| | |
03.04.2015 18:08 -
Re: Koupě Citroenu C5
|
2805084
|
|
Limak
|
Město: Viglas, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Jop je sleng pre ano povedali mi ze vidia len zarucne prehliadky ci ake....ze nevidia vsetky kontroli...ze nemaju taku centralnu databazu ako vw...
Jop je sleng pre ano:-) povedali mi ze vidia len zarucne prehliadky ci ake....ze nevidia vsetky kontroli...ze nemaju taku centralnu databazu ako vw...
|
|
03.04.2015 20:21 -
|
2805206
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Chlapi proboha nereste porad kilometry...to auto pri normalnim zachazeni najede v pohode pul milionu, nevim jak na slovensku, ale auta puvodem z ČR se staceji prubezne, koupi nove auto, najede 30 vymeni v garazi, najede 60 vymeni naplne opet v garazi, najede 90 stoci to na 27 a jede do servisu na prvni garanci...je to tak jednoduche...pak najede dalsich 90 a ma najeto 59 s jasnou historii...
Proste jestli se ti to auto libi a vypada jak nove, protoze po 90ti vypadat nove musi tak si ho kup...
Ja uz jsem vyleceny a v CZ si nekoupim ani ojete horske kolo....
Chlapi proboha nereste porad kilometry...to auto pri normalnim zachazeni najede v pohode pul milionu, nevim jak na slovensku, ale auta puvodem z ČR se staceji prubezne, koupi nove auto, najede 30 vymeni v garazi, najede 60 vymeni naplne opet v garazi, najede 90 stoci to na 27 a jede do servisu na prvni garanci...je to tak jednoduche...pak najede dalsich 90 a ma najeto 59 s jasnou historii...
Proste jestli se ti to auto libi a vypada jak nove, protoze po 90ti vypadat nove musi tak si ho kup...
|
|
03.04.2015 20:24 -
|
2805215
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
bluemotion -souhlas
kdyz nekdo chce overene km tak at koupi funglovku, u ostatnich je proste riziko...
Kdyz vidim ty kary co maji najeto 300-400 tkm a interier/exterier vypada na 80 tkm tak potom uz neverim nicemu
bluemotion -souhlas :palec
kdyz nekdo chce overene km tak at koupi funglovku, u ostatnich je proste riziko...
Kdyz vidim ty kary co maji najeto 300-400 tkm a interier/exterier vypada na 80 tkm tak potom uz neverim nicemu :-)
|
|
03.04.2015 20:35 -
|
2805223
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Nejsmutnejsi je natom to ze si to udelali sami lidi, managerske auto 3 roky stare s najetymi pres 200kk s novyma rozvody, brzdama a vsim moznym, ktere je stavem srovnatelne najete padesatce po meste je neprodejne...i kdyz je do neho investovano protoze na tom nikdo nesetri, lepsi je kara dojeta nadoraz...vse na vymenu, ale hlavne ze ma na tacho stovku...
Nejsmutnejsi je natom to ze si to udelali sami lidi, managerske auto 3 roky stare s najetymi pres 200kk s novyma rozvody, brzdama a vsim moznym, ktere je stavem srovnatelne najete padesatce po meste je neprodejne...i kdyz je do neho investovano protoze na tom nikdo nesetri, lepsi je kara dojeta nadoraz...vse na vymenu, ale hlavne ze ma na tacho stovku...
|
|
03.04.2015 20:41 -
|
2805225
|
|
jumep
|
|
|
osobne by som do toho nesiel, uz len preto ze su to pruziny
osobne by som do toho nesiel, uz len preto ze su to pruziny
|
|
03.04.2015 21:00 -
|
2805246
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
bluemotion napsal(a): Nejsmutnejsi je natom to ze si to udelali sami lidi, managerske auto 3 roky stare s najetymi pres 200kk s novyma rozvody, brzdama a vsim moznym, ktere je stavem srovnatelne najete padesatce po meste je neprodejne...i kdyz je do neho investovano protoze na tom nikdo nesetri, lepsi je kara dojeta nadoraz...vse na vymenu, ale hlavne ze ma na tacho stovku...
ze ktore je najlepsie terenne auto?
no predsa firemne
su rozny "menezeri" a rozne sa chovaju, napriklad po nastartovani plny plyn - predsa naco davat prednost po opusteni firemnej rampy, alebo dalsi maju brzdy na novom aute po 30tkm kaput, atd...., este ked to ma jeden konkretny tak budiz, ale ak na vratnici visia kluce ......
