě, jsem si při jízdě viml, e motor pocukává, občas lítají otáčky a robot neví, zda přeřadit, či ne, jsem zajel na prohlídku k jinému místnímu servisákovi, kde se ve potvrdilo, jako by prokluzovala spojka, auto bylo čerstvě po STK, prý, dále diagnostika odhalila zaslepený EGR, nějak mi to zavání, e by s tímto nechaly auto projít, dále v závadách snímač teploty nafty, nesvítící jedno světlo denního svícení, mokrý vstřik č.3, motor od palivového čerpadla mokrý a dolů na převodovku,při předjídění kouří, chybějící plasty.
Po domluvě s majitelem slíbená náprava, e dodá, ne prodá, spodní plast motoru i plastovým páskem pod ním, plast na motor, plast na akumulátor a na světlo, snímač teploty nafty, árovku denního svícení, elektriku na tané a výměnu mých alu kol.
Dále po ujetí 500km motor umřel, zjitěno na místě jiným servisákem, e po vyndání onoho vstřiku č.3 dostal ze spodu řádně nafackováno, slíben jiný motor, přivezen se zpoděním 6hodin motor na dva díly, vybrané vačky, osazení po nich vydřeno, stáří ani nájezd neznám, orezlý, sehnal jsem jiný, s jasnou historii a nájezdem, nicméně majitel nechce na nic slyet, o nějaké penění náhradě, měl jsem vyslyet rad a nechat mu auto odtáhnout, vdy má přece nějakou povinnost, nehledě na slunost a fér jednání, vdy jsem si myslel, e sme tady jedna rodina a kdy tady někomu věřit, tak komu jinému ne servisákům.
Chtěl bych znát vae názory k tomuto dlouhému slohu, který je stále jenom ve zkratce, třeba i formou SZ.
|
|
11.10.2020 18:45 -
|
3286038
|
|
Matijaz
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 76 |
|
|
To jsem zvědav, kdo z toho vyplave.
To jsem zvědav, kdo z toho vyplave.
|
|
15.10.2020 17:23 -
|
3286514
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
63zdenda napsal(a): Chtěl bych se s vami podělit o mou zkuenost s koupí vozu C5 od místního mistra servisáka.
"diskuze" presunuta sem .link.
"diskuze" presunuta sem http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze/2933377-jruze/9/#3286067
|
|
30.11.2020 21:46 -
Re: VIN - Informace o autě
|
3292945
|
|
Patrik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Zdravím,
tak padlo rozhodnutí a chceme koupit druhou C5. )
Mám nabídku 2l diesel140 koní v automatu. z r2013 ... dovoz.
Je to ok nebo "pastička"?
Prosím místní o info o autě, názor zda koupit, a jaká je realná cena při deklarovaném nájezdu 70k km.
Děkuji předem.
Zdravím,
tak padlo rozhodnutí a chceme koupit druhou C5. :o)
Mám nabídku 2l diesel140 koní v automatu. z r2013 ... dovoz.
Je to ok nebo "pastička"?
Prosím místní o info o autě, názor zda koupit, a jaká je realná cena při deklarovaném nájezdu 70k km.
Děkuji předem.:-)
|
|
28.12.2020 21:25 -
|
3295157
|
|
Limak
|
Město: Viglas, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
taktiez by sm chcel kupit nieco silnejsie z DE... viete poradit nejake stranky okrem mobile.de a scaut24.... a ci radsej od sukromnika alebo bazar????dik
taktiez by sm chcel kupit nieco silnejsie z DE... viete poradit nejake stranky okrem mobile.de a scaut24.... a ci radsej od sukromnika alebo bazar????dik
|
|
26.01.2021 15:57 -
|
3298316
|
|
Patrik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Zdravím, take druhá C5 je doma, tentokrát v automatu, sedan rv2013 D 100kw... pocitově líné oproti kombi 110kw, automat bere dost síly, ale zas neuvěřitelně plavná jízda, take kdy se člověk chce kochat a neřeí kdo jede pred ním, tak super... první dálníční jízda na zimních gumách byla za 8.4 l, co mi na prázdné auto a tempomat nepřilo úplně nejmín, ale uvidíme... )
Zdravím, take druhá C5 je doma, tentokrát v automatu, sedan rv2013 D 100kw... pocitově líné oproti kombi 110kw, automat bere dost síly, ale zas neuvěřitelně plavná jízda, take kdy se člověk chce kochat a neřeí kdo jede pred ním, tak super... první dálníční jízda na zimních gumách byla za 8.4 l, co mi na prázdné auto a tempomat nepřilo úplně nejmín, ale uvidíme... :o)
|
|
26.01.2021 20:57 -
|
3298454
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
8,4 na dialnici? wow to si neviem predstavit. tempomat 130, max.6.3l. pri 120 spolahlovo pod 6. zimne letne skoro nebadatelne rozdiely. a to mam este zakryty chladic....Hdi140 [2013] teda vlastne toto je manual
8,4 na dialnici? wow to si neviem predstavit. tempomat 130, max.6.3l. pri 120 spolahlovo pod 6. zimne letne skoro nebadatelne rozdiely. a to mam este zakryty chladic....Hdi140 [2013] teda vlastne toto je manual
|
|
26.01.2021 23:00 -
|
3298496
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Vykalete se na palubák a změřte reálnou spotřebu.
