| | |
01.10.2019 21:25 -
Hydroactive 3+
|
3241037
|
|
TommyJo90
|
Město: Duchcov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Ahoj. Přemýlím nad koupí C5 s podvozek hydroactive 3+ jaká je ivotnost těchto podvozku. Na co si dát pozor. Auto má teď podle majitele cca 235 tisíc. Dá se nějak předcházet poruchám nebo je potřeba dodrovat nějakou pravidelnou údrbu. Děkuji
Ahoj. Přemýlím nad koupí C5 s podvozek hydroactive 3+ jaká je ivotnost těchto podvozku. Na co si dát pozor. Auto má teď podle majitele cca 235 tisíc. Dá se nějak předcházet poruchám nebo je potřeba dodrovat nějakou pravidelnou údrbu. Děkuji
|
|
02.10.2019 17:16 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
3241093
|
|
jumep
|
|
|
dost malo sa pytas, ale podvozok je to posledne co by ta malo trapit, ten je vo vacsine bezproblemovy, len pri X7 vedia tiect piestnice a vtedy je to drahsia oprava, ostatne sa da pomerne lacno a dobre riesit
dost malo sa pytas, ale podvozok je to posledne co by ta malo trapit, ten je vo vacsine bezproblemovy, len pri X7 vedia tiect piestnice a vtedy je to drahsia oprava, ostatne sa da pomerne lacno a dobre riesit
|
|
02.10.2019 18:25 -
|
3241095
|
|
jruze
|
|
|
No já bych řekl e do podvozku spadá i hydraulika a na X7 hnijou trubky rychleji ne brambory,kloubky korektorů (na 18let staré C5 I jsou větinou OK(cena kolem 400,-) - na 5let staré X7 bývají KO(cena 3500,-) koule pérování jsou na tom stejně, sylenty náprav u jsou v druhoce ale je jich tam spousta oproti C5 I a II , vlastní pérování ? koule stejná výdr - pístnice jak kdy jsou auta se 400000Km na původních ale .... motorizace asi shodna se starím typem a je to o zacházení , celkově sloitéjí mení výdr od starích ale to je u vech značek.
No já bych řekl e do podvozku spadá i hydraulika a na X7 hnijou trubky rychleji ne brambory,kloubky korektorů (na 18let staré C5 I jsou větinou OK(cena kolem 400,-) - na 5let staré X7 bývají KO(cena 3500,-) koule pérování jsou na tom stejně, sylenty náprav u jsou v druhoce ale je jich tam spousta oproti C5 I a II , vlastní pérování ? koule stejná výdr - pístnice jak kdy jsou auta se 400000Km na původních ale .... motorizace asi shodna se starím typem a je to o zacházení , celkově sloitéjí mení výdr od starích ale to je u vech značek.
|
|
02.10.2019 21:13 -
|
3241181
|
|
TommyJo90
|
|
|
Jaká pistnice? Zajímá mě podvozek to je komplet hydro take koule trubičky propoutění tlaku. Atd.. Na co se dal zaměřit je to Citroën C5 X7 Break 2.2. HDI 125 KW
Podvozek Hydractive III+
jumep napsal(a): dost malo sa pytas, ale podvozok je to posledne co by ta malo trapit, ten je vo vacsine bezproblemovy, len pri X7 vedia tiect piestnice a vtedy je to drahsia oprava, ostatne sa da pomerne lacno a dobre riesit
Jaká pistnice? Zajímá mě podvozek to je komplet hydro take koule trubičky propoutění tlaku. Atd.. Na co se dal zaměřit je to Citroën C5 X7 Break 2.2. HDI 125 KW
Podvozek Hydractive III+
|
|
02.10.2019 21:40 -
|
3241192
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
jruze napsal(a): No já bych řekl e do podvozku spadá i hydraulika a na X7 hnijou trubky rychleji ne brambory,kloubky korektorů (na 18let staré C5 I jsou větinou OK(cena kolem 400,-) - na 5let staré X7 bývají KO(cena 3500,-) koule pérování jsou na tom stejně, sylenty náprav u jsou v druhoce ale je jich tam spousta oproti C5 I a II , vlastní pérování ? koule stejná výdr - pístnice jak kdy jsou auta se 400000Km na původních ale .... motorizace asi shodna se starím typem a je to o zacházení , celkově sloitéjí mení výdr od starích ale to je u vech značek.
