| | |
28.03.2009 22:50 -
najnezmyselnejsie umiestnenie suciastok v C5
|
659703
|
|
jumep
|
|
|
moj doterajsi rebricek:
2.2HDi - zhavice, hlavne ten pod vymenikom
motocek klapky klimatizacie vlavo (preco: ono to je odsudene na to aby sa to vylamalo na tej lavej strane
1. hned okolo toho motorceka su vedene trubky na kurenie - cize cely cas je to tam zohrievane od nich - hriadelka je mosadzna a ten plast bude asi nachylny na teplo a hlavne je to pevny material o makky material
2. motorcek nema ziadne dorazy a doraz je robeny softwarovo, tj. povedzme skrat motora = doraz, alebo je skratka naucene ze tolko a tolko krokov = presun klapky z jednej strany na druhu
tieto 2 veci su jednoznacne predzvestou znicenia protikusu plastoveho)
uchytenie palubovky - ktory blbec vymyslel srobovat palubku pod mechanizmom stieraca?
moj doterajsi rebricek:
2.2HDi - zhavice, hlavne ten pod vymenikom
motocek klapky klimatizacie vlavo (preco: ono to je odsudene na to aby sa to vylamalo na tej lavej strane
1. hned okolo toho motorceka su vedene trubky na kurenie - cize cely cas je to tam zohrievane od nich - hriadelka je mosadzna a ten plast bude asi nachylny na teplo a hlavne je to pevny material o makky material
2. motorcek nema ziadne dorazy a doraz je robeny softwarovo, tj. povedzme skrat motora = doraz, alebo je skratka naucene ze tolko a tolko krokov = presun klapky z jednej strany na druhu
tieto 2 veci su jednoznacne predzvestou znicenia protikusu plastoveho)
uchytenie palubovky - ktory blbec vymyslel srobovat palubku pod mechanizmom stieraca?
|
|
29.03.2009 15:26 -
Re: najnezmyselnejsie umiestnenie suciastok v C5
|
659708
|
|
tief
|
|
|
Ja hlasujem za termostat na C5 V6
Ja hlasujem za termostat na C5 V6 :)
|
|
31.03.2009 20:41 -
|
659745
|
|
Herulinka
|
Město: Nezvěstice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 197 |
|
|
Jo, tak tohle je dobré téma, ale myslím, e by tu musela být vypsaná větina toho, co je v Citroënech od té doby, co jezdím auty téhle značky, se můj táta učí statečně nadávat francouzsky, aby vyjádřil nelibost nad umístěním leckterých věcí.
Tak si říkám, co vechno mě asi čeká za peky, a se pustím do čitění klimatizace a výměny filtrů...
Jo, tak tohle je dobré téma, ale myslím, e by tu musela být vypsaná větina toho, co je v Citroënech :-) od té doby, co jezdím auty téhle značky, se můj táta učí statečně nadávat francouzsky, aby vyjádřil nelibost nad umístěním leckterých věcí.
Tak si říkám, co vechno mě asi čeká za peky, a se pustím do čitění klimatizace a výměny filtrů...:-))))
|
|
31.03.2009 21:16 -
|
659747
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Ale vdy C5 je nae láska a té se musí nějaká ta chybička odpustit. Někdy se hold člověk musí obrnit velkou trpělivostí nad některými servisními úkony, ale o to má potom větí radost z úspěné práce a nebo zlost z nepovedené a potom by akorát .
Motory 2.2 HDI a 3.0 V6 jsou v motorovém prostoru pěkně nalapané a přístupnost některých součástek je potom patná. U mého motoru 2.0 HDI je ve potřebné, řekl bych, dobře přístupné a ani v interiéru jsem zatím nic sloitého neřeil. uk, uk, uk.
Ale vdy C5 je nae láska :-p a té se musí nějaká ta chybička odpustit. Někdy se hold člověk musí obrnit velkou trpělivostí nad některými servisními úkony, ale o to má potom větí radost z úspěné práce a nebo zlost z nepovedené a potom by akorát :-((((.
Motory 2.2 HDI a 3.0 V6 jsou v motorovém prostoru pěkně nalapané a přístupnost některých součástek je potom patná. U mého motoru 2.0 HDI je ve potřebné, řekl bych, dobře přístupné a ani v interiéru jsem zatím nic sloitého neřeil. uk, uk, uk.;-)
|
|
31.03.2009 21:30 -
|
659748
|
|
jumep
|
|
|
ved ja som nehovorim ze nemam rad svoje auto, ale aby sa aj viaceri postazovali (ako napr. tief)
potom toto vlakno za drahe prachy predame citroenu aby vedeli co maju zlepsit - ked uz nam oni predavaju suciastky za premrstene ceny zo slovami, ze sak C5 nebolo lacne auto
pri tej palubovke ma dostalo po stieracoch - cely stlpik riadenia este musi ist dole, ale konec koncov neni to take hrozne .....
ved ja som nehovorim ze nemam rad svoje auto, ale aby sa aj viaceri postazovali (ako napr. tief)
potom toto vlakno za drahe prachy predame citroenu aby vedeli co maju zlepsit :) - ked uz nam oni predavaju suciastky za premrstene ceny zo slovami, ze sak C5 nebolo lacne auto
pri tej palubovke ma dostalo po stieracoch - cely stlpik riadenia este musi ist dole, ale konec koncov neni to take hrozne .....
|
|
01.04.2009 06:46 -
|
659751
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Ano, postěovat si tu můeme, ale pochybuji, e tím něco změníme. Oni ti stejně řeknou, e je vechno jak má být a jinak to konstrukčně udělat nelo. A auto e má opravovat pouze v autorizovaném servisu, kde na to mají věci a návody. Ovem, e kvalita těchto servisů někdy nedosahuje jejich přemrtěných cen by vědět měli.