bezne,
ze ktore je najlepsie terenne auto?
no predsa firemne :)
su rozny "menezeri" a rozne sa chovaju, napriklad po nastartovani plny plyn - predsa naco davat prednost po opusteni firemnej rampy:-d, alebo dalsi maju brzdy na novom aute po 30tkm kaput, atd...., este ked to ma jeden konkretny tak budiz, ale ak na vratnici visia kluce ......
bezne,
|
|
03.04.2015 21:01 -
|
2805247
|
|
jruze
|
|
|
Stočené KM mi nevadí jako takové - stav je asi rozhodující. No víc mně se.. to e nikdo nedokáe odhadnou co je nutné a v kolika dělat a potom řeit třeba ve 140000 potkaný motor protoe se rozvody dělají 190 ??? , spojka by měla vydret aspoň 200000 a kdy 100 sundají ? to jsou velké náklady které by se měli promítnout do ceny , nějaké čepy,tyčky silenty atd.. to sice něco také stojí ale je to spotřebák který nestojí tolik a dá se dělat i postupně.
Stočené KM mi nevadí jako takové - stav je asi rozhodující. No víc mně se.. to e nikdo nedokáe odhadnou co je nutné a v kolika dělat a potom řeit třeba ve 140000 potkaný motor protoe se rozvody dělají 190 ??? , spojka by měla vydret aspoň 200000 a kdy 100 sundají ? to jsou velké náklady které by se měli promítnout do ceny , nějaké čepy,tyčky silenty atd.. to sice něco také stojí ale je to spotřebák který nestojí tolik a dá se dělat i postupně.
|
|
04.04.2015 00:04 -
|
2805357
|
|
bluemotion
|
|
|
robo napsal(a): ze ktore je najlepsie terenne auto?
no predsa firemne
su rozny "menezeri" a rozne sa chovaju, napriklad po nastartovani plny plyn - predsa naco davat prednost po opusteni firemnej rampy , alebo dalsi maju brzdy na novom aute po 30tkm kaput, atd...., este ked to ma jeden konkretny tak budiz, ale ak na vratnici visia kluce ......
bezne,
managerske auto a visi klice na vratnici? To si asi pletes s vysokozdviznym vozikem...vzdycky jsem mel sluzebak jen pro sebe a svete div se nedavam mu za studena a dokonce dochlazuju turbo...to je čo?
managerske auto a visi klice na vratnici? To si asi pletes s vysokozdviznym vozikem...vzdycky jsem mel sluzebak jen pro sebe a svete div se nedavam mu za studena a dokonce dochlazuju turbo...to je čo? :-p
|
|
04.04.2015 08:18 -
|
2805391
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No já nevím,já jsem odjaktěiva sám na sebe,o sluebním si můu nechat zdát .
Ale jestli to tady nějak nemíchate moc dohromady.
Vysokozdviné vozíky, náklaďáky atd.
Předpokládám e od C5 v plné palbě asi klíče nikde volně na hřebíku nebudou.
Jinak můj vagr má od Eurovie Berlingo a bere ho jako vlastní - jezdí s ním jen on a chová se k němu pěkně.
Soused dělá u Babie,(Agrofert,ne Vláda má Ochcávku v plné palbě a taky stojí kadý den ta samá u nás před domem... A neviml jsem si e by ráno, kdy odváí i mou dceru do koly,dal hned plyn na podlahu...
Tak to zas nepřeháňejte
Ale znám ty historky, jak sluebním vozům v servisu upustí 2L oleje a fakturuje se celá výměna. Moné je ve, To u ale asi záleí jak si to kdo hlídá.
Pokud vím tak Bluemotion má auto z Holandska, tam snad jsou na jiné úrovni ne tady.
No já nevím,já jsem odjaktěiva sám na sebe,o sluebním si můu nechat zdát :-o.
Ale jestli to tady nějak nemíchate moc dohromady.:-d
Vysokozdviné vozíky, náklaďáky atd.:-))))
Předpokládám e od C5 v plné palbě asi klíče nikde volně na hřebíku nebudou.
Jinak můj vagr má od Eurovie Berlingo a bere ho jako vlastní - jezdí s ním jen on a chová se k němu pěkně.