Jardo já nevim, ale loni jsem na srazu kupoval novou tyčku zadního korektoru na X7 za 150 korun, koule u C5 II mi vydreli 200 000km a musel jsem měnit, loiska na zadních ramenech to samé, přetěsnění zadních pístnic také, vdy jsi to dělal ty, tak to ví a e bych nějak zanedbával údrbu, o tom se snad mluvit nedá, velká větina servisu byla u tebe, tak ta výdr dílů u C5 II a X7 je asi trochu jiná ne uvádí, samozřejmě je to kus od kusu, ale házet to na zacházení a servisu není a tak pravda.
Jardo já nevim, ale loni jsem na srazu kupoval novou tyčku zadního korektoru na X7 za 150 korun, koule u C5 II mi vydreli 200 000km a musel jsem měnit, loiska na zadních ramenech to samé, přetěsnění zadních pístnic také, vdy jsi to dělal ty, tak to ví a e bych nějak zanedbával údrbu, o tom se snad mluvit nedá, velká větina servisu byla u tebe, tak ta výdr dílů u C5 II a X7 je asi trochu jiná ne uvádí, samozřejmě je to kus od kusu, ale házet to na zacházení a servisu není a tak pravda. :nevim
|
|
03.10.2019 02:03 -
|
3241287
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Jardo já nevim, ale loni jsem na srazu kupoval novou tyčku zadního korektoru na X7 za 150 korun, koule u C5 II mi vydreli 200 000km a musel jsem měnit, loiska na zadních ramenech to samé, přetěsnění zadních pístnic také, vdy jsi to dělal ty, tak to ví a e bych nějak zanedbával údrbu, o tom se snad mluvit nedá, velká větina servisu byla u tebe, tak ta výdr dílů u C5 II a X7 je asi trochu jiná ne uvádí, samozřejmě je to kus od kusu, ale házet to na zacházení a servisu není a tak pravda.
Zdendo Zdendo kdy něco píu vím co píu tak prosím tě mi těch ,,objímek na ten zadní stabík kup deset (za ty 200) ja je od tebe vezmu protoe skoro vechny x7 to mají v .... (na citroenservice se umí podívat snad také e je to prakticky stejná součástka viď) a to co jsem napsal mi asi potvrdí i ostatní co dělají servis.
Pat to opravuje, ale já mluvím o ceně nového dílu a porovnání ceny za prakticky stejný díl (téměř stejně vypadající) na C5 I a II a na X7 (jen e na starích neodcházely a na X7 pouili ,,kvalitnějí" materiál.=větina X7 to má jak píu.
( tak jetě jednou koule jsou na tom skoro stejně, díly na nápravě u X7 = je tam hodně sylentů a odchází to dříve, na C5II je oprava náprav za pětinu ceny ne na X7) trubky na C5 I a II jsou na tom stejně po 15 letech jako na X7 po 5 letech a těch věcí a míst na X7 je víc co prostě ,,vylepili"
Zdendo Zdendo kdy něco píu vím co píu;-) tak prosím tě mi těch ,,objímek na ten zadní stabík kup deset (za ty 200) ja je od tebe vezmu protoe skoro vechny x7 to mají v .... (na citroenservice se umí podívat snad také e je to prakticky stejná součástka viď) a to co jsem napsal mi asi potvrdí i ostatní co dělají servis.:nevim
Pat to opravuje, ale já mluvím o ceně nového dílu a porovnání ceny za prakticky stejný díl (téměř stejně vypadající) na C5 I a II a na X7 (jen e na starích neodcházely a na X7 pouili ,,kvalitnějí" materiál.=větina X7 to má jak píu.
( tak jetě jednou koule jsou na tom skoro stejně, díly na nápravě u X7 = je tam hodně sylentů a odchází to dříve, na C5II je oprava náprav za pětinu ceny ne na X7) trubky na C5 I a II jsou na tom stejně po 15 letech jako na X7 po 5 letech a těch věcí a míst na X7 je víc co prostě ,,vylepili"
Přílohy: páka C5II.jpg ( 371063b ) - páka korektor.jpg ( 337501b ) - páka kor. x7.jpg ( 330942b ) - |
|
03.10.2019 09:42 -
|
3241352
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jardo, psal jsem svojí zkuenost, kterou mi nevyvrátí ani heverem.
V linku má zadní korektor a v dalím tyčku korektoru, o které jsem psal, myslím e je to ona, kterou jsem tam dal a která tam sedí, i kdy koukám, e píe, e je na C5 I a II, mám jí tam více jak rok a ve je v pořádku.
