| | |
13.01.2014 23:12 -
Re: Zimní pneumatiky - netechnické povídání a zkuenosti
|
2657037
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Mam micheliny a to plavání jsem pocioval prvních 100 a 200km také,nic hroznýho,ale mněl jsem to tam,pravděpodobně u vech pneumatik stejné,u je vechno v pohodě.
Mam micheliny a to plavání jsem pocioval prvních 100 a 200km také,nic hroznýho,ale mněl jsem to tam,pravděpodobně u vech pneumatik stejné,u je vechno v pohodě.;-)
|
|
13.01.2014 23:21 -
|
2657040
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Mám taky Vraníky, tchán je má taky .... Je to prostě protektor, vzorek dobrý, guma snad taky. Jsou hlučné a to hodně u při rychlosti okolo 60 km/h. Problém je, e kdy si je necháte poslat, tak nemusí být vechny 4 na stejných kostrách a jsou docela dost rozdíly. Nám se to stalo. Poslali tchánovi 2 gumy, kadá na jiné kostře a kdy byly vedle sebe, jedna irí a vyí ne druhá, na boku napsán stejný rozměr ...
Taky sem viděl do puntíku naprosto stejné gumy jak vraníky, taky celoprotektor, akorát na bocích polské nápisy. Značku si u nepamatuju.
Mám taky Vraníky, tchán je má taky .... Je to prostě protektor, vzorek dobrý, guma snad taky. Jsou hlučné a to hodně u při rychlosti okolo 60 km/h. Problém je, e kdy si je necháte poslat, tak nemusí být vechny 4 na stejných kostrách a jsou docela dost rozdíly. Nám se to stalo. Poslali tchánovi 2 gumy, kadá na jiné kostře a kdy byly vedle sebe, jedna irí a vyí ne druhá, na boku napsán stejný rozměr ...
Taky sem viděl do puntíku naprosto stejné gumy jak vraníky, taky celoprotektor, akorát na bocích polské nápisy. Značku si u nepamatuju.
|
|
14.01.2014 08:54 -
|
2657084
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
najk napsal(a): ... jinak to jakoby plavání jsem taky cítil snad prvních 100 km, ted ale ji ne, snad se to ubrousilo, ale to dělají nové gumy běně ...
technická část:
To jsi si asi zvyknul. Takto výrazný plavný pocit mi ádná nová pneu nedělala (není to novou pneu, ale výkou vzorku pneu - prostě něco za něco). To je normální, nic nemůe být dokonalé - kdy někde přidá, musí jinde ubrat.
Plavnost zůstává i po 1500km. Pokud někdo jezdí jedním autem, tak si asi zvykne. Střídám několik aut (doma 2, v práci 4) a taková nejistota (jako na silentbloku) zůstává jen u Vraníků, prostě to tam je. Nicméně drí mnohem lépe přilepení ne guma, co máme na některých sluebních vozidlech, kde to to sice neplave, ale rovnou ujede někam do hajzlu...
Delí dobu jsem se tu nezastavil, ale po chvilce mám dojem, e to tu začíná být jak na kodováckym fóru, kde kdybys řekl, e Octavia je průměrný auto, tak si tě někde najdou...
technická část:
To jsi si asi zvyknul. Takto výrazný plavný pocit mi ádná nová pneu nedělala (není to novou pneu, ale výkou vzorku pneu - prostě něco za něco). To je normální, nic nemůe být dokonalé - kdy někde přidá, musí jinde ubrat.
Plavnost zůstává i po 1500km. Pokud někdo jezdí jedním autem, tak si asi zvykne. Střídám několik aut (doma 2, v práci 4) a taková nejistota (jako na silentbloku) zůstává jen u Vraníků, prostě to tam je. Nicméně drí mnohem lépe přilepení ne guma, co máme na některých sluebních vozidlech, kde to to sice neplave, ale rovnou ujede někam do hajzlu...
