| | |
04.05.2015 17:30 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2817309
|
|
Matijaz
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 76 |
|
|
V téhle době je moný vechno. Já bych se toho bál,bejt v kůi Světlonoe.
V téhle době je moný vechno. Já bych se toho bál,bejt v kůi Světlonoe.
|
|
04.05.2015 17:37 -
|
2817319
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
Musel by to prohlídnout někdo, kdo tomu rozumí.. ten nájezd nic sám o sobě neznamená.. polovina passatů v čr je stočených ze 400 na 120 a majitelé si libujou, jak je to auto skoro nové a najedou na něm dalích 150
Musel by to prohlídnout někdo, kdo tomu rozumí.. ten nájezd nic sám o sobě neznamená.. polovina passatů v čr je stočených ze 400 na 120 a majitelé si libujou, jak je to auto skoro nové a najedou na něm dalích 150
|
|
05.05.2015 00:04 -
|
2817499
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
Těko odhadovat, moná, e se to prodává jako auto, které vzali na protiúčet při prodeji nového u autorizovaného prodejce. Po vaich hodnoceních i můj původně jen vlaný zájem jetě více chládne, take asi nebude nutné se tímto konkrétním autem dále zabývat.
Těko odhadovat, moná, e se to prodává jako auto, které vzali na protiúčet při prodeji nového u autorizovaného prodejce. Po vaich hodnoceních i můj původně jen vlaný zájem jetě více chládne, take asi nebude nutné se tímto konkrétním autem dále zabývat.
|
|
05.05.2015 16:19 -
|
2817623
|
|
jruze
|
|
|
Světlono napsal(a): Těko odhadovat, moná, e se to prodává jako auto, které vzali na protiúčet při prodeji nového u autorizovaného prodejce. Po vaich hodnoceních i můj původně jen vlaný zájem jetě více chládne, take asi nebude nutné se tímto konkrétním autem dále zabývat.
Víc jak 300 je dost , ale není to katastrofa - já jsem vykoupil také auto s 300 a turbo KO,EGR KO , spojka KO - podvozek jsem dělal celej (za poslední rok zpět) auto u rok jezdí u někoho jiného a a na pár blbostí nemá problém(tu spojku dělal asi ve 320. ,odeel tuím starter a nějaké problémy s řemenicí) Jinak dával jsem rok záruku na podvozek a mám za to e je i přes velkej nájezd docela spokojen.Je to ale kus od kusu - je otázka jak to auto na tom je - můe být ve před opravou a pak je to za ty prachy drahé i kdy ty Km můou mít i auta s tacho pod 200 jen je nevidí - asi by stálo za to to omrknout.
Víc jak 300 je dost , ale není to katastrofa - já jsem vykoupil také auto s 300 a turbo KO,EGR KO , spojka KO - podvozek jsem dělal celej (za poslední rok zpět) auto u rok jezdí u někoho jiného a a na pár blbostí nemá problém(tu spojku dělal asi ve 320. ,odeel tuím starter a nějaké problémy s řemenicí) Jinak dával jsem rok záruku na podvozek a mám za to e je i přes velkej nájezd docela spokojen.Je to ale kus od kusu - je otázka jak to auto na tom je - můe být ve před opravou a pak je to za ty prachy drahé i kdy ty Km můou mít i auta s tacho pod 200 jen je nevidí - asi by stálo za to to omrknout.:nevim
|
|
05.05.2015 17:33 -
|
2817630
|
|
Světlono
|
|
|
Tak určitě souhlasím, e u spousty aut stav tacho nemá ani informativní hodnotu.
Dívám se po C5 II Break s tím, e finanční limit s nějakým základním servisem po koupi mám cca 120 tis. pochopitelně s nějakou dalí rezervou kdyby se něco nepředpokládaně podělalo v brzké době po pořízení. Jakoto laik neodhadnu kolik by tenhle kus spolknul na servisu, ale při nákupce 60 tis, by bylo blbé kdyby se to vyplhalo na cenu jako za auto se třeba o 150 tis. km méně najetých. Asi i proto, e při nájezdu 360 tis. je úměrně více opotřebované vechno co v autě je. Ale jak říkám jsem laik, prdlajs tomu rozumím.
Jedna výhoda tam ale je, jetě 20 tis. kiláků najet a auto můe mít přezdívku "Apolo". U se bude vracet z Měsíce.