Soused dělá u Babie,(Agrofert,ne Vláda :-)) má Ochcávku v plné palbě a taky stojí kadý den ta samá u nás před domem... A neviml jsem si e by ráno, kdy odváí i mou dceru do koly,dal hned plyn na podlahu...
Tak to zas nepřeháňejte :-))))
Ale znám ty historky, jak sluebním vozům v servisu upustí 2L oleje a fakturuje se celá výměna. Moné je ve, To u ale asi záleí jak si to kdo hlídá.
Pokud vím tak Bluemotion má auto z Holandska, tam snad jsou na jiné úrovni ne tady. :-)):nevim
|
|
04.04.2015 09:04 -
|
2805395
|
|
Limak
|
Město: Viglas, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
bluemotion napsal(a): Chlapi proboha nereste porad kilometry...to auto pri normalnim zachazeni najede v pohode pul milionu, nevim jak na slovensku, ale auta puvodem z ČR se staceji prubezne, koupi nove auto, najede 30 vymeni v garazi, najede 60 vymeni naplne opet v garazi, najede 90 stoci to na 27 a jede do servisu na prvni garanci...je to tak jednoduche...pak najede dalsich 90 a ma najeto 59 s jasnou historii...
no z tzmto sa aj ja stotrznujem... taky mam pocit z toho auta...
ty co dovazaju tak stahuju km...
ja si dam asi doviest a bude to co si vyberiem...to mi donesu a mam pokoj ...:-/
no z tzmto sa aj ja stotrznujem... taky mam pocit z toho auta...
ty co dovazaju tak stahuju km...
ja si dam asi doviest a bude to co si vyberiem...to mi donesu a mam pokoj ...:-/
|
|
04.04.2015 09:31 -
|
2805398
|
|
bluemotion
|
|
|
Dovoz je urcite lepsi...Jezdi to po krasnych cestach, na kvalitni naftu a prubezne tam nikdo nic stacet nebude, takze kdyz to auto ma historii tak sedi a ne jak u nas, kdyz to bude chtit nekdo stocit tak jedine neseriozni prodejce, nebo dovozce, ale kdyz to auto ma zaznamy tak jim na to prijdes, nebo to stoci jen k posledni vymene oleje o nejakych kosmetickych 20kk a na to se zase muzes vykaslat..Ja si kdysi koupil octavii stazenou o 300 tisic tak to mam nastudovane az az
Dovoz je urcite lepsi...Jezdi to po krasnych cestach, na kvalitni naftu a prubezne tam nikdo nic stacet nebude, takze kdyz to auto ma historii tak sedi a ne jak u nas, kdyz to bude chtit nekdo stocit tak jedine neseriozni prodejce, nebo dovozce, ale kdyz to auto ma zaznamy tak jim na to prijdes, nebo to stoci jen k posledni vymene oleje o nejakych kosmetickych 20kk a na to se zase muzes vykaslat..Ja si kdysi koupil octavii stazenou o 300 tisic tak to mam nastudovane az az ;-)
|
|
04.04.2015 10:12 -
|
2805407
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
no myslim si e domace auto skor preveri ako dovoz. Aj v zahraničí sa stáča a ked to ide ete cez dovozcu je pravdepodobnos vyia.
To priebene stáčanie sa podla mna netýka velkeho percenta aut. Veža ludí zanedbáva výmenu oleja a nie aby si nechával stáča. Take viem si predstavi e si stačač stača priebene svoje auto ale obyčajny človek asi ako...
Ale suhlas e doleiteji ako km je celkovy stav.
no myslim si e domace auto skor preveri ako dovoz. Aj v zahraničí sa stáča a ked to ide ete cez dovozcu je pravdepodobnos vyia.
To priebene stáčanie sa podla mna netýka velkeho percenta aut. Veža ludí zanedbáva výmenu oleja a nie aby si nechával stáča. Take viem si predstavi e si stačač stača priebene svoje auto ale obyčajny človek asi ako... :-o
Ale suhlas e doleiteji ako km je celkovy stav.
