| | |
29.01.2012 00:01 -
Ethanol E85
|
2445132
|
|
Míra F.
|
Město: Ledeč, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj kdo máte jaké koliv vlastní zkuenosti z ekoadaptérem E85 pite
Ahoj kdo máte jaké koliv vlastní zkuenosti z ekoadaptérem E85 pite
|
|
29.01.2012 09:25 -
Re: Ethanol E85
|
2445151
|
|
Řezník
|
Město: Rodalovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 161 |
|
|
tak jestli jakékoliv zkuenosti ... do svého předelého auta /daewoo nubira1.6 combi/ jsem to tankoval sice půl na půl a překousla to.V létě to bralo i čisté,ale starty byly horí.Ořadu vý daewoo Leganza to brala normálně měla senzor kde přepínala mod na etanol.Osobně si nemyslím e je to nějaká výhoda,levnějí pořízení .. větí spotřeba a jak říkal jeden kolega ... podívej se do technického muzea .. stojí tam ten mercedes s proranejma trubkama
Ale neodrazuju koncern na to jezdí normálně.Adapter stojí okolo pět tisíc,a kdybych měl benol asi bych o tom moná taky přemejlel
tak jestli jakékoliv zkuenosti ... do svého předelého auta /daewoo nubira1.6 combi/ jsem to tankoval sice půl na půl a překousla to.V létě to bralo i čisté,ale starty byly horí.Ořadu vý daewoo Leganza to brala normálně měla senzor kde přepínala mod na etanol.Osobně si nemyslím e je to nějaká výhoda,levnějí pořízení .. větí spotřeba a jak říkal jeden kolega ... podívej se do technického muzea .. stojí tam ten mercedes s proranejma trubkama:-))))
Ale neodrazuju koncern na to jezdí normálně.Adapter stojí okolo pět tisíc,a kdybych měl benol asi bych o tom moná taky přemejlel
|
|
29.01.2012 17:48 -
|
2445272
|
|
tief
|
|
|
nizsi cena za tankovani ale vyssi spotreba = nema to vyznam
nizsi cena za tankovani ale vyssi spotreba = nema to vyznam
|
|
29.01.2012 18:23 -
|
2445298
|
|
jruze
|
|
|
No ono to má provozní náklady asi o 15-20% nií,ale co ostatní komponenty v motoru? Přecijenom jsou stavěny na jiné palivo . Mám nabídku na montáe tohoto do aut,ale nějak váhám-podle mne to pro motor nebude to pravé a nevím jestli mi za to mají stát případné problémy,které by zřejmě li za mnou.
No ono to má provozní náklady asi o 15-20% nií,ale co ostatní komponenty v motoru? Přecijenom jsou stavěny na jiné palivo:nevim . Mám nabídku na montáe tohoto do aut,ale nějak váhám-podle mne to pro motor nebude to pravé a nevím jestli mi za to mají stát případné problémy,které by zřejmě li za mnou.:nevim
|
|
29.01.2012 18:48 -
|
2445309
|
|
Lubo74
|
Město: Neznaov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Zdravím
O přestavbě na E85 váně uvauji. Zatím sháním vekeré informace. Tohle jsem nael na jedné
diskuzi o E85
Zvlátní, známý vlastní STK a servis a vlastním vozem koda Octavia 1.6MPI najezdil u 30tis km na E85 v poměru 1:1. Dále pouívají firemního Passata kterým nejeli u 50tis. km. Po rozebrání motorů museli konstatovat, e motory v tak pěkném stavu se málokdy vidí. Take celé to straení e to nejde nebo je risk není opodstatněné. Já osobně jezdím s Fordem Mondeo (1.6 16V) najeto na E85 cca 15000 km bez problémů. Naopak auto jede znatelně lépe ne dřív. Jezdím bez úprav 1:1.
Zdravím
O přestavbě na E85 váně uvauji. Zatím sháním vekeré informace. Tohle jsem nael na jedné
diskuzi o E85
Zvlátní, známý vlastní STK a servis a vlastním vozem koda Octavia 1.6MPI najezdil u 30tis km na E85 v poměru 1:1. Dále pouívají firemního Passata kterým nejeli u 50tis. km. Po rozebrání motorů museli konstatovat, e motory v tak pěkném stavu se málokdy vidí. Take celé to straení e to nejde nebo je risk není opodstatněné. Já osobně jezdím s Fordem Mondeo (1.6 16V) najeto na E85 cca 15000 km bez problémů. Naopak auto jede znatelně lépe ne dřív. Jezdím bez úprav 1:1.
|
|
29.01.2012 20:23 -
|
2445340
|
|
Henry
|
|
|
Mám vlastní zkuenost s čistým E85 a není to ádný ekonomický zázrak.
