| | |
31.10.2013 18:42 -
Re: Výměna kol bez heveru
|
2631430
|
|
jumep
|
|
|
90 je napisane v dokumentacii, davam to na 100
90 je napisane v dokumentacii, davam to na 100
|
|
31.10.2013 20:14 -
|
2631488
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Okolo povolování víček u X7 při zvedání zde bylo ji ve srozumitelně napsáno. Přesto si musím poloit otázku, jestli soudruzi ve Francii někde neudělali chybu. Minimálně informace o nutnosti daného postupu měla být uvedena v návodu k obsluze tučným písmem a se třemi vykřičníky. Nemůou přeci očekávat, e kadý majitel vozu jejich výroby bude dělat třeba pneuservis jen v autorizovaných servisech. Pokud by tímto nedodrením v manuálu nezveřejněného ale jim interně předepsaného postupu dolo ke kodě, asi by stálo za to poradit se s ikovným právníkem na monosti náhrady kody (v krajním případě i soudní cestou). Skutečně tady asi někdo něco zanedbal
Okolo povolování víček u X7 při zvedání zde bylo ji ve srozumitelně napsáno. Přesto si musím poloit otázku, jestli soudruzi ve Francii někde neudělali chybu. Minimálně informace o nutnosti daného postupu měla být uvedena v návodu k obsluze tučným písmem a se třemi vykřičníky. Nemůou přeci očekávat, e kadý majitel vozu jejich výroby bude dělat třeba pneuservis jen v autorizovaných servisech. Pokud by tímto nedodrením v manuálu nezveřejněného ale jim interně předepsaného postupu dolo ke kodě, asi by stálo za to poradit se s ikovným právníkem na monosti náhrady kody (v krajním případě i soudní cestou). Skutečně tady asi někdo něco zanedbal :nevim
|
|
31.10.2013 20:59 -
|
2631513
|
|
jruze
|
|
|
robo napsal(a): zmena firmwaru by to poriesila, ked to meria vysku,
aby by si malo skontrolovat preco zrazu visia vsetky kolesa?
od strachu z popisaneho to idem robit sam zdvihakom cez vikend.
jumep dik, dam asi trocha cez 100nm
No ono to reaguje na to e je to vej ne by mělo a otevř to ventily na klesání a bohuel vyřeily divně vracečky tak tam vznikne velký přetlak a vystřelí to těsnění(nebo můe- není to pravidlo a záleí jak moc rychle s tím pratí o zem)
No ono to reaguje na to e je to vej ne by mělo a otevř to ventily na klesání a bohuel vyřeily divně vracečky tak tam vznikne velký přetlak a vystřelí to těsnění(nebo můe- není to pravidlo a záleí jak moc rychle s tím pratí o zem)
|
|
31.10.2013 21:43 -
|
2631555
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No já u jsem kolem toho povolování víčka nechtěl vrtat, ale kdy se ta řeč vrátila, tak přidávám své.
Oslovil jsem kolem toho výrobce. Ten sice přesně nepochopil můj dotaz a domníval se, e se bojím přetečení LDS přes víko nádre. Nicméně odpověď obsahovala dvě výivná obecná konstatování:
"Jistě Vás nenutíme k bezpodmínečným návtěvám značkových servisů, ale vechny tyto postupy jsou pro nae partnery plně a automaticky zaity. Pokud si nezávislé dílny nezjistí vechny informace, které jsou potřebné pro tyto základní operace, je nám líto. Tento fakt nejsme schopni ovlivnit. Citroën není jediným vozem, který si vyaduje specifické operace při zdvihání (z podstaty pérování)."
Take kdy nejezdí výlučně do značkové, tak se nediv, ale buď v klidu, i sousedovi chcípla koza = nejsi v tom sám, i jiná auta mají svoje pecifiká
No já u jsem kolem toho povolování víčka nechtěl vrtat, ale kdy se ta řeč vrátila, tak přidávám své.
