| | |
29.10.2011 11:30 -
Dočasné odstavenie vozidla
|
2422109
|
|
Vlado
|
|
|
Zdravím vás.
Chcem sa vás spýta, ako správne "zagaráova" auto, resp. čo sa stane ak vozidlo odstavím na dlhí čas. Odchádzam na 7 mesiacov preč a auto bude stá v garái. Bude stači vytiahnu len batériu?
Ďakujem.
Zdravím vás.
Chcem sa vás spýta, ako správne "zagaráova" auto, resp. čo sa stane ak vozidlo odstavím na dlhí čas. Odchádzam na 7 mesiacov preč a auto bude stá v garái. Bude stači vytiahnu len batériu?
Ďakujem.
|
|
29.10.2011 11:46 -
Re: Dočasné odstavenie vozidla
|
2422115
|
|
jumep
|
|
|
ano, stacit to bude ...
jedine co by som riesil je pneumatiky, aby sa neprelezali alebo ked nahodu niektora pusta a klesne to aby ju nezdeformovalo ... mozno teda podlozit niecim
ano, stacit to bude ...
jedine co by som riesil je pneumatiky, aby sa neprelezali alebo ked nahodu niektora pusta a klesne to aby ju nezdeformovalo ... mozno teda podlozit niecim
|
|
29.10.2011 12:00 -
|
2422121
|
|
Vlado
|
|
|
Ďakujem za odpoveď.
Ďakujem za odpoveď.
|
|
29.10.2011 21:53 -
|
2422283
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
moná by bylo dobrý nalít do nafty hojně aditiva, aby ti v nádri nevyrostla řepka a nezalepily se vstřiky
moná by bylo dobrý nalít do nafty hojně aditiva, aby ti v nádri nevyrostla řepka a nezalepily se vstřiky;-)
|
|
29.10.2011 21:54 -
|
2422288
|
|
Darja
|
|
|
No, spí bych ji vycucla a nalila novou... po 7dmi měsících se z týhle ekořepko nafty stane pěknej sajrajt...
No, spí bych ji vycucla a nalila novou... po 7dmi měsících se z týhle ekořepko nafty stane pěknej sajrajt...
|
|
29.10.2011 21:57 -
|
2422289
|
|
jumep
|
|
|
ja by som sa v tomto pripade bal menej toho co bude v nadrzi ako to co sa stane z naftou v systeme ..
ale tu sa neda nejako nic spravit s tym ... zohnat cistu naftu v nasich koncinach asi nepojde
ja by som sa v tomto pripade bal menej toho co bude v nadrzi ako to co sa stane z naftou v systeme ..
ale tu sa neda nejako nic spravit s tym ... zohnat cistu naftu v nasich koncinach asi nepojde
|
|
29.10.2011 21:58 -
|
2422291
|
|
Darja
|
|
|
ze systému jí jen tak easy nedostane, tak alespoň z nádre... myslím, e felix jednou nechal naftu stát snad 3 měsíce v zavřené skleničce a pak mi ukazoval "tu věc"... no jako nafta to fakt nevypadalo...
ze systému jí jen tak easy nedostane, tak alespoň z nádre... myslím, e felix jednou nechal naftu stát snad 3 měsíce v zavřené skleničce a pak mi ukazoval "tu věc"... no jako nafta to fakt nevypadalo...
|
|
29.10.2011 22:21 -
|
2422308
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
No z vlastních pozorování je lepí natankovat plnou nádr, nalít VIF a pak se modlit. Čím více je nafty pohromadě tím pomaleji stárne ne kdy je jí pouhá sklenička. Hlavně nesmí být přístup vzduchu a SVĚTLA!!!!! Myslím tím aby ta nafta nebyla někde v plastovým barelu a na sluníčku. Skladuju u 7 let dva soudky s naftou která neni zprasená FAME (meřo) a můu říct e má stále svoji vůni, barvu a tekutost.
Samozřejmě příměs tohoto ekoflusu naftu degeneruje x krát rychleji. Ale půl roku by měla vydret.
Jak píu: narvat nádr úplně co to pude a je v té nádri co nejmíň vzduchu. Nechat tam jenom malou bublinu na pokrytí teplotní roztanosti. Pokud na ni nebude působit vzduná vlhkost tak se za půl roku nezkazí.
To co popisuje Darja je pravda akorát já bych tu "věc" nazval skoro hotovou fermeí. Tatík si takhle vyrábí ferme dodneka. Vezme dvoulitrovou petku, naleje do ní litr nafty od pumpy postaví pěkně na sluníčko bez víčka a ejhle za půl roku u natírá tou srajdou na baráku plot.