Někde jsem četl, e motor RFN má snímač detonačního spalování, tak jsem s klidným srdcem natankoval plnou E85 s tím, e nemůu zničit motor "chudou" směsí a tudí detonačním spalováním. To je pravda "chudou" směs motor opravdu nedostával. Na trase 400km, kterou jezdím u několik let, (nyní s C5 za průměrných 6,9-7,2l/100km) byla spotřeba 9,4l/100km, při rozdílu cen BA95/E85 -8,30Kč se to nevyplatí.
Motor lépe táhnul v nízkých otáčkách ( u benzína je to nepodstatné)
Studený start byl bez problémů, ale prvních pár 100 metrů jako by "nefungoval sytič".
Jinak jsem v chování auta nepozoroval ádné změny.
Výsledek testu - E85 jedině při ropné krizi.
Mám vlastní zkuenost s čistým E85 a není to ádný ekonomický zázrak.:-(
Někde jsem četl, e motor RFN má snímač detonačního spalování, tak jsem s klidným srdcem natankoval plnou E85 s tím, e nemůu zničit motor "chudou" směsí a tudí detonačním spalováním. To je pravda "chudou" směs motor opravdu nedostával.:-)) Na trase 400km, kterou jezdím u několik let, (nyní s C5 za průměrných 6,9-7,2l/100km) byla spotřeba 9,4l/100km, při rozdílu cen BA95/E85 -8,30Kč se to nevyplatí.
Motor lépe táhnul v nízkých otáčkách ( u benzína je to nepodstatné)
Studený start byl bez problémů, ale prvních pár 100 metrů jako by "nefungoval sytič".
Jinak jsem v chování auta nepozoroval ádné změny.
Výsledek testu - E85 jedině při ropné krizi. ;-)
|
|
29.01.2012 22:55 -
|
2445428
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Henry: Měl jsi to pro E85 upravený nebo jsi to jen tak bez jakékoliv úpravy auta tankoval?
Henry: Měl jsi to pro E85 upravený nebo jsi to jen tak bez jakékoliv úpravy auta tankoval?
|
|
30.01.2012 10:04 -
|
2445531
|
|
C5stepan
|
|
|
U za starých časů (7-8,- Kčs/ l benzinu) jsme dokrmovali 1203 denaturákem cca půl na půl. Motor tikal jako hodinky (velice hlasité hodinky), ale kastli vyrobenou z hrncové oceli přeil. Take proč to nezkusit u C5? Namontujte, natankujte, přijeďte s tím na sraz a pochlubte se. A kdy na to příjde, můeme i ochutnat.......
U za starých časů (7-8,- Kčs/ l benzinu) jsme dokrmovali 1203 denaturákem cca půl na půl. Motor tikal jako hodinky (velice hlasité hodinky:-((((), ale kastli vyrobenou z hrncové oceli přeil. Take proč to nezkusit u C5? Namontujte, natankujte, přijeďte s tím na sraz a pochlubte se. A kdy na to příjde, můeme i ochutnat:-(.......
|
|
30.01.2012 10:10 -
|
2445532
|
|
tief
|
|
|
Pozor, ucinok detonacneho cidla neni vsemocny, ridici jednotka ma nejake limity zmeny predstihu ... a to ze to neslysite klepat neznamena ze to neklepe ...
Osobne testy ( ne testy jedna pani na jednom fore psala ), ukazala funkcnost ale zvysenu spotrebu ( pri spravne nastavenem predstihu a davce paliva ) takze vyssi spotreba srovnala cenu za 1km na uroven benzinu ... Takze jediny pozitivni efekt je cisty vyfuk a ze to hezky voni ... ale stromecek do vyfuku je levnejsi
Pozor, ucinok detonacneho cidla neni vsemocny, ridici jednotka ma nejake limity zmeny predstihu ... a to ze to neslysite klepat neznamena ze to neklepe ...
Osobne testy ( ne testy jedna pani na jednom fore psala ), ukazala funkcnost ale zvysenu spotrebu ( pri spravne nastavenem predstihu a davce paliva ) takze vyssi spotreba srovnala cenu za 1km na uroven benzinu ... Takze jediny pozitivni efekt je cisty vyfuk a ze to hezky voni ... ale stromecek do vyfuku je levnejsi :-D
|
|
30.01.2012 10:43 -
|
2445533
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
tief napsal(a): Pozor, ucinok detonacneho cidla neni vsemocny, ridici jednotka ma nejake limity zmeny predstihu ... a to ze to neslysite klepat neznamena ze to neklepe ... Osobne testy ( ne testy jedna pani na jednom fore psala ), ukazala funkcnost ale zvysenu spotrebu ( pri spravne nastavenem predstihu a davce paliva ) takze vyssi spotreba srovnala cenu za 1km na uroven benzinu ... Takze jediny pozitivni efekt je cisty vyfuk a ze to hezky voni ... ale stromecek do vyfuku je levnejsi
Prý to, ale zase líp jede, ne? Take plus moná bude v troku vyím výkonu při vyí spotřebě, ale celkově kč/km zůstane zachováno? Take přeci jen by to mohlo být vhodné pro tunery?