.link.
.link.
Jardo, psal jsem svojí zkuenost, kterou mi nevyvrátí ani heverem. :-d
V linku má zadní korektor a v dalím tyčku korektoru, o které jsem psal, myslím e je to ona, kterou jsem tam dal a která tam sedí, i kdy koukám, e píe, e je na C5 I a II, mám jí tam více jak rok a ve je v pořádku. :palec
https://autozet.cz/32385-zadni-vyskovy-korektor-citroen-c5-iii-5273j9.html
https://autozet.cz/32443-tahlo-predniho-a-zadniho-korektoru-citroen-c5-527370.html
|
|
03.10.2019 10:00 -
|
3241353
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Jardo, psal jsem svojí zkuenost, kterou mi nevyvrátí ani heverem.
V linku má zadní korektor a v dalím tyčku korektoru, o které jsem psal, myslím e je to ona, kterou jsem tam dal a která tam sedí, i kdy koukám, e píe, e je na C5 I a II, mám jí tam více jak rok a ve je v pořádku.
.link.
.link.
Korektor je draí ne origo v citroenu , o tyčku nejde jde o to do čeho tu tyčku nasazuje (na tu kuličku - ta zrezne tak e na ní ta tyčka nedrí) a né na korektoru ale ta část co je na stabíku.
Vyvracet ti nic nemusím .
Korektor je draí ne origo v citroenu , o tyčku nejde jde o to do čeho tu tyčku nasazuje (na tu kuličku - ta zrezne tak e na ní ta tyčka nedrí) a né na korektoru ale ta část co je na stabíku.;-)
|
|
03.10.2019 10:14 -
|
3241355
|
|
63zdenda
|
|
|
jruze napsal(a): Korektor je draí ne origo v citroenu , o tyčku nejde jde o to do čeho tu tyčku nasazuje (na tu kuličku - ta zrezne tak e na ní ta tyčka nedrí) a né na korektoru ale ta část co je na stabíku.
Jardo ale já jsem psal od začátku o tyčce zadního korektoru, přečti si to jetě jednou, nic víc, nic míň, nemůu za to, e jsi asi četl něco jiného.
Jardo ale já jsem psal od začátku o tyčce zadního korektoru, přečti si to jetě jednou, nic víc, nic míň, nemůu za to, e jsi asi četl něco jiného. :nevim
|
|
03.10.2019 18:30 -
|
3241499
|
|
TommyJo90
|
|
|
Dík za odpovědi úplně k jiné veci
Dík za odpovědi úplně k jiné veci
|
|
03.10.2019 20:46 -
|
3241566
|
|
63zdenda
|
|
|
TommyJo90 napsal(a): Dík za odpovědi úplně k jiné veci
Vdy jsi se ptal na hydru, koule, pístnice, na co si dát pozor u X7, korektory patří k tomu, má tam obrázky, ceny, e odcházejí, tak nevím co chce nebo nechce vědět.
Udělej to stejně jako kdy jsem přiel na klub já, přečti vechny, ale opravdu vechny vlákna, získá znalosti o naich kárách a zjistí, e odpovědi na spoustu tvých otázek tu u odpovězeno mockrát je, co nebude vědět, napi a určitě se najde due, která ti odpoví, nevidím v tom ádnou vědu, jenom číst.
Vdy jsi se ptal na hydru, koule, pístnice, na co si dát pozor u X7, korektory patří k tomu, má tam obrázky, ceny, e odcházejí, tak nevím co chce nebo nechce vědět. :nevim
Udělej to stejně jako kdy jsem přiel na klub já, přečti vechny, ale opravdu vechny vlákna, získá znalosti o naich kárách a zjistí, e odpovědi na spoustu tvých otázek tu u odpovězeno mockrát je, co nebude vědět, napi a určitě se najde due, která ti odpoví, nevidím v tom ádnou vědu, jenom číst. ;-)
|
|
13.10.2019 18:55 -
|
3243107
|
|
Pedro
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 127 |
|
|
Zdravím pánové, potřebuji zjistit, jestli je dané auto C5 2 Hdi 2005 původem z DE vybaveno filtrem pevných částí. VIN VF7RCRHRJ76724244. Pán co ho prodává to neví jistě a auto má výfuk od sazí. Celkem mi to spěchá protoe to je fofr prodej. Dík
Zdravím pánové, potřebuji zjistit, jestli je dané auto C5 2 Hdi 2005 původem z DE vybaveno filtrem pevných částí. VIN VF7RCRHRJ76724244. Pán co ho prodává to neví jistě a auto má výfuk od sazí. Celkem mi to spěchá protoe to je fofr prodej. Dík
|
|
13.10.2019 19:36 -
|
3243115
|
|
rrromek
|
Město: Ostrava, Auto: Peugeot 307 SW | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Pedro napsal(a): Zdravím pánové, potřebuji zjistit, jestli je dané auto C5 2 Hdi 2005 původem z DE vybaveno filtrem pevných částí. VIN VF7RCRHRJ76724244. Pán co ho prodává to neví jistě a auto má výfuk od sazí. Celkem mi to spěchá protoe to je fofr prodej. Dík
Ano, mělo by mít FAP
Ano, mělo by mít FAP
|
|
13.10.2019 20:03 -
|
3243131
|
|
Pedro
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 127 |
|
|
Mělo? Potřebuji to zjistit přesně podle VIN. Je nebo není vybaveno FAP?