Oslovil jsem kolem toho výrobce. Ten sice přesně nepochopil můj dotaz a domníval se, e se bojím přetečení LDS přes víko nádre. Nicméně odpověď obsahovala dvě výivná obecná konstatování:
"Jistě Vás nenutíme k bezpodmínečným návtěvám značkových servisů, ale vechny tyto postupy jsou pro nae partnery plně a automaticky zaity. Pokud si nezávislé dílny nezjistí vechny informace, které jsou potřebné pro tyto základní operace, je nám líto. Tento fakt nejsme schopni ovlivnit. Citroën není jediným vozem, který si vyaduje specifické operace při zdvihání (z podstaty pérování)."
Take kdy nejezdí výlučně do značkové, tak se nediv, ale buď v klidu, i sousedovi chcípla koza = nejsi v tom sám, i jiná auta mají svoje pecifiká :-)
|
|
31.10.2013 22:13 -
|
2631587
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Buď rád. Citrón je ete celkom blbuvzdorný čo sa týka pruenia. Horie to má "fauwé" s tým ich " úasným " vzduchom. Tam sa musí podvozok zamyka a aj to je problém niekedy ho potom spojazdni... Citrón zodvihne a potom spustí.
Buď rád. Citrón je ete celkom blbuvzdorný čo sa týka pruenia. Horie to má "fauwé" s tým ich " úasným " vzduchom. Tam sa musí podvozok zamyka a aj to je problém niekedy ho potom spojazdni... Citrón zodvihne a potom spustí.
|
|
03.11.2013 19:44 -
|
2632759
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
jedna otazka, neviem preco po vymene zo 17 na 16 zimne sa mi zda auto ze viac bucha na nerovnostiach?
malo by to byt snad naopak. A je aj mensi rozdiel medzi normal a sport. Ale mozno si to nahovaram. NIe je to tym ze ak podla pneumatik sa auto pritvrdi?ak su gumy moc makke, tak sa to pritvrdi?
jedna otazka, neviem preco po vymene zo 17 na 16 zimne sa mi zda auto ze viac bucha na nerovnostiach?
malo by to byt snad naopak. A je aj mensi rozdiel medzi normal a sport. Ale mozno si to nahovaram. NIe je to tym ze ak podla pneumatik sa auto pritvrdi?ak su gumy moc makke, tak sa to pritvrdi?
|
|
03.11.2013 19:47 -
|
2632760
|
|
jumep
|
|
|
nie, nema sa ako toto spravit
nie, nema sa ako toto spravit
|
|
03.11.2013 19:54 -
|
2632763
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
vsetko je to o pocitoch, nemam to jak porovnat. bolo to take divne, najprv som vymenil 3 kolesa, a zdalo sa mi to certovsky maksie. a dalsi den som menil to 4te, a potom sa mi to zdalo tvrdsie. A dnes sa mi to zdalo ze to zmaklo, ale nie jak v tom prvom momente. Ale ked som prepruzil kufor s mojimi 100kg, tak sa to chovalo ako zvycajne. Snad s tym to vicko LDS nemalo nic spolocne. robil som to v hornej polohe a jedno po druhom.
vsetko je to o pocitoch, nemam to jak porovnat. bolo to take divne, najprv som vymenil 3 kolesa, a zdalo sa mi to certovsky maksie. a dalsi den som menil to 4te, a potom sa mi to zdalo tvrdsie. A dnes sa mi to zdalo ze to zmaklo, ale nie jak v tom prvom momente. Ale ked som prepruzil kufor s mojimi 100kg, tak sa to chovalo ako zvycajne. Snad s tym to vicko LDS nemalo nic spolocne. robil som to v hornej polohe a jedno po druhom.
|
|
03.11.2013 20:16 -
|
2632769
|
|
robo
|
|
|
jumep napsal(a): nie, nema sa ako toto spravit
no ale neni rozdiel v pruzeni aj pri zatazeni? prazdne auto a plne nalozene? lebo ked je plne nalozene tak sa to viac natlakuje aby sa drzala konstantna vyska, teda tlak je v tom vacsi a potom je to tuhsie? tak to neni?
