| | |
31.12.2015 18:50 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2902916
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Vítej v klubu.
Po koupi by jsi měl měnit vechny náplně a filtry. Doporučuju alespoň teď poprvé navtívit jumepa - .link.
Nemá to tak daleko a lepího odborníka asi nenajde na celým Slovensku.
Jen musí počkat, a se vrátí z Korei. To bude asi 23.1.2016
On u ti to prohlídne a doporučí, co má udělat, nebo ti to udělá on, kdy bude chtít. Neprohloupí a neprodělá.
Vítej v klubu. :palec
Po koupi by jsi měl měnit vechny náplně a filtry. Doporučuju alespoň teď poprvé navtívit jumepa - http://www.c5club.cz/profiles/jumep#.VoVo51Ij7f4
Nemá to tak daleko a lepího odborníka asi nenajde na celým Slovensku.
Jen musí počkat, a se vrátí z Korei. To bude asi 23.1.2016
On u ti to prohlídne a doporučí, co má udělat, nebo ti to udělá on, kdy bude chtít. Neprohloupí a neprodělá. ;-)
|
|
31.12.2015 20:14 -
|
2902933
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Uz niekolko rokov si menim olej (brzdovku atd.) sam za pomoci odsavacky.
Je super a co sa tyka aj spracovania. Ziaden problem, ziaden zdvihak, clovek vytiahne vsetko (co u niektorych motorov vypustnym srobom nie je mozne). Vymena oleja + filtra zaberie cca 20minut aj s kavou a cigaretkou.
.link.
Uz niekolko rokov si menim olej (brzdovku atd.) sam za pomoci odsavacky.
Je super a co sa tyka aj spracovania. Ziaden problem, ziaden zdvihak, clovek vytiahne vsetko (co u niektorych motorov vypustnym srobom nie je mozne). Vymena oleja + filtra zaberie cca 20minut aj s kavou a cigaretkou.
http://www.svarecky-obchod.cz/hledej?term=P%C5%99%C3%ADstroj%20pro%20ru%C4%8Dn%C3%AD%20ods%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD%20oleje%20a%20vody%20AP-80160
|
|
31.12.2015 21:02 -
|
2902941
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Tvoje kroky by mali smerova na ebay alebo bazos a zakupit si diagnostiku PSA XS Evolution s Lexiou alebo diagboxom Potom zvladnes vymeny oleja aj doma.. hlavne toho automatového, tam by mala sediet teplota pri vymene
Tvoje kroky by mali smerova na ebay alebo bazos a zakupit si diagnostiku PSA XS Evolution s Lexiou alebo diagboxom :) Potom zvladnes vymeny oleja aj doma.. hlavne toho automatového, tam by mala sediet teplota pri vymene
|
|
19.01.2016 15:26 -
|
2909737
|
|
risomas
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ahoj,
chcel by som kupit C5 rocnik 2011/2012 2.0HDI exc.
Zatial som bol pozriet par kusov a jeden co sa mi najviac paci .link. ma jednu zasadnu vadu. Na vodicovych dverach ako je zahnuty vonkajci plech na vnutornej strane vylieza hrdza spod ohybu. Este to nie je nic dramaticke ledva som si toho vsimol. Je to v dlzke asi 20 cm. Je to normalne da sa to nejako rozumne opravit aby to za 1-2 roky znova nevyliezlo? Vztahuje sa na to este zaruka?
Zajtra ak vyjde cas by som zbehol do predajne kde to kupovali a spytal sa na to ale moc ochoty neocakavam.
Foto som neurobil lebo aj tak neviem ci by to bolo vidno lebo sa uz zacinalo stmievat.
Ahoj,
chcel by som kupit C5 rocnik 2011/2012 2.0HDI exc.