|
|
04.04.2015 11:04 -
|
2805413
|
|
jumep
|
|
|
tak aby sme si boli na jasnom
v rakusku a taktiez v nemecku existuju servisi autorizovane a potom tie u nas im hovorime garazove
tie autorizovane - vo vela pripadoch je to rovnako v nich ako u nas - menici dielov
aj nemec / rakusan neda donekonecna velke peniaze za servis a zacne s tym autom chodit po case aj do garazoveho (je to zle pomenovane, ten garazovy je normalna dielna so vsetkym) - tento garazovy servis vlastni turek a by ste sa divili ako to tam vypada - to ze ho vlastni turek nezistite, recepcia kde je prijimaci technik, kavicka atd., ale dielna a robota je des - nedosli kladky na rozvody? nevadi, nechaj stare, to auto musi byt hotove do hodiny, vymena spojky? dal si ju za 2.5 hodiny, uzasne! (polka srobov chyba, je nedotiahnuta, uchyty ulamane, tepelne chranice a odhlucnovacie prvky vyhodene ...)
osobne si myslim ze to zahranicie a servis je len nasa domnela predstava
rozdiel je hlavne v tom ze maju v lepsom stave cesty povacsine, auta jazdiace cisto v meste su male prditka ktore nekupujeme a v hlavne ak si kupis nove auto, tak zvacsa nepotrebuje velky servis, takze ked ho dovleces zo 150t km tak este nebolo zbabrane zasahmi vacsinou, ale to je to iste ako aj ked kupis take auto doma (len doma mas problem kupit prvy majitel, kupene doma a jazdene len jednym majitelom a mat 100-150t km, lebo ten kto si to auto kupil nove tak s nim beha podstatne viac, alebo ho nepreda ked ma malo km)
co sa tyka tych firemnych aut, toto je tazko sudit, niekto sa k tomu autu sprava ako ku svojmu, ale je vela pripadov ked vidim ake su zhuntovane
ja uz na take nepozeram ze u nas nekupim .. kludne kupim aj u nas
na dovazok, skus si kupit C5 1 v nemecku teraz a sleduj stav a poruchy
tak aby sme si boli na jasnom
v rakusku a taktiez v nemecku existuju servisi autorizovane a potom tie u nas im hovorime garazove
tie autorizovane - vo vela pripadoch je to rovnako v nich ako u nas - menici dielov
aj nemec / rakusan neda donekonecna velke peniaze za servis a zacne s tym autom chodit po case aj do garazoveho (je to zle pomenovane, ten garazovy je normalna dielna so vsetkym) - tento garazovy servis vlastni turek a by ste sa divili ako to tam vypada - to ze ho vlastni turek nezistite, recepcia kde je prijimaci technik, kavicka atd., ale dielna a robota je des - nedosli kladky na rozvody? nevadi, nechaj stare, to auto musi byt hotove do hodiny, vymena spojky? dal si ju za 2.5 hodiny, uzasne! (polka srobov chyba, je nedotiahnuta, uchyty ulamane, tepelne chranice a odhlucnovacie prvky vyhodene ...)
osobne si myslim ze to zahranicie a servis je len nasa domnela predstava
rozdiel je hlavne v tom ze maju v lepsom stave cesty povacsine, auta jazdiace cisto v meste su male prditka ktore nekupujeme a v hlavne ak si kupis nove auto, tak zvacsa nepotrebuje velky servis, takze ked ho dovleces zo 150t km tak este nebolo zbabrane zasahmi vacsinou, ale to je to iste ako aj ked kupis take auto doma (len doma mas problem kupit prvy majitel, kupene doma a jazdene len jednym majitelom a mat 100-150t km, lebo ten kto si to auto kupil nove tak s nim beha podstatne viac, alebo ho nepreda ked ma malo km)
co sa tyka tych firemnych aut, toto je tazko sudit, niekto sa k tomu autu sprava ako ku svojmu, ale je vela pripadov ked vidim ake su zhuntovane
ja uz na take nepozeram ze u nas nekupim .. kludne kupim aj u nas
na dovazok, skus si kupit C5 1 v nemecku teraz a sleduj stav a poruchy
|
|
04.04.2015 11:11 -
|
2805417
|
|
jruze
|
|
|
Největí mnoství prodávaných aut je 120 - 150000Km(skutečných +-200000) a potom 170-200000(skutečných +- 300000) dovolím si říct e větina před velkým servisem 1. nebo 2. a to proto e si kadý spočítá e servisem prodejní cenu nezvedne o tolik kolik do něj dá.U nás se dělá cena podle vzhledu - venku se dají sehnat ve větí míře operační leasing u nás těchto moc není.Těch lidí co jen obnovují autopark dobré za nove moc není.
