| | |
31.10.2012 22:23 -
Zimní pneumatiky - netechnické povídání a zkuenosti
|
2516795
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tak tady si můete vyprávět vae záitky jak jste jeli na Everest na Barumkách v letním provedení se vzorkem - 2 mm
tak tady si můete vyprávět vae záitky jak jste jeli na Everest na Barumkách v letním provedení se vzorkem - 2 mm :-D;-)
|
|
31.10.2012 22:28 -
Re: Zimní pneumatiky - netechnické povídání a zkuenosti
|
2516797
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
přidá se někdo?jětě jednou děkuji "najku"
přidá se někdo?jětě jednou děkuji "najku" :palec
|
|
31.10.2012 22:48 -
|
2516806
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
já se přidám a zase ve mě bouchnou saze.
já se přidám a zase ve mě bouchnou saze. :-d
|
|
31.10.2012 22:56 -
|
2516808
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
klí´do bouchej sazema i já jsem nervák za volantem,jednou ena počítala průjezd cca.2km tady v ov.zábřehu a pi... se dopočítala snad 10x.fakt chodec(řidič)je v poho ale chodec(neřidič)je totál trotl který si neváí sebe a je mu u prdele e tě pole dýchat filtrovaný vzduch do Heřmanic(krim)nejraději mám babky co kecaj o slevách v Kaufu a pak ti hodí ipku pod kola protoe zrovna jede alina.ps.mít výkoný motor tak udělám na tom(na ní řádnou gumovačku at se dá dokupy)BASTA FIDLY
klí´do bouchej sazema i já jsem nervák za volantem,jednou ena počítala průjezd cca.2km tady v ov.zábřehu a pi... se dopočítala snad 10x.fakt chodec(řidič)je v poho ale chodec(neřidič)je totál trotl který si neváí sebe a je mu u prdele e tě pole dýchat filtrovaný vzduch do Heřmanic(krim)nejraději mám babky co kecaj o slevách v Kaufu a pak ti hodí ipku pod kola protoe zrovna jede alina.ps.mít výkoný motor tak udělám na tom(na ní řádnou gumovačku at se dá dokupy)BASTA FIDLY
|
|
31.10.2012 22:56 -
|
2516809
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
a nejlepí gumy byly stejně v Hamburku na upně na mulinách (vysokozdvihy) letní byly hladké - sjeté a na zimu jsme do toho vyřezávali vzorky a to by jste viděli tu uměleckou tvořivost a umělci co nenechali alespoň jednu krunici, byli málem némeckým nadčlověkem ukamenováni, protoe mulina normál vrčela jak vibrátor do betonu
a nejlepí gumy byly stejně v Hamburku na upně na mulinách (vysokozdvihy) letní byly hladké - sjeté a na zimu jsme do toho vyřezávali vzorky a to by jste viděli tu uměleckou tvořivost a umělci co nenechali alespoň jednu krunici, byli málem némeckým nadčlověkem ukamenováni, protoe mulina normál vrčela jak vibrátor do betonu :-D
|
|
01.11.2012 07:23 -
|
2516859
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
V tomto počasí trochu nonsense, ale včera sem obul nový GOODYEAR Ultragrip8 (215 x65xR16)a jsem prakticky poměrně paf z vlastností na nezasněený silnici (co jspu podmínky pro recenzi na zimáky vskutku ideální ) Guma je dočista tichá (co se nedá s předchozíma zimákama od Kumha ni srovnat) a tichá je i v porovnání s letníma Mischelinama (225x55xR17), čemu u nerozumim vůbec... ba co víc - auto je klidnějí a jízda jetě víc komfortnějí. Toto platí na dálnici. Okresky - mení jistota, co je samozřejmě daný vyím profilem a jiným desenem, ale citelně větí schopnost filtrovat prakticky do vytracena mení nerovnosti - o5 spí vlastnost vyího profilu a mení ířky pryí. Pokud by se někdo chtěl pozastavovat proč ířka 215 - zkrátka pro to, e nejsem City driver, ale kadý den si dávám poměrně náročný úsek v Kruných horách a tady mi opravdu nejde v zimě o nic jinýho, ne projet a ověřeno praxí - rozumě uí guma/rozhodně větí ance na výhru.