Delí dobu jsem se tu nezastavil, ale po chvilce mám dojem, e to tu začíná být jak na kodováckym fóru, kde kdybys řekl, e Octavia je průměrný auto, tak si tě někde najdou...
|
|
14.01.2014 09:40 -
|
2657124
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
S tím plaváním mám v poslední době občas taky problém.
Zimáky (Wanli Snowgrip) mám třetí zimu, vzorek cca 5mm, předelé dvě zimy naprosto v pohodě - subjektivně i objektivně.
Letos od listopadu, pokud je sucho, nebo pořádně mokro (dostatečně dlouho prí), tak je vecko taky v pohodě.
Ale kdy zaprí jen lehce, tak je to jak kdy jedu po blátě - jako by ty gumy najednou začaly být hrozně citlivé na ten namoklý sajrajt na silnicích. Auto se sice na silnici udrí, ale je to hrozně nepříjemné pocitově, prostě to pod zadkem plave - jednou najednou ujede o centimetr předek, jindy o centimetr zadek - nepředvídatelně, i při rychlostech do 50 ve městě.
Je letos na silnici víc bordelu? Nebo jsem z těch gum sjel kvalitnějí vrstvu a teď jezdím po nějakých zbytcích?
Je mi zase divné, e na suché nebo čisté mokré silnici je ve OK - přitom na druhou stranu minulou zimu jsem si takového chování na čerstvě namoklé silnici neviml.
S tím plaváním mám v poslední době občas taky problém.
Zimáky (Wanli Snowgrip) mám třetí zimu, vzorek cca 5mm, předelé dvě zimy naprosto v pohodě - subjektivně i objektivně.
Letos od listopadu, pokud je sucho, nebo pořádně mokro (dostatečně dlouho prí), tak je vecko taky v pohodě.
Ale kdy zaprí jen lehce, tak je to jak kdy jedu po blátě - jako by ty gumy najednou začaly být hrozně citlivé na ten namoklý sajrajt na silnicích. Auto se sice na silnici udrí, ale je to hrozně nepříjemné pocitově, prostě to pod zadkem plave - jednou najednou ujede o centimetr předek, jindy o centimetr zadek - nepředvídatelně, i při rychlostech do 50 ve městě.
Je letos na silnici víc bordelu? Nebo jsem z těch gum sjel kvalitnějí vrstvu a teď jezdím po nějakých zbytcích?
Je mi zase divné, e na suché nebo čisté mokré silnici je ve OK - přitom na druhou stranu minulou zimu jsem si takového chování na čerstvě namoklé silnici neviml.
|
|
14.01.2014 10:30 -
|
2657133
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
TomasT - Nemyslel jsem blátíčko - mazlavé blátíčko kloue snad vdy, ono má hustějí konzistenci a vzniká v podstatě aquaplaning ji při niích rychlostech.
To "plavání" si představ skutečně tak, jako bys dal auto místo na dřevěné palky na palky gumové a drcnul do něj, neutrhne se (guma drí pevně spojená se silnicí), ale vrtí se.
Dle mého názoru by tento problém měl zmizet, a se pár milimetrů sjede na standardní úroveň. Zkus si, jak moc vychýlí do strany vysokej palek vzorku na gumě a jak moc, kdy je nízkej, tím nízkým téměř nehne. - prostě to je daň za vysokej vzorek, kterej se zakousne do sněhu.
TomasT - Nemyslel jsem blátíčko - mazlavé blátíčko kloue snad vdy, ono má hustějí konzistenci a vzniká v podstatě aquaplaning ji při niích rychlostech.
To "plavání" si představ skutečně tak, jako bys dal auto místo na dřevěné palky na palky gumové a drcnul do něj, neutrhne se (guma drí pevně spojená se silnicí), ale vrtí se. :-)
Dle mého názoru by tento problém měl zmizet, a se pár milimetrů sjede na standardní úroveň. Zkus si, jak moc vychýlí do strany vysokej palek vzorku na gumě a jak moc, kdy je nízkej, tím nízkým téměř nehne. - prostě to je daň za vysokej vzorek, kterej se zakousne do sněhu.
|
|
14.01.2014 13:33 -
|
2657227
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Pokud jsem dal na jakékoliv auto jakékoliv nové pneu, vdy mírně jakoby plavalo. Pneu si "sedly" a tak po 100-200km. Některé pneu měly dokonce barevný prouek na běhounu a pokud ten se nesjel tak jsem měl pocit e auto nesedí.