Zatial som bol pozriet par kusov a jeden co sa mi najviac paci http://citroen-c5.autobazar.eu/20-hdi-16v-fap-163k-business-exclusive-bva6-id8140785.html ma jednu zasadnu vadu. Na vodicovych dverach ako je zahnuty vonkajci plech na vnutornej strane vylieza hrdza spod ohybu. Este to nie je nic dramaticke ledva som si toho vsimol. Je to v dlzke asi 20 cm. Je to normalne da sa to nejako rozumne opravit aby to za 1-2 roky znova nevyliezlo? Vztahuje sa na to este zaruka?
Zajtra ak vyjde cas by som zbehol do predajne kde to kupovali a spytal sa na to ale moc ochoty neocakavam.
Foto som neurobil lebo aj tak neviem ci by to bolo vidno lebo sa uz zacinalo stmievat.
|
|
19.01.2016 17:09 -
|
2909751
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Kazdopadne C5 normalne nehrdzavie take to smrdi buračkou alebo pokrčenymi plechmi
Kazdopadne C5 normalne nehrdzavie take to smrdi buračkou alebo pokrčenymi plechmi
|
|
19.01.2016 19:09 -
|
2909762
|
|
risomas
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Tak stihol som ist do citroenu dnes. Technik celkom ochotny auto tam bolo 2x na servis a kilometre sedia. Opravovali tam predny naraznik po nejakom tukanci ale nemenili ho takze nic vazne a na tie dvere mi povedal ze to vidi tiez na moznu nekvalitnu opravu v inom servise po nejakom tukanci a kedze auto nechodilo k nim na servis stale tak to asi cez garancku nepojde. Chcelo by to premerat lak. Je to od nejakej lizingovky co berie od nich desiatky aut rocne.
Pojdem pozret ese zopar dalsich a ak by som ho bral tak by to bol kazdopadne padny argument na zlavu.
Tak stihol som ist do citroenu dnes. Technik celkom ochotny auto tam bolo 2x na servis a kilometre sedia. Opravovali tam predny naraznik po nejakom tukanci ale nemenili ho takze nic vazne a na tie dvere mi povedal ze to vidi tiez na moznu nekvalitnu opravu v inom servise po nejakom tukanci a kedze auto nechodilo k nim na servis stale tak to asi cez garancku nepojde. Chcelo by to premerat lak. Je to od nejakej lizingovky co berie od nich desiatky aut rocne.
Pojdem pozret ese zopar dalsich a ak by som ho bral tak by to bol kazdopadne padny argument na zlavu.
|
|
19.01.2016 22:02 -
|
2909801
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
hrdza na 4 rocnom citrone nehrozí !, mal som 25 rocny citron bez hrdze..vlastne okrem jedneho buraneho ziadny nemal nikdy hrdzu..
ja nwm..nemam rad nic podozrive na aute, moze sa to neprijemne predrazit, hlavne ked je auto vyčačkané, so 100tkm vo fullke..a v bazari .. taketo auta sa predavaju ako horuce zemiaky..nestavaju v bazaroch.
hrdza na 4 rocnom citrone nehrozí !, mal som 25 rocny citron bez hrdze..vlastne okrem jedneho buraneho ziadny nemal nikdy hrdzu..
ja nwm..nemam rad nic podozrive na aute, moze sa to neprijemne predrazit, hlavne ked je auto vyčačkané, so 100tkm vo fullke..a v bazari .. taketo auta sa predavaju ako horuce zemiaky..nestavaju v bazaroch.
|
|
19.01.2016 22:54 -
|
2909808
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Já ty bazarníky nikdy nepochopím. Prodává auto za 12500 euro a neni schopny ani koupit chrom litu co tam má být za 60 euro. Vdy to vypadá hrozně a hned člověk ví, e to bylo bourané ((
Já ty bazarníky nikdy nepochopím. Prodává auto za 12500 euro a neni schopny ani koupit chrom litu co tam má být za 60 euro. Vdy to vypadá hrozně a hned člověk ví, e to bylo bourané :-(((
|
|
20.01.2016 08:22 -
|
2909855
|
|
risomas
|
|
|
Tak tych rozdielnych sipov som si ani ja nevsimol. Ale to je chyba servisu ze tam dal inu listu . Lizingovka to mala asi v p a nikto si toho nevsimol.
