| | |
08.08.2016 15:25 -
Re: C5 a dovolená
|
2980298
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Já se bez dálnic neobejdu - akorát v Rakousku člověk můe dostat pokutu nejen za rychlou jízdu, ale i za znečiování ovzduí.
Já se bez dálnic neobejdu - akorát v Rakousku člověk můe dostat pokutu nejen za rychlou jízdu, ale i za znečiování ovzduí.
|
|
08.08.2016 15:37 -
|
2980308
|
|
jruze
|
|
|
johnny.m napsal(a): Pročítám to tady a u se nemůu dočkat a pojedu na začátku září do Itálie. Kluci jsou jetě malí (starí 2 a třičtvrtě roku a mladí 7M,) tak jedeme do Lignana. S důvěrou se obracím na zdejí světaznalé cestovatele - z Pardubic pojedeme v neděli ráno, má smysl jet do Villachu přes Vídeň a týrský Hradec, nebo je lepí to vzít přes Jindřichův Hradec, Linz a Salzburg? U biturba mi ani o spotřebu jít nemůe , km úplně neřeím, spí chci pohodovou cestu s minimem kolon. Cestu do Jindřicháče celkem znám.
Já jezdím přes Salzburg (s mezipřistáním ve Freilasingu) - vyjídím +- kolem 18.oo , tak dvě-tři hoďky pauza (ne se dobalej) a v HR aby jsme byli kolem poledne - po cestě nějakou hospůdku kde grilují u přes den nějakou tu ,,kozu" , naházet věci na barák a hned odpolední koupání , okotovat místní hospodu .Ale letost to bylo jentaktak = vítr jak prase e jsem poutěl auto do spodní polohy v koloně u trajektu (to co se tu dělo jsem jetě nezail) - ten vítr normál nadzvedával auta a potom jsem četl e xx trajektů zruili a jetě něco - snad i některé silnice a dálnice (mi jsme jetě projeli OK)
Já jezdím zásadně na noc - osazenstvo se vyspí po cestě a nepříjdu o den dovči,jsou podstatně kratí kolony a mně se jede lépe.
Já jezdím přes Salzburg (s mezipřistáním ve Freilasingu) - vyjídím +- kolem 18.oo , tak dvě-tři hoďky pauza (ne se dobalej) a v HR aby jsme byli kolem poledne - po cestě nějakou hospůdku kde grilují u přes den nějakou tu ,,kozu" , naházet věci na barák a hned odpolední koupání , okotovat místní hospodu .Ale letost to bylo jentaktak = vítr jak prase e jsem poutěl auto do spodní polohy v koloně u trajektu (to co se tu dělo jsem jetě nezail) - ten vítr normál nadzvedával auta a potom jsem četl e xx trajektů zruili a jetě něco - snad i některé silnice a dálnice (mi jsme jetě projeli OK)
Já jezdím zásadně na noc - osazenstvo se vyspí po cestě a nepříjdu o den dovči,jsou podstatně kratí kolony a mně se jede lépe.;-)
|
|
08.08.2016 16:34 -
|
2980348
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Děkuji vem za postřehy, letoní Itálii pojedu přes jiní Čechy a Salzburg, výjezd brzy ráno. Rozespalou rodinku přesunu do předem naloeného auta tak ve 4 ráno .
Děkuji vem za postřehy, letoní Itálii pojedu přes jiní Čechy a Salzburg, výjezd brzy ráno. Rozespalou rodinku přesunu do předem naloeného auta tak ve 4 ráno :-).
|
|
08.08.2016 19:20 -
|
2980397
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
jruze napsal(a): ...vítr jak prase e jsem poutěl auto do spodní polohy v koloně u trajektu (to co se tu dělo jsem jetě nezail) - ten vítr normál nadzvedával auta a potom jsem četl e xx trajektů zruili a jetě něco - snad i některé silnice a dálnice (mi jsme jetě projeli OK)
Já jezdím zásadně na noc - osazenstvo se vyspí po cestě a nepříjdu o den dovči,jsou podstatně kratí kolony a mně se jede lépe.
Taky jezdím nejraději přes noc - silnice prázdné, děti spí, v rádiu nekecají ale hrají.
A ten vítr jsme v sobotu zaili na cestě zpátky na chorvatské D1, kdy jsme v rádiu poslouchali o zruených trajektech na Krk - jak jsem měl na střee 4 kola, tak to s autem docela cvičilo.
Taky jezdím nejraději přes noc - silnice prázdné, děti spí, v rádiu nekecají ale hrají. :-)
A ten vítr jsme v sobotu zaili na cestě zpátky na chorvatské D1, kdy jsme v rádiu poslouchali o zruených trajektech na Krk - jak jsem měl na střee 4 kola, tak to s autem docela cvičilo.
|
|
26.08.2016 20:24 -
|
2987724
|
|
Hanz 397
|
|
|
Já jsem letos z důvodu cesty s půlročním potomkem zvolil místo tradiční Itálie české Krkonoe a udělal jsem dobře, protoe jetě nemám opravenou C5. Jeli jsme docela naloený. Jinak teď sedím na pokoji na terase, přítelkyně s malo spí a puberačka loví hotelovou WiFi
Prostě pohoda...
Já jsem letos z důvodu cesty s půlročním potomkem zvolil místo tradiční Itálie české Krkonoe a udělal jsem dobře, protoe jetě nemám opravenou C5. Jeli jsme docela naloený. Jinak teď sedím na pokoji na terase, přítelkyně s malo spí a puberačka loví hotelovou WiFi :-d
Prostě pohoda...
Přílohy: IMG_20160825_114539.jpg ( 5940058b ) - IMG_20160825_114556.jpg ( 4950470b ) - IMG_20160825_114606.jpg ( 4348788b ) - |
|
05.09.2016 12:06 -
|
2991542
|
|
007david
|
Město: Otnice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Tak letos jsem vzal C5 2,2 HDI na projíďku na PAG. Auto mám asi měsíc a po částečných opravách jsem si řekl, e to zkusím. O co jde. Byl jsem v Chorvatsku s 120, Lada 2105, Favorit, Felda, Vectra, Passat. Auto bylo za 950 EUR určené na to jedění kolem komína.Ale ten prostor v autě mi dost nahrával. ena pořád mluvila o teple. Ok. Domluvil jsem si v Marinách odběr olova pro potápěče. Kdyby mi kleklo, a byl velkej problém, tak ho tam nechám a dojedu jinou variantou. Jeli jsme Já se enou a 2 děti. Jeliko jsem vezl asi 190 kg olova , tak jsem pouil i stření box.
Najeto 1700 km. Z toho asi 300 km po marinách v okolí. Co se týče komfortu, tak super. Naloení tam a zpět tak napůl se spotřebou 7,2 l. Cesta pro mne moc nebyla záivná. Zařadíte 5-tku a furt jedete a lehce se pohupujete.
I kdy klima je plněná, tak vzadu si stěovali, e je jim teplo. Hold baby.
Auto jelo bez chyby, Dokonce jsem potkal 2 čechy na PAGu s C5 na plái. Celou cestu nazpět se mě drela C5 z Polska. A kdy jsme se rozjíděli v Mikulově , Tak jsme se pozdravili.
Francouze mám poprvé, nevěděl jsem co od toho čekat, ale dobrý. Na dlouhé cesty luxus.
Su doma a po prohlídce motoru ádná ztráta oleje, vody. Za ty love super auto, které jak u bylo psáno, na prácu dobrý. ena pokukuje po novým autě, tak jsem sledoval, e zařadila do hledáčku i C.
Přikládám foto, třeba se ozvou i ti 2 s C5, kteří stáli na stejné plái, jsou v klubu a mé auto poznávají. Já bohuel nejsu na focení. Nebaví mne to. Na to mám ostatní, ale fotit auta je nebaví.
Tak letos jsem vzal C5 2,2 HDI na projíďku na PAG. Auto mám asi měsíc a po částečných opravách jsem si řekl, e to zkusím. O co jde. Byl jsem v Chorvatsku s 120, Lada 2105, Favorit, Felda, Vectra, Passat. Auto bylo za 950 EUR určené na to jedění kolem komína.Ale ten prostor v autě mi dost nahrával. ena pořád mluvila o teple. Ok. Domluvil jsem si v Marinách odběr olova pro potápěče. Kdyby mi kleklo, a byl velkej problém, tak ho tam nechám a dojedu jinou variantou. Jeli jsme Já se enou a 2 děti. Jeliko jsem vezl asi 190 kg olova , tak jsem pouil i stření box.
Najeto 1700 km. Z toho asi 300 km po marinách v okolí. Co se týče komfortu, tak super. Naloení tam a zpět tak napůl se spotřebou 7,2 l. Cesta pro mne moc nebyla záivná. Zařadíte 5-tku a furt jedete a lehce se pohupujete.
Auto jelo bez chyby, Dokonce jsem potkal 2 čechy na PAGu s C5 na plái. Celou cestu nazpět se mě drela C5 z Polska. A kdy jsme se rozjíděli v Mikulově , Tak jsme se pozdravili.
Francouze mám poprvé, nevěděl jsem co od toho čekat, ale dobrý. Na dlouhé cesty luxus.
Su doma a po prohlídce motoru ádná ztráta oleje, vody. Za ty love super auto, které jak u bylo psáno, na prácu dobrý. ena pokukuje po novým autě, tak jsem sledoval, e zařadila do hledáčku i C.
Přikládám foto, třeba se ozvou i ti 2 s C5, kteří stáli na stejné plái, jsou v klubu a mé auto poznávají. Já bohuel nejsu na focení. Nebaví mne to. Na to mám ostatní, ale fotit auta je nebaví.
Přílohy: IMG_0095.JPG ( 3777611b ) - IMG_0102.JPG ( 4653718b ) - |
|
05.09.2016 19:05 -
|
2991791
|
|
jruze
|
|
|
007david napsal(a): Tak letos jsem vzal C5 2,2 HDI na projíďku na PAG. Auto mám asi měsíc a po částečných opravách jsem si řekl, e to zkusím. O co jde. Byl jsem v Chorvatsku s 120, Lada 2105, Favorit, Felda, Vectra, Passat. Auto bylo za 950 EUR určené na to jedění kolem komína.Ale ten prostor v autě mi dost nahrával. ena pořád mluvila o teple. Ok. Domluvil jsem si v Marinách odběr olova pro potápěče. Kdyby mi kleklo, a byl velkej problém, tak ho tam nechám a dojedu jinou variantou. Jeli jsme Já se enou a 2 děti. Jeliko jsem vezl asi 190 kg olova , tak jsem pouil i stření box.
Byl jsem tam také ale před 14.dny - Novalja a potom jětě pár dní dole okolo Paljeace - několik C5 s CZ jsem tam viděl také.
Byl jsem tam také ale před 14.dny - Novalja a potom jětě pár dní dole okolo Paljeace - několik C5 s CZ jsem tam viděl také.
|
|
05.09.2016 22:02 -
|
2991967
|
|
OneGin
|
Město: Velký Krtí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 56 |
|
|
No my vo tvrtok v noci ideme na opozdenú dovolenku do Tučepi, take C5 trochu prevetrám, je to od nás cca 950km .
No my vo tvrtok v noci ideme na opozdenú dovolenku do Tučepi, take C5 trochu prevetrám, je to od nás cca 950km :-).
|
|
20.09.2016 07:57 -
|
2995829
|
|
johnny.m
|
|
|
My se minulý týden vrátili z Itálie - necelých 800km jedna cesta. Kufr narvaný po střechu - kočárek s korbou, krmící idlička a cestovní postýlka s matrací a lednička holt zaberou dost prostoru . Ale kluci neměli nic pod nohama, co pro mě bylo dost důleitý. Biturbo o plném kufru snad ani nevědělo. Jen na křiovatkách se rozjídělo důstojně a nechtělo serat asfalt před sebou . C5 jsme taky párkrát potkali, ale ádné CZ. Cesta naprosto pohodová, AFIL zasahovat nemusel, RT4 fungovala jak měla a snad nás nikde nezměřili... Při představě, e jsem při výběru auta koketoval s Octavií III Combi 1,2TSI na operák, se musím smát. Takhle by nás neodvezla. Ale i pravidelný servis taky dělá svoje - před dovolenou jsem preventivně strčil C5 svému osvědčenému mechanikovi a mimo výměny oleje nedělal nic. Nebylo potřeba.
My se minulý týden vrátili z Itálie - necelých 800km jedna cesta. Kufr narvaný po střechu - kočárek s korbou, krmící idlička a cestovní postýlka s matrací a lednička holt zaberou dost prostoru :-)). Ale kluci neměli nic pod nohama, co pro mě bylo dost důleitý. Biturbo o plném kufru snad ani nevědělo. Jen na křiovatkách se rozjídělo důstojně a nechtělo serat asfalt před sebou :-d. C5 jsme taky párkrát potkali, ale ádné CZ. Cesta naprosto pohodová, AFIL zasahovat nemusel, RT4 fungovala jak měla a snad nás nikde nezměřili... Při představě, e jsem při výběru auta koketoval s Octavií III Combi 1,2TSI na operák, se musím smát. Takhle by nás neodvezla. Ale i pravidelný servis taky dělá svoje - před dovolenou jsem preventivně strčil C5 svému osvědčenému mechanikovi a mimo výměny oleje nedělal nic. Nebylo potřeba.
|
|
20.09.2016 19:04 -
|
2995945
|
|
Jinec
|
|
|
Ahoj ahoj,
já jsem byl v polovině srpna v Chorvatsku na Istrii, musím říct e za poslední 4 roky co s C5 jezdím HR, tak tam je cesta a i kolony uplně jiné jak cesta zpět tak i tam byla pecka děti 3a 7 let, naprosto v pohodě. Ubytování RABAC pecka plá pro děti supr písek. Auto si jen chrochtalo spotřeba naloeny 6.3 l , nedám na ni dopustit. Po cestě snad 1 C5 ale jen BiH.
Ahoj ahoj,
já jsem byl v polovině srpna v Chorvatsku na Istrii, musím říct e za poslední 4 roky co s C5 jezdím HR, tak tam je cesta a i kolony uplně jiné jak cesta zpět tak i tam byla pecka děti 3a 7 let, naprosto v pohodě. Ubytování RABAC pecka plá pro děti supr písek. Auto si jen chrochtalo spotřeba naloeny 6.3 l :-) , nedám na ni dopustit. :-) Po cestě snad 1 C5 ale jen BiH. :(
|
|
20.09.2016 20:15 -
|
2995959
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Tak jeliko se mé C5 loni Itálie zalíbila (jel jsem do Janova, pak trajektem do Palerma a ze Sicílie postupně celou Itálií a na sever), tak tam opět letos zavítala. Sice na Gardský jezero a jeho okolí. Kdybych neměl rozházený kola, uil bych si to jetě lépe, ale zas mi nikde nenechala, co je důleitý. I kdy jsem musel jednou otevírat kapotu kvůli z pod ní vycházejícímu kouři, ale to je zas na téma "co podělal servis". Ve zkratce to vypadá, e při výměně chladičky mi nechali otevřenej odvzduňovák...ale jak řikam, to je jiná story, která mi naučila si vyfotit auto a sepsat vechny vlastnosti před jeho odevzdáním do servisu.
Ale přecijen mam reálnej nájezd někde přes 300 000, tak začínam mít trochu strach jezdit větí dálky.
Jene jeďte s něčim jiným. Teď jsem jel s kolegovo Superbem. Uvnitř pěkný, neskutečně místa pro nohy, hezky to i jede, ale prostě to tak pěkně nehoupe.
Tak jeliko se mé C5 loni Itálie zalíbila (jel jsem do Janova, pak trajektem do Palerma a ze Sicílie postupně celou Itálií a na sever), tak tam opět letos zavítala. Sice na Gardský jezero a jeho okolí. Kdybych neměl rozházený kola, uil bych si to jetě lépe, ale zas mi nikde nenechala, co je důleitý. I kdy jsem musel jednou otevírat kapotu kvůli z pod ní vycházejícímu kouři, ale to je zas na téma "co podělal servis". Ve zkratce to vypadá, e při výměně chladičky mi nechali otevřenej odvzduňovák...ale jak řikam, to je jiná story, která mi naučila si vyfotit auto a sepsat vechny vlastnosti před jeho odevzdáním do servisu.
Ale přecijen mam reálnej nájezd někde přes 300 000, tak začínam mít trochu strach jezdit větí dálky.
Jene jeďte s něčim jiným. Teď jsem jel s kolegovo Superbem. Uvnitř pěkný, neskutečně místa pro nohy, hezky to i jede, ale prostě to tak pěkně nehoupe.
|
|
20.09.2016 21:29 -
|
2995972
|
|
jruze
|
|
|
Jarduk napsal(a): Tak jeliko se mé C5 loni Itálie zalíbila (jel jsem do Janova, pak trajektem do Palerma a ze Sicílie postupně celou Itálií a na sever), tak tam opět letos zavítala. Sice na Gardský jezero a jeho okolí. Kdybych neměl rozházený kola, uil bych si to jetě lépe, ale zas mi nikde nenechala, co je důleitý. I kdy jsem musel jednou otevírat kapotu kvůli z pod ní vycházejícímu kouři, ale to je zas na téma "co podělal servis". Ve zkratce to vypadá, e při výměně chladičky mi nechali otevřenej odvzduňovák...ale jak řikam, to je jiná story, která mi naučila si vyfotit auto a sepsat vechny vlastnosti před jeho odevzdáním do servisu.
Na otevřený odvzduňovák najede pár set metrů a se bez vody.
Na otevřený odvzduňovák najede pár set metrů a se bez vody.;-)
|
|
20.09.2016 21:51 -
|
2995992
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Moná spí nezatáhli víčko na expanzce.
V posledních letech ivota mojí Xantie jsem tak jezdil pořád - prasklinou na hlavě tlakovala do vody a bylo to v ten moment nejlepí řeení (najeto tak skoro 30kkm).
Jen jsem musel do kopce vdy pečlivě sledovat teploměr a mít lehkou nohu na plynu - a v kufru pro jistotu kanystr s vodou.
Moná spí nezatáhli víčko na expanzce.
V posledních letech ivota mojí Xantie jsem tak jezdil pořád - prasklinou na hlavě tlakovala do vody a bylo to v ten moment nejlepí řeení (najeto tak skoro 30kkm).
Jen jsem musel do kopce vdy pečlivě sledovat teploměr a mít lehkou nohu na plynu - a v kufru pro jistotu kanystr s vodou. :-d
|
|
20.09.2016 22:40 -
|
2996013
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Kdepak víčko je v pohodě. Jen odvzduňovák nebyl uplně utaenej, kolem to bylo zelený, jak zoxidovaný... Ztrácela se cca litr na 1000km a taky jsem to fakt zjistil ve chvíli, kdy jsem byl bez vody a musel dolít asi 5 litrů. Ale uvidíme, jestli to fakt bylo tim.
Kadopádně zpět k dovolený. Koukal jsem kolem a C5 v Itálii moc nefrčí. Spíe starí jedničkový, nový pak skoro vůbec. Ale Cactus je tam hit jak prase. Skoro tak častý jako Fiat 500. Aspoň teda na jihu, na severu u pak začínají jezdit Falschwageny a jejich koncernový kopie.
Kdepak víčko je v pohodě. Jen odvzduňovák nebyl uplně utaenej, kolem to bylo zelený, jak zoxidovaný... Ztrácela se cca litr na 1000km a taky jsem to fakt zjistil ve chvíli, kdy jsem byl bez vody a musel dolít asi 5 litrů. Ale uvidíme, jestli to fakt bylo tim.
Kadopádně zpět k dovolený. Koukal jsem kolem a C5 v Itálii moc nefrčí. Spíe starí jedničkový, nový pak skoro vůbec. Ale Cactus je tam hit jak prase. Skoro tak častý jako Fiat 500. Aspoň teda na jihu, na severu u pak začínají jezdit Falschwageny a jejich koncernový kopie.
|
|
27.08.2017 11:35 -
|
3091602
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak jsme včera dorazili na dovolenou do Itálie...
Cesta super i s naí rok a půl starou miminou.
Trvalo nám to dohromady 13hodin a 10 minut,ujeli jsme 1108 km s průměrem 106 km/h a spotřebou 8,2litru...
Plný kufr, na střee box Thule Motion 900(největí co dělají) a 3 a půl lidí v autě
Tak jsme včera dorazili na dovolenou do Itálie...
Cesta super i s naí rok a půl starou miminou.
Trvalo nám to dohromady 13hodin a 10 minut,ujeli jsme 1108 km s průměrem 106 km/h a spotřebou 8,2litru...
Plný kufr, na střee box Thule Motion 900(největí co dělají) a 3 a půl lidí v autě :-)
|
|
29.08.2017 15:21 -
|
3092136
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No prohnal jsem auto přes Tatry, Miláno, Monaco, enevské jezero a za 4000 km spotřeba 5,9. Z tohoto pohledu skvělé.
Ale měl jsem úasnou kliku na počasí a s tím mi velice pila krev jedna drobnost. Na barevný displej navigace X7 osvětlený sluncem prostě není vidět. Chtělo by to nějakou kapličku jako ostatní přístroje. Ale to u je pláč na patném hrobě.
Stále pouívám vestavěnou navigaci a přes archaické ovládání je skvělá. Zejména čas dojezdu i na trati třeba 10 hodin sedí na minutu.
No prohnal jsem auto přes Tatry, Miláno, Monaco, enevské jezero a za 4000 km spotřeba 5,9. Z tohoto pohledu skvělé.
Ale měl jsem úasnou kliku na počasí a s tím mi velice pila krev jedna drobnost. Na barevný displej navigace X7 osvětlený sluncem prostě není vidět. Chtělo by to nějakou kapličku jako ostatní přístroje. Ale to u je pláč na patném hrobě.
Stále pouívám vestavěnou navigaci a přes archaické ovládání je skvělá. Zejména čas dojezdu i na trati třeba 10 hodin sedí na minutu.
|
|
06.02.2018 08:40 -
|
3129305
|
|
js42
|
|
|
Ahoj vichni.
Vím, e téma dovolené je spojené hlavně s létem, ale přijměte typ i na dovolenou či prázdniny v zimě.
Kdo byl na podzim 2016 na srazu v Teplicích nad Metují tak třeba i něco pozná.
Krásný zmrzlý a slunečný den Vám přeje Honza.
P.S. sjezdovku mám za domem a lyovat chodím jen tehdy kdy vidím, e není fronta u vleku. Areál se jmenuje ski kamenec a odkaz najdete na stránkách Města Teplice nad Metují.
.link.
Ahoj vichni.
Vím, e téma dovolené je spojené hlavně s létem, ale přijměte typ i na dovolenou či prázdniny v zimě.
Kdo byl na podzim 2016 na srazu v Teplicích nad Metují tak třeba i něco pozná.
Krásný zmrzlý a slunečný den ;-) Vám přeje Honza.
P.S. sjezdovku mám za domem a lyovat chodím jen tehdy kdy vidím, e není fronta u vleku. Areál se jmenuje ski kamenec a odkaz najdete na stránkách Města Teplice nad Metují.
https://www.youtube.com/watch?v=ddOhMep4aAE&feature=youtu.be
|
|
06.02.2018 21:32 -
|
3129475
|
|
jumep
|
|
|
oni maju obcas obmedzenie na dialnici na 100km/h pricom je to akoby bezdovodne (pekne pocasie a na cedulach 100) a to je prave kvoli emisiam
oni maju obcas obmedzenie na dialnici na 100km/h pricom je to akoby bezdovodne (pekne pocasie a na cedulach 100) a to je prave kvoli emisiam
|
|
| |
|
|