| | |
11.09.2012 23:57 -
Re: Autodiagnostika - obecná netechnická diskuze
|
2504807
|
|
jumep
|
|
|
eh, ja tu mam teraz tak EGR na RHR a dvojhmotny zotrvak na RHZ ..., cidlo abs sa dalo vratit ....
eh, ja tu mam teraz tak EGR na RHR a dvojhmotny zotrvak na RHZ ..., cidlo abs sa dalo vratit :) ....
|
|
12.09.2012 07:43 -
|
2504811
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
TomasT napsal(a): Ne, pokud se nebude snait aut nastavit, e má místo manuálu automat a podobné blbosti, nebude se snait přehrávat FW něčím, co najde na netu, tak nic nezničí.
S diagnostikou můe číst a mazat chyby, číst nastavení, sledovat online hodnoty, testovat různé součásti auta - to ve vcelku bezpečně.
Pak taky můe různé údaje v konfiguraci měnit - a tam u do toho po hlavě metodou "schválně co to udělá, kdy změním tohle" jít nemůe, jinak třeba nemusí z místa u odjet (stačí třeba smazat párování klíčů).
Sám kabel doma mám, vzhledem k tomu e u máme doma dva Citroeny, tak se mi to vyplatí tím spí - pokud někde vyskočí chyba, můu diagnostikou vyčíst podrobnosti, pkud tomu rozumím, tak to rovnou vyřeit, pokud ne, tak se podívat, zda někdo u něco takového úspěně neřeil, a pokud to nepomůe tak se následně zeptat se získanými daty zde přítomných chytřejích lidí, a a nakonec vyuít návtěvu odborníka případně servisu. Bez diagnostiky bych začínal rovnou třetí (s nedostatkem informací) nebo čtvrtou moností.
Přesně na tohle mám v plánu pouívat, ale měnit tam nějaký hodnoty čidel a tak, tak to oprvdu ne.. Momentálně bych si tam například zapnul denní svícení ne dodělám jiný, pak bych ho s pomocí diag zase vypnul, pak bych si zapnul ostřik světel a zjistil, jak fungujou, kdyby stříkaly pořád, tak bych je zas vypnul atd.. Ale kraviny typu změny klimy, to né..
Btw. Rozjelo se to tu "parádně", psal jsem o tom u v ostřiku světel - Tady jsem se zeptal, co bych potřeboval k té diag abych mohl diagnostikovat 2 auta a kam a se to tu dostalo, to vidíme vichni..
Přesně na tohle mám v plánu pouívat, ale měnit tam nějaký hodnoty čidel a tak, tak to oprvdu ne.. ;-) Momentálně bych si tam například zapnul denní svícení ne dodělám jiný, pak bych ho s pomocí diag zase vypnul, pak bych si zapnul ostřik světel a zjistil, jak fungujou, kdyby stříkaly pořád, tak bych je zas vypnul atd.. Ale kraviny typu změny klimy, to né.. ;-)
Btw. Rozjelo se to tu "parádně", psal jsem o tom u v ostřiku světel - Tady jsem se zeptal, co bych potřeboval k té diag abych mohl diagnostikovat 2 auta a kam a se to tu dostalo, to vidíme vichni.. :-o
|
|
12.09.2012 14:46 -
|
2504880
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No tak na tvoje auto ti stačí Lexia, na X7 u myslím musí mít Diagbox. Kabely jsou stejný, jen je to jiný program a mám dojem, e u něj nejde aktualizace jinak ne online. A to u musí mít placenou verzi. Moná se pletu a tak mě odborníci jistě rádi opraví a moná i polou do ... někam.
No tak na tvoje auto ti stačí Lexia, na X7 u myslím musí mít Diagbox. Kabely jsou stejný, jen je to jiný program a mám dojem, e u něj nejde aktualizace jinak ne online. A to u musí mít placenou verzi. Moná se pletu a tak mě odborníci jistě rádi opraví a moná i polou do ... někam.
|
|
12.09.2012 18:13 -
|
2504947
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Já se teď nejvíc "bojim", e kdybych jí pořídil a pak byl nějakej problém, tak by se hned hledal v tom, e jsem se hrabal, kde jsem neměl.. No uvidíme, uvidíme..
Já se teď nejvíc "bojim", e kdybych jí pořídil a pak byl nějakej problém, tak by se hned hledal v tom, e jsem se hrabal, kde jsem neměl.. :-) No uvidíme, uvidíme.. :)
|
|
12.09.2012 18:56 -
|
2504958
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
ahoj, mám dotaz, potřebuji vyzkouet smazat vechny chybové hláky a znovu nastavit základní nastavení, kamarád co dělá auta má lexii, ale spíe dělá vw a ford, take nemá s lexií moc zkueností.
jak je smazání a nové základní nastavení náročné? je to ovládání user friendly a dáme to i bez předchozí zkuenosti?
ahoj, mám dotaz, potřebuji vyzkouet smazat vechny chybové hláky a znovu nastavit základní nastavení, kamarád co dělá auta má lexii, ale spíe dělá vw a ford, take nemá s lexií moc zkueností.
jak je smazání a nové základní nastavení náročné? je to ovládání user friendly a dáme to i bez předchozí zkuenosti?
|
|
12.09.2012 22:20 -
|
2505023
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Nevím čemu říká "základní nastavení", ale nic jako "Reset BIOS to default" tam není.
Nevím čemu říká "základní nastavení", ale nic jako "Reset BIOS to default" tam není.
|
|
12.09.2012 22:21 -
|
2505024
|
|
jumep
|
|
|
okrem ineho 80% chyb (mimo niektorych jednotiek), ked sa stratia sa automaticky zmazu
da sa spravit maximalne adaptacia vsetrekovania
okrem ineho 80% chyb (mimo niektorych jednotiek), ked sa stratia sa automaticky zmazu
da sa spravit maximalne adaptacia vsetrekovania
|
|
12.09.2012 22:25 -
|
2505025
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Mono myslel, niečo ako automatická konfigurácia.
Mono myslel, niečo ako automatická konfigurácia.
|
|
13.09.2012 08:37 -
|
2505046
|
|
vikicv
|
|
|
Kabely jsou stejný - to bych tě opravil.... vizualně ano.
Mají v sobě nahráno něco jiného. Starý kabel k Lexii od nějaké verze Diagboxu nefunguje. Je potřeba ho přehrát.
Mikra napsal(a): No tak na tvoje auto ti stačí Lexia, na X7 u myslím musí mít Diagbox. Kabely jsou stejný, jen je to jiný program a mám dojem, e u něj nejde aktualizace jinak ne online. A to u musí mít placenou verzi. Moná se pletu a tak mě odborníci jistě rádi opraví a moná i polou do ... někam.
Kabely jsou stejný - to bych tě opravil.... vizualně ano.
Mají v sobě nahráno něco jiného. Starý kabel k Lexii od nějaké verze Diagboxu nefunguje. Je potřeba ho přehrát.
|
|
14.12.2014 10:18 -
|
2764339
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Nemáte někdo zkuenost s tímto: SIXTOL S8 CZ Evropa ??
Díky
Nemáte někdo zkuenost s tímto: SIXTOL S8 CZ Evropa ??
Díky
|
|
| |
|
|