Kua ked ja som neburane auto asi este na predaj ani nevidel Na vsetkych nieco nesedi. Teraz som bol pozerat tuto pri robote za velmi podobnu cenu v popise ze vonavka aj km takmer identicke ale asi bolo menene predne okno a dekel na airbagu pokruteny. Spary na prednej kapote kazda ina. Cerpadlo Hydractivu hucalo az som sa nalakal. Sedacka vodica preprdena a ta priehradka na odkladanie pred volicom prevodovky uplne osuchana.
Nevidele ste niekde v okoli neco co vyzera obstojne?
Tak tych rozdielnych sipov som si ani ja nevsimol. Ale to je chyba servisu ze tam dal inu listu . Lizingovka to mala asi v p a nikto si toho nevsimol.
Kua ked ja som neburane auto asi este na predaj ani nevidel :nevim Na vsetkych nieco nesedi. Teraz som bol pozerat tuto pri robote za velmi podobnu cenu v popise ze vonavka aj km takmer identicke ale asi bolo menene predne okno a dekel na airbagu pokruteny. Spary na prednej kapote kazda ina. Cerpadlo Hydractivu hucalo az som sa nalakal. Sedacka vodica preprdena a ta priehradka na odkladanie pred volicom prevodovky uplne osuchana.
Nevidele ste niekde v okoli neco co vyzera obstojne?
|
|
20.01.2016 08:38 -
|
2909858
|
|
Delict
|
|
|
a co by si chcel ? lacno, nove vo fullke asi ako kazdy.. dobre auto s ktorym je clovek spokojny sa proste nepredava ja by som moje dva miláhky C5 & C6 tiez predal len v pripade brutalne zlej financnej situacie alebo po neakej havarii , vaznom probleme..aj to nieje iste..lebo v pripade havarie by som to skol rozobral na ND
Ked som kupoval C5 vzdy to boli utrapy najst ok kúsok. Pamatam sa na moju C5 I. 2,2 HDi Exclusive, preiel som 9 ! kusov. Pri vacsine som sa ani nedostal k fáze diagnostika.. skončili uz pri obhliadke, nesedeli dvere, kapoty, km.. vsetko potahane zo zahraničia malo tazke znamky pouzivania a opotrebenia o kilometroch alebo neakych udajoch nemohla by reč. Nakoniec som kupoval auto za dvojnasobny rozpočet, s 200tkm (a stočené - potvrdene od majitela ze sa kvoli tomu súdil s dovozcom) ale to auto bez problemov frčí dodnes a neplanujem preda.
a co by si chcel ? lacno, nove vo fullke asi ako kazdy.. :-)))) dobre auto s ktorym je clovek spokojny sa proste nepredava :-d ja by som moje dva miláhky C5 & C6 tiez predal len v pripade brutalne zlej financnej situacie alebo po neakej havarii , vaznom probleme..aj to nieje iste..lebo v pripade havarie by som to skol rozobral na ND :)
Ked som kupoval C5 vzdy to boli utrapy najst ok kúsok. Pamatam sa na moju C5 I. 2,2 HDi Exclusive, preiel som 9 ! kusov. Pri vacsine som sa ani nedostal k fáze diagnostika.. skončili uz pri obhliadke, nesedeli dvere, kapoty, km.. vsetko potahane zo zahraničia malo tazke znamky pouzivania a opotrebenia o kilometroch alebo neakych udajoch nemohla by reč. Nakoniec som kupoval auto za dvojnasobny rozpočet, s 200tkm (a stočené - potvrdene od majitela ze sa kvoli tomu súdil s dovozcom) ale to auto bez problemov frčí dodnes a neplanujem preda.
|
|
20.01.2016 09:26 -
|
2909867
|
|
risomas
|
|
|
Co poviete na tento kusok .link.
