| | |
23.09.2014 10:33 -
Re: Zimní pneumatiky - netechnické povídání a zkuenosti
|
2735994
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Já byl s Xantií na sněhu moc spokojený s gumami Debica Frigo Dir, v rozměru na C5 jesm je bohuel neviděl.
(tenhle vzorek .link. )
Já byl s Xantií na sněhu moc spokojený s gumami Debica Frigo Dir, v rozměru na C5 jesm je bohuel neviděl.
(tenhle vzorek http://www.objednej-pneu.cz/images_content/52456/3513-P-debica-frigodir.jpg )
|
|
23.09.2014 14:52 -
|
2736039
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
toto môem potvrdi, Debica Frigo directional boli najlepie zimné gumy do snehu, tie som mal na Xantii. Je to vak lowcost značka Continentalu, take väčie rozmery nevyrábajú (na X7 určite nie, na C5 I/II neviem...)
toto môem potvrdi, Debica Frigo directional boli najlepie zimné gumy do snehu, tie som mal na Xantii. Je to vak lowcost značka Continentalu, take väčie rozmery nevyrábajú (na X7 určite nie, na C5 I/II neviem...)
|
|
23.09.2014 17:50 -
|
2736081
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Nejlepí zimní gumy do sněhu jsou přeci vraníci ,to se tady ví u dávno.Take Debica jsou druhé nejlepí gumy do sněhu...
Nejlepí zimní gumy do sněhu jsou přeci vraníci ,to se tady ví u dávno.Take Debica jsou druhé nejlepí gumy do sněhu...:-))))
|
|
23.09.2014 18:27 -
|
2736082
|
|
luta
|
|
|
tento rok přemýlím poprve taky jaké koupit.. asi buďto Sava Eskymo HP nebo Barum Polaris.. nevím : na hory nejezdím
tento rok přemýlím poprve taky jaké koupit.. asi buďto Sava Eskymo HP nebo Barum Polaris.. nevím : na hory nejezdím :-p
|
|
23.09.2014 19:07 -
|
2736087
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak u mám nové zimáky, jsou to Nokian WR D3. Cena za 4ks klesla na desítku i s dopravou, tak jsem je vzal. Uvidíme jak to bude v zimě a při cestě na hory
Tak u mám nové zimáky, jsou to Nokian WR D3. Cena za 4ks klesla na desítku i s dopravou, tak jsem je vzal. Uvidíme jak to bude v zimě a při cestě na hory :-d
|
|
23.09.2014 20:08 -
|
2736121
|
|
Tompo1
|
|
|
Kdepak Nokian,Pneu Vranik a tady na vsi jsem lepsi gumu nemel ato jezdim i lyzovat a nevim co to jsou retezy,mozna pro nekoho kdo jezdi dalnice trosku huci,ale pro mne jsou priority nekde jinde ato dostat se rano v pet do prace a pak zase domu.....
Kdepak Nokian,Pneu Vranik a tady na vsi jsem lepsi gumu nemel ato jezdim i lyzovat a nevim co to jsou retezy,mozna pro nekoho kdo jezdi dalnice trosku huci,ale pro mne jsou priority nekde jinde ato dostat se rano v pet do prace a pak zase domu.....
|
|
23.09.2014 21:37 -
|
2736164
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
webnex napsal(a): Nazdar můu se zeptat kde jsi je za tu cenu koupil.Já jsem je nael za cca 2800Kč/ks.Díky
Na Pneuking, ale koukám, e jsou zpět na 2,8. O víkendu byly za 2,5, tak to jsem udělal dobře, e jsem je koupil
Na Pneuking, ale koukám, e jsou zpět na 2,8. O víkendu byly za 2,5, tak to jsem udělal dobře, e jsem je koupil ;-)
Přílohy: pneu nokian.jpg ( 43191b ) - |
|
24.09.2014 11:32 -
|
2736224
|
|
Adeon88
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Taky přidám zkuenost - bydlím v cca 800m.n.m. v Kruných horách, a denně auto ujede 80-120km. Koupil jsem Debica Frigo 2 195/65 R 15. Zkuenosti jsou takové, e v čerstvě napadaném sněhu a ledu jsou opravdu dobré (předtím Barum polaris 2 na BMW E36) na mokru u to taková sláva není. Jezdím domu takový krásný stoupák a můu říct, e nahoru se krábou lépe jenom čtyřkolky - totálně mě dostávají AUDI quatro, protoe ty jetě tahají dalí auta... ale my jsme se nahoru vdy dostali, i kdy ostatní klouzali dolu. Rozjezd do stejného kopce (po nutnosti čekat na vykrábání ostatních) bez problému - pro mě super guma za pěkný peníz, na delí jedění to není. Výdr, spotřebu neřeím, protoe o to mi nejde - já se potřebuju dostat domu...