Pokud jsem dal na jakékoliv auto jakékoliv nové pneu, vdy mírně jakoby plavalo. Pneu si "sedly" a tak po 100-200km. Některé pneu měly dokonce barevný prouek na běhounu a pokud ten se nesjel tak jsem měl pocit e auto nesedí.
|
|
14.01.2014 19:13 -
|
2657352
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
vseved napsal(a): Pokud jsem dal na jakékoliv auto jakékoliv nové pneu, vdy mírně jakoby plavalo. Pneu si "sedly" a tak po 100-200km. Některé pneu měly dokonce barevný prouek na běhounu a pokud ten se nesjel tak jsem měl pocit e auto nesedí.
kadá nová guma si musí jakoby sednout, ale ty prouky jsou tam jen a pouze pro účely skladování a přehledu, yby skladník nemusel koukat na kadou gumu na rozměr... prostě bafne 4 stejné pruhování, kadý rozměr má jiné, něco jakoby kód
jinak jsem ted prohladal pár odkazů a vude se doporučeje první km opatrněji u zimních gum obecně a to ohledně adheze - přilnavosti, prostě se musí přibrousit , jinak si připadám jako ucho co si koupilo první gumy..... asi jsem palek co se neohýbá...
kadá nová guma si musí jakoby sednout, ale ty prouky jsou tam jen a pouze pro účely skladování a přehledu, yby skladník nemusel koukat na kadou gumu na rozměr... prostě bafne 4 stejné pruhování, kadý rozměr má jiné, něco jakoby kód ;-)
jinak jsem ted prohladal pár odkazů a vude se doporučeje první km opatrněji u zimních gum obecně a to ohledně adheze - přilnavosti, prostě se musí přibrousit :-D, jinak si připadám jako ucho co si koupilo první gumy..... asi jsem palek co se neohýbá...
|
|
28.01.2014 12:36 -
|
2662908
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Tak jsem měl dnes monost vyzkouet Vraníky. Předem upozorňuji, e nejsem přítelem jakýchkoliv protektorů - averze z doby diagonál. Přesto - na sněhu (ujeděném i a do 15cm navátém) perfekt, na náledí dobrý standart, na mokru také standart. Na suchu nezkoueno - nenael jsem suchou vozovku. Maximální rychlost 125km. Vadila by mi větí hlučnost - musel bych si zvyknout. Najeto asi 120km, z toho tak 80% po neudrovaných okreskách. Můj SUBJEKTIVNÍ názor - dobrá guma vhodná do oblastí s větím spadem sněhu a nedostatečnou údrbou vozovek.
Tak jsem měl dnes monost vyzkouet Vraníky. Předem upozorňuji, e nejsem přítelem jakýchkoliv protektorů - averze z doby diagonál. Přesto - na sněhu (ujeděném i a do 15cm navátém) perfekt, na náledí dobrý standart, na mokru také standart. Na suchu nezkoueno - nenael jsem suchou vozovku. Maximální rychlost 125km. Vadila by mi větí hlučnost - musel bych si zvyknout. Najeto asi 120km, z toho tak 80% po neudrovaných okreskách. Můj SUBJEKTIVNÍ názor - dobrá guma vhodná do oblastí s větím spadem sněhu a nedostatečnou údrbou vozovek.
|
|
28.01.2014 13:33 -
|
2662911
|
|
jumep
|
|
|
pockat pockat, 2 cm snehu sice niekde sposobi kalamitu ale neni nedostatocna udrzba cesty
a u nas padlo az 0.5mm
pockat pockat, 2 cm snehu sice niekde sposobi kalamitu ale neni nedostatocna udrzba cesty :)
a u nas padlo az 0.5mm :D
|
|
28.01.2014 14:05 -
|
2662921
|
|
vseved
|
|
|
To je Česká Sibiř. Napadlo cca 5cm. Ale naváto na některých úsecích a 15cm.