Co poviete na tento kusok http://citroen-c5-tourer.autobazar.eu/20-hdi-16v-fap-163k-business-exclusive-bva6-id8053406.html
|
|
20.01.2016 15:44 -
|
2909944
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ten link uz nefunguje, no rano som pozeral, tusim biela C5 toourer, 2012 za neakyxh 14.000 nie?
Takto cez net tazko povedat nieco, ak to nieje do oci bijuce. Musis jednoducho to auto pozriet v bazare, idealne sa previezt a ak sa ti to pozdava zavolat si niekoho na kontrolu. Ja som takto postupoval, potom som objednal Jumepa s diagnostikou a kupil auto... Zaial je vsetko ok, taqk dufam ze to tak ostane co najdlhsie.
Drzim palce s vyberom.
Ten link uz nefunguje, no rano som pozeral, tusim biela C5 toourer, 2012 za neakyxh 14.000 nie?
Takto cez net tazko povedat nieco, ak to nieje do oci bijuce. Musis jednoducho to auto pozriet v bazare, idealne sa previezt a ak sa ti to pozdava zavolat si niekoho na kontrolu. Ja som takto postupoval, potom som objednal Jumepa s diagnostikou a kupil auto... Zaial je vsetko ok, taqk dufam ze to tak ostane co najdlhsie.
Drzim palce s vyberom.
|
|
20.01.2016 16:44 -
|
2909953
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mě se líbí kousek ní ta 2.2 biturbo - .link.
Mě se líbí kousek ní ta 2.2 biturbo - http://citroen-c5-tourer.autobazar.eu/cz/22-hdi-16v-fap-exclusive-id8343124.html
|
|
21.01.2016 09:54 -
|
2910039
|
|
risomas
|
|
|
Tak ten mi nejako vyklzol z hladania kedze ma viac km. Ale cena je zase taka ze by to uplne nemuselo vadit. Ked zatratam vymenu lds, gul a rozvodov nejake 2k tak je to stale celkm prijatelne. V pondelok vy som tam mohol skocit.
Co sa este meni pri takom najazde?
Tak ten mi nejako vyklzol z hladania kedze ma viac km. Ale cena je zase taka ze by to uplne nemuselo vadit. Ked zatratam vymenu lds, gul a rozvodov nejake 2k tak je to stale celkm prijatelne. V pondelok vy som tam mohol skocit.
Co sa este meni pri takom najazde?
|
|
21.01.2016 16:06 -
|
2910065
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
ja som kupoval auto so 134t teda som menil zatial len naplne a filtre. V blizkej dobe planujem spravit rozvody, nan teraz 140t, tie gule a LDS je potrebne menit? Myslim ze ak to bude na tom aute fungovat dobre tak to asi nema zmysel menit, i ked sa tusim pise ze prvy servis hydra sa odporuca pri 200t. Skusenejsi snad spresnia.
ja som kupoval auto so 134t teda som menil zatial len naplne a filtre. V blizkej dobe planujem spravit rozvody, nan teraz 140t, tie gule a LDS je potrebne menit? Myslim ze ak to bude na tom aute fungovat dobre tak to asi nema zmysel menit, i ked sa tusim pise ze prvy servis hydra sa odporuca pri 200t. Skusenejsi snad spresnia.
|
|
21.01.2016 17:24 -
|
2910075
|
|
risomas
|
|
|
no viem ze pri 200k sa meni lds a gule vydrzia tiez +- tak 200-250. O tej 2.2hdi nic neviem iba ze zere viac ako 2.0 a ide takmer rovnako ale neviem ako je to so spolahlivostou.
Dnes som bol pozriet dalsiu C5 business (.link.