Jsem bez auta a to je fakt na pytel. Xantuku si včera odvezl kolega z práce a MHD je utrpení. Něco solidního z venku zkouím sehnat s pomocí pana Míčka, bohuel nemá momentálně moc času, tak vyhlíím nějakou C5 i sám.
Tohleto červené Apolo, chce určitě pohled odborníka. Má někdo čas? Pochopitelně za honorář.
Tak určitě souhlasím, e u spousty aut stav tacho nemá ani informativní hodnotu.
Dívám se po C5 II Break s tím, e finanční limit s nějakým základním servisem po koupi mám cca 120 tis. pochopitelně s nějakou dalí rezervou kdyby se něco nepředpokládaně podělalo v brzké době po pořízení. Jakoto laik neodhadnu kolik by tenhle kus spolknul na servisu, ale při nákupce 60 tis, by bylo blbé kdyby se to vyplhalo na cenu jako za auto se třeba o 150 tis. km méně najetých. Asi i proto, e při nájezdu 360 tis. je úměrně více opotřebované vechno co v autě je. Ale jak říkám jsem laik, prdlajs tomu rozumím.
Jedna výhoda tam ale je, jetě 20 tis. kiláků najet a auto můe mít přezdívku "Apolo". U se bude vracet z Měsíce. ;-)
Jsem bez auta a to je fakt na pytel. Xantuku si včera odvezl kolega z práce a MHD je utrpení. Něco solidního z venku zkouím sehnat s pomocí pana Míčka, bohuel nemá momentálně moc času, tak vyhlíím nějakou C5 i sám.
Tohleto červené Apolo, chce určitě pohled odborníka. Má někdo čas? Pochopitelně za honorář.
|
|
05.05.2015 21:59 -
|
2817800
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
jedničkovou 2.2 jsem koupil s nájezdem 360 tis. Servis který dal dohromady ve potřebné aby bylo auto v pořádku vyel na cca 14 tisíc (zadní náprava, vpředu čepy, vzpěry kufru, brzdy) Pak se jetě dělaly klapky. a auto jezdí, tahá vozík a funguje.... Fajnovka to za ty prachy a s tím nájezdem není, ale spolehnout se na ni můu. Ani jsem to při koupi nenapojoval na diagnostiku. Vstřiky jsem testnul laicky jízdou, spojka zabírá sice a nahoře, ale dobře a e setrvák zatím není před smrtí myslím poznám. To tak, vdycky je to riziko....
jedničkovou 2.2 jsem koupil s nájezdem 360 tis. Servis který dal dohromady ve potřebné aby bylo auto v pořádku vyel na cca 14 tisíc (zadní náprava, vpředu čepy, vzpěry kufru, brzdy) Pak se jetě dělaly klapky. a auto jezdí, tahá vozík a funguje.... Fajnovka to za ty prachy a s tím nájezdem není, ale spolehnout se na ni můu. Ani jsem to při koupi nenapojoval na diagnostiku. Vstřiky jsem testnul laicky jízdou, spojka zabírá sice a nahoře, ale dobře a e setrvák zatím není před smrtí myslím poznám. To tak, vdycky je to riziko.... :-)
|
|
05.05.2015 22:11 -
|
2817813
|
|
luta
|
|
|
čoveče 14 mi přijde docela v pohodě. Ale pokud si umí opravit ve sám..
Já koupil z 76tis km na tacho, kdy tak na to koukám tak cca 10 mě stály náplně a haviče a preventivní čitění vany a odstranění sítka turba a teď po roce a půl mě čekaj rozvody s debilním řetízkem vaček tj dalích 14. Moná, e bych to dávat do opravy nemusel, ale kdo ví. A jetě mě čeká u PaM výměna LDS a zadních manet. A to ty km sedí. teď mám 92 najeto A to tam jetě od koupě občas zahučí vypínací loisko spojky, ale na to jsem dostal tehdy slevu Málo co si udělám sám, maximálně tak vyměnit olej a filtry. Jsem sice technicky zaměřený jedinec, ale na elektro.
tehdy jsem nevěděl, e existuje c5club a C5 viděl poprve
čoveče 14 mi přijde docela v pohodě. Ale pokud si umí opravit ve sám..
