| | |
04.12.2015 15:24 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2894391
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Mě třeba ke koupi přesvědčila hlavně výbava a světlá kůe. Nemůu si pomoct, ale já se ve světlém interieru cítím mnohem líp. Ta černá mě deprimuje.
Mě třeba ke koupi přesvědčila hlavně výbava a světlá kůe. Nemůu si pomoct, ale já se ve světlém interieru cítím mnohem líp. Ta černá mě deprimuje. :-)
|
|
04.12.2015 15:42 -
|
2894395
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Jo světlý interiér je moc pěkný, ale ne se o něj pečlivě starat, tak to radeji trochu deprese z černé
A těch světlých jsem tedy moc neviděl.
Jinak já mám černé sedačky a v létě je to fakt peklo, v kombinaci s černou karoserií je to krematorium na kolechkolech
To je zase diskuze k pohledani
Jo světlý interiér je moc pěkný, ale ne se o něj pečlivě starat, tak to radeji trochu deprese z černé :-))
Jinak já mám černé sedačky a v létě je to fakt peklo, v kombinaci s černou karoserií je to krematorium na kolechkolech:-d
To je zase diskuze k pohledani :-))))
|
|
04.12.2015 16:01 -
|
2894396
|
|
vemda
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
:-Já měl těstí, sehnal jsem poadovanou motorizaci, výbavu, barvu vozu. Jen interiér jsem chtěl světlý a ten mám černý. Bál jsem se v létě, e se budu lepit a klouzat, kůi jsem oetřil nějakým přípravkem na bázi mléka. V létě ok a teď v zimě výhřev sedadel 2,1,0. A padají za mnou při jízdě kostky blaha. Na tmavý interiér jsem si zvykl a zadní sedadla mě nezajímají, tam nesedám.
:-Já měl těstí, sehnal jsem poadovanou motorizaci, výbavu, barvu vozu. Jen interiér jsem chtěl světlý a ten mám černý. Bál jsem se v létě, e se budu lepit a klouzat, kůi jsem oetřil nějakým přípravkem na bázi mléka. V létě ok a teď v zimě výhřev sedadel 2,1,0. A padají za mnou při jízdě kostky blaha. Na tmavý interiér jsem si zvykl a zadní sedadla mě nezajímají, tam nesedám. :palec
|
|
04.12.2015 16:21 -
|
2894398
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
HELLMUT napsal(a): Jo světlý interiér je moc pěkný, ale ne se o něj pečlivě starat, tak to radeji trochu deprese z černé
Jinak já mám černé sedačky a v létě je to fakt peklo, v kombinaci s černou karoserií je to krematorium na kolechkolech
To je zase diskuze k pohledani
Letos to bylo peklo i v tom světlém interieru e jsem musel ač nerad nechat i zatmavit okna. Je fakt, e těch světlých je hodně málo, co nechápu - třeba Volvo je má kadé druhé auto....
Jinak se o něj nestarám víc ne obvykle - jednou za rok natřít přípravkem a je to - pína se na tom nedrí. Ale já mám teda edé - bílé jsem jetě neviděl.
Letos to bylo peklo i v tom světlém interieru e jsem musel ač nerad nechat i zatmavit okna. Je fakt, e těch světlých je hodně málo, co nechápu - třeba Volvo je má kadé druhé auto....
Jinak se o něj nestarám víc ne obvykle - jednou za rok natřít přípravkem a je to - pína se na tom nedrí. Ale já mám teda edé - bílé jsem jetě neviděl. :-)
|
|
04.12.2015 17:48 -
|
2894434
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
martinrx napsal(a): Letos to bylo peklo i v tom světlém interieru e jsem musel ač nerad nechat i zatmavit okna. Je fakt, e těch světlých je hodně málo, co nechápu - třeba Volvo je má kadé druhé auto....
Jinak se o něj nestarám víc ne obvykle - jednou za rok natřít přípravkem a je to - pína se na tom nedrí. Ale já mám teda edé - bílé jsem jetě neviděl.
Ono záleí jaký typ Volva a ta kůe v nich má úplně jiný povrch, zrovna Volvo ho má neklouzavej, je hrubí.
Kamarád vlastní XC 90, kdy sedne na sedačku, tak nekloue, já kdy tam poloím taku s nákupem, jako kdy jsem to udělal poprvé, téměř okamitě se sklouzne na zem.
Vím to z toho důvodu, e ne to auto koupil, chtěl si prohlédnout a ohmatat tu kůi, ena pracuje ve firmě, kde se vyráběji tyto koené potahy do aut, donesla vechny vzorky přímo pro to XC 90 které vyráběji, bílá tam nebyla ani jedna a kůe úplně jiná, ne mám já v autě, materiálově, můu se jí pak zeptat, kolik vyrábějí světlích a kolik tmavích.
