| | |
26.10.2013 22:12 -
Re: Jízda v C5 III
|
2630278
|
|
shalafi
|
|
|
jasne, ze bude [: ale nie po nastartovani aby si to cakal, ale po par kilometroch aby ta to prekvapilo ak nemas na zimakoch cidla, odporucam nechat deaktivovat v diag, mne to liezlo dost na nervy (nehovoriac o situacii, ked dieta v aute zaspava a prave vtedy sa to ozve).
jasne, ze bude [: ale nie po nastartovani aby si to cakal, ale po par kilometroch aby ta to prekvapilo :-)))) ak nemas na zimakoch cidla, odporucam nechat deaktivovat v diag, mne to liezlo dost na nervy (nehovoriac o situacii, ked dieta v aute zaspava a prave vtedy sa to ozve).
|
|
26.10.2013 22:21 -
|
2630283
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
a to by som mal chodit prezuvat kazdych 6 mesiacov do citroenu? aktivovat/deaktivovat?
aj som tie cidla hladal kade tade ale pod nejakych 55-60e za kus som nenasiel.
inac povodne som to ani nemal mat, a som sa potesil ked som doniesom auto domov a zistil ze to tam akosi omylom namontovali na kolesa a je to funkcne......uvidim ako casto sa to bude ozyvat kazde rano na dialnici.....
a to by som mal chodit prezuvat kazdych 6 mesiacov do citroenu? aktivovat/deaktivovat?
aj som tie cidla hladal kade tade ale pod nejakych 55-60e za kus som nenasiel.
inac povodne som to ani nemal mat, a som sa potesil ked som doniesom auto domov a zistil ze to tam akosi omylom namontovali na kolesa a je to funkcne......uvidim ako casto sa to bude ozyvat kazde rano na dialnici.....
|
|
26.10.2013 22:25 -
|
2630289
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Taky to tam můe nechat a jen to diagnostikou vypnout. A časem, a seene jiný, levný, tak je dá na zimáky a pak to teprve zapne.
Taky to tam můe nechat a jen to diagnostikou vypnout. A časem, a seene jiný, levný, tak je dá na zimáky a pak to teprve zapne.
|
|
26.10.2013 22:32 -
|
2630292
|
|
shalafi
|
|
|
Prezuvat mozes kde chces a na zapnuti/vypnuti TPMS sa v Piestanoch urcite dohodnes s jumepom [: v BA by som ti to urobil kludne aj ja. Offtopic: v Citroene odomna chceli za prezutie (aj s vyzuvanim gum z diskov) 75 eur .. v mojom oblubenom pneuservise to bolo za 60 aj s opravou defektu a s uskladnenim jednej sady kolies na sezonu.
Prezuvat mozes kde chces a na zapnuti/vypnuti TPMS sa v Piestanoch urcite dohodnes s jumepom [: v BA by som ti to urobil kludne aj ja. Offtopic: v Citroene odomna chceli za prezutie (aj s vyzuvanim gum z diskov) 75 eur .. v mojom oblubenom pneuservise to bolo za 60 aj s opravou defektu a s uskladnenim jednej sady kolies na sezonu.
|
|
26.10.2013 22:37 -
|
2630294
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
shalafi napsal(a): Prezuvat mozes kde chces a na zapnuti/vypnuti TPMS sa v Piestanoch urcite dohodnes s jumepom [: v BA by som ti to urobil kludne aj ja. Offtopic: v Citroene odomna chceli za prezutie (aj s vyzuvanim gum z diskov) 75 eur .. v mojom oblubenom pneuservise to bolo za 60 aj s opravou defektu a s uskladnenim jednej sady kolies na sezonu.
shalafi, a veril by si ze za zimne koleso na disku chcu 370e, maju to v letaku ? uz im celkom preskakuje....
nemienim robit zo seba blbca.
shalafi, a veril by si ze za zimne koleso na disku chcu 370e, maju to v letaku ? uz im celkom preskakuje....
nemienim robit zo seba blbca.