To je Česká Sibiř. Napadlo cca 5cm. Ale naváto na některých úsecích a 15cm.
|
|
28.01.2014 14:34 -
|
2662925
|
|
MacoLM
|
|
|
pneumatiky Vranik mal otec na svojej Xantii. Raz za jazdy proste rana do podbehu... odtrhlo kus vzorku...
okrem toho boli hlucne a drahe. Tie protektory stali tolko ako nove matador, barum, sava a pod. v danom rozmere.
ale je pravda ze dezen to malo do snehu vyborny
pneumatiky Vranik mal otec na svojej Xantii. Raz za jazdy proste rana do podbehu... odtrhlo kus vzorku...
okrem toho boli hlucne a drahe. Tie protektory stali tolko ako nove matador, barum, sava a pod. v danom rozmere.
ale je pravda ze dezen to malo do snehu vyborny
|
|
28.01.2014 17:25 -
|
2662939
|
|
Tolstoj
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
nemate nekdo zimni pneu Maloya? Dnes jsem je objednal tak jsem zvedavej. Mam letni Maloya na XM a za me
Jinak zkusenosti majitelu pneu muzete najit na .link.
nemate nekdo zimni pneu Maloya? Dnes jsem je objednal tak jsem zvedavej. Mam letni Maloya na XM a za me :palec
Jinak zkusenosti majitelu pneu muzete najit na http://www.testovanipneumatik.com
|
|
18.03.2014 20:25 -
|
2677879
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Report k Vraníkům: Tak na sněhu byly pouze jednou , ale to teda nemělo chybu, letos jsem řetězy nepouil. Jinak vlastně celou zimu jezdily na suchém asfaltu, co se týče jízdních vlastnosti - bez problémů. Hučí samozřejmě více ne letňáky a to díky opravdu hrubému vzorku (jinak jemných lamel je tam více ne by se zdálo na první pohled). Nejvíce a docela příjemně mně překvapil poměrně malý úbytek: najeto 3700 km a úbytek na přední nápravě 1 mm, take kleslo z 9 mm na 8 mm. Na zadní nápravě neměřitelný úbytek. Přítí zimu to nechám taky tak přední i zadní a třetí zimu výměna zadek na předek, ji ted vím, e 3 zimy s max. vzorkem. a 4. zima bude taky v poho. Jinak jsem zkouel rychlý rozjezd na mokrém asfaltu - cvrlikání ESP, zkouel jsem i prudké zabrdění na ABS s výstrahou blinkrů a bez problémů. Tím mohu s čistým svědomím tyto gumy doporučit - teda určitě těm, kteří jezdí kolem komína - krátké tratě a potřebují opravdový vzorek do sněhu. Na dálnici tyto gumy nebyly, ale 140 km/hod zaily chvilku. Cena v tomto případě neznamená horí kvalita...... A vy hnusní rypáci si to přeberte jak chcete, nikdo vám názor nevnucuje, pouze sem píu na základě poptávky po zimě - zkuenosti........ A a doba nazraje koupím je bez obav opět...