Ono záleí jaký typ Volva a ta kůe v nich má úplně jiný povrch, zrovna Volvo ho má neklouzavej, je hrubí.
Kamarád vlastní XC 90, kdy sedne na sedačku, tak nekloue, já kdy tam poloím taku s nákupem, jako kdy jsem to udělal poprvé, téměř okamitě se sklouzne na zem. :-d
Vím to z toho důvodu, e ne to auto koupil, chtěl si prohlédnout a ohmatat tu kůi, ena pracuje ve firmě, kde se vyráběji tyto koené potahy do aut, donesla vechny vzorky přímo pro to XC 90 které vyráběji, bílá tam nebyla ani jedna a kůe úplně jiná, ne mám já v autě, materiálově, můu se jí pak zeptat, kolik vyrábějí světlích a kolik tmavích. ;-)
|
|
04.12.2015 18:01 -
|
2894435
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
biely resp krémový interiér mám 4 roky u na dvoch autách, čistil som ho dokladne raz, a teraz ho normalne prebehnem handrou na palubky raz za čas pri umyvani a vysavani auta ako je to bené..
kou natriem raz za čas prípravkom na kou..rozne značky..to jest cca 3-4 mesiace
biely resp krémový interiér mám 4 roky u na dvoch autách, čistil som ho dokladne raz, a teraz ho normalne prebehnem handrou na palubky raz za čas pri umyvani a vysavani auta ako je to bené..
kou natriem raz za čas prípravkom na kou..rozne značky..to jest cca 3-4 mesiace
|
|
04.12.2015 20:57 -
|
2894509
|
|
jumep
|
|
|
neviem, ja som nemal problem ani tento rok s ciernou kozou, snad 2 alebo 3x na chvilu som sa zhrozil ... a to preslo po par sekundach sedenia
neviem, ja som nemal problem ani tento rok s ciernou kozou, snad 2 alebo 3x na chvilu som sa zhrozil ... a to preslo po par sekundach sedenia
|
|
12.12.2015 21:34 -
|
2896738
|
|
jhonzatko
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 108 |
|
|
Ahoj vsem!
Vlastnil jsem C5 Break 2.2HDI Exclusive (rok 2002) a po delsi pauze, kdy jsem mel sluzebni auto, bych rad domu opet koupil Citroen. Je tezke sehnat neco seriozniho a oko mi padlo na nabidku C5 III, modelovy rok 2010, provoz 01/2011 v temer maximalni vybave, s motorem 3.0HDI V6 24V s automatickou prevodovkou.
Papiry, historie, vsechno se mi jevi slusne, ale nemam s touhle motorizaci ani s prevodovkou zadne zkusenosti. Podle vseho neni prilis rozsirena.
Chtel jsem proto zeptat zkusenejsich na to, zda je takovahle varianta ok nebo se ji radeji vyhnout? Pokud ano, proc?
Predem moc diky za pripadneou radu!
Ahoj vsem!
Vlastnil jsem C5 Break 2.2HDI Exclusive (rok 2002) a po delsi pauze, kdy jsem mel sluzebni auto, bych rad domu opet koupil Citroen. Je tezke sehnat neco seriozniho a oko mi padlo na nabidku C5 III, modelovy rok 2010, provoz 01/2011 v temer maximalni vybave, s motorem 3.0HDI V6 24V s automatickou prevodovkou.
Papiry, historie, vsechno se mi jevi slusne, ale nemam s touhle motorizaci ani s prevodovkou zadne zkusenosti. Podle vseho neni prilis rozsirena.
Chtel jsem proto zeptat zkusenejsich na to, zda je takovahle varianta ok nebo se ji radeji vyhnout? Pokud ano, proc?
Predem moc diky za pripadneou radu!
|
|
12.12.2015 21:57 -
|
2896743
|
|
jumep
|
|
|
tej motorizacii nie je moc co vytknut, akurat sa priprav ze akykolvek servis na nej je dost drahsi ako u 4 valca
u prevodovky je nutne menit olej
tej motorizacii nie je moc co vytknut, akurat sa priprav ze akykolvek servis na nej je dost drahsi ako u 4 valca
u prevodovky je nutne menit olej
|
|
12.12.2015 22:10 -
|
2896746
|
|
jhonzatko
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 108 |
|
|
Diky moc za info! Ze to bude financne nakladnejsi, s tim pocitam. Spise mi slo o to, jak je na tom motor a prevodovka s poruchovosti ... tj. zda jde o relativne spolehlive reseni, na ktere je spoleh, nebo zda je tato varianta vyhlasena nejakymi mouchami a je proto lepsi se ji spise vyhnout?