V tomto počasí trochu nonsense, ale včera sem obul nový GOODYEAR Ultragrip8 (215 x65xR16)a jsem prakticky poměrně paf z vlastností na nezasněený silnici (co jspu podmínky pro recenzi na zimáky vskutku ideální :-) ) Guma je dočista tichá (co se nedá s předchozíma zimákama od Kumha ni srovnat) a tichá je i v porovnání s letníma Mischelinama (225x55xR17), čemu u nerozumim vůbec... ba co víc - auto je klidnějí a jízda jetě víc komfortnějí. Toto platí na dálnici. Okresky - mení jistota, co je samozřejmě daný vyím profilem a jiným desenem, ale citelně větí schopnost filtrovat prakticky do vytracena mení nerovnosti - o5 spí vlastnost vyího profilu a mení ířky pryí. Pokud by se někdo chtěl pozastavovat proč ířka 215 - zkrátka pro to, e nejsem City driver, ale kadý den si dávám poměrně náročný úsek v Kruných horách a tady mi opravdu nejde v zimě o nic jinýho, ne projet a ověřeno praxí - rozumě uí guma/rozhodně větí ance na výhru.
|
|
01.11.2012 12:41 -
|
2516939
|
|
Pablik1
|
|
|
Roozena napsal(a): V tomto počasí trochu nonsense, ale včera sem obul nový GOODYEAR Ultragrip8 (215 x65xR16)a jsem prakticky poměrně paf z vlastností na nezasněený silnici (co jspu podmínky pro recenzi na zimáky vskutku ideální ) Guma je dočista tichá (co se nedá s předchozíma zimákama od Kumha ni srovnat) a tichá je i v porovnání s letníma Mischelinama (225x55xR17), čemu u nerozumim vůbec... ba co víc - auto je klidnějí a jízda jetě víc komfortnějí. Toto platí na dálnici. Okresky - mení jistota, co je samozřejmě daný vyím profilem a jiným desenem, ale citelně větí schopnost filtrovat prakticky do vytracena mení nerovnosti - o5 spí vlastnost vyího profilu a mení ířky pryí. Pokud by se někdo chtěl pozastavovat proč ířka 215 - zkrátka pro to, e nejsem City driver, ale kadý den si dávám poměrně náročný úsek v Kruných horách a tady mi opravdu nejde v zimě o nic jinýho, ne projet a ověřeno praxí - rozumě uí guma/rozhodně větí ance na výhru. tak tak já voliljětě uí 195x65x15"natěstí mi to umoňoval velký T.P.
V tomto počasí trochu nonsense, ale včera sem obul nový GOODYEAR Ultragrip8 (215 x65xR16)a jsem prakticky poměrně paf z vlastností na nezasněený silnici (co jspu podmínky pro recenzi na zimáky vskutku ideální :-) ) Guma je dočista tichá (co se nedá s předchozíma zimákama od Kumha ni srovnat) a tichá je i v porovnání s letníma Mischelinama (225x55xR17), čemu u nerozumim vůbec... ba co víc - auto je klidnějí a jízda jetě víc komfortnějí. Toto platí na dálnici. Okresky - mení jistota, co je samozřejmě daný vyím profilem a jiným desenem, ale citelně větí schopnost filtrovat prakticky do vytracena mení nerovnosti - o5 spí vlastnost vyího profilu a mení ířky pryí. Pokud by se někdo chtěl pozastavovat proč ířka 215 - zkrátka pro to, e nejsem City driver, ale kadý den si dávám poměrně náročný úsek v Kruných horách a tady mi opravdu nejde v zimě o nic jinýho, ne projet a ověřeno praxí - rozumě uí guma/rozhodně větí ance na výhru. tak tak já voliljětě uí 195x65x15"natěstí mi to umoňoval velký T.P.
|
|
01.11.2012 14:01 -
|
2516960
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Roozena napsal(a): V tomto počasí trochu nonsense, ale včera sem obul nový GOODYEAR Ultragrip8 (215 x65xR16)a jsem prakticky poměrně paf z vlastností na nezasněený silnici (co jspu podmínky pro recenzi na zimáky vskutku ideální ) Guma je dočista tichá (co se nedá s předchozíma zimákama od Kumha ni srovnat) a tichá je i v porovnání s letníma Mischelinama (225x55xR17), čemu u nerozumim vůbec... ba co víc - auto je klidnějí a jízda jetě víc komfortnějí. Toto platí na dálnici. Okresky - mení jistota, co je samozřejmě daný vyím profilem a jiným desenem, ale citelně větí schopnost filtrovat prakticky do vytracena mení nerovnosti - o5 spí vlastnost vyího profilu a mení ířky pryí. Pokud by se někdo chtěl pozastavovat proč ířka 215 - zkrátka pro to, e nejsem City driver, ale kadý den si dávám poměrně náročný úsek v Kruných horách a tady mi opravdu nejde v zimě o nic jinýho, ne projet a ověřeno praxí - rozumě uí guma/rozhodně větí ance na výhru.
Nechcem by hnidopich, ale ja v TP mám najmení rozmer 225/60 R16... Tie by som si rád na zimu dal 215, resp. 205 ale akosi nemám zapísané...