Viditelne sluzobne auto lebo kopec malych srabancov kade tade inak vpohode okrem volantu ten clovek musel mat fest kysele ruky. Na prvy pohlad striekany lp blatnik lebo bol jemne deformovany (na hornej hrane pri prejazde prstom nesedela vsade rovnako vyska) a asi aj kufor lebo spodna hrana kufra cela obuchana a farba isla dole aj nechtom kablky trocha trcali kde nemali a boli oviazane paskou. Chodilo to pravidelne do autorizaku pravidelne. Tak som tam hned skocil (200m vedla) a hned za nova oprava ppdvere lp blatnik a kufor ale to boli len malickosti a potom v 90k oprava zadneho kufra za 5litrov menili aj kat.
no viem ze pri 200k sa meni lds a gule vydrzia tiez +- tak 200-250. O tej 2.2hdi nic neviem iba ze zere viac ako 2.0 a ide takmer rovnako ale neviem ako je to so spolahlivostou.
Dnes som bol pozriet dalsiu C5 business (http://citroen-c5.autobazar.eu/20-hdi-business-seduction-id8149895.html)
Viditelne sluzobne auto lebo kopec malych srabancov kade tade inak vpohode okrem volantu ten clovek musel mat fest kysele ruky. Na prvy pohlad striekany lp blatnik lebo bol jemne deformovany (na hornej hrane pri prejazde prstom nesedela vsade rovnako vyska) a asi aj kufor lebo spodna hrana kufra cela obuchana a farba isla dole aj nechtom kablky trocha trcali kde nemali a boli oviazane paskou. Chodilo to pravidelne do autorizaku pravidelne. Tak som tam hned skocil (200m vedla) a hned za nova oprava ppdvere lp blatnik a kufor ale to boli len malickosti a potom v 90k oprava zadneho kufra za 5litrov menili aj kat. :-(
|
|
21.01.2016 18:07 -
|
2910080
|
|
Mikra
|
|
|
Co bude muset měnit nezáleí na tom, kolik je na tachometru kilometrů, ale podle toho, kolik to má opravdu najeto a v jakým je to stavu. A to ty nepozná ani náhodou. Hodně toho můe poznat odborník na C5 s diagnostikou. Má těstí, e se touhle dobou bude vracet z dovolené jumep - .link.
Doporučuju ti, abys ho kontaktoval a dojel se na to auto podívat s ním. On ti při tom řekne, co bude potřeba udělat okamitě, co později, kolik tě bude servis stát a nebo ti rovnou řekne, a od toho utíká rychle pryč.
Můe ti to zachránit spoustu peněz, práce a starostí. A můe třeba jetě na odhalený závady sjednat slevu. A věř tomu, e mnozí z nás takových zbytečných cest při hledání auta podnikli i několik, ne se podařilo najít to pravé. Je to malá investice proti koupi bezedný pokladničky na koulích.
Co bude muset měnit nezáleí na tom, kolik je na tachometru kilometrů, ale podle toho, kolik to má opravdu najeto a v jakým je to stavu. A to ty nepozná ani náhodou. Hodně toho můe poznat odborník na C5 s diagnostikou. Má těstí, e se touhle dobou bude vracet z dovolené jumep - http://www.c5club.cz/profiles/jumep#.VqEOzVKSi9g
Doporučuju ti, abys ho kontaktoval a dojel se na to auto podívat s ním. On ti při tom řekne, co bude potřeba udělat okamitě, co později, kolik tě bude servis stát a nebo ti rovnou řekne, a od toho utíká rychle pryč.
Můe ti to zachránit spoustu peněz, práce a starostí. A můe třeba jetě na odhalený závady sjednat slevu. A věř tomu, e mnozí z nás takových zbytečných cest při hledání auta podnikli i několik, ne se podařilo najít to pravé. Je to malá investice proti koupi bezedný pokladničky na koulích. ;-)
|
|
21.01.2016 18:57 -
|
2910094
|
|
Vlado
|
|
|
Môem potvrdi to čo je tu vyie napísané o tých kilometroch na tachometre. Moja druhá C5 mala pri kúpe poctivých 210000 km. Gule som menil pri 290000 a to len preto lebo som mal peniaze. V servise mi povedali e to nebolo ete potrebné meni. Samozrejme, pri kúpe zobra odborníka na diag. tak ako sa to vyie uvádza. Moja rada pri kúpe - keď bude kupova auto zober aj enu alebo priatežku, pretoe eny sa na veci pozerajú ináč ako chlapi. Nie je nič krajie ako pohžad na utrápenú tvár predávajúceho pri enských otázkach typu " a táto preliačina tu má by?, a prečo je tu iná farba ako tu? atď.