Největí mnoství prodávaných aut je 120 - 150000Km(skutečných +-200000) a potom 170-200000(skutečných +- 300000) dovolím si říct e větina před velkým servisem 1. nebo 2. a to proto e si kadý spočítá e servisem prodejní cenu nezvedne o tolik kolik do něj dá.U nás se dělá cena podle vzhledu - venku se dají sehnat ve větí míře operační leasing u nás těchto moc není.Těch lidí co jen obnovují autopark dobré za nove moc není.
|
|
07.04.2015 17:22 -
|
2806940
|
|
Limak
|
|
|
no tak skusal som sa povozizna 1,6 HDI.... trosku leniva...tak asi budem kukat 2,0HDI...len neviem ci chcem sedan ci combi:-/
no tak skusal som sa povozizna 1,6 HDI.... trosku leniva...tak asi budem kukat 2,0HDI...len neviem ci chcem sedan ci combi:-/
|
|
08.04.2015 01:56 -
|
2807006
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jakmile se ti zdá 1.6 lenivá (i kdy je v pořádku), tak dál od ní, brzy bys jí uhonil - to je v C5 motor na klidné pohodové jedění, ne na lítání přes limit po dálnicích.
Jakmile se ti zdá 1.6 lenivá (i kdy je v pořádku), tak dál od ní, brzy bys jí uhonil - to je v C5 motor na klidné pohodové jedění, ne na lítání přes limit po dálnicích.
|
|
08.04.2015 18:53 -
|
2807158
|
|
Limak
|
|
|
A ty mas 1.6??? A v pohode??? Ked sedia viaceri v aute???
A ty mas 1.6??? A v pohode??? Ked sedia viaceri v aute???
|
|
08.04.2015 20:30 -
|
2807205
|
|
luta
|
|
|
za sebe kdy jsem přesedl z malého benzinového auta do C5 s 1.6 HDi tak mi to přilo jako ihadlo. Teď s odstupem času pokud jezdíme 2 osoby větinou tak dostačující. spotřeba průměr 5.5l pokud člověk jezdí po dálnici na tempomat 110km/h. Ale jakmile vezu 4 osoby a jetě kufr tak je to hned hodně poznat. dvoulitr HDI 100kW co jsem zkusil v mondeu mi přiel dynamikou úplně jinde.
Ale hlavně, pokud bych hledal olítanou C5 s kdo ví jakou porcí km, raději dvoulitr ne 1.6 HDI.
za sebe kdy jsem přesedl z malého benzinového auta do C5 s 1.6 HDi tak mi to přilo jako ihadlo. Teď s odstupem času pokud jezdíme 2 osoby větinou tak dostačující. spotřeba průměr 5.5l pokud člověk jezdí po dálnici na tempomat 110km/h. Ale jakmile vezu 4 osoby a jetě kufr tak je to hned hodně poznat. dvoulitr HDI 100kW co jsem zkusil v mondeu mi přiel dynamikou úplně jinde. :-)
Ale hlavně, pokud bych hledal olítanou C5 s kdo ví jakou porcí km, raději dvoulitr ne 1.6 HDI.
|
|
24.04.2015 08:25 -
|
2813874
|
|
womo
|
|
|
S 1.6 jsem jezdil asi rok. Jak zaznělo výe, pokud jezdí sám a nebo ve dvou tak je to v pohodě. Z vlastní zkuenosti vím, e pokud naloí auto dalími čtyřmi chlapy a k tomu plný kufr, bude za loudu a kdy se objeví pořádný kopec, před kterým jsi nucen zpomalit, poplazí se na 2ku a to jetě musí pořádně lapat na plyn. Pokud zapřáhne vozík, je to podobné.
Take pokud bude jezdit častěji naloený, 1.6 určitě ne...
S 1.6 jsem jezdil asi rok. Jak zaznělo výe, pokud jezdí sám a nebo ve dvou tak je to v pohodě. Z vlastní zkuenosti vím, e pokud naloí auto dalími čtyřmi chlapy a k tomu plný kufr, bude za loudu a kdy se objeví pořádný kopec, před kterým jsi nucen zpomalit, poplazí se na 2ku a to jetě musí pořádně lapat na plyn. Pokud zapřáhne vozík, je to podobné.
Take pokud bude jezdit častěji naloený, 1.6 určitě ne...
|
|
| |
|
|