Na druhou stranu je dobře, e je zde dost nadených lidí, kteří provedou průzkum bojem na C5 a potom těm méně zkueným poradí, kde například hledat roubky k uchycení přístrojovky.
Kadopádně je dobré se o těchto některých nelogických "vychytávkách" dozvědět, aby si na ně člověk dal pozor.
Ano, postěovat si tu můeme, ale pochybuji, e tím něco změníme.:nevim Oni ti stejně řeknou, e je vechno jak má být a jinak to konstrukčně udělat nelo. A auto e má opravovat pouze v autorizovaném servisu, kde na to mají věci a návody. Ovem, e kvalita těchto servisů někdy nedosahuje jejich přemrtěných cen by vědět měli.
Na druhou stranu je dobře, e je zde dost nadených lidí, kteří provedou průzkum bojem na C5 :-) a potom těm méně zkueným poradí, kde například hledat roubky k uchycení přístrojovky.
Kadopádně je dobré se o těchto některých nelogických "vychytávkách" dozvědět, aby si na ně člověk dal pozor.
|
|
01.04.2009 13:02 -
|
659754
|
|
sservis
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Shodou okolností jsem se včera podivoval rozmístění ovládacích prvků na palubní desce. Nejde mi do hlavy, proč knoflík ovládání počítače, který je občas potřeba, je od řidiče vzdálenějí, ne knoflík ovládání hlasitosti rádia, které mám zároveň i pod volantem. Je mi pochopitelně známo, e obojí se dá ovládat i hlasem, ale to se mi podařilo zatím jenom na telefonu( asi zkuenosti z mobilu) a u se mi o jednu posunují rozhlasové stanice, kdy řeknu "Radio" a potom "Zurück", vechny ostatní povely Citrónek zatím ignoruje.
Shodou okolností jsem se včera podivoval rozmístění ovládacích prvků na palubní desce. Nejde mi do hlavy, proč knoflík ovládání počítače, který je občas potřeba, je od řidiče vzdálenějí, ne knoflík ovládání hlasitosti rádia, které mám zároveň i pod volantem. Je mi pochopitelně známo, e obojí se dá ovládat i hlasem, ale to se mi podařilo zatím jenom na telefonu( asi zkuenosti z mobilu) a u se mi o jednu posunují rozhlasové stanice, kdy řeknu "Radio" a potom "Zurück", vechny ostatní povely Citrónek zatím ignoruje.
|
|
03.04.2009 21:41 -
|
659798
|
|
Herulinka
|
Město: Nezvěstice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 197 |
|
|
Růa napsal(a): Ano, postěovat si tu můeme, ale pochybuji, e tím něco změníme. Oni ti stejně řeknou, e je vechno jak má být a jinak to konstrukčně udělat nelo. A auto e má opravovat pouze v autorizovaném servisu, kde na to mají věci a návody. Ovem, e kvalita těchto servisů někdy nedosahuje jejich přemrtěných cen by vědět měli. Na druhou stranu je dobře, e je zde dost nadených lidí, kteří provedou průzkum bojem na C5 a potom těm méně zkueným poradí, kde například hledat roubky k uchycení přístrojovky. Kadopádně je dobré se o těchto některých nelogických "vychytávkách" dozvědět, aby si na ně člověk dal pozor.
Třeba v autorizovaném servisu v Plzni se zeptá na jednu věc dvou lidí, a kadý ti řekne něco úplně jiného, a jetě by za to chtěli hafo peněz ale na druhou stranu, tak patný to tam zas není, lecos tam dokáou udělat dobře
Ano, postěovat si tu můeme, ale pochybuji, e tím něco změníme.:nevim Oni ti stejně řeknou, e je vechno jak má být a jinak to konstrukčně udělat nelo. A auto e má opravovat pouze v autorizovaném servisu, kde na to mají věci a návody. Ovem, e kvalita těchto servisů někdy nedosahuje jejich přemrtěných cen by vědět měli. Na druhou stranu je dobře, e je zde dost nadených lidí, kteří provedou průzkum bojem na C5 :-) a potom těm méně zkueným poradí, kde například hledat roubky k uchycení přístrojovky. Kadopádně je dobré se o těchto některých nelogických "vychytávkách" dozvědět, aby si na ně člověk dal pozor.