|
|
26.10.2013 22:49 -
|
2630298
|
|
jumep
|
|
|
tie ziarovky to pise v diagnotike len preto, ze oni pocitaju, ze prides do servisu, tam ti to napichnu a ejhle, nesviti zarovka, vymenime - ty ako zakaznik nemas byt tymto co obtazovany (nakolko to nie je zavada velkej vaznosti)
kvapalina do ostrekovacov je vec ktora ta upozornuje na to ze dochaza, nie ze dosla - a posiela ta do servisu kde by mali okrem ineho pozret aj tu ziarovku, ktora ale vydrzi aj do dalsieho servisu - vy nechapete ich (francuzky inzinieri) nahlad na svet
tie ziarovky to pise v diagnotike len preto, ze oni pocitaju, ze prides do servisu, tam ti to napichnu a ejhle, nesviti zarovka, vymenime - ty ako zakaznik nemas byt tymto co obtazovany (nakolko to nie je zavada velkej vaznosti)
kvapalina do ostrekovacov je vec ktora ta upozornuje na to ze dochaza, nie ze dosla - a posiela ta do servisu kde by mali okrem ineho pozret aj tu ziarovku, ktora ale vydrzi aj do dalsieho servisu - vy nechapete ich (francuzky inzinieri) nahlad na svet
|
|
26.10.2013 22:52 -
|
2630302
|
|
robo
|
|
|
jumep napsal(a): tie ziarovky to pise v diagnotike len preto, ze oni pocitaju, ze prides do servisu, tam ti to napichnu a ejhle, nesviti zarovka, vymenime - ty ako zakaznik nemas byt tymto co obtazovany (nakolko to nie je zavada velkej vaznosti)
no mat ich platy tiez by sme rozmyslali inak, mam odtial nejakych spolupracovnikov
vid tie sensory na zimaky....
no mat ich platy tiez by sme rozmyslali inak, mam odtial nejakych spolupracovnikov
vid tie sensory na zimaky....:(
|
|
26.10.2013 23:06 -
|
2630309
|
|
jumep
|
|
|
co sa tyka senzorov:
.link.
tento link tu uz je (v spravnom vlakne)
co sa tyka senzorov:
http://www.ddpneu.cz/product/elektronicky-snimac-senzor-tlaku-v-pneu-typ-vdo-65396-67.html
|
|
26.10.2013 23:12 -
|
2630312
|
|
robo
|
|
|
jumep napsal(a): co sa tyka senzorov:
.link.
no ved prave, ako som pisal, su aj na ebay, okolo 60e je priblizne ta cena [1600kc] a x4 je zbytocnych 240e, nehovorim ze nemam ale toto tuto zimu fakt nedam. myslel som tym ze frantici nemaju problem tak do kapsy ako my. A keby mali viac sucitu tak TPMS daju do menu pre vodica......
no ved prave, ako som pisal, su aj na ebay, okolo 60e je priblizne ta cena [1600kc] a x4 je zbytocnych 240e, nehovorim ze nemam ale toto tuto zimu fakt nedam. myslel som tym ze frantici nemaju problem tak do kapsy ako my. A keby mali viac sucitu tak TPMS daju do menu pre vodica......:)
|
|
28.10.2013 10:22 -
|
2630459
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Dnes jsem dostal perfektní technickou radu kolem omezovače rychlosti. Nechtěl jsem do čistě technického vlákna psát subjektivní dojmy, tak píi sem.
Já omezovač rychlosti mám v autech zhruba 10 let a nikdy jsem se ho ani nepokouel zapnout. Je mi jasné, e to je věc názoru nebo zvyku, ale mně to opravdu nechybí. V obci stejně člověk větinou jede za někým a mimo obec, kdy je volná silnice, tak pouívám tempomat.
Jestlie mi omezovač u minulých aut aspoň nevadil, tak u X7 mi vysloveně vadí. Tempomat je toti ovládán stejným tlačítkem a při jeho zapnutí se musí omezovač přeskákat.
Dnes jsem dostal perfektní technickou radu kolem omezovače rychlosti. Nechtěl jsem do čistě technického vlákna psát subjektivní dojmy, tak píi sem.
Já omezovač rychlosti mám v autech zhruba 10 let a nikdy jsem se ho ani nepokouel zapnout. Je mi jasné, e to je věc názoru nebo zvyku, ale mně to opravdu nechybí. V obci stejně člověk větinou jede za někým a mimo obec, kdy je volná silnice, tak pouívám tempomat.
Jestlie mi omezovač u minulých aut aspoň nevadil, tak u X7 mi vysloveně vadí. Tempomat je toti ovládán stejným tlačítkem a při jeho zapnutí se musí omezovač přeskákat.
|
|
28.10.2013 15:05 -
|
2630517
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
U toho nechte s těma III. Pořád jsem jí měl jako cíl do budoucna,ale poslední dobou mě to auto začíná tvát a to jsem v něm jetě ani neseděl...
U toho nechte s těma III. Pořád jsem jí měl jako cíl do budoucna,ale poslední dobou mě to auto začíná tvát a to jsem v něm jetě ani neseděl...:-):-o
|
|
28.10.2013 15:19 -
|
2630521
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Klid.