Môem potvrdi to čo je tu vyie napísané o tých kilometroch na tachometre. Moja druhá C5 mala pri kúpe poctivých 210000 km. Gule som menil pri 290000 a to len preto lebo som mal peniaze. V servise mi povedali e to nebolo ete potrebné meni. Samozrejme, pri kúpe zobra odborníka na diag. tak ako sa to vyie uvádza. Moja rada pri kúpe - keď bude kupova auto zober aj enu alebo priatežku, pretoe eny sa na veci pozerajú ináč ako chlapi. Nie je nič krajie ako pohžad na utrápenú tvár predávajúceho pri enských otázkach typu " a táto preliačina tu má by?, a prečo je tu iná farba ako tu? atď:-).
|
|
21.01.2016 21:51 -
|
2910124
|
|
Delict
|
|
|
Nikde nieje písané ze gule sa maju menit pri 200tkm. Vtedy je servisný interval kde sa vymení LDS, skontroluju výky a skontroluje sa stav gúl, pokial majú tlaky mimo toleranciu vymenia sa...ale ak ked mas zbytocny liter hurá do toho
Pozerat na KM pri aute starsom ako 3 roky je mimo.. a nad 100tkm je to tiez mimo. Tam sa uz niekedy drasticky zacne prejavovat ako sa s tym autom zaobchadzalo, naproti tomu auto s 300tkm moze byt v lepsom stave jak to so 100.
2.0 vs 2.2ka, u mna jasna vyhra 2.2ka vzdy a vsade. Rovnako to urcite nepojde lebo je rozdiel jedno turbo s VGT a biturbo. Ak kukas na kone..zase si mimo Treba si to odskusat, a citit ako ide krutiaci moment, mne teda dvojlitre nevyhovuju absolutne, ma to zatah dole a koniec..vo vysokych rychlostiach nikde nič. Zato dvadvojka ide krasne v celom pasme. Navrch dvadvojky su podstatne tichsie, kultivovanejsie a maju krajsi zvuk
A spolahlivost? objem nenahradis vacsi motor s vykonovou rezervou pojde vzdy lepsie ako slabsi naplno..
Nikde nieje písané ze gule sa maju menit pri 200tkm. Vtedy je servisný interval kde sa vymení LDS, skontroluju výky a skontroluje sa stav gúl, pokial majú tlaky mimo toleranciu vymenia sa...ale ak ked mas zbytocny liter hurá do toho :)
Pozerat na KM pri aute starsom ako 3 roky je mimo.. a nad 100tkm je to tiez mimo. Tam sa uz niekedy drasticky zacne prejavovat ako sa s tym autom zaobchadzalo, naproti tomu auto s 300tkm moze byt v lepsom stave jak to so 100.
2.0 vs 2.2ka, u mna jasna vyhra 2.2ka vzdy a vsade. Rovnako to urcite nepojde lebo je rozdiel jedno turbo s VGT a biturbo. Ak kukas na kone..zase si mimo :D Treba si to odskusat, a citit ako ide krutiaci moment, mne teda dvojlitre nevyhovuju absolutne, ma to zatah dole a koniec..vo vysokych rychlostiach nikde nič. Zato dvadvojka ide krasne v celom pasme. Navrch dvadvojky su podstatne tichsie, kultivovanejsie a maju krajsi zvuk :)
A spolahlivost? objem nenahradis :) vacsi motor s vykonovou rezervou pojde vzdy lepsie ako slabsi naplno..
|
|
| |
|
|