Pozor, ucinok detonacneho cidla neni vsemocny, ridici jednotka ma nejake limity zmeny predstihu ... a to ze to neslysite klepat neznamena ze to neklepe ... Osobne testy ( ne testy jedna pani na jednom fore psala ), ukazala funkcnost ale zvysenu spotrebu ( pri spravne nastavenem predstihu a davce paliva ) takze vyssi spotreba srovnala cenu za 1km na uroven benzinu ... Takze jediny pozitivni efekt je cisty vyfuk a ze to hezky voni ... ale stromecek do vyfuku je levnejsi :-D
Prý to, ale zase líp jede, ne? :-) Take plus moná bude v troku vyím výkonu při vyí spotřebě, ale celkově kč/km zůstane zachováno? Take přeci jen by to mohlo být vhodné pro tunery? :-)
|
|
30.01.2012 11:28 -
|
2445540
|
|
tief
|
|
|
Bohuzel, nejede to lip, 100oktanove palivo je lepsi ...
Bohuzel, nejede to lip, 100oktanove palivo je lepsi ...
|
|
30.01.2012 15:42 -
|
2445591
|
|
Mistrtwist
|
Město: Prágl, Auto: | Počet příspěvků: 41 |
|
|
Pridam taky jednu zkusenost Ethanol E85 ma oktanove cislo 101 a vyssi! Ridici jednotky v evropskych vozech na toto nejsou naladeny a auta z roku 2001 vubec ne. Osobni poznatek je takovy. Jezdil jsem s Ford Expedition 6.0 V8 1/2011 Rozdil mezi Benzinem a E85 byl propastny. S E85 byl motor o neco tizsi a podstatne lepe tahnul pri zachovani spotreby 14l/100km s tim, ze stal asi o 1/4 mene. Proto oznaceni flexfuel. Benzinove motory v EU sice zkousnou temer vse, ale na ukor spotreby, protoze se tomu nejak prizpusobi. aby to bylo optimalni, musi se SW upravit. Pak zase ale pojedou hur na benzin. U nekterych automobilek je toto u novych aut jako priplatkova vybava...
Pridam taky jednu zkusenost Ethanol E85 ma oktanove cislo 101 a vyssi! Ridici jednotky v evropskych vozech na toto nejsou naladeny a auta z roku 2001 vubec ne. Osobni poznatek je takovy. Jezdil jsem s Ford Expedition 6.0 V8 1/2011 Rozdil mezi Benzinem a E85 byl propastny. S E85 byl motor o neco tizsi a podstatne lepe tahnul pri zachovani spotreby 14l/100km s tim, ze stal asi o 1/4 mene. Proto oznaceni flexfuel. Benzinove motory v EU sice zkousnou temer vse, ale na ukor spotreby, protoze se tomu nejak prizpusobi. aby to bylo optimalni, musi se SW upravit. Pak zase ale pojedou hur na benzin. U nekterych automobilek je toto u novych aut jako priplatkova vybava...
|
|
30.01.2012 19:47 -
|
2445658
|
|
tief
|
|
|
Kolik si s tim najel ? 6litrova V8 vydrzi predse jen detonacne horeni lip nez 2litr ale i na ni dojde
Kolik si s tim najel ? 6litrova V8 vydrzi predse jen detonacne horeni lip nez 2litr ale i na ni dojde :)
|
|
30.01.2012 20:05 -
|
2445661
|
|
Mistrtwist
|
Město: Prágl, Auto: | Počet příspěvků: 41 |
|
|
Najeli jsme neco pres 8tkm z toho posledni 4 nadrze na E85 coz bylo priblizne 2000km. predtim jsme meli prumer 13,5/100. Nicmene ta spotreba se nam trosku zkazila, kdyz jsme na jedne ceste ktera mela priblizne 20km jeli s prumerem 95l/100km Ale stalo to za to. Nicmene Flexfuel neni jen domenou velkych motoru jako je V8 a V6. Jak uz jsem psal u nekterych automobilek je toto jako priplatkova vybava... Subjektivni pocit z vyse psaneho motoru 6.0V8FF byl takovej... Tahoun, ale zadna raketa... FF moznosti motoru mozna lehce degraduje, ale co by jsme chteli... vse se dela na miru vsem Ekoteroristum aby bylo vse co nejvic green za kazdou cenu...