Diky moc za info! Ze to bude financne nakladnejsi, s tim pocitam. Spise mi slo o to, jak je na tom motor a prevodovka s poruchovosti ... tj. zda jde o relativne spolehlive reseni, na ktere je spoleh, nebo zda je tato varianta vyhlasena nejakymi mouchami a je proto lepsi se ji spise vyhnout?
|
|
12.12.2015 22:12 -
|
2896747
|
|
jumep
|
|
|
pokial sa o to auto staras prikladne, tj. nepretahovany stiahnuty servisny interval, olej v prevodovke atd. tak je to riesenie v pohode, ak teda tomu teraz nic nie je
pokial sa o to auto staras prikladne, tj. nepretahovany stiahnuty servisny interval, olej v prevodovke atd. tak je to riesenie v pohode, ak teda tomu teraz nic nie je
|
|
12.12.2015 22:29 -
|
2896752
|
|
jhonzatko
|
|
|
Tak to zni nadejne
Auto bylo porizeno v CR, ma najeto 180k km, posledni garancni prohlidka ve znackovem servisu byla ve 142k km.
Cca ve 157k km opustilo auto firemni prostredi a dostalo se k soukromym majitelum, kteri uz nenavstevovali autorizovany servis, kde bylo auto zakoupeno, ale resili to po svem.
Bohuzel se mi nepovedlo zatim zjistit, zda za tech cca 25k km melo dojit k nejake zasadni prohlidce, ktera by mohla byt opomenuta. Nikde jsem nedohledal zadny rozpis prohlidek ci cinnosti pro dany motor a model.
Auto jinak vypada jak nove a podle kontrole na Cebii vse naprosto sedi.
Tak to zni nadejne :)
Auto bylo porizeno v CR, ma najeto 180k km, posledni garancni prohlidka ve znackovem servisu byla ve 142k km.
Cca ve 157k km opustilo auto firemni prostredi a dostalo se k soukromym majitelum, kteri uz nenavstevovali autorizovany servis, kde bylo auto zakoupeno, ale resili to po svem.
Bohuzel se mi nepovedlo zatim zjistit, zda za tech cca 25k km melo dojit k nejake zasadni prohlidce, ktera by mohla byt opomenuta. Nikde jsem nedohledal zadny rozpis prohlidek ci cinnosti pro dany motor a model.
Auto jinak vypada jak nove a podle kontrole na Cebii vse naprosto sedi.
|
|
12.12.2015 22:38 -
|
2896759
|
|
jumep
|
|
|
ako dlho bolo v sukromnych rukach?
ako dlho bolo v sukromnych rukach?
|
|
13.12.2015 09:13 -
|
2896793
|
|
jhonzatko
|
|
|
V 10/2014 pri 157k km bylo prodano z firmy, tento majitel mel podle vseho auto do 02/2015, kde ho pri 162k km kupoval stavajici majitel.
Takze v soukromych rukach je neco pres rok.
V 10/2014 pri 157k km bylo prodano z firmy, tento majitel mel podle vseho auto do 02/2015, kde ho pri 162k km kupoval stavajici majitel.
Takze v soukromych rukach je neco pres rok.
|
|
13.12.2015 09:50 -
|
2896796
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Sice nikde nepíe, jaká by byla cena toho zázraku, ale myslím, e mezi C5 je to asi nejlepí moná volba. Sen pravýho Cépětkaře. Jediná drobnost mě na téhle kombinaci skvělýho motoru a dobrý převodovky trochu mrzí, je mírně sníený krouák kvůli ivotnosti převodovky. Ale i tak je ho dostatek, jen je prostě papírově nií ne u manuálu. Nemusí to nikde vadit a nejsem si dokonce ani jistý, jestli je to jetě pořád pravda a jestli náhodou u není převodovka jiná a omezení krouáku se u nekoná.
Pokud se nebojí větích nákladů při velkým servisu, který tě bude čekat někde za hranicí 200k km, tak není co řeit. A v podstatě ten velký servis vůbec nemusí být nějak výrazně draí, pokud se nebude jednat zrovna o výměnu vstřiků, turbodmychadel a jiných součástek, kterých je víc ne na čtyřválcích. A mám dojem, e tenhle motor s nadbytkem výkonu asi nebude tak utahaný a vydímaný na 250k km, jako některý mení (poloviční) jednotky ve stejným autě.
Jediná univerzální rada pro kadýho kupce je, abys na prohlídku sebou vzal někoho z místních znalců s diagnostikou. Hodně to můe pomoct s odhalením případných pastí. Návtěva nejbliího autorizovanýho servisu na prohlídku před koupí se nedoporučuje, zpravidla to je kontraproduktivní, nebo při nejmením zbytečný.