Byl jsem na tom stejně. Někdy předloni se tu hromadily výtky na X7 - odkládací prostor, málo na nohy vzadu, mení kufr... Jetě letos jsem hodně zvaoval C6.
Ale pak jsem zjistil, e podvozek C5 III nemá s minulým nic společného. Tak jsem do toho zkusil sednout a za dva dny jsem ji měl. To svezení je proti minulé generaci opravdu hodně jiné, zkus a nebude váhat ani kdyby tomu za jízdy upadl motor.
Koukám, e jsi z Prahy, klidně tě nechám povozit - a opravdu nejsem marketingový pracovník Citroenu.
Klid.
Byl jsem na tom stejně. Někdy předloni se tu hromadily výtky na X7 - odkládací prostor, málo na nohy vzadu, mení kufr... Jetě letos jsem hodně zvaoval C6.
Ale pak jsem zjistil, e podvozek C5 III nemá s minulým nic společného. Tak jsem do toho zkusil sednout a za dva dny jsem ji měl. To svezení je proti minulé generaci opravdu hodně jiné, zkus a nebude váhat ani kdyby tomu za jízdy upadl motor. :-)
Koukám, e jsi z Prahy, klidně tě nechám povozit - a opravdu nejsem marketingový pracovník Citroenu.
|
|
28.10.2013 15:33 -
|
2630525
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
No ale pořád se tu píe e se ten podvozek přitvrzuje
Nohy vzadu si nevozím, to kafe si při nejhorím strčím mezi nohy.Ale ten omezovač? V ivotě jsem to nepouil ale tempomat miluju. Teď jen uknu a jedu... Díky z nabídku,třeba jí někdy vyuiju ale pořád jsem ve fázi zamilovanosti to mé II. tak si to chci jetě chvíli udret Ale třeba se někde potkáme a dáme řeč
No ale pořád se tu píe e se ten podvozek přitvrzuje :nevim
Nohy vzadu si nevozím, to kafe si při nejhorím strčím mezi nohy.Ale ten omezovač? V ivotě jsem to nepouil ale tempomat miluju. Teď jen uknu a jedu... Díky z nabídku,třeba jí někdy vyuiju ale pořád jsem ve fázi zamilovanosti to mé II. tak si to chci jetě chvíli udret :-)))) Ale třeba se někde potkáme a dáme řeč:palec
|
|
28.10.2013 15:49 -
|
2630529
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
A čo majú hovori tí, ktorí preli do X7 zo Xantie, tá húpala krásne...
Ale fakt to nie je zlé, to ticho a pohoda je návykové a hlavne pouité materiály sú na míle ďaleko oproti C5 I/II. Pripadá mi, e ete Xantia mala poctivejie materiály v interiéri, ako C5 I/II...
A čo majú hovori tí, ktorí preli do X7 zo Xantie, tá húpala krásne...
Ale fakt to nie je zlé, to ticho a pohoda je návykové a hlavne pouité materiály sú na míle ďaleko oproti C5 I/II. Pripadá mi, e ete Xantia mala poctivejie materiály v interiéri, ako C5 I/II...
|
|
28.10.2013 16:12 -
|
2630531
|
|
HELLMUT
|
|
|
Já jsem přestoupil z Xantie! Ale do II. exculsive v kůi,tak mi ten interier připadá lepí ne v Xantii která je obyčejná a sedačky jsou u pěkně KO... Ale je fakt, e nevím jak C5 bude vypadat a jí bude jako Xantii.
Nicméně interiér ve II. je asi skoro stejně "moderní " jako v Xantii...
Xantijí jezdím stále ,asi by chtěla dofouknout koule,ale u jsem si na C5 zvykl a přijde mi lepí.Sice houpe méně ale jinak.Je to takový těký tank a tolik se v něm nemelu-je taková stabilní.
No moná a Xantičce dofouknu koule, budu zase psát něco jiného...
Já jsem přestoupil z Xantie! Ale do II. exculsive v kůi,tak mi ten interier připadá lepí ne v Xantii která je obyčejná a sedačky jsou u pěkně KO... Ale je fakt, e nevím jak C5 bude vypadat a jí bude jako Xantii.:nevim
Nicméně interiér ve II. je asi skoro stejně "moderní " jako v Xantii...:-((((
Xantijí jezdím stále ,asi by chtěla dofouknout koule,ale u jsem si na C5 zvykl a přijde mi lepí.Sice houpe méně ale jinak.Je to takový těký tank a tolik se v něm nemelu-je taková stabilní.:palec
No moná a Xantičce dofouknu koule, budu zase psát něco jiného...:-d
|
|
28.10.2013 16:15 -
|
2630532
|
|
vilous
|
|
|
Ano sqt to vystihl. Největí ok v prvním dojmu proti minulé generaci bylo ticho. Od motoru i od silnice. C5 I-II jsou v tomto skvělé, tak jsem u víc nečekal. Prodejce zařadil, ono se to dalo do pohybu, otáčkoměr něco ukazoval, ale jinak jsem nevnímal, e to jede. No a nyní řazení 4-5-6 při normální rychlosti kolem 100 je jen pudové a věcí zvyku, podle hluku to nejde, protoe slyet není vůbec nic.