no ale neni rozdiel v pruzeni aj pri zatazeni? prazdne auto a plne nalozene? lebo ked je plne nalozene tak sa to viac natlakuje aby sa drzala konstantna vyska, teda tlak je v tom vacsi a potom je to tuhsie? tak to neni?
|
|
03.11.2013 20:27 -
|
2632777
|
|
jumep
|
|
|
ono to nesleduje fyzicku vysku, cize zmenou gum sa vyska zdvihu piestu nemeni ani charakteristika pruzenia (kym teda neprestavis vysku vseobecne)
zataz je uplne ina vec, a ta je prave prepocitavana na tlak v guliach ...
pri vyssom zatazeni to relativne lepsie moze dokonca pruzit lebo je lepsie zatazena gula ... ale to zachadzame uz mimo temu uplne
ono to nesleduje fyzicku vysku, cize zmenou gum sa vyska zdvihu piestu nemeni ani charakteristika pruzenia (kym teda neprestavis vysku vseobecne)
zataz je uplne ina vec, a ta je prave prepocitavana na tlak v guliach ...
pri vyssom zatazeni to relativne lepsie moze dokonca pruzit lebo je lepsie zatazena gula ... ale to zachadzame uz mimo temu uplne
|
|
03.11.2013 20:30 -
|
2632778
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Robo: Ne není. Teda ne tak jak si to představuje. Tlak v koulích se nemění. Jedině zatíením, nebo propruením, ale jinak se s ním nijak nemanipuluje. Mění se tlak v pístnicích, aby se zatíený auto zvedlo, nebo odlehčený kleslo.
Představ si tu kouli jako pruinu. Taky je pevně nastavená, vyrobená, zkroucená... Přesně na určitou tuhost, sílu. A kdyby ta pruina byla na pístnici, tak by se taky dala měnit výka, ale nezměnila by se tuhost tý pruiny.
V podstatě kdy bys mohl kouli dofouknout, jako to lo dřív na Xantiích, tak bys přifouknutím jakoby prodloul pruinu a bylo by to měkčí. Zní to paradoxně, ale je to tak. Teda jen do jistý míry. Kdybys ten tlak zvýil extrémně, tak by to samozřejmě nepruilo vůbec, ale o tom tu řeč není.
Robo: Ne není. Teda ne tak jak si to představuje. Tlak v koulích se nemění. Jedině zatíením, nebo propruením, ale jinak se s ním nijak nemanipuluje. Mění se tlak v pístnicích, aby se zatíený auto zvedlo, nebo odlehčený kleslo.
Představ si tu kouli jako pruinu. Taky je pevně nastavená, vyrobená, zkroucená... Přesně na určitou tuhost, sílu. A kdyby ta pruina byla na pístnici, tak by se taky dala měnit výka, ale nezměnila by se tuhost tý pruiny.
V podstatě kdy bys mohl kouli dofouknout, jako to lo dřív na Xantiích, tak bys přifouknutím jakoby prodloul pruinu a bylo by to měkčí. Zní to paradoxně, ale je to tak. Teda jen do jistý míry. Kdybys ten tlak zvýil extrémně, tak by to samozřejmě nepruilo vůbec, ale o tom tu řeč není.
|
|
03.11.2013 20:46 -
|
2632780
|
|
robo
|
|
|
A neviete KDE by sa dalo cosi o c5 precitat aby som sa tolko nepytal ?minule som videl na spanielskom hydractives an Linky na servisnu dokumentaciu bohuzial uz neplatne pre c5 lll .program do PC
Teda okrem tohto super fora !
A neviete KDE by sa dalo cosi o c5 precitat aby som sa tolko nepytal ?minule som videl na spanielskom hydractives an Linky na servisnu dokumentaciu bohuzial uz neplatne pre c5 lll .program do PC
Teda okrem tohto super fora !
|
|
03.11.2013 20:52 -
|
2632783
|
|
jumep
|
|
|
toto kedtak sz ... a neplevelme uz vlakno kde sa hovori/ma hovorit o vymene gum bez heveru
toto kedtak sz ... a neplevelme uz vlakno kde sa hovori/ma hovorit o vymene gum bez heveru :)
|
|
| |
|
|