| | |
21.12.2015 18:00 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2899567
|
|
ink
|
Město: Řím, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 163 |
|
|
jruze napsal(a): Myslím e bez FAP byly jen r.v.2005. No já bych el také raději do lepí výbavy...
Jardo, vy ste si ma asi splietol s tym predoslim kupcom - ja tu C5 exclusive /sf z 2005 mam uz vyse dvoch rokov a 80.000 km v podstate bez problemov (az na solenoid turba a teraz zotrvak zo spojkou)
- len som bol zvedavy, preco je to zly rocnik, nech viem, na co sa mam tesit.
Jardo, vy ste si ma asi splietol s tym predoslim kupcom - ja tu C5 exclusive /sf z 2005 mam uz vyse dvoch rokov a 80.000 km v podstate bez problemov (az na solenoid turba a teraz zotrvak zo spojkou)
|
|
21.12.2015 18:26 -
|
2899571
|
|
jruze
|
|
|
ink napsal(a): Jardo, vy ste si ma asi splietol s tym predoslim kupcom - ja tu C5 exclusive /sf z 2005 mam uz vyse dvoch rokov a 80.000 km v podstate bez problemov (az na solenoid turba a teraz zotrvak zo spojkou)
Odpovídal jsem formou ,,citovat" na předcházející přízpěvky a k dotazu organika-DeFuckTo jinak mám jí taky a nestěuji si (jednalo se o to e kdy u kupuje tak je asi lepí mladí i kdy je to asi o stavu a né roku) nebyl to útok na nae ,,stařenky" - i kdy u jí moná mít nebudu je v zápůjčce u zákazníků - seli se mi tu obě C5 co mají a jedno u se jim nechce opravovat(C5 I turbo a okno KO).A rozhodují se e si jí nechají.
Odpovídal jsem formou ,,citovat" na předcházející přízpěvky a k dotazu organika-DeFuckTo jinak mám jí taky a nestěuji si (jednalo se o to e kdy u kupuje tak je asi lepí mladí i kdy je to asi o stavu a né roku);-) nebyl to útok na nae ,,stařenky" - i kdy u jí moná mít nebudu je v zápůjčce u zákazníků - seli se mi tu obě C5 co mají a jedno u se jim nechce opravovat(C5 I turbo a okno KO).A rozhodují se e si jí nechají.
|
|
29.12.2015 16:15 -
|
2901907
|
|
1David1
|
Město: Oravské Veselé, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Dobrý deň
Som tu úplne nový, tak ak som začal písa do zlej témy, alebo ak sa tu moja otázka vôbec nehodi tak mi to prepáčte, alebo mi poradte koho sa to mám opyta Mám 20 rokov a u rok a pol si etrim na nejaké auto. Bol som rozhodnuty pre Octaviu II, alebo Mondeo, no v poslednom čase sa mi začala páči C5 III..... oproti tym 2 je ako MISS Universe. Rozmyžal by som o r.v. 2008 a pre 2.0 HDI 16V zo 6st automatom. U som prečital pár recenzií a testov a vetci si vychvažova vežmi komfortny podvozok a luxus ktory C5 ponuka.... aj ceny jazdeniek su dos dobre No C5 vyčitali spožahlivos.... je to pravda??? Na čo také najzákladnejie si treba dava pozor??? a mam ete jednu otázku .... ako je to z tym EOLYSOM ..... dolieva sa aj do C5 III ??????? lebo viem e kamarat čo mal C5 I to tam potreboval. Tak Vám vopred dakujem. Pekny deň
Dobrý deň
Som tu úplne nový, tak ak som začal písa do zlej témy, alebo ak sa tu moja otázka vôbec nehodi tak mi to prepáčte, alebo mi poradte koho sa to mám opyta :D Mám 20 rokov a u rok a pol si etrim na nejaké auto. Bol som rozhodnuty pre Octaviu II, alebo Mondeo, no v poslednom čase sa mi začala páči C5 III..... oproti tym 2 je ako MISS Universe. :D :D :D Rozmyžal by som o r.v. 2008 a pre 2.0 HDI 16V zo 6st automatom. U som prečital pár recenzií a testov a vetci si vychvažova vežmi komfortny podvozok a luxus ktory C5 ponuka.... aj ceny jazdeniek su dos dobre :D No C5 vyčitali spožahlivos.... je to pravda??? Na čo také najzákladnejie si treba dava pozor??? :D a mam ete jednu otázku .... ako je to z tym EOLYSOM ..... dolieva sa aj do C5 III ??????? lebo viem e kamarat čo mal C5 I to tam potreboval. Tak Vám vopred dakujem. Pekny deň :D
|
|
29.12.2015 17:46 -
|
2901944
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Moj nazor, no stotoznit sa s nim nemusis
Mas 20? C5 neni zrovna sportove auto, aj ked to neznamena, ze by nedokazalo prejst rychlo zakrutami, no na to treba vela skusenosti s tym autom, aby clovek vedel kde je hranica. Ono, aspon mne sa zda, ze ked clovek prudko zatoci, tak kolesa vybocia, no kasna este momentik ide rovno a potom akoby je strhlo
Automat? Nic proti ludom co preferuju automaty, no je to vec co sa casom urcite pokazi a oprava nebyva lacna, nehovoriac o tom, ze je takmer zazrak a neuveritelne stastie najst niekoho spolahliveho na opravu.