Sice nikde nepíe, jaká by byla cena toho zázraku, ale myslím, e mezi C5 je to asi nejlepí moná volba. Sen pravýho Cépětkaře. Jediná drobnost mě na téhle kombinaci skvělýho motoru a dobrý převodovky trochu mrzí, je mírně sníený krouák kvůli ivotnosti převodovky. Ale i tak je ho dostatek, jen je prostě papírově nií ne u manuálu. Nemusí to nikde vadit a nejsem si dokonce ani jistý, jestli je to jetě pořád pravda a jestli náhodou u není převodovka jiná a omezení krouáku se u nekoná.
Pokud se nebojí větích nákladů při velkým servisu, který tě bude čekat někde za hranicí 200k km, tak není co řeit. A v podstatě ten velký servis vůbec nemusí být nějak výrazně draí, pokud se nebude jednat zrovna o výměnu vstřiků, turbodmychadel a jiných součástek, kterých je víc ne na čtyřválcích. A mám dojem, e tenhle motor s nadbytkem výkonu asi nebude tak utahaný a vydímaný na 250k km, jako některý mení (poloviční) :-d jednotky ve stejným autě.
Jediná univerzální rada pro kadýho kupce je, abys na prohlídku sebou vzal někoho z místních znalců s diagnostikou. Hodně to můe pomoct s odhalením případných pastí. Návtěva nejbliího autorizovanýho servisu na prohlídku před koupí se nedoporučuje, zpravidla to je kontraproduktivní, nebo při nejmením zbytečný.
|
|
13.12.2015 09:58 -
|
2896797
|
|
jhonzatko
|
|
|
Predstava prodejce o cene je 270k ... moje samozrejme o neco nizsi, uvidime, zda se nam povede najit nejaky kompromis.
Jinak navstevu s diagnostikou planuji, snazim se uz nekoho sehnat. Dotycny s tim nema problem, ani pripadne s navstevou servisu. Te bych se ale rad vyhnul ...
Predstava prodejce o cene je 270k ... moje samozrejme o neco nizsi, uvidime, zda se nam povede najit nejaky kompromis.
Jinak navstevu s diagnostikou planuji, snazim se uz nekoho sehnat. Dotycny s tim nema problem, ani pripadne s navstevou servisu. Te bych se ale rad vyhnul ... :)
|
|
13.12.2015 10:13 -
|
2896799
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Teď jsem si viml tvého podpisu. A tam vidím C5 III 3.0i. Tak si nejsem jistý, jestli ho vlasní a píeme tu pořád o jiným autě s 3.0 HDi?
To by toti dost měnilo celou situaci. Já osobně bych do 3.0i nikdy neel.
Teď jsem si viml tvého podpisu. A tam vidím C5 III 3.0i. Tak si nejsem jistý, jestli ho vlasní a píeme tu pořád o jiným autě s 3.0 HDi? :-o
To by toti dost měnilo celou situaci. Já osobně bych do 3.0i nikdy neel. :-))
|
|
13.12.2015 10:40 -
|
2896800
|
|
jhonzatko
|
|
|
Do podpisu jsem vyplnil to, co mě zajímá. Auto zatím nemám, chystám se ho kupovat. Sám bych preferoval spíe 2.2HDI, ale potřebuju to vyřeit docela rychle a bohuel ádná vhodná, seriózní nabídka není k dispozici.
Proto dumám nad touto variantou. Moc se mi líbí, ale nemám o tom, ádné info a tak bych nerad spadl do nějakého průseru.
Do podpisu jsem vyplnil to, co mě zajímá. Auto zatím nemám, chystám se ho kupovat. Sám bych preferoval spíe 2.2HDI, ale potřebuju to vyřeit docela rychle a bohuel ádná vhodná, seriózní nabídka není k dispozici.
Proto dumám nad touto variantou. Moc se mi líbí, ale nemám o tom, ádné info a tak bych nerad spadl do nějakého průseru.
|
|
13.12.2015 11:08 -
|
2896805
|
|
Mikra
|
|
|
Musí si uvědomit, e je obrovský rozdíl mezi 3.0i benzín a 3.0 HDi nafta.
Tak o co má opravdu zájem? O naftu nebo o benzín?
K beznínu ti za sebe řeknu jen to, e bych to nikdy nebral.
Musí si uvědomit, e je obrovský rozdíl mezi 3.0i benzín a 3.0 HDi nafta.
Tak o co má opravdu zájem? O naftu nebo o benzín?
K beznínu ti za sebe řeknu jen to, e bych to nikdy nebral.
|
|
| |
|
|