Taky přidám zkuenost - bydlím v cca 800m.n.m. v Kruných horách, a denně auto ujede 80-120km. Koupil jsem Debica Frigo 2 195/65 R 15. Zkuenosti jsou takové, e v čerstvě napadaném sněhu a ledu jsou opravdu dobré (předtím Barum polaris 2 na BMW E36) na mokru u to taková sláva není. Jezdím domu takový krásný stoupák a můu říct, e nahoru se krábou lépe jenom čtyřkolky - totálně mě dostávají AUDI quatro, protoe ty jetě tahají dalí auta... ale my jsme se nahoru vdy dostali, i kdy ostatní klouzali dolu. Rozjezd do stejného kopce (po nutnosti čekat na vykrábání ostatních) bez problému - pro mě super guma za pěkný peníz, na delí jedění to není. Výdr, spotřebu neřeím, protoe o to mi nejde - já se potřebuju dostat domu...
|
|
24.09.2014 13:16 -
|
2736253
|
|
9000petr
|
|
|
Cavte aké máte skúsenosti s Fuldami chcel by som kúpi tieto
.link.
Cavte aké máte skúsenosti s Fuldami chcel by som kúpi tieto
http://www.pneudom.sk/tovar/fulda-kristal-montero-3-19565r15-91t.html
|
|
24.09.2014 17:44 -
|
2736286
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Jo přesně Fulda Kristal Montero 3 jsem jezdil, jen v rozměru 205/65/R15 a byl jsem s něma spokojenej. Vyjel jsem s něma vude kde jsem potřeboval i na horách na sněhu.
Jo přesně Fulda Kristal Montero 3 jsem jezdil, jen v rozměru 205/65/R15 a byl jsem s něma spokojenej. Vyjel jsem s něma vude kde jsem potřeboval i na horách na sněhu.
|
|
29.10.2014 20:47 -
|
2746555
|
|
BlueSeven
|
|
|
BlueSeven napsal(a): Tak u mám nové zimáky, jsou to Nokian WR D3. Cena za 4ks klesla na desítku i s dopravou, tak jsem je vzal. Uvidíme jak to bude v zimě a při cestě na hory
Tak u jsem je včera nasadil, u u nás přes noc mrzne a přes den jsou jen 4°C. Dnes první cesta 120 km, co můu zatím říct:
- auto je mnohem měkčí ne na letňácích a krásně to filtruje takové ty meí nerovosti na silnici
- na kostkách jsou ty gumy sakra hlučné, na normálním asfaltu jsou tií ne moje letňáky a při dnením protaení po dálnici při 210 u je ta nií hlučnost proti těm letňákům opravdu znát
- překvapilo mě, e do zatáčky drí jak přibité , teda oproti letňákům je to minimální rozdíl a to je ten vzorek na pohmat opravdu "měkoučký". Předchozí Continental WS 810 i Barum Polaris 2 v zatáčkách tak trochu "plavaly".
No a to je prozatím ve, dalí, a napadne ta bílá s.ačka
Tak u jsem je včera nasadil, u u nás přes noc mrzne a přes den jsou jen 4°C. Dnes první cesta 120 km, co můu zatím říct:
- auto je mnohem měkčí ne na letňácích a krásně to filtruje takové ty meí nerovosti na silnici
- na kostkách jsou ty gumy sakra hlučné, na normálním asfaltu jsou tií ne moje letňáky a při dnením protaení po dálnici při 210 u je ta nií hlučnost proti těm letňákům opravdu znát
- překvapilo mě, e do zatáčky drí jak přibité :palec, teda oproti letňákům je to minimální rozdíl a to je ten vzorek na pohmat opravdu "měkoučký". Předchozí Continental WS 810 i Barum Polaris 2 v zatáčkách tak trochu "plavaly".
No a to je prozatím ve, dalí, a napadne ta bílá s.ačka :-d
|
|
01.11.2014 20:13 -
|
2747434
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
vcera som nasadil na zeninu C3ku Dunlop Winter Response 2, nove.
zatial iba mozem povedat ze dost hucia, a to je pre mna prekvapko,.
Kedysi som jazdil WinterSport3D [boli snad rovnako tiche ako Michelin energy] , to boli skvele gumy a tak nejak som predpokladal ze aj tieto budu tiche. Mam pocit ze som slapol vedla... No a auto ma mat tlak 2.1, nechal som 2.2 a auto neskutocne zacalo buchotat a je tvrde . Pojdem to sfuknut.
No a vymenou gum sa spravila geometria
vcera som nasadil na zeninu C3ku Dunlop Winter Response 2, nove.
zatial iba mozem povedat ze dost hucia, a to je pre mna prekvapko,.