Eolys netreba v podstate dako riesit, to neni ako z olejom. Ta nadrz staci na mnoho tisic kilometrov a ani doplnenie nieje ziadna palka.
2.0 Hdi je spolahlivy, preto nastupil za moje doterajsie Tdi.
Spolahlivost bude bude podla toho, co kupis.
Podivaj, u Octavii 1.9 napr. lietaju ojnice na svetlo sveta, 2.0 problemy s hlavami, DPF filtrami, novsie (CR) taktiez mizeria, 1.6-tky problemy so siemens vstrekami, egr a vymennikom atd.
Moj nazor, no stotoznit sa s nim nemusis
Mas 20? C5 neni zrovna sportove auto, aj ked to neznamena, ze by nedokazalo prejst rychlo zakrutami, no na to treba vela skusenosti s tym autom, aby clovek vedel kde je hranica. Ono, aspon mne sa zda, ze ked clovek prudko zatoci, tak kolesa vybocia, no kasna este momentik ide rovno a potom akoby je strhlo
Automat? Nic proti ludom co preferuju automaty, no je to vec co sa casom urcite pokazi a oprava nebyva lacna, nehovoriac o tom, ze je takmer zazrak a neuveritelne stastie najst niekoho spolahliveho na opravu.
Eolys netreba v podstate dako riesit, to neni ako z olejom. Ta nadrz staci na mnoho tisic kilometrov a ani doplnenie nieje ziadna palka.
2.0 Hdi je spolahlivy, preto nastupil za moje doterajsie Tdi.
Spolahlivost bude bude podla toho, co kupis.
Podivaj, u Octavii 1.9 napr. lietaju ojnice na svetlo sveta, 2.0 problemy s hlavami, DPF filtrami, novsie (CR) taktiez mizeria, 1.6-tky problemy so siemens vstrekami, egr a vymennikom atd.
|
|
29.12.2015 18:03 -
|
2901948
|
|
1David1
|
Město: Oravské Veselé, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Ach ja tomu nechapem??? To e mam 20 neznamená e hžadam portove auto Teda ja určite nie.... niesom ako ostatny čo nakupia Audiny z 3.0 litramy a potom nemaju na tankovanie Pravee mam rad komfortnu jazdu.... ked je interier utulny a vetko je tiche... poču len uanie vetra Prave preto by som chcel aj automat.... lebo je to take pohodlne Na rýchle prechadzanie zakrutami si nepotrpím Ale viem e ma pravdu.... opravova automa nieje fakt iadna slava... u som to počul od veža ludi :/ ale ja to asi aj tak risknem No a môem ete otazočku??? aka spotreba sa da čaka od C5 III pri normalnej predpisovej jazde ??? Lebo som čital e auto ma väčiu hmotnos ako ostatna konkurencia.... a chcem to vedie od tych čo maju z C5 skusenosti a jazdia na nej .... nie v nejakych internetovych tabulkach kde je to vdy o par litrov rozdielne
Ach ja tomu nechapem??? To e mam 20 neznamená e hžadam portove auto :D Teda ja určite nie.... niesom ako ostatny čo nakupia Audiny z 3.0 litramy a potom nemaju na tankovanie :D Pravee mam rad komfortnu jazdu.... ked je interier utulny a vetko je tiche... poču len uanie vetra :) Prave preto by som chcel aj automat.... lebo je to take pohodlne :) Na rýchle prechadzanie zakrutami si nepotrpím :) Ale viem e ma pravdu.... opravova automa nieje fakt iadna slava... u som to počul od veža ludi :/ ale ja to asi aj tak risknem :D :D No a môem ete otazočku??? aka spotreba sa da čaka od C5 III pri normalnej predpisovej jazde ??? Lebo som čital e auto ma väčiu hmotnos ako ostatna konkurencia.... a chcem to vedie od tych čo maju z C5 skusenosti a jazdia na nej .... nie v nejakych internetovych tabulkach kde je to vdy o par litrov rozdielne
|
|
29.12.2015 18:23 -
|
2901951
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Vies, spotreba to je naozaj hodne individualne. Kazdy ju bude mat inu, kazdy jazdi ine trasy, ine podmienky atd. Ale aspon u mna: Ja osobne mam problem udrziavat predpisane limity, aj nohu mam tazsiu, hodne jazdim dialnice kde
Na poslednych 10 000 km to mam za rovnych 7. Ked to porovnam s Octaviou, tak som na tom o 4 deci horsie, lenze s C5 na tych dialniciach jazdim rychlejsie, co znamena viac nafty.