No z vlastních pozorování je lepí natankovat plnou nádr, nalít VIF a pak se modlit. Čím více je nafty pohromadě tím pomaleji stárne ne kdy je jí pouhá sklenička. Hlavně nesmí být přístup vzduchu a SVĚTLA!!!!! Myslím tím aby ta nafta nebyla někde v plastovým barelu a na sluníčku. :-d Skladuju u 7 let dva soudky s naftou která neni zprasená FAME (meřo) a můu říct e má stále svoji vůni, barvu a tekutost.
Samozřejmě příměs tohoto ekoflusu naftu degeneruje x krát rychleji. Ale půl roku by měla vydret.
Jak píu: narvat nádr úplně co to pude a je v té nádri co nejmíň vzduchu. Nechat tam jenom malou bublinu na pokrytí teplotní roztanosti. Pokud na ni nebude působit vzduná vlhkost tak se za půl roku nezkazí.
To co popisuje Darja je pravda akorát já bych tu "věc" nazval skoro hotovou fermeí. Tatík si takhle vyrábí ferme dodneka. Vezme dvoulitrovou petku, naleje do ní litr nafty od pumpy postaví pěkně na sluníčko bez víčka a ejhle za půl roku u natírá tou srajdou na baráku plot. :-d
|
|
30.10.2011 10:01 -
|
2422394
|
|
Vlado
|
|
|
Tak po vyie uvedenom, som v miernom strese. Priznám sa e na degradáciu nafty som a tak nemyslel.Najprv som chcel vyčerpa nádr, veď v autobazároch tie "krásky" stoja aj rok s minimom paliva.No potom som uvaoval o dotankovaní do plna. Teraz asi budem musie zmeni plán a pohžada niekoho spožahlivého, kto tú moju "loď raz za mesiac vytiahne na plavbu"
Tak po vyie uvedenom, som v miernom strese:-o. Priznám sa e na degradáciu nafty som a tak nemyslel.Najprv som chcel vyčerpa nádr, veď v autobazároch tie "krásky" stoja aj rok s minimom paliva.No potom som uvaoval o dotankovaní do plna. Teraz asi budem musie zmeni plán a pohžada niekoho spožahlivého, kto tú moju "loď raz za mesiac vytiahne na plavbu":-)
|
|
30.10.2011 10:07 -
|
2422395
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
To by bolo najidealnejsie.
To by bolo najidealnejsie.
|
|
30.10.2011 10:21 -
|
2422404
|
|
felix81
|
|
|
Vlado napsal(a): Tak po vyie uvedenom, som v miernom strese . Prizná sa e na degradáciu nafty som a tak nemyslel.Najprv som chcel vyčerpa nádr, veď v autobazároch tie "krásky" stoja aj rok s minimom paliva.No potom som uvaoval o dotankovaní do plna. Teraz asi budem musie zmeni plán a pohžada niekoho spožahlivého, kto tú moju "loď raz za mesiac vytiahne na plavbu"
Klid. Nebud zase ve stresu. Odstaví to pouze na půl roku a to se z plné nádre nestane hned srajda. Dělám často pokusy s naftou a vím e nafta s FAME (meřo) v uzavřeném neprůhledném kanystru vydrí docela dlouho. Samozřejmě pokud někdo skladuje naftu v průhledným plasáku a venku tak pak mu z toho pokvete řepka. Sám si v kufru vozím dvacku čistý nafty od pumpy a na podzim ji vdycky vyleju do nádre a vezmu čerstvou. Motor je zatím OK a to mám velice náchylné vstřik. čerpadlo od Lucase na čistotu paliva.
Já kdybych měl odstavovat XMo tak mu narvu plnou nádr nafty s VIFem a tamprlí mot. oleje, hodim to na palky, vyndám baterku a tradá do světa. Je jasné e první start motoru po dlouhé době mu nechutná a nadává na kvalitu stravy, drkovat můe, ale serat to musí.
Klid. :-) Nebud zase ve stresu. Odstaví to pouze na půl roku a to se z plné nádre nestane hned srajda. Dělám často pokusy s naftou a vím e nafta s FAME (meřo) v uzavřeném neprůhledném kanystru vydrí docela dlouho. Samozřejmě pokud někdo skladuje naftu v průhledným plasáku a venku tak pak mu z toho pokvete řepka. Sám si v kufru vozím dvacku čistý nafty od pumpy a na podzim ji vdycky vyleju do nádre a vezmu čerstvou. Motor je zatím OK a to mám velice náchylné vstřik. čerpadlo od Lucase na čistotu paliva.
