| | |
04.02.2012 17:15 -
Jak jsme se připravili na zimu
|
2447462
|
|
jruze
|
|
|
No nedá mi to zaloit nové téma.
Já osobně nemám problém ani ze startem,ani s chladícím systémem,ani s palivovím systémem.
Za to dílnu mám plnou kvalitně připravených autíček
No nedá mi to zaloit nové téma.
Já osobně nemám problém ani ze startem,ani s chladícím systémem,ani s palivovím systémem.:-d
Za to dílnu mám plnou kvalitně připravených autíček:-o
|
|
04.02.2012 17:18 -
Re: Jak jsme se připravili na zimu
|
2447464
|
|
jumep
|
|
|
to zakladas neskoro, uz je zima
osobne mam na aute nie 100% zhavice, ale o tom viem, len raz som mal problem ze som musel chvilku dlhsie tocit
ps. na to ze kovarova kobyla, myslim ze vcelku uplne ok
to zakladas neskoro, uz je zima :)
osobne mam na aute nie 100% zhavice, ale o tom viem, len raz som mal problem ze som musel chvilku dlhsie tocit
ps. na to ze kovarova kobyla, myslim ze vcelku uplne ok :)
|
|
04.02.2012 17:31 -
|
2447466
|
|
jruze
|
|
|
No havky samo bez kontroly(a asi půvidní-100% jedna dvě nejdou),tankuji tu nejlevnějí naftu,vif nepouívám - jen jednou jsem dal necelej litr benzínu s olejem(do sekačky-ten přidávám dost často),chladičku mám tak do -28 stupňů - toho se bojím.U nás zatím nejvíc -17.
No havky samo bez kontroly(a asi půvidní-100% jedna dvě nejdou),tankuji tu nejlevnějí naftu,vif nepouívám - jen jednou jsem dal necelej litr benzínu s olejem(do sekačky-ten přidávám dost často),chladičku mám tak do -28 stupňů - toho se bojím.U nás zatím nejvíc -17.;-)
|
|
04.02.2012 18:05 -
|
2447476
|
|
Trasher
|
Město: Tábor, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Bez přípravy Nafta z Tesca, bez VIF, kapalina do -48 .... zatím bylo max -17 a chytá na první otočení, ani to nenechávám moc havit.
Bez přípravy :D Nafta z Tesca, bez VIF, kapalina do -48 .... zatím bylo max -17 a chytá na první otočení, ani to nenechávám moc havit.
|
|
04.02.2012 18:34 -
|
2447479
|
|
.45acp
|
|
|
Příprava na zimu průběně od nákupu v půlce května. Je pravda, e jsem nejmíň 14 dní ani nevyjel. Nejdřív bylo tolik sněhu, e jsem radi vyuil veřejné dopravy, ne pořád bojovat se sněhem nahrnutým pluhem do vjezdu do dvora. Pak týden na lyích. Dnes jsem do garáe el celkem se strachem, ale v pohodě po normálním nahavení ( poprvé svítilo havení dýl, ne jen probliknutí kontrolky ) motor chytil a běel normálně.
Teplota v garái -9. Pouívám VIF, před začátkem mrazů lehce zvýenou dávku. Jen moc nevěřím baterce, její věk neznám, ale zatím točí dobře.
Příprava na zimu průběně od nákupu v půlce května. Je pravda, e jsem nejmíň 14 dní ani nevyjel. Nejdřív bylo tolik sněhu, e jsem radi vyuil veřejné dopravy, ne pořád bojovat se sněhem nahrnutým pluhem do vjezdu do dvora. Pak týden na lyích. Dnes jsem do garáe el celkem se strachem, ale v pohodě po normálním nahavení ( poprvé svítilo havení dýl, ne jen probliknutí kontrolky ) motor chytil a běel normálně.
Teplota v garái -9. Pouívám VIF, před začátkem mrazů lehce zvýenou dávku. Jen moc nevěřím baterce, její věk neznám, ale zatím točí dobře.
|
|
04.02.2012 19:18 -
|
2447497
|
|
Mamlas
|
|
|
Kdyz zacalo poradne mrznout tak akorat VIF do nafty, od podzimu nemrzku do ostrikovacu. Fridex jsem zmeril a mel by byt do nejakych -25. Zhavici svicky mam dva roky stary a asi funguji jak maji. Doufam, ze uz je menit nebudu - jednu jsem ukroutil pri vymene.