Este k tomu automatu. V C5 III je vlastne automat. prevodovka ako u koncernu VW? Ak ano, tak potom pocitania o Tiptronic prevodovkach je na nete neurekom.
Osobne som ho mal, najazdil som s tym automatom asi necelych 200 000 a ked klakol, tak islo auto do srotu. Nemalo cenu opravovat vzhladom na cenovu relaciu tej opravy. Dalsi automat Tiptronic mi klakol asi tak po cca 30 000 km, co som s autom najazdil. To som uz dal opravit, nechcite vediet cenu, ale akceptoval som ju, vzhladom na pozitivne recenzie daneho opravcu. No, poviem vam, ze nebolo to dobre, boli s tym po oprave problemy a tak auto islo z domu. Velka strata. Viac automat mi do chalupy nepachne. Aspon nie s klasickym hydromenicom. Ale prosim, kto chce, nech ma
Vies, spotreba to je naozaj hodne individualne. Kazdy ju bude mat inu, kazdy jazdi ine trasy, ine podmienky atd. Ale aspon u mna: Ja osobne mam problem udrziavat predpisane limity, aj nohu mam tazsiu, hodne jazdim dialnice kde
Na poslednych 10 000 km to mam za rovnych 7. Ked to porovnam s Octaviou, tak som na tom o 4 deci horsie, lenze s C5 na tych dialniciach jazdim rychlejsie, co znamena viac nafty.
Este k tomu automatu. V C5 III je vlastne automat. prevodovka ako u koncernu VW? Ak ano, tak potom pocitania o Tiptronic prevodovkach je na nete neurekom.
Osobne som ho mal, najazdil som s tym automatom asi necelych 200 000 a ked klakol, tak islo auto do srotu. Nemalo cenu opravovat vzhladom na cenovu relaciu tej opravy. Dalsi automat Tiptronic mi klakol asi tak po cca 30 000 km, co som s autom najazdil. To som uz dal opravit, nechcite vediet cenu, ale akceptoval som ju, vzhladom na pozitivne recenzie daneho opravcu. No, poviem vam, ze nebolo to dobre, boli s tym po oprave problemy a tak auto islo z domu. Velka strata. Viac automat mi do chalupy nepachne. Aspon nie s klasickym hydromenicom. Ale prosim, kto chce, nech ma
|
|
29.12.2015 18:31 -
|
2901954
|
|
1David1
|
|
|
Jasne chapem.... je to podla tylu jazdy.... ale tak tych 7 litrov sa mi a tak veža nezda No tak ja si to vetko ete necham prejs hlavou.... spočitam si vetky PRE a PROTI .... a ak mi to vyjde u C5 lepie ako u Octavie a Mondea..... tak Vás tu na tomto fore budem otravova častejie velmi dakujem za rady..... pekny deň
Jasne chapem.... je to podla tylu jazdy.... ale tak tych 7 litrov sa mi a tak veža nezda :D No tak ja si to vetko ete necham prejs hlavou.... spočitam si vetky PRE a PROTI .... a ak mi to vyjde u C5 lepie ako u Octavie a Mondea..... tak Vás tu na tomto fore budem otravova častejie :D :D velmi dakujem za rady..... pekny deň :D
|
|
29.12.2015 18:37 -
|
2901955
|
|
eisy811
|
|
|
C5 ma cenu iba ak hladas komfortne pruzenie. Ak ti ide o to aby si sa plavil po ceste, nerovnostiach, tak si na tom spravnom fore. Inak, Mondeo ma hodne navrch oproti octavii.