Třeba v autorizovaném servisu v Plzni se zeptá na jednu věc dvou lidí, a kadý ti řekne něco úplně jiného, a jetě by za to chtěli hafo peněz ;-) ale na druhou stranu, tak patný to tam zas není, lecos tam dokáou udělat dobře :-)
|
|
03.04.2009 21:48 -
|
659799
|
|
jumep
|
|
|
pridavam do rebricku lanovody rucnej brzdy, to neprajem ani nepriatelovi
pridavam do rebricku lanovody rucnej brzdy, to neprajem ani nepriatelovi :)
|
|
10.09.2009 21:05 -
|
1105528
|
|
tief
|
|
|
pridavam do rebricku najdebilnejsich suciastok odvetravanie motora u C5 V6 ... sialene naohybany trubkohadivovy zmetok ...
pridavam do rebricku najdebilnejsich suciastok odvetravanie motora u C5 V6 ... sialene naohybany trubkohadivovy zmetok ...
|
|
10.09.2009 21:23 -
|
1105533
|
|
standacer
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 100 |
|
|
Vcera mi v servisu menili zhavice u 2.0 HDI 16 a dost u toho nadavali co vsechmo musi dolu a pak ze jeste za pomoci zrcatka povolovat 6tku maticku..
Vcera mi v servisu menili zhavice u 2.0 HDI 16 a dost u toho nadavali co vsechmo musi dolu a pak ze jeste za pomoci zrcatka povolovat 6tku maticku.. :-o
|
|
10.09.2009 21:24 -
|
1105534
|
|
jumep
|
|
|
a co robia pri 2.2HDi?
povedia ze ta chyba v diagnostike je vporiadku, ze to je tym ze motor je teplny aby to nemuseli menit
a co robia pri 2.2HDi? :D
povedia ze ta chyba v diagnostike je vporiadku, ze to je tym ze motor je teplny aby to nemuseli menit :)
|
|
12.09.2009 19:23 -
|
1105568
|
|
jumep
|
|
|
myslis ako davat dole zotrvak aby si mohol odmontovat olejovu vanu?
ford - feel the difference ale to sem nepatri
myslis ako davat dole zotrvak aby si mohol odmontovat olejovu vanu?
ford - feel the difference :) ale to sem nepatri :)
|
|
12.09.2009 19:48 -
|
1105571
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
no uz jsem mel nekolik znacek aut a musim rict ze cim starsi auto tim mene veci a lepe rozmistenych ,ale co se tyce tech novych je jedno jakou znacku zvolite vsechny jsou nabouchane k prasknuti takze kde jaky mali problem vyroste
no uz jsem mel nekolik znacek aut a musim rict ze cim starsi auto tim mene veci a lepe rozmistenych ,ale co se tyce tech novych je jedno jakou znacku zvolite vsechny jsou nabouchane k prasknuti takze kde jaky mali problem vyroste :-))))
|
|
12.09.2009 20:25 -
|
1105574
|
|
Darja
|
|
|
Jako kdy je řeč o bordelu v motoru, myslím, e rencek vede.. potom, co jsem viděla baccaru V6, je c5 krásně uklizený a přehledný vůz .link.
Jako kdy je řeč o bordelu v motoru, myslím, e rencek vede.. potom, co jsem viděla baccaru V6, je c5 krásně uklizený a přehledný vůz http://www.renault25.cz/graphics/owners/full/1484_251_v6.jpg
|
|
27.12.2014 15:19 -
|
2768634
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
No, bol som sklamaný z kabínového filtra (na predolej Xsare to lo s prstom v nose).
Ale zatiaž u mňa vedie SWIRL
No, bol som sklamaný z kabínového filtra (na predolej Xsare to lo s prstom v nose).
Ale zatiaž u mňa vedie SWIRL :palec
|
|
28.12.2014 11:06 -
|
2768787
|
|
Tomi2002
|
|
|
Zdravím, tak pripájam sa k palubke a výmene klapiek, tak ako písal jumep, tie ruby pod stieračmi, to by ma ani vo sne nenapadlo a nadával som pri tom iba po slovenský a hneď niekožko krát. No a teím sa ete na lanovody
Zdravím, tak pripájam sa k palubke a výmene klapiek, tak ako písal jumep, tie ruby pod stieračmi, to by ma ani vo sne nenapadlo a nadával som pri tom iba po slovenský a hneď niekožko krát. No a teím sa ete na lanovody :-d
|
|
28.12.2014 11:15 -
|
2768789
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
U X7 musím prida výmenu pežového filtra. Hadia poloha pod volantom, pasova sa s pedálmi a ete ho tam treba ohýba, aby vôbec voiel. Čo u Xantie trvalo 2 minúty s kávou stále v jednej ruke, tu aby človek spravil poriadnu rozcvičku, inak príde o kríe
U X7 musím prida výmenu pežového filtra. Hadia poloha pod volantom, pasova sa s pedálmi a ete ho tam treba ohýba, aby vôbec voiel. Čo u Xantie trvalo 2 minúty s kávou stále v jednej ruke, tu aby človek spravil poriadnu rozcvičku, inak príde o kríe :-))))
|
|
| |
|
|