Mělo? Potřebuji to zjistit přesně podle VIN. Je nebo není vybaveno FAP?
|
|
13.10.2019 20:16 -
|
3243134
|
|
rrromek
|
Město: Ostrava, Auto: Peugeot 307 SW | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Myslel jsem to tak, e pokud není odstraněný...
Myslel jsem to tak, e pokud není odstraněný...
Přílohy: 2019-10-13.png ( 214482b ) - |
|
13.10.2019 21:23 -
|
3243182
|
|
Pedro
|
|
|
Dík, ted je to černé na bílém.
Dík, ted je to černé na bílém.
|
|
07.11.2019 17:35 -
Koupě Citroenu C5 rv 2017
|
3246735
|
|
Patrik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Zdravím vechny,
a pls info; zda dělám dobře kdy budu kupovat C5 break D 2.0 z r17/18 s 30k kmv ecslusive v manuálu....na co mám koukat a co udělat?
Dalí téma je kam jezdit do servisu nebo koho otravovat tady. Rád bych aby to servisoval člověk co umí. pro mne je to první C5 a prostě ji neznám.....Blízko mám okolí Olomouce, Kroměříe, pak Praha a ČB okrajově...Jakou má referenci Kroměří kterou bych asi preferoval?
Děkuji za pomoc a přeji vem hezký den, Patrik
Zdravím vechny,
a pls info; zda dělám dobře kdy budu kupovat C5 break D 2.0 z r17/18 s 30k kmv ecslusive v manuálu....na co mám koukat a co udělat?
Dalí téma je kam jezdit do servisu nebo koho otravovat tady. Rád bych aby to servisoval člověk co umí. pro mne je to první C5 a prostě ji neznám.....Blízko mám okolí Olomouce, Kroměříe, pak Praha a ČB okrajově...Jakou má referenci Kroměří kterou bych asi preferoval?
Děkuji za pomoc a přeji vem hezký den, Patrik
|
|
07.11.2019 18:27 -
|
3246740
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pokud je to 17/18 bude jeste v zaruce
pokud ma 30 tak tam asi neni uplne naco koukat..spis na bezne veci jestli nebyl bourany,jestli nejsou nejak nepravidelne sjete pneu,jestli neni nekde unik kapalin atd..nejlepe to prohlednout s nekym kdo tahle auta zna
pokud mas VIn je to take vyhodou kouknout na servisni historii
nepises jestli dovoz nebo puvod CZ
pokud je to 17/18 bude jeste v zaruce
pokud ma 30 tak tam asi neni uplne naco koukat..spis na bezne veci jestli nebyl bourany,jestli nejsou nejak nepravidelne sjete pneu,jestli neni nekde unik kapalin atd..nejlepe to prohlednout s nekym kdo tahle auta zna
|
|
07.11.2019 18:48 -
|
3246748
|
|
Patrik
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 18 |
|
|
autodiag napsal(a): pokud je to 17/18 bude jeste v zaruce
Ahoj, díky za reakci. 1 majitel řečeno v ČR. Díky i za vyjádření k servisování
Nechci vytvářet vlny, jde mi o osobní info at nevymýlím kolo, tak klidně reference i do sz pokud chcete, děkuji předem. P.
Ahoj, díky za reakci. 1 majitel řečeno v ČR. Díky i za vyjádření k servisování
Nechci vytvářet vlny, jde mi o osobní info at nevymýlím kolo, tak klidně reference i do sz pokud chcete, děkuji předem. P.
|
|
| |
|
|