C5 ma cenu iba ak hladas komfortne pruzenie. Ak ti ide o to aby si sa plavil po ceste, nerovnostiach, tak si na tom spravnom fore. Inak, Mondeo ma hodne navrch oproti octavii.
|
|
29.12.2015 19:00 -
|
2901968
|
|
1David1
|
|
|
Presne !!! asi pol roka som obzeral Octavie, Mondea .... sem tam Passat....no potom pri čakani vedža nákupaku prela okolo mňa C5 a bola to riadna kočka Jednoznačne je to zo vetkych spominaných modelka Ak by som mal kupova auto len kôli vzhžadu tak je to viaz.... no a C5 sa u nás na dedine pri tych vetkych Passatoch a Audinách nevidi.... je to niečo vynimočne
Presne !!! asi pol roka som obzeral Octavie, Mondea .... sem tam Passat....no potom pri čakani vedža nákupaku prela okolo mňa C5 a bola to riadna kočka :D Jednoznačne je to zo vetkych spominaných modelka :) Ak by som mal kupova auto len kôli vzhžadu tak je to viaz.... no a C5 sa u nás na dedine pri tych vetkych Passatoch a Audinách nevidi.... je to niečo vynimočne :D
|
|
29.12.2015 19:38 -
|
2901981
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Citrony C5 a C6 su najlepie autá na svete neviem čo tu rieite..
Raz si zvykne na hydru...a do iného ako pôjde. Nie kadému to sadne, ale mne to sadlo pred 15 rokmi a odvtedy jazdím len hydru Celá família prela na hydru, vrátane pár známych a susedov..
Citrony C5 a C6 su najlepie autá na svete neviem čo tu rieite.. :-d
Raz si zvykne na hydru...a do iného ako pôjde. Nie kadému to sadne, ale mne to sadlo pred 15 rokmi a odvtedy jazdím len hydru :palec Celá família prela na hydru, vrátane pár známych a susedov..
|
|
29.12.2015 20:26 -
|
2902001
|
|
1David1
|
|
|
No iadny autorizovaný servis poblizku nieje.... ale zato pár majistrov čo si poradia z hocičim sa najde.... no a aj ja sem tam niečo opravim ale tak nejdeme predbieha.... ete stale nič nemam, ale ak sa pre C5 rozhodnem.... budem Vás informova
No iadny autorizovaný servis poblizku nieje.... ale zato pár majistrov čo si poradia z hocičim sa najde.... no a aj ja sem tam niečo opravim :D :D :D ale tak nejdeme predbieha.... ete stale nič nemam, ale ak sa pre C5 rozhodnem.... budem Vás informova :D
|
|
29.12.2015 21:26 -
|
2902052
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
1David1 napsal(a):
e neni autorizovany servis by nevadilo...myslim si ale e na Orave Citrony moc ludia nevedia opravova. Kadopádne za vačími vecami sa oplatí aj tych 215km. Olej a podobné zvládne hocikto.
e neni autorizovany servis by nevadilo...myslim si ale e na Orave Citrony moc ludia nevedia opravova. Kadopádne za vačími vecami sa oplatí aj tych 215km. Olej a podobné zvládne hocikto. ;-)
|
|
29.12.2015 23:02 -
|
2902121
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Koupě C5 je spí srdeční záleitost, kadopádně je i levněvnějí ne ochcávky, pasáty a jim podobné.
Já bych doporučoval od dvou litra a vej, automatu bych se také nebál, větinou je to o servisování a pravidelné výměně oleje, vezme si o 1.5 a 2l vic od manuálu, ale zase nemusí kvedlat klackem, hydroaktiv samozřejmostí, bez něj to u moc C5 není, před koupí si to obhlídni sám a a pak se domluv se zdejími mistry o prohlídce s diagnostikou, aby to nebyla zbytečná cesta, no a výbava záleí na tobě, ale doporučoval bych exkluzive, kdo jí má, ví o čem píu, samozřejmě rozhodnutí je na tobě.