Ano sqt to vystihl. Největí ok v prvním dojmu proti minulé generaci bylo ticho. Od motoru i od silnice. C5 I-II jsou v tomto skvělé, tak jsem u víc nečekal. Prodejce zařadil, ono se to dalo do pohybu, otáčkoměr něco ukazoval, ale jinak jsem nevnímal, e to jede. No a nyní řazení 4-5-6 při normální rychlosti kolem 100 je jen pudové a věcí zvyku, podle hluku to nejde, protoe slyet není vůbec nic.
|
|
28.10.2013 16:26 -
|
2630535
|
|
HELLMUT
|
|
|
Tak to je fajn,já o proti Xantii benzín s dírou ve výfuku si ve II. také uívám boské ticho. No vlastně ticho málo kdy ,větinou mi v obou autech hodně duní má ílená hudba.Tak v Xantii také řadím intuitivně a Miláček C5 si řadí sám
Tak jo ,tak se tedy dále těím na budoucnost s X7 ale doufám e to bude za dlouho
Tak to je fajn,já o proti Xantii benzín s dírou ve výfuku si ve II. také uívám boské ticho. No vlastně ticho málo kdy ,větinou mi v obou autech hodně duní má ílená hudba.Tak v Xantii také řadím intuitivně a Miláček C5 si řadí sám:palec
Tak jo ,tak se tedy dále těím na budoucnost s X7 ale doufám e to bude za dlouho :-))))
|
|
28.10.2013 16:45 -
|
2630536
|
|
vilous
|
|
|
No tak v tomto ale lehké zklamání. Podařilo se mi místní aparaturu pomocí zvukových korekcí vyladit na poslouchatelný rock, ale v exklusive verzi auta této třídy jsem čekal více. Někdo tu nedávno psal, e i výměna repro za značkové nepřinesla zrovna nadení.
No tak v tomto ale lehké zklamání. Podařilo se mi místní aparaturu pomocí zvukových korekcí vyladit na poslouchatelný rock, ale v exklusive verzi auta této třídy jsem čekal více. Někdo tu nedávno psal, e i výměna repro za značkové nepřinesla zrovna nadení.
|
|
28.10.2013 17:02 -
|
2630537
|
|
HELLMUT
|
|
|
No já mám JBL,někdo tu někde psal e nic moc ale mě, to stačí. Nikdy jsem neměl extra sluch a ani nikdy doma ádné extra bedny. Hudbu poslouchám v podstatě jen v autě nebo na koncertech- jinde se to osolit nedá.
Stačí mi kdy to pěkně basuje abych cítil ty vibrace i tělem a nesmí to nikde rezonovat.Co mé auta splňují obě.
No já mám JBL,někdo tu někde psal e nic moc ale mě, to stačí. Nikdy jsem neměl extra sluch a ani nikdy doma ádné extra bedny. Hudbu poslouchám v podstatě jen v autě nebo na koncertech- jinde se to osolit nedá.
Stačí mi kdy to pěkně basuje abych cítil ty vibrace i tělem a nesmí to nikde rezonovat.Co mé auta splňují obě.:palec
|
|
28.10.2013 20:48 -
|
2630619
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
vilous napsal(a): Dnes jsem dostal perfektní technickou radu kolem omezovače rychlosti. Nechtěl jsem do čistě technického vlákna psát subjektivní dojmy, tak píi sem.
neviem aky mas problem s tym omezovacom. Ja nic preskakovat nemusim ak chcem zapnut tempomat. Ked chcem aktivovat tempomat, tak len stlacim tlacitko set+ alebo ak uz je nastavena rychlost, tak stlacim tlacitko pauzy. To tlacitko vlavo dole nepouzivam vobec. .link.
neviem aky mas problem s tym omezovacom. Ja nic preskakovat nemusim ak chcem zapnut tempomat. Ked chcem aktivovat tempomat, tak len stlacim tlacitko set+ alebo ak uz je nastavena rychlost, tak stlacim tlacitko pauzy. To tlacitko vlavo dole nepouzivam vobec. http://iframe.autovia.sk/iframe/ifeatures/gallery?type=car&id=1388025&image=14
|
|
| |
|
|