Kedysi som jazdil WinterSport3D [boli snad rovnako tiche ako Michelin energy] , to boli skvele gumy a tak nejak som predpokladal ze aj tieto budu tiche. Mam pocit ze som slapol vedla... No a auto ma mat tlak 2.1, nechal som 2.2 a auto neskutocne zacalo buchotat a je tvrde . Pojdem to sfuknut.
No a vymenou gum sa spravila geometria :):)
|
|
01.11.2014 21:33 -
|
2747458
|
|
luta
|
|
|
ja tlacim letni na 2.6 a to pak mlati
ja tlacim letni na 2.6 a to pak mlati :-d
|
|
02.11.2014 10:24 -
|
2747576
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Kdy jsem kupoval Berlingo dostal jsem k tomu zimáky BF-Goodrich a snad to je filialka Michelinu. Nejezdím moc do hor tak s vnoučatama zalyovat, Kozákov, Albrechtice a u nás v polabí toho sněhu moc není tak e ádný velký testy ale vude jsem bez problému vyjel a tak jsem je dal i na C5. Nejsou hlučné mám tam 16" na léto 18"řekl bych standart za rozumný peníze a ivotnost dobrá, na berlingu jsem najel od novýho 85000 a jetě jsem to s nima prodal
Kdy jsem kupoval Berlingo dostal jsem k tomu zimáky BF-Goodrich a snad to je filialka Michelinu. Nejezdím moc do hor tak s vnoučatama zalyovat, Kozákov, Albrechtice a u nás v polabí toho sněhu moc není tak e ádný velký testy ale vude jsem bez problému vyjel a tak jsem je dal i na C5. Nejsou hlučné mám tam 16" na léto 18"řekl bych standart za rozumný peníze a ivotnost dobrá, na berlingu jsem najel od novýho 85000 a jetě jsem to s nima prodal
|
|
02.11.2014 12:34 -
|
2747605
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Myslím, e mnozí slyíte trávu růst. Změna tlaku pneu pod 10% nemůe způsobit zásadní změnu tvrdosti auta. To je běná změna dána i nepřesností měření, změna ohřátím za jízdy i tím, jaká je venku teplota, zda na pneu svítí slunce... Kdyby vechny tyto vlivy měly tak zásadní dopad jak tady někteří píou, tak bychom nedělali nic jiného ne foukali a upoutěli.
Navíc Citroen před rokem porovnával vibrace v autě s hydrou, bez hydry a paout 508. Výsledkem bylo, e 80% vibrací zachytí podvozek a jen 20% pneu a sedačka.
A nechápu, jak tady majitelé X7 píou, e jdou sníit tlak na 2.1. Jednak je na sloupku, e správně je 2.4 a hlavně by mi ihned začal řvát počítač, e mám píchlé gumy.
Myslím, e mnozí slyíte trávu růst. Změna tlaku pneu pod 10% nemůe způsobit zásadní změnu tvrdosti auta. To je běná změna dána i nepřesností měření, změna ohřátím za jízdy i tím, jaká je venku teplota, zda na pneu svítí slunce... Kdyby vechny tyto vlivy měly tak zásadní dopad jak tady někteří píou, tak bychom nedělali nic jiného ne foukali a upoutěli.
Navíc Citroen před rokem porovnával vibrace v autě s hydrou, bez hydry a paout 508. Výsledkem bylo, e 80% vibrací zachytí podvozek a jen 20% pneu a sedačka.
A nechápu, jak tady majitelé X7 píou, e jdou sníit tlak na 2.1. Jednak je na sloupku, e správně je 2.4 a hlavně by mi ihned začal řvát počítač, e mám píchlé gumy.
|
|
02.11.2014 12:45 -
|
2747608
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
vilous napsal(a): Myslím, e mnozí slyíte trávu růst. Změna tlaku pneu pod 10% nemůe způsobit zásadní změnu tvrdosti auta. To je běná změna dána i nepřesností měření, změna ohřátím za jízdy i tím, jaká je venku teplota, zda na pneu svítí slunce... Kdyby vechny tyto vlivy měly tak zásadní dopad jak tady někteří píou, tak bychom nedělali nic jiného ne foukali a upoutěli.
Moc rychlo citas, pisem o citroene c3
Moc rychlo citas, pisem o citroene c3
|
|
02.11.2014 12:56 -
|
2747610
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Ani ne rychle jako blbě. Beru zpět to s tím upoutěním a omlouvám se.
Ale za tím, e +-10% tlaku nezmění zásadně subjektivní jízdní pocit- za tím si stojím.
Ani ne rychle jako blbě. Beru zpět to s tím upoutěním a omlouvám se.
Ale za tím, e +-10% tlaku nezmění zásadně subjektivní jízdní pocit- za tím si stojím.
|
|
| |
|
|