RHZ mi ukazuje 6,2 a ere 6,8.
4HT ukazuje 7,5 a ere 6,9.
Take bloček, záznam km, tankování do plna a o 1000km později si povinné, kolik skutečně dlabe.
Vykalete se na palubák a změřte reálnou spotřebu.
RHZ mi ukazuje 6,2 a ere 6,8.
4HT ukazuje 7,5 a ere 6,9.
Take bloček, záznam km, tankování do plna a o 1000km později si povinné, kolik skutečně dlabe. :-))
|
|
28.01.2021 16:36 -
|
3298804
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ono to neni ziadna veda. kedze bezne pred covidom som robil 1000 km na nadrz a vliezlo sa tam 58litrov.....
no potom som mal nejake obdobie ze som sa dost ponahlal....v rezime ze nastartujem, o 5km cez mesto sa napojim na dialnicu je ten palubak uplne presny..
v pocitaci su tie dve meradla spotreby, jedno som nevynuloval, po 9999km je tam 5.8
toto su tie krasne cisla co lezu z tej 103kw verzie. je to radost jazdit. ked sa na to fakt sliapne, za 130tkm som mal najviac hadam 6.5....
teda v nemecku som s tym nebol
ono to neni ziadna veda. kedze bezne pred covidom som robil 1000 km na nadrz a vliezlo sa tam 58litrov.....
no potom som mal nejake obdobie ze som sa dost ponahlal....v rezime ze nastartujem, o 5km cez mesto sa napojim na dialnicu je ten palubak uplne presny..
v pocitaci su tie dve meradla spotreby, jedno som nevynuloval, po 9999km je tam 5.8
toto su tie krasne cisla co lezu z tej 103kw verzie. je to radost jazdit. ked sa na to fakt sliapne, za 130tkm som mal najviac hadam 6.5....
teda v nemecku som s tym nebol :-d:-d:-d
|
|
29.01.2021 11:51 -
|
3298887
|
|
dkrcmar
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Ahojte,
chcel som sa opýta, či mi vie niekto napísa skúsenosti s najnovou generáciou Citroën C5 Tourer BlueHDi 180 koňový automat. Momentálne vlastním 80 kilowatový HDI dvojliter z r.2002 (mám ho u 15 rokov), ktorý slúi úasne, ale u začínam naráa na problém nezohnatežnosti niektorých náhradných dielov. Take som si povedal, e je najvyí čas na upgrade. A keďe C5ky sa vyrábali do 2017, tak som si povedal, e chcem ročník 2016-17, nech mám "nové" auto. Prípadne nemá ho niekto z BA alebo blízkeho okolia, ktorý by bol ochotný mi ho ukáza? (po ukludnení pandemickej situácie).
Vďaka.
Ahojte,
chcel som sa opýta, či mi vie niekto napísa skúsenosti s najnovou generáciou Citroën C5 Tourer BlueHDi 180 koňový automat. Momentálne vlastním 80 kilowatový HDI dvojliter z r.2002 (mám ho u 15 rokov), ktorý slúi úasne, ale u začínam naráa na problém nezohnatežnosti niektorých náhradných dielov. Take som si povedal, e je najvyí čas na upgrade. A keďe C5ky sa vyrábali do 2017, tak som si povedal, e chcem ročník 2016-17, nech mám "nové" auto. Prípadne nemá ho niekto z BA alebo blízkeho okolia, ktorý by bol ochotný mi ho ukáza? (po ukludnení pandemickej situácie).
Vďaka.
|
|
| |
|
|