Koupě C5 je spí srdeční záleitost, kadopádně je i levněvnějí ne ochcávky, pasáty a jim podobné. :-d
Já bych doporučoval od dvou litra a vej, automatu bych se také nebál, větinou je to o servisování a pravidelné výměně oleje, vezme si o 1.5 a 2l vic od manuálu, ale zase nemusí kvedlat klackem, hydroaktiv samozřejmostí, bez něj to u moc C5 není, před koupí si to obhlídni sám a a pak se domluv se zdejími mistry o prohlídce s diagnostikou, aby to nebyla zbytečná cesta, no a výbava záleí na tobě, ale doporučoval bych exkluzive, kdo jí má, ví o čem píu, samozřejmě rozhodnutí je na tobě. ;-)
|
|
29.12.2015 23:30 -
|
2902144
|
|
eisy811
|
|
|
Este snad mensie upozornenie, ze su C5-ky aj bez hydropodvozku. To uz radsej mondeo
Este snad mensie upozornenie, ze su C5-ky aj bez hydropodvozku. To uz radsej mondeo :-((((
|
|
30.12.2015 00:48 -
|
2902205
|
|
vik_33
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Nemůe srovnávat Octávku s C5. Prostě nemůe. Je to úplně jiná liga. Rozměrově i komfortem. Kdy u chce srovnávat s nějakým embéčkem, tak jedině se Superbem. Ten je rozměrově skoro totoný. Komfortem ale nestíhá ani omylem, pořád je to ebřiňák. A jetě se přidám - kdy C5, tak s hydrou. Činí to vůz jetě výjimečnějím ne bez.
Nemůe srovnávat Octávku s C5. Prostě nemůe. Je to úplně jiná liga. Rozměrově i komfortem. Kdy u chce srovnávat s nějakým embéčkem, tak jedině se Superbem. Ten je rozměrově skoro totoný. Komfortem ale nestíhá ani omylem, pořád je to ebřiňák. A jetě se přidám - kdy C5, tak s hydrou. Činí to vůz jetě výjimečnějím ne bez.
|
|
31.12.2015 17:13 -
|
2902900
|
|
1David1
|
|
|
Tak páni.... som medzi Vami. Dnes som sa stal čerstvým majitežom C5 III. Je to moje úplne prvé auto na ktore som si etril rok a pol (ak nepočitam rodinnu Feliciu ) Je to uasne auto.... mate vetci pravdu ten podvozok Hydractive je niečo neuveritelne .... teda aspon pre mňa ked som doteraz jazdil na FELICII Mam 2.0 HDI (100 kw), 6st automat a vo výbave EXCLUSIVE. Najazdenych 202 000. Zajtra pridam mono par fotečiek. Som rad e sa moem prida do tejto rodiny fanuikov C5. Dufam e pri nejakých problemoch mi pomôete, poradite. A mohol by som Vás o to poprosi aj hned.... chystam sa vymeni olej a chcel by som to urobi doma. Mate nejaké typy, rady na ulahčenie??? alebo vlastne... mal by som to robi doma... alebo to radej necha na servis??? Tak teda elam pekny den a astny novy rok Nech iju C5tky
Tak páni.... som medzi Vami. Dnes som sa stal čerstvým majitežom C5 III. Je to moje úplne prvé auto na ktore som si etril rok a pol (ak nepočitam rodinnu Feliciu :D ) Je to uasne auto.... mate vetci pravdu ten podvozok Hydractive je niečo neuveritelne .... teda aspon pre mňa ked som doteraz jazdil na FELICII :D Mam 2.0 HDI (100 kw), 6st automat a vo výbave EXCLUSIVE. Najazdenych 202 000. Zajtra pridam mono par fotečiek. Som rad e sa moem prida do tejto rodiny fanuikov C5. Dufam e pri nejakých problemoch mi pomôete, poradite. A mohol by som Vás o to poprosi aj hned.... chystam sa vymeni olej a chcel by som to urobi doma. Mate nejaké typy, rady na ulahčenie??? alebo vlastne... mal by som to robi doma... alebo to radej necha na servis??? :) Tak teda elam pekny den a astny novy rok :D Nech iju C5tky :D :D
|
|
| |
|
|