Report k Vraníkům: Tak na sněhu byly pouze jednou , ale to teda nemělo chybu, letos jsem řetězy nepouil. Jinak vlastně celou zimu jezdily na suchém asfaltu, co se týče jízdních vlastnosti - bez problémů. Hučí samozřejmě více ne letňáky a to díky opravdu hrubému vzorku (jinak jemných lamel je tam více ne by se zdálo na první pohled). Nejvíce a docela příjemně mně překvapil poměrně malý úbytek: najeto 3700 km a úbytek na přední nápravě 1 mm, take kleslo z 9 mm na 8 mm. Na zadní nápravě neměřitelný úbytek. Přítí zimu to nechám taky tak přední i zadní a třetí zimu výměna zadek na předek, ji ted vím, e 3 zimy s max. vzorkem. a 4. zima bude taky v poho. Jinak jsem zkouel rychlý rozjezd na mokrém asfaltu - cvrlikání ESP, zkouel jsem i prudké zabrdění na ABS s výstrahou blinkrů a bez problémů. Tím mohu s čistým svědomím tyto gumy doporučit - teda určitě těm, kteří jezdí kolem komína - krátké tratě a potřebují opravdový vzorek do sněhu. Na dálnici tyto gumy nebyly, ale 140 km/hod zaily chvilku. Cena v tomto případě neznamená horí kvalita...... A vy hnusní rypáci si to přeberte jak chcete, nikdo vám názor nevnucuje, pouze sem píu na základě poptávky po zimě - zkuenosti........ A a doba nazraje koupím je bez obav opět... ;-)
|
|
18.03.2014 22:56 -
|
2677923
|
|
jumep
|
|
|
tomuto hovoris zima? myslim ze keby si mal letnaky tak nemas tuto "zimu" problem
tomuto hovoris zima? myslim ze keby si mal letnaky tak nemas tuto "zimu" problem :)
|
|
18.03.2014 23:44 -
|
2677942
|
|
Lovec
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
To co napsal najk můu podepsat. jezdím je 2. zimu a na dálnici u zaily i vyí rychlost a taky v pohodě.Ta loňská zima je na sněhu prověřila lépe a doporučuji je vem, kdo jezdí na hory lyovat. Budete příjemně překvapeni, kam a vás Vraníci dovezou.
To co napsal najk můu podepsat. jezdím je 2. zimu a na dálnici u zaily i vyí rychlost a taky v pohodě.Ta loňská zima je na sněhu prověřila lépe a doporučuji je vem, kdo jezdí na hory lyovat. Budete příjemně překvapeni, kam a vás Vraníci dovezou.
|
|
19.03.2014 09:24 -
|
2677969
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
moje nove michelin PA4 sneh nezazili. Vyhodene prachy, tak nejak to mozem zhodnotit vzhladom na zimu. Mozno nabuduce.
auto zacina patricne korodovat ako sa na citroen patri na podvozkovych a motorovych castiach co sa mi moc nepaci ale co uz. Keby som mal garaz tak by som to mozno nejako riesil.
takze som ani nepremazal ABS solenoidove ventily a ani netusim ci funguje ESP a tak sa robia hodiny na parkovisku s elektrickou rucnou [asi radsej neskusat, ci? ]
mam uz 2 tyzdne letne
moje nove michelin PA4 sneh nezazili. Vyhodene prachy, tak nejak to mozem zhodnotit vzhladom na zimu. Mozno nabuduce.
auto zacina patricne korodovat ako sa na citroen patri na podvozkovych a motorovych castiach :-)))) co sa mi moc nepaci ale co uz. Keby som mal garaz tak by som to mozno nejako riesil.
takze som ani nepremazal ABS solenoidove ventily a ani netusim ci funguje ESP a tak sa robia hodiny na parkovisku s elektrickou rucnou [asi radsej neskusat, ci? ]
mam uz 2 tyzdne letne
|
|
19.03.2014 09:59 -
|
2677986
|
|
Devilian
|
|
|
Moje Dayton DW510 R16 zazili tri snezne dni, zato vsak poriadne. Naposledy cez vikend 16.3, ked na orave zima este naposledy vykrykla a za noc napadlo 15 cisel snehu. ESP sa mi rozblikalo asi len raz pri rychlom rozjazde, inak auto bolo stabilne a aj po snehu na rovinkach 90 nebol ziadny problem, auto islo ako po kolajniciach. Gumy ma velmi prijemne prekvapili, ani nahodou som neocakaval, ze za tu cenu budu take dobre. Ubytok vzorky som po 2000km skoro nepozoroval. Skoda tej zimy, sklamala ma. Tolko penazi za gumy a ani som si ich neuzil. Vcera prezute na letne pirelli P7, auto je tichsie a spotreba sla tiez celkom vyrazne dolu. Zimne si posetrim na dalsiu zimu a dufam, ze bude lepsia.