Baterka uz asi nebude nic moc, asi rok obcas pri startu PP pipne bez hlasky. O vikendu jsem ji akorat dobil. Zatim jsem nastartoval i pri -17 takze neresim. Jezdim denne takze ji to asi udrzuje pri zivote. Dvakrat nazhavit a motor nastartuje po par otoceni.
Kdyz zacalo poradne mrznout tak akorat VIF do nafty, od podzimu nemrzku do ostrikovacu. Fridex jsem zmeril a mel by byt do nejakych -25. Zhavici svicky mam dva roky stary a asi funguji jak maji. Doufam, ze uz je menit nebudu - jednu jsem ukroutil pri vymene.
Baterka uz asi nebude nic moc, asi rok obcas pri startu PP pipne bez hlasky. O vikendu jsem ji akorat dobil. Zatim jsem nastartoval i pri -17 takze neresim. Jezdim denne takze ji to asi udrzuje pri zivote. Dvakrat nazhavit a motor nastartuje po par otoceni.:palec
|
|
04.02.2012 19:25 -
|
2447500
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Já jsem dost vyléčen s předchozího citrona xantie 1.9TD. A proto jsem vyměnil vechny havičky a nemrznoucí směs,ale to jsem trochu po... je do -47 a nechce se to ohřát. No zase mráz na mě nemůe.
Jinak jetě palivový filtr a teď u jenom litr VIFu a 4 tamprle do kadé nádre. A myslím,e zimu přeiju v pohodě. Start v -27 v pohodě je to trochu jako ZETOR,ale jede
Já jsem dost vyléčen s předchozího citrona xantie 1.9TD. A proto jsem vyměnil vechny havičky a nemrznoucí směs,ale to jsem trochu po... je do -47 a nechce se to ohřát. No zase mráz na mě nemůe:-)).
Jinak jetě palivový filtr a teď u jenom litr VIFu a 4 tamprle do kadé nádre. A myslím,e zimu přeiju v pohodě. Start v -27 v pohodě je to trochu jako ZETOR,ale jede:-p
|
|
04.02.2012 20:09 -
|
2447515
|
|
C5stepan
|
|
|
Zimní gumy, nemrzka v motoru a v ostřikovačích, VERVA, zimní VIF (3 panáci do plné), mírná zima (-16), denní start, do práce 4km, z práce 4km - moc se fakt neohřeju, kolem komína max 10 km denně. Dvouletá baterie Varta Dynamic točí (zatím) "o duu". Zatím!.
Zimní gumy, nemrzka v motoru a v ostřikovačích, VERVA, zimní VIF (3 panáci do plné), mírná zima (-16), denní start, do práce 4km, z práce 4km - moc se fakt neohřeju, kolem komína max 10 km denně. Dvouletá baterie Varta Dynamic točí (zatím) "o duu". Zatím!:palec.
|
|
04.02.2012 20:13 -
|
2447516
|
|
miraltm
|
Město: Opočno u Loun, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 61 |
|
|
zimu nějak extra neřeím, jeb nu na auta zimní bačkory od toho bílého panáčka se pekama, dám nové palivové filtry, namau gumy kolem dveří, naleju glacidet a čekám a přiletí vlatovky.
zimu nějak extra neřeím, jeb nu na auta zimní bačkory od toho bílého panáčka se pekama, dám nové palivové filtry, namau gumy kolem dveří, naleju glacidet a čekám a přiletí vlatovky.
|
|
04.02.2012 20:52 -
|
2447527
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Zazimoval motorku a začal jezdit autem ... a to mám , kromě zimních gum , připravený celoročně .
A dal jsem ptáčkům do krmítka .
Zazimoval motorku a začal jezdit autem ... a to mám , kromě zimních gum , připravený celoročně .