Nechcem by hnidopich, ale ja v TP mám najmení rozmer 225/60 R16... Tie by som si rád na zimu dal 215, resp. 205 ale akosi nemám zapísané... :nevim
|
|
01.11.2012 14:52 -
|
2516975
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Ja je zapsane nemam... je to na moji zodpovednost. Mam vyzkouseno, ze je to opravdu poznatelny rozdil a s vedomim toho, ze by mohly byt nejake patalie to podstupuji.
Ja je zapsane nemam... je to na moji zodpovednost. Mam vyzkouseno, ze je to opravdu poznatelny rozdil a s vedomim toho, ze by mohly byt nejake patalie to podstupuji.
|
|
02.11.2012 17:41 -
|
2517283
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
dnes som prezul na nové zimné michelin alpin. Konečne prestalo auto huča a rezonova. Som prekvapený aký je to rozdiel. U som začínal skúma ako odhlucnit auto. Zaujímavé ze letné som kupoval na jar a teraz majú po obvode take plôky ako ked je zlý tlmič. Ale len po krajoch..
dnes som prezul na nové zimné michelin alpin. Konečne prestalo auto huča a rezonova. Som prekvapený aký je to rozdiel. U som začínal skúma ako odhlucnit auto. Zaujímavé ze letné som kupoval na jar a teraz majú po obvode take plôky ako ked je zlý tlmič. Ale len po krajoch..
|
|
02.11.2012 19:10 -
|
2517321
|
|
velkaosa
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 11 |
|
|
mono pomôu tieto odkazy:
.link.
.link.
ak je to také ako na obrázku vžavo dolu, mono sú vymlátené silenbloky náprav alebo aj banálne príli rýchle prejazdy zákrut s brzdením
mono pomôu tieto odkazy:
http://test-pneumatik.popgom.sk/vymena-pneumatik/opotrebovanie-pneumatik
http://www.pneucom.sk/lave-menu/typy-opotrebenia-pneumat-sk?page_id=19904
ak je to také ako na obrázku vžavo dolu, mono sú vymlátené silenbloky náprav alebo aj banálne príli rýchle prejazdy zákrut s brzdením;-)
|
|
02.11.2012 19:35 -
|
2517324
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tak ja mám tento prípad: Opotrebenie krajnej časti behúna, vznikajú zuby, ktoré spôsobujú hlučnos. Dôvod je vraj podhustenie... Hmmm. To som nevedel..
Tak ja mám tento prípad: Opotrebenie krajnej časti behúna, vznikajú zuby, ktoré spôsobujú hlučnos. Dôvod je vraj podhustenie... Hmmm. To som nevedel..
|
|
04.11.2012 14:03 -
|
2517588
|
|
Darja
|
|
|
Pablik1 napsal(a): Roozena napsal(a): Ja je zapsane nemam... je to na moji zodpovednost. Mam vyzkouseno, ze je to opravdu poznatelny rozdil a s vedomim toho, ze by mohly byt nejake patalie to podstupuji. kdy se to veme kolakolem tak můu dělat blbce kdyby něco se nedejbůh stalo a prostě nerozumím velkému tp.+nerozumím těm číslům a kůpil jsem kola od jiného c-5 který je pouíval.a co se týká uího rozměru wrc.pouívají úplně divný pneu:zaoblené jak z motorky nebo ty dojezdové rezervy a jak jim to zatáčí
Blbýho dělat můe. Pojiovna ti tak jako tak částnečně zkrátí pojistné plnění v případě nehody (protoe neznalost neomlouvá). Pokud by ti tam třeba takový gumy dal servis, tak můe vymáhat rozdíl plnění na něm ( a co si budeme povídat, nám se teď stalo, e jsme přezuli zákazníka omylem na jinej rozměr, protoe mechanik omylem čapnul jinou sadu gum).
Blbýho dělat můe. Pojiovna ti tak jako tak částnečně zkrátí pojistné plnění v případě nehody (protoe neznalost neomlouvá). Pokud by ti tam třeba takový gumy dal servis, tak můe vymáhat rozdíl plnění na něm ( a co si budeme povídat, nám se teď stalo, e jsme přezuli zákazníka omylem na jinej rozměr, protoe mechanik omylem čapnul jinou sadu gum).
|
|
05.11.2012 14:35 -
|
2518143
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Take: Velký TP - max.rychlos 190, osvědčení max.rychlost 191. Předepsané pneu:
1) 205/65 R15 H
2) 195/65 R15 T
A co na to pojiovna?
Take: Velký TP - max.rychlos 190, osvědčení max.rychlost 191. Předepsané pneu:
1) 205/65 R15 H
2) 195/65 R15 T
A co na to pojiovna?
|
|