Moje Dayton DW510 R16 zazili tri snezne dni, zato vsak poriadne. Naposledy cez vikend 16.3, ked na orave zima este naposledy vykrykla a za noc napadlo 15 cisel snehu. ESP sa mi rozblikalo asi len raz pri rychlom rozjazde, inak auto bolo stabilne a aj po snehu na rovinkach 90 nebol ziadny problem, auto islo ako po kolajniciach. Gumy ma velmi prijemne prekvapili, ani nahodou som neocakaval, ze za tu cenu budu take dobre. Ubytok vzorky som po 2000km skoro nepozoroval. Skoda tej zimy, sklamala ma. Tolko penazi za gumy a ani som si ich neuzil. Vcera prezute na letne pirelli P7, auto je tichsie a spotreba sla tiez celkom vyrazne dolu. Zimne si posetrim na dalsiu zimu a dufam, ze bude lepsia.
|
|
19.03.2014 12:54 -
|
2678000
|
|
Tony_Z
|
|
|
Toto vlákno mi připomíná vlákno o veobecné spotřebě.
Tak se také pochlubím. Najeto 2000km po městě včetě jednoho výletu po okreskách 230km. Vraníky zachovaly výku vzorku, celkem jsem s nima spokojen, ale u se těím, a nasadím gumy při kterých si nebudu připadat jak v metru. To je ten nejtypičtějí zvuk, jakým bych ho popsal, prostě Vraníky vydávají zvuk metra, kdo se s tím smíří, ten je spokojenej. Já se smířil na zimu, ale na léto tam musí jít něco jiného. Protoe, kdy hukot kol přehluí motor (2.0 16V xsara), tak je prostě hučák.
Take můe mě kadý poslat do ***píp***, ale u mi nikdo nemůe říct, e jsem vraníky nezkusil. Napsal jsem jen a pouze zjitěná fakta. Na kolem komín auto bych si je za ty prachy koupil znovu(rozdíl 900kč za Vraníka nebo 2000Kč za Goodyear při rozměru 195/55/15). Ale na atuo, co má jezdit kadodenně a někam daleko, tak to nikdy, to bych musel být nahluchlý, pak by to bylo jedno, takhle bych se nahluchlým stal, ten monooní metrozvuk by byl při delí cestě prostě zničující.
Toto vlákno mi připomíná vlákno o veobecné spotřebě. :-D
Tak se také pochlubím. Najeto 2000km po městě včetě jednoho výletu po okreskách 230km. Vraníky zachovaly výku vzorku, celkem jsem s nima spokojen, ale u se těím, a nasadím gumy při kterých si nebudu připadat jak v metru. :-D To je ten nejtypičtějí zvuk, jakým bych ho popsal, prostě Vraníky vydávají zvuk metra, kdo se s tím smíří, ten je spokojenej. Já se smířil na zimu, ale na léto tam musí jít něco jiného. :-D Protoe, kdy hukot kol přehluí motor (2.0 16V xsara), tak je prostě hučák. :-D
Take můe mě kadý poslat do ***píp***, ale u mi nikdo nemůe říct, e jsem vraníky nezkusil. Napsal jsem jen a pouze zjitěná fakta. Na kolem komín auto bych si je za ty prachy koupil znovu(rozdíl 900kč za Vraníka nebo 2000Kč za Goodyear při rozměru 195/55/15). Ale na atuo, co má jezdit kadodenně a někam daleko, tak to nikdy, to bych musel být nahluchlý, pak by to bylo jedno, takhle bych se nahluchlým stal, ten monooní metrozvuk by byl při delí cestě prostě zničující. :-D
|
|
18.09.2014 22:14 -
|
2734045
|
|
Hanz 397
|
|
|
Máte někdo s dvojkovou,nejlépe break,zapsaný v TP 15" pneu?
Máte někdo s dvojkovou,nejlépe break,zapsaný v TP 15" pneu?
|
|
| |
|
|