A dal jsem ptáčkům do krmítka .
|
|
04.02.2012 21:29 -
|
2447545
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Změřil jsem nemrzku : do -40, dolil ostřikovače do -30, namazal panty a těsnění kolem dvěří, tankuju na červený benzině naftu a přidávám 4 odměrky do plný. Baterka rok stará 74Ah, haviče nevím ale asi nic moc. Na horách jsem startoval při -22 na třetí pokus se staenou prd..., ale chytla
Změřil jsem nemrzku : do -40, dolil ostřikovače do -30, namazal panty a těsnění kolem dvěří, tankuju na červený benzině naftu a přidávám 4 odměrky do plný. Baterka rok stará 74Ah, haviče nevím ale asi nic moc. Na horách jsem startoval při -22 na třetí pokus se staenou prd..., ale chytla ;-)
|
|
04.02.2012 21:33 -
|
2447546
|
|
JaMat
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 115 |
|
|
Já jsem přes kabely startoval u v listopadu - baterka byla původní z roku 2002
S VIFem nepřehánět! Tři tamprdle do nádre jsou optimál, větí dávka ji mrazuvzdornost nafty nezlepí, ale paradoxně začíná opět zhorovat...
Já jsem přes kabely startoval u v listopadu - baterka byla původní z roku 2002 :-)
S VIFem nepřehánět! Tři tamprdle do nádre jsou optimál, větí dávka ji mrazuvzdornost nafty nezlepí, ale paradoxně začíná opět zhorovat...
|
|
05.02.2012 08:49 -
|
2447638
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
Klasická příprava: V listopadu výměna oleje, vech filtrů, změření nemrzky (-55), baterky, namazání dveřních gum glicerínem, zapatlání vazelínou vech zámků. a pravidelné aditivování VIFem (4 odměrky na 20l nafty) VIFem neetřím neb ho mám za 140kč.
Klasická příprava: V listopadu výměna oleje, vech filtrů, změření nemrzky (-55), baterky, namazání dveřních gum glicerínem, zapatlání vazelínou vech zámků. a pravidelné aditivování VIFem (4 odměrky na 20l nafty) VIFem neetřím neb ho mám za 140kč. :-d
|
|
05.02.2012 18:46 -
|
2447886
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
jako kadý rok, kontrola chladiva, a výměna vody do ostřikovačů, jinak nic, baterku řeím a pojde a voda v mé nádri nehrozí, tae jaksi nemá co zamrznout.
jako kadý rok, kontrola chladiva, a výměna vody do ostřikovačů, jinak nic, baterku řeím a pojde a voda v mé nádri nehrozí;-), tae jaksi nemá co zamrznout.
|
|
05.02.2012 19:20 -
|
2447923
|
|
Simča
|
Město: Hodětín 23, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 68 |
|
|
S tim XM nesouhlasim, asi nám zamrzla nafta v čerpadle a sme v pr...., pořád to chčije, jinak ty zvuky, co vydává moje Fialka BX po nastartování v -22 jsou lepí ne v hororu, fakt mám strach, kde co bouchne, ale pořád jezdí
S tim XM nesouhlasim, asi nám zamrzla nafta v čerpadle a sme v pr...., pořád to chčije, jinak ty zvuky, co vydává moje Fialka BX po nastartování v -22 jsou lepí ne v hororu, fakt mám strach:-o, kde co bouchne, ale pořád jezdí:palec
|
|
05.02.2012 20:41 -
|
2447960
|
|
C5stepan
|
|
|
Tak to bych rád: zamrzlá nafta, ale XM furt jezdí. Simčo, ty se má!
Tak to bych rád: zamrzlá nafta, ale XM furt jezdí:palec. Simčo, ty se má;-)!
|
|
06.02.2012 06:29 -
|
2448069
|
|
Simča
|
Město: Hodětín 23, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 68 |
|
|
No právě, e XM nejezdí, chčije to z čerpadla, musí na repas, jezdím Fialkou, ta drí, BX je drák a i kdy mi v pátek zemrz chladič, tak jela, BX ja jsou nesmrtelný nezmaři, jetě e máme na výběr, s čim vyjedem
No právě, e XM nejezdí, chčije to z čerpadla, musí na repas, jezdím Fialkou, ta drí, BX je drák a i kdy mi v pátek zemrz chladič, tak jela:-p, BX ja jsou nesmrtelný nezmaři, jetě e máme na výběr, s čim vyjedem :-))
|
|
| |
|
|