Já koupil z 76tis km na tacho, kdy tak na to koukám tak cca 10 mě stály náplně a haviče a preventivní čitění vany a odstranění sítka turba a teď po roce a půl mě čekaj rozvody s debilním řetízkem vaček tj dalích 14. Moná, e bych to dávat do opravy nemusel, ale kdo ví. A jetě mě čeká u PaM výměna LDS a zadních manet. A to ty km sedí. teď mám 92 najeto :-p A to tam jetě od koupě občas zahučí vypínací loisko spojky, ale na to jsem dostal tehdy slevu :-) Málo co si udělám sám, maximálně tak vyměnit olej a filtry. Jsem sice technicky zaměřený jedinec, ale na elektro.
tehdy jsem nevěděl, e existuje c5club a C5 viděl poprve :)
|
|
05.05.2015 22:19 -
|
2817821
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tos čuměl, co?
Tos čuměl, co? :-))))
|
|
05.05.2015 22:22 -
|
2817823
|
|
luta
|
|
|
no vak sem to tu tehdy psal. byl jsem překvapen mnostvím informací i ochotou místních guru pruně poradit. Ovem člověk to tu nesmí s tím čtením přehánět. Pak si přečte o kde jakých problémech a začne sýčkovat a hledat problémy i u sebe
no vak sem to tu tehdy psal. byl jsem překvapen mnostvím informací i ochotou místních guru pruně poradit. Ovem člověk to tu nesmí s tím čtením přehánět. Pak si přečte o kde jakých problémech a začne sýčkovat a hledat problémy i u sebe :-))))
|
|
05.05.2015 22:32 -
|
2817847
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ano, tomu se říká Citronek Syndrom.
To si takhle čte o jednotlivých problémech na vech C5 tady na clubu a najednou zjiuje, e to se podobá něčemu, co jsi kdysi zaznamenal u svýho auta. Zachová paniku a zeptá se tady na radu. A je z toho vlákno s tisícem zkueností a vypadá to, e tím trpí vechny C5. Tak auto zahodí a koupí si Ford Mondeo.
Ano, tomu se říká Citronek Syndrom. :-))))
To si takhle čte o jednotlivých problémech na vech C5 tady na clubu a najednou zjiuje, e to se podobá něčemu, co jsi kdysi zaznamenal u svýho auta. Zachová paniku a zeptá se tady na radu. A je z toho vlákno s tisícem zkueností a vypadá to, e tím trpí vechny C5. Tak auto zahodí a koupí si Ford Mondeo.
:-)))):-)))):-))))
|
|
05.05.2015 22:53 -
|
2817889
|
|
luta
|
|
|
aha já počítám ve protoe za rok prd najedu
aha :-d já počítám ve protoe za rok prd najedu :-)
|
|
05.05.2015 22:54 -
|
2817890
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Mikra napsal(a):
Ford mondeo jsem zahodil a koupil si c5. A to e c5 mají svoje typické závady je neoddiskutovatelný fakt se kterým je třeba se smířit. Není to nic hrozného
Ford mondeo jsem zahodil a koupil si c5. A to e c5 mají svoje typické závady je neoddiskutovatelný fakt se kterým je třeba se smířit. Není to nic hrozného :-d
|
|
05.05.2015 23:13 -
|
2817911
|
|
Světlono
|
|
|
Přesně tak, Mondeo jsem zahodil loni, chci C5. Typické závady má kadá značka, ale ne kadá značka má takovouhle komunitu.
Přesně tak, Mondeo jsem zahodil loni, chci C5. Typické závady má kadá značka, ale ne kadá značka má takovouhle komunitu.
|
|
06.05.2015 01:01 -
|
2817945
|
|
jruze
|
|
|
A proč to neděláte jako já : koupím auto,dám ho po mechanické stránce do kupy (nejsem puntičkář na vzhled) - auto se umae - koupím jiné
Teď mám sice problém - jedno biturbo je můj miláček a druhé? do něj se zamilovala má drahá polovička(musel jsem ho napsat na ní) víc ne do mne a tím prodej nepřipadá v úvahu.,,Oklivka" je sice na prodej,ale tu zas sebral mladej páč prodal ,,Darju". Tak zas budu muset něco koupit.