Najeli jsme neco pres 8tkm z toho posledni 4 nadrze na E85 coz bylo priblizne 2000km. predtim jsme meli prumer 13,5/100. Nicmene ta spotreba se nam trosku zkazila, kdyz jsme na jedne ceste ktera mela priblizne 20km jeli s prumerem 95l/100km :-p Ale stalo to za to. Nicmene Flexfuel neni jen domenou velkych motoru jako je V8 a V6. Jak uz jsem psal u nekterych automobilek je toto jako priplatkova vybava... Subjektivni pocit z vyse psaneho motoru 6.0V8FF byl takovej... Tahoun, ale zadna raketa... FF moznosti motoru mozna lehce degraduje, ale co by jsme chteli... vse se dela na miru vsem Ekoteroristum aby bylo vse co nejvic green za kazdou cenu...
|
|
30.01.2012 20:30 -
|
2445679
|
|
vos.pe
|
|
|
Také jsem pár nádrí E85 vyjezdil,jediná radost je "plná o třetinu levněji".ere to ovem jak ruský tank a studené starty problematické.Rozhodně to nejede líp,taky proč!?Při průzkumu různých dodavatelů"krabiček" pro přestavbu jsem narazil na nejrůznějí informace,někdy a zábavné.Můj závěr,ty levné,5-6tis,jsou na nic, ty drahé se u skoro nevyplatí...
Také jsem pár nádrí E85 vyjezdil,jediná radost je "plná o třetinu levněji".ere to ovem jak ruský tank a studené starty problematické.Rozhodně to nejede líp,taky proč!?Při průzkumu různých dodavatelů"krabiček" pro přestavbu jsem narazil na nejrůznějí informace,někdy a zábavné.Můj závěr,ty levné,5-6tis,jsou na nic, ty drahé se u skoro nevyplatí...
|
|
16.04.2012 10:23 -
ETANOL 85 do Citroen C 5 - 2.0 16 V - 100 kw
|
2470451
|
|
Noggin
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Dobrý den. Máte někdo zkuenosti se zástavbou do C5 2.0 16 V. Řeím zda plyn za 28.000,-Kč nebo E 85 za nějakých 10.000,-Kč. Díky Franta
Dobrý den. Máte někdo zkuenosti se zástavbou do C5 2.0 16 V. Řeím zda plyn za 28.000,-Kč nebo E 85 za nějakých 10.000,-Kč. Díky Franta :-)
|
|
16.04.2012 22:04 -
|
2470610
|
|
Darja
|
|
|
ééé.. znám dva lidi, co jezdili na čistej ethanol... jejich studený starty a volnoběh jak před smrtí mě usvědčil, e tohle fakt ne.
A plyn za 28tis je drahej, 4válce dělaj u za 23tisíc.
ééé.. znám dva lidi, co jezdili na čistej ethanol... jejich studený starty a volnoběh jak před smrtí mě usvědčil, e tohle fakt ne.
A plyn za 28tis je drahej, 4válce dělaj u za 23tisíc.
|
|
17.04.2012 23:42 -
|
2470754
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nejvetsi problem etonolu si myslim je to ze se proste kazi...jako maso na slunci bez lednicky...klesa jeho ucinost a co hlevne vaze na sebe vlhkost
na emise ,coz v cz je jako by se nedelali,by mel byt natankovan benzin,jinak neprojde
nejvetsi problem etonolu si myslim je to ze se proste kazi...jako maso na slunci bez lednicky...klesa jeho ucinost a co hlevne vaze na sebe vlhkost
na emise ,coz v cz je jako by se nedelali,by mel byt natankovan benzin,jinak neprojde
|
|
18.04.2012 02:04 -
|
2470766
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Pardon ale proč ne hned diesel. Proč pak řeit kolik stojí LPG nebo co do toho lít abych kadý měsíc nevykrvácel za palvo. Jenom proto e pořizovací cena je o něco nií nebo e ruzní odborníci v naich televizích tvrdí e diesel při malém nájezdu km se prodraí na udrbě? Podle mě holý nesmysl náplně mají svuj interval a kdo najede minimum tak výměna filtrů po 2 letech co je ivotnost oleje není nijak závratná.Howg
Pardon ale proč ne hned diesel. Proč pak řeit kolik stojí LPG nebo co do toho lít abych kadý měsíc nevykrvácel za palvo. Jenom proto e pořizovací cena je o něco nií nebo e ruzní odborníci v naich televizích tvrdí e diesel při malém nájezdu km se prodraí na udrbě? Podle mě holý nesmysl náplně mají svuj interval a kdo najede minimum tak výměna filtrů po 2 letech co je ivotnost oleje není nijak závratná.Howg :-p
|
|
| |
|
|