Já kdybych měl odstavovat XMo tak mu narvu plnou nádr nafty s VIFem a tamprlí mot. oleje, hodim to na palky, vyndám baterku a tradá do světa. Je jasné e první start motoru po dlouhé době mu nechutná a nadává na kvalitu stravy, drkovat můe, ale serat to musí. :-d
|
|
30.10.2011 20:56 -
|
2422507
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
felix81 napsal(a): Klid. Nebud zase ve stresu. Odstaví to pouze na půl roku a to se z plné nádre nestane hned srajda. Dělám často pokusy s naftou a vím e nafta s FAME (meřo) v uzavřeném neprůhledném kanystru vydrí docela dlouho. Samozřejmě pokud někdo skladuje naftu v průhledným plasáku a venku tak pak mu z toho pokvete řepka. Sám si v kufru vozím dvacku čistý nafty od pumpy a na podzim ji vdycky vyleju do nádre a vezmu čerstvou. Motor je zatím OK a to mám velice náchylné vstřik. čerpadlo od Lucase na čistotu paliva.
Já kdybych měl odstavovat XMo tak mu narvu plnou nádr nafty s VIFem a tamprlí mot. oleje, hodim to na palky, vyndám baterku a tradá do světa. Je jasné e první start motoru po dlouhé době mu nechutná a nadává na kvalitu stravy, drkovat můe, ale serat to musí.
souhlas, i s tou deckou oleje, nedělejte z toho vědu, odstav to jestli můe na palky, vyndej aku a jeď do světa, 1/2 není ádná doba, jestli garáuje v garái, tak bych nechal i troku pootevřené okno - větrání
souhlas, i s tou deckou oleje, nedělejte z toho vědu, odstav to jestli můe na palky, vyndej aku a jeď do světa, 1/2 není ádná doba, jestli garáuje v garái, tak bych nechal i troku pootevřené okno - větrání
|
|
31.10.2011 18:24 -
|
2422638
|
|
Vlado
|
|
|
Tak dáma a páni,ja to zagaráujem a o 6 mes. sa ozvem, v akom stave som naiel tú moju krásku.Ďakujem za rady.
Tak dáma a páni,ja to zagaráujem a o 6 mes. sa ozvem, v akom stave som naiel tú moju krásku:-).Ďakujem za rady.
|
|
31.10.2011 18:51 -
|
2422642
|
|
felix81
|
|
|
No to se rozhodně ozvi. Velice by mě zajimalo jak proběhne oivování. Jinak hodně těstí.
No to se rozhodně ozvi. ;-) Velice by mě zajimalo jak proběhne oivování. :-d Jinak hodně těstí. :-)
|
|
31.10.2011 21:37 -
|
2422756
|
|
zico
|
|
|
vsak to auto niekomu pozicaj. je skoda aby pol roka stalo.
vsak to auto niekomu pozicaj. je skoda aby pol roka stalo.
|
|
12.07.2012 16:43 -
|
2491622
|
|
Vlado
|
|
|
Zdravím vás.
Pred časom som otvoril diskusiu "Dočasné odstavenie vozidla" kde ste mi svojimi radami pomohli riei môj problém a keďe som sžúbil e sa ozvem..... Take po 7 mesiacoch som sa vrátil zo zahraničia a musím sklama vetkých, ktorý boli zvedaví ako prebiehalo oivovanie auta. Prečo? Pretoe som neodolal akcii Citroenu a po mesiaci od môjho odchodu som dal vymeni hydraulické gule pruenia,prostredníctvom môjho kamaráta, na ktoré bola akcia. Za ďalí mesiac to boli rozvody a nakoniec ma kamarát iadal o to aby auto mohol pouíva 1x do mesiaca na sluobku do ČR. Čie auto nebolo garáované a jazdilo.
Zdravím vás.
Pred časom som otvoril diskusiu "Dočasné odstavenie vozidla" kde ste mi svojimi radami pomohli riei môj problém a keďe som sžúbil e sa ozvem..... Take po 7 mesiacoch som sa vrátil zo zahraničia a musím sklama vetkých, ktorý boli zvedaví ako prebiehalo oivovanie auta:-p. Prečo? Pretoe som neodolal akcii Citroenu a po mesiaci od môjho odchodu som dal vymeni hydraulické gule pruenia,prostredníctvom môjho kamaráta, na ktoré bola akcia. Za ďalí mesiac to boli rozvody a nakoniec ma kamarát iadal o to aby auto mohol pouíva 1x do mesiaca na sluobku do ČR. Čie auto nebolo garáované a jazdilo.
|
|
| |
|
|