A proč to neděláte jako já : koupím auto,dám ho po mechanické stránce do kupy (nejsem puntičkář na vzhled) - auto se umae - koupím jiné:-))))
Teď mám sice problém - jedno biturbo je můj miláček a druhé? do něj se zamilovala má drahá polovička(musel jsem ho napsat na ní) víc ne do mne a tím prodej nepřipadá v úvahu.,,Oklivka" je sice na prodej,ale tu zas sebral mladej páč prodal ,,Darju". Tak zas budu muset něco koupit.
|
|
06.05.2015 13:49 -
|
2818044
|
|
Světlono
|
|
|
Dnes jsem se byl kouknout do Esa v Brně na tuto C5 .link.
.link.
Mohl by to prosím někdo orientačně proklepnout? Co se historie týká, prodejcem uváděné km, nechám bez komentáře.
VIN - VF7RERHRH767339
Co jsem viděl tak dveře na straně spolujezdce přední i zadní lakované, toté dveře řidiče, nárazník na straně spolujezdce nejspí také, lehce nelícuje, ale nic dramatického, úplně nedoléhá krytka ostřikovače světla na straně spolujezdce, na straně řidiče OK. Přelakování na dveřích jde poznat jak podle mírně jiné struktury povrchu, tak podle troku zatečené barvy, nad litou na dveřích. Lakýrníkovy se ji evidentně nechtělo sundávat. Je moné, e se tím řeili jen nějaké krábance, stoje dva metry od auta, není to poznat. Vechny skla rok 05, řidičovo a spolujezdcovo 06. Interiér zachovalý, světla na pohled stejně stará v sluném stavu. Přední kotouče skoro nové, zadní u mají mírnou hranku, třmeny neorezlé.
Předem dík.
Dnes jsem se byl kouknout do Esa v Brně na tuto C5 http://www.autoesa.cz/foto/auto_katalog/101378_1.jpg
http://www.autoesa.cz/citroen/c5/kombi/nafta/c-105101378.html
Mohl by to prosím někdo orientačně proklepnout? Co se historie týká, prodejcem uváděné km, nechám bez komentáře.
VIN - VF7RERHRH767339
Co jsem viděl tak dveře na straně spolujezdce přední i zadní lakované, toté dveře řidiče, nárazník na straně spolujezdce nejspí také, lehce nelícuje, ale nic dramatického, úplně nedoléhá krytka ostřikovače světla na straně spolujezdce, na straně řidiče OK. Přelakování na dveřích jde poznat jak podle mírně jiné struktury povrchu, tak podle troku zatečené barvy, nad litou na dveřích. Lakýrníkovy se ji evidentně nechtělo sundávat. Je moné, e se tím řeili jen nějaké krábance, stoje dva metry od auta, není to poznat. Vechny skla rok 05, řidičovo a spolujezdcovo 06. Interiér zachovalý, světla na pohled stejně stará v sluném stavu. Přední kotouče skoro nové, zadní u mají mírnou hranku, třmeny neorezlé.
Předem dík.
|
|
06.05.2015 14:29 -
|
2818051
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
Mikra napsal(a):
Před týdnem me můj syndrom málem napadnul nebyl to plány poplach, Picasso začalo pít vodu ve velkým tak jsem rychle sháněl na par měsíců náhradu a mondeo s c5 co chci koupit jako levostranny řízení je v ohroení ... BMW má něco do sebe co mi u jiných aut chybělo tak snad par měsíců vydrí a za 3 měsíce mě čeká mini tour po Německu shánění vozítka C5 či mondeo a nové asi dalí 5 série
Před týdnem me můj syndrom málem napadnul nebyl to plány poplach, Picasso začalo pít vodu ve velkým tak jsem rychle sháněl na par měsíců náhradu a mondeo s c5 co chci koupit jako levostranny řízení je v ohroení ... BMW má něco do sebe co mi u jiných aut chybělo :) tak snad par měsíců vydrí a za 3 měsíce mě čeká mini tour po Německu shánění vozítka C5 či mondeo a nové asi dalí 5 série :-))))
|
|
06.05.2015 17:48 -
|
2818147
|
|
Mikra
|
|
|
Ty se v těch značkách za chvíli sám nevyzná.
:-d
Ty se v těch značkách za chvíli sám nevyzná. :-d
|
|
06.05.2015 19:25 -
|
2818181
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
Světlono napsal(a): Dnes jsem se byl kouknout do Esa v Brně na tuto C5 .link.
.link.
VIN - VF7RERHRH767339
má patně ten VIN..
má patně ten VIN..
|
|
06.05.2015 19:48 -